Tisdag

En dag närmare jullovet! :-)

I går kväll skulle jag ju läsa på rörelseapparaten, satte mig i soffan en sjutiden efter att jag fixat lite tonfiskpaj till middag. Klockan nio vaknade jag.. ;-) Jag hade t.o.m. somnat sittandes och det säger kanske en del om hur genomtrött jag var. Ryggen värkte som en galning så jag kan inte för mitt liv förstå hur jag kunde sova så. Fick panikläsa alla dessa omöjliga muskler och ben så när jag sent om sider skulle somna sedan så snurrade alla latinska namn i huvudet på mig. Låg en stund och försökte tänka på allt möjligt annat för att kunna somna, men fick ge upp efter en stund. Det var lika bra att tända lampan igen och ta fram min anatomi och fysiologi bok. Den är ju åtminstone intressant så den duger gott som kvällslektyr. Eller nattlektyr rättare sagt. Insåg ju att jag inte kan ligga och läsa hela natten så jag försökte tvinga mig själv att somna och efter nån timme måste jag ha slumrat till. Bara för att vakna när Kira började ligga och gnälla i sömnen, hon gör det JÄMT! Speciellt de nätter man har svårt att somna eller när man just har somnat. Nån timme hann jag i allafall sova innan klockan var fem, och eftersom jag skulle ta sjuans buss i morse var det lika bra att stiga upp.

Vi fick ju ett par utlottat åt oss när vi skulle skriva tenten och jag hamnade med Sofia. I sista minuten kom Monica in och hon hamnade också i vår grupp. Jag tror att det gick rätt så bra, åtminstone borde vi ha klarat gränsen på 60 % som man behövde ha rätt för att få godkänt. Sen hade resultaten för Folkhälsa och miljötenten kommit och den hade verkligen gått över alla förväntningar trots att jag var så i oskick då jag pluggade till den och skrev den. Dagens ljusglimt. :-)
Fick även resultaten för det senaste vårdvetenskapsarbetet och det var ju inget att hurra för, men med tanke på att jag skrev det på några timmar sent en kväll och de andra i gruppen inte bidrog med mycket annat än en powerpoint presentation så får man väl vara nöjd. Det området är inte mitt favoritområde kan man lugnt konstatera.
Vår grupp samlades även och skrev färdigt en uppgift som skulle var inlämnad den 3.12 så jag skall bara renskriva den så är den saken ur världen. Borde inte var något större problem.

Har varit och lånat en massa böcker till mikrobiologitenten som är om två veckor. Sen fick vi ÄNNU en tent insatt till dagen före mikrobiologitenten men boken jag behövde till den tenten var förstås alla exemplar utlånade av så jag får försöka orka ta mig till tritonia nån dag den här veckan, för enligt databassökningen borde de ha några ex där också. Ett enda springade efter kurslitteratur, undra på att man blir snurrig!

I dag har jag tänkt ta en liten välbehövlig paus från allt som heter pluggande, har bara ett praktiskt prov i morgon och det borde jag klara utan att läsa desto mer, så idag är det julstök som gäller. Har egentligen ingen julfeelis alls ännu, men fick konstatera att det är lika bra att jag börjar på, kanske julkänslan kommer senare. Om inte piggar det ju alltid upp med lite mysiga ljus och om jag är riktigt på hugget kanske jag byter lite gardiner också. Dessutom borde jag baka bröd, även om jag vet att orken inte riktigt räcker till. I morgon börjar jag först halv elva, så det betyder ju sovmorgon för min del. *Om jag nu lyckas somna om efter klockan fem vill säga* Sen slutar jag klockan tolv, så det känns hur lyxigt som helst!
Mycket tid för plugg i morgon alltså, sen borde vi få mina svärföräldrar på besök då också, så tills dess borde man kanske röja lite i den här svinstian vi bor i.

Just nu skulle jag gärna åka på resa, nån som känner för att sponsra en åt oss? Bäst att hålla sig borta från alla resebyråers hemsidor så man inte faller för frestelsen att boka.. :-) Borde ju tänka ekonomiskt. Vi hade ju först drömt om en resa nu före julen eftersom jag är ledig hela vecka femtio, men sen blev ju en tent insatt till fredan den veckan så då konstaterade jag att jag skriver bort den istället. Har ju hela veckan innan ledigt för att plugga då, så har man ju ett bekymmer mindre efter julen!

Min blogg är högst antagligen inte så intressant för tillfället, är som sagt bara skola, plugg, tenter och inlämningsuppgifter som ryms i min lilla värld just nu, men vem vet - kanske blir även mitt liv intressant en vacker dag! :-)

Sen måste jag ju berätta att mina två älsklingar Pina och Beauty inte finns mera. De stackarna var båda gamla och halta, så det mest barmhärtiga var att låta dom slippa lida. Men visst kommer det att vara konstigt när man kommer hem till mina föräldrars och både stallet och hagen är tomma. Man har så många minnen förknippade till hästarna. Speciellt med Pina som vi haft sedan jag var nio, alltså mera än hälften av min livstid. Kan ännu känna känslan när man satt på hennes rygg i en snabb galopp så att tårarna rann ner för kinderna p.g.a vinddraget. Hon var verkligen snabb när hon var på sitt föraste, saknar verkligen galoppturerna med henne, dom där som min kära mor dock inte alltid var så förtjust i att jag gjorde. ;-) 
Roligt var det att hoppa med henne också, hon var ju inte någon skolad hopphäst så stilen kunde vara lite si som så. I bland hoppade hon av flera meter för tidigt och i bland så sent att hon fick hoppa nästan rakt upp, men konstigt nog så ramlade jag inte av henne en enda gång. Börjar nog sticka lite i hjärtat nu när jag tänker på henne, hon var en så vacker häst!


Min fina Pinatubo


Söta gamla trötta Beautygubben!

Får bli allt för den här gången, nu ska jag äta och försöka hitta orken att jula till det lite här, måste verkligen försöka att inte somna för i såfall har jag med all säkerhet förstört ännu en natts sömn!

Ha det gott!


Kommentarer
madeleine

näää, er e sant att int pina finns namejr! va konstigt... ni har ju typ jämt had enna! he var ju typ igår som jag fick veta att min bästis har fått en EGEN häst! :D

2008-11-25 @ 18:27:49
janna

Ja beklagar!! En häst e alde bara en häst, di e naleiss så myki meir...

2008-11-25 @ 19:20:29
mela

nemen är det sant?! vad tråkigt! :(

2008-11-25 @ 20:31:07
Sofie

Nämen vad sorligt att dom båda är borta!! Vilka fina bilder, speciellt den översta! Måste vara jobbigt när du har så svårt att sova, håller tummarna för att du får dej en ordentlig sovmorgon nu!

2008-11-25 @ 21:43:43
Hemsida/blogg: http://sofiehelena.blogg.se/
Marika

Tack för alla kommentarer! Jag har nog inte riktigt förstått det, sist jag var hem stod dom ju i hagen båda två. Och det är som Madeleine skriver - det känns som igår jag fick veta att vi köpt Pina. Vart har dom 14 åren tagit vägen?

2008-11-26 @ 13:10:41
Lasse

Det känns ganska tomt och kallt och ensamt,När jag stänger dörren till mitt stall,Men då tänker jag på dej min lilla älskling.(",)

2008-11-26 @ 19:51:31
Marika

...snyggt sjunget! ;-)

2008-11-27 @ 15:53:42

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort