Guten Morgen!

Det har blivit lite taskigt med uppdatering igen, jag tycker dagarna rinner i från mig, jag hinner ju inte med.. ;)
Hade en trevlig kväll i lördags då vi var på vår faddersons 5-årskalas. Det kan lätt bli lite stimmigt när hela gubbens familj samlas men jag tycker det gick relativt lugnt till den här gången. :)

På söndagsmorgonen satte vi oss i bilen och styrde mot Vasa eftersom vi skulle på gudstjänst klockan elva. Hann nästan få hjärtat i halsgropen när två vitsvanshjortar plötsligt skuttade över vägen framför vår bil. Lyckligtvis var det en bra bit framför oss så vi behövde inte ens nitbromsa, men man sitter nog och spänner ögonen i skogsbrynet resten av vägen, man vill ju inte ha varken hjort eller älg i famnen när man kör bil - testad sak!

Efter gudtjänsten bjöd vi Hassi o Mia på söndagslunch. Lyckligtvis kockade gubben så jag slapp skämmas över mina obefintliga talanger i köket. Hade en trevlig eftermiddag tillsammans innan de åkte norrut igen. Jag och Kira gumman tog oss en sen kvällspromenad för att få tiden av oss när vår bättre tredjedel satt som klistrad framför dataskärmen resten av kvällen. 

I går hade jag bara föreläsningar på förmiddagen. Det gjorde absolut ingenting för min del, fick efter maten fixat ihop ett av de tusen arbeten man har fått att göra. Det var inget storartat - vi skulle bara dra ihop ett kort referat om nåt Likalönsprogram som är aktuellt, så det var nog gjort på en halvtimme / 45 minuter. Fick sen slänga mig på cykeln hem igen för att där fortsätta med ett mycket mindre trevligt arbete - och mycket mera omfattande för den delen. Jag fick lära mig en läxa igår, den höll på att bli dyrköpt - men lyckligtvis klarade jag det med blotta förskräckelsen... 

Satte mig ner när jag kom hem från skolan och började jobba med min examinationsuppgift i it&hälsa. (En döööötråkig uppgyft kan jag meddela) Hade skivit en sida redan tidigare så jag fortsatte därifrån. Efter fyra långa timmar hade jag fått i hop ytterligare fem och en halv sida när plötsligt datorn låste sig totalt. Det gick inte att göra nånting - inte den minsta reaktion från datorn hur mycket man än tryckte på knapparna eller försökte få muspekaren att röra sig - stendöd! Och jag min träskalle hade ju inte tryckt på spara en endaste gång! Jag var rosenrasande och fem före att börja storböla, men hade ju inget annat val än att trycka på reset och starta om hela datorsk*ten. Att den gubben som jag är gift med och som skall vara mitt stora stöd i livet satt i soffan bredvid och sade att "du får ju lära dig en läxa" medan han hade svårt att hålla sig för skratt, gjorde ju ingenting bättre. Tack för den, när man håller på att spricka av frustation! Till all lycka så hade programmet återskapat en version av mitt arbete då datorn stängts så plötsligt, så det var egentligen bara de allra sista finjusteringarna som jag gjort innan datorn låste sig som hade gått förlorade. Vilket var en väldig tur för datorn - annars är jag rädd att den åkt ut genom fönstret på bästa rockstjärnevis! Nå - i framtiden skalll jag vara VÄLDIGT noggrann med att trycka på spara, nästan mellan varje mening! =)

När jag äntligen kunde konstatera att nu får det vara nog med arbetet så var det bara att fortsätta stressa. Presenter skulle köpas, väskor packas, mat kokas och ätas och sen så skulle man slänga sig i bilen och köra norrut igen. I dag fyller nämligen min kära far 49 år och som grädde på moset så blir mosters hjärtegull Kevin ett år idag! Så "50" års kalas skulle jag nog kalla det (49+1=50 - eller?). Så i kväll ser jag fram emot stort kalas med grillat o annat gott - kanske bäst att ta en riktigt låååång länk nu före så man sen kan mumsa med gott samvete? =)

Har alldeles nyss stigit upp så gubben o jag ska försöka gräva fram nåt morgonmål åt oss ur skåpen här och sen ta itu med ett och annat. Gubben ska försöka få nån rätsida på husvagnen. Han har ju rivit ut det som var fuktskadat och nu ska nytt in. Han ska väl på jakt efter isolering i dag om jag förstod honom rätt. Så vem vet- om nåt år kanske det går att bo i den under sommaren.. ? =)

Ha nu en riktigt bra dag allihop!

Grattis lilla Kevin på 1 - års dagen!


Och grattis till farsgubben också!
(Som oftast står bakom kameran i stället för framför
så det är inte det lättaste att hitta nåt foto på honom!)


Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort