Ett abrupt uppvaknande

så där på måndagmorgon. Min arbetsgivare har dragit åt svångremmen ordentligt så i stället för att börja jobba på BB om tre veckor står jag i stället helt utan vikariat. Så kan det gå. Har i all hast fått uppdatera min profil på vikariebanken och kan nu bara hoppas att det ordnar sig. Jag är lite ställd, måste jag säga, hade inte riktigt förväntat mig det här. Vi får se vart det leder, någon mening finns det säkert med detta också, även om jag har lite svårt att se det nu. 

Juletid

Stilla ro och frid...
 
Det är i alla fall vad jag önskar er alla. Själv ska jag jobba nu i kväll och även om det inte känns så roligt så försöker jag tänka att jag åtminstone får fara hem kl 21, men mina patienter har inget annat val än att fira jul i sjuksängen och då kan jag inte längre beklaga mig över lite "obekväm arbetstid".
 
Fridfull Jul åt er alla!

Fina vänner = fin kväll

Tack mina fina för en rolig kväll i går! :) Tänkte bara kika snabbt in här på bloggen och dela med mig av receptet på tacopajen som jag bjöd på i går. Enkel och god (om man nu får säga det själv... ;) ). 

Botten: valfri pajbotten, eftersom min man inte är så förtjust i den hemgjorda som jag brukar laga hade jag köpt en färdig fryst pajbotten. ;)

Stek ca 400-500 g maletkött, om man vill kan man bryna lite lök med, men jag hade ingen hemma så den skippade jag den här gången. Tillsätt 1dl vatten och 1 påse tacokrydda, låt stå och gotta ihop sig en stund på svag värme. Bred ut på pajbotten. Skär 2-3 tomater i skivor och rada ut dem över maletköttfyllningen. Blanda 200g creme fraiche, 4 msk majonnäs och 150 g riven ost. Bred ut blandningen över tomaterna. Grädda enligt anvisningarna på pajdegsförpackningen, eller typ en dryg halvtimme i 200 grader. Servera med en fräsch grönsallad och varför inte creme bonjour med smak av vitlök och örter. Nam, nam! (Verkligen trist att behöva äta resterna i dag... Hehe)


Koka kola

Eftersom jag ska få fina gäster i kväll så tänkte jag koka lite julgodis för att ha nåt gott att bjuda på. Första försöket var svägerskans chokladkola, men jag brände hela skiten satsen så det var bara att slänga. Receptet var det nog inget fel på, snarare kokerskan. Men, men jag "dro upp snårn" och gjorde om, gjorde rätt. Den andra gången valde jag ett enkelt recept som jag hittade på: http://sotasaker.com/saltlakritskola
 
Eftersom jag inte hade så mycket sirap kvar efter misslyckandet gjorde jag en liten mindre sats, alltså 1,5 dl socker, 1,5 dl sirap, 1,5 dl grädde och 1,5 dl krossad Turkisk peppar som jag haft i skåpet sen urminnes tider. Kokade det hela under omrörning i ca 12 minuter och voilá: 
 
 
Hoppas de gillar den!
 

Simhallen

I kväll ska jag och simma med två kusinvitminer. Hoppas på att folk ska vara så inne i sitt julstökande att de inte har varken tid eller lust att komma till simhallen, så slipper vi trängas med så många andra. ;)
I går fick jag äntligen fästat alla de där trådändarna som jag beklagade mig över, så för att inte bli utan trådar att fästa så påbörjade jag ett nytt projekt... ;) Bilder kommer kanske i ett senare skede, men eftersom det här också eventuellt blir en julklapp så får ni hålla er till tåls.
 
I morgon ska jag få spendera kvällen med min söta brorsdotter Teah. David ska på julfest från jobbet och så även mina parenteser vilket hade inneburit en ensam tråkig kväll igen, men nu får vi ju se till att hitta på nåt roligt Teah och jag i stället. Fint så! 
 
Helgen kommer emot i rasande fart, veckorna bara rusar i väg. Snart får vi igen byta år och börja lära oss att skriva rätt årtal. Det brukar kunna ta ett tag för mig innan det sitter. ;) Ha en skön torsdagskväll!
 

Gääääsp!

I morgon har jag beställt en skön sovmorgon, det känns som att jag är värd det efter den här dagen. Har ett ärende in till stan, men i övrigt ska morgondagen ägnas åt att julstöka lite här hemma. Vem vet, kanske får jag fästat alla tjugoåtta triljoner garnändar på alla julklappar jag tillverkat de senaste veckorna. Man kan ju åtminstone hoppas. :) Godnatt!

Kallt, ensamt och tråkigt.

Gubben jobbar kvällsskifte, ute kryper temperaturen ner mot femton minusgrader och jag sitter ensam hemma i soffhörnet och försöker mig på att färdigställa den sista julklappen. Försöker ha på lite ljus för stämningens skull men det hjälper föga. Hade det inte varit så kallt hade jag nog åkt till Kållby och hängt hos parenteserna men nu vill jag inte sätta mig i en kall bil och förfrysa på vägen dit.
 
Förkylningen maler på, lite bättre har det blivit, men lagom roligt att gå och snora på jobbet mellan alla patienter. Nå, ska jobba ännu i morgonkväll, sen borde jag vara ledig tills helgen. Förhoppningsvis börjar då både förkylningen och kylan ge med sig så jag slipper i väg på mina promenader igen, att sitta inomhus blir ju till ingenting. 
 
Hoppas ni fått en bra start på veckan! :)

GÄÄÄÄSP!

Det var nog tur att jag hade en ledig dag i dag, för natten gick åt pipan. Näsan var fullständigt täppt, huvudet bankade, jag hostade och kräktes slem, tankarna snurrade, gubben snarkade som en motorsåg, det var ömsom varmt och ömsom kallt och som upplagt för katastrof. Sov en stund mellan halv tre och fem ungefär, sen blev det bara några små korta knyckar av sömn mellan fem och sju innan gubben for till jobb. När klockan ringde vid nio kunde jag knappt tro att det var sant. 
 
Vädret har varit vackert som bara den, men trots att det hade smakat med en promenad i solskenet beslöt jag mig för att låta kroppen vila i dag, förhoppningsvis tackar den mig genom att tillfriskna fortare. Nu önskar jag bara att jag hade något annat än Otrivin Comp att ta mot nästäppan. Den är fruktansvärt oeffektiv och det enda den orsakar är mera halsont och blödande nässlemhinnor. Nä, tacka vet jag vanlig Otrivin, trist bara att det är så långt till apoteket att jag bara inte orkar masa mig dit. Kanske gubben är snäll och hämtar om jag ber vackert. Jag misstänker start att det är han som smittat mig så ett litet apoteksbesök vore väl bara på sin plats som plåster på såren. ;) 
 
Häromdagen fick vi äntligen tummen ur och friserade vår lilla vovve. Hennes päls kräver lite mera omvårdnad än vad den får för tillfället så den har en tendens att tova till sig mellan varven. Nu är hon dock kortklippt och fin igen, även om hon ser lite rolig ut. Det är som att hon vore en helt annan hund än när hon har längre päls. I det här vädret, med snöslask var och varannan dag är det dock tacksamt med en lite kortare päls som inte samlar så mycket smuts och grus under promenaderna och som snabbt torkar efter tvätt.
 
20 dagar till jul! Handlade i dag vad jag tror är den sista julklappen. Sen ska jag sticka ännu en socka och en pyttipannasjal, sen borde jag vara klar för i år. Gubben och jag har ju bestämt oss för att inte köpa några julklappar åt varandra i år. Lite trist kan jag väl tycka, men å andra sidan har vi nog allt vi behöver och lite till. 

Host host

Nu blir jag alldeles uppgiven på mina förkylningar. Vaknade i morse igen med täppt näsa och halsont. Vad är det - tre veckor sen senast kanske. Borde vara min femte förkylning sedan juli så nu känner jag verkligen att det får räcka! Vitaminer äter jag och motionerar utomhus flera dagar i veckan, så det borde inte vara brist på varken frisk luft eller vitaminer. Det blir att ta till en dunderkur med honung och halstabletter och hoppas att det är snabbt övergående. Jag undrar om jag inte snart börjar ha varvat alla virus som går så i något skede borde man ju bli immun skulle man tycka. :(
 
I kväll jag och min kära mor haft pepparkaksbak med Kevin, Moah och Teah. Duktiga små bagare hade vi med oss så på en timme var vi klara. Alla pepparkakor var väl inte lika vackra, men gjorda med äkta smör och kärlek så smakar allt bra. :) Nu känner jag mig dock lagom tung i huvudet så det blir nog en tidig kväll här hos oss. Tre veckor kvar till julen, helt otroligt vad tiden går!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort