Lördag

Vad har hänt sen sist då?
Onsdagen blev en heldag på sjön, med segelbåten dessutom. Vi tyckte att det gick lite tungt när vi styrde ut från hamnen och när gubben började kolla lufttankarna var dom fulla med vatten. Det blev att ta till pumparna. Gubben pumpade vatten för allt vad han var värd och jag fick den stora äran att sitta vid rodret. Vi puttrade på i lagom maklig fart. (med snurran naturligtvis, det var ju så gott som vindstilla) Några hundra kilo lättare kom vi fram till Börsskärsgrynno, tog en paus och åt lite mat. Sedan styrde vi mot Ninas föräldrars villa.
Ute på börsskärsfjärden blåste det lite så gubben tyckte att nui hissar vi segel. Sagt och gjort, gubben hissade för allt han var värd och jag försökte styra efter bästa förmåga. Det var inte med många knops hastighet vi rörde oss framåt, men jag tyckte att det var alldeles tillräckligt. Jag hade ju aldrig seglat förut så jag kände mig lagom osäker.
När vi svängde av mot Stockösund fick vinden bättre tag i seglen, men snart måste vi kryssa i motvind och då tyckte jag att det fick räcka. Även om sjökortet visade att det inte skulle finnas några stenar eller grynnor i närheten ville jag hålla mig så långt som  möjligt i farleden och det var ju inte det enklaste när vi skulle kryssa.

När vi närmade oss vårt mål fick vi helt enkelt konstatera att vår båt gick för djupt, efter otaliga fastkörningar i lerbottnen och en gång upp på en sten så gav vi upp och ankrade där vi fastnat i bottnen en bit utanför villan och de andra fick hämta oss med roddbåten.
Spenderade resten av kvällen i gott sällskap med mat, bastubad och en simtur i kvällssolen.
Sen märkte vi att vattnet höll på att sjunka så vi insåg att om vi skall slippa hem skall vi åka nu, annars är vi fullständigt fast i leran. VI roddes ut till båten och gissa om vi satt fast. Jag fick hänga i masten och luta så långt över kanten som jag bara kunde och sakta sakta segade vi oss loss ur leran. Efter en timmes puttrande var vi tillbaka i hamnen.

Torsdag - ännu en dag på sjön. Omväxlande aktiviteter inte sant? ;-)
Det blåste ganska rejält så jag var väldigt tveksam till attt ge mig ut på sjön med segelbåten, men gubben skulle prompt ut. När vi fått inplockat alla saker i båten och skulle ge oss i väg så hade vi glömt "startbandet" till snurran hemma, gissa om jag blev lättad?! ;-) Blev en tur med farsans Kulla i stället.
Var och hälsade på till min mosters villa några timmar och sen åkte vi till Rågören. Samma sak denna gång, inte en kotte på plats. Vi fick så lov att grilla våra Nisses biffar själva och äta i all ensamhet. När vi kommit så långt att vi ätit klart hade det blåst upp en hel del mörka moln och åskan mullrade i knutarna. Vi beslöt att hoppa i båten och styra mot hamnen så snabbt snurran kunde gå. Hämtade Gubbens systers kvarglömda toalettväska från Börsskärsgrynnan och fortsatte. När vi kommit i hamn och plockat ur båten började de första regndropparna komma ner. Snacka om tajmning! 
Fick främmande på kvällskvisten så det blev läggdags rätt så sent.

Vaknade med ett ryck på fredagen då farsan ringde från jobbet. Mina kolleger hade slarvat bort manualen till en av maskinerna och ingen hittade originalet på datorn. Tyvärr var jag inte till stor hjälp, man hinner glömma mycket på knappa fyra veckors semester. Sen skulle jag väcka gubben vid halv åtta, så jag fick inte långa stunder oavbruten sömn den natten. Låg och drog mig länge istället. När jag äntligen orkade upp for jag och hälsade på min syster yster i Furuholmen, satt och hängde i soffan och pratade strunt, åt gott på Strandis och vips så var klockan nästan sex på kvällen. Gubben ringde att han kommit hem och syrrans karl kom hem från sitt jobb. 
På kvällen var vi och hälsade på till torpet, tittade på en gammal film med Jönssonligan och var allmänt slöa.

I dag har det blivit en rekordlång sovmorgon, och snart kanske även gubben hittar upp ur sängen, undrar vad man ska hitta på idag då??

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort