Stockholm

Hej alla bloggvänner!
Jag hade nästan glömt bort hur roligt det är att resa, även om det inte är så där värst länge sen oktober.
Vi startade ju i väldigt god tid, så vi kom till Åbo redan tre timmar innan färjan skulle avgå. Så vi tog en sväng via Stockmann, var riktigt roligt att gå bland alla grejer, shoppingsuget är ju alltid som värst när man vet att man absolut inte borde handla nåt. Lyckades dock komma därifrån utan att öppna plånboken, det var strongt av oss.

Färjan över gick bra, även om våran hytt skakade så man trodde att den skulle ramla i bitar mellan varven. Oskämtat så skakade den så att det där lösa fläsket som jag ännu inte lyckats bli av med dallrade. Ingen trevlig syn, om jag får säga det själv. Men jag var så trött så jag tror att jag skulle ha sovit om så väggarna ramlat över mig. Blev rätt så tidig väckning, för man skulle ju hinna på bufféfrukost också, det viktigaste på hela turen ;). Gott, gott!

Tog en taxi in till hotellet (vi har vansinnigt mycket bagage med oss) och checkade in. Vi hade satt tidig incheckning som önskemål när vi bokade och lyckligtvis hade de lediga rum så vi fick ett direkt. Den trevlige Esmael i receptionen gav oss dessutom ett lite "finare" rum, så nu bor vi i ett "gavelrum", utsikt åt två håll och fyra stora fönster. Vi slängde oss direkt i säng och jag somnade som en stock. Vaknade "mitt i dan", eller strax efter elva och fick bråttom upp. Skulle ju hinna ta ut det mesta av dagen, så klart! Gubben hade huvudvärk, så han tog en värktablett och skulle vila en stund till men jag tog min kompis Visa och gav mig ut på shopping tur.

Skulle ju då som sagt hålla tillbaka med allt handlande, men vad kan man när man hittar en massa som man bara tycker att man måste ha? Tog ca en kvart så stod jag i provrummet med ett par jeans, och vad kunde jag, dom bara skrek att dom ville hem till Finland. Jag tyckte att de var så förmånliga, inte ens 400 kronor, så jag tog mig en funderare. Räknade ut att om jag köper på Visa nu i februari, så ska ju räkningen inte betalas förrän i mars. Innan dess har det ju varit sportlov och jag har hunnit (men orkat? ;) ) jobba i hop en massa pengar. Nåja, lovade mig själv att jag får shoppa för max 1000 kronor, så jag bestämde mig för att dom jeansen skulle jag ha. Dessutom hade ju gubben spillt kaffe på mina andra jeans.. ;) Ringde och kollade hur gubben mådde och hans huvudvärk hade börjat släppa så han kom och gjorde mig sällskap. Sprang i lite småaffärer, sen blev det Åhlens, där jag kom över "A piece of cake", en bra bok att ha när jag ska odla mitt nyväckta bakningsintresse. Sen blev det gubbens tur att få gå i lite antikvariat så jag följde snällt med, han hittade lite ett som annat som vanligt och efter att ha ätit på Kungshallen beslöt vi oss för att ta en mellanlandning vid hotellet och "lasta av" lite shoppingpåsar.

Sen begav vi oss till Gallerian, in och ut ur en massa butiker igen, så när klockan var sex och alla affärer började stänga så kom vi tillbaka till hotellet. Jag hade då dessutom plockat på mig en topp från H&M och en tränings t-shirt från Stadium. Där hade gubben också hittat ett par mjuka träningsbyxor. Så en hel del shopping blev det nog i allafall. Jag som var rädd att jag skulle vara tvungen att gå i gamla unkna antikvariat hela dagen har i stället t.o.m. fått gubben med i en massa andra butiker och vi har haft hur kul som helst.

Har även tagit ett långt varmt bad, (ostört den här gången, Nina ;) ) och hunnit så där vid sidan om följa med den första delfinalen i Melodifestivalen. Hittade inga riktiga favoriter bland de åtta första låtarna om jag ska vara ärlig, så jag ser fram emot en förbättring de följande gångerna! ;) Sitter nu här och bloggar för glatta livet, ska ännu i kväll ha fixat till kläderna inför morgondagen, och sen är vi tvungna att packa klart allt också. I morgon ska vi ju närvara vid en prästvigning och den börjar klockan elva, så vi är ju tvungna att checka ut innan vi går. Måste fråga om de har nånstans var vi kan uppbevara vårt bagage så länge, inget man direkt vill slarva med sig genom halva stan. Nåja, ser hur som helst fram emot en riktigt rolig dag i morgon också, ska bli kul att träffa alla trevliga människor igen.

Sen skäms jag otroligt för att erkänna det men jag har fuskat en massa med min diet. Att säga att jag frossat är för lindrigt uttryckt. Så jag antar att denna vecka kommer att resultera i ett ordentligt plus på vågen. Känns inte bra, för samtidigt som jag grämer mig över att jag inte hade bättre självbehärskning så har allt jag ätit varit så gott att jag nästan tycker att det var värt det. Får bara försöka tänka att om jag får leva tills nästa vecka så kan jag ju alltid ta mig i kragen. Förhoppningsvis har jag ju inte gått upp alla sju kilon! Nej, nya tag, nästa vecka. En ordentlig "luggskakning" och en spark i baken så reder det nog upp sig. (Nån annan än jag själv som märker att jag försöker låte mer positiv än jag känner mig ;) )

Nä, nu ska jag försöka få nån rätsida på packandet, bagaget har ju inte direkt minskat, så jag måste fundera ut nåt sätt att få hem allt igen. Wish me luck!

Godnatt!!

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort