Resesugen!

Har tillbringat största delen av kvällen med att sitta på nätet och drömma mig bort till sol och bad. Har hittat en massa tänkbara alternativ så jag har flera papper fullklottrade med olika hotell, priser och tider. Bara för att bli besviken när gubben kommer hem och med en enda blick drar ner mig på jorden igen. Ja, jag vet egentligen nog att det inte kan bli nån resa nu, men då man så gärna skulle vilja.........

Får leva på mina reseminnen ett tag till istället, typ, tills jag vinner på lotto eller nåt sånt. (Borde man kanske börja tippa först?)


Kan tänka mig Rhodos...


...eller Egypten...


...eller varför inte Cypern?

Vad skulle ni rekommendera?

Köksa

I dag har jag fått pröva på att vara kökspersonal. Det var riktigt roligt, men man fick nog hålla i gång hela dagen för att hinna med allt som skulle göras. Skall också vara i köket på fredag, men innan dess ska jag hinna ha ett morgonskifte på "min" avdelning och en ledig dag.

Har alltså varit med och gjort kållåda, diskat, hackat sallad, diskat, skurat ett stort kylskåp, diskat lite till och har dessutom fått höra finska hela dan. Tyckte jag klarade mig rätt så bra, ser fram emot att få börja läsa lite finska igen nästa läsår, den behöver verkligen övas, speciellt innan man ger sig ut på nästa praktik.

Gubben ska jobba länge i kväll, det sista ska ställas i ordning inför öppnandet av deras butik. Nu kommer jag inte ihåg om de ska öppna i morgon eller på torsdag, men antingen eller. Får i allafall räkna med att han inte kommer hem i första taget. Vilket betyder att jag har en massa timmar att ta kål på och för tillfället lockar inte nån promenad. Vet också att jag borde låta mina ben få en vilodag, har inte haft nån ordentlig vilodag på några veckor nu, det har varit motionerande morgon och kväll de flesta dagar. Sen var jag ju nog på morgonlänk i morse också, så helt lediga har benen mina ändå inte varit i dag heller. Får se hur det blir, kanske jag likväl hittar nån överbliven motivation liggandes i nåt hörn om jag börjar se mig runt lite.
Vi var och storhandlande i går på kvällen så jag borde ju åtminstone ha ingredienser att fixa till en smarrig middag av. Där bode jag ju få nån timme att gå åtminstone.

Bakade en yoghurtchokladkaka igår och den blev riktigt lyckad, alldeles för god så jag var tvungen att sätta den i frysen nu direkt jag kom hem för att inte äta upp hela långpannan själv.. ;) Fick än en gång konstatera att nu är det på tiden att vi får nåt främmande, för min frys är fortfarande sprängfull sedan mitt galna bakande här tidigare i år. Så ni får alla ta åt er, här kommer en offentlig stående inbjudan!

Nu ska jag slösurfa en stund medan jag skickar Kira på jakt efter motionsmotivationen. Ni får ha det så gott! :)  

Nu är det vår trallallallaaa...

Våren är verkligen här! Isen hade försvunnit under helgen, folk hade börjat sjösätta sina båtar, fåglarna sjöng, tussilago i var och varannan krök längs strandpromenaden. Underbart! :)

Hemma igen

Hemma i Vasa igen efter en hel helg norröver. Hade ångest i morse innan jag skulle stiga på vågen eftersom jag i princip fuskat med ätandet utan avbrott hela helgen. Men, det gick bättre än väntat. Uppåt, visst - men inte så farligt mycket som jag hade trott. Hade räknat med ett plus på minst två kilo, men ett litet skutt uppåt på ett halvt kilo ska man väl klara. Nya tag igen nu bara, nog ska väl snart det halvkilot och lite till ryka! Startade med min morgonlänk så jag fick en kanonstart på dagen. En ordentlig frukost efteråt har gjort mig så effektiv att jag snart har röjt upp i hela lägenheten. Den såg ju som vanligt ut som ett bombnedslag efter att gubben tillbringat nån dag här han också. Det är helt otroligt vilken skillnad det är de dagar han är borta. Inga problem med att hålla ordning, men så fort han kommer hem så är det upp och ned, kläder, papper och disk överallt. Nåja, han måste ju se till att jag håller mig sysselsatt.. ;)

Nu ska jag fortsätta mitt donande här. Hade hoppats på vackert väder idag igen, men här är det mulet som bara den. Rätt så varmt ändå, men jag hade ju hoppats på att kunna sola lite på balkongen under min lediga dag. Fast det kanske är lika bra att det inte är så vackert väder så får jag gjort lite nyttigt här hemma också. Ska riva fram dammsugaren nu och tvätta lite mera smutstvätt, småningom kanske fundera på nån lunch och en promenix med vovven. Sen ska jag hinna planera kvällens storhandlande också, kylskåpet ekar tomt som vanligt. Fick äta gröt utan mjölk på i morse, det var inget vidare!

Ha det gott!

Fortsätter

mitt slappande här i Kållby, fast liite annat än slappar gör jag ju förstås. Har fyllt dagarna med renoverande, ätande, motionerande och förstås umgänge med min underbara familj!

Har ätit som en "gris" den här helgen, så jag vet inte om jag vågar stiga på nån våg de närmsta dagarna efter att jag kommit hem, får först ta itu med hårdhandskarna några dar innan man väger sig.. ;) Men huvudsaken är väl att man mår bra eller hur? Humöret på topp än så länge!

Få se om gubben kommer och hämtar mig i kväll, jag är ju ledig ännu i morgon så visst kunde man spendera en ledig dag i Vasa också. Om inte annat finns det ju en massa affärer som jag ännu inte hunnit besöka, trots att vi bott sju månader i stan..

Nä, borde behärska mig lite med shoppandet, gubben fick ju som sagt några saftiga böter senaste Åboresa, sen har vi ju köpt en bil och ska ha två bilar på service samt besiktning.. konstigt att det alltid finns en massa hål att stoppa slantarna i, de riskerar inte att bli gamla på kontot! ;)

Nu ska jag fortsätta att kolla på F1, inte det mest intressanta enligt mig men alltid retar det nån om man sitter här och hejar på nån annan än Räikkönen.. ;P!

Ha det gott! 

Som ni säkert gissat

så befinner jag mig i Kållby igen, därav min urusla uppdatering. Efter att jag slutat jobbet i torsdags så gick jag och gubben på stan, syndade en massa vad det gällde ätande (har inte vågat väga mig sen dess.. ;) ) och jag var inne som hastigast både till eyen och specsavers men hittade inte så där i brådskan några glasögon som föll mig i smaken. Borde ha mera tid på mig att kolla igenom sortimentet och prova olika modeller, men med en otålig gubbe med blir det inte mycket sånt.

Sen körde vi norrut, köpte en "ny" bil av gubbens bror D. och våldgästade dem hela kvällen.

Gårdagen började med en morgonlänk, nöjd som bara den var man efter att man fått konstatera att man orkar springa längre och längre utan att helt få andan i halsen. Efter frukosten blev det lite springande med alla papper för bilen och sånt, men sen hade vi en riktigt skön "slappardag".  Gjorde egentligen inget speciellt på hela dan, var och handlade med min kära mor på kvällen och satt och slötittade på tv.

I morse körde gubben hem eftersom han skulle i jobb, jag tog en morgonlänk igen och har nu duschat och ätit frukost. I dag ska vi till Robbi o Mias för att  tapetsera och måla lite, ska bli kul att se hur mycket som hänt sen jag var dit sist. Sen får vi se vad resten av dagen för med sig!

Ha en riktigt skön lördag!

Vackert väder och shopping

Äntligen lite mindre blåst, samt strålande sol, så vackert som det bara kan bli en vanlig dag i april! Hade en bra dag på jobbet och tog en lååååång promenad när jag kom hem. Var ända till bostadsmässoområdet igen och spanade in lite hus. Såna där hus man bara kan drömma om.. ;)

Sen fräshade jag upp mig och gick in till stan. Skulle egentligen bara köpa lite mat då mitt kylskåp började bli tomt, men måste ju svänga in via HM. Tänkte att jag prövar några av de snygga sommarklänningarna som jag kikade på senast och när de satt som gjutna så kunde jag ju bara inte lämna dem där eller hur? Blev även en tröja och lite underkläder. Sen har jag ätit mat och förätit mig på nötter som jag hittade i skåpet. Nötter är ju i viss mån hälsosamma tänkte jag, speciellt om de inte är saltade och rostade utan "naturella". Dock är jag mera än övertygad om att man INTE ska vräka i sig de mängder jag gjort nu, urk! Känner mig sprickfärdig och illamående. Såna här gånger önskar man att det gick att spola bakåt i tiden och lämna nötterna i skåpet i stället för att stoppa dem i munnen. Fy på mig!

I kväll kommer äntligen gubben hem. Blev ingen vidare resa för hans del - böter på över 300 € och sen hade nån grej på bilen gått sönder också - hohho!! Hoppas att den håller ihop hela vägen hem från Åbo åtminstone!

Nu ska jag ta en riktigt lång, skön och varm dusch och sen hoppa i säng, mina nätter har blivit på tok för korta den senaste tiden trots att jag vare kväll menar att jag ska gå och lägga mig i tid. Nåja, bara morgondagen kvar, sen fyra dagars ledighet - gissa om man ska njuta! :-)

Godnatt!

Blåsigt värre!

Jag misstänker att Vasa nog är i topp vad gäller statistiken på Finlands blåsigaste städer. Här har det vinat kring öronen i flera dagar nu. I dag fick man ju nästan vara rädd att blåsa bort då man gick längs strandpromenaden. Vilken tur att man inte är nån lättviktare ( inte ännu åtminstone ;) ). Har haft en vanlig dag, morgonlänk klockan fem, jobb 7-15, långpromenad, mat...  Sen var jag bara via Anttila i går på min väldigt korta stadstur och införskaffade mig några billiga filmer så jag har haft tidsfördriv. Har varit skönt att kunna ligga och slötitta på film med "gott samvete". Har just smällt i mig en storslagen "fruktsallad". (=en apelsin och ett päron delat i små bitar ;) ). Ska småningom söka mig i säng fast klockan inte är mycket. Det blev väl sent i går i allafall så jag var jättetrött då klockan ringde i morse, ska ju orka ännu två dagar i jobb så det gäller att sova tillräckligt!

Fick oväntat hem ett brev från min kära korvfabrik, jag hade tydligen jobbat så pass duktigt i vinter att jag lyckats skramla i hop till lite semesterdagar som jag nu får ut i pengar. Det tackar man ju inte nej till.. ;) Drömmer om ett par nya glasögon. Ska eventuellt söka mig till eyen i morgon, de hade ett jättebra erbjudande - tre par glasögon (två vanliga och ett par solglasögon) till priset av ett par! Hoppas att de har nåt jag gillar bara! Nån som har erfarenhet av eyen?

Tack för ordet - godnatt!

Måndag

Gäsp!

Vaknade redan 4.15 i natt och kunde inte somna om. Så nu är jag ordentligt trött. Borde försöka orka hålla mig vaken åtminstone två timmar till annars är det väl likadant i morgon bitti. Steg upp klockan fem och drog i väg på min morgonrunda. Sen avnjöt jag min frukost och fick börja söka mig mot jobbet efter att ha pussat gubben farväl. Är ju gräsänka igen den här veckan, förhoppningsvis blir det bara tre dagar, vi ska tro på det bästa.

Fick ge en i.m. injektion på jobbet idag, det var roligt att få öva på det igen. Kanske man är lite sadistisk då man gillar att sticka andra? ;) I övrigt var inte dagen anmärkningsvärt speciell. Duschning, renbäddning, hjälp med kläder, hjälp vid maten, blodtrycksmätning osv. Kollade mitt eget blodtryck idag igen, men jag har ännu inte fått det att bli högre. Svindeln är ju nog borta sen jag började äta ordentligt igen, men trycket är ordentligt mycket lägre än vad jag hade förut. Men, jag ska väl överleva.. :-) Bättre än att det är för högt åtminstone.

Stack mig in till frisören idag. Såg att det stod drop in, så jag fick sätta mig i stolen direkt. Blev inget vidare resultat enligt min mening, men åtminstone rejält kortare och det är ju skönt åtminstone! Det höll på att bli till en rishög hela håret mitt.

Är sååå shoppingsugen just nu, (gubben har fått lön.. ;) ) Men jag får försöka behärska mig. Åtminstone tills jag fått rensat ur mitt klädskåp. Som sagt så har en av hyllorna gett upp och rasat och det ser ut som allmänt kaos där. Gubben lovade att köpa vinklar att skruva fast hyllorna med så att de skulle hållas, men ännu har inget hänt, så tills dess får det vara som det är. Om inte förr så när nästa hylla rasar så kanske han inser att det är allvar och faktiskt gör någonting åt saken.. :)

Har även hunnit med en långpromenad och fixat i hop lite käk. Blev att värma upp rester igen, gjorde en kalops i går som blev otroligt god, speciellt med tanke på att det var jag som stått vid spisen.. :)

Ska nu försöka få fördrivit några timmar,  få se om det eventuellt blir en runda på stan i allafall, känns lite väl tråkigt att sitta ensam här hemma. Minsann tror jag att jag ska ta mig en tur.. Vi hörs!

Söndag

Blev en snabb promenad innan frukosten i morse, långpromenaden får vänta tills jag kommer hem. Har haft en riktigt skön "slöardag", bara tagit det lugnt. Skönt. Har ätit nötbiffar, med en massa gott, sallad, zuccini/tomatröra, kokta grönsaker, mums!  Ska om nån timme börja söka mig hemåt för att se om gubben överlevt dagen utan mig.. ;)

Hoppas ni alla haft en skön söndag så här långt!


Hemma i Kållby

Efter en lååång natt i jobb och några timmars sömn på förmiddagen/dagen så fick jag så lov att styra kosan mot Kållby. D. ska vara i Åbo tre dagar nästa vecka och ville ha bytt till sommardäck då han skulle ha bilen. Däcken var i Larsmo och gubben ska jobba hela helgen, så då får man rycka in som vanligt. Körde först till D´s föräldrars efter däcken och sedan till Kållby där min kära far skulle byta dem. Men se - det ville sig icke. Bultarna som behövdes var inte med, ett av däcken var väldigt slitet och nåt av vinterdäcken satt som fastgjutet. Så nu står bilen här med vinterdäck likaväl. Får väl ta och satsa i ett par nya däck samtidigt som bilen ska ses över och besiktigas, inga trevliga utgifter men väl så nödvändiga.

Har ju då i stället fått tillbringa kvällen med mina föräldrar, Sara, Jimmy och Kevin. Sämre kan man ju ha det! Vi kvinns tog Kevin i vagnen och begav oss på en promenad här på kvällskvisten, skönt! Hoppas på riktigt vackert väder i morgon bitti så kunde man ta en riktigt ordentlig långpromenad.

Ska nu avnjuta lite "lördagsgodis". Köpte en mangofrukt åt mig i dag, jag hoppas den är riktigt god! Sen ska jag småningom söka mig i säng, försökte att sova lite mindre i dag för att kunna svänga tillbaka dygnet på rätt köl igen, vi ska tro att det lyckas. Ha en bra fortsättning på kvällen och en god natt! Det tänker åtminstone jag ha! :)

Dygnet upp och ner

Hej på er!

Gårdagens shopping gick som jag trodde. Visst hittade jag en massa snygga plagg och jag kom mig t.o.m. i provhytten två gånger, inte illa för att vara en inbiten shoppinghatare, men gissa vad jag kom hem med? Jo, en påse tuggummin.. :-D Men, jag har nog sett ut en massa fina plagg som jag eventuellt ska unna mig, lite i taget. Ja flera kilon som ryker, desto roligare att köpa kläder. Så, ingen panik, har ju inget som jag måste ha nått nytt till och hyllorna i min garderob har brakat för tillfället, så att hiva in mera kläder dit är inget vidare alternativ just nu.

Efter ett par timmar på stan så kom vi tillbaka till vår lägenhet och småningom började mitt sällskap söka sig hemåt igen. Jag och min kära make åt middag, köttfärsbiffar gjorda av maletkött, grynost och ägg. Sen sätter man en ostskiva att smälta på den varma biffen, gott! En fräch grönsallad till är pricken över i:t. Efter middagen tog jag min dagliga långpromenad. Var alldeles för mätt egentligen, men jag var tvungen att gå direkt efter maten för att hinna. Efter promenaden hann jag bara slänga mig i sängen och låtsas vila i en halvtimme, sen var det dags att söka sig till jobbet.

Det gick bättre än jag trodde att vaka, hade ju varit uppe sen sex på morgonen och i full gång hela dan, så visst var jag trött, speciellt där mellan halv tre och fem, men det var en rätt så lugn natt så mellan ronderna fick man sitta och "dåsa" i stolarna där på avdelningen. Slötittade på en massa skräpprogram för att få tiden att gå.

Var verkligen trött i morse, men med en portion havre/råggrynsgröt och ett kokt ägg i magen så somnade jag som en stock vid en halv nio tiden. Vaknade sen ungefär vid tolv då Kira tagit tillfället i akt och kommit upp i sängen för att sova med mig. Schasade ner henne i hennes korg och somnade om. Vaknade vid halv fyra, med en hund i sängen igen. Rackarns hund.. ;) Kändes lite som om jag sovit bort hela halva dan, men likväl, sju timmars sömn behöver man väl, speciellt om man varit vaken 26½ timme i sträck innan dess.

Ringde gubben för att höra när han tänkte komma hem, men det skulle ta en stund för honom ännu så jag beslöt mig för att ta en promenad under tiden. Skulle ha med Kira, men hon bara gnällde och gnydde och verkade ha ont nånstans, så till sist lät jag henne stanna hemma i korgen. Efter en dryg timme var jag tillbaka, då hade gubben kommit hem och Kira - hon hade inget fel alls! Konstigt! Hon kanske bara kände för att skolka från dagens promenad.. ;) Efter en middag bestående av kycklingfiléstrimlor i vitlökskryddad tomatsås så smet jag ut på stan igen. Hade spanat in ett par snygga skor i går som jag tänkte jag skulle unna mig nu när gubben fått lön idag.. ;) Hittade sen ett annat par skor och jag var nära att komma hem med båda paren, men jag behärskade mig och köpte bara de jag tyckte var snyggare. Sen var jag till Sale och fyllde på vårt fruktförråd. Helt otroligt vilka mängder frukt det börjat gå åt här hos oss. Sen skulle gubben ha fredagsgodis också, så nu ligger han här och prasslar med godispåsen och smaskar i sig för fulla muggar. Såna gånger är det mindre roligt att vara "hälsosam"! :) 

Ska alldeles strax börja ställa mig till nattens skifte. Ska innan dess bara meddela att jag fortfarande är på ett strålande humör! Otroligt vad lite mat kan göra underverk med ens humör. Det var riktigt så jag fick behärska mig under min promenad så att jag inte skulle gå omkring med ett stort fånigt leende där jag gick för mig själv. Jag hoppas att den här känslan håller i sig, vill ju inte landa så hårt när det svänger! Men än så länge går ju vågen åt rätt håll, ska hoppas det fortsätter det också. 

Nu kommer det ner en massa slask ser jag, ska gå till jobbet gissar att jag inte är den torraste när jag kommer fram, men det är väl småsaker, har ju hela natten på mig att torka! :-)

Ha nu en riktigt trevlig fredagskväll! Unna er nåt gott, det är ni värda efter veckan som gått!   

Effektiv förmiddag

Nästan så jag överansträngt mig.. ;)

Steg upp klockan sex i morse (observera att jag är ledig i dag, eller ska till natten rättare sagt..) tog min morgonlänk i ett huj, fixade sedan smarrigaste frukosten åt gubben och mig, sämre start på dagen kan man få!

Har hunnit städa, rensa upp en massa papper som lämnat efter att skolan var slut, tvätta, vika, diska, koka, äta... you name it! Väntar nu bara på syrrorna o Linda så vi får göra stan osäker en stund. Har grävt i alla mina gömmor och skrapat i hop lite slantar som jag hoppas kunna sätta sprätt på idag, känner mig på shoppinghumör för en gångs skull. Vilket säkert innebär att jag inte hittar ett smack som jag vill ha, men vad gör väl det, då får jag försöka tänka att jag sparat en slant i stället.. ;-)

Önskar er en superbra fortsättning på dagen och hoppas att mitt goda humör smittar av sig, för just nu känns det verkligen som om jag mår toppen! Underbar känsla!!


Back to work

Jaha, så var man tillbaka i jobb igen. Fast det är oftast rätt så kul att vara där, så det känns inte så där förfärligt motigt att gå dit. Började dagen med en morgonlänk igen. Det innebar i och för sig att jag var tvungen att stiga upp klockan fem för att hinna, men jag har känt mig så pigg hela dagen så det var absolut värt det. Få se hur länge den vanan håller i sig, antar att det bara behöver regna en morgon så är det förbi med den saken. (om jag känner mig själv rätt...)

Dagen förflöt rätt så snabbt, som alltid när man har morgonskifte, tiden bara rinner i väg då man har att göra hela tiden. Har nu två vaknätter framför mig, få se hur man ska få tiden att gå då. De skiftena är ju dessutom tio timmar långa så man har två timmar extra att "få av sig". Ska bli intressant att se hur det är att jobba natt där. Har ju nog förr jobbat nätter på min kära korvfabrik, men det är ju ändå inte samma sak.

Dagens middag bestod av ugnslax samt en grönsaksmix bestående av zuccini, tomat och en massa goda kryddor. Blev både starkt och gott, tror bestämt att zuccinin har blivit en av mina nya favoriter i matlagningen. Att det sen lämnade över lite tillls i morgon gör ju inte saken sämre.. ;-)

Sen har Heidi, Kim och Kajsa varit hit en sväng. Jag och Kajsa var på en långpromenad och hon sov så snällt i vagnen. Sen när hon vaknade så låg hon bara och "pratade" för sig själv, nöjd med tillvaron tydligen!

Gårdagens långpromenad gick ända bort till bostadsmässoområdet. Vi kom oss inte för att besöka det i somras när det var aktuellt med bostadsmässan så det var intressant att gå runt och kika lite diskret på husen. Man iddes ju inte direkt stirra in dit eftersom det ju flyttat in folk i de flesta hus nu, men så där i "smyg" kolla in lite arkitekturen o sånt. Kunde dock konstatera att även om de flesta hus verkade rätt så snygga så skulle jag bli galen om jag vore tvungen att leva så tätt inpå nån annan. Husen ser ju nästan ut att sitta ihop, de ligger så nära varandra och ändå är det egnahemshus. Tomterna var så pyttesmå i proportion till de stora husen så någon antydan till något privat utomhusliv fanns ju inte. Men så är jag ju å andra sidan uppvuxen på landet... ;) Icke att förglömma...

Sen var vi och storhandlade i går också, det var riktigt kul att gå omkring och handla mat efter att ha suttit hela halva dan och gått igenom en massa olika recept. Kom på att min kära mor i tiderna samlat i hop en receptsamlig åt mig, där de flesta av rätterna är gjorda för att vara lite "lättare" och för varje recept så finns uppgifter om kalorier/portion, samt kolhydrater, fetter, protein och fibrer. Precis vad jag ville ha alltså! ;-) Det var därifrån jag fick inspiration till grönsaksblandningen. I många av recepten där används just zuccini. Samt en massa färska kryddor, kanske nåt man borde satsa på? Att odla egna kryddor alltså, men jag har tyvärr mer bruna fingrar än gröna, så jag antar att det är att utmana ödet att börja starta nån storskalig kryddodling.

I morgon väntar jag besök. Mina systrar och min kusin kommer på shoppingrunda till Vasa och de slipper ju inte undan med mindre än att de besöker oss också. Nån ordning får det väl vara ;) Trots min tomma plånbok ska jag hänga med dem ut på shoppingtur, gubben borde få lön på fredag så om inte annat kan man ju se ut nåt att inhandla då. Bäst bara att inte nämna för mycket om sina planer för gubben!

Ska småningom börja varva ner så kanske man får en god natts sömn. Ska ju ha upp gubben till jobbet i morgon bitti så jag antar att jag kommer att stiga upp rätt så tidigt jag med, ska ju hinna med min morgonlänk innan frukosten. Sen hoppas jag att jag hinner göra nåt åt alla dammtussar som på nåt konstigt vis hunnit samlas i stora högar trots att jag dammsög två gånger senaste vecka. Dammsugning är ett ändlöst jobb när man har hund!
Nåja, skulle ju avrunda, godnatt!

Still alive!

Trots avsaknaden av blogginlägg de senaste dagarna har jag glädjen att meddela att jag fortfarande är vid liv, jag har bara inte tagit mig tid att sätta mig ner och plita ner några rader för att göra omvärlden uppmärksam på min existens. Det långa uppehållet har även bekräftat att jag inte är så bloggberoende som jag fruktat mig vara, vilket ju i sig inneburit en lättnad.. ;-)

Sist jag skrev nåt borde ha varit i torsdags innan jag fräste iväg till jobbet. Sen dess har helgen varit totalt fullspäckad med program. Vi fick nattfrämmande mellan torsdan och fredan. Långfredagen började med att jag och Kira tog en rask morgonpromenad medan alla andra låg och sov sin skönhetssömn. Sen var det gudstjänst och efter det for vi på mat till ABC. Efter en Caesarsallad med kyckling blev det bråttom hem, eftersom jag skulle hinna byta om och kuta i väg till kvällsskiftet. Hann i sista sekund, men det hann bli rätt stressigt. :) Sen fick jag sluta redan klockan åtta, så jag nästan halvsprang hem. Sen slängde vi hastigt och lustigt ner lite kläder i våra väskor. (Man börjar bli van med packandet vid det här laget), hoppade i bilen och körde norrut. Vi hade ju egentligen tänkt starta först på lördag men eftersom jag fick sluta tidigare så tyckte vi det var lika bra att köra upp direkt.

Sen har helgen varit fullproppad med program. Har fått umgås med min underbara familj, hunnit vara och inspektera Moas lillebror, en liten rödhårig en, ack så söt! De är för ljuvliga de små, kommer som sagt att bli känd som barnmorskan som stjäl hem alla ungar hon förlöser.. ;) Sen har jag hunnit med lite renoverande hos Robbi och Mia, tidiga morgonlänkar ( - nåt som bara måste bli ett måste, en perfekt start på dagen!), en extra vända till Vasa på påskdagsgudstjänst, besök hos släkt och vänner och säkert en massa annat också men jag kommer inte i håg allt så här i efterhand. 

Jag har nu slutat med allt vad som heter måltidsersättningar. Jag blev alldeles snurrig och fick väldigt lågt blodtryck efter några dagars fastande. Då tyckte jag att nej, - nu får det räcka. Livet är absolut annat än att jaga den perfekta vikten och den perfekta kroppen, för det kommer jag aldrig att uppnå, alltid finns det något man vill ändra på. Har nu börjat göra upp ett "matschema" på ett par veckor som sedan får rotera, så att jag bättre kan planera mina inköp, min matlagning och mitt kaloriintag. Förhoppningsvis så ska de sista kilona ryka även med den metoden. Jag känner mig så oändligt mycket piggare, njuter såååå mycket av att få äta god och hälsosam mat och framförallt så orkar jag motionera utan känslan av att "jag orkar inte ett steg till...". Jag har redan kommit den längsta biten på min resa. Jag har blivit av med dryga tio kilo, jag känner mig inte lika obekväm med min kropp, jag har brutit de dåliga matvanorna och jag har verkligen kommit i gång med motionerandet. Summa sumarum så har jag alltså fått en bra start på mitt "nya liv". Bara att fortsätta i samma stil. Så där, dagens dos med skryt.. ;)

Jag blev mera än nöjd i helgen då jag provade min syster Evas studentklänning. Den gick på mig! ;) Måste bara försöka få min lilla bak att förstå att minska lite till i storlek för att klänningen ska sitta som den ska, men den gick på mig, en delseger. Hoppas kunna ha klänningen på min kusins bröllop den 16:e maj, så tills dess gäller det att ligga i. Nån som har ett bra tips på "bakkrympande" motion? :P  Ja, sen fick jag även på mig ett par av syrrans gamla avlagda jeans, tre storlekar mindre än jag haft, gissa storleken på smajlet.. ;-D!

Har ledigt ännu idag, fjärde dagen i rad, det har varit riktigt skönt! Den här veckan har jag bara tre arbetsturer. I morgon ska jag ha morgonskifte, sen ska jag vaka natten till fredag och natten till lördag. Sen nästa vecka har jag morgonskifte må - tors, sen är jag igen ledig fyra dar i rad. Ser fram emot det! ;-) Min dag började riktigt bra med en kort morgonlänk med Kira, sen kokade jag gröt åt gubben och mig innan han skulle till jobbet. Han fick börja först tio i dag, så där var det sovmorgon minsann! Få se hur han kommer att börja jobba sen framöver, de har ju inte de bekvämaste arbetstiderna då de jobbar i butik. Speciellt inte sommartid då de har öppet sju dagar i veckan. Men det är väl lika bra att börja vänja sig, jag kommer ju inte sen att ha så värst bekväma arbetstider om jag jobbar inom vården.

Nu ska jag fortsätta att leta fram en massa goda och hälsosamma recept att sätta in i mitt matschema, så jag får planera en ordentlig inköpslista. Det är lite glest i matväg hos oss för tillfället. Har ni något bra recept på god och hälsosam mat så tar jag tacksamt emot det!

Ha en bra dag!

Ja, sen saknar jag ju lite det här också.. ;)



De goda morotssemlorna som jag bakade förra veckan

Med lite egen modifiering så blev receptet så här:

Morotssemlor  (32 st)

400 g morötter
6 dl mjölk
1 bit (50 g) jäst
2 tsk salt
4 msk olja
6 dl havrekli
ca 12 dl vetemjöl

Till pensling: 1 ägg ( + lite havrekli)

Tvätta och riv morötterna.
Värm mjölken tills den är fingervarm (37°C).
Lös upp jästen i den ljumma mjölken.
Tillsätt saltet, oljan och de rivna morötterna.
Tillsätt havrekli.
Tillsätt vetemjöl tills degen får en bra konsistens.
Knåda in mjölet ordentligt. ( Jag använder min hushållsassistent )

Täck över degen och låt den jäsa till dubbel storlek på ett varmt ställe.
Dela degen i två delar på mjölat bakbord, dela varje del i 16 bitar.
Rulla till semlor och låt jäsa övertäckta på plåt ännu 15 - 30 minuter.
Pensla med ägg och strö på lite havrekli.
Grädda i 225°C ca 12 minuter.


NJUT! :)

Enligt mig fick de gärna vara lite saltare, men för hälsan skull bör man ju hålla saltandet nere, och visst är de goda som de är också. Sen kan man ju alltid sätta i nån tesked med lite brödkrydda t.ex. anis, så får man lite mera smak i det hela!

Saknad

Sitter här och tycker lite synd om mig själv för tillfället. Har ju varit ensam hela veckan hittills och nu börjar det verkligen kännas! Saknar gubben, vi har inte hunnit prata desto mera heller den här veckan, bara lite i måndags och nån ynka minut i förrgår. Ska bli så kul att komma hem från jobbet i kväll för då är han förhoppningsvis redan hemma.

Sen saknar jag min familj, även om vi har varit hemma i små korta knyckar flera helger i rad så har jag inte hunnit träffa mina syskon så mycket som jag önskat. Jag vet inte om jag berättat det innan men om allt går bra så ska jag bli både moster och faster i mitten på juni. Nu träffar jag min syster och min brors fru alldeles för sällan, känns som att mellan varje gång så har deras magar blivit större och juni närmar sig med stormsteg - och jag hinner inte med! Det värsta är ju att det kommer att vara likadant sen, när de (om allt går bra) har fått sina små. Då kommer de ju att hinna växa en massa mellan gångerna jag får träffa dem och det känns som om jag missar en massa. Ok, jag behöver väl inte vara där dygnet runt, det är inte det jag menar, men lite mera än nu åtminstone. Jag vet ju redan hur mycket Kevin hinner ändra mellan de gånger jag ser honom. Likadant är det mad gubbens syskonbarn, de träffar jag ännu mera sällan, åtminstone de flesta av dom. Lite skrämmande är det också att de av gubben syskonbarn som var pyttepyttesmå när vi började sällskapa nu går i skolan.. ;) Huga, vad man börjar bli gammal! Sen har ju vår fadderdotter Moa fått en lillebror för drygt en vecka sen. Honom har vi ännu inte hunnit inspektera, ser fram emot att få stifta bekantskap med honom också!

Nåja, nu har jag "pyylat" av mig lite, måste ut med Kira, hon tror att jag har glömt henne. TUR att det snart är lördag och vi får styra kosan norrut. Jag håller på att bli knäpp.. :)

Ha en skön skärtorsdag!



Min systerson Kevin och min fadderdotter Moa, som båda har en alldeles speciell plats i mitt hjärta!

Onsdag

Min onsdag började riktigt bra med sovmorgon ända till klockan sju. Sov dessutom gott i natt eftersom jag i gårkväll åt ett kokt ägg. Trodde inte att man kunde bli så mätt av ett litet ägg som jag faktiskt blev och det var sen inga större problem att få tag i sömnen. Det är absolut inte värt att förstöra sin tillvaro med att vara vrååålhungrig. Med de mängder jag motionerar just nu så går nog vikten ändå ner fast jag äter ett ägg, eller lite räkor, som jag planerat göra i kväll. Nu låter ju det här som en massa ursäkter för att få äta, men det är inte min mening, jag skriver det mest för att jag själv också ska få det inpräntat. Man kan inte vara så desperat i sin jakt på målvikten att man inte kan njuta av nånting annat i livet. Som sagt, det är inte värt det! :)

Min kropp börjar också säga att den är trött på att bli plågad. Hade ju tänkt börja springa lite smått för att få upp pulsen och kaloriförbränningen, men just nu går det inte. Min kropp är döslut när jag är ute och motionerar, trots att pulsen inte höjs så mycket så känns det som om mina ben vägde ett ton och jag får verkligen tvinga mig själv att gå så hårt och så långt som jag gör. Med andra ord så får nog springandet vänta ett litet tag ännu, åtminstone tills mitt kaloriintag ökat något. Har flera gånger känt mig lite snurrig och jag vill verkligen inte riskera att svimma ute i motionsspåret, skulle ju skämmas ihjäl! ;)

Nåja, nu lät ju det där som ännu mera ursäkter.. ;)

Har i övrigt haft en bra dag, började med bastubadande för några klienter, sen på eftermiddan var det andakt. Det blev lite som det blev, först tänkte prästen aldrig dyka upp, det visade sig att han bokat in fel dag i sin kalender, men han kom sent om sider hastandes. Sen var vi tvungna att vänta på kantorn som i sin tur bokat fel tid - en timme senare.. ;) Tyckte att prästen var lite virrig och borta, men man får väl tro att det berodde på att han inte var riktigt förberedd för att hålla andakten så snabbt som det blev.

Delande ut lite påskpynt till de olika avdelningarna också, ser fram emot den veckan då vi ska byta avdelningar så man får lära känna klienterna från de övriga avdelningarna också. Som det är nu så ser man inte så mycket annat än de som vistas på den avdelning där man själv är.

Har varit på en motionsrunda sen jag kom hem. Den var som sagt ett enda långt självplågeri, men skönt att komma hem åtminstone.. ;-) Ska nu ta det lugnt en stund, vika lite kläder och se till att lägenheten ser fin ut tills i morgon då min älskling kommer hem. Sen ska jag unna mig sovmorgon i morgon, har kvällsskifte så jag får sova minst till klockan åtta. Har funderat lite smått på att gå och simma, men vi får se hur det artar sig.

Ha en skön onsdagskväll!

Trött och hungrig

Tänkt att jag hade lyckats glömma bort hur hemskt det är att klara sig utan mat. I går kväll hade jag igen så svårt att somna, låg bara och tänkte på en massa god mat så jag tänkte aldrig komma till ro. Får försöka hålla ut lite till så ska det väl bli bättre. Borde göra upp en "dagaluku" och kryssa av varje dag jag klarat av, det vill så lätt börja kännas övermäktigt då man tänker för långt fram i tiden.

Har haft en bra dag annars, kom till sju till jobbet och upptäckte sen att jag hade fått komma en och en halv timme senare, men jag for och hjälpte till med morgonsysslorna på min avdelning i stället, så visst gick det bra ändå. Sen blev det att slussa ett antal klienter till och från bastun. Efter maten hade vi en konstnär på besök som höll på med ett projekt. Där fick några av klienterna och också vi vårdare delta. Det var riktigt skojigt. Även om man än en gång fick kontatera att man är långt ifrån någon konstnär! :-)

Efter jobbet har jag varit och vägt mig till min konsulent och man får väl vara nöjd, det hade gått åt rätt håll i allafall. Köpte nu tillräckligt med påsar för att klara en vecka till på "hel kur". Sen ser vi hur det blir, som sagt, en dag i taget. Kom mig i allafall ut på en rask promanad igår, trots att det verkligen gick på det sista med min motivation. Har lite samma problem i dag med, så vi får se hur det går. Ska tro att jag kommer mig ut en vända sist och slutligen.

Sen ska jag unna mig att ta det rätt så lugnt tror jag, kom mig för att dammsuga och tvätta kläder igår också så jag har undan det mesta av mina riktiga "måsten" för en stund. Ska nog slänga i ännu en omgång smutskläder i tvättmaskinen, men sen bara slå mig ner och njuta av - ja vadå? Hungern som får magen att mullra? :-) Nä, ska kanske se en film eller läsa nån bok jag inte läst på länge. Borde komma mig för att fixa ett lånekort till stadsbiblioteket, men ännu har det bara inte blivit av.

Ha nu en riktigt skön fortsättning på tisdagen!

Hej hopp!

Hann inte med nån blogg i går. Steg upp strax efter åtta, slurpade i mig en smaskig morgondrink (öh?) och drog på mig promenixskorna. Jag o mamma tog en riktig långpromenad på en och en halv timme. Hundarna fick komma med och de var helt överlyckliga när de fick springa utan koppel i skogen. Riktiga knasbollar alla tre. Fick dock än en gång konstatera att jag kommer att tvingas börja jogga om jag vill förbränna några kalorier mera. Hur jag än pinnar på när jag är ute och går så får jag inte upp pulsen så högt så det skulle bli nån förbränning att prata om. Hade tänkt starta i dag med en ordentlig lenkki, men vädret är verkligen uselt, så motivationen rök på den lilla biten jag gick från jobbet och hem. Få se om jag hittar den, nånstans ska den väl finnas.

Efter promenaden hann vi inte vara nån längre stund hos mina föräldrar innan vi fick sätta oss i bilen och köra till Vasa. Jag hade ju kvällskifte som började halv tre, så dit fick jag snällt pallra mig i väg, även om det nog smakat att bara ta det lugnt hemma hela söndagskvällen. Fick sluta en halvtimme tidigare, vilket ju var skönt då jag skulle upp halv sex i morse. Har varit lite halvt disträ i dag. Bl.a. så kände jag inte igen den lärare från skolan som fungerar som handledande lärare under praktiken. Hon kom på besök för mellanvärdering i dag men jag fortsatte jobba som vanligt, jag trodde att hon var nån anhörig till nån av klienterna som kommit på besök. När det gick upp för mig vem hon var så kunde jag inte annat än skratta. Har ju iofs bara sett henne en gång tidigare och jag lovar er det finns inte många med lika dåligt ansiktsminne som jag! Det är inte första gången det händer att det är folk som jag inte känner igen. Eller så får jag den där känslan när jag ser en person att jag har sett dem tidigare, men jag kan inte komma på var och i vilket sammanhang. Ibland vet jag inte om jag ska hälsa eller inte, för jag har ingen aning om det är nån jag borde känna eller om jag bara råkat se dom tidigare nån gång utan att desto mera ha nån kontakt. Voj, voj, jag börjar väl bli dement jag med.. ;)

Är gräsänka den här veckan igen. Gubben åkte till Åbo i morse och kommer hem först på torsdag. Vilken tur att jag skall jobba varje dag så blir tiden inte så lång. ( Ett krystat försök till optimism ;) ) I morgon och i övermorgon ska jag vara på terapin. Bl.a. ska vi ordna med bastubad och måla och på onsdag tror jag att det skulle vara nån andakt också. Ska bli kul att se lite annat än bara den avdelningen där jag är på praktik.

I övrigt så plågar jag mig själv för fulla muggar. Är nu inne på min tredje dag med bara måltidsersättningar och åtminstone går det neråt, men det har gått lite väl mycket uppåt innan dess, så ännu kan man inte tala om några märkvärdiga resultat. Hoppas att det ska riktigt rasa nu, så jag snart får börja leva igen. Har nog konstaterat att det inte är något fullvärdigt liv om man inte kan unna sig att äta ens. Ska bli skönt i sommar, få glömma allt vad pulverdieter och bantande heter och istället äta gott och nyttigt och vara riktigt duktig och flitig med motionerandet. Köpte ju en ny cykel för knappa året sedan och den har stått och vilat vid mina föräldrars hela vintern. Men i sommar ska hjulen knappt stå stilla på den, så flitigt ska den vara i användning. Det har jag bestämt, så det så! ;-)

Ska ta och dricka lite vatten nu för att stilla den värsta hungern, sen är det att kavla upp ärmarna och börja röja upp här i lägenheten. Gubben hann vara hemma några dar och det ser genast ut som ett bombnedslag. Han har antagligen tagit det som sin huvuduppgift att se till att jag inte blir utan att syssla med när han är borta. Sen ska jag försöka komma mig för att utföra någon form av motion, få se vad jag hittar på.

Ha en skön fortsättning på dagen!


Snabbt växlande planer

Efter en natt med dålig sömn har det varit en jobbig dag på praktik. Men jag överlevde den och när jag kom hem så bytte jag om för att ge mig ut på en joggingtur. Men sen kom gubben på att vi nog ska åka norröver ändå, så vi hoppade i bilen och körde till mina föräldrars. Fick sen ta en promenad med min kära mor här i stället. I morgon blir det väl rätt så tidig hemfärd då jag ska i jobb till kvällskiftet.

Kör min första dag på bara måltidsersättningar och ännu lever jag, men visst är man sugen på att stoppa nåt gott i munnen! Men nu har jag bestämt mig för att inte ge mig, minst en vecka, helst flera ska jag nog köra på det här viset. Det SKA gå.

Har i övrigt inte mycket att komma med, ska snart ta ett varmt bastubad, skönt! Sen ta det lugnt och njuta av att inte ha några måsten för tillfället. Det är de stunderna som gör livet lättare att leva!

Ha nu alla en riktigt skön fortsättning på helgen!

Min lediga dag

Här har det varit slappande för hela slanten. Kändes som om jag var värd det efter den här i övrigt intensiva veckan. ( För att inte tala om den som kommer..) Vaknade vid en niotiden men tyckte att jag borde passa på och njuta av min otroligt sköna säng en stund till så jag låg och läste och drog mig ända till en tolvtiden.

Sen har vi varit på stan hela halva dan, inte i några klädbutiker dock, får nog ännu hålla i de stackars slantar som rullar in. Hade räknat med att få mitt studiestöd i dag eftersom det är den fjärde i morgon, men se det ville sig icke. Hoppas att det kommer på måndag åtminstone.

Har just vräkt i oss en brakmiddag bestående av sallad och kycklingfiléer och ska nu njuta av en efterrätt. Blåbär, jordgubbar och lätt vaniljsås. ;) Blir min sista måltid på ett tag. Har beslutat mig för att jag ska testa med att köra endast måltidsersättningar nån vecka nu igen och se om det händer nåt på vågen. Just nu står det mest stilla så för att motivationen ska hållas någotsånär så skulle man gärna se ett rejält hopp neråt mellan varven. Ska börja i morgon så ska vi se hur det går.

Ska nu se en av de två filmer vi köpte tidigare i dag, sen är det nog bedtime, för i morgon bitti har jag morgonskifte. Börjar halv åtta, så jag får ju sova en halvtimme längre än vanligt åtminstone.. ;)
Ha en trevlig fortsättning på fredagskvällen!

Full rulle hela dan!

Här har det inte varit mycket vila, rast eller ro idag. Började med ett arbetspass på åtta timmar, från klockan sju i morse. Rusade hem en vända och rastade Kira i flygande fläng och styrde sen till simhallen. Kom faktiskt ihåg min pulsklocka den här gången, men jag fick konstatera att jag har ungefär samma puls när jag simmar som när jag tar en rask promenad. Problemet är bara det att det inte tar så värst länge för mig att simma 1000 m, vilket jag ändå tyckt varit en lagom ansträngning hittills. Men jag har nu fått konstatera att det får jag öka på om jag vill komma upp i nån kaloriförbrukning att tala om. Ska försöka orka längre nästa gång, kanske 1500 m? Eller så får jag väl bara titta på klockan och simma i en timme i stället för att räkna metrarna. Det var dock inte lika roligt där i dag, man fick bara simma på en 25 m sträcka, jag vet inte vad de hade för speciellt där då man inte fick simma 50 m. Sen var det nog mera folk där då det var eftermiddag. Senast var jag ju och simma från en tio tiden på morgonen, det var rätt så lagom. Nu fick man nog börja ta till lite kryssningsteknik för att få det att löpa någotsånär smidigt. Men, skönt i allfall, även om jag fick skippa bastun p.g.a. tidspress. ;)

Väl hemma igen så hackade jag snabbt ihop en sallad och värmde resterna från gårdagens misslyckade köttbullsförsök. Hivade in maten i flygande fläng och bytte sedan lite kläder innan jag satte mig i bilen och körde norrut. Kvällen spenderades i goda vänners lag, mycket skratt och prat i munnen på varandra, en färsk bebis att inspektera, en "ny" bulle i ugnen för nån och flera andra söta ungar. För att inte tala om vad man vänt i sig. Försökte desperat att hålla igen lite, men känner nog ändå att jag ätit en massa som jag inte borde. Usch och fy, undrar när jag ska komma ur den här onda cirkeln jag hamnat i för tillfället. Dra bort mig häridfrån någon, är ni snäll! När alla andra började söka sig hemåt så tyckte jag att jag kände mig rätt så pigg ännu, så jag beslöt mig för att köra hem till Vasa i allafall. Ringde min kära mor och pratade sju stugor full. Det är hopplöst varje gång jag ringer henne. Trots att jag inte tänker att jag har nåt speciellt att berätta så blir jag inte utan att säga. Den här gången ringde jag upp när jag startade från Jakobstad och la på när jag kom till Oravais, då skule jag bara säga att jag inte kommer dit över natten. ;)

Ringde sen min käre make också för att kolla när han kommer hem, men han var inte så väl informerad om tider och sånt. (Får man säga "som vanligt"?  ;) ) Åtminstine befann han sig på färjan hem och han trodde inte att det skulle ta så värst länge till. Men det är iofs en och en halv timme sen, så vem vet, jag kanske får vänta nån timme ännu. Ska bli kul att få hem honom, även om jag tycker att det har gått rätt så bra ändå de här dagarna. Vi har ju iofs pratat via Skype varje dag och sen har jag haft så fullspäckat program de här senaste dagarna så jag har inte hunnit tänka på att ha så "dryyft". Men nu tycker jag att det får räcka, han fick gärna vara hemma NU. Om inte för annat så för att jag "tvingat" honom att köpa en "present" till mig från Umeå. Nä, det var ett försenat aprilskämt.. Sorry min låga humor, får skylla på trötthet. ;)

Har fått omändrat mina skiften lite, (har jag kanske skrivit det redan? ) hur som helst så är jag ju ledig i morgon, men sen blir det jobb sju dagar i sträck. Pust! Men är ju sen "långledig" efter att ha jobbat långfredagskväll. Ändå till onsdan veckan därpå. Det låter väl inte så tokigt eller hur? Ledigheten alltså, inte de sju dagarna innan dess.

Nä, nu får jag sluta, humorn börjar sänka sig till farligt låga nivåer. Ska se om jag orkar hålla ögonen öppna tills gubben kommer hem. Godnatt alla!

Visst, nu kom han ju, HURRA! :-)

Hundfrisör

Det är ett av de arbeten som jag absolut inte skulle vilja ha. Har satt så gott som hela kvällen på att få nån ordning på jycken. Resultatet blev ju kanske lite mindre lyckat. Hon är åtminstone ren ( det var hon INTE när vi kom in från vår promenad idag) och har åtskilligt mindre tovor i pälsen. Dessvärre ser hon ut som stryk, är ojämnt klippt och ser nästan rakad ut på vissa ställen. Så jag antar att man inte "täcks" ta med henne på några promenader en tid framöver. ;) Det lockade nog att lämna henne hemma i dag med, då jag visste hur klottigt det skulle vara på vägarna, men jag hade ju inte hjärta att lämna henne hemma. Hon hade ju redan varit ensam hela dan, stackarn.

I övrigt vet jag inte om jag har nåt desto mera att förtälja, har varit på praktik i dag med, och skall pånytt i morgon bitti. Borde alltså krypa till kojs nu istället för att sitta här och fördriva tiden. Sen är jag ledig på fredan, min enda lediga dag den här veckan. (Gäsp!) Har lite halvt planerat in att hinna till simhallen i morgon också, innan jag styr kosan norrut. Den här gången måste jag komma ihåg att ta med min pulsklocka. Tror jag ska packa klart min simhallsväska så har jag bara att komma hem via efter den. Måste ju hur som helst hem och rasta Kira innan jag far och simma.

Gjorde köttbullar idag. Eller det var meningen att det skulle bli köttbullar, men sen märkte jag för sent att jag hade ett 250 g maletköttpaket och inte ett 400 g, så min köttbullssmet blev lite lös, det blev mest nån köttfärsmassa. Men det gjorde inget för det var ändå gott. Dessutom räckte det till och slapp över så jag har ju morgondagens mat fixad. Så enligt mina planeringar så borde det inte ta så värst länge för mig efter att jag slutat innan Kira och jag kan sätta oss i bilen, även om jag både simmar och äter innan vi åker. Det gäller att vara effektiv! ;)

Nu ska jag försöka sova effektivt ett par timmar, så jag orkar med morgondan. Godnatt allihop! :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort