Dagens resultat

Jag vaknade strax efter klockan sju i morse, alldeles för upprymd för att kunna sova längre. Jag ville ju bara till vårt hus och börja på! Gubben trodde nog att jag blivit galen när jag drog upp honom ur sängen, men kom snällt med ändå. Vi tog först en sväng via huset för att kolla läget lite, de förra ägarna var och städade undan det sista i går. Sen skrev vi upp en "preliminär" lista på vad vi behöver för material och for till en byggaffär för att fråga offert. När det var avklarat köpte vi lite (och svindyr) målarfärg, lite penslar, täckpapper och tejp och körde tillbaka till Lepplax för att börja på. Lotta, Stefan och lille Wilmer kom på en första titt och då fick de bl.a. se ett väldigt träinspirerat spisrum, nämligen detta:
.
.
.
Inte det vackraste som ni ser. Men med motivationen på topp och gott humör så högg vi tag i varsin pensel, min käre vän och jag och började på. Efter någon minut såg det ut så här:
.
.
Efter att grundfärgen torkat satte vi igång med att stryka på första lagret med ytfärg, kan ni gissa vilken av följande väggar som hunnit bli målad?
.
.
Sen var det bara det trevligaste kvar... taket! Lyckligtvis är det inte så högt till tak i källaren, där ju vårt spisrum finns. Gubben offrade sin stackars nacke och målade det mesta medan jag hejade på.
.
.
Vilken skillnad! Jag noterade genast hur det såg ut som att det blev högre till tak när det blev vitt. Gubben hakade ju genast på och konstaterade att om det blir högre än så här så når han inte upp... :) Efter lite kämpande så var slutligen hela taket målat. Skönt!
.
.
Dagens resultat! Om ni funderar på den beigeaktiga tegelväggen så skall den också målas, men för att inte bli ruinerade så ska vi köpa färg från Byggmax under veckan som kommer, det vi köpte i dag var så dyrt att vi snabbt spränger vår budget om vi fortsätter med samma färg. Än så länge känns det riktigt roligt och vi fick en bra start. Bara att fortsätta med nya krafter nästa helg! Då ska taket målas ett varv till och väggarna och fönsterkarmarna får ett till lager med ytfärg. Sen ska det in en ny golvmatta också, men det blir samtidigt som vi lägger på övervåningen.
.
Resten av kvällen spenderades med tre av mina underbara syskonbarn. Jag fick äntligen träffa Teah igen, det var så länge sedan sist. Hon var lite krasslig dock, så hon var inte så länge här. Kevin och Pontus var också hit en sväng och jag hann få de sötisarna att fastna på kort. Här får ni se dem:
.
.
Söta Kevin med nallen och lite choklad kring munnen.
.
.
Och en underbart skön Pontus med ett leende som smälter mosters hjärta!
.
Hoppas ni inte fick en överdos av bilder, jag vet att jag inte är så flitig med bilder här i bloggen, men jag ska försöka bättra mig, jag lovar! :) Hoppas ni har haft en skön lördag och att ni får en fin avslutning på helgen också!

Kommentarer
Sofie

Aaaaaahh äntligen lite bilder! ;) He siir ut at bli jättefint! :) Vi ska noo kåma å häls på nangang snart. :)

2011-04-03 @ 03:03:16

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort