:)

Allt såg bra ut med syrrans bebisar, de växer som de ska och blir så fina så! :)
.
Kvällen har gått åt till att sköta Melker, som uppförde sig exemplariskt och sen var svärmor och svärfar hit en sväng och de hade med sig Wilmer vilket ju var ett roligt sammanträffande. Killarna busade på och hade roligt. Nu har jag än en gång varit vaken alldeles för länge, men i morgon är det sista morgonskiftet på en vecka, i stället väntar barnvaktande hela halva helgen och sedan nattskiften i början på nästa vecka. Undrar när jag ska hinna fylla på mitt sömnkonto...?
Godnatt!

I morgon

är det dags för något roligt. Min kära syster yster med tvillingar i magen ska på ultraljud och eftersom polikliniken ligger bredvid avdelningen där jag jobbar/praktiserar så ska jag få komma och titta jag också. Det ska bli så kul att få se de små liven!
.
I dag bakade jag bullalängder med vaniljfyllning, men jag min klåpare brände två av tre längder, så dit for det mesta av dagens mödor. :( Så kan det gå.
.
Nu ska jag dock dyka i sängen, mitt sömnkonto är så vansinnigt på minus redan den här veckan så om jag inte gör nåt åt det snart så tror jag att det slutar illa på sätt eller annat. Godnatt!

GÄSP!

Jag har fortfarande inte fått svängt mitt dygn på rätt köl, det blev endast några få timmars sömn natten till måndag och trots mina föresatser att inte somna på kvällen utan i stället gå och lägga mig tidigt så föll både jag och ögonen i hop på soffan i går efter avslutat praktikskifte och jag vaknade inte förrän min kära mor ringde och abrupt drog mig ur sömnens sköna värld. Vilket förstås resulterade i att ännu en natts sömn blev förstörd och att vi inte fick gjort ett jota i går.
.
I dag kan jag dock inte slänga mig i soffan eftersom jag är bortbjuden till Vasa. Vi ska ett helt gäng tjejer och hälsa på Sue och det är inte länge tills jag blir upphämtad av Mia. Vågar man kanske hoppas på att få svängt dygnet på rätt köl igen då? Om jag nu inte somnar i bilen vill säga, men det ska vi väl tro att jag inte gör.
.
Har haft en bra dag i dag också, jag har troligtvis världens bästa praktikställe. :) Har dock fem morgonskift isträck denna vecka och det känns nu inte så där överdrivet lockande, men åtminstone har ju gubben och jag kvällarna lediga att tillbringa (läs: sova) tillsammans. Sen i helgen ska vi vara barnvakter då gubbens syster och hennes man ska på Norgeweekend, blir intressant att se hur det lyckas för oss, tycker att det känns som väldigt länge sen man var barnvakt.
.
Nåväl, nu ska jag sluta skriva en massa strunt och i stället söka mig ner i källaren och borsta mina gaddar innan jag ska i väg. En trevlig tisdagskväll åt er alla!

Söndag

Har haft en riktigt skön söndag. Eller vad sägs om sovmorgon till tjugo före ett, promenad i höstsolen med vovven och umgänge med söta Teah och hennes föräldrar? Toppa det hela med kvällsgudstjänst här i bykyrkan och dagen kan knappt bli bättre.
.
I morgon ska jag dessutom tillbaka till avd 4 för att fortsätta min praktik, nu är det BB som gäller i 4 veckor framåt, hoppas på att få sköta en massa söta bebisar och deras mammor!
.
Nu ska jag gå till sängs och hoppas att jag får tag i någon sömn trots min sena sovmorgon, har dygnet lite fel väg svängt ännu efter fredagens vaknatt. Godnatt!
.
.
Var snälla och ignorera mina rynkor a´la 65-års gumma som jag har under ögonen. :)

Godmorgon!

Har en sisådär lockande dag framför mig, ska alldeles strax slänga mig i bilen och köra i väg till Vasa, där vi har praktikseminarium på förmiddagen och en föreläsning (EA-presentation) på eftermiddagen. Sen blir det att köra hem igen och i natt väntar nattskifte. Zzzzz.... Hoppas jag hinner sova en stund i kväll innan jobbet, för det blev en alldeles för kort natt i natt. Mina ögon värker och det är tur att min fina vän Emma kommer med i min bil för annars vore risken stor för att jag skulle somna vid ratten.
.
En fin fredag till er alla!

Ett tillägg i protokollet

har på begäran satts till längst under föregående tillägg. :)

Tillbaka till vardagen!

Ber om ursäkt för den urusla uppdateringen under de senaste veckorna men jag har i sanning varit upptagen med både det ena och det andra. Först var det praktik/jobb som gällde och sedan hade vi ju vår Portugalresa inbokad och min kära mor som alltid oroar sig för än det ena och än det andra tyckte att jag inte skulle meddela om när vi reser med så stora bokstäver ifall någon mindre ärlig person skulle få för sig att besöka vårt hus medan vi var borta. Själv är jag ju lite blåögd och naiv och vill helst inte tro så ont om någon, men jag beslöt mig ändå för att följa hennes råd eftersom jag av erfarenhet vet att jag har en väldigt klok mamma. :)
.
Nåväl, vi har avnjutit en underbar vecka i Portugal tillsammans med våra fina vänner H&M. Vi har njutit av solen, värmen, havet, vågorna, poolen och av att sova låååånga nätter. En perfekt uppladdning för att orka med en regnig grå höst och en kall vinter. Efter x antal timmar i poolen kunde vi konstatera följande: Mia är bäst på kullerbyttor, Hassi är bäst på att dyka och jag är överlägsen på bröstsim. Vi hade många OS-tävlingar och trots att vissa av oss har mera vinnarskalle än andra så lyckades vi ändå avklara våra tävlingar utan desto mera gräl. (om man bara bortser från vissa anklagelser om fusk och diverse meningsskiljaktigheter om vem som egentligen först nuddade i poolkanten... ;) )
.
Summa sumarum så har vi haft en jättebra resa och jag rekommenderar verkligen Portugal som resemål, dock inte mitt i sommaren, då är det säkert för varmt, nu hade vi ca 30 grader de soliga dagarna och det var i sanning värme så det räckte till. Vi bodde på Cerro Mar Garden som ligger mera i den gamla delen av Albufeira och det var rätt så backigt och många trappor när man skulle upp och ner till stranden och till butikerna/restaurangerna, så för gamla människor med dåliga knän och människor med barnvagnar och sånt är det kanske inte det ultimata stället. Sen var vi en kväll till den nyare delen av Albufeira också men vi var nog alla överens om att vi föredrog stället där vi bodde. En annan nackdel var de otaliga knarksäljare som häckade i vart och varannat hörn och verkade ha gett sig på att försöka få David att köpa av dom. Den kvällen vi var till den nyare delen av Albufeira så var det på 100 m tre stycken som erbjöd D och en som försökte kränga sitt knark på H. Om man bortser från dessa saker så tycker jag att vi hade en alldeles utomordentlig semester och för en gångs skull så gjorde vi inte heller av med en massa pengar utan vi höll en rätt så bra budget utan att för den skull känna att vi behövde gå omkring och snåla på allt.
.
Efter att ha landat i Hesa kl 1 på natten och kört non-stop hem (tummen upp för chauffören David!) så var det väldigt skönt att få krypa ner i sin egen sköna säng på morgonen och sova ett par timmar. Sedan var det dags för en vända på stan för att fylla på i våra tomma skåp, köpa en jacka åt David, hämta söta Kira som jag saknat nåt hemskt och avsluta kvällen med ett besök i Kållby. Teah bjöd på underhållning för kvällen. :)
.
I dag är det tvärlandning i vardagen som gäller, har ännu inte packat upp och huset ser ut som ett bombnedslag. För att inte tala om alla femtioelva praktikdokument som jag ska ha svirat ihop tills i morgon då vi har praktikseminarium. Nåväl, det är bara att börja på, förhoppningsvis blir jag klar innan kvällen, för då är jag bjuden på Enjo-party hos min systeryster. Senast hon hade nåt party så glömde jag helt bort det så jag har gjort mitt bästa för att komma i håg det den här gången. Det är inte lätt att bli gammal... :)
.
Bilder från vår resa kommer förhoppningsvis så småningom, dock blev det inte så där överdrivet mycket bilder tagna, men en och annan ska väl ha lyckats. Hav tålamod! :)
.
Blue Star – Cerro Mar Garden & Spa Resort - Kuva 1
.
Denna och flera bilder från hotellet hittar ni här.
.
Update:
På Hassis begäran ska jag även tillägga att han var bäst på krååål. :P

Onsdag

Åh hej, å hå!
Efter ett första nattskifte på avdelning 4, då jag t.o.m. fick ha hand om "egna" patienter, så slängde jag mig i sängen och sov som en stock till klockan två, om man bortser från det faktum att jag glömt sätta telefonen på ljudlös och vaknade av ett meddelande där vid elva tiden.
.
Sen har min fina vän Madeleine och hennes sötnosar Elis och Signe varit på besök en sväng i dag. Det var så roligt att träffas och Elis ville inte alls åka härifrån, vi hade en sån bra soffa att hoppa i. ;)
.
Gubben har varit hemma en sväng men stack sen i väg igen så nu är jag mol allena här i stugan, t.o.m. Kira är borta så jag tror det är bäst att jag slänger mig i bilen och kör till Kållby för att få lite sällskap och eventuellt få lurat ut morsan på en promenad.
.
I morgon bitti väntar jobb igen, tur att man är ung och klarar sig med lite sömn, annars skulle det vara vääääldigt trögt att inte ha en enda ledig dag efter nattskiftet. Som tur var så behövde jag inte jobba natten fredag till lördag, så det blev en vaknatt mindre den här veckan och det känns bara skönt för tillfället. :)

just typiskt!

Precis när jag färdigt orerat om hur jag ska ta mig ut på promenix i dag med så öppnas skyarna och regnet öser ner som om det hade betalt. Jag får så lov att försöka vara duktig nu i stället och promenixa sen i kväll om vädret tillåter. Ringde min syster och kollade så de kommer nog i kväll, vilket betyder att jag ska söka mig till butiken nu för att inhandla lite olika pizzaingredienser. Kanske nån annan också vill komma i samma veva? Välkommen bara! :)

Tisdag

I går försökte jag hitta lite inspiration att komma mig för någonting och den kom plötsligt fallande över mig när jag läste min egen blogg. Jag brukar i bland för skojs skull läsa ett eller två år bakåt i tiden för att minnas vad jag gjorde vid den här tiden då. När jag sen började läsa och ser hur jag är på promenad eller på gymmet var och varannan dag, hur jag får "tummen ur" och faktiskt kommer mig för att göra de massa sakerna som jag har att göra, då tänkte jag att nä, jag kan ju inte vara så mycket sämre nu heller.
.
Sagt och gjort så drog jag vovven ut på en ordentlig promenad, jag hade missbedömt vädret och trodde att det var en pinande höstvind som ylade runt knutarna men jag hann inte långt innan jag fick ta av mig den vindtäta jackan, det var inte långt ifrån sommarvärme i luften trots blåsten. Väl hemkommen så röjde jag upp i köket, rev i gång med brödbak och gjorde rotsaksgratäng och citronbitare till middag. Jag kände mig som en ny människa på en gång och gubben har beordrat mig ut på promenad i dag igen, inte för att jag ska gå ner i vikt eller för att jag ska vara mera effektiv här hemma sedan utan för att han ser att jag mår så mycket bättre bara jag rör på mig.
.
Det har sannerligen varit skralt med motionen här under hela sommaren. Ursäkterna har varit tusen och en, det började med att knäna började strejka i våras när jag sprang som mest, sedan kom det några veckors flyttstress, två veckors rejäl förkylning och i ett huj hade mina motionsrutiner försvunnit. Att sen komma i gång på nytt visade sig vara svårare än väntat, men nu har jag bestämt mig och ni kan väl vara så snälla och puffa på om ni märker att jag börjar fuska igen. Jag behöver verkligen ut och röra på mig för att jag ska må bra, jag blir så trött, håglös och allmänt ointresserad av livet om jag inte motionerar.
.
Detta om detta. I kväll ska jag till nattskifte och det ser jag framemot. Sen hoppas jag att syrran och hennes familj kommer hit i dag också. Hon nämnde att de kanske kommer på tisdag, även om det är deras bröllopsdag i dag och jag lovade i såfall att fixa hemmagjord pizza dagen till ära. Vi får se hur det blir. Jag måste i vilket fall som helst via butiken för att inhandla både det ena och det andra, kylskåpet börjar bli tomt. Sen bara måste jag ta itu med den där stora högen med smutskläder. Jag ska ju jobba så intensivt nu fram tills vi far på resa så om vi ska ha några rena kläder alls att ta med så är det bara att börja på. Jag var för övrigt och kollade väderleksrapporten på yr.no och so far ser det lovande ut med vädret. Den 13:e, när vi kommer dit har de lovat 29°C och strålande sol och den 14:e 27°C och strålande sol. Vi får hoppas det håller i sig sedan resten av veckan. :)
.
Nä, nu ska jag börja på här så jag blir klar någon gång. Ha en bra tisdag alla! :)

Ännu mera ledighet

Jag blev för en stund sedan uppringd av min moster på BB och vi ändrade lite om i mina arbetsskiften för att jag inte skulle behöva komma till en natt med knappt några patienter alls att sköta om, så nu är jag ledig ända till i morgonkväll, då jag ska till nattskiftet. Sen blir det en mera intensiv period i slutet av veckan i stället. Har tre nätter den här veckan, men inte en enda av dem efter varann och dessutom på två olika avdelningar, så det återstår att se hur yr i bollen jag är innan det är måndag igen. :)
.
Nu borde jag alltså aktivera mig lite, har tillbringat största delen av dagen hittills med att surfa runt på nätet för att se om jag nu skulle hitta något intressant, men det kan jag nu inte direkt påstå att jag gjorde. Jag borde städa ur toaletten här på övrevåningen, den har hittills mest blivit använd som lager för verktyg och byggmaterial, men nu skulle syster yster och hennes man komma hit nån kväll den här veckan och han skulle fixa den nya golvmattan där. Frågan är bara vart jag ska sätta alla grejor som finns där nu.
.
Sen borde jag ta och ställa till med någon typ av ordentligt storkok också, den senaste veckan var det inte många dagar jag kokade nån mat, hela veckan var så fullspäckad med program från morgon till kväll att man inte hann med i svängarna över huvud taget. Har ni några bra tips på mat som är enkel att tillreda även i större mängder, helst någorlunda hälsosam och dessutom god så ser jag gärna att ni delar med er av tipsen åt mig också, jag känner att jag behöver lite inspiration för att komma mig för något just nu.
.
En bra start på veckan önskar jag er alla!

Skööööna söndag!

Min första lediga dag sedan förra veckans torsdag och jag har so far njutit i fulla drag! Eller vad sägs om sovmorgon till nästan kl 10, plöjt igenom en bok, och ännu sitta i soffan inlindad i täcket och med en supergod kalopsportion i magen. :)
.
Fredagens doktorsfest var en kul och intressant tillställning, det är bra att få utmana sig själv i bland och utsätta sig för situationer där man inte alltid känner sig så hemma och bekväm, och sen nöjt kunna konstatera att man klarade det hur bra som helst. :) Dock var jag lagom trött när jag skulle upp på lördagsmorgonen eftersom jag kom hem närmare halv tolv på fredagskvällen. Fast vem bryr som om lite trötthet när man får njuta av underbara beibisar hela dagen. Jag har världens bästa jobb, så bra att det inte ens gör nåt att man inte får betalt (ännu)...:)
.
I går efter jobbet åkte jag förbi torpet, hade inte hunnit träffa mina föräldrar på år och dag kändes det som och jag hann vara där nån timme eller så innan gubben ringde och sa att vi skulle få gäster till kvällen. Stack i väg hem för att hinna sova en liten stund och sedan kom gubbens syster med familj på besök. Dessutom hjälpte de till att flytta upp soffan och expedithyllan ur garaget vilket var väldigt uppskattat, inte minst av gubben som nu kan följa med VM från en bekväm plats. :)
.
Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag och kanske småningom försöka hitta några vettiga kläder att byta ut pyjamasen mot. En skön söndag till er!
.
.
Min man kommer att mörda mig om han får nys om att jag publicerat den här bilden, men jag kunde inta låta bli... Skvallra inte är ni snälla... ;)

:D

Det bästa med att vara på praktik på en mindre avdelning är (förutom att alla är supersnälla och välkomnande) att man får vara med om det mesta. Fast jag nu är på den s.k. "gyn" praktiken så innebär det inte att jag bara får sköta gynpatienter utan jag får också sköta mammor och bebisar och redan i går så fick jag för första gången vara med och välkomna ett nytt litet liv till världen! Även om jag inte bidrog med så mycket utan mest bara fick vara med så var det var en helt otrolig upplevelse och jag blev än en gång övertygad om att jag (för en gångs skull) gjort ett val som jag inte kommer att ångra. Kan man ha ett bättre yrke? Som ni förstår så omfattar ju mitt yrkesval också en tystnadsplikt och det innebär att jag inte kommer att nämna så mycket om varken min praktik eller vad jag får uppleva på dagarna, men ni kan vara säkra på att jag har det riktigt bra där jag är! :)
.
På tal om något helt annat så ska jag få klä mig riktigt fin i morgon. Min duktiga vän Anette har ju doktorerat på Hanken och har sin doktorsdisputation i morgon. Tyvärr hinner jag inte till disputationen men jag är även bjuden på festen efteråt och till den hinner jag ju. Så nu har jag fått gräva i alla mina kartonger och väskor för att hitta kläder att ha på mig. Dresscode för damerna är klänning, så nu har jag i sanning fått försöka hitta nåt vettigt bland mina lumpor till kläder. Sen borde jag hinna och köpa strumpbyxor också, sånt har inte använts på en längre tid här hos oss, jag tror att jag har inte varit riktigt "finklädd" sen min kusins bröllop i maj i fjol.
.
Well, well... vad annat har jag att förtälja? Inte mycket. Borde hitta en "on" knapp gällande renoveringen igen, nu har det stått helt stilla i säkert en vecka. Skulle vara så skönt att ha ordning på torpet och inte känna det som om man bodde på en byggarbetsplats. Så om någon har lite extra renoveringsmotivation på lager så är det fritt fram att sända det hit till Soldattorp. Tack på förhand!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort