Torsdag

sitter som vanligt i skolans datasal och väntar, det tycks vara det enda man gör i den här skolan. Blir galen på alla dessa pauser. I dag hade vi bara lektioner på förmiddagen och sedan två timmar från klockan tre! Vilket alltså betyder att man kommer att sitta här mellan tolv och tre och rulla tummarna. Vår grupp har suttit och svarvat i hop ett drama som vi skall ha på vårdvetenskapen, men det tog ju inte så värst många minuter, så nu har man inget att göra förutom att få tiden att gå alltså. Man kan ju alltid sitta och tänka på allt vad man kunde ha gjort där hemma under dom här timmarna.

I går morse så fick jag verkligen konstatera allt det här med språk inte är så lätt tydligen. I bussen hade de upp en affisch (stavas?) med reklam från tropiclandia, ett badhotell här i stan. På finska stod det  Tule Tropiclandian lämpöön rentoutumaan, alltså fritt översatt ungefär kom till tropiclandias värme och koppla av eller kom och koppla av till värmen i Tropiclandia eller hur man nu väljer att uttrycka sig. Det de hade översatt det med och som alltså stod tryckt stort över halva affischen var: Kom och koppla av värmen i Tropiclandia. Så jag antar att de har det för varmt där och svårt att få tag på någon som kunde reglera värmen? :-) Hade jag varit någon annanstans hade jag skrattat högt, men iddes inte skämma ut mig mitt i bussen.

Jag undrar vad jag skall hitta på för mat i kväll, kylskåpet är så tomt att det nästan ekar i det, var och handlade i förrgår, men fick ju inte så mycket med mig hem då jag var ensam och dessutom gick, jag tyckte det var tungt nog det jag skulle kånka hem då. Idag slutar jag dessutom inte förrän klockan fem och om jag inte hinner med bussen måste jag vänta ända till kvart före sex på nästa buss, så jag är i vilket fall som helst inte hemma särskilt tidigt idag, suck.... hoppas Kira inte får så tråkigt att hon river hela badrummet.

vad har jag mera att komma med då? inte direkt mycket måste jag erkänna, ska surfa runt lite i den fantastiska(?) cybervärlden ett tag innan jag söker mig till dagens sista lektion. Vi hörs, ha det gott!!




Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort