Ledig måndag

I dag har jag en ledig dag. Jag vaknade när gubbens klocka ringde strax före klockan sex och sedan dess har jag inte kunnat somna om. Jag försökte först knipa åter mina ögon och njuta av några timmars extra sömn, men efter en timmes fruktlöst försök så konstaterade jag bara att nej - jag är ju inte ens trött, varför ska jag då sova? Startade upp datorn och har fördrivit en timme på att slösurfa runt. Sen kom jag på att jag skulle skriva ett blogginlägg om min underbara lördag, med bilder för en gångs skull.
.
Så jag började söka fram sladden till kameran, men den var som bortblåst, så de bilderna får vänta till en annan gång. I stället hittade jag min halvt färdigstickade tröja som jag började sticka på när jag gick i nian, alltså för elva år sedan... Hela det stickandet har lämnat på hälft eftersom den ena stickan gick av och jag har inte kommit mig för att köpa nya. Det fattas ca 10 cm på var ärm (jag stickar båda samtidigt) så det är ju inte mången timmes jobb kvar på hela tröjan ens, men det har som sagt bara lämnat för mig.
.
Nu kom jag då fram till att jag ska införskaffa nya stickor i storlek 5,5 och färdigställa tröjan. Men för att jag ska "få" göra det så måste jag först städa huset, för det blev inte av i helgen trots mina goda intentioner, och så ska jag ha tagit en promenad och varit i duschen. Många planer för dagen alltså, så det är lika bra att börja på.
.
Men först måste jag ju dela med mig av min underbara lördag. Den började lite mindre underbart i och med att klockan ringde halv sju och jag hade gått och lagt mig strax efter halv två, men efter att ha få tvättat bort de största "sömnskorven" ur ögonen och kommit mig till skolan så gick det riktigt bra. Vi snackade infertilitet och vår föreläsare hade personlig erfarenhet av ofrivillig barnlöshet vilket inte gjorde ämnet mindre intressant direkt. Jag passade samtidigt på att utnyttja den kvinnliga simultanförmågan och färdigställde Moahs andra benvärmare samtidigt som jag lyssnade.
.
Vi fick sluta tidigt och det gjorde mig lycklig som sällan förr eftersom det innebar att jag hann hem i tid för att följa med familjen flax på skogsäventyr. Jag ringde gubben på hemvägen som ställde picknicväskan klar och plockade fram lämpliga kläder. När jag kom hem så bytte jag om i ett nafs och sen hoppade vi i bilen och körde till Kållby. Där väntade hela gänget på oss och vi installerade oss på traktorflaket och drog till skogs. ALLA var med och det var en så otroligt underbart rolig dag. Det blev korvgrillning och pulkadragning och vädret var perfekt. Inte för kallt, men inte för varmt så att det blev blött. Efter några timmar i kylan packade vi ihop oss på flaket igen och styrde hemåt. Lagom trötta och dåsiga och fulltankade med frisk luft (och kanske någon promille traktoravgaser... ;) )
.
Detta låter som världens trivialaste sak och säkert totalt ointressant för den som inte var med - men för mig är min familj så otroligt viktig och alla ligger mig så nära om hjärtat att det nästan gör ont bara jag tänker på dem. För mig var det här en dag som jag ömt packar in i stöttåligt material och magasinerar i ett rum nära mitt hjärta. Jag är så oerhört tacksam att jag välsignats med så underbara föräldrar, syskon, svägerskor/svågrar och inte minst syskonbarn. Jag är så lyckligt lottad att det nästan inte är klokt. Jag hoppas att jag aldrig glömmer bort att vara tacksam över den här gåvan.
.
Här skulle jag kunna fortsätta i oändlighet med att beskriva min familj men som jag nämnde tidigare har jag en del att hinna med i dag om det ska bli några nya stickor för den här 26-åringen med starkt präglade tant-anlag. Jag vill bara än en gång påminna er om att ta hand om er familj och era nära och kära. En skön start på veckan till er alla!
.

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort