Sent

Godkväll!
Sorry för dålig uppdatering under helgen. Vi har varit norröver och haft full rulle mest hela tiden.
Dessutom har mitt anatomipluggande förkörsrätt framom bloggandet ända till tisdag kl 12, då kan jag hinna dra efter andan innan det varvar i gång igen.

Jag lovar att återkomma med helgens händelser i ett senare skede men just nu är jag för trött.
Sängen väntar!

God natt!

omvårdnad i det mångkulturella samhället

en otroligt intressant bok!
Har läst så ögonen är så gott som i kors, och lärt mig en massa. Man får ju bara hoppas att det stannar i skallen också och inte åker lika snabbt ut ur det andra örat (eller ögat?).

Har skrivit ner en hel massa som är användbart till vårt arbete, hoppas att de andra också hittat bra böcker att ösa kunskap ur, så blir det nog ett riktigt bra arbete det här.

nu ska jag nog gå och lägga mig, klockan närmar sig tolv. Tur att vi kom överens om att träffas först klockan tio, och ännu mera tur att gubben är ledig i morgon så jag inte behöver ta nians buss.. :-)

Godnatt!

Torsdag

Hej alla bloggläsare!
I går hade vi besök av mina svärs som jag skrev, blev att vi bjöd på köttbullar och potatismos - invecklat inte sant? ;-) Svärmor sa dessutom att mitt hembakade bröd smakade gott så det lever man ju en stund på, haha!

När dom for hemåt en sjutiden så skulle jag sätta mig för att läsa på min anatomitent och tänkte att jag läser ett varv genom kompendiet och sedan läser jag i min "kulturbok". Jag är en rätt så snabb läsare så jag var säker på att det inte skulle bli några större problem. Klockan tio gav jag upp, då hade jag knappt hunnit igenom halva anatomikompendiet. Jahha.. Då har man börjat plugga allt för sent på den också, som vanligt! I dag hinner jag inte läsa mycket på den eftersom jag måste koncentrera mig på kulturarbetet. Vi skall samlas i morgon trots att vi egentligen skulle vara lediga och göra klart så långt det bara går. Intervjun är gjord och jag tror faktiskt att det här kommer att bli jättebra om bara alla skulle ha klart för sig vad det här arbetet egentligen går ut på, men man kan ju inte få allt...

I dag hade vi sista lektionen mikrobiologi innan tenten och det känns allt annat än säkert, har ju läst en hel del mikrobiologi tidigare och som sagt jobbat fyra år på mikrobiologiskt laboratorium, men den här delen med klinisk mikrobiologi är nästan helt ny för mig. En massa virus och sånt som man inte kommit i kontakt med förut. Intressant men svårt! Sedan på eftermiddagen hade vi föreläsning i förflyttningsteknik och ergonomi, en duktig föreläsare som visste vad hon pratade om så även om ämnet inte låter så intressant så väckte det en hel del nya tankar.

Sen var jag tvungen att kila in via Studioticket och "tanka" mitt busskort, och då gick jag om Hemtex. Fick syn på ett par kuddar som skulle passa perfekt i vårt vardagsrum så jag bara måste ju svänga in dit efteråt. Såg att kuddarna kostade 25 € styck och satte hastigt dem tillbaka på hyllan. Gick sen flera varv runt i butiken och tittade på allt möjligt fint dom hade där. Ett par mysiga tomtar som skulle matcha perfekt med julgardinerna jag köpte till min syster t.ex. Men hur jag än försökte så återkom jag till hyllan med kuddarna och i skrivande stund så ligger två nya randiga kuddar i vår soffa. :-) Det sved mer än nödvändigt i mitt ekonomiska sinne men jag kanske småningom glömmer bort hur dyra jag tyckte att dom var.

Har varit på en kort men hurtig promenad med Kira och när vi kom tillbaka kom gubben också hem så nu sitter jag här och försöker få honom att förstå att jag för det första är vrålhungrig och att det för det andra är hans tur att kocka idag. Vilket inte verkar vara nån lyckad kombination så jag antar att det är ganska klart vem som får ställa sig vid spisen idag igen. Men.. värre saker har väl skett här i världen, som min kommande anatomi tent för att nämna något. Borde ju vara i Vasa hela helgen och plugga som en galning, men det är ju lillajul och allt och jag har så "dryyft" efter mina nära och kära så det blir nog en helg norrut, så får anatomin gå som det går. Vi är bortbjudna på fredan till ett par kompisar som vi inte träffat på jättelänge, det ska bli så roligt. Dessutom får vi ju inspektera deras nybyggda hus och det är alltid lika intressant.

Nu är jag så hungrig så det blir nog en avrundning här, sen är det som sagt anatomin och kulturen som väntar, så vi får höras mera en annan gång!

Ha det gott!


Glad

På nåt konstigt vis känner jag mig riktigt glad idag, jag kan inte peka på något särskilt som skulle orsaka den känslan men att jag har fått sova en låååång natt har antagligen till stor del med saken att göra.
Dessutom fick jag gjort det mesta av vad jag hade planerat i går, så i frysen finns nybakt bröd och i vardagsrummet har jag upp mina julgardiner. Har även satt fram en julduk och nån ljusstake. I köket har jag fram ljusstaken, men jag var tveksam till om jag skulle tända den, såg inte till några andra ljusstakar när jag tittade ut mot andra hus i närheten. (Vill ju inte verka alltför udda ;-) )

I dag har jag tänkt byta gardiner i köket också, vore inte nåt större problem om vi inte hade ett sånt enerverande system med gardinknäppen på en skena uppe i taket. Saknar mina gardinstänger - de är mycket behändigare då man ska byta gardiner. Sen ska jag hinna springa ett varv med dammsugaren över plejset också eftersom mina svärs kommer hit på besök idag. Vi har lovat bjuda på mat också så det blir att svepa ihop något som förhoppningsvis blir ätbart, jag måste erkänna att jag inte är den bästa kocken. Månne det beror på att mitt matlagningsintresse är så gott som på noll? Har aldrig tyckt att det här med att laga mat varit något roligt, däremot har jag inget emot att äta god mat... :-) Som tur är min kära make rätt så hyfsad på matlagning - han menar att han har det i generna, och nåt måste det ju ligga i det för jag har nog kokat minst tre fyra ( läs tio - tjugo) gånger mera mat än honom men hans mat lyckas ändå bli mycket godare än min. Jag är rätt så feg på att krydda också, tycker jämt att jag satt så mycket kryddor men likväl så smakar maten inget när jag sen ska äta den.
Nåt som visade hur dålig jag faktiskt är på matlagning var för några veckor sen när jag hade gjort en sås med kycklingfiléstrimlor. Hade bara satt dit kryddor lite på högt och när vi satte oss för att äta så tittade vi båda helt förvånade på varandra - det smakade faktiskt gott, trots att det var jag som stod för matlagningen! ;-)

I dag hade vi bara praktiskt prov i aseptik och det gick bra. Sen var jag via biblioteket och lånade en bok som jag förhoppningsvis har nytta av i pararbetet i entreprenörskap som jag och Ida skall göra nästa onsdag. 

Så var jag ut på en promenad med Kira i snö/slask stormen. Hade ingen mössa och det fick jag bittert ångra innan jag var hemma igen, speciellt nere vid stranden ven det kring öronen. Träffade som vanligt flera hundägare som stannade och pratade. Jag tänkte över hur konstigt man fungerar som hundägare. Skulle i andra fall okända män börja prata med en på gatan så skulle man vara väldigt skeptisk mot dem, eventuellt tycka att de är lite konstiga, men när man ser att de har hund så funderar man inte ens över den saken. Jag vet inte hur många jag pratat med när jag varit ute med Kira, men är man på en lite längre promenad får man vara säker på att minst en stannar för en kort pratstund. Senast när gubben var med var det en äldre man som stannade och han drog nog så gott som hela sin livshistoria för oss, på finska såklart. Det är bara att stå och lyssna och humma med, man får ju hoppas det gav hans dag en liten guldkant att ha någon att prata med.
Vår granne är också väldigt trevlig och pratsam, förstås kan han ju bara finska han med men det gäller att försöka det bästa man kan. Jag har inga större problem med att förstå vad dom säger men får själv en sån tunghäfta när jag ska börja säga nåt. Känns om att man alltid behöver ursäkta sig för sina språkliga "handikapp". Men grannen var snäll och sa att jag pratade bra finska, får försöka låtsas tro att det stämmer kanske jag vågar börja prata mer och mer småningom. Det är ju genom att prata som man lär sig, så man borde ju göra som gubben och prata fast man inte kan, så får det låta som det låter, huvudsaken är att dom förstår ungefär vad man vill ha sagt.

Nåja - nu får jag väl börja avrunda om jag ska hinna med det jag har tänkt - håll tummarna för att maten blir ätbar! :-)

Ha det gott!

Tisdag

En dag närmare jullovet! :-)

I går kväll skulle jag ju läsa på rörelseapparaten, satte mig i soffan en sjutiden efter att jag fixat lite tonfiskpaj till middag. Klockan nio vaknade jag.. ;-) Jag hade t.o.m. somnat sittandes och det säger kanske en del om hur genomtrött jag var. Ryggen värkte som en galning så jag kan inte för mitt liv förstå hur jag kunde sova så. Fick panikläsa alla dessa omöjliga muskler och ben så när jag sent om sider skulle somna sedan så snurrade alla latinska namn i huvudet på mig. Låg en stund och försökte tänka på allt möjligt annat för att kunna somna, men fick ge upp efter en stund. Det var lika bra att tända lampan igen och ta fram min anatomi och fysiologi bok. Den är ju åtminstone intressant så den duger gott som kvällslektyr. Eller nattlektyr rättare sagt. Insåg ju att jag inte kan ligga och läsa hela natten så jag försökte tvinga mig själv att somna och efter nån timme måste jag ha slumrat till. Bara för att vakna när Kira började ligga och gnälla i sömnen, hon gör det JÄMT! Speciellt de nätter man har svårt att somna eller när man just har somnat. Nån timme hann jag i allafall sova innan klockan var fem, och eftersom jag skulle ta sjuans buss i morse var det lika bra att stiga upp.

Vi fick ju ett par utlottat åt oss när vi skulle skriva tenten och jag hamnade med Sofia. I sista minuten kom Monica in och hon hamnade också i vår grupp. Jag tror att det gick rätt så bra, åtminstone borde vi ha klarat gränsen på 60 % som man behövde ha rätt för att få godkänt. Sen hade resultaten för Folkhälsa och miljötenten kommit och den hade verkligen gått över alla förväntningar trots att jag var så i oskick då jag pluggade till den och skrev den. Dagens ljusglimt. :-)
Fick även resultaten för det senaste vårdvetenskapsarbetet och det var ju inget att hurra för, men med tanke på att jag skrev det på några timmar sent en kväll och de andra i gruppen inte bidrog med mycket annat än en powerpoint presentation så får man väl vara nöjd. Det området är inte mitt favoritområde kan man lugnt konstatera.
Vår grupp samlades även och skrev färdigt en uppgift som skulle var inlämnad den 3.12 så jag skall bara renskriva den så är den saken ur världen. Borde inte var något större problem.

Har varit och lånat en massa böcker till mikrobiologitenten som är om två veckor. Sen fick vi ÄNNU en tent insatt till dagen före mikrobiologitenten men boken jag behövde till den tenten var förstås alla exemplar utlånade av så jag får försöka orka ta mig till tritonia nån dag den här veckan, för enligt databassökningen borde de ha några ex där också. Ett enda springade efter kurslitteratur, undra på att man blir snurrig!

I dag har jag tänkt ta en liten välbehövlig paus från allt som heter pluggande, har bara ett praktiskt prov i morgon och det borde jag klara utan att läsa desto mer, så idag är det julstök som gäller. Har egentligen ingen julfeelis alls ännu, men fick konstatera att det är lika bra att jag börjar på, kanske julkänslan kommer senare. Om inte piggar det ju alltid upp med lite mysiga ljus och om jag är riktigt på hugget kanske jag byter lite gardiner också. Dessutom borde jag baka bröd, även om jag vet att orken inte riktigt räcker till. I morgon börjar jag först halv elva, så det betyder ju sovmorgon för min del. *Om jag nu lyckas somna om efter klockan fem vill säga* Sen slutar jag klockan tolv, så det känns hur lyxigt som helst!
Mycket tid för plugg i morgon alltså, sen borde vi få mina svärföräldrar på besök då också, så tills dess borde man kanske röja lite i den här svinstian vi bor i.

Just nu skulle jag gärna åka på resa, nån som känner för att sponsra en åt oss? Bäst att hålla sig borta från alla resebyråers hemsidor så man inte faller för frestelsen att boka.. :-) Borde ju tänka ekonomiskt. Vi hade ju först drömt om en resa nu före julen eftersom jag är ledig hela vecka femtio, men sen blev ju en tent insatt till fredan den veckan så då konstaterade jag att jag skriver bort den istället. Har ju hela veckan innan ledigt för att plugga då, så har man ju ett bekymmer mindre efter julen!

Min blogg är högst antagligen inte så intressant för tillfället, är som sagt bara skola, plugg, tenter och inlämningsuppgifter som ryms i min lilla värld just nu, men vem vet - kanske blir även mitt liv intressant en vacker dag! :-)

Sen måste jag ju berätta att mina två älsklingar Pina och Beauty inte finns mera. De stackarna var båda gamla och halta, så det mest barmhärtiga var att låta dom slippa lida. Men visst kommer det att vara konstigt när man kommer hem till mina föräldrars och både stallet och hagen är tomma. Man har så många minnen förknippade till hästarna. Speciellt med Pina som vi haft sedan jag var nio, alltså mera än hälften av min livstid. Kan ännu känna känslan när man satt på hennes rygg i en snabb galopp så att tårarna rann ner för kinderna p.g.a vinddraget. Hon var verkligen snabb när hon var på sitt föraste, saknar verkligen galoppturerna med henne, dom där som min kära mor dock inte alltid var så förtjust i att jag gjorde. ;-) 
Roligt var det att hoppa med henne också, hon var ju inte någon skolad hopphäst så stilen kunde vara lite si som så. I bland hoppade hon av flera meter för tidigt och i bland så sent att hon fick hoppa nästan rakt upp, men konstigt nog så ramlade jag inte av henne en enda gång. Börjar nog sticka lite i hjärtat nu när jag tänker på henne, hon var en så vacker häst!


Min fina Pinatubo


Söta gamla trötta Beautygubben!

Får bli allt för den här gången, nu ska jag äta och försöka hitta orken att jula till det lite här, måste verkligen försöka att inte somna för i såfall har jag med all säkerhet förstört ännu en natts sömn!

Ha det gott!


måndag morgon

Vilket väder vi har haft i går kväll / natt!
Har yrt snö så våra balkongfönster var helt igenmurade, gick inte att se ut ens.
Gårdagskvällens färjetur blev inställd så en del av våra svenska gäster slapp inte hem på kvällen, hoppas det ordnat sig vid det här laget.
 
Läste lite på musklerna igår och fick konstatera att det inte finns en realistisk möjlighet att dom är inpräntade till tisdagmorgon, arma mig, varför lär jag mig aldrig???!!! Morgondagens tent görs så att vi får ett par utlottat åt oss och sen får vi skriva tenten parvis, så jag hoppas ju komma med någon som åtminstone läst ordentligt på musklerna, men med min vanliga tur så hamnar jag ju förstås med nån som inte läst ett skvatt, ni ska få se!

Är sur på min hund idag också, i morse när jag var på toan hade den skrotten förstås hunnit bajsa på golvet i vardagsrummet! Att hon inte kunde hålla sig i tio minuter till! Sånt förstör verkligen mitt annars så "goda" morgonhumör. Nu sitter jag som vanligt här i skolan en timme på förhand och är allmänt stressad, vill ha undan dessa tenter och arbeten nu, känner att det får räcka för en stund.

Nu ska jag googla en stund, testade faktiskt att googla min blogg för några dagar sen och den var inte svår att hitta! :-)

Ha det gott!

Söndag kväll

har varit en intensiv helg, har fått träffa en massa nya människor och stått med händerna i diskbaljan x antal gånger.. ;-)

Just nu käner jag bara hur skönt det ska bli att gå och sova, borde ju läsa på lite ben och muskler och sånt, men det känns på något vis som om jag inte skulle orka.. Gubben förhörde mig lite idag och lite verkar jag ju ha snapat upp i allafall, men it´s a long way to go, och bara en dag kvar att plugga, som vanligt, sista minuten Marika - that´s me!

Just nu orkar jag inte med nåt längre blogginlägg - sorry, ska bättra mig inom en snar framtid, typ till jullovet eller nåt sånt hehe!

Godnatt!

ännu tröttare

ska bli så skönt att krypa i säng, känns som att jag kommer att sova riktigt gott inatt. Behöver ju i vilket fall som helst inte ha klockan på väckning 5 i morogn bitti, alltid något att glädjas över!

Har bara läst lite lite på rörelseapparaten idag, har varit så mycket annat. Var och åt på Rax, jag hade inte ätit något i skolan och var hur hungrig som helst och ingen av oss var riktigt hågade på att laga mat så det blev den lata vägen, bra för kilona har jag hört. Sen gick vi lite i några affärer, hade hoppats att jag skulle ha hittat någon överdel som kunde passa ihop med min svarta "finkjol" men jag orkade inte engagera mig, gick och svepte med blicken över klädesplaggen i butiken, men hade inte ork / lust att börja ta i och vända och vrida och se vad det riktigt var, så nåt shoppande blev det inte tal om. Träffade på en av mina klasskompisar i HM, men annars såg jag ingen jag kände. Är faktiskt lite förvånad över att man ser så lite bekanta här i stan, det borde ju krylla av dem. :-) Var gömmer ni er?

Sen har jag fixat till en "lapp" med sångnumrena till invigningen av Biblion i morgon, så vi var dit och satte upp den och kollade allmänt läget. Har plockat och diskat här hemma. Det var egentligen gubbens tur att diska, men han lovade dammsuga i morgon istället. Borde köpa nya diskhandskar, har kommit hål i dom gamla så fingrarna är som skrottiga russin när man är klar. Sen har Kim varit på besök ikväll en stund.


Nu ska jag krypa ner i sängen och bara njuta av att få sova, kan inte med ord beskriva hur skönt det skall bli! Ska bara lyssna ett varv till på Kellie Coffey´s låt först.. (beroende :))

Godnatt!!

en liten bit på väg

jag överlevde mina tre lektioner, de var faktiskt rätt så intressanta. Handlade om Kultur i vården och vår föreläsare är verkligen en sådan som är engagerad i sitt ämne och det gör ju alltid att det är lättare att orka lyssna på föreläsningarna.

Vår grupp lyckades komma överens om vad vi skulle göra vårt arbete om. En i gruppen har jobbat med två pakistanska män vars fruar fött barn i Finland. Hon skulle försöka få dem att ställa upp på intervju och vi andra skulle läsa in oss på hur man i vårt arbete som barnmorskor/sjukskötare kan bemöta personer från andra kulturer, och då i detta fall de som kommer från Pakistan och tillhör islam. Kan komma att bli riktigt intressant så jag hoppas verkligen att de är villiga att dela med sig av sina upplevelser av vården och bemötandet.

Nu väntar jag på att bussen skall komma, vill ju hem till min vovve såklart! Har varit riktigt duktig också och redan lånat den bok jag kommer att referera till i min del av arbetet, så efter att jag pluggat klart rörelseapparaten är den nog nästa prioritet. Var och sökte lite på nätet om ekologisk odling också, men hittade bara lagstiftning om hur man producerar ekologiskt kött, inte växter. Hade inte så mycket tid till att söka info heller då de skulle ha en tent i datasalen. Skickade sms åt min kära mor som är någorlunda insatt i det här med ekoodling så jag hoppas att hon har nåt jag kan ha nytta av. Sen vet jag att jag och en kompis skrev ett arbete om miljögifter när vi gick laborantutbildningen, men jag är så gott som säker på att den skulle jag inte hitta bland alla papper från yrkestiden. Men om vi hittade info då måste det ju gå att hitta info om det nu också, bara tiden räckte till. Bloggtiden kan man ju inte ge avkall på.. ;-) 

Nu måste jag sluta så jag inte missar bussen - det vore lagom kul att tvingas vänta en timme till!

Ha de gott!

trött, trött, trött

Ännu en natt utan ordentlig sömn :-(

Vet inte hur länge jag låg och vred mig igår innan jag somnade. Sen vaknade jag med ett ryck och var alldeles klarvaken, fullständigt övertygad om att jag hade försovit mig, missat bussen och aldrig skulle hinna till skolan för de lektioner vi har idag. Tittade på klockan; 04.22! Märkte då att gubben fortfarande låg och sov i godan ro och att det bara varit mina hjärnspöken som fått mig att tro att jag försovit mig. Inte det lättaste att få sömn efter ett sådant abrupt uppvaknande, men jag hann slumra till innan klockan var 5 och telefonen pep. Det var det, masade mig upp och hjälpte gubben (dock inte utan att muttra lite för mig själv) men när jag skulle somna om var det som förgjort. Jag hörde klockan som tickade, hunden som låg och smackade i sömnen, dom få bilar som kom körandes på gatan, ALLT lät som om det kom rakt in genom mitt ena öra, ekade runt, runt i hjärnan och inte ville hitta vägen ut genom det andra örat. Först när klockan ringde igen och jag verkligen måste stiga upp kände jag att jag skulle ha somnat om jag bara hade fått. Det är bara att hoppas att jag orkar mig igenom de tre lektioner vi har idag. 

Blev åtminstone på lite bättre humör när jag var ut med Kira och såg att det kommit snö i natt. Bara några ynka centimetrar men tillräckligt för att göra mig glad, så när jag kommer hem från skolan idag blir det nog en längre promenad med Kira, så hon får busa i snön. Hon såg för kul ut redan imorse då hon bökade och luktade och hade hela ansiktet fullt med snö, sötvovve!

Nu ska jag surfa vidare, pluggandet väntar!
Ha en bra dag!
  

Frost (gamla bilder, inte den bästa kvalitén)
Kallt

Det börjar faktiskt bli vinter i år också, även om det sett mörkt ut, har varit mest regn och slask, men nu är ju marken riktigt vackert frostbiten och det nyper i kinderna och öronen när man är ute med Kira.

Det blev en riktigt god "Pyörremyrsky" vid SpiceIce igår, sen gick vi runt i Anttila och försökte få lite julfeelis, men den vill nog inte infinna sig riktigt ännu trots allt pynt dom har överallt i affärerna. Sökte också efter en ny printer till vår dator, vår gamla iddes vi inte ta med när vi flyttade. Den var helt värdelös, hade man tur gick det att printa ett papper åt gången, men nästa drogs in helt snett och fastnade mitt inne i printern eller så såg det ut som ett russin när det kom ut. Min kära make hittade dock ingen som passade hans krav så det blev ingen affär, jag å andra sidan hittade ju förstås en och annan film som jag bara "måste" ha. När man nu ska ha tid att kolla på dom, det får väl  lämna till jullovet, ni vet - det där låååånga jullovet som jag misstänker jag nämnt både en och två gånger tidigare! ;-)

Har haft en rätt så skön sovmorgon idag, var ju förstås uppe en vända med gubben runt femtiden men sedan fick jag sova ända till åtta. Började halv tio, så jag hann bra trots att jag tog nians buss. 

Har haft mikrobiologi och entreprenörskap idag och vi fick ju förstås ÄNNU ett grupparbete att fixa till. Har nu fem grupparbeten och fyra tenter att lämna in dom tre närmaste veckorna,  känns som att jag inte vet i vilken ände jag skall börja, borde väl bara börja knata av dom en i gången, enligt den ordning de skall vara inlämnade / skrivna.

Igår när vi kom från SpiceIce och gick hemåt över torget, kom det en man som såg sådär lagom mysig ut, ni vet. Han bad på finska om att få en euro, men David sa att han inte hade nån. Då ville han ha en 50-cent i stället, men det hade David inte heller. Vi gick vidare men jag kunde inte släppa tanken på den där mannen. Vad borde man göra? Känns ju som att man vill hjälpa på något vis, men vad hjälper det honom om jag ger en euro? Åtminstone i min värld får man ju inget för en euro. Jag tycker också att det känns fel att ge pengar, om jag inte vet till vad han skulle använda dem. Om jag ger honom pengar vill jag ju inte att han skall gå raka vägen och köpa sprit för dem, då tycker inte jag att jag har hjälpt honom, snarare stjälpt. Om jag visste att han skulle behöva pengar till mat, då köper jag hellre ett mål mat åt honom, så då vet jag ju att jag kunnat ge honom något han behövt. Jag vet inte om någon hänger med i mitt resonemang här, men jag tyckte jag behövde få lufta mina tankar lite.. :-)  Åtminstone jag tycker att det är en lite knepig situation.

Nåja, nu ska jag ge mig tid att plugga lite. Jag vill ju inte missa bibelstudiet i kväll bara för att jag sparat mitt pluggande så sent ,så jag får nog ta och börja på, även om det känns allt annat än lockande.

Ha det gott!


Onsdag

Vad har hänt sen sist då? Jag överlevde åtminstone förhöret i aseptik som vi hade idag, alltid något.

Har inte varit någon vidare intressant dag, mest att bara sitta och lyssna och är man lite trött från början så blir det inte bättre av att bara sitta. Men jag kom ju mig igenom dagen och det är väl huvudsaken.

Har gjort goda köttbullar och nej, jag tänker inte skriva hur många jag åt. Alltför många i vilket fall som helst.
Nu borde jag läsa på rörelseapparaten, har ju som sagt förhör i anatomi nästa vecka och jag antar att helgen blir så gott som fullspäckad med program så då blir det väl inte mycket läst. M. sternocleidomastoideus  har ju i allafall fastnat, stora nickmuskeln, så nu vet ni det!Nu blir det spice ice, ska kanske testa Melas beställning *flinar*

Ha det gott, det blev lite kort den här gången men vi får återkomma!

...

 I would die for that

Jenny was my best friend.
Went away one summer.
Came back with a secret
She just couldn't keep.
A child inside her,
Was just too much for her
So she cried herself to sleep.

And she made a decision
Some find hard to accept.
To young to know that one day
She might live to regret.

But how would I´ve forgot
Just to have one chance
To hold in my hands
All that she had.
I would die for that.

I've been given so much,
A husband that I love.
So why do I feel incomplete?
With every test and checkup
We're told not to give up.
He wonders if it's him.
And I wonder if it's me.

All I want is a family,
Like everyone else I see.
And I won't understand it
If it's not meant to be.

Cause I would die for that.
Just to have one chance
To hold in my hands
All that they have.
I would die for that.

And I want to know what it's like
To bring a dream to life.
For that kind of love,
What I'd give up!
I would die for that.

Sometimes it's hard to conceive,
With all that I've got,
And all I've achieved,
What I want most
Before my time is gone,
Is to hear the words
"I love you, Mom."

I would die for that.
Just to have one chance
To hold in my hands
What so many have
I would die for that.

And I want to know what it's like
To bring a dream to life.
How I would love
What some give up.
I would die ...
I would die for that.


Jag är totalt tagen av den här texten/ låten, det kan inte hjälpas!


go´morron!

Sitter här i skolans datasal som vanligt, konstigt nog så har jag ännu inte lyckats få staden att ändra sina busstider. När jag kom hit i morse såg jag dessutom att eftermiddagens lektioner blivit inhiberade. Tur att det inte var förmiddagens, då kunde jag blivit mera än lovligt syrlig!

Gick något så när bra att somna igår även om jag låg en god stund och hörde en massa namn på olika muskler eka i mitt huvud. Men det gäller att ta det positivt och tänka att något måste ju har fastnat  i såfall! :-) Jag kan ju inte direkt påstå att jag var utvilad när klockan ringde 05.00. Sen straffade det sig då jag inte laddat kaffebryggaren i går kväll så jag fick stiga upp och koka kaffe, kände mig extra snäll och bredde lite smörgåsar och satte med en morot åt gubben, bra med fibrer, hehe! Eftersom jag var piggare vid det laget så satte jag mig och åt frukost jag med, skönt att sitta i lugn och ro för en gångs skull med näsan i dagens färska Vasablad. Sen var klockan sex och jag tänkte att jag lägger mig en halvtimme. Trodde jag skulle hinna somna men vovven ville annat, så vi busade till halv sju i stället. Min underbara vovve, kan inte fatta att man tycker så mycket om en hund.

Sen var jag nere i förrådet och grävde fram min vinterjacka, jag tänkte frysa ihjäl i går så jag hade bestämt mig för att det var sista dagen jag använde min tunna jacka i år. Tog en stund att gräva fram rätt låda där i bråten, men det var onekligen värt besväret då jag fick dra på mig min varma sköna dunjacka. Förstås var det ju varmare i dag så jag skulle säkert ha klarat mig fint med den andra jackan, men hellre svettas lite än att frysa ändan av sig.

Efter en halkig promenad från bussen sitter jag nu här och fördriver både min och er tid, ska försöka aktivera mig på riktigt och söka lite information på nätet, har fått ännu en trevlig inlämningsuppgift. Ett grupparbete om miljö, så vår grupp har tänkt skriva lite om ekologiskt, få se vad jag hittar!

Ha en riktigt bra dag, för det tänker jag ha!

Hälsogranskning

I dag hade jag tid för hälsogranskning till skolans hälsovårdare. Alla har sagt att hon är en lite "barsk" typ som är väldigt rak på sak och slänger ur sig vad som helst så det var inte utan att jag var lite nervös innan jag skulle in. Men hon visade sig vara hur trevlig som helst. Blev sånadär roliga saker som mätning, vägning och lite stick i fingret. Fick veta lite sånt som jag redan visste, att jag borde minska 15 kilo i vikt t.ex. hur lätt är väl det när kilona har klistrat sig fast??? Hmmm... det skulle ju eventuellt gå att lämna bort diverse Dumlepåsar och sånt hehe...

Sedan tyckte hon att jag borde göra något åt mina sömnproblem. Hennes förslag var att jag skulle köpa någon lugn musik att sätta på svag volym när jag skall börja sova, hon sa att om det blir riktigt tyst när man lägger sig så börjar tankarna snurra, men att den svaga bakgrundsmusiken skulle "överrösta" alla tankar som mal på i huvudet och på så vis göra det lättare att somna. Vad vet jag. Lätt att somna gick det i allafall när jag kom hem från skolan idag ;-) Så det straffar väl sig i kväll så kan jag tänka.  Hon tyckte att jag skulle utnyttja mitt låååånga jullov till att varva ner ordentligt och det låter ju förstås väldigt lockande, problemet är väl att plånboken inte tycker detsamma, så nåt måste jag väl nog jobba om jag ska få min skrala ekonomi att gå ihop resten av året också. Men ledigheten är absolut på prioriteringsplats nummer ett!

Har suttit resten av kvällen och rättat mitt "rörelseapparaten"kompendium så nu får jag börja plugga på allvar. Har förhör nästa vecka på tisdag så det är en hel del att läsa in tills dess. Har tänkt börja läsa ordentligt på onsdag, i morgon måste jag plugga till mitt aseptikförhör. Jag har insett att det inte finns något som heter fritid eller privatliv när man är studerande, här är det bara skolarbete som gäller, tjolahopp, tjolahej!

Snuvan håller i sig fortfarande, har fått x antal hostattacker idag som fått tårarna att spruta men det är väl sånt som hör till.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen raka vägen i säng. Ska bara fixa lite mat åt min kära make tills i morgon först.

Ha det gott, godnatt!!

Måste bara tillägga att gubben tänkte skrämma livet ur mig i dag. I morse när jag gick så tänkte jag extra på att jag släckte lampan i hallen, men det första jag ser när jag kommer hem klockan fyra är att lampan är på. Hann knyta sig i magen medan jag tänkte vem som brutit sig in innan jag hör gubben heja på mig från toan. Han hade smitit iväg hem en timme tidigare. Tog ett tag innan pulsen var nere i normal nivå.. ;-)

Helg

Nu är det söndagkväll och hela helgen har gått i racerfart. I går (lördag) steg jag upp redan klockan åtta och efter frukost och tidningsläsande satte jag i gång med bullabaket. Det blev nu som det blev - stora bullar iallafall, men jag tyckte att de borde ha haft mera smak av något, fråga mig inte vad. :-) Gubben var hur duktig som helst och röjde upp i sovrummet enligt bästa förmåga, sedan diskade! han t.o.m mina smutsiga bakbyttor, duktig make! Jag hann tvätta lite kläder också och springa med dammsugaren över ytorna här. Vilket nästan är roligt nu för tiden, det går så snabbt jämfört med när jag dammsög "det lilla 338 kvms huset på prärien" som vi bodde i förut.

Hoppade i duschen och körde norrut, jag och Kira for till mina föräldrars, mamma skulle hjälpa mig med att sy klart mina julgardiner och så skulle jag stanna över natten för att slippa köra hem i mörkret. Satt mest där och hängde medan mamma sydde. Skulle även sy kuddfodral till mina kuddar som jag har i soffan men efter att ha sytt ett konstaterade vi att det nog lönar sig att söka efter nya i butiken. Det säger det mesta om resultatet! :-)

Satt och slöade resten av kvällen, kollade Stjärnor på is och förstås Svensson, Svensson, jag är totalt såld på deras dåliga humor, vet inte om det kanske är något man borde skämmas över, men det har jag inte vett till isåfall. Hann även se nåt avsnitt av Sjukhuset tidigare på dagen, också en förlossning, så där satt man ju som klistrad naturligtvis. Blev en alldeles underbart söt lite bebis så jag fick än en gång konstatera att jag antagligen kommer att knycka hem alla bebisar jag kommer att förlösa i framtiden! :-)

I dag har det varit full rulle också. Var med mamma och pappa till Köpmannamässan i stan och tittade på allt möjligt som fanns där. Träffade en massa folk man inte träffat på länge så det var jättekul. Sen fick jag ju till min stora glädje också se min goa Moa där. På mässan sprang vi även på syrran och hennes man och sen beslöt vi oss för att åka på en matbit. Blev Maggie´s grillcafé, pepparschnitzel av nöt med klyftpotatis, behöver jag säga mer? Supergott! Sen måste jag ju köpa en liten "hjärtaslickepinne" åt gubben också så han skulle veta att jag nog tänkt på honom under tiden jag varit borta. När vi kom hem var klockan så mycket så jag fick hoppa direkt i bilen och köra hemåt. Hann ju förstås bli mörkt innan jag var framme och jag var så trött de sista 30 kilometrarna att jag skulle betalt mycket om någon plötsligt erbjudit sig att köra den sista bilten. Stackars min kära make som kör den sträckan två gånger om dagen fem dagar i veckan. Omänskligt!

Kom sent omsider hem till gubben, har slökollat på en film och bara tagit det lugnt. I morgon är det skola igen. Skall ju ha presentation av grupparbetet i morgon och efter det skall jag dra en DJUUUUP suck av lättnad. Några timmar till så.. Ja, så vadå? Får jag börja koncentrera mig på alla andra arbeten och tenter, hehe... Mitt liv i ett nötskal för tillfället, plugg, plugg, plugg... Men snart är det jullov, om inga fler lektioner sätts in på schemat nu innan julen så borde jag vara ledig från den 11 december till den 7 januari, nästan fyra veckor, OJ vad jag skall NJUTA!

Nu kommer gubben med en Dumle påse, så nu hinner jag inte blogga mera, måste tugga! :-)

Ha det gott!!

Fredagkväll

Här har det inte hänt mycket, men jag skyller på att jag är sjuk!

Efter tenten var vi och lämnade in lite tentlitteratur till Tritonia och sedan åkte vi en vända till Kotiidea för att skälla på dom eftersom vi fortfarande inte fått våran soffa. Gubben var in och skällde som värsta rottwailern på dom och den här gången var det samma försäljare där som när vi köpte soffan. Jag vet ju inte allt vad gubben sa men hur som helst så lovade försäljaren att soffan skulle komma på tisdag och om så inte sker så skulle vi få en annan soffa att ha under tiden tills våran kommer. Hoppas ju förstås på en stor, skön och lyxig en i så fall! Haha!! Försäljaren ifråga är för övrigt en sådan typ som lider av dåligt ordförråd, vilket innebär att vartannat ord som hoppar ur munnen på honom är en svordom. Jag tycker verkligen INTE att det hör till god kundservice att stå och slänga ur sig svordomar till höger och vänster. Mycket ris åt Kotiidea i Vasa alltså. Man kanske borde skicka in till veckans ris och ros i Vaasan ikkuna, gratistidningen som kommer en gång i veckan. Riisut ja ruusut är det enda jag brukar tycka att är intressant i den - folk har verkligen åsikter vill jag lova!

Har kollat på en film nu i kväll och gubben satt ju och snyftade som vanligt.. ( en barnfilm den här gången också ;-) ) Har ett helt berg med disk, men jag har lovat mig själv att den här gången skall jag inte ge efter, är det gubbens tur att diska så är det, ju längre han sparar det, desto mera disk har han att diska. Han tror själv att han är smart så han lämnar det tills jag antingen blir så arg att jag gör det av ren ilska eller tills vi skall få besök så jag gör det för att jag inte "täcks" ha det så stökigt och en massa smutsdisk framme. Som senast i tisdags - jag stod över en halvtimme på morgonen och diskade, eftersom han lämnat det så länge och vi skulle få besök. I morgon kommer troligtvis hans syster hit, så om han inte diskat innan dess så vet ni vem som fått greppa diskborsten den här gången också. Man blir så glad.....

Jag måste dock tillägga att gubben fixat mat åt mig tre dagar i rad, kanske inte de mest invecklade gourmetmåltiderna, men jag har ju blivit mätt och det är väl huvudsaken. Jag har ju förstås haft min feber att skylla på så jag har ju inte orkat koka då jag knappt ens kommit mig ur sängen. För att inte tala om alla dessa förhör och tenter jag haft att plugga till. (vilka inte verkar minska i antal för den delen, så fort en sak är avklarad kommer en ny så här är det jämna plågor).

Vår hund är bara för otroligt söt just nu, igår när jag skulle råplugga så kom hon hela tiden och buffade på mig med sin tuggleksak i munnen och ville att jag skulle kasta, kasta och kasta, gång efter gång och hon sprang efter den som en galning. Så fort jag slutade kom hon och hoppade på mig där jag låg och släppte ner tuggisen rakt på mig så jag säkert skulle lägga märke till den. Nu ikväll när vi kollade film så låg jag på sängen och gubben satt i stolen bredvid. Kira var ju förstås också med och plötsligt känner gubben hur någon börjar slicka honom i örat. Då har hon lagt sin tuggis precis bredvid honom så att han skall leka med henne och då han är så koncentrerad på filmen att han inget märker måste hon ju börja påkalla hans uppmärksamhet på annat sätt. Söta vovve!!!

I morgon har jag tänkt baka bullar om jag är något så när vid liv och inte är alldeles för förkyld. Har åtminstone kommit mig för att köpa jäst och så har jag ju fått bordsyta att baka på, så åtminstone någon gång inom den närmaste framtiden borde det bli nåt bakande. Sen borde jag även ta itu med mitt stickande igen. Har stickat klart Kevins tröja så den är bara att sy ihop under ärmarna och har börjat med byxorna vilka inte borde vara något större problem. Problemet är att hitta tiden att sätta sig en stund och sticka, vet inte vad jag ska lämna bort för att hinna, kanske lite filmtittande? :-)

Nu ska jag avrunda - eventuellt diska? Snart blir det läggdags i vilket fall som helst, i natt sov jag faktiskt bra, nästan hela natten för en gångs skull - har inte varit allt för gott om sömn den senaste veckan. Stressen gör sitt till, jag har verkligen blivit mera stressömtålig i stället för stresstålig. Så fort jag har intensivare perioder så slutar jag att sova och det gör ju ingenting bättre. Men i natt sov jag gott som sagt och det har jag planer på att göra hela helgen, oj vad skönt det skall vara!

Ha det gott - godnatt och sov gott!

Ska sätta in lite bilder, har blivit lite glest med foton på sistoneHär är Kira liten söt valpHär en bild från i somras där hon ligger och vältrar sig i gräs och jordKikar nyfiket in i kameran - vad gör du matte??

Sen måste jag ju förstås tillägga att det bara är här på bloggen som jag heter matte, annars är det "mamma" som gäller, men för att folk inte ska tro att man är knäpp eller desperat på något vis och har hunden som en surrogatbebis så blir det matte så här "officiellt" ;-)

hgyft0ogft6tkjokm  <--- Kiras bloggpremiär! HAHA!

Tenten är över

Jag satt där med huvudet full av snor, hostade som en galning så tårarna sprutade, så sorry alla klasskompisar för att jag störde er koncentration.

Det var som jag visste, jag borde ha spenderat minst dubbelt så mycket tid på att läsa jämför med vad jag gjort, men nu är det som det är. Ska så fort som möjligt söka mig hem till gubben som är ledig idag igen. Ska bara kolla med dom andra som är i min grupp att vi inte ska göra mera på grupparbetet.

HOST, HOST! Nu ska jag dra vidare!

Ha det gott!

Förkyld

Har inte haft tid att blogga på flera dagar, har en massa förhör och tenter som jag febrilt försöker plugga till. Saken har inte blivit bättre av att jag skaffat mig en hejdundrande förkylning, skulle egentligen ha varit hemma både i går och idag, men har inte kunnat, så jag "går på värkmedicin". Har egentligen slutat för dagen och borde vara hemma och plugga, har tent i folkhälsa och miljö i morgon, men nu har vi ju också det där förhatliga grupparbetet i vårdvetenskap. Några sitter här och fixar till en snärtig powerpoint presentation, så förhoppningsvis blir det något av det hela småningom. Bäst skulle det ju vara om allt hade blivit klart redan förra veckan, men man kan ju inte få allt som man vill (tyvärr).

Som sagt, mitt liv har inte varit så värst innehållsrikt de senaste dagarna - mest feber, snorande och pluggande, hade ju förstås främmande i tisdags, icke att förglömma! Sofia o Linda som nog tog plus poäng, speciellt med de snygga gardinerna jag fick i "inflyttningspresent", borde sätta upp bild på dom bara jag kom mig för det.

Har inte fått vår soffa ÄNNU heller, börjar snart bli mera än sur på Kotiidea, dom borde sluta lova sånt dom inte kan hålla! MORR!

Borde inte blogga mera nu, känner att ögonen ger upp då jag har tittat för länge på dataskärmen, så om de skall hålla för att läsa några hundra sidor ännu ikväll så är det bäst jag avrundar här.

Ha det gott!!

En halvtimme till

sen får jag äntligen sätta mig på bussen hemåt. I dag har vi haft vårdens grunder hela dagen. Har fått öva på att katetrisera. Dock inte på varandra utan på manliga och kvinnliga "lösorgan" vilket framkallade ett och annat skratt under dagens lopp. Nu har jag även fått hem blodtrycksmätaren så jag skall kunna mäta blodtrycket på fem olika personer, undrar var jag ska hitta dom här i Vasa. Nån som känner att dom borde ställa upp? Hör av er så får ni komma till vårt! hehe

I morse var jag fem före att strypa min hund. Hon hade BÅDE kissat och bajsat på golvet! Jag är helt övertygad om att hon protesterar eftersom jag flyttat ut hennes korg ur vårt sovrum, så nu är den en halvmeter in i hallen. Jag tycker att det vore bättre om hon sov där eftersom jag blir täppt i näsan på natten om hon ligger bredvid min säng, även om jag inte annars brukar vara allergisk. Men om hon menar att hon skall hålla på på det där viset så blir jag mera än rosenrasande, man kan ju inte ha henne att kissa hur mycket som helst på parkettgolvet heller. SUCK!!! Jag som tyckte att hon hade blivit så duktig när vi flyttat, nu är det tredje gången hon kissat inne på två veckor. :-( Arma hund! 

I går på morgonen var hon helt knäpp. Hon gnällde först en åtta tiden så då var jag ut med henne så hon fick göra det hon skulle. Sedan lade jag henne tillbaka i korgen och somnade om. Det gick bra nån timme men sedan tyckte hon att det fick vara färdigt sovit. Vi sov ju i bäddsoffan vid mina föräldrars så hon började klättra fram och tillbaka över oss, försökte med en i gången. Bökade för allt vad hon var värd med sitt huvud så man skulle få det så obekvämt som möjligt. Vi brukar kalla henne för ADHD hunden och den benämningen är inte tagen ur luften kan jag meddela! Det var bara att masa sig upp, hon skulle aldrig ha gett sig annars. Hon ville väl vara med Cindi och Ella så mycket som möjligt, hon är ju nog lite ensam här i Vasa.

I kväll har vi tänkt vara riktigt duktiga, sen måste jag ju ta mig i kragen och verkligen börja läsa ordentligt på folkhälsa och miljö tenten, annars kommer det att sluta illa. Förhöret i dag gick någotsånär, borde nog få godkänt i allafall! Fick resultaten från förra veckans förhör och de hade gått riktigt bra, skönt! 

Nu ska jag börja avrunda, återkommer eventuellt senare med mera nyheter från FNB!

Ha det gott!! 

förhör i morgon IGEN

denna gång om katetrisering, förstoppning, andning och temperatur. Låter väl intressant? ;-)
Har inte hunnit läsa särdeles mycket eftersom vi ju varit i Kållby största delen av dagen och firat farsdag. Kom hem runt en sex tiden och då måste jag ju börja fixa ihop tavlorna jag köpte vid IKEA och gå igenom alla reklamblad som kommit ihelgen osv, så innan jag visste ordet av var klockan över sju och jag hade inte öppnat boken. Har försökt sitta och banka in lite nödvändig fakta nu men jag känner mig lika motiverad som en död sten.

Har träffat underbara KEVIN idag! Otroligt vad han hunnit växa och ändras trots att det inte ens var så många veckor sedan vi sågs senast. Det är helt otroligt vad man smälter för dessa underbara bebisar. Hur ska jag kunna jobba på BB nån gång i framtiden? Jag kommer ju bara att vilja stjäla hem alla dom söta barnen!

Nu blir det läggdags innan klockan är allt för mycket, vilket den redan är iofs. I vilket fall som helst så ska det bli skönt att sova i sin egen bekväma säng, det bästa jag vet!

I morgon tar vi nya tag, ska röja lite i lägenheten, det börjar minst sagt bli svårframkomligt här, en massa nya saker från IKEA som inte hittat sin plats ännu förklarar väl den mesta röran.

Godnatt, sov gott!

Sorry

jag har blivit en missbrukare av ... !!! ???? samt :-) och ;-)

Ber allra ödmjukast om ursäkt och lovar att försöka bättra mig.

IKEA

är egentligen alltför trött för att blogga så om något i det här blogginlägget låter förvirrat så skyller jag det på att det blev mindre än tre timmars sömn i natt och jag har inte sovit ett dugg under hela resan. Startade klockan sex från skatafabriken och var framme vid IKEA lite över elva. Vi fick order om att vi skulle vara tillbaka senast klockan fem och att bussen var öppen klockan tre om man var klar redan då och ville lasta in sina inköp för att hinna via lite andra butiker också.

Jag, min kära mor, min kära syster och två av min kära kusiner trängdes med ett par hundratal andra ivriga shoppare, det var verkligen fullt hus! Nästan så jag ångrade att jag tagit en shoppingvagn eftersom det stundvis var så gott som omöjligt att slippa fram med den. Men den var ju förstås bra att ha när man skulle lasta den full med en massa grejer. Blev lite allt möjligt smått och gott, inga större inköp, mest i tavelväg, lite lampor till sovrummet, lite porslin, klädhängare, duschdraperi osv. Skulle ha ett skåp till toan men hittade inget som föll mig i smaken så det blev inget därav. Kanske lika bra - det blev dyrt nog ändå!

När vi började vara klara och sökte oss mot kassorna så kom jag på nåt vis förstås bort från dom andra så jag irrade runt en stund och såg allmänt vilsen ut innan jag bestämde mig att i vilket fall som helst ställa mig i en kassakö. Tog ju (naturligtvis) den som såg kortast ut och ringde sedan syrran för att kolla vart dom tagit vägen. Det visade sig att de stod i kön bredvid en bit längre fram. Till saken hör att i alla kassaköer drog det undan relativt snabbt utom i min förstås! Jag fick stå 50 minuter i kö och då var det inte många före mig ens från början. Jag kände hur jag höll på att spricka där jag stod, fick uppbåda all självbehärskning som fanns i min kropp för att inte skrika rakt ut så högt jag kunde. Så när jag ÄNTLIGEN fick betalt mina inköp och skuffade shoppingvagnen i full karriär till bussen så kom jag ju ändå försent. Busschauffören hade gått. Ni kan ju gissa ungefär på vilken nivå mitt humör låg! Så jag fick ju dra med mig hela vagnen in till de andra butikerna vilket innebar att min lust att titta på något överhuvudtaget var så gott som på noll. Stod mest och tyckte synd om mig själv och försökte på något vis komma underfund med hur det alltid råkar sig så att det är jag som kommer bort från dom andra, jag som råkar ställa mig i fel kö, jag som inte hinner få in mina varor i bussen??? osv osv...

Var allmänt butter och inåtvänd innan vi råkade några andra från shoppinggänget som sa att de haft chauffören från bussen bredvid (från samma bolag) att öppna dörren så de kunde slippa in. Stretade i väg än en gång till bussarna, medan jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta och fick sent om sider intryckt mina varor i bussen. Så efter det - raka vägen till Candy World. HÄR skulle det tröstshoppas! :-) Var även via Hemtex och hittade ett underlakan som passade till de lakan jag köpt på IKEA och söta julgardiner som jag tänkte ge till min syster om hon gilllar dem, återstår att se i morgon.

Resan hem gick bra om man bortser från diverse incidenter på ABC i Tupos, t.ex. 1 st glömd börs på damtoaletten, 1 tillsägning från personalen i kassan, 1 skyltstjälpning, 1 värmning av mikropizza i barnmats"mikron" + en massa skratt.

Känner just nu att jag är sååå trött. Min sömnbristskala har nått toppen ( eller botten?), så jag hoppas på att sova riktigt gott i natt. Sover ju vid mina föräldrars på en utbäddbar soffa och den är inte den bekvämaste kan jag åtminstone säga. :-) Men i morgon har vi blivit lovade en hejdundrande farsdagsmiddag och det ser vi ju förstås fram emot! Samt att få se Kevin naturligtvis! ;-)

Nu ska jag hoppas i duschen och tvätta bort allt "resedamm". Sen blir det nog bums i vågrät ställning har jag på känn!!

Ha det gott, godnatt!!

Torsdag

Blev sent  igår igen... Satt och skrev på vårdvetenskaparbetet till sent på natten. Stupade i säng med ögonen i kors och hann dra täcket upp till öronen när det slog mig att jag inte laddat kaffebryggaren. Har en sån kaffebryggare där man kan ställa in ett klockslag när den ska börja brygga så på så sätt "kokar" jag kaffe åt gubben varje morgon utan att behöva stiga upp klockan fem. ;-) Nu fick jag ju masa mig upp igen och ladda bryggaren, kände mig extra snäll och bredde en smörgås färdigt åt honom också. Kröp tillbaka i säng rätt nöjd med mig själv och försökte somna. Nix! Jag hatar den där känslan när kroppen är döslut, man känner att man rasar ihop om man inte får lägga sig snart, och när man väl lägger sig så går hjärnan ännu på högvarv, så man känner sig både dödstrött och klarvaken på samma gång. Har blivit på tok för lite sömn den här veckan, icke bra, icke bra... Men nu känner jag att jag nog skulle somna bums om jag lade mig ner och stängde ögonen. Kan det ha något att göra med att jag egentligen borde stå vid spisen och koka för tillfället? :-)

Hade bara mikrobiologi i dag och så satt vi en stund och diskuterade vårt grupparbete, ska bli såååååååååååå skönt när det är klart, vill bara glömma allt som har med vårdvetenskap att göra. Sen hem med en proppfull buss till min kära vovve som väntat så troget. Har just varit ute och busat lite vovven och jag så nu ligger hon här bredvid och suckar, hon hade naturligtvis orkat hålla på mycket längre till, men jag tyckte det blev lite för kallt. Borde jag kanske söka fram min vinterjacka småningom?

Nu ska jag ställa mig vid spisen som den duktiga? fru jag är, sen ska vi på bibelstudium ikväll också. Redan två veckor sen sist! Jag undrar vart tiden flyger iväg? Snart är jag ju trettio! ( Och förhoppningsvis färdigtutbildad.. ;-) )

Ha det gott!!

pjuuhhh...

förhöret gick rätt så bra tror ja iallafall, och sedan fick vi sen nån trevlig film om katetrisering och en annan minst lika trevlig film om förstoppning ;-) I bland undrar man ju vad man gett sig in på, haha!

Men sedan fick vi mäta blodtrycket igen, var med "Korpo-Emma" och det var hur kul som helst! Vi testade allt möjligt, att ta vanligt, ta efter en springtur i trapporna och att ta trycket liggandes, otroligt vilken skillnad! Så nu skulle jag vilja ha en blodtrycksapparat hemma och sitta och mäta trycket på gubben hela kvällarna! ;-)  Vi ska faktiskt få som hemuppgift att mäta trycket på fem olika personer, så då blir nog släktet utsatt har jag på känn!

Har varit via posten och hämtat min anatomi och fysiologi bok, så nu får jag riktigt varva i gång läsandet på allvar, nackdelen är ju att jag har det tråkiga vårdvetenskaparbetet som kommer i första hand. Borde ha läst en hel bok i kväll och skrivit åtminstone några punkter, så man har något att utgå ifrån, men på något konstigt vis så lockar det inte alls, inte överhuvudtaget...

Jag är fortfarande sur på min hund. Igår kväll var jag ut med henne innan natten, det var iiiiskallt och blåste men hon skulle bara lukta, lukta och lukta, så sekunderna innan jag frusit ihjäl gav jag upp och gick in, vilket ju innebar att hon kissat på köksgolvet IGEN inatt! Jag blir galen! Hon som hade blivit så duktig sen vi flyttade. Det var gubben som märkte det då han steg upp och hunden åkte raka vägen i badrummet, han sa åt henne att hon får skylla sig själv då hon kissat på golvet och det förstår ju säkert en hund? Men han hann inte mera än stänga dörren efter sig när han gick så började hon krafsa på badrumsdörren, så jag kunde ju glömma alla tankar på att sova vidare. Försökte ropa åt henne att hålla tyst, men eftersom klockan var ca halv sex ids man ju inte gasta så högt när man bor i höghus. Fick masa mig upp och ge henne the evil eye och hon höll faktiskt tyst efter det, tills hon hörde att jag gick upp en timme senare. Då satt hon och gnydde sakta "det är sååå synd om mig" gnäll så jag hade ju inte hjärta att låta henne sitta där längre. Men nu på dan hade hon ju i allafall orkat hålla tätt, alltid något.. Nu ligger hon här på sängen och ser ut som om hon tror att hon ägde hela stället (vilket jag misstänker att hon tror också). Så söt ändå så mattes hjärta smälter, håhhå... ;-)

Mitä muuta? i morgon får jag sova en timme längre (jihhooo) och vi har bara mikrobiologi, = nemas problemas, och fredan har vi experföreläsning hela dagen och efter det blir det äntligen en Kållbyhelg! Skall ju till IKEA på lördag, det ska bli hur kul som helst, även om jag vet att jag inte kan köpa allt jag vill ha både med tanke på börsen och på min begränsade boendeyta. Får ju tillbringa hela dagen med min kära mor och det är inte illa. Är nog lite väl "mamis" men det får man väl vara.. ;-)

Sen är det ju farsdag ihelgen, så då blir det väl ett enda ranttande av och an för att fira papporna, men visst är dom värda sin "egen dag"! Varje mors/fars dag så slår mig dock tanken att det borde finnas en "de ofrivilligt barnlösas dag". Som sagt är det inget som stör mig i dagsläget, men jag kan tro att för många är de här dagarna ännu en bland många, ibland/ofta smärtsamma, påminnelser om barnlösheten och allt vad den innebär. Ett föräldraskap är ju inget man kan studera sig till eller köpa sig till (bortsett från adoption kan kanske vissa tycka - men det är inte det jag syftar på) och trots många olika metoder och forskningsresultat hit och dit är det inte alla som kan få den hjälp dom vill ha / behöver. Sedan finns det ju alltid det där varför - varför kan inte jag få barn?, och om man fått en fastställd diagnos kommer nästa varför- varför just jag? och vad finns det för svar på den frågan?

Nu tycker jag att det här börjar låta negativt och tungt så jag tror vi ska avsluta med något positivt, som t.ex. ... hmmm ... tjaa... eeehhh... ööööhhrrmm... dähäänanndatt... låt mig tänka... nåja - solen skiner ju i allafall!! ;-)

Ha det gott!

A. tibialis posterior

får jag absolut inte inbankat i skallen!!!
Har försökt allt, läst det, skrivit det, sagt det högt ca hundra gånger men nåoupp... Det fastnar helt enkelt inte!!
Undrar vad man kunde radera från hårddisken för att det skulle rymmas in lite mera.

Håll tummarna för mitt förhör i morgon, I´m a little nervous... ;-)

A. tibialis posterior är förövrigt artären på baksidan av inre fotknölen där man kan känna pulsen! ;-)

Lite bättre dag i dag

med betoning på lite alltså.

Hade bara att framföra ett drama på vårdvetenskapen idag och det var ju undanstökat på några få minuter.
Sedan träffades min grupp för att jobba med det sista av grupparbetena i vårdvetenskapen. (Vill ännu tillägga "tack och lov" för att det är det sista). Denna gång skall vi skriva om hur synen på sjuksköterskeprofessionen har utvecklats ur en vårdvetenskaplig synvinkel både nationellt och internationellt från Nightingale till 2000 -talet, tycker ni att det låter särdeles intressant??? INTE jag! Vi hoppas få det klart den här veckan för nästa vecka har vi tent på fredag och till det behöver jag nog varje ledig stund den veckan även om jag börjat kika igenom böckerna redan. Dessutom har vi förhör på blodtrycksmätning i morgon, och jag har inte ens tittat i de papprena ännu.

Vi fick testa att prova blodtrycket och att ta blodprov för att testa blodsockerhalten igår. Så vi fick ju sticka varandra i fingret, alltid en början. Hade varit riktigt roligt att äntligen göra något praktiskt om det inte vore för just det som jag morrade åt igår, men nu blev det som det blev... Bäst att inte ens tänka på det jag blir såååååå IRRITERAD/FRUSTRERAD/ROSENRASANDE/FLYFLÄNGADES ARG!!!

Jag borde verkligen börja träna igen, finns inget så bra som Bodycombat när det gäller att ge utlopp för sina aggressioner! Eller alternativt köpa en boxningssäck - men var skulle jag sätta den?

Har mest korta dagar den här veckan, bara fredan som är lite längre, så det innebär att jag har gott om tid att vara duktig här hemma. Eller ska vi säga borde ha gott om tid. Jag fick ju ett köksbord igår, Dantti o Ninas gamla, så nu kan jag ju inte skylla på att jag inte har några ytor att baka på mera, vad ska jag då ta till? Skylla på skolarbetena ( Som jag ändå inte gör något åt?) eller kanske ta mig i kragen och baka nån kväll, ska bara leta en stund så kanske jag hittar den där lilla gnuttan av huslighet som borde finnas nånstans i varje kvinna... :-)

Nu ska jag sluta att fördriva både min och er tid med dessa oväsentligheter, måste ju hinna genom alla bloggar jag är mer eller mindre beroende av.. ;-)

Ha det gott!!

morr

ja e sååå sur, ni skulle gärna få veta varför, men man kan ju inte skriva ut allt på nätet, ifall nån som helst inte borde läsa min blogg skulle mot alla odds läsa den ändå!

det där blev varken jag eller ni klokare av, men låt oss bara säga det så här, två år till, sen blir det kanske lättare att leva! ;-)

Vill hem, hem, hem till min söta hund, (som jag också är lite sur på för hon hade kissat på golvet inatt - det hade hon ju slutat med sen vi flyttade men hon glömde väl det.. :-( ), och till all den goda mat som finns i mitt kylskåp.
Sen måste jag röja undan det mesta skräpet vi har i lgnhtn om det skall rymmas in några gäster imorgon!

Så är jag nog liite sur för att jag inte fått min soffa också - så det här med att tänka positivt passar absolut inte in på mig i dag, kanske det blir nya tag i morgon!

Väldens kortaste blogg

Har inte gjort mycket idag. Vi tog en lååång promenad, var borta ca 1,5 h. Kira såg ut som en sotarmurre när vi kom hem så jag fick så lov att duscha henne, så nu luktar hon så gott! Gubben fixade mat åt oss, blev kycklinglår och fullkornsris. Sen hjälpte han mig att diska också, inte illa! :-) Så nu är jag nog skyldig honom en puss eller två - minst!

I går åt vi pizza - testade Marco Polo restaurangen här i närheten för att se om den gick att jämföra med de goda pizzorna vi åt i Sverige, men de kom inte ens i närheten ska jag be att få meddela. Även om det nu inte var nåt större fel på dem, fullt ätbara! :-)

Har slöat resten av dagen, skitit i allt som heter plugga, får ta det på "talang" (om man nu hade nån sån) . Nåja, har ju all tid i världen ännu, eller jag försöker intala mig själv att jag har det... :-)

Nu är det läggdags vid oss, godnatt, sov gott!!

Allhelgona

Röd dag i almanackan. Vi tillbringar hela helgen i Vasa. Känns på ett vis skönt att inte behöva ränna längs med vägarna och att få sova i sin egen säng, men samtidigt så saknar jag min familj såååå mycket. Träffade dem inte förra helgen heller då vi var till Luleå. (Förutom Sara, Jimmy och Kevin förstås! ;-) ) Så nu tycker jag att det känns väääldigt länge till nästa helg. Nåja, blir det för outhärdligt får jag väl sätta mig i bilen, det tar ju inte mycket längre än en timme och en kvart att åka "hem".

I går var vi allmänt tråkiga. Efter skolan var vi först till tritonia, (gubben var ledig), jag behövde låna ett par böcker till en tent, sen var David till arbetsförmedlingen och lämnade in lite arbetsintyg och grejer, vilket tog en evighet kan jag säga! Sen körde vi till Kotiidea eftersom vi inte fått vår soffa ännu och tanten där inne säger ju  - förstås - att de inte fått den ens till centrallagret ännu! Vilket innebär att det skulle ta ändå till nångång v. 46 innan de får den. Jag vet inte vad gubben sa eftersom jag inte var in men jag antar att han inte var den trevligaste... Tur att jag inte var med in, jag slapp ju skämmas för honom. ;-)

Var via Prisma och storhandlade, stod och sökte efter jäst eftersom vi åt upp det sista av vårt hembakta bröd i veckan, när det plötsligt slog mig att det inte är någon vits att köpa jäst, jag har ingenstans att baka! Finns inga ytor i köket förutom en minimal diskbänk, och vi har ju ännu inte fått hitslarvat nåt matbord. Så jästen fick jag glömma. Visst är det gott med bageribröd också men efter att jag räknade ut förra gången vad det kostade att baka eget och vad det kostar att köpa bröd så bakar jag helst själv, även om jag inte i övrigt är någon särdeles ekonomisk människa.

Var via lägenheten och åt lite rökt lax och gav oss sedan ut i "kölden" för att leta reda på ett antikvariat som skulle finnas här i närheten. Då vi inte hittade det direkt så snurrade vi på lite här och lite där längs gatorna, var inne till allkristet bokhandel och till ett annat antikvariat innan vi till slut hittade det vi sökte. Som naturligtvis hade hunnit stänga precis innan vi hittade det! ;-) Nåja, det var inte så långt härifrån, ett par hundra meter, så nog ska vi väl komma oss dit flera gånger ännu förmodar jag. Vid allkristet såg jag en superfin julkrubba som jag diskret försökte tipsa gubben om att jag ville ha. (För endast 160 € hrrmm... ;-) ) Kanske julgubben är både snäll och tidig i år? 

Än en gång via lägenheten för att lämna böckerna vi köpte vid allkristet, sen skulle vi på Spice Ice vadå snål?? men då kände jag att jag inte orkade mera så det blev att ta fram Kevins påbörjade tröja och sticka lite i stället. Satt hela torsdagen och stickade också men det är väldigt drygt, tröjan växer bara med nån centimeter i timmen, så man kan lugnt snacka om snigelfart! :-) Nåja, några varv till så får jag börja med ärmarna, de borde gå lite snabbare att sticka då de inte är på rundsticka. Kanske han hinner använda tröjan nån vecka innan den blir för liten! ;-)

Mitä muuta? Somnade redan vid elva, och idag har vi varit på Gudstjänst till Biblion. Så nu sitter jag här och väntar på att maten skall bli klar. Sen blir det väl att ha näsan in nån bok resten av dagen, har som sagt en hel hop förhör, tenter, grupparbeten osv. som rooooopar efter min uppmärksamhet. Orkar egentligen inte plugga, så jag misstänker att det blir en annan bok jag stoppar under näsan, men inte utan att ha lite dåligt samvete... ;-)

Ha det gott, trevlig helg allihop!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort