Sinuitis

Sorry, här har det varit väldigt dåligt uppdaterat på sistone.

I söndags drog jag och Kira norrut efter att ha ätit en smarrig middag med nöt innerfilé i gräddsås. Låter gott va? Kvällen spenderades här vid mina parents och mina systrar med respektive (och lilla Kevin förstås) var också hit på besök. Spelade Uno nästan hela kvällen, 7 stycken som alla var nästan lika dåliga förlorare. Bjöd på ett och annat skratt vill jag lova! :-)


På måndagen var det jobb som gällde. Min envisa snuva hade hållit mig vaken en stor del av natten, så jag var nu inte på mitt föraste, men julmiddagen klockan två gav mig ju något att se fram emot så jag kom ju mig genom dagen. För en gångs skull fungerade vår förpackningsmaskin riktigt bra, ända tills vi hade ca en halvtimmes arbete kvar. Så istället för att bli klara en och en halv timme tidigare än vanligt så fick de stackars ordinarie arbetarna (som inte skulle på julmiddag) var en halvtimme övertid istället och köra klart.


Efter julmiddagen var jag och my dear mother på stan i flera timmar. Kom hem klockan åtta och jag var fullständigt slut. Satt och hängde framför tv och somnade i små knyckar så när det blev läggdags så kunde jag ju absolut inte somna. Ännu klockan två låg jag och stirrade i taket, fullständigt klarvaken. Inte vidare kul då man ska upp kl 4.45.


På tisdagen vaknade jag och hade fruktansvärt värk i ena sidan av huvudet. Misstänkte genast att min sinus maxillaris dx var inflammerad, men visste att jag högst antagligen kommer att överleva dagen i vilket fall som helst så jag masade mig upp och tog mig till jobbet. Ringde sen och fick en läkartid till kvart före sex och en varning om att det antagligen skulle bli lång väntetid. Vi slutade redan klockan ett på jobbet så jag åkte hem. Strax före fyra kom också min kära man äntligen hit så han fick sedan den stora äran att skjutsa mig till hälsovårdscentralen. Sen hade han stämt träff med tomten så jag fick sitta där ensam nån timme och vänta. Det konstiga är att fast jag var tvungen att vänta i över en timme på att slippa in till läkaren så tyckte jag ändå inte att det var länge. I vanliga fall hade man ju varit uppretad efter en kvart eller så men eftersom de varnat mig om att väntetiden kunde vara lång så var jag så inställd på att få sitta där hela kvällen så att jag fick komma in så "tidigt" var alldeles förvånande. Det är bara att konstatera att ens upplevelser av olika saker till största del beror på ens inställning till det hela. 

Nåja, fick träffa tant doktorn, en ryska som jag inte förstod alldeles för bra. Men det var som jag hade trott, klar sinuitis. Alltså bihåleinflammtion - men det hade väl de flesta klurat ut vid det här laget.. :-) Fick en hel hög med olika mediciner. Antibiotika mot bakterierna, nåt antiinflammatoriskt och nåt slemhinneavsvällande. Så just nu känner jag mig som värsta knarkaren. Men huvudsaken är ju att man blir frisk, om det då innebär lite pillerknaprande i nån vecka så må det så vara. Jag hoppas att min snuva är kurerad sen och att mina misstankar om nån allergi varit obefogade.   

Besökte apoteket och sedan Sunds för att inhandla lite julblommor till min mormor och till våra föräldrar. Sen åkte vi hem (alltså till mina föräldrars) och där satt jag och sov i soffan så gott som resten av kvällen.

Köpte en jacka åt mig från Lidl i måndags. Den kostade inte mycket och var inpackad så jag köpte den utan att pröva den. Den hade dock inte den bästa passformen så jag tror jag ska försöka bjuda ut den åt min syster. Jag hade lite för långa armar och breda axlar för att den skulle sitta riktigt bra. Men eftersom den nu inte var så dyr så stör det mig nu inte så förfärligt mycket. 

Nu är det alltså julaftonsförmiddag. Jag ska strax ta itu med att fixa till dagens efterrätt. Det blir vitchokladspanncottan som jag skrev receptet på här tidigare. I kväll blir det julmat här vid mina föräldrars och senare tror jag att vi ska till gubbens föräldrar en sväng. Men kvälllen borde nu inte bli så sen eftersom vi ska på julotta till Vasa i morgon kl 8.00 Nästan så jag gäspar redan.. ;-)



GOD JUL ÅT ALLA! från Marika, David och Kira

 

Kommentarer
Sofie

God ju till er också! Och vilket helt underbart kort!! :)

2008-12-24 @ 11:03:41
Hemsida/blogg: http://sofiehelena.blogg.se/

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort