Back to work

Jaha, så var man tillbaka i jobb igen. Fast det är oftast rätt så kul att vara där, så det känns inte så där förfärligt motigt att gå dit. Började dagen med en morgonlänk igen. Det innebar i och för sig att jag var tvungen att stiga upp klockan fem för att hinna, men jag har känt mig så pigg hela dagen så det var absolut värt det. Få se hur länge den vanan håller i sig, antar att det bara behöver regna en morgon så är det förbi med den saken. (om jag känner mig själv rätt...)

Dagen förflöt rätt så snabbt, som alltid när man har morgonskifte, tiden bara rinner i väg då man har att göra hela tiden. Har nu två vaknätter framför mig, få se hur man ska få tiden att gå då. De skiftena är ju dessutom tio timmar långa så man har två timmar extra att "få av sig". Ska bli intressant att se hur det är att jobba natt där. Har ju nog förr jobbat nätter på min kära korvfabrik, men det är ju ändå inte samma sak.

Dagens middag bestod av ugnslax samt en grönsaksmix bestående av zuccini, tomat och en massa goda kryddor. Blev både starkt och gott, tror bestämt att zuccinin har blivit en av mina nya favoriter i matlagningen. Att det sen lämnade över lite tillls i morgon gör ju inte saken sämre.. ;-)

Sen har Heidi, Kim och Kajsa varit hit en sväng. Jag och Kajsa var på en långpromenad och hon sov så snällt i vagnen. Sen när hon vaknade så låg hon bara och "pratade" för sig själv, nöjd med tillvaron tydligen!

Gårdagens långpromenad gick ända bort till bostadsmässoområdet. Vi kom oss inte för att besöka det i somras när det var aktuellt med bostadsmässan så det var intressant att gå runt och kika lite diskret på husen. Man iddes ju inte direkt stirra in dit eftersom det ju flyttat in folk i de flesta hus nu, men så där i "smyg" kolla in lite arkitekturen o sånt. Kunde dock konstatera att även om de flesta hus verkade rätt så snygga så skulle jag bli galen om jag vore tvungen att leva så tätt inpå nån annan. Husen ser ju nästan ut att sitta ihop, de ligger så nära varandra och ändå är det egnahemshus. Tomterna var så pyttesmå i proportion till de stora husen så någon antydan till något privat utomhusliv fanns ju inte. Men så är jag ju å andra sidan uppvuxen på landet... ;) Icke att förglömma...

Sen var vi och storhandlade i går också, det var riktigt kul att gå omkring och handla mat efter att ha suttit hela halva dan och gått igenom en massa olika recept. Kom på att min kära mor i tiderna samlat i hop en receptsamlig åt mig, där de flesta av rätterna är gjorda för att vara lite "lättare" och för varje recept så finns uppgifter om kalorier/portion, samt kolhydrater, fetter, protein och fibrer. Precis vad jag ville ha alltså! ;-) Det var därifrån jag fick inspiration till grönsaksblandningen. I många av recepten där används just zuccini. Samt en massa färska kryddor, kanske nåt man borde satsa på? Att odla egna kryddor alltså, men jag har tyvärr mer bruna fingrar än gröna, så jag antar att det är att utmana ödet att börja starta nån storskalig kryddodling.

I morgon väntar jag besök. Mina systrar och min kusin kommer på shoppingrunda till Vasa och de slipper ju inte undan med mindre än att de besöker oss också. Nån ordning får det väl vara ;) Trots min tomma plånbok ska jag hänga med dem ut på shoppingtur, gubben borde få lön på fredag så om inte annat kan man ju se ut nåt att inhandla då. Bäst bara att inte nämna för mycket om sina planer för gubben!

Ska småningom börja varva ner så kanske man får en god natts sömn. Ska ju ha upp gubben till jobbet i morgon bitti så jag antar att jag kommer att stiga upp rätt så tidigt jag med, ska ju hinna med min morgonlänk innan frukosten. Sen hoppas jag att jag hinner göra nåt åt alla dammtussar som på nåt konstigt vis hunnit samlas i stora högar trots att jag dammsög två gånger senaste vecka. Dammsugning är ett ändlöst jobb när man har hund!
Nåja, skulle ju avrunda, godnatt!

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort