Hallå där, köp blåbär!

Mitt liv har i sanning varit rätt så intensivt sedan jag bloggade senast. Då var jag ju på väg till jobbet för att spendera min fredagskväll där. När jag sedan kommer mig dit så får jag frågan om jag kan tänka mig at komma i jobb på lördagsmorgonen också och ja, vad säger man? :) När jag sen är på väg hem från kvällskiftet så ringer gubben och säger att han är vid Hassi o Mias och att jag ska komma dit en sväng. Klockan blev alltså närmare halv tolv innan vi kom oss i väg därifrån. Roligt då, men mindre roligt morgonen efter när klockan ringde halv sex.
.
Lördagsskiftet förflöt i snabb takt, inte minst pga att jag hade ett kortare skifte och slutade redan två. Åkte via Prisma och inhandlade både smått och gott innan jag körde hem och rev i gång med att baka en paj till söndagens kyrkkaffe. Sen packade vi så fort som möjligt ihop ett och annat och slängde oss i bilen för att åka i väg och fira villaavslutningen hos min fina fadderfamilj på deras villa. Farsgubben hade dragit på sig århundradets förkylning så de fick stå över firandet i år, men vi tänkte att vi ska hålla på traditionerna trots det. Fick dessutom njuta av ett underbart sensommarväder, med ordentlig luftvärme och allt, så bättre kan det inte bli. Stort TACK till Eki och Gunilla o resten av gänget för en riktigt rolig kväll!
.
Väl hemkomna så stöp man i säng, klockan ringde åtta på söndagmorgon för att jag skulle hinna ordna med det sista för kyrkkaffet som jag lovat handha den här söndagen. Jag hade ju tänkt sätta lördagen på att förbereda, men den blev ju satt på att jobba så det blev lite tajt med tid. Men allt fixade sig och jag hade to.m. kommit ihåg både mjölk och socker till kaffet den här gången... :) Efter gudstjänsten hann jag hem en timme innan det var dags att åka i väg till nästa arbetsskifte. Fick en mindre trevlig överraskning när jag kom till jobbet och fick se att avdelningen var överfull, dessutom många som behövde rätt så mycket hjälp så det blev sist och slutligen inte många minuters paus på det skiftet. Vårdyrket i ett nötskal...
.
Så, med ögonen mera eller mindre i kors på måndagsmorgon kl 05:30 när klockan ringer så är det bara att släpa sig upp och försöka hitta allt man skulle ha med sig till skolan. Plockade upp min fina vän Emma längs riksåttan och så fortsatte vi mot Vasa. Klockan åtta skulle vi infinna oss på VCS för en totalt onödig introduktion som man kanske skulle ha behövt i fjol om våren innan man for ut på första sjukhuspraktiken, men nu kände man ju till allt som de informerade om redan... Det bästa med hela morgonen var ju att man fick träffa Frida-hjärtat och alla andra klasskompisar igen. Vid tio-tiden började vi skolan, hade lite allmän information och sedan så hade vi en massa praktiska övningar tillsammans med sista årets barnmorskestuderande. Det var roligt att höra dem berätta om sina praktikerfarenheter och få lite tips om praktikställen och lite annat. Efter lunchpausen så var vi lediga så då hade vi bestämt träff med Anette. Där blev vi bjudna på te och äppelpaj och fick förundras över hur snabbt hennes små killar växer. Klockan hann bli över fyra innan vi kom oss i väg hemåt igen.
.
Väl hemma var klockan redan över halv sex och mina fina systrar och kusiner var på väg till oss för en kusinträff. Jag försökte hinna plocka undan det mesta av allt som låg framme och sen kom Sara som en räddande ängel och hjälpte mig dammsuga lite i källaren innan de andra dök upp. Vi hade en rolig kväll med mat i överflöd (som vanligt), mycket skratt, lite tårar och underbara diskussioner. Jag är så tacksam över alla fina vänner jag har, vilken välsignelse! Man kunde sitta uppe hela natten och prata och ändå vore man långt i från färdig.
.
På tisdagsmorgonen var jag så trött som en människa bara kan bli efter x antal nätter med allt för lite sömn, men trots det så kändes det inte så tungt att stiga upp. Det var ju nämligen en mycket spännande dag som väntade mig. Min första praktik på BB och gyn avdelningen! Jag fick vara med om både det ena och det andra och en stor del av dagen tillbringade jag med en underbart söt babytös i famnen. Jag fick ett jättebra mottagande och det känns som att det kommer att bli en superkul praktikperiod. Inte en enda gång under dagen skulle jag ha känt av hur trött jag egentligen var, det var först när jag satte mig i bilen för att köra hem som ögonen tänkte falla i hop. Väl hemma så dök jag i säng och där tillbringade jag nästan hela resten av kvällen. Vid halvnio steg jag upp och åt lite rester från kvällen innan och sedan satt jag och såg på tv nån timma innan jag igen gick för att lägga mig. Satte klockan på halv nio i morse för att inte sova bort hela dagen och då kände jag mig faktiskt rätt så utvilad för en gångs skull. Får ju två sovmornar i rad nu, sedan väntar igen två morgonskiften, sen en dag ledigt, ett nattskifte, en dag ledigt och två morgonskiften. Sedan väntar två veckor ledigt med bl.a. Portugalresan inbokad i kalendern. Njutning till max! :)
.
Nu ska jag försöka hinna med något vettigt innan det är dags att åka till "jobbet". Ska bli intressant att se vad som väntar mig i dag. :) En riktigt bra tisdag önskar jag er alla!

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort