Ändrade planer

Det blev ändrade planer för mig igår. Min kära systeryster ringde nångång mitt på dan och frågade om vi var norröver. Hennes man fyllde hela tjugofyra och hade kommit på att han skulle ha kalas ;-). Eftersom vi var i Vasa så sa jag att de får nog spara nåt gott tills vi kommer hem näst. Men sen tjugo över fem så kom jag på att, nej - jag måste nog åka dit i allfall. Gubben tyckte också jag skulle åka (månne han tycker att det är skönt att slippa mig ibland?) så fast det inte var det trevligaste vädret - mörkt som i graven, och snöslask som gjorde vägen alldeles spårig - så stoppade jag lite kläder i väskan och hunden under armen och bänkade mig i bilen. Hann ångra en och två gånger under resan att jag inte tvingade gubben att byta vindrutetorkare innan jag åkte, för mellan varven var sikten så gott som obefintlig. Men fram kom jag sent om sider och glad var jag över att jag for. Det är alltid lika roligt att umgås med min familj, det bästa jag vet är när man får vara samlade allihopa.

Robbi och Mia var tyvärr inte med igår då han var i Helsingfors och hjälpte till att dirigera trafiken, det är ju nåt "toppmöte" där dom här dagarna. Undrar hur det går förresten, när en vanlig Kållbybo som inte sett mycket annat än den tvåfiliga landsvägen ska börja få trafiken på Hesagatorna att löpa smidigt.. ;-)  Heja brorsan!!

Fick ju se Kevin också, not bad at all! Kunde ju p.g.a min förkylning inte vara i nån direkt närkontakt med den lilla gullegubben.
Sen måste jag ju dra gårdagens gapflabb, vi fick oss verkligen ett gott skratt då syrrans mans mormor tog miste och trodde att jag var mamma åt syrran. Jag är ju ändå tre år äldre än henne, men visst, kanske jag ser ut att vara gammal nog att vara mormor! Har dock fått värre kommentarer än så, så mig störde det inte, tyckte bara att det var komiskt! Iofs så tycker jag att min kära mor ser ung ut för att var mormor, så varför skulle inte jag kunna vara det också. Om jag fått barn när jag var elva och min dotter fått barn när hon var elva, så skulle jag ju vara mormor åt en 1 åring vid det här laget.. ;-)

Jag och Kira sov vid mina föräldrars, dock hade hon spunk halva natten så min sömn blev inte det bästa. För det första låg jag och läste (en roman - inte min tentlitteratur ;-) ) till halv två på natten, och sen klockan fem började Kira gnälla, steg vid dörren och skulle ut. Jag visste att hon inte behövde ut utan att det var bara för att hon hörde ljud från nedre våningen och trodde att nåt roligt skulle hända utan att hon fick vara med. Samma sak var det lite senare när mina föräldrar började ställa sig för att åka till jobbet. Jag fick bli riktigt bestämd innan hon förstod att hon skulle ligga still och vara tyst. Sen hann jag inte få många timmars sömn innan klockan ringde. Hade ställt den på nio för att hinna med ett och annat innan jag måste köra söderöver.

Hann via Snellmans och hälsade på mina gamla jobbarkompisar på laboratoriet, där var det full remont på gång. De skulle få ett rum till att förfoga över och det var verkligen på tiden - har varit jättetrångt där så länge jag haft med stället att göra. Hann/Kunde inte hälsa på mina kompanjoner på skinkpack då jag kom mitt emellan deras paustider, annars skulle jag nog kommit, Sofia - jag lovar! ;-) Var och handlade mat till personalbutiken, framför allt Kokkikartanos risgrynsgröt, som orsakat mig en massa abstinens besvär då jag inte hittat nånstans här i Vasa där de säljer den. Visst kan man koka egen gröt, men det tar ju länge och så blir den inte lika god.

Körde via skolan när jag kom till Vasa och hade så tur att boken till tenten i näringslära fanns som referensmaterial och jag fick den som helglån. Har varit hur svårt som helst att få tag på den boken, alla exemplar har varit utlånade, vid stadsbiblioteket, skolans bibl. och tritonia. En klasskompis hade t.om. sökt den i Jakobstad men den fanns inte där heller. Så nu är jag helnöjd med mig själv för att jag kunde lägga vantarna på det här exemplaret. Nu återstår bara att ta sig i kragen och faktiskt läsa lite i boken också.

Sen var jag och handlade, en hel massa. Hade ju fått skatteåterbäring i går. En dryg tusenlapp , det tackar man ju inte nej till, motsvarar ju fyra månaders studiestöd ;-)  Sen jag kom hem åt vi mat och såg på julkalendern. Har inte alls bestämt mig för vad jag tycker om den ännu. Men tills jag bestämt mig kan man ju se på den! Sen kom plötsligt John Blund helt oväntat på besök så dit rök en par timmar - men skönt var det att ta igen för nattens dåliga sömn.

Nu sitter jag här då och undrar vart den senaste timmen tagit vägen. Klockan var nyss sju och nu är den tjugo före nio. Dagens bekännelse är att jag inte rört mina tentpapper/böcker överhuvudtaget idag. Borde göra något åt det NU! måste bara kolla läget lite ute i cybervärlden först.
Ha det gott!


Kevin med sin (inte så lite stolta) morfar!

Kommentarer
Skink-Sofia

Nå voj arma dagar! =/ Ho kona du tro et du kom milla vår paustidre? Vi hadd nämligen paus 6 tiim igår, fö båda dynare va sånde! ;) Men du e välkommen en annan gång! :)

2008-12-06 @ 10:42:17
Marika

Nåuuu.. vilken miss! Ja sko ju a bööva ring föståss, men he e såtee nu, no ska ja väl hind si er ännu na gang om vi halls vi liiv!

2008-12-06 @ 15:04:16

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort