Semester!

Åh, vad skönt det är med ledigt! Fast nu åskan mullrar mellan varven och det kommer regnskurar i bland så njuter jag av solen de timmar den visar sig. I går hittade jag ett nytt ställe att simma på och jag låg nog i vattnet närmare en timme. Jag minns inte när jag senast skulle ha simmat så många gånger som i sommar. Eller om jag nånsin varit så solbrun som nu. Ljuvliga sommar, jag hoppas du stannar länge än!

Vilken sommarvecka!

Vi har njutit allt vad vi hunnit mellan mina arbetsskiften den här veckan. Vi har tillbringat två sköna dagar vid Ohtakari och två dagar på sjön. Vi har t.o.m. sovit en natt på villan och jag kan inte minnas när det senast skulle ha hänt. Jag har simmat så många gånger att jag tappat räkningen och badat skäribastu tills det svidit i skinnet. Nu borde jag bara orka med två arbetsskiften till, i kväll och i morgon bitti, och sedan är det dags för fyra efterlängtade semesterveckor. Typiskt nog ser det ju ut så här... 


Vi får se vad vi hittar på under semestern, semesterkassan är ju som sagt något skral efter gubbens alla ledigheter i sommar men huvudsaken att man får vara ledig. Men blir det regn i fyra veckor får jag väl lov att parkera mig under filten med en hög nya böcker. Det ska väl gå bra det med. ;) 

Hoppas ni också haft en fin vecka!



Fredag!

Och inte vilken vanlig fredag som helst heller...

1. Det är min enda lediga dag denna vecka.

2. Mina beställda böcker har anlänt till posten.

3. Jag ska tillbringa eftermiddagen tillsammans med två fina vänner från studietiden och en några veckor färsk bebis. 

4. GUBBEN KOMMER HEM!!!!! 

Äntligen är dessa veckor över. Även om jag tycker det gått bättre än jag trodde för min del så vet jag att det varit tufft och intensivt för David. Nu hoppas jag vi ska få njuta av några riktigt sköna semesterveckor tillsammans. Jag ska bara avverka en dryg vecka till i jobb först... ;) 

En fin fredag till er alla! 

Lumpänglar

I går kväll var det alltså dags att bänka sig på läktaren vid Kyroboas kvarn i Kimo. Det blev en intressant kväll. En underbar blandning av humor, historia, dialekt och dramatik. Fler än en gång fick jag blinka bort tårarna och däremellan skrattade man. Det finns troligtvis några platser kvar på de två exta insatta föreställningarna och har ni bara möjlighet så ta chansen och gå och se Lumpänglar. 
 
Ska jag nu lyfta fram något negativt så är det kanske att det var en väldigt lång föreställning, baken och ryggen började nog protestera mot den hårda bänken där mot slutet. Och även om vridläktaren var finurlig så blev det i bland lite väl mycket vridande av och an, korta scener och mycket vrid däremellan. 
 
Men visst, det positiva övervägde det negativa med råge. Jag hoppas att det faktiskt blir av med en fortsättning som det varit tal om. Då vet jag åtminstone en som bokar biljett i rödaste rappet. Den vackra miljön i sig är ju värd ett nytt besök om inte annat. 
 
 

Jubileum

Hipp hipp hurra! I dag fyller denna eminenta blogg hela 6 år. När jag började blogga hade jag precis fått veta att jag kommit in på barnmorskeutbildningen så den har följt mig genom hela den resan och en bit till. Kan bara konstatera följande:

Jag är så glad att jag har bloggen att läsa och minnas genom, mycket skulle jag ha glömt om det inte vore för dessa rader. 

Jag var duktigare att blogga förr, ni var också duktigare att kommentera. ;) 

Det är sex år sedan jag hade en riktig sommarsemester, med fyra veckor ledigt från jobb. 

Jag ska försöka bli flitigare att blogga igen, även om det så bara är vardagssaker som sätts på pränt. 

I dag har jag igen njutit ett par timmar på stranden, denna gång i sällskap av Mia o Ezra. Jag är så tacksam över att de här ljuvliga sommardagarna råkade komma precis när jag har några extra lediga dagar.

I kväll ska jag och tre fina vänner ut till Kimo för att gå på teaterföreställning. Lumpänglar visas igen i år och nu tog jag chansen och bokade medan det ännu fanns lediga platser. Ser fram emot en fin kväll. 

En fin onsdagkväll till er också! 

Nu är det klippt!

Gräset alltså.. :)
Nu blir det en upprepning av gårdagens cykeltur tillsammans med sötaste vovven i världen. Hon har klarat sig utan att kräkas i dag, jag hoppas det har gått över, vad hon nu än hade!

Ännu en underbart skön sommardag

Tillbringade några sköna eftermiddagstimmar på stranden med syster E och hennes tre ungar. Vi plaskade och vadade i det svalkande havsvattnet och pausade mellan varven på filten. Det har varit så hett och kvavt i dag att jag bara väntat på att få se åskmolnen torna upp sig vid horisonten, men ännu har jag inte sett till några. 

Jag borde få klippt gräset i kväll, men bara för att jag vet att jag borde tanka gräsklipparen så känns det trögt. ;) Det här med gräsklippande är nog inte riktigt min grej, men nöden har ingen lag... 

Skön kvällstur på cykel

Kira och jag tog en cykeltur på "seino". Trots att hon varit lite krasslig och kräkts ett par gånger de senaste dagarna så sprang hon hur piggt som helst de första kilometrarna och hade gärna fortsatt. Dock var jag lite rädd att det skulle bli för tungt för henne så resten fick hon sitta i korgen. 

Det var alldeles lagom varmt för en skön cykeltur i shorts och kortärmat, hur härligt är det inte att värmen äntligen kommit! Har i dag dessutom avverkat veckans enda arbetsskifte så värmen kunde inte komma mera lämpligt. 


Jag hoppas ni också har möjlighet att njuta av sol och värme dessa dagar!

Äntligen blev det sommar!

Ljuvlig värme och strålande sol. Gårdagen tillbringades ute på sjön med svärfars "tuffare" och vi njöt i fulla drag. Kira upprepade fjolårets midsommardopp och hoppade i sjön från båten mitt under färden. Lyckligtvis förstår hon att simma i kapp och det är lätt att fiska upp henne i flytvästens handtag, men jag vet inte varför hon gör det för hon är inte annars sådär överförtjust i att simma. 

Vi hann både via mommos villa där min moster L och hennes familj höll hus och via gubbens systers villa. Vid hamnen träffade vi Moa och Melker som varit ut till villan med mommo och moffa. Så vi hann träffa både en och annan bekant under dagen trots att vi mest puttrade runt i sakta mak. Mina axlar fick sig dock en rejäl bränna. Tänk att det varje år är samma sak, borde man inte ha lärt sig vid det här laget? 

Nu ska jag börja packa åt gubben min, bara några timmar tills han sticker iväg igen. Håhhå. Nå, nu är det "bara" 12 nätter kvar tills han är hemma på riktigt. Och då är det nog länge tills jag släpper iväg honom igen! 

Sköna varma sommardagar önskar jag er!

Så var man igen lite äldre

Firade min födelsedag i Kållby hos mamma och pappa med hela familjen. Vi åt gott i överflöd, nästan så att man rullade hem till sist. Bortskämd med fina presenter och kramar i massor blev jag också så jag ska väl klara mig ett år framöver nu också. 
 
Att ha lilltjejerna över gick för det mesta riktigt bra. Även om de säkert tyckte att faster/moster var onödigt sträng mellan varven när hon ansåg att prydnadssaker och leksaker inte ska blandas ihop, eller att de måste upp ur badkaret efter "bara" 1,5h (och en timmes bad dagen innan) för att vi skulle hinna till kalaset i någrlunda rimlig tid. Jag sov inte så värst bra under natten måste jag erkänna, trots att tjejerna sov som stockar mellan 23 och 8. Moah sov första gången hemifrån och även om hon sov bra så låg hon som klistrad uppefter mig hela natten. Trots att jag flyttade henne mera mot mitten av sängen så hade hon lyckats böka sig tillbaka efter en stund. Så jag låg på en liten smal "remsa" inklämd mellan sängkanten och Moah och vaknade varje gång jag skulle röra mig lite. Efter att ha fått dela 160 cm med enbart Kira och mina egna löss i över en vecka, kändes det lite trångt att plötsligt dela sovplats med 2 stycken 5-åringar och ca 25 olika gosedjur av varierande mjukhetsgrad. Men i det stora hela gick det riktigt bra och de verkade nöjda.
 
Nu ska jag göra mig i ordning för kvällskifte, sedan är det bara en natts sömn, ett morgonskifte och några få ensamma eftermiddagstimmar kvar innan jag får hämta gubben min från flyget. Då är den värsta delen av hans resande avklarat och jag verkar ju ha överlevt så här långt i allafall. Sverigeresandet blir ju lite "uppdelat" iom att jag ska dit på läger ett par dagar i mitten, så då blir det ju inte så många dagar i sträck utan varandra. Visst ska vi klara det här också, en dag i taget så går det nog fint. :) Ha en fin torsdag alla! 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort