Bloggpremiär!

Hej och välkommen till min nystartade blogg!
Här kommer det förhoppningsvis att dyka upp inlägg efter inlägg med intressanta incidenter, finurliga funderingar blandat med lite allvarsammare antydanden och vardagliga viktproblem. :)
Bloggen är mest till för att vara ett stöd åt mitt stackars minne när jag någon gång börjar fundera över hur det egentligen var den där gången eller när var det riktigt det hände osv.  - men för all del - om mitt innehållsrika vardagsliv på något vis skulle intressera dig så är du mera än välkommen att följa med min blogg!
Jag antar att det är mest vänner, släkt och bekanta (om ens det :) ) som får ut något av att läsa min blogg men skulle det även vara någon annan som är intresserad kan det ju vara på sin plats med en kort och -naturligtvis- censurerad presentation av mig och mitt liv.

Jag är alltså Marika, nyligen fyllda 23 för tilllfället, även om det smärtar mig att godkänna det (åldersnoja... )
Jag är gift sedan 14.8.04 med min man David och de flesta dagar är han det bästa som har hänt mig, andra dagar har jag bara lite svårt att komma ihåg att vara tacksam för att jag har fått en sådan skatt.
Mitt liv berikas oerhört av min man, min familj, våra vänner, vår hund Kira och katten Valfrid.

Jag är utbildad laborant och jobbade nästan fyra år på ett laboratorium här i nejden, men sedan tyckte jag att det fick räcka så sedan februari -08 jobbar jag som skiftesledare för en liten avdelning på vår kära korvfabrik här i staden.
Under tiden jag jobbat har jag gått en läroavtalsutbildning inom kötteknologi så nu i juni -08 blev jag färdig charkuterist - vackert så! :-)
Man tycker kanske att det skulle räcka med två utbildningar men icke sa Nicke - aldrig blir man nöjd..
Min dröm är att bli barnmorska och med lite tur kan jag kanske påbörja mina studier till hösten. Igår fick jag nämligen ett brev på posten med lysande nyheter - jag har blivit antagen till utbildningen!

Vi (mannen, jag, hunden, katten) bor i ett "litet" hus på 338 kvm i en liten by ca 10 km från "storstaden" Jakobstad. Vi har bott här i tre år och renoverat allteftersom. Huset är från början på 70-talet så här har det nog funnits jobb. För tillfället håller vi på med ett badrum och det verkar bli riktigt fint, fräscht med nya kakel!
Vi har nu huset till salu och hoppas få det sålt för med ett huslån att betala på varje månad har jag inga stora möjligheter att börja studera till hösten.

Annars så gillar jag att läsa, lösa korsord och att sova lääänge på söndagsmornarna!
Jag är också delvist bodycombat beroende men mitt nya jobb stjäl mera än lovligt av min energi så det har nog blivit mindre träning de senaste månaderna - och gissa om det syns på vågen.. :-(
När plånboken och jobbet tillåter så gillar vi att resa, både kortare och längre turer, så dom senaste åren har det blivit ett par avstickare söderut, och det ser ut att bli en resa till hösten också. Det ska bli skönt - här verkar det ju inte bli mycket till sommarväder. Bara badrummet skulle bli mera färdigt så blir det troligtvis även en bilsemester, Stockholm har blivit något av ett sommarmåste för mig. Vi hade egentligen planerat en längre bilsemester i år, men vår nyinförskaffade segelbåt kan ju inte stå i hamnen hela sommaren heller.

Jag hoppas att jag någon gång ska få uppleva den stora glädjen att få kalla mig mamma, men när det blir får framtiden utvisa. Om det är Guds vilja att ge oss barn så blir det när det Han planerat -tills dess får man väl ta en dag i taget, varför rusa genom livet i jakt på lyckan och på så vis missa allt det härliga däremellan?

Så.. härmed förklarar jag bloggen invigd och vi ska hoppas att detta inlägg följs av många många flera..
Tills det - ha det gott!

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort