Lite väl mycket av det goda

Igår satte jag klockan på ringning vid nio för att inte sova bort min lediga dag. Steg upp och åt i godan ro en god frukost och såg att det var ett strålande väder ute. För att stilla mitt dåliga samvete så tog jag en ordentlig röjning i tvättstugan och vek bort ett berg av tvättade kläder och startade första tvättmaskinomgången för dagen. Sen gick jag upp och läste igenom kursavsnittet om blodtransfusioner. När jag gjort det och testat på sluttenten för den kursen och insett att det gick bra så packade jag väskan, satte på mig bikinin och tog Kira med mig till Kållby. Kira fick så lov att spendera dagen i hundhagen med Zindi och Ella medan jag ställde solstolen i rätt läge bakom huset. Även om det blåste var det helt lä där bakom och jag skulle just lägga mig ner och börja njuta av tillvaron när jag upptäckte detta en halvmeter från mig. Blä.
.

.

Fast beslutad om att inte låta min dag förstöras av ett "litet" fågelkadaver så skickade jag kort av den åt syrran med värsta fågelfobin. (inte alls för att retas...) Hon ville antagligen försöka träna bort sin fobi för hon tog barnen med sig och kom och gjorde mig sällskap. Vi hade en trevlig dag med saftkalas i solen och barnen badade i "baljan" på gräsmattan. Vid halvfyra tiden kände jag att jag fått sol så det räckte så jag packade ihop mina saker och körde hemåt. Väl hemma fortsatte jag att läsa boken jag påbörjade innan jag fick sällskap medan jag väntade att gubben skulle komma hem.

.

På kvällen var vi med Martin, Soffi och mina föräldrar på stenplockning på åkern. Det var ett svettigt göra men det gick förvånansvärt snabbt ändå. Robbi, Mia och Teah kom och tittade hur vi hade det och sen var det dags för ett kvällsdopp. Fick narrat med mig en hel del folk, men när det riktigt kom till kritan var det bara jag som var modig nog att simma. Resten doppade tårna (om ens det) och mesade sedan ur.

.

Summa sumarum hade jag en perfekt ledig dag. Lagom (nåja, kanske lite väl mycket) sol, lagom mycket "måsten" gjorda, fick umgås med mina kära och avsluta med säsongens första dopp. Att jag är ledig i dag också gjorde det inte sämre direkt. I dag ska jag till frissan och klippa mig, börjar bli x antal år sedan sist, har bara haft mor kära mor att kapa av håret när det börjat bli alltför risigt och nu är det nog länge sen det sist blev gjort också.

.

Sen ska jag fortsätta med mitt LoVe-pluggande, i morgon gäller det. När den tentens alla fyra delar är skrivna ska jag ta en djup suck av lättnad och sen fortsätta att njuta av min sommar. Efter att ha jobbat ca 150% den senaste tiden så känns 100% nästan som semester i jämförelse. Jag hinner ju t.o.m. ha lediga dagar mellan varven och det är inte illa ska jag säga er. Hoppas ni har lika skönt som jag och också hinner njuta av sol och värme.


Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort