Ja, sen saknar jag ju lite det här också.. ;)



De goda morotssemlorna som jag bakade förra veckan

Med lite egen modifiering så blev receptet så här:

Morotssemlor  (32 st)

400 g morötter
6 dl mjölk
1 bit (50 g) jäst
2 tsk salt
4 msk olja
6 dl havrekli
ca 12 dl vetemjöl

Till pensling: 1 ägg ( + lite havrekli)

Tvätta och riv morötterna.
Värm mjölken tills den är fingervarm (37°C).
Lös upp jästen i den ljumma mjölken.
Tillsätt saltet, oljan och de rivna morötterna.
Tillsätt havrekli.
Tillsätt vetemjöl tills degen får en bra konsistens.
Knåda in mjölet ordentligt. ( Jag använder min hushållsassistent )

Täck över degen och låt den jäsa till dubbel storlek på ett varmt ställe.
Dela degen i två delar på mjölat bakbord, dela varje del i 16 bitar.
Rulla till semlor och låt jäsa övertäckta på plåt ännu 15 - 30 minuter.
Pensla med ägg och strö på lite havrekli.
Grädda i 225°C ca 12 minuter.


NJUT! :)

Enligt mig fick de gärna vara lite saltare, men för hälsan skull bör man ju hålla saltandet nere, och visst är de goda som de är också. Sen kan man ju alltid sätta i nån tesked med lite brödkrydda t.ex. anis, så får man lite mera smak i det hela!

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort