Smarta jag

sitter vid datorn i stället för att städa och packa som jag absolut borde göra, för att inte tala om att jag borde förbereda presentationen som jag skall ha i morgon.

I dag var vi och undertecknade köpebreven på huset, så nu är det bara att tömma kåken och ta farväl. Antar att vårt hus misstycker över försäljningen eftersom när vi kom hem hade dörrhandtaget till köksdörren gått sönder så vi fick helt enkelt inte upp dörren! Vi fick ta till värsta inbrottstjuvsmetoden och lirka upp låset med en lång järnsticka, och nu måste vi byta hela den där "låsdelen" för det var nog nån liten grej som gått sönder.
Just typiskt att nåt sånt ska hända nu när man inte skulle ha tid med nåt extra krångel.

Hela huset ser ut som värsta bombnedslaget! Lådor överallt, fullt med skräp som man dragit ur alla skåp och lådor. Jag hade tänkt att jag skulle ha en organiserad röjning och packning men sånt är inte gubbens melodi. Nej, han river ut allt han hittar i skåpen och slänger det i en stor hög på golvet, sedan orkar han inte mera så då lämnar allt på golvet, gissa om det ger mig motivation att ta vid??? Inte direkt kan jag meddela.

Var och fixade vårt elavtal till Vasa elektriska idag, jag som absolut INTE gillar att springa såna där "formella" ärenden, men jag är väl så illa tvungen när det är jag som befinner mig i Vasa på dagarna. Nu är det tre dagar kvar att pendla, nog ska jag väl orka med det, jag borde bara lägga av med den fula ovanan att starta senare och senare varje morgon.
Jag tycker inte om att köra för fort, men inte heller att komma för sent, så för att undvika båda borde jag starta så i tid att jag vet att jag hinner även om jag måste stanna vid diverse vägarbeten och annat trevligt. För att inte tala om alla dessa skördetröskor och traktorer som rör sig på vägarna nu i skördetider.. Åuuu jeee... Men inget ont sagt om bönder, deras jobb behövs!

Fick skriva upp våra önskemål om praktikplats i dag, hoppas jag slipper dit jag önskade, skulle vara på lagom avstånd från våran lägenhet!

Två veckor och två dagar tills vårt flygplan söderut lyfter! Hoppas att vi fått allt i ordning tills dess, men inte kan det ju ta så värst många veckor att fixa lite i en lägenhet. Dessutom så är det mesta i lägenheten fixat när vi flyttar dit. Ägaren skulle måla alla väggar i sovrummet och de väggar i vardagsrummet som inte skulle ha tapet. Det enda vi behövde göra var att välja färger från en färgkarta, och sedan (på hans bekostnad) hämta valfri (!) tapet till fondväggen och sätta upp den.
Sen skulle vi se vilken typ av köksluckor vi kan tänka oss så fixas det sen, det är ju inte så mycket jobb, borde ju bara vara att skruva ner dom gamla och upp dom nya.. :-) Så vi slapp nog enkelt undan med renoverandet. Känner mig rätt så nöjd så här långt, bara inte dagarna skulle rusa iväg nu, jag tyckar att jag inte hinner med allt jag borde innan flytten, men om man tillbringade lite mindre tid framför datorn så kanske... ;-)

Undrar om vår katt har på känn att han inte ska få flytta med oss? Tidigare när jag satt här så hörde jag hur det prasslade i en låda och där satt han i en liten tom pafflåda, precis lagom stor för att rymma en kissemisse. Han var så söt att jag bara måste fota, så när jag orkar sätta in korten på datorn kanske jag kan bjuda på en bild.

Nu borde jag kolla lite på min presentation, har lite att fixa innan den är klar.

Måste till sist bara kommentera de senaste dagarnas händelser.
I går hittades en av Novias studeranden drunknad, han hade varit försvunnen i nästan två veckor. Och idag hade vi ännu en dödsskjutning i en skola inte alltför långt från Vasa, det sista jag läste på nätet var att dödsoffrens antal var uppe i elva stycken, gärningsmannen medräknad. Vart är världen på väg? Det enda man läser om är våld, mord, krig, död... Hur kan människan vara så ond? Var finns omtanken, kärleken till nästan?
Låt oss komma ihåg alla anhöriga till de drabbade, de har en lång tung tid framför sig.

Sköt om er allesamman, var rädda om varandra!!

Kommentarer
mela

men, var ska valfrid ta vägen?



hemskt det som hände där nere. usch!

2008-09-23 @ 19:42:27
Marika

det undrar jag också.. :-(

Helst skulle jag ta med honom, men det vore djurplågeri att tvinga en "utekatt" att sitta instängd i en lägenhet på tredje våningen om han är van att få springa ut lite som han vill. Om nån vill förbarma sig över en liten gosig kissemisse så hör av er fortast möjligt!!

2008-09-24 @ 13:28:15
mela

Förstår det! Och förstår hur du känner det, kan inte tänka på elvis och olga utan att få stick i hjärtat. Hoppas ni hittar ett nytt hem till honom!

2008-09-24 @ 14:24:49

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort