Sista veckan semester har börjat!

Känns lite väl vemodigt när man vet att det är sista semestern man kommer att ha på mååånga mååånga år.
Idag var jag och postade svarskuvertet med meddelandet om att jag tar emot min studieplats. Så nu får det bära eller brista, låt oss hoppas på det första alternativet. Nog är det med blandade känslor man börjar studera, det är ju nog bekvämt att få lön två gånger i månaden och kunna leva lite som man vill. Med betoning på lite alltså.. ;-)

Annars så har dagarna här runnit iväg den ena efter den andra, gissa om man har njutit av det vackra vädret.
 Det har blivit mest sjöliv och solande men man får väl lov att vara lite av en livsnjutare när man är ledig.

I fredags på kvällen blev vi bjudna till Sara o Jimmys. (min syster och hennes man) Där blev det grillning, kaffe o lite smått och gott.  Någon riktigt lång visit blev det inte, de flesta av oss var så dåsiga efter en dag i solen så till sist satt man bara och hängde. Kanske man blivit gammal när kvällströttheten börjar komma tidigare och tidigare??

På lördagen bestämde vi oss för att åka på sjön med farsans finfina Kulla båt.



Först styrde vi kosan mot mommos villa på Rågöun, ihopp om att träffa lite people, men tji fick vi, stugan var tom!
Drack en snabb kopp med kaffe innan vi körde vidare, styrde mot fiskehamnen för att tanka, våran båt var nämligen mer än lovligt törstig. Tänkte att vi kör till Köpmanholmen men strax innan vi kom dit så ändrade vi oss och svängde av till mina faddrars villa, där fanns det äntligen lite folk att umgås med. Satt och njöt i solens sken några timmar tills telefonen ringde. Det var Sara som hade hört att vi var på sjön och bjöd över oss till Jimmys föräldrars villa på Lusören. De lockade med rökt fisk, så vi var naturligtvis snabba att hoppa i båten! ;-)

Väl framme vid Lusören, efter lite navigationssvårigheter, (dessa remmare... Vore det inte enklare med PILAR så man vet på vilken sida man skall köra?? ) så blev det först grillning, vi var alla hungriga så ingen orkade börja röka fisk och vänta tills den skulle vara klar. Sen fanns det förstås en massa roliga badleksaker som tillhörde Jimmys syskonbarn, och eftersom man har mer än lovligt av barnasinnet kvar blev det förstås att slänga sig i vattnet.


Här är det jag och syrran som försöker att inte bli för våta.


Här simmar mammas söta vovve, "moster" finns nära till hands om det skulle knipa

Sist så blev det ju naturligtvis den rökta fisken, oj, oj så gott med rökt lax. Sen blev det dags att söka oss hemåt, innan det blev riktigt mörkt och ännu svårare att förstå sig på alla remmare. Lagom möra var man efter en hel dag med skäriliv.

Söndagen blev också den en lång utflykt på sjön. Siggi, Mela, Engla-Li, Maja, Dantti, Nina, Moa och vi packade in oss i Danttis båt och körde "Larsmo runt". Blev först Köpmanholmen och dagens rätt för tolv och femtio och sedan körde vi sakta i väg mot Jakobstad. Solen stekte, vi kvinns låg framme och solade så gott det gick, lite trångt men finns det hjärterum så... 
Fint gick det ända till slussen, Moa och Englis sov gott i båten, Mela fick söka sig dit bak för att sköta Maja en stund men jag och Nina satt framme på båten. Nina och slussar är ingen bra kombination och bättre blev det nog inte av det som hände nu. När det blev vår tur så körde en liten båt om oss med en pappa och en flicka, han sa att hon ville dra i bandet för att slussen skulle stängas och visst, det gick ju bra, det fanns ju gott om utrymme för båda båtarna. Men ivrig som hon var så drog hon ju i bandet genast de kommit in i slussen. Vi puttrade på i lagom sakta fart och jag tittade på slussporten och undrade vad som skulle hända om den började komma ner och gissa om det inte var just det vad den gjorde! Jag och Nina som satt längst fram fick ju fullständig panik, gastade och skrek och krälade bakåt som krabbor över båttaket. Dantti vid ratten märkte först inte vad som höll på att hända men satte i backen så snabbt han kunde. Tyvärr var det inte till stor hjälp då den inte fungerade som den skulle. Kändes som en mardröm när båten bara fortsatte framåt mot luckan som bara kom lägre och lägre!
I "sista stund" hann vi undan, men vårt gastande hade ju naturligtvis väckt barnen som sov för att inte tala om hur "skakis" man blir efter en sådan här händelse. Tills sist satt jag bara och skrattade, man kunde inte annat.
Vi fick sen veta att slussluckorna stannar om de tar i något men det hjälpte ju inte så mycket i efterhand. Man vet ju det nästa gång man blir halvt ihjälklämd! ;-)

Vi stannade på pisspaus vid Svanen och sen hade det blivit lite svalare så vi sökte oss in ibåten och ökade farten lite. Siggi o Mela steg av i hamnen men vi fortsatte en stund och for ut till Ninas föräldrars villa, satt där en stund och filosoferade, blåste såpbubblor med Moa och kände hur det började svida i skinnet efter dagens solande.
Efter ett tag styrde vi kosan hemåt, började bli sent och vi hade inte ätit någon mat sen köpmanholmen.

Idag har jag tagit en låång sovmorgon; var vaken flera gånger i natt tack vare min trevliga förkylning och en stor fluga som surrade runt i vårt sovrum

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort