Rolig helg!

En rolig helg är över. Det började redan på fredag eftermiddag då min älskade lillasyster ringde och berättade en alldeles fantastisk nyhet. Hon är gravid och hade varit på sitt första ultraljud och det visade sig att hon väntar tvillingar! Som ni kan förstå är jag alldeles i extas över denna nyhet och pratar om att "vi" ska få tvillingar, alltså att det är hela familjen Flax som ska få dem. :) Nu håller vi bara tummarna för att det ska gå vägen och att inga komplkationer ska inträffa under resan. De är väntade någon gång i februari, så det är en rejäl bit kvar.
.
På kvällen så styrde ju min kära mor, systrarna och jag mot Tammerfors i mina föräldrars husbil, vilken även går under smeknamnet "vattenskallen" p.g.a. sin något mindre tilltalande utformning. Men troget bar den oss hela vägen både dit och tillbaka, så vi ska inte klaga på den. Trots mindre hinder såsom vägbyggen, ramper och lösgrus så gick det som smort. Vi sov i husbilen på en parkeringsplats, vissa mera nervösa än andra över att vistas i storstan förstås, men alla sov vi väl åtminstone ett par timmar under natten, så på lördagen inledde vi med en god husbilsfrukost innan vi körde till Holiday Club för att simma och basta tills vi var fräscha nog att ta itu med en dag i shoppingbegärets klor.
.
Vi började på Ikea och eftersom jag hade stränga order hemifrån om att ta det lugnt med shoppandet så hade jag som mål att inte plocka på mig en massa saker bara för att de är så "billiga" jämfört med på övriga ställen. Min föresats gick väldigt bra tills vi var genom halva butiken. Då hittade jag en matta och dessutom precis den matta jag pratat om att ha i hallen här på övrevåningen. Priset var hisnande, även för att vara från Ikea, men efter övertalning av min kära mor så stod jag plötsligt där med mattan i handen. (för eftersom jag inte skulle shoppa så mycket hade jag ju inte tagit någon vagn...) Efter mattköpet var det som förgjort. Jag hittade sak efter sak som jag bara måste ha eftersom jag ju tänkt mig precis det och det till det rummet och på det där stället och de där lamporna hade vi ju faktiskt pratat om att vi skulle ha.... Ni kanske förstår. Innan jag var i kassan så hade jag plockat på mig varor för en rejält tilltagen summa. Det dåliga samvetet gnagde nog en hel del, men som kompensation så gick jag sedan ett par timmar i Ideapark utan att köpa något förutom en glass vid ett café. Jag undrade nog i mitt stilla sinne vad gubben skulle säga när jag kom hem och hade gått lös på det här viset, men tydligen var han bara nöjd med att jag kom hem och ännu har han inte låtit undslippa sig några desto mera negativa kommentarer om mitt shoppande. I stället har vi tittat på nätet på en massa möbler som jag spanade in under resan och planerat den fortsatta inredningen av vårt hem. Dock är det ju förstås pengarna som saknas ännu...
.
I går var det min kära mors födelsedag. Den sista som 40+:are. Jag och David började dagen med att närapå försova oss, sedan var det dags för gudstjänst och efteråt blev det söndagslunch på Pedrinas i Kokkola. Oj, vad gott! Efter lunchen åkte vi till Sunds för att terrorisera Mia mitt i hennes lunchpaus och ha henne att arrangera ihop en fin present till mamma som vi sedan firade ett par timmar med kaffe och barnagråt i en salig blandning. När vi sen åkte hem var jag så trött att jag bara somnade och dit for hela kvällen. Detta kvällsovande resulterade i att jag var vaken ännu klockan tre i natt, men jag jämnade ut det hela med en skön sovmorgon. (efter att ha varit uppe och fixat i hop en salladslunch åt gubben att ta med till jobbet). Sen har Robbi, Mia och Teah varit hit en sväng med vårt piano som de härbergerat åt oss nåt år. Jag vet inte riktigt vart vi skall sätta det, för jag har liksom inte planerat in det i "inredningen" här, men om det inte lyckas på nåt vis så finns det kanske någon hugad köpare på Findit som kunde vara intresserad av att ta över det.
.
I går fick vi äntligen sålt vår husvagn så David ska frakta den till Nykarleby i kväll. Skönt att slippa den och skönt att slippa fundera på hur man ska finansiera Portugalresan. ;) Nu skulle det bara gälla att ha en eller två husvagnar till att sälja så man fick i hop till alla möbler man skulle vilja ha. Dock har jag ännu inte sett några överloppshusvagnar här så sannolikheten för att hitta nån sån är ju nog inte den största.
.
Nu ska jag försöka gräva lite i skåpen här och försöka hitta nåt ätbart, börjar vara dags för en tur till butiken av allt att döma. I kväll ska jag få umgås med mina fina systersöner igen då Sara och Jimmys arbetsskiften krockar. Om de är lika änglalika som förra veckan så kommer det att gå som smort har jag på känn. :) Sen har jag lite annat program inplanerat den här veckan också, så det är inte många riktigt lediga dagar kvar av min "semester". Det gäller att passa på och njuta medan man kan. En skön vecka till er också!

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort