God morgon!

i dag skall jag också vara rätt så effektiv har jag tänkt. Ska bara låta frukostgröten sätta sig lite innan jag börjar dan med ett pass på gymmet. Sen väntar ännu lite städning och skolarbete. Skall försöka sätta mig in i lagstiftning och finansiering gällande rehabilitering, känner mig lite halvt omotiverad för skolarbete men det brukar bli bättre bara man sitter en stund och jobbar i motvind.

Tummen upp för Idol i går och Erik är ju bara för bra! :)

Nu måste jag ut med min lilla vovve innan det händer en olycka eller två på mitt golv. Ha en bra dag!

Lite julmys...

Nu blir det fredagsmys framför Idol. Ha en skön fredagskväll!

Idag

är dagen då jag skulle vara riktigt överdrivet duktig.
Började dock mindre bra med vansinnig morgonyrsel, svartnade för ögonen och magen i oskick, känns lite bättre nu två timmar senare, men det blev en mjukstart jag inte hade räknat med. NU ska i allafall julen städas in hos oss, åtminstone i viss mån!

Läget för ca två timmar sen... ;)


Oflyt, typ...

Kom på att jag inte alls är ledig i morgon, har ju veckans längsta skoldag från 9-15. Nå, det ska väl överlevas. Värre är att jag glömde ta pulsklockan på mig när jag gick till gymmet så nu har jag inte riktigt koll på kaloriförbränningen, en stooooor miss när man är träningsmissbrukare... ;) Då ska varje kalori bokföras! :)
Nu blir det att hoppa i duschen för att sen svetta ner sig igen när man ska cyklande till skolan - sånt är livet! Bara FOU i dag - tråkigt som bara den, men ett nödvändigt ont antar jag. Behöver jag ens nämna hur mycket det lockar att stanna hemma. Jag skulle ju hinna med massor, både julstädning och skolarbeten. Nä, får väl ta mig i kragen bara. :)

God morgon!

Här är det nästan full rulle redan från morgonsidan. Börjar först klockan elva i dag, men gubben hade morgonskifte så jag steg upp samtidigt som honom. Har suttit och betalt en massa räkningar och andra "måsten", ingen höjdare att se hur lönen knappt hinner landa på kontot innan det gått upp i rök. :( Får bli väldigt billiga julklappar i år konstaterade jag!

Ska om en stund bege mig till gymmet, tänkte vara riktigt aktiv och träna innan skolan i dag, skall till Fridas i kväll och jobba med vårt arbete i forskning och utveckling. I måndags hade jag ju tjejkväll, i går var vi till Emmas och jobbade med arbetet i Rehabilitering och Habilitering och nu i kväll skall vi till Fridas. Här rantas det runt i gårdarna minsann! ;) Förhoppningsvis får vi kreativiteten att flöda så man ser nån ända på de här jobbiga arbetena nån gång.

I morgon kommer troligtvis Robbi, Mia o Teah hit. Jag är ledig hela dan så jag hoppas på att hinna fixa lite juligt här i lägenheten från morgonkvisten. I fjol hade vi inte fram så där överdrivet mycket julsaker, få se vart orken räcker i år. Vi är ju antagligen inte här i Vasa sådär värst mycket över julen i år heller kan jag tro. Men lite julstämning ska man väl försöka få till i allafall, även om vädret inte är så där värst motiverande! :)

Var på en kvällspromenad med Kira i går, hon var nöjd som bara den, har blivit allt för lite promenader sedan jag började träna på gym. De mörka kvällarna har ju heller inte lockat att ge sig ut i. Härligt med frisk luft var det åtminstone och lyckligtvis var det uppehåll under tiden vi var ute.

Nu ska jag ta och fixa mig i ordning här, måste hinna ut med Kira också innan jag drar i väg till gymmet. Ha en bra dag! :)

Trött

Efter en rolig men fullspäckad dag. Åkte till Vasa med Emma i morse, hade skola på förmiddagen, har efter det handlat, städat, bakat, gjort tunnbrödsrullar, stickat, haft tjejkväll, väntat på gubben o min söta vovve och under tiden stickat klart min tredje tröja... :) NU ska jag sova. I morgon är jag ledig, men på eftermiddan ska vi fixa och trixa på nåt skolarbete. Sen borde man hinna gymma nån gång mellan varven också. Godnatt!

Sticka, sticka, sticka... :)

Fick klart Teahs tröja igår, bara en massa fästande av garnändar kvar, men det sparar jag till i kväll för jag behöver låna morsans en nål till det. Påbörjade Kevins tröja igår också, men det tar nog längre tid att sticka den då den är en storlek större.


Här är tröjan, dock med en massa garnändar hängande och halskragen oinvikt och ofästad.

Nu borde jag fixa lite ärenden på stan och sedan packa klart tills gubben kommer hem. Har knappa tre timmar på mig, så jag ska väl nog hinna. Dock regnar det där ute, så det känns lagom motiverat att söka sig ut.

Trevlig fredag på er alla!

Tisdag - "ledig" dag

Har idag en av mina många lediga dagar innan jul. Ledig och ledig förresten, har varit i full gång sedan klockan halv nio. Har för det första städat hela plejset, vilket inte var så bara bara... Var dessutom tvungen att tömma handfatet, ni vet det där där under som det samlas en massa geggamoijja och örkentörken i. Trodde mer än en gång att jag skulle kräkas innan jag var klar. Undrar varför man gör det alltför sällan? Sen har jag suttit och jobbat mer eller mindre flitigt med ett skolarbete i rehabilitering och habilitering. Känner att nu får det räcka för en stund. Anette, Emma och Frida kommer hit i kväll och så ska vi försöka slå våra kloka huvuden i hop och få till en alldeles fenomenal skrivelse att skicka in i morgon. Men nu tarvar min sargade kropp en rejäl omgång på gymmet, har blivit way too lite av den varan de två senaste veckorna, så nu är det skärpning och uppkarpning och allt vad det heter som gäller... Sen hoppas jag hinna sticka lite också innan kvällen är kommen, fick klart ärmarna i går, så nu får jag börja med mönsterstickningen, me like!
Om ni undrar varför jag ibland skriver så otroligt kompakta inlägg utan tomma rader mellan styckena så beror det på att jag skriver på vår bärbara dator, och det är antagligen nån inställningssak eller nåt men när jag trycker på publicera så tar den bort alla mellanrum jag satt mellan textstyckena. Ni får försöka bena ut vad det står, jag orkar inte starta upp vår andra dator, det är som att starta upp ett mindre tröskverk för tillfället, allt tar såååååå lång tid.
Ha det gott, vi hörs!

Hemma i Vasa igen

Har tillbringat en lugn helg norröver. Dagarna har fyllts med en blandning av renoverande och handarbetande. Fick färdigt Moahs tröja i fredags och har påbörjat Teahs. Förhoppningsvis blir den klar inkommande vecka eller senast till lillajul har jag menat. Sen fick jag en "beställning" på en tröja till Kevin också. Så jag hoppas att vi inte drunknar i skolarbeten, vill för tillfället bara sticka, sticka och sticka.. ;)

Hemma hos mina föräldrar blir det ljust och vitt. Både övre och nedre hallen är målade och tapetserade. Ännu lite målande och listande kvar, sen återstår bara inredandet. Det blir riktigt fint!

Borde snart söka mig i säng, tidig väckning som gäller för oss i morgon. Har till min stora lycka fått rätsida på mitt sovande, har fått flera nätter med djup sömn nu och det känns verkligen skönt.

I lördags var jag även till Kokkola med syster Eva och då fick jag tag i Australia filmen som jag rekommenderats. Har inte hunnit se den ännu, tror jag skall spara den till nån kväll så man kan koppla av utan att tänka på att man måste upp tidigt nästa morgon.

Hoppas att ni har haft en riktigt skön och avslappnad helg så ni har nya krafter inför den kommande veckan.
Godnatt! :)

*vink* *vink*

Tänkte bara upplysa er om att jag nog lever och har hälsan trots dålig uppdatering. Har avverkat tre dagar i jobb och nu en förmiddag i skolan, så nu är man ledig då resten av veckan. Har fått lite rätsida på mitt sovande (lyckligtvis). Efter en dålig natt till måndan med mycket vaknande har jag nu tre nätter i rad fått sova riktigt djup sömn, UNDERBART! Dock lite väl korta nätter, har haft så mycket att göra så man har inte riktigt velat ta sig tid att gå och sova tidigt.
Har varit i jobb, hjälpt med lite renovering, boxat och framför allt stickat de senaste dagarna. Hittade ett sånt sött mönster på nätet så nu är det tänkt att Moah och Teah ska få varma tröjor. Den första borde bli klar rätt så snart, kanske i dag, senast i morgon har jag planerat. Om det lyckas återstår att se! :)
Nu ska jag plocka upp lite här, gubben har ju haft tre hela dar på sig att stöka till det så länge jag varit borta, så det finns lite att göra. Sen ska jag sticka! :)

Obetalbart

med en god natts sömn! :)

Har sovit som en stock, vet inte om jag ens hann lägga huvudet på kudden i går. OJ, vad skönt! fick hjälp av ett litet "insomningspiller", så nu är man väl mer eller mindre narkoman då.. ;)

Sen brukar jag nästan alltid sova gott här i Kållby, fast det är lite trångt ibland.
Gubben är till Vasa på gudstjänst, jag själv steg upp först kvart över elva.

Hoppas att ni har en trevlig farsdag idag. Vi firade svärfar igår och i kväll blir det att fira farsgubben, me like! T.om. David fick ett farsdagskort i går. Vår underbara älskade Moa hade ritat ett sånt fint kort åt honom, jag måste visa det åt er när vi kommer hem! :)

Ha en bra dag alla och fira era fäder ordentligt, det är de värda! :)

Rugguggla

Konstigt ord det där... Har inte helt koll på om det är ett ord som bara används i negativa sammanhang, men för min del känner jag mig lite som om jag kunde kallas rugguggla just nu. Jag är trött, känner mig lite frusen och "ruggig", och är som en uggla, vaken hela nätterna.. :(

I går skulle jag vara duktig efter en hel dag på föreläsningar. Men orken tröt och jag fick inte städat. Tänkte att jag gör det i dag istället även om det borde vara förbjudet att spara städningen till lördagarna. Sen nångång efter tio i går kväll så ringde de från åldringshemmet där jag är inhoppare och behövde nån till dagens morgonskift. Som den fattiga studerande man är så ställer man ju upp. Det var ett kortare skift det var frågan om i dag igen, från halv åtta till halv ett, så för den skull skulle det inte vara så betungande. Tänkte jag. Sen visade det sig att man sov som en kratta för tredje natten i rad, fick plumsa dit längs slaskiga oplogade gator och så var jag på en annan avdelning än jag brukar vara, med en massa nytt folk. Så nu när jag kommit mig hem, så känns både tanken på gymmet och tanken på städning väldigt avlägsna, trots att båda vore av nöden. Skulle helst av allt dra täcket över huvudet och inte stiga upp på minst ett par dygn. Ha! Så tror jag tills jag kommer mig till sängen. Här sitter jag i vardagsrummet framför datorn och hänger som värsta ruggugglan och det känns som om jag skulle somna om jag bara blundade ett par sekunder längre än man gör när man blinkar. Skulle jag lägga mig och dra upp täcket till öronen, så är det nästan så man skulle höra ljudet när det säger: "PLING!!" och så ligger man där och stirrar i taket och skulle inte kunna sova om man så fick en miljon. Åuu, yeah, me like - NOT!

Om en och en halv timme kommer gubben hem, tills dess borde jag ju åtminstone ha fixat nåt, om inte annat måste jag åtminstone ha diskat. Var hitta nån kraft, ork, motivation överhuvudtaget??

Vad gnällig jag blivit på sista tiden. Skyller på sömnbristen och ber er ha lite överseende. Det kanske bättrar sig med åren...

Trevlig helg, hör det väl till att önska, oberoende om  man är en rugguggla eller inte! :)

Trött, trött, trött...

Har sovit alldeles uruselt i natt igen. :( Har heller inte fått en blund i ögonen sen jag jagade upp gubben ur sängen vid halv sex tiden. Inget vidare med tanke på att jag har en lång dag framför mig. Först skall jag vara hela dagen på Academill där sjuksköterskeföreningen har sina studiedagar och sedan skall jag ju i jobb i kväll. Som tur är så slutar jag redan klockan åtta, men det är föga tröst just nu.
Det tog nog ett par timmar att färdigställa MD01 arbetet igår, trots att Anette gjort ett jättejobb redan kvällen innan. Strax vid fyra var vi klara och kunde gå en runda och dela ut det till alla lärarna som skulle ha det. Blev mellan fyrtio och femtio sidor, så nu har dom att göra en stund. ;)
Var på ett träningspass igår och sen på stretchningspasset, skönt att var uttöjd i alla leder för en gångs skull. I dag blir det nog ingen träning med tanke på mitt redan fullspäckade program. Känns som om det är träning nog att ta sig ur sängen idag, håhhå...
Hoppas att ni har en trevlig torsdag! :)

JEEEEEEEE!!!!!

Finskan gick bra, bara små böjningsfel enligt min lärare. De skriftliga tenterna hade också gått bra så summa sumarum kommer jag att få en 5:a i finska! känslan just nu går inte att beskriva, jag var dödligt nervös innan och nästan helt hes för jag gick hela förmiddagen runt, runt i lägenheten och tränade för mig själv. Sänder härmed mitt hjärtevarma tack till mina vänner som lovat komma ihåg mig inför finskan. Ni vet vem ni är! :)

Nu är det troligtvis nån timmes/några timmars jobb med MD01 arbetet. Sen är det minst en hel vecka innan vi får några fler uppgifter att lämna in, hur ska det gå? Man kommer ju att bli alldeles upp och ned så man inte har nåt som ligger och stressar i bakhuvudet på en. ;) nå, ska ju jobba lite förhoppningsvis.

Nu ska jag bara sitta och vara glad en stund! :)


Nämen gomorron...

Dagen D...
Har snoozat i en och en halv timme, läste ett varv till tenten igår...
Det här låter ju lovande eller hur... :(
Håll tummarna!

Verkligen inte min dag i dag

Tredje inlägget med gnäll för i dag ...

Tog mig till gymmet trots att jag helst hade slängt mig under täcket. Gissa vad? Hon som skulle dra passet var sjuk och hade meddelat det så sent att de inte hunnit hitta nån ersättare. Medvind i dag eller?

Fick dra ett längre pass på löpmattan i stället och sen var jag snäll åt mina ben och stretchade faktiskt riktigt ordentligt efteråt. Nu är jag hemma, hungrig och ännu tröttare och det enda som finns i kylskåpet är ägg och bacon. Inte vad jag hade tänkt laga idag, men jag orkar bara inte handla utan gubben i dag.

Nu ska jag tycka synd om  mig själv en liten stund till och sen ställa mig vid spisen. Sen borde man väl läsa lite finska också, i morgon är det dagen D, min muntliga finskatent! Huijja!! :( Försökte dra hela finskaramsan åt gubben i går när vi gick och lade oss, men han tyckte nog inte att det gick nåt vidare. Blir att träna ordentligt ännu i dag och sen repetera lite innan tenten i morgon, halv ett ska jag befinna mig i klass 221. Gissar att man kommer att ha liiiite magknip innan!


Ännu större bokstäver

Jag verkar ha en benägenhet att prata med stora bokstäver idag. Jag tog mig i kragen och besökte mitt praktikställe och det visade sig att jag nog skall jobba på torsdagkväll. Var också inne på "min" avdelning och kollade läget lite för att uppfriska mitt minne. Oj, vad det värmde hjärtat att träffa "mina" åldringar, hade alldeles glömt bort vilka underbara människor de är.

De stora bokstäverna kommer sig av att jag ju var tvungen att hämta ut ett skattekort, om jag nu vill ha nån lön för mitt inhoppande. Fick ta mig cyklande till skattebyrån i detta evinnerliga blåsande och vad kommer jag ut med om inte ett skattekort med en skatteprocent på 23,5 %!!! Snälla staten Finland, jag är en fattig studerande - låt mig nu ha kvar ens lite av mina futtiga slantar är ni snälla! :(

Ska troligtvis jobba tre dagar nästa vecka också, men då på min kära korvfabrik. Få se hur det nu går, om jag alls kommer ihåg nåt från i somras. Annars har man ju de där galningarna som man jobbar med som troligtvis inte har några större problem med att påminna en om det man glömmer... ;)

Nå, vad gör man nu då? Borde ta mig till butiken för att handla mat, men det "suger gris", så att säga. Tror nästan att jag väntar tills gubben kommit hem. Ska försöka ta mig till gymmet för att Stepbodypass också småningom, men det är ännu ca 2 timmar tills dess. Får väl gräva djupt i mina skåp och hoppas på att hitta något ätbart så länge. Kanske humöret och mungiporna höjs lite då. Man kan ju i allafall hoppas!

Tack för ordet!

Hemma, trött och frustrerad

Hemma efter en lång ledig helg norrut. En hel del program och en hel del folk har man hunnit träffa. Imorse var gubben till tandläkaren och efteråt styrde vi mot Vasa, han skulle i jobb halv tolv. Har ledigt ännu idag och har nu suttit en stund med lite skolarbete. Lite EXTRA skolarbete vill jag poängtera. Därav frustationen i rubriken. I vår skola har vi en massa grupparbeten, de allra flesta examinationsuppgifter består av just grupparbeten och i viss mån är det helt ok, men ibland blir det bara FÖR mycket. Som den här gången t.ex. Eftersom vi var fyra stycken i vår grupp försökte vi dela upp vår arbete lite så att alla fick varsin del och sedan sammanställer vi det hela och försöker få det till ett enhetligt arbete. Brukar fungera bra, men den här gången ville det sig ICKE. En i våran grupp (en som inte tillhör vår klass utan bara tog den här kursen samtidigt och hamnade i vår grupp), har gång på gång lovat lämna in sin del av uppgiften men det händer ingenting. Nu ska den lämnas in i morgon och vi andra har fått nog på att vänta, så nu har vi delat på hennes del och skriver lite till på var. Sen skall jag och A. ses i morgon och svepa ihop det. Behöver jag säga att man är mera än arg? När man för en gångs skull skulle ha varit klar i god tid, så är det nån annan som sinkar så att det ändå blir en massa stress i sista minuten. GAAAHH!!! :(

Trött är jag eftersom det tydligen var omöjligt att få tag på nån sömn i går. Jag vet inte hur länge jag låg och vred mig. (hur mycket man nu slipper och vrida sig när man sover två stycken på 90 cm ;) ) men det kändes som flera timmar i allafall. Men i morse var det bara att glatt stiga upp, gubben skulle dras ur sängen, väskor skulle packas... Väskorna ja.. Hur kan det komma sig att man har dubbelt mera packning för ett par dagar 100 km bort än man har för en hel vecka i södern? Månne nåt fel på packtekniken eller klädåtgångsberäkningarna? Sen har man ju en liten vovve också som ska ha sitt med, man vet att man lever så att säga! :)

Nu ska jag slösurfa en liten stund, men sen borde jag antingen ringa till eller personligen släpa mig till mitt förra praktikställe. Jag har nämligen lovat ställa upp i jobb nu på torsdag om det behövs, men jag har inte fått nån bekräftelse på om det verkligen behövs, så vi ska se hur det blir. Skulle vara kul, men samtidigt lite nervöst, har ju inte varit där sedan praktiken.

Hoppas ni har det bra! :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort