Fredagkväll

Jag har alldeles nyss fått fixat det sista inför tisdagens EA-presentation. Vore man en normal människa skulle man nu se fram emot en ledig helg men som sistaårig barnmorskestuderande på praktik så börjar man i stället lördagen med ett morgonskifte för att sedan avrunda den med att skriva en opponentberättelse. Jag hoppas att den blir klar i morgon, för på söndag hade jag hoppats på att få ha en ledig dag. Hittills i år har jag haft en enda helg som jag inte jobbat eller varit på praktik antingen fredag kväll, lördag eller söndag. Ibland undrar jag hur jag frivilligt valt ett yrke som innebär att jag kan glömma allt vad som heter lediga helger, jular, midsomrar eller nyårsaftnar. Sen tänker jag på att jag i stället för de där lediga dagarna får vara med om att små mirakel föds till världen och då känns det redan en aning bättre. :)
.
I dag hade jag också min utvärdering för gynpraktiken, trots att jag fortfarande har en vecka kvar. Jag fick i princip samma utvärdering som jag brukar få. Duktig och ansvarstagande med bra patientbemötande, men kunde fråga lite mer. ALLTID detta frågande! Jag är helt enkelt inte typen som frågar en massa. Jag sitter hellre lite vid sidan om, lyssnar uppmärksamt, funderar själv och tar reda på genom att söka info i mappar eller böcker. Jag känner i bland pressen att jag borde fråga en massa, men jag kommer inte på en enda vettig fråga om jag försöker tvinga fram dem med våld.
.
I dag fick jag också vara med på min första operation. Det var intressant och allt var inte som jag hade föreställt mig. Det var intressant att få följa patienten i så många olika skeden av vårdkedjan, eftersom jag även hade hand om det pre-operativa besöket, den pre-operativa vården på avdelningen och sen operationen och till viss del även på uppvakningen. I morgon får jag troligtvis även ha hand om den post-operativa vården. Den här praktikperioden har verkligen fått mig att bli mera intresserad av den gynekologiska vården och jag tycker att jag lärt mig mycket. De tre första veckorna har gått i en väldig fart. Tänk att en fjärdedel av Kokkola-praktiken redan är över. Jag kommer ju att vara pensionär innan jag ens hinner tänka tanken med den här farten.
.
Nu ska jag se om det finns något som går att äta på de broilerlår som jag haft lite väl länge i ugnen. Vem har väl tid att passa stektider när man är mitt uppe i skolarbeten? Inte jag åtminstone. När det av broilern som längre är ätbart har ätits skall jag pusta en timme eller två innan det är dags att krypa till kojs. Börjar ha sömnkontot på minus igen, sömnen har tyvärr inte fått prioritet framom skolarbeten den sista tiden och det börjar märkas. GÄSP! Hoppas ni har en trevlig fredagskväll och en skön ledig helg att njuta av!

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort