I morgon

är det min sista dag på inremedicinpraktiken. Ska försöka orka upp till fjärde morgonen på rad, men det kan sitta hårt åt... :) Har haft en trevlig kväll med min fina vän Emma, promenad i vårregn och en tekopp och lite choklad på det gör gott för själen. Nu blir det nog läggdags, har sovit som en kratta hela veckan, antar att det är fullmånen som spökar, men hoppas på att få sova gott i natt åtminstone! Godnatt!

Slipar

på strandformen med kebabrulle och ostbågar, ja sist jag kollade så var rund fortfarande en form... *raap*

Måndag

Sista veckan av min inremedicinpraktik har börjat! Ska strax till kvällsskiftet och sen har jag fyra mornar i rad innan jag är ledig över 1:a maj helgen. Sen klockan åtta nästa måndag ska jag infinna mig på min kirurgipraktikplats. Hoppas att det blir lika intressant där som det har varit på E5.

I går hade vi Gudstjänst med mat efteråt, sedan var det ett sånt strålande vackert väder så jag fick t.o.m. gubben med på en skön söndagspromenad. Nån större kaloriförbränning blev det inte direkt, men det var skönt att gå och njuta av solen också, även gubben medgav att det var skönt, han som brukar vara så anti-promenadisk. Efter det hade vi en slö eftermiddag/kväll. Jag somnade på soffan och en viss någon väckte mig inte förrän mot en nio tiden på kvällen vilket innebar att min nattsömn blev lidande. Har nog inte dygnet riktigt på rätt köl ännu efter vakandet. Hade dessutom missat att min kära mor hade ringt mig, de hade kommit på besök annars, men typiskt nog så hade jag ju glömt min telefon på ljudlös och kollade inte på den förrän närmare tolvslaget i går kväll. Hade varit så roligt med lite sällskap, kvällarna tenderar att bli lite långa och tråkiga när man sitter inne i en liten lägenhet hela halva helgen.
Drog mig upp i morse trots att jag var hur trött som helst, diskade ett helt berg med disk, ringde till T3 för att höra vilken tid jag ska komma nästa måndag och har sedan varit med Kira på en verklig powerwalk. Skönt! Nu ska jag hoppa i duschen och ställa mig i väg till kvällskiftet. Ha en bra dag, njut av det vackra vädret!

Trååååååklördag

Sov till två idag, natten gick bra trots att jag sovit allt för få timmar, nån tupplur på kvällen hann jag ju naturligtvis inte med... Nu sitter jag bara och är allmänt tråkig, gubben och Kira ligger och lurar tuppen på soffan, jag har just ätit lite och nu håller jag sakta men säkert på att gå under av tristess. Borde ta mig i kragen och gå till Biblion, vi har städtur den här veckan, sen ska jag ha svept ihop en tonfiskpaj tills i morgon också. Tyvärr är inget av dessa nöjen något som för tillfället känns riktigt lockande. Jag vill hem till min underbara familj och mina underbara syskonbarn som jag bara vill pussa på. Det är en alldeles för lång vecka tills nästa helg... :(
Denna bjuder jag på.. ;)

pyttsan heller

att man får tag i sömnen igen, har vridit och vänt mig, surfat på nätet, betalt en hög räkningar och blivit glatt överraskad över att ha fått lön från min kära korvfabrik. Jag hade inte väntat mig några pengar just nu, men det var nån semesterersättning som jag slavat ihop till under vintern, alltid välkommet med ett litet tillskott i kassan. Hade äntligen möjlighet att betala nåt som har fått "vänta på bättre tider" en längre tid - skönt! :) Kanske man borde stiga upp och diska och eventuellt städa lite, fast det känns som om hela hjärnan skulle sitta lite löst och skramla inne i skallen på mig. Nå, jag hinner ju ta en tupplur ännu innan kvällen om det visar sig behövas. Ha en bra dag!

vänta nu....

borde man inte sova ännu om man vakat hela natten och ska göra det nästa natt också? Är det inte gubben som snoozar, hunden som tror att hon har fått ta över vår sång, måsarna som skränar eller bilar som bullrar så är det nån som ringer och väcker en, GÄÄÄÄSP! Nä, jag tror bestämt jag kryper ner en stund tillbaks, annars är ögonen i kors nästa natt. Den första natten gick helt ok, jag kände mig förvånansvärt pigg med tanke på att jag inte hann sova nåt på kvällen innan.

sista lediga dan

har nu två vaknätter framför mig, få se hur det går! Hoppas man har fullt upp så man inte hinner bli så trött.
Kira och jag har varit på var dagliga långpromenad och nu sitter jag med dagens lunch, en stor portion tonfisk och grynost, proteinladdning så det smäller om det. :) Om en timme eller så kommer gubben hem, om han nu har överlevt första dan som cyklist, vill säga. Själv ska jag pusta ut och göra mest ingenting resten av dan, kanske borde man sova en liten knyck nån gång i kväll också för att ladda upp inför natten, vi får se! Ha en skön dag!

Den fruktade bron.. ;)


Mätt som en plätt

blev bjudna på mat hos våra vänner, ett äldre par, 80 och 88 år gamla. :) Gott var det och alt för mycket åt man, så nu känns det som om man skulle rulla fram. De bor i Replot, så det var en bit att köra, sen skulle man ju över Replotbron också, det tyckte jag var obehagligt, fick alldeles hjärtklappning. Vad har jag blivit för en liten mes?

 


Lat som man är...

så orkade jag inte ta mig de två kvarteren in till torget utan har nu suttit och klickat hem lite kläder åt mig via nätet. Bekvämligheten har visst inga gränser här i huset. :)

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan hämta upp gubben från jobbet, vi ska och hälsa på hos några bekanta en sväng. Ingen rast ingen ro.. ;)

5 veckor

utan körkort för gubben, ack så det kan straffa sig att ha bråttom ibland!

Ny strategi...

Ett fåtal timmar efter att jag i mitt senaste inlägg smygskröt om att jag inte ätit godis på över en vecka så kommer gubben hem från jobbet med.... godis så klart! Den rackaren hade varit och köpt cigaretter igen, trots att han "slutat" röka. Så för att döva sitt dåliga samvete och slippa höra så mycket gnäll från min sida hade han varit förutseende nog att köpa en godispåse åt mig och även om det smärtar att erkänna det så var min självbehärskningsförmåga inte stark nog den här gången. Så gubbens taktik fungerade, för vilken kärring kan väl gnälla om ett paket cigaretter med munnen full av godis. ;) Satt där och tryckte i mig tills jag mådde illa och fick huvudvärk av sockerchocken. Resten av kvällen gick åt att försöka få illamåendet att gå över samt att sitta och grämas över att man har så svag karaktär. Men i morse när jag steg på vågen så hade hux flux 700 g gått upp i rök sedan i går. Så därav min nya strategi. Skippa allt nyttigt och lev på godis. :) Nä, det där var nog inte riktigt allvarligt menat, men jag antar att min kropp trodde det var kristider då den inte fått socker på länge och därför var insatt på totalt sparläge, men nu lurade jag den allt!

Är förövrigt lite nyfiken på hur det går för gubben för tillfället, han är på besök hos farbror blå och diskuterar huruvida hans körkort bör sättas på tork på deras hylla en stund. Han fastnade två gånger i deras kamera för ett och ett halvt år sen och sen fick han en böteslapp för ett år sen, vilket innebar tre böteslappar lite för nära varandra. Få se vad de beslutar sig för, i värsta fall får man leka privatchaufför den närmaste tiden. För gubbens del tycker jag det vore bra, jag tror han skulle må bra av att cykla till jobbet. Har jag cyklat hela vintern till skolan, vilket är längre än han har till jobbet, så ska väl han kunna cykla en tid nu när vägarna är bara.


Min andra lediga dag på raken har hittills spenderats längs strandpromenaden. Känns i benen och rumpan att en vilodag snart vore på sin plats, men tillika känns det som att man kan inte vara utan en ordentlig promenad om man är ledig hela dan. Det är inte världens soligaste väder i dag, lite dis framför solen så jag tror inte det blir nåt solande på balkongen för min del, funderar lite på om man skulle ta en tur via stadens affärer och se om nåt hoppar på en och vill med hem. Väntar bara på att få höra en lägesrapport av gubben först.
Ha en skön dag!

Livsnjutning

Här sitter jag och min lilla söta vovve och njuter av en ledig dag. Har hunnit med långpromenad, solande, diskande, klädtvättande, läsande och surfande och klockan är bara fyra ännu. :) Är ledig ännu två dar innan jag ska till nattskifte, så man får ju hoppas att det underbara vädret håller i sig. Fick i går hem en ny bok från det bästas bokval, snacka om bra "tajmning". Kunde ju bli förfärligt tråkigt annars att vara ledig så länge.. ;) Efter denna veckas två nattskiften har jag bara en vecka kvar innan jag byter praktikställe, vart har tiden tagit vägen?? Har börjat trivas bättre och bättre hela tiden, så det känns ju lite surt att byta då, men man ska väl kanske byta när det är som bäst.. ;) Det är ju på den andra avdelningen som jag också ska jobba hela sommaren så jag hoppas att jag kommer att trivas lika bra där.
I övrigt har jag inte mycket att komma med. Kämpar mot godissug och övervikt. Har varit utan godis i över en vecka (rekord för i år) och har varit hur duktig som helst med motionerandet, men vågen totalvägrar att samarbeta med mig. Hade hoppats på att slippa några kilon nu till sommaren, men med den här farten så blir jag nog snart tvungen att glömma min dröm. Surt, sa räven om rönnbären..... :(

en "full rulle" dag

Vaknade vid halv nio och låg och drog mig en stund, men efter morgonmål och morgonrunda med Kira så insåg jag att det mulna vädret var ett tydligt tecken på att det var gymmet som gällde idag. Sagt och gjort så drog jag iväg till gymmet och där var det folktomt som bara den, skönt att få ha "privatgym" :) Småningom kom det nog indroppandes några andra också till ett pass som skulle börja halv tolv.
Snabbt hem och fräscha upp sig, sen fick jag gubben meddragen ut på stan (premiär för i år vad gäller shopping), men efter att ha lagt en knapp timme på att jaga ett par bra länkskor så var jag tvungen att ge mig, antingen var dom för små, för stora, för smala, obekväma eller för dyra. Sen skulle vi hinna på café också men till vår stora förtret så har dom stängt SpiceIce! Dit ska tydligen komma nån frisörssalong istället. Nån som vet om SpiceIce helt har stängt i Vasa eller om de bara har flyttat nån annanstans? Jag behöver min årliga dos av SpiceIce så jag hoppas verkligen att de inte har stängt helt och hållet. Sen försökte vi med Arnolds också, men där var det så fullt så jag gav upp och gick hem för att hinna ställa mig i ordning för dagens kvällsskifte. Gubben stannade kvar på kaffe och donut och fortsatte sedan sina äventyr på egen hand. Summa sumarum blev det ju billigt, men jag saknar fortfarande ett par bra länkskor!
Hade en lugn dag på praktiken, ibland nästan för lugn, men idag kom jag mig faktiskt för att visa mitt konstiga EKG åt dejourerande läkare, som var hjärtspecialist. Han kastade en blick på mitt EKG i två sekunder och sa sedan att det där är inget att bry sig om. Så det tackar och bockar vi för! :)
Överraskades när jag kom hem, vi hade fått gäster norrifrån! Två av gubben systrar med tillhörande män och barn var här på besök. Roligt med gäster, inte minst för att det innebar att gubben diskat, städat och handlat lite smått! ;) Kunde knappt tro mina ögon!
Nu är jag trött, har varit vaken alldeles för länge känner jag. Två kvällsskiften till sen blir det lite längre ledighet för min del, det ska bli skönt! Godnatt!

Fredag

För min del känns det dock inte alls som fredag utan istället mera som en måndag. Har nu en ledig dag bakom mig och fyra jobbdagar framför mig. Hade planer på att gå på förmiddagens RVP pass till gymmet eftersom jag hört hemska rykten om att vädret inte skulle vara det bästa idag, men när jag slog upp mina blå där vid halv nio så såg jag att solen strålade från en klarblå himmel. Resonerade då som så att visst, gymkortet kostar varje månad och jag borde verkligen utnyttja det till fullo, men solsken från en blå himmel är obetalbart så jag drog på mig promenadskorna istället. Blev en riktigt powerwalk på dryga en och en halv timme och jag lovar er att det känns i benen, i fötterna också för den delen. Jag är verkligen i behov av ett par nya skor, jag vet att jag inte borde vara så överdrivet ekonomisk (läs: snål, eller på dialekt; kniido) när det gäller bra promenadskor, med den här farten säger nog antingen mina knän eller min rygg upp kontraktet.
Har nu hunnit duscha och äta lite tortillas från igårkväll. Ska sätta mig ut på balkongen en stund och njuta av solskenet en halvtimma eller så innan det är dags att börja ställa sig iväg till kvällsskiftet. Hoppas på en lite lugnare kväll än sist, men det återstår ju att se.
Har för tillfället drabbats av en allvarligare variant av tomt-, hus- och bebisfeber. Kombinera det med det faktum att det kvarstår två år och 8 månader av mina studier så inser ni mitt dilemma. ;) Vilken tur att det åtminstone är gratis att drömma, fantisera och planera, annars hade det nog snabbt blivit dyrt här hos oss!
En riktigt skön helg önskar jag er alla, hoppas ni har mera ledigt än jag har! :)

Veckans enda lediga dag

har brödbak på g, borde ta och baka ut degen nu innan den väller över kanten på degbunken. Har hunnit sitta i solen och njuta en stund också, medan tvättmaskinen surrar och dagen jäser. En perfekt kombination av nytta och nöje - som det borde vara på en ledig dag! :) Hade en stressig dag på praktikstället i går, full rulle från kvart före tolv till halv tio, så mina stackars fötter var nära att säga upp kontraktet med mig innan jag var hemma igen. Att vovven och jag var ute på en timmes morgonpromenad innan gjorde inte heller fötterna piggare på nåt vis. Nu har jag ännu tre kvällsskiften den här veckan + måndag kväll, sedan är jag ledig ett par dar innan jag ska jobba två nätter i slutet av nästa vecka. Känns som om man har ett rätt så inrutat liv för tillfället, vilket innebär att dagarna rusar förbi och det snart är sommar!
Hoppas ni också har möjlighet att njuta av det vackra vårvädret!

Gäsp!

Det är verkligen inte det lättaste att stiga upp till morgonskifte när man har haft kvällsskifte kvällen innan. Idag har det nog känns som om mina ögon varit mera i kors än vanligt. Har dock varit en helt ok dag, har ju inte så många morgonskiften så det var kul att hänga med riktigt på "riktigt" i dag. Jag fick även vara med på en bronkoskopi, det var intressant!
Hade en riktigt bra helg, fullspäckad med program, men man ska väl veta att man lever.. ;) På lördan var jag med min kära mor och min kusin Elli till Kokkola på lite shopping, sen släppte mamma av mig hos systeryster i Furuholmen och där "hjälpte" jag henne med lite packande inför deras flytt. Hur mycket hjälp det blev i slutändan kan ju diskuteras men om intet annat så fick jag ju spendera lite kvalitetstid tillsammans med världens bästa Kevin. Senare på kvällen kom de till Kållby, där även sötaste Moah var i farten. Barn är bara för underbara! :)
Söndan innebar morgonpromenad med mamma och hundarna, gudstjänst med kyrkkaffe och sedan blev vi bjudna på söndagslunch till Lepplax. Där blev vi sen kvar hela halva kvällen, först hos Mia o Hassi och sen hann vi också avlägga visit hos Emil o Irene, där Amos charmade oss resten av kvällen. Kvällen avslutades i soffan i Kållby, vi såg filmen 50 first dates och jag tyckte den var riktigt bra, innehöll lagom mängder romantik, komik och tragik - helt i min smak! :)
Vi kom tillbaka till Vasa i går på förmiddan och efter en lång, lång, långpromenad med vovven så fick jag snällt söka mig i jobb tills klockan två. Sen hann man bara hem och snabbt sluta sina blå en stund innan det var dags att stiga upp igen. Men nu har jag bara kvällar resten av veckan, och torsdan är jag ledig så jag ska väl få sovit ordentligt åtminstone.
Nu borde jag bestämt ta itu med lite klädtvättande och annat trevligt, kylskåpet ekar tomt så om jag bara fick väckt min kära make så borde vi ta en tur via Prisma och inhandla lite ätbart för de närmaste veckorna. Men orka, när man knappt vill få ändan ur soffan... :)
Hoppas ni har haft en bra helg och en fin start på veckan. Vädret kan man ju inte klaga på åtminstone!

En dag till

Är rätt så trött, så jag borde ha dykt i säng för minst en timme sen, men nu sitter jag fortfarande här och ugglar. Har inte gjort nåt destomera vettigt idag heller, efter att mitt morgonskifte var över så har jag lagat mat, ätit och sedan intagit soffläge. Bådar gott inför sommarformen, eller...? Nå, en liten promenix fick jag gubben med på - det är inte illa ska jag be att få meddela, det är sannerligen inte varje dag som han kommer med ut på promenad. Dock har det ju sin förklaring. Det är hans tur att diska = ett BERG av disk för tillfället. Jag lovade att diska i morgon om han kommer ut och gå i minst en halvtimme. Att vi sen råkade gå förbi butiken i sista minuten så att han hann köpa ett paket cigaretter innan de stängde kunde ju eventuellt även ha en viss inverkan. Sen träffade vi Kim som var ute på löprunda och där stod vi och pratade bort säkert halva tiden av vår promenadtid. Så summa sumarum så var det nog gubben som drog det längre strået även den här gången, hur kommer det sig att det alltid blir så?
En dag kvar ja, som rubriken antyder - sedan blir det äntligen Kållbyhelg, oj vad jag ser fram emot det! Sen är det lönedag i morgon också, har lite smått funderat på att faktiskt ta mig till nån butik och försöka hitta nåt uppiggande, så här i vårslasket. Har inte haft tid och framför allt inte råd att shoppa hittills i år, så nu känns det verkligen som om det är på tiden att jag unnar mig nåt. Roligare hade det förstås varit med en shoppingkompis, så frivilliga får gärna höra av sig, men i annat fall får jag väl försöka klara mig!
Nä - nu blir det godnatt!!

Förtreten

över fjolårets ohyggligt höga skatteprocent är som bortblåst efter att man på posten fått hem beskedet om skatteåterbäring. Ja vad ska man säga - julen är räddad? ;)
Btw - jag har ännu inte gjort nåt vettigt, eller jo - nu har jag borstat tänderna! :) Ska slänga i en omgång smutstvätt i tvättmaskinen, men sen har jag tänkt om och skippar promenaden, ska dra till gymmet i stället och försöka göra nåt åt min hängbuk.

 

 


...

nu har jag spenderat tre timmar vaken tid av min lediga dag åt att göra ingenting. :) eller, brunch har jag ätit, men i övrigt har det mest varit vågrätt läge med datorn i famnen. Nu börjar jag känna mig smått rastlös, så nu ska det bli en långpromenad, klädtvätt, diskande, matlagning... you name it. Men så fort det börjar kännas motigt kommer jag att ta det lugnt igen, jag är ju faktiskt ledig. :P

mitt i natten

jag är ledig, ledig, ledig i morgon.... :)
bara därför är jag vaken ännu, för att jag ska få en sovmorgon i morgon, gubben lovade att ta ut vovven innan han åker till jobbet, så jag ska riktigt få sova så länge jag bara orkar! :)
Gonatt!

Maanantai

Oj vad jag är trött i dag! Var i jobb i går kväll och tänkte aldrig få fatt nån sömn, naturligtvis eftersom jag skulle upp till morgonskifte idag. Men det har gått bra ändå, trots att det stundtals känts som om man hade ögonen i kors. Trivs bättre och bättre på praktiken, i bland känns det som att jag lär mig massor och ibland känns det som om jag inte får nåt inbankat i skallen och att jag aldrig kommer att lära mig allt jag borde. Nå, det är väl bara att ta en dag i taget. Stakar mig fram med min rostiga finska, men ännu har ingen klagat, även om det finns de som börjat prata svenska med mig då de märkt att jag inte är finskspråkig. Nå, övning ger färdighet, hoppas verkligen att min finska är förbättrad efter den här praktiken och sommaren.
För tillfället känns det som en god idé att sluta mina två blå en stund och sedan ta nya tag, skönt med kvällsskifte i morgon. Sedan har jag onsdag ledig, torsdag kväll, fredag morgon och sedan det bästa av allt - en hel helg ledig! Wohoo, Kållby here I come! :)

Bar mark

nu var all snö bortsmält från strandpromenaden när jag och lilla voffsingen tog en promenix för en stund sen. Dock var ju långt ifrån allt vatten borta, så vi kryssade mellan en massa stora "hav" längs vägen och Kira var genomblöt och smutsig när vi kom hem. Såg två stycken som var ute i bara t-shirts, men det tyckte jag nog nästan var i överkant. Jag hade vindtät jacka och det var alldeles lagom, inte är det väl sommar ännu ändå.
Just nu är jag så i valet och kvalet om man ska äta nåt gott eller inte. Tack vare min matförgiftning slapp jag ju ett kilo på köpet och mera finns att ta, så nåt gott borde jag i sanning inte ha, men det som spegeln och vågen säger går inte alltid ihop vad munnen vill ha. Konstigt nog...

Hur kry som helst!

Nåt "magafar" var det verkligen inte frågan om, här har jag varit hur pigg som helst sedan jag började äta i går vid en två tiden. Har varit på praktik i dag, fick vara i strokeövervakningen, hade en riktigt intressant dag. Skall igen i morgon kväll, men vet inte exakt var jag skall vara då.
Nu ska jag lite pusta ut en stund och sedan eventuellt finputsa hunden som gubben klippte vårfrisyr åt i dag. Sedan blir det nog en promenad i det vackra påskvädret. Hoppas ni har en härlig påskledighet!

Mysigt värre

att bli magsjuk när man har nattgäster... :S
Jag vet inte vad som tog åt mig, men jag antar att jag ätit något opassligt för jag började må lite illa i går på kvällen och när vi skulle börja sova kunde jag knappt ligga eftersom det kändes som om mina lungor inte fick plats. Strax före fem vaknade jag och det var bara att söka sig mot wc och stå dubbelvikt en stund. Inte det enklaste att försöka spy ljudlöst heller, man vill ju inte väcka hela stan... :) Dock känner jag mig rätt så ok nu, egentligen mår jag inte alls illa, och med tanke på att det nu börjar bli 6 timmar sen jag spydde så drar jag slutsatsen att det inte är "magafari" utan troligtvis en släng av nån matförgiftning. Blev dock ingen långfredagsgudstjänst för min del och det känns tråkigt. Inte minst för den speciella stämning som man brukar uppleva just på långfredagen.
Nåja, jag kunde kanske ha besparat er en del mindre smarriga detaljer, men nu vet ni ju hur jag firar min påsk i allafall! :) Fågelsången som kommer in genom mitt öppna sovrumsfönster piggar ju åtminstone upp lite!

Något piggare i dag

tack vare en natt med tidigare läggdags och senare uppväckning. Nu väntar allt det som jag inte fick gjort i går - fönstertvätt, vårstädning osv... men det brukar oftast vara kul med "nya" gardiner i fönstren, så om jag bara får upp röva från soffan nu så ska det nog bli bra det hela.
Får gäster i kväll och sedan är det mera eller mindre fullt program hela helgen, så det är inte omöjligt att min uppdatering blir lidande, men jag önskar er alla en skön påskhelg! :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort