Tisdag



Fick en vacker tulpanbukett av min kompis Mia. Bilden gör inte buketten rättvisa på långt när, men en liten aning om hur den ser ut! Den står på vårt matbord och förgyller vår vardag för tillfället, för vid det matbordet är det glest med andra glädjeämnen just nu! ;)

I dag har vi haft praktik i skolan. Vi lärde oss om hur man bör handskas med en avliden patient, om de olika rutinerna vid dödsfall inom vården. Sen hade vi lite skolning om trakeotomi och skötsel av patienter med det. Så blev det lite blodsockermätning också. På eftermiddagen lärde vi oss ett dataprogram som används inom vården för dokumentation av alla vårdåtgärder osv. Otroligt vilket skrivande, tur att man är van med rapporterande och dokumenterande från tiden som laborant! :-) Nåt bra förde ju den tiden med sig! ;)

Efter skolan fick jag ännu stanna kvar en stund och lära en på min klass om hur man byter en stomipåse, eftersom hon varit tvungen att vara borta när vi hade gjort de övningarna. Passade bra för min del, fick ju repetera det en extra gång. Nästa fredag har vi praktiskt prov så tills dess vore det ju bra om de olika arbetsskedena fanns i färskt minne.

Efter att jag kommit hem blev det en långpromenad med Kira, försökte göra allvar av hennes "träning". Jag är så led på att hon drar i kopplet när vi är ute och går. Innan vi flyttade till Vasa gick det att vara ute på promenad med henne utan att använda koppel överhuvudtaget, men sen vi flyttade har jag inte vågat ta några risker. Vilket förstås har resulterat i ett ständigt dragande i kopplet, irriterande! Det är bara det att hon är så ivrig när man börjar gå så det är inte innan man är halvvägs hem igen som den mest ivern hunnit mattas av och hon kan koncentrera sig på att lyssna på vad jag försöker förmedla till henne. Men sen gick hon riktigt snällt resten av vägen hem. Blir att vara envis, nog ska hon väl lära sig småningom.

Nästa veckas helg blir det Stockholm för mig och gubben. Vi ska närvara vid en prästvigning i en av församlingarna där och vad passar då bättre än att förena "nytta" med nöje? :-) Det värsta kommer ju dock att vara det där med maten. Misstänker att jag inte har börjat äta nån vanlig mat innan dess, men hur roligt är väl det att åka båt två gånger utan att kunna äta på varken stående bord på kvällen eller frukostbuffén? Får uppbåda all den karaktärsstyrka som kan finnas i mig. Har i dag ätit upp den andra halvan av tonfiskburken. Ja, inte burken alltså, men innehållet. Min konsulent sa att jag kunde göra det om jag ville, men rekommenderade förstås att jag nog bara skulle äta den där första halvan. Så pass långt räckte karaktären den här gången. Men gott var det i vilket fall som helst!  :) Det var så underbart att gå och lägga sig mätt i går, så det kan knappt beskrivas med ord. Slapp ligga dom där timmarna och fundera på vilken sorts mat man skulle äta om man fick välja fritt., kunde koncentrera mig på att få fatt sömnen i stället!

Nu ska jag gå och hänga lite tvätt och sedan är det godnatt här hos oss. I morgon ska vi ha förbandslära hela dagen, så innan kvällen ska jag förhoppningsvis kunna framställa några snygga mumier! Nog dravlat för i dag, godnatt alla!

Kommentarer
Malena

Vår hund (en golden retriever) har också dragit i kopplet så jag vet hur irriterande det är. Vi köpte en haltigrimma (ett sorts halsband med en remm över nosen) och det gjorde att hunden drar mindre idag.

2009-01-27 @ 20:40:48
Skink-Sofia

Hej Marika.. Länge sen senast! Hur har du det? Tycker verkligen synd om dig.. Jag ska försöka komma ihåg dig nu snart när jag ska äta pizza med MYCKET ost på! ;) Jag borde ha din mailaddress, men har tydligen glömt den. Så kan du skicka den, så kan vi ha lite kontakt nu när du tyligen har bestämt dig för att inte återvända till skinkpack!? :) Men ha det gott och lycka till med öronvaxen! ;) Ps. Idag har jag kört topping för kanske sista gången i mitt liv! :)

2009-01-28 @ 14:22:32
Marika

Malena - tack för tipset. Vi har funderat lite på att köpa nån sorts sele till henne. Men hon har så lätt att lära sig annars så det enda som krävs är väl nog bara tålamod, och att inte ge efter en enda gång och låta henne springa med långt koppel.



Skink-Sofia - jag ska skicka dig ett snärtigt mail så får du adressen på samma gång! :)

2009-01-28 @ 15:30:30
Hemsida/blogg: http://kirasmatte.webblogg.se/

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort