Allhelgona

Röd dag i almanackan. Vi tillbringar hela helgen i Vasa. Känns på ett vis skönt att inte behöva ränna längs med vägarna och att få sova i sin egen säng, men samtidigt så saknar jag min familj såååå mycket. Träffade dem inte förra helgen heller då vi var till Luleå. (Förutom Sara, Jimmy och Kevin förstås! ;-) ) Så nu tycker jag att det känns väääldigt länge till nästa helg. Nåja, blir det för outhärdligt får jag väl sätta mig i bilen, det tar ju inte mycket längre än en timme och en kvart att åka "hem".

I går var vi allmänt tråkiga. Efter skolan var vi först till tritonia, (gubben var ledig), jag behövde låna ett par böcker till en tent, sen var David till arbetsförmedlingen och lämnade in lite arbetsintyg och grejer, vilket tog en evighet kan jag säga! Sen körde vi till Kotiidea eftersom vi inte fått vår soffa ännu och tanten där inne säger ju  - förstås - att de inte fått den ens till centrallagret ännu! Vilket innebär att det skulle ta ändå till nångång v. 46 innan de får den. Jag vet inte vad gubben sa eftersom jag inte var in men jag antar att han inte var den trevligaste... Tur att jag inte var med in, jag slapp ju skämmas för honom. ;-)

Var via Prisma och storhandlade, stod och sökte efter jäst eftersom vi åt upp det sista av vårt hembakta bröd i veckan, när det plötsligt slog mig att det inte är någon vits att köpa jäst, jag har ingenstans att baka! Finns inga ytor i köket förutom en minimal diskbänk, och vi har ju ännu inte fått hitslarvat nåt matbord. Så jästen fick jag glömma. Visst är det gott med bageribröd också men efter att jag räknade ut förra gången vad det kostade att baka eget och vad det kostar att köpa bröd så bakar jag helst själv, även om jag inte i övrigt är någon särdeles ekonomisk människa.

Var via lägenheten och åt lite rökt lax och gav oss sedan ut i "kölden" för att leta reda på ett antikvariat som skulle finnas här i närheten. Då vi inte hittade det direkt så snurrade vi på lite här och lite där längs gatorna, var inne till allkristet bokhandel och till ett annat antikvariat innan vi till slut hittade det vi sökte. Som naturligtvis hade hunnit stänga precis innan vi hittade det! ;-) Nåja, det var inte så långt härifrån, ett par hundra meter, så nog ska vi väl komma oss dit flera gånger ännu förmodar jag. Vid allkristet såg jag en superfin julkrubba som jag diskret försökte tipsa gubben om att jag ville ha. (För endast 160 € hrrmm... ;-) ) Kanske julgubben är både snäll och tidig i år? 

Än en gång via lägenheten för att lämna böckerna vi köpte vid allkristet, sen skulle vi på Spice Ice vadå snål?? men då kände jag att jag inte orkade mera så det blev att ta fram Kevins påbörjade tröja och sticka lite i stället. Satt hela torsdagen och stickade också men det är väldigt drygt, tröjan växer bara med nån centimeter i timmen, så man kan lugnt snacka om snigelfart! :-) Nåja, några varv till så får jag börja med ärmarna, de borde gå lite snabbare att sticka då de inte är på rundsticka. Kanske han hinner använda tröjan nån vecka innan den blir för liten! ;-)

Mitä muuta? Somnade redan vid elva, och idag har vi varit på Gudstjänst till Biblion. Så nu sitter jag här och väntar på att maten skall bli klar. Sen blir det väl att ha näsan in nån bok resten av dagen, har som sagt en hel hop förhör, tenter, grupparbeten osv. som rooooopar efter min uppmärksamhet. Orkar egentligen inte plugga, så jag misstänker att det blir en annan bok jag stoppar under näsan, men inte utan att ha lite dåligt samvete... ;-)

Ha det gott, trevlig helg allihop!


Kommentarer
Skink-Sofia

Hej igen! :) Vi kåmbe på tisdaan tå på en snabbvisit.. He ska bli kul! :) Vi tänkt start mot vasa direkt baket arbejti. Når slutar du i skola? (Vi har ju nämligen flera "bekanta" i vasa som kanski sko var liiti sur om int vi sko koma å häls på ti å tå vi ejn gang e te) ;) Vi syns! :)

2008-11-02 @ 10:16:39
Marika

Hej Skinkis! Ja borda slut reij tolv om nu int na drastiskt inträffar så ni komber tå ni hindar! Kör försiktit!

2008-11-02 @ 21:23:51
Skink-Sofia

Yees, vi gör såå.. Vi har ENDAST 1500 salami imåro + normalt åv anat, så vi borda no slut ganska tidigt! ;) ;) Vi ringer tå vi a villsta, så får du kåma å sök ett oss! :)

2008-11-03 @ 14:05:04

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort