Ser man på!

Klockan är bara tio och jag har fixat på EA och dessutom kommit mig för att ordna upp och mappa alla papper från de kurser som hittills är avklarade i år. Köpte ett par mappar och mellanblad när jag var och handlade tidigare i dag och nu är alla papper på rätt ställe och enkla att hitta när behov så gör sig gällande. Ordning och reda, pengar på fredag (I wish...)
.
Borde ta och packa klart nu när jag en gång har upp farten. Vill ju susa i väg så fort som möjligt i morgon. Undrar hur jag ska få tag i nån sömn i natt? I går kväll hade min hjärna hakat upp sig på att fönsterkarmarna i huset skulle målas och för en vanlig hjärna så är det bara att konstatera att - "ja, de ska målas vita", så är det färdigt funderat på den saken. Men inte min hjärna. Den maler och maler på om samma sak. Innan jag somnade i går kväll hade jag nog minst tio gånger i mina tankar gått i genom alla fönster i hela huset, sett för min inre syn hur jag skyddar glasrutan med målartejp, slipar ytan och målar karmarna vita. Om och om igen. TROTS att jag försökte intala mig själv om att -"HALLÅ? VAD ÄR DET DÄR ATT FUNDERA PÅ??" Så fort jag slöt ögonen och skulle somna så stod jag där igen framför fönstret med tejp, sandpapper och målarpensel. Om det då hade varit någon stor och viktig sak att fundera på, som köket t.ex. men nejdå. Min hjärna hakade upp sig på fönsterkarmarna. Någon som har en diagnos på lager? :P

I morgon är det dagen D!

I morgon övergår huset i vår ägo! Jag vet inte hur jag ska kunna koncentrera mig på morgondagens föreläsning om sorgebearbetning, när man själv bubblar av lycka och bara vill slänga sig i bilen och köra norrut. Antar att vi kommer att tillbringa största delen av vår helg (och helgerna ett bra tag framöver) där så om någon känner för att komma och ta sig en titt är det bara att kika in. Jag lovar dock inte att vi bjuder på nåt kaffe. ;) Blir att dra på sig snickarbyxorna och börja få nån ordning på torpet. Som sagt ska vi ha renoverat hela övre våningen och det är nog inte nåt litet projekt trots att huset i sig inte är det största. Än så länge känns det dock bara kul och jag vet redan rätt så långt hur jag vill ha det så jag kan knappt bärga mig från att få riva i gång. :)
.
Har avklarat dagens Bodypass, fixat och ätit en mumsig tonfisksallad och varit med på kvällens studiecirkel. Så långt är allt enligt mina planer. Nu återstår att jobba lite med EA, men usch, vad det plötsligt känns trögt! :) Ska försöka ta mig i kragen och få åtminstone lite uträttat så att jag kan koncentrera mig på annat, trevligare i helgen.

Jeijj!

Jag är så glad i dag. Livet flyter och jag känner mig mera uppåt än på mycket mycket länge. Hade en intressant dag då vi fördjupade oss i öppningsskedet under förlossningen. Fick sluta lite tidigare eftersom vår lärare skulle på nåt evenemang. En sväng via Prisma och sen hemåt.
.
Kira hade kissat på golvet. Länge sedan sist och man blev ju lite besviken på henne, men samtidigt tänker jag att det kanske är lika för dräktiga tikar som för gravida kvinnor att ibland trycker det lite extra på blåsan. Så då kunde jag ju inte vara arg, hon visste nog ändå att hon gjort fel. Hennes skyldiga min sa allt. Sötisen...
.
Mailade min blivande arbetsgivare och fick jobba de två extra veckorna som jag erbjöd mig. Fick dessutom löfte att anmäla mig till lägret i sommar, ledigheten skulle nog fixa sig menade hon! Så nu snackar vi flyt! :)
.
Ska trycka i mig en matsked turkisk yoghurt för att stilla den "lilla hungern", sedan blir det ett Bodypass. I kväll blir det tonfisksallad och studiecirkel och sen har jag tänkt att jag ska hinna jobba åtminstone en liten stund med EA.
.
Avslutar med en bild på Moahs vantar som jag stickade klart i går. Det är så roligt att sticka saker till de små, för det tar så fort att få dem klara. :)
.

Heipparalla!

Torsdag morgon och trots att jag halva natten legat och planerat mitt nya hus så känner jag mig ändå rätt så utvilad. Redo att ta emot en ny dag med ny kursstart!
.
Jag frågade avdelningsskötaren på BB om det fanns någon möjlighet att få veta vad de grundade sitt beslut på när de valde sommarvikarier, för att få veta om det är något jag borde tänka på tills nästa gång jag söker jobb. Hon svarade i morse att vi var alla "på samma linje" och att det var svårt att välja, men hon behövde vikarier längre in i augusti än vad jag hade satt att jag önskade jobba. Hon tyckte inte att hon såg något jag behövde ändra på. Så det känns ju bra att veta. Fortsättning med nya friska tag bara!
.
Jag borde dessutom maila avdelningsskötaren på den avdelning där jag faktiskt ska sommarjobba i sommar och meddela att jag kan både börja en vecka tidigare och jobba en vecka längre om det finns behov. Sen ska jag vara lite jobbig och fråga ledigt några dagar där i mitten av juli. Vi hoppas kunna fara på ett läger som ordnas i Sverige då, vi får se om det lyckas. Jag minns hur jag njöt av våra få dagar i Hangö förra sommaren.
.
Men allra först ska jag borsta mina sneda gaddar och ställa i ordning min skolväska för dagen. Ha en skön dag alla fina vänner!

Slö

I kväll har jag varit rätt så slö, gick på en timmes promenad med Kira i det vackra vädret. Sedan svepte jag ihop lite ätbart och så har jag stickat klart Moahs vantar. I övrigt har jag bara sett på en massa matlagningsprogram och torkat snålvattnet som runnit i mungiporna. :) I morgon väntar en ny kursstart, BK03, förlossningsvårdkonst. Det blir intressant! Godnatt med er!

Ett negativt besked

Som jag ändå upplever som positivt och inte minst som Guds ledning. Jag fick i dag besked från BB att jag tyvärr inte fick sommarjobb där, de två andra från min klass fick, men de kunde inte ge vikariat åt oss alla tre. Även om det nog känns en liiiiten aning surt, (ska jag vara ärlig är det mest för att min tävlingsinstinkt är alltför stark, jag vill ju gärna vara duktig och komma först, oberoende av vad det gäller) så kändes det ändå som en lättnad. Speciellt under de senaste dagarna när vårt husköp och vår flytt norrut blivit mera verklig så har jag mera och mera insett att om jag ska bo i Lepplax och jobba i Vasa i sommar så har jag nog en otroligt tuff sommar framför mig. Många timmar längs vägarna och att dessutom vara tvungen att "snylta" på andra i bland och övernatta här i Vasa är ju inte heller det roligaste. Så de sista dagarna har jag velat fram och tillbaka och min berömda beslutsångest har börjat göra sig påmind. Senast i morse sände jag en stilla bön om att det kanske är bäst att jag inte får jobbet, så behöver jag inte våndas över något beslut som skall fattas, samtidigt som jag får bo hemma i sommar, sova i min egen säng och kunna lägga överloppsenergi och tid på att bygga upp vårt hem. Jag är övertygad om att själva jobbet i sig kanske vore "bättre" på BB och lärorikt som bara den, men det är ju inte det enda som räknas. Så jag är helt övertygad om att här sköter nog Gud om att det blir som det är menat. Nu får jag ju spendera så gott som hela resten av året norröver, både sommarjobb och höstpraktiken i Jeppis. Nära till mitt egna hus, nära till min familj och mina vänner. Gud är god!

Kors och tvärs och om varandra?

I morse hade jag fått mail från rekryteringen på VCS. Där frågade de om jag ännu fått nåt sommarjobb, att barnavdelningen redan bestämt sina vikarier men att jag borde höra av mig om jag vill till BB, för de ska bestämma sin vikarier snart!?! Har dom ingen kontakt med varandra eller hur går det till? Jag kunde ju inte annat än sända tillbaka ett mail där jag berättade att jag redan varit i kontakt med BB och på intervju och allt och nu bara väntar på besked. Nu blir jag ju alldeles konfunderad.
.
Ska försöka hitta nåt ätbart i kylskåpet att trycka i mig och sedan bär det av till skolan. Hoppas det blir en intressant dag i dag också! Vackert väder ser det åtminstone ut att bli så risken är stor att det blir en skön promenad när jag kommer hem. Åtminstone tror jag inte Kira misstycker. :) Ha en bra dag!

Håhhåå jajjaa...

Stepbodypasset avverkat, något lättare än förra gången gick det, men nog fick man kämpa på så gott man orkade ändå. Men det är väl så det ska vara, eller hur?
.
Åtminstone var det skönt att komma hem till färdiglagad tacopaj, bara att värma och mumsa i sig. Efter det har jag jobbat lite med EA och nu börjar min rygg säga upp kontraktet med min obekväma stol så jag tror att jag ska slänga mig i soffan resten av kvällen. :) En skön kväll önskar jag er!

I´m so sorry!

Men tyvärr har jag inte ännu fått något besked från BB, så tillsammans med mig får ni hållas på halster ännu en tid. En annan sak som jag dock fått besked om är att jag med 99% säkerhet ska tillbringa mina praktikveckor på hösten på BB i Jakobstad! Så välkommen dit och föda bara, säger jag! :D
.
I dag hade vi ju framförande om våra arbeten och jag har fått höra om kvinnlig omskärelse, förlossningsdepression, förlossningspsykos, om att "skaffa" ett barn för att kunna rädda livet på ett syskon och om sena missfall. Själv berättade jag ju om infertilitet. Det var en intressant dag och i morgon ska vi ännu få höra om fem andra arbeten. Dock blir man väldigt trött efter dessa seminarier så jag ska inte sticka under stol med att jag mycket hellre skulle krypa ner i soffan än pallra mig i väg till gymmet. Det gäller bara att inte ge sig själv nåt val. :)
.
Vackert väder är det i alla fall och för en gångs skull verkar det inte blåsa så fruktansvärt heller. Så ut med er alla i solen! :)

29.03.2011

Godmorgon!
Efter en alldeles för kort natt så sitter jag nu och avnjuter min frukost. I dag väntar då en presentation av mitt arbete och jag är nu inte så där överdrivet välförberedd. Jag läste igenom mitt arbete en gång i går och ska försöka hinna traggla igenom det ännu ett varv nu på morgonen, sen får det bli som det blir.
.
I dag hoppas jag innerligt att jag har ett mail som väntar mig när jag kommer hem, annars vet jag inte vad jag tar mig till. Just nu går hela mitt liv åt till väntande och jag med mitt tålamod är ingen bra kombination med att tvingas vänta på en massa saker.
.
I kväll väntar ett Stepbodypass, hoppas det inte går lika tungt som förra gången. Fast å andra sidan hinner jag nog inte på någon promenad före i dag, så jag har kanske lite mera krafter att ta av. Få se hur många gånger till jag hinner på dessa gympass. Snart är det ju fredagen den 1:a april och DÅ mina vänner är det färdigt aprilskämtat. Då river vi igång på allvar med projektet med stort P. :) Jag lovar att jag åtminstone ska försöka vara duktig att ta kort och dokumentera hur vår renovering framskrider. Det är ju så roligt att kunna se tillbaka sedan och kunna konstatera att man nog fått nåt vettigt till stånd i alla fall.
.
En skön tisdag till er alla!

Tro bara inte...

... att jag ÄNNU fått nåt mail från BB. Snart börjar jag verkligen misströsta. :( Nå, den som väntar på nåt gott... blir aldrig tjock heter det väl.
.
Dagen har förflutit i sällskap med min syster Eva och hennes familj. Moah fick inte tag i någon sömn på dan så hon har gått på övervarv hela halva kvällen. Tur att vi var fyra vuxna som fick hålla reda på den söta yrhönan. Inte ens fast vi var ute på promenix med vagnen i det sköna vintervädret så kunde hon lägga sig till ro och sova. I bland var det nära men då ryckte hon plötsligt till, precis som om det slagit henne att , nej nu tänkte hon nästan somna! Och så var det samma cirkus igen. Tur att hon är så söt att man inte har hjärta att bli arg. :)
.
Jag har dessutom fått fixat två tacopajer, (varav den ena är så gott som uppäten redan), handlat, promenixat (gånger två blev det t.o.m. om man räknar med det fruktlösa försöket att få Moah att somna), skrivit lite på EA, stickat en och en halv vante åt Moah och tvättat kläder. En inte helt usel måndag alltså. Nu borde jag läsa igenom mitt arbete om infertilitet som jag skall presentera i morgon eller alternativt i övermorgon. Det börjar bli så många veckor sedan jag skrev det så jag har väl glömt hälften. Hoppas det finns där under ytan någonstans och att det dyker upp igen när jag repeterar lite.
.
Sen kommer ju programmet framför andra i kväll också om ca 45-50 minter. Ni missar väl inte "En unge i minuten"? Tror jag ska gosa ner mig i soffan redan nu och hoppas att ögonen hålls öppna ända till klockan elva. En skön kväll till er!

Måndag igen

Ett litet skutt uppåt på vågen, vilket också var väntat, men mindre än befarat. NU nya tag! Ska tillbringa dagen med såna trevliga saker som examensarbete, betalande av hyra och räkningar, mathandlande och en promenad. Sen hoppas jag att min systeryster och hennes familj beslutar sig för att dyka upp här också. Det var frågan om att de kanske skulle komma på visit i dag så jag hoppas på det bästa.
.
Ringde till BB och frågade hur det blir med sommarjobbet, men det var något hon skulle ta reda på ännu i dag, vad vet jag inte. Men hon lovade att jag får ett mail ännu i dag så nu får ni verkligen hålla tummar och tår! Jag försöker ställa mig in på att jag inte får det och tänka i banor som t.ex. att "det är lika bra, jag sparar ju en hel del på att slippa pendla i sommar", eller "jag får ju ändå jobba med Anna i sommar om jag inte får jobbet på BB, och det är ju inte illa". Så hur det än blir så blir det bra, men nog måste jag ju erkänna att det hade varit roligt att få gosa med söta bebisar hela sommaren, för det är ju det som det går ut på, eller....? ;P
.
Nu ska jag inte svamla på mera här. Vill bara önska er en bra start på veckan!

Godnatt!

Som jag misstänkte var det rätt så tröttsamt att stiga upp i morse, så när vi kom tillbaka till Kållby igen var det skönt att äta mammas/pappas goda mat och sedan krypa under täcket med mina två älsklingar ett par timmar. När jag vaknade igen var klockan redan fem på kvällen och vi fick börja fundera över lite kvällsprogram åt oss. David ringde min bror R. och undrade om de var hemma och det var de, men de hade redan besök inplanerat för kvällen, så vi bestämde oss för att återkomma en annan gång. I stället for vi och hälsade på gubbens syster Heidi och hennes familj. Där spenderade vi resten av kvällen tills det var dags att köra hem i snöslasket. Hem kom vi tryggt i vilket fall som helst och jag har nu packat upp och surfat en stund.
.
I morgon är det dags för vägning igen och jag fasar för vad vågen skall visa. Vad är det för fel på mig? På helgerna saknar jag helt karaktär! Den här helgen har jag igen ätit alldeles för mycket och dessutom tryckt i mig godis. Om jag kan hålla mig in i veckorna ska det väl inte vara så omöjligt att göra det på helgerna också?! FY på mig. Nya tag i morgon. Tur att de ändå kommer rätt så ofta de där måndagarna... ;)
.
Nu godnatt!

Jag gäspar redan i förskott

med tanke på hur kort natt man har framför sig! Ni kommer väl alla ihåg att ändra klockan? För oss blir det tidig avfärd till Vasa och sedan kommer vi tillbaka, mamma nämnde nåt om att hon skulle göra nötbringa till söndagslunch och det vill man ju inte gärna missa... :)
.
Har haft en trevlig kväll med mina söta busungar och sen kom också moster I o hennes K hit på besök. Har suttit och surfat på resesidor och jag kunde när som helst packa väskan och sticka i väg söderut. Vi ska hoppas resefebern ger med sig snart för det brukar oftast inte hjälpa med annat än att man åker i väg nånstans. Det är dock inte det smartaste att resa nånstans just nu med tanke på hur mycket jobb jag har i skolan och att vi ska börja veva i gång renoveringen. Att resa upp renoveringspengarna tror jag inte är nåt bra beslut i längden. :)
.
Nu ska jag dra täcket upp över öronen och sova som en stock och hoppas att inga tanter i långklänningar jagar mig som förra natten. ;) Ni skulle nog inte tro mig om jag berättade ens hälften av mina drömmar, som sagt så saknar de oftast ett vettigt innehåll, det är bara en massa konstiga händelser som radas upp efter varandra och när jag sedan i efterhand tänker på min dröm så saknar den helt en "röd tråd" och jag har svårt att fatta hur allt hänger ihop, men just då när jag drömmer så känns allt helt logiskt.
.
Godnatt med er alla!

Hailiii hailååå

Hej!
Hoppas ni har haft en skön lördag så här långt! Jag har haft det riktigt roligt och skönt, men fullt upp. Var på ett Zumbapass mellan elva och tolv och innan dess hann vi vara in via en köksförsäljare och visa upp ritningarna över vårt kök och redan när zumban var över fick vi hämta ritningarna över vårt nya kök. Det var väl i och för sig inte så svårt att planera när vi redan visste hur vi ville ha det, det enda han behövde göra var i princip att rita upp det enligt våra anvisningar. Dock var nog priset högre än vad vi hade hoppats på, så vi ska göra lite efterforskningar och fråga offerter på ett par ställen till och hoppas vi får ner det lite.
.
Sen har vi hunnit via både H&M´s bygge och min farbrors bygge. Det ska bli så roligt att flytta till Lepplax när man har så många fina vänner där! Sen har jag duschat och ätit och jobbat lite med denna månads programblad. Nu ska jag vila en stund med min älskling och bara njuta av livet. I kväll tror jag bestämt att mina systrar med familjer är på väg hit till Kållby och då ska jag minsann njuta av en massa (minst fyra.. ;) ) söta ungar. En riktigt skön lördag med andra ord!
.
I morgon ska vi i väg till Vasa, tidigt dessutom då man nu ska ändra till sommartid. Få se om det bara blir en sväng på gudstjänst och vi sedan kommer norröver igen eller om vi lämnar dit resten av söndagen. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu. Jag är ledig på måndan men gubben ska ju i jobb från morgonen, så han kan inte stanna här längre.
.
Jag fick ännu i går inte något besked från BB, ska ringa på måndag och höra hur det blir. Antagligen tror de att det är roligt att leva i spänning. :) Njut nu av resten av helgen, det tänker jag göra!

Alla papper undertecknade

och nästa fredag är huset fritt för oss att ta över. :) Efter avslutad pappersexercis vid både mäklaren och banken så packade jag mina simgrejer och så tog jag och Sara oss till simhallen med Kevin och Pontus. Där rutchade och plaskade vi på en god stund och efter det har jag hängt en stund vid Sara och Jimmys innan gubben hämtade upp mig.

Att vara utan mat mellan tolv på dan och tio på kvällen är ingen hit, så vi svängde via Korv-Görans för att fira vårt husköp. Slog på stort med sallad och räkor. ;)

Nu har jag tänkt att jag ska hinna se slutet av Let´s Dance finalen och invänta mor och far som borde komma hem från sin Sverigetripp om ett par timmar. I morgon bitti väntar ett Zumbapass!


Uppe med tuppen

Åtminstone är jag vaken och har varit det en timme redan, men att säga att jag är uppe är väl nog att dra till det lite. Gubben hade som vanligt klockan att ringa femtioelva gånger i morse och jag blev så där lagom halvirriterad så när han äntligen steg upp sedan så fick jag inte tag i sömnen igen. Jag har ju ingen skola i dag, vilket är rätt skönt om jag får säga det själv, men saker att göra har jag ingen brist på. Jag tror jag ska ligga och dra mig en stund till och sedan försöka masa mig upp och avverka ett par saker på min lista.
.
Jag hoppas jag får tillfälle att spendera lite kvalitetstid tillsammans med mina syskonbarn den här helgen, det känns som att det är väldigt länge sedan jag fått vara med dom. (Hela 12 dagar.. ;) ) Hoppas alla har fått vädrat bort sina magbaciller och anginabobbor, för de är jag inte så farligt intresserade av. Efter förrförra söndagens pusskalas med Kevin gick jag ju och inbillade mig att jag mådde illa halva veckan, innan jag kunde konstatera att jag klarade mig undan med blotta förskräckelsen. :) Jag har dessutom lovat Kevin att vi ska till simhallen och vi har pratat om det i säkert en månad, men det har jämt kommit något i vägen. För att han inte helt ska tappa förtroendet för sin moster och tro att hon är en sån där vuxen som bara lovar och lovar men det blir aldrig av, så hoppas jag att han är frisk så vi kommer oss i väg den här helgen.
.
Söta Teah har jag inte sett på evigheter, snart blir hon väl konfirmerad och faster hinner glömma bort hur hon ser ut mellan varven. (med tanke på att hon fyller två i sommar kan vi ju anse det där "snart" som en smärre överdrift, men ni fattar vad jag menar...) Just såna här gånger är jag glad över att vi snart skall flytta norrut och jag får se mina syskonbarn (nästan) hur mycket jag vill. Tråkigt är det ju förstås med alla våra fina vänner här i Vasa som man ju inte kommer att träffa lika ofta, men nog kommer vi ju ändå att ha ärende hit minst varannan söndag framöver också, så inte slipper dom oss helt. :)
.
Nu ska jag surfa vidare en stund och sedan ge mig själv en spark där bak så jag kommer mig upp. En riktigt skön fredag till er alla!

Godnatt!

Efter ett vansinnespass på gymmet (jag avskyr allt som heter knäböj, utfall framåt eller bakåt eller åt vilket som helst), och därefter servering på bibelstudiet så känner jag mig lagom mör och redo att gå till sängs. I morgon ska jag ha packat och ha ordning på torpet tills gubben kommer hem från jobbet. Sen borde jag väl öva på min namnteckning också så jag kan sätta en riktigt snygg autograf på köpebrevet i morgon. :)
.
I morgon borde jag ju också få veta nåt om BB-jobbet. Där har ni att hålla tummarna för! ;)
GODNATT!

EA

Fick tag i Anette och vi kom överens om hur vi skulle fortsätta framåt. Har nu suttit och skrivit på examensarbetet ett par timmar och känner mig faktiskt riktigt nöjd med mig själv. Dessutom är det ju nästan roligt när man äntligen kommit i gång. :) Nu ska jag unna mig en välbehövlig paus och ta på mig träningskläderna. Det är egentligen för vackert väder för att man ska tillbringa en timme på gymmet i stället för en timme på promenad längs vägarna, men jag ska försöka ta ut det sista nu under mina månader jag har kvar på gymmet här i Vasa.
.
Jag väntar fortfarande på att få höra något från BB om hur det blir med sommarjobbet. Hon skulle ju höra av sig den här veckan, men hon har ju ännu fredan på sig förstås. I dag fick jag erbjudande om att vikariera på onkologiska avdelningen i morgon kväll, men då ska vi ju norrut och skriva under alla papper på huset, så jag fick så lov att tacka nej.
.
På tal om huset så borde vi få tillträde till det redan fr.o.m. 1:a april, alltså fredag nästa vecka, helt otroligt roligt! Blir att ta itu med mätande och rivande så fort som möjligt då, så kanske det är någorlunda klart tills sommaren. Gubben har ännu inte hittat nåt jobb norröver, men han har sökt flera stycken, vi ska tro att det nappar småningom. Tills dess bor vi kvar där vi bor och ser glada ut ändå... :)
.
I kväll väntar bibelstudium, vi ska ha hand om serveringen så det gäller att vara i tid. Sen när det är över tror jag bestämt att jag ska dyka i säng, hoppas på att hinna jobba lite med EA:n innan vi åker norrut i morgon. Ha en skön kväll, hoppas ni tar er tid att gå ut en sväng i solskenet!

Glad i dag också

är jag, för jag fick just ett mail från vår farmakologilärare. Hon skrev att jag fått en 5:a i tenten, att jag skrivit jättebra svar, speciellt på fråga 4 om indikationer och effekter, samt att jag har en fin handstil. Vad roligt att få sådan feedback efter en tent! Oftast får man ju bara gå in och kolla sitt vitsord, men man vet inte vad som gått bra eller mindre bra. Det här kunde flera lärare ta efter!
.
Nu borde jag å det snaraste ta kontakt med Anette så vi kommer någon vart med vårt examensarbete, vi drunknar i material och det är svårt att veta vad man ska lämna bort och vad man ska ta med. Lika bra att börja på om man ska bli klar någon gång.
.
Hoppas på att hinna på ett Bodypass innan kvällens bibelstudium, men vi får se hur det blir. Ibland är det mera kärvt, i bland mindre...
Ha en skön dag!

Lidande

I dag har jag fördjupat mig i lidande. Fick ihop lite text till examensarbetet. I går skrev jag ju om kris och krisförlopp och lite i den stilen så det är inte så värst poitiva tongångar här inte. ;)

Har inte varit på någon promenix i dag, var ute med Kira och hämtade posten men den vinande vinden fick mig att snabbt söka mig inomhus igen, det var ju vårväder som stod på min önskelista, inte snöslask och snålblåst.

Känner mig alldeles rastlös av att sitta i soffan hela halva kvällen, även om det var just det jag önskade mig för en eller två veckor sedan. Aldrig blir man nöjd... :)

Nu ska jag alldeles strax söka mig ner i källaren igen. Det är dock ingen Fritzlkammare vi har där utan vårt spis/tvrum. På tal om spisrum så kommer jag att tänka på ett roligt missförstånd när vi hade våra norska gäster på besök. Vi visade dem planritningen på huset vi har köpt och där finns ju också ett spisrum i källaren. De verkade förvånade över att spisrummet var i källaren och undrade om det är vanligt att ha spisrummet så långt från köket (som ju är på övrevåningen i vårt hus). När vi äntligen förstod varandra och insåg att för dem var spisrum ett rum där man äter (spiser) fick vi ju oss alla ett gott skratt. Små språkliga olikheter kan ställa till det ibland. :)

Nåväl, nu ska jag gå och se vad de gör för gott i halv åtta hos mig i kväll.


Glad i dag

är Marika, 25 år, för att hon är så alltigenom vacker...
.

Ödets ironi?

Jag brukar ofta ha minst sagt konstiga drömmar och ibland när jag vaknar tänker jag att det här borde jag skriva ner, för man glömmer dem så hastigt eller så glömmer man de där små detaljerna som gör att drömmen någorlunda håller ihop. Mina drömmar saknar ofta både rim och reson. Jag drömde b.l.a natten till i går att jag hade någon psykisk sjukdom. Eller egentligen så hade jag inte det, utan jag "fejkade" symptomen och tydligen var jag väääldigt bra på just det här fejkandet för jag skulle minsann bli tvångsinlagd. (Ni hör ju redan här att jag inte har de normalaste drömmarna) Jag har ju som sagt redan glömt alla små detaljer som är behövliga för att ens kunna förklara men jag kommer ihåg att jag fortsatte med mitt fejkande men samtidigt också försökte förklara att det är visst inget fel på mig, jag kan lugnt åka hem. David var nog även inblandad på nåt hörn, men jag kommer inte i håg vad han riktigt gjorde där.
.
Nåväl - för att återanknyta till rubriken. När jag då i går kom hem efter promenaden så gick jag via postlådan och där hade jag fått ett kort med följande text: "Bästa mottagare! Vi har med slumpmässigt urval valt 10 000 personer i västra Finland, som vi kommer att be att skriftligen svara på frågor om mental hälsa. Du hör till den grupp som valts och får frågeblanketten per post om någon vecka. Det är viktigt att du svarar, oberoende om du har erfarenhet av mentala problem eller inte, så att social- och hälsovården kan utvecklas."
.
Med nattens dröm i färskt minne kunde jag inte låta bli att småle när jag läste kortet, där slog de nog huvudet på spiken. Ska bli intressant att se vilka frågor de ställer. Det är kanske bäst att jag försöker undvika "fejkandet" då, annars står kanske farbror Blå utanför dörren en vacker dag och ber mig följa med.... :P
.
På tal om nåt helt annat så är det grått och trist väder i dag så jag misstänker att någon längre promenad blir det nog inte, om det blir någon alls. Ska sätta mig en stund med lite böcker inför examensarbetet och invänta gubbens ankomst från jobbet. Med tanke på att han glömt ställa klockan på ringning i morse och inte kom sig i väg så där överdrivet tidigt (tack och lov har han flextid), så kommer han nog antagligen hem rätt så sent också. I kväll tror jag minsann att vi ska äta tortillas, det brukar ju vara gott!

Slut på sovmornarna

I dag fick jag nog lov att masa mig upp i tid, slut på slöandet. Föreläsningar väntar i skolan och det gäller att hålla huvudet på skaft. Den här föreläsningen är en del av kursen MD03, där vi kommer att samla på oss en massa olika föreläsningar som rör barnmorskeriet och sedan i december/januari någon gång så kommer vi att ha en vansinnestent med ALLT man ska kunna inom ämnet. Nästan så man fasar för den tenten redan.
.
Måste dessutom försöka överleva dagen med ett par byxor som är på gränsen till för små, jag tvättade så sent i går att ingen av mina byxor hade hunnit torka över natten. Smart att sätta alla "användbara" byxor i tvätten på samma gång... :( Nå, nog ska det väl gå, har en lång topp som möjliggör en eventuell byxknappöppning ifall det blir oundvikligt. Det gäller att vara väl förberedd. Dock har jag ingen nödlösningsplan ifall byxorna spricker, så ni kan ju hålla tummarna för att de hålls i ett stycke åtminstone tills jag är hemma igen. :P Ha en bra dag!

hurtbullen

kom sig i väg på både en timmes promenad och en timmes Stepbody pass i dag. Det sistnämnda tänkte dock bli lite mycket av det goda, jag svettades floder och hade jag bara kunnat bestämma mig för om jag skulle spy eller svimma så hade jag nog gjort någondera av dem. Nåja, man får ju vara nöjd att man överlevde i alla fall.
.
Jag har också skrivit ett par sidor till examensarbetet, badat bastu och slappat i tv soffan. Med gott samvete för en gångs skull. :) Nu ska jag dyka i säng, för i morgon ska jag för ovanlighetens skull till skolan. Har en föreläsning på förmiddagen som behandlar komplikationer under graviditeten. Det kan ju bli riktigt intressant.
.
Väntar fortfarande på besked från BB angående sommarjobbet, det skulle ju komma denna vecka, så jag får väl ge mig till tåls ett par dagar till, lite spännande är det ju nog! :) Nu - godnatt och sov så sött!

Tisdag

Vilken härlig dag! Solen lyser som om den hade betalt och de där som lär ska förstå sig på vädret har lovat att detta ska bli årets hittills varmaste dag. I dag ska vi ut och njuta! Ska vänta ett par timmar till för att värmen säkert ska hinna komma. Tills dess gäller det att dyka ner i all den ljuvliga litteraturen som jag samlat på mig till examensarbetet.
.
Jag satt uppe alldeles för länge i går, men det är en så skön känsla att veta att man är ledig dagen efter så det gör inget fast man sitter uppe längre än vanligt. Sedan innan jag började sova läste jag lite ur den där boken som jag så länge haft bredvid sängen och tvingat mig själv att vänta med. Vardagslyx för en stackars studerande. ;)
.
I går såg jag på en unge i minuten igen. Vilket härligt program! Måndagskvällarna är räddade för ett tag framöver. Den enda nackdelen är att det kommer lite väl sent, det skulle inte göra mig nåt fast det kom en timme tidigare.
.
I går fick gubben meddelande om att fuktgranskningen på vårt hus hade blivit gjord och allt var som det skulle. Skönt! Nu väntar vi bara till fredan då vi ska norrut och skriva under alla dessa papper. Sen är det småningom att börja på, vill ju slippa in dit och börja ta lite mått här och där. Man vill ju rätt så snabbt beställa köket, det tar ju sin tid innan det kommer också. Det börjar nästan klia i fingrarna på mig när jag sitter här och planerar. Bäst jag plockar fram skolböckerna i stället innan jag suttit och dagdrömt bort hela förmiddagen. Hoppas ni alla har en skön dag och att ni kommer er ut i det vackra vädret i dag!

...

Promenaden avklarad och kan ni tänka er - under den timmen vi var ute i snålblåsten så sken solen som på beställning. Härligt! Nu är den gömd bakom sina moln igen. Som jag misstänkte var det väldigt blött längs vägarna och Kira var mera lik en blöt svart gris än en vit och fluffig hund när vi kom hem. Nu är hon duschad, passade på att klippa och kamma lite på samma gång. Sen borde jag också hoppa i duschen men saken är den att vi inte har någon gardin eller nåt duschdraperi för fönstret in till duschen. Duschen ligger i källaren och fönstret sitter högt uppe i taket, så insynen är minimal. Dock sitter nu grannens flicka på taket till sin lekstuga och äter snö och har därmed direkt insyn i duschen, så det känns lagom trevligt att splita av sig kläderna där. Kanske hon är lagom våt av smältsnön om en stund och går in, tills dess får jag så lov att leva med lite svettlukt. :)

Nu är det vår, trallallallaa...

Snödropp från taket så att det hörs ända in när det skvalar. Har suttit en stund med mina artiklar nu och medan jag väntar på ett mailsvar från min skrivarkompis så ska jag och Kira ta oss en tur i det våriga vädret. Jag börjar inse att jag får vänta förgäves på det där solskenet men det är ju ändå ett par plusgrader så nog ska vi klara oss. Jag antar att jag får räkna med att ha en rejält blöt hund innan vi är hemma igen. Undrar hur många veckor det behöver töa innan våra vansinniga snödrivor smälter bort, vi kanske t.o.m. hinner flytta innan dess. ;)
.
Gubben ringde för en stund sedan och meddelade att vi får gäster i kväll, vilken tur att det lämnat över ett och annat från helgen så man nu har nåt att bjuda på. :) Alla andra vänner och bekanta som inte kommit sig för att hälsa på oss tidigare får gärna komma nu de närmaste veckorna så ni hinner innan vi flyttar. Visst får ni komma och hälsa på efter att vi flyttat också, men jag antar att det kommer att ta en par månader innan vi är klara med renoveringen och har var sak på sin plats.
.
Jag måste erkänna att det fortfarande känns overkligt att vi har köpt huset. Eftersom ingen av oss är hemma från Lepplax och ingen av oss någonsin bott där så ska det bli spännande att se hur vi börjar trivas. Det tar ju alltid en tid innan man lär känna ett nytt ställe, innan man vet vart alla vägar leder och var dom riktiga "smultronställena" finns. Lyckligtvis har vi många vänner som bor där så jag tror inte att vi kommer att känna oss alldeles ensamma och bortkomna. Jag tycker också att det är bra att vi flyttar någonstans där ingen av oss har bott förut. Det är liksom mera på "samma villkor" då. Hur som helst så ska det bli roligt och om jag har lärt mig något så är det att man aldrig skall säga aldrig. Bara för ett par månader sedan så sa ju jag att jag aldrig skall ha något renoveringsobjekt mera. Efter att ha renoverat upp tre av de fyra ställen vi bott på sedan vi gifte oss så hade jag fått nog och bestämt mig för att nästa hus jag flyttar i skall vara så nybyggt eller färdigrenoverat att jag inte behöver renovera själv. Ack så man kan bedra sig... ;) Nu ser jag dock fram emot renoverandet. Jag kan ju bara instämma i uttrycket: "he  e rokoan kaar som int kan änder se". :)
.
Nåja, nu promenad!

Ny vecka - nya tag

Efter att inte ha hunnit motionera överhuvudtaget sedan i tisdags och haft en helg då man ätit sig mera eller mindre fördärvad så kunde det ju inte leda till något annat än ett katastrofalt nederlag på vågen. Nu måste jag verkligen skärpa mig innan det går helt åt skogen igen. Nya tag fr.o.m. i dag alltså. Bort med allt småfuskande. Helt onödigt!
.
Jag unnade mig en skön sovmorgon och nu har jag brunchat och suttit och hängt på nätet en stund. Försöker förstås dra ut på det oundvikliga. Jag bara måste ta fram alla mina forskningsartiklar och försöka få ihop det till nåt vettigt nu. Det går inte att dra ut på det längre, det slutar illa i så fall.
.
Har planerat in en långpromenad med Kira. Solen orkar inte riktigt kika fram ännu, men jag räknar med att om nån timme eller så är det nog fullt solsken och då snörar jag på mig mina Asics och drar iväg på länk. En riktigt skön start på veckan önskar jag er!

Hej alla!

Har haft en intensiv men väldigt rolig helg! Vi hade övernattningsgäster från fredag till söndag. I fredags kom våra norska gäster och även om vi aldrig hade träffats förut så var det världens härligaste människor och efter tio minuter kändes det som om man känt varandra hur länge som helst. Från lördag till söndag kom också våra fina vänner och "neighbours to be" H&M och gästade oss. Har varit en hel del köksbestyr i helgen men med många kockar så blir det en riktigt bra soppa till slut! ;)
.
För ett par timmar sedan skjutsade vi våra nyfunna vänner till flyget och när man kom in på flygstationen så grep den en genast - den där farliga resfebern. En nästan oemotståndlig känsla att bara boka en plats på första bästa flyg och se vart det bär. Jag vill resa NU! Hoppas det går över snart, för här hos oss finns varken tid eller budget för någon resa just nu.
.
På tal om något helt annat, såg ni månen igår? Vi såg en kort skymt av den på väg hem från Biblion och den var ju så stor och fin. Tyvärr hade jag inte med någon kamera att föreviga den med. Enligt aftonbladet är det ju 18 år tills den nästa gång befinner sig lika nära jorden igen.
.
Nu känner jag att jag är så där lagom mör i kroppen efter hela veckan, den har varit väldigt intensiv från början till slut. Klockan är ju redan nio och jag tror att jag ska stupa i säng, gubben gäspar i kapp med mig och det är ju inte konstigt - så gammal som han blivit på senaste tiden. ;P Fr.o.m. i morgon väntar en vecka med intensivt jobb på examensarbetet, vi hoppas på att åtminstone lite hinna i kapp våran tidtabell.
.
Hoppas att ni har haft ett riktigt skönt veckoslut och att ni hunnit vara ute och njuta av det vackra vädret. Eftersom vi spenderat det mesta av dagtiden under jord har vi inte hunnit se så mycket av solen, men vi hoppas på flera vackra dagar i vår. Godnatt med er alla!

Va e de för en dag...

..e de en vanlig dag? Nej, de e ingen vanlig dag, för de e Davids födelsedag, hurra, hurra, HURRA! :) Hela 28 år blir min käre make i dag, (gambe raati).
.
Dagen kommer att spenderas i Biblion, där vi har bibeldagar den här helgen. Om någon önskar följa med på nätet kan ni klicka in er här. Alla föredrag samt morgondagens Gudtjänst sänds via nätet. Ni är också välkomna att delta till Biblion, Biblioteksgatan 5, Vasa. Här hittar ni programbladet för helgen.

Spännande!

Nu har jag varit på min sommarjobbsintervju till BB. Nästa vecka borde jag få veta om jag fått jobbet eller inte. Vi var tre från klassen som varit på intervju idag och hon har jobb åt två av oss, eventuellt alla tre, hon skulle ännu räkna genom en gång till ifall hon behöver ännu en vikarie. Om jag får jobbet så skulle jag alltså få jobba på BB sidan, ta hand om mammorna när de kommer från förlossningen, visa och handleda dem med amning och babyvård och såna saker. Jag vill, jag vill, jag vill!!!! Må så vara att det skulle innebära en sommar med mycket tid längs vägen och lite särboende mellan varven, men vilken möjlighet. Nu får ni verkligen hålla tummarna. :)
.
Samtidigt så känns det tryggt att veta att det går som det är menat. Får jag inte det här jobbet så har jag ju redan ett sommarjobb att gå till, så allt kommer nog att ordna sig till det bästa. Tänk vad Han tar hand om oss!

Godmorron, e du riktigt vaken än?

Här är jag vaken sen en knapp timme tillbaka, på strålande humör trots att tenten gick mera eller mindre åt skogen i går.(Ju mera jag tänker på den, desto mera kommer jag på att jag glömt). Har vräkt i mig en morgonomelett och nu ska jag ta itu med dagens alla hundra sysslor. Jag tror jag ska börja med att åka och handla lite smått och sedan baka chokladmuffins, gå på intervju mellan varven, göra köttfärslimpor och sedan ta itu med det trevligaste av allt - städningen. ;) Men om jag sparar den till sist så är det ju det som gubben blir tvungen att hjälpa mig med. Man får ju inte vara dum... ;)
.
Jag tror att jag inte riktigt har förstått det ännu att vi har faktiskt kommit överens om ett husköp, det känns så overkligt trots att man har planerat i flera veckor. När gubben ringde igår och sa att vårt sista anbud blev godkänt så kändes det riktigt konstigt. Vad ska jag nu grubbla på? (som om det inte skulle finnas nog av den sorten...) Kanske det börjar kännas mera verkligt nästa vecka när vi far och skriver alla papper, då är det ju mera på riktigt.
.
Något jag ju kan grubbla på är vem ni är som kikar in hit? Den här veckan har det varit mycket flera än vanligt som är inne och kikar, det vore så roligt att veta vem ni är, så tveka inte att lägga en liten kommentar här under. Ibland får jag höra av någon att de brukar läsa min blogg, personer som jag nog känner, men som jag inte skulle kunnat tro att hade hittat hit. Själv tycker jag ju att min blogg för det mesta är en tråkig uppräkning av vad jag gjort, borde göra, inte vill göra, jämmer över mina pluggmängder osv. I sällsynta fall har jag nåt mera intressant eller roligt att dela med mig av, men många gånger skriver jag mest för att jag tycker att det är så roligt att skriva. Dessutom brukar jag ofta när det byter månad kolla ett år bakåt i mitt arkiv och undra vad jag gjorde den här tiden för ett år sedan. Den här bloggen är alltså mest till för mig själv och mina nostalgiska stunder, men naturligtvis tycker jag ju att det är roligt om min gråa vardag även intresserar andra. :) Så, än en gång, sätt gärna en lite kommentar om vem ni är - You would make my day! ;)
.
Och ifall det är någon ny läsare som egentligen inte känner mig - så här ser jag ut (ungefär)
.
.
Jag är väl inte världens snyggaste direkt, men jag gillar verkligen min ansiktsform. T.o.m. så mycket att jag valde en man som liknar mig lite. Här är han:
.
.
Den söta killen i bakgrunden är vårt äldsta fadderbarn Zacharias. :)

Tä sko ha dan ha ve tå

Har inte fått gjort så mycket som jag hade önskat men tillika har det varit skönt att bara ta det lugnt en kväll för ovanlighetens skull. Gubben har lovat hjälpa mig i morgon med både ett och annat så nog ska det reda sig ändå.
.
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova en ordentlig natt utan att fundera på varken bu eller bä. I morgon är det dags för sommarjobbsintervjun. Få se vad det blir av det hela! Ni kan ju skänka mig en tanke där vid 13-tiden.
.
Godnatt!

NU!

NU - ska jag njuta av att ha skrivit den sista tenten på åtminstone ett par veckor. Även om det var en dödligt svår tent och jag funderade att ge upp redan på första frågan då man skulle redogöra för en bok som jag inte ens läst. Svamlade ihop en massa hela tenten igenom och hoppas och ber på mina bara knän att det åtminstone skulle räcka till en fyra, för jag vill varken ha sämre än så eller skriva om bara för att höja.
.
NU - borde jag riva igång och städa kåken om vi överhuvudtaget ska kunna ta emot några gäster i helgen. Börjar nästan vara svinstie-varning här för tillfället.
.
NU - ska jag börja fixa till lite nötinnerfilé för i kväll ska vi fira, eftersom...
.
NU!!!!! - ska jag äntligen avslöja vad det är som vi väntat på för beslut. Vi har idag kommit överens om ett husköp! Jag har ju i över ett år gått och filat och planerat på vårt bygge, sökt lite tomter, haft ett par goda alternativ, ritat och skissat på drömhuset, sett för mitt inre hur det ser ut både inuti, utsidan och tomten... Sen plötsligt för ett par veckor sedan när jag öppnade tidningen en söndag så sade jag bara: "Här har de ju ett hus åt oss!" För en gångs skull var gubben helt med på noterna och sedan dess har det rullat på. Har varit på husvisning, pratat med banken, suttit och planerat eventuella renoveringar, svängt och vänt på varje euro för att kolla om det går ihop och dessutom varit med om en utdragen budgivning. Men idag kom vi då överens och nästa fredag så sätter vi oss ned och underteckar köpebrevet.
.
Vad säger ni? Var det värt att vänta på? ;) Nä, antar att alla visste vad det var frågan om redan, men jag måste ju ha nåt för mig för att fördriva tiden medan man väntar på att få nån klarhet i livet. (Att läsa på tent räknas inte som godkänt tidsfördriv, utan som ett nödvändigt måste).
.
Nu kanske ni undrar vad det är för hus. Eller vet ni alla det redan? Ni som inte vet så hittar det här. Jag måste samtidigt be er att ha överseende med hur den övrevåningen ser ut. En fullständig renovering är inplanerad så ni kan vara helt lugna. :) Jag hade gärna suttit här och orerat länge och väl om huset, men nu är det tyvärr så att jag inte har tid, återkommer med mera nyheter från FNB (föreningen för näsvisa brudar) i ett senare skede. Ha de gött!

Trött i huvudet

Nu börjar jag verkligen bli trött i huvudet. Har fuskläst den andra finskaboken. (=bläddrat igenom den och bara stannat där sådant nämnts som jag inte läst om på andra ställen och som kan vara viktigt). Nu ska jag i duschen och sedan plöjer jag igenom alla papper en sista gång innan det får bli natt för min del. Klockan är hur mycket som helst redan nu.
.
Väntar fortfarande på att magsjukan ska komma på besök. Hade just kontakt med syrran via ansiktsboken och nu visade det sig att Kevin har angina också. Kan det bli bättre? Nu har jag suttit och googlat på inkubationstiden för angina och förväntar mig insjukna i det också om några dar. Men hypokondrisk - det är jag då inte... ;P
.
Morgondagen blir en rätt så tuff dag, börjar med seminarium i vårdteori på förmiddagen då vi ska presentera vårt arbete i vårdteori. Där har vi skrivit om en vårdteoretiker, i mitt och Carolins fall om Joyce Travelbee och om hennes teori om mellanmänskliga relationer. Inte det mest inspirerande arbete jag gjort om jag skall vara helt ärlig. Sedan är det tenten på eftermiddagen. Men när den är avklarad, då mina kära vänner - DÅ ska jag fullständigt strunta i allt vad skolarbete heter HELA helgen och i stället försöka tanka kropp och själ med ny kraft. Sedan nästa vecka tar jag itu med examensarbetet med nya tag, ligger redan en rejäl bit efter vårt planerade schema, men har det inte funnits tid, så har det inte.
.
Godnatt med er nu, håll tummarna för morgondagen, både för min tent och för att vi ska få ett slutgiltigt besked så vi inte längre behöver hållas på halster! :)
.
Min tegelstenskompis. Knappa 700 sidor barnmorskekunskap på finska. Bara att sätta tänderna i...

Ett besked

har vi fått i dag, ett positivt sådant dessutom. Ett steg längre på vägen, nu är det "bara" ett litet kvar. Jag blir mera än galen på att det tar sån tid, men jag hoppas att ni orkar vänta. :) Många av er vet ju redan vad det är frågan om, men jag vågar ändå inte ropa hej högt innan vi är helt över bäcken. Så ni som inte vet och är sprängfärdiga av nyfikenhet (om det nu finns några sådana) - ge er till tåls ännu en dag eller två så borde det hela nog vara uppklarat. :)
.
Jag har faktiskt varit en riktig plugghäst idag, men dessvärre så tar det så länge att läsa så fast jag suttit länge så har jag inte hunnit igenom ens hälften av vad jag borde. Undrar var vi ska gräva fram nån talang som skulle fixa den här tenten åt mig, just nu känns det lite tröstlöst.
.
Sitter dessutom hela tiden och känner efter om jag nu inte känner av lite illamående. Så fort det bubblar eller har sig i magen så tror jag att nu, nu startar det. Snart får jag springa till toan. Men än så länge har det stannat vid inbillning och med seminarium och tent i morgon, sommarjobbsintervju på fredag och nattgäster fre-sön, så har jag i sanning varken tid eller möjlighet att bli sjuk just nu. Söta syskonbarn i all ära, men jag vill helst inte ha några magsjukebobbor av dem! :S Nu slutspurten på tentläsningen.

Godmorgon vänner!

Hann inte läsa så värst mycket på tenten i går, kollade på det material som vår lärare sammanställt och började läsa lite i en av dom finska böckerna, men det tar så fruktansvärt mycket längre att läsa på finska än på svenska! När jag läser på svenska så "rinner" mina ögon över raderna och på något otroligt sätt så lyckas ändå min hjärna uppfatta och ta in det som står, (åtminstone till en viss del). Men med denna hopplösa finska så måste jag läsa minst fyra gånger långsammare och verkligen tänka på vad jag läser eftersom dessa små böjningar och ändelser och saker kan ha så stor betydelse för meningens innebörd. Jag har en känsla av att den här tenten inte kommer att gå så där smärtfritt som jag skulle önska. Tror jag kommer att koncentrera mig på att lära mig ordentligt det vi gått igenom på föreläsningarna och sedan läsa till det jag nu hinner från böckerna. Med det borde jag ju nog åtminstone bli godkänd, blir det ett riktigt uselt resultat så kan jag väl för allt i världen försöka tenta upp det sen (i mitt nästa liv när jag har mera tid...)
.
Har smällt i mig en omelett till frukost och nu borde jag då ta itu med läsandet. Känner lyckligtvis inte av nåt illamående ännu, jag hoppas jag klarar mig undan allt vad magsjuka heter, sånt har vi ju inte tid med! Sen har jag på känn att det var nåt annat jag skulle skriva också, men tanken flyger för tillfället lite snabbare än fingrarna, så jag hann glömma det redan. Antagligen var det inte nåt alltför viktigt i så fall. :)
.
Har ni märkt hur mycket ljusare det är på morgnarna? Jag har så svårt att somna om efter att gubben stigit upp, för trots att vi har rullgardinerna neddragna för fönstren så är det så ljust i rummet att man utan problem kunde läsa utan lampa. Härligt med ljus, men jag skulle gärna sova nån timme till, då jag nu en gång får... Sen en timme eller så senare, när min klocka börjar ringa, då är det inga problem att somna. Jag hinner drömma många långa drömmar mellan "snoozningarna".
.
Nå, ha en skön dag alla vänner, det ser ut att bli vackert i dag med så ut i friska luften med er! :)
.
Bilden lånad härifrån.

Tyvärr, tyvärr, tyvärr...

det besked vi fick idag ledde ännu inte till några slutgiltiga beslut, så nu tar det en dag eller två igen innan man vet något helt bestämt. Så alla ni som hade hoppats på att få veta nåt får ge er till tåls ännu en stund.
.
Själv har jag just kommit hem från ett Stepbodypass. Huvudvärken hade inte släppt helt men det gick bättre och bättre och nu är den nästan helt borta. Ett rejält gympass kan göra susen för kroppen! :) Någon tentläsning har jag tyvärr inte heller hunnit med, har haft en massa småsaker att färdigställa på flera andra arbeten också, så jag har inte hunnit. Men nu ska jag hoppa i duschen och sedan ägna en timme åt tentlitteratur innan jag bänkar mig framför tv:n igen. i kväll kommer ett av mina favoritprogram, nämnligen the Mentalist. Jag har några program som jag bara "måste" följa och koppla bort alla skolarbeten en stund.
.
Nå, vi får hoppas på nya besked i morgon, helst några som leder till nåt slutgiltigt den här gången, börjar som sagt bli rätt så trött på detta evinnerliga väntande och att inte veta nåt säkert. Ha en skön kväll nu alla, sätt er i soffan bredvid nån ni tycker om och håll handen eller nåt. Varför inte ge en fot- eller nackmassage? Jag är säker på att det vore uppskattat! :)
.
Ps. Väntar med spänning på att se om Herr Mag. A. Far kommer på besök. Världens underbaraste systerson Kevin pussades vilt med mig i söndags och jag busade en massa med goa Moah också. Nu ligger båda och spyr, så man kan ju ana vad man har att vänta sig. Najs...

Hemma igen

har en bultande huvudvärk, men tenten är i alla fall skriven och det om något känns otroligt skönt! Jag tror att den gick rätt så bra, borde inte ha några riktigt stora missar i alla fall, lite oklart om det räcker till en femma, men med tanke på vilken mängd info man skulle trycka in så får jag väl vara nöjd om jag får en fyra, även om det går emot mina principer.. ;)
.
Hann inte äta nån lunch innan jag stack iväg, så nu var det skönt att bara kunna värma upp av gårdagens kycklinggryta. Hoppas den kurerar huvudvärken, för nu är det bara att dra upp snoret och fortsätta plugga. Det vackra vädret försöker jag ignorera, även om det är lite svårt med tanke på att solen lyser rakt in på bordet där jag sitter med alla mina papper. Om bara huvudvärken släpper lite så blir det Stepbody i kväll, får se hur det blir.
.
Vi väntar fortfarande otåligt på besked, skulle egentligen få veta vid ca 14-tiden, men när jag ringde och frågade gubben hade ingen ringt honom ännu, så vi lever vidare i spänning ett tag till!

I dag är den här

Dagen som jag både fruktat och väntat på. Ända sedan man började skolan har man vetat om att man kommer att ha en alldeles fruktansvärd tent i farmakologi där man ska kunna på gränsen till vad som är möjligt att trycka in i en människohjärna. Just nu fylls hela mitt huvud av olika farmakologiska termer som snurrar på fram och tillbaka, alla världens olika verkningsämnen, indikationer, kontraindikationer, biverkningar. Hur ska jag minnas nåt av det här när jag väl sätter mig ner och börjar skriva? Och hur ska jag göra för att inte blanda ihop alltsammans till en enda röra? Jag önskar att jag när den här tenten är skriven kunde ta mig tid att bara pusta ut och njuta av att den är över, men som jag redan "jamsat" om hundra gånger så har jag ju nästa vansinniga tent i övermorgon. Tills dess har jag ca 400 sidor finsk text att plöja igenom och sen borde man ju helst minnas nåt av det också.
.
Sen var det ju den här dagen vi också väntat på. Dagen D, med det "stora beskedet". Jag kunde inte somna om efter att gubben stigit upp där vid halv sjutiden, jag låg bara och funderande på "tänk om..." och "tänk om inte..." Nu börjar det snart kännas som att jag inte längre orkar bry mig om det bli bu eller bä, bara man vet nåt i alla fall så man kan börja planera resten av sitt liv nån gång. Jag med mitt kontrollbehov vill ju ha allt färdigt utstakat, minst ett par månader på förhand, tack! ;) De år jag hittills fått gå i LHS, (Livets Hårda Skola) har nog fått mig att inse att det inte är så "bara" att planera och tro att allt går som man tänkt, men ändå har jag fortfarande svårt att helt släppa kontrollen och bara tänka att det blir som det är menat att bli.
.
Nåväl, nu har jag ännu knappa tre timmar på mig att ta en sista djupdykning i medicinernas underbara värld. Ni får ha det så trevligt så länge, om jag överlever tenten så kommer jag kanske med en uppdatering om hur det gick. Jag får avsluta med det sedvanliga: Håll tummarna! :)
.

Pluggpaus

Tog en timmes pluggpaus för att vila hjärnan och har suttit och tittat runt på all världens bloggar. Har även kockat ihop en smarrig kyckliggryta och välkomnat hem en trött gubbe från jobbet. Måndagar är hans officiella "slappardag" då han inte behöver göra ett smack på kvällen. Ibland tycks våra veckor endast bestå av måndagar, men det är ju ett helt annat kapitel. ;P
.
Fick för ett par timmar sen veta att det är på fredag jag ska på min sommarjobbsintervju, så nu måste jag leva i spänning ända tills dess. Den spänningen är dock liten mot det besked som vi innerligt hoppas på att få i morgon, håll tummar och tår nu, det är inga småsaker det är frågan om... ;P
.
Nu ska jag ägna ytterligare två timmar åt att fördjupa mig i termer som leukotrienreceptorantagonister, sulfonureider, alfaglukosidashämmare och nitroimidazoler. Jihaa, jag kan knappt bärga mig. Men när klockan slår tio i kväll då kan ni ge er på att jag sitter som klistrad framför tv-rutan. "En unge i minuten" kommer ju i kväll och det får man bara inte missa! Tänk om jag faktiskt är så lyckligt lottad att jag om knappa två år dagligen får jobba med det här, eller tänk om jag är SÅ lyckligt lottad att jag redan i sommar får tillbringa mina skollediga veckor tillsammans med små söta ungar och deras nyblivna mammor. Jag vågar knappt tänka tanken. Men det blir som det blir. Får jag inte sommarjobbet på BB så får jag försöka tänka att det är nästan samma sak att jobba på 1:an, bara lite större människor man byter blöjor på, eller...? ;P

Härligt!

Har varit ute på en skön vårvinterpromenad med Kira. Även om vinden ven lite väl hårt kring öronen mellan varven så njöt vi båda av solens strålar och lite frisk luft. Fick lite nya krafter för att fortsätta med tentläsningen, jag ska "bara" duscha, byta i tvättmaskinen och slänga in lite mat i ugnen först.
.
Min rygg mår verkligen inte bra av det här intensiva pluggandet. Att sitta böjd över en massa papper är inget vidare för hållningen, känner när jag är ute och går/springer att min låsning (jag är nästan övertygad om att jag har en sån) mellan skulderbladen bara blir värre. Gör jag nåt åt det? Nä - jag gnäller vidare... ;)
.
Ut med er alla i den friska luften, njut av solen och samla D-vitamin! :)

Godmorgon!

Efter att i helgen ha ätit ett och annat gott som jag verkligen inte borde äta så var det nästan så att jag hade hjärtat i halsgropen när jag skulle upp på vågen i morse. Men där hade det stått still och jag kunde dra en lättnadens suck, hade räknat med att åka upp ett kilo eller nåt liknande, men jag klarade mig tydligen med blotta förskräckelsen. Dock har det stått väääldigt stilla hela den här månaden så jag vet inte vad jag ska ta till för dunderkur för att få det att börja röra på sig igen, helst neråt då alltså.
.
Nu ska jag ta itu med mina farmakologipapper, har ju tent i morgon på eftermiddagen och även om jag tycker att jag fått en hel del att fastna under mitt pluggande i helgen så är det så oändligt mycket mer som borde hinna fastna det närmaste dygnet. För att inte tala om mödravårdstenten som är på torsdag och jag inte ännu hunnit läsa på över huvud taget. Jag kommer i sanning att njuta när den här veckan är över, hoppas det inte kommer flera av den här sorten på väldigt länge!
.
Ha en riktigt skön dag alla! Här ett och annat tänkvärt ord för dagen:
.


Vad är nu detta?

Efter en helt bloggfri helg så är vi nu hemkomna till Vasa igen. Borde slänga mig i säng och sova för att orka plugga hela morgondagen, men jag tänkte att jag måste kika in på bloggen först för att se om nån orkat sig på att slänga iväg en kommentar eller nåt. Sen tänkte jag att jag ska kika lite på statistiken också eftersom den brukar ta en djupdykning varje helg. (Vilken tur att ni har annat trevligare för er på helgerna! ;) ) men döm om min förvåning när nästan fyra gånger mera folk än vanligt varit inne på min blogg i dag! Vem är ni som kikat in och hur kommer det sig att så många plötsligt hittat hit? Nu blir jag nog nyfiken! :)
.
I övrigt har jag inte så mycket att komma med. I helgen har jag avverkat ett årsmöte, umgåtts med mina underbara syskonbarn, pluggat till tisdagens vansinniga farmakologitent, zumbat och sprungit, ätit och sovit. En riktigt skön helg med andra ord. Nu väntar en mycket intensiv vecka, två tenter och ett seminarium. Sen ska det väl bli en jobbintervju också någon dag. På tisdag väntar vi också på ett mycket spännande besked, så om ni inte hållit tummarna förut så se till att göra det nu är ni snälla! :)
.
Nu ska jag krypa ner bredvid min älskling och sluta mina blå. Godnatt alla!

Fas 1 avklarad

Här trotsar vi snön som vräker ner och smäller upp grönskande gardiner våren till ära. Vik hädan vinter!
.
.
Jag ber er vänligen ignorera det faktum att det syns en skrynkla eller två, jag strök dem innan jag hängde upp dem, men nånstans på vägen upp så glömde de bort att hålla sig skrynkelfria... I stället kan ni t.ex. njuta av den "vackra" furupanelen på väggen... (ööööh... :) )

Glatt överraskad

Kan man bli ibland! :)
I går kväll var vi på bibelstudium så vi kom hem vid en niotiden. Jag satte mig med datorn här vid köksbordet och gubben for ner i källaren. Sen hörde jag någon som knackade, det lät som att gubben knackade i värmeelementet nere i källaren så jag knackade tillbaka i bordet. Sedan knackade han igen, och igen, och igen. Sen ropar han upp från källaren och undrar vad jag håller på och knackar för. Kira börjar morra mot ytterdörren och se - då går det upp ett ljus för tanten. Det är inte gubben som knackar i källaren utan någon som står utanför vår dörr och knackar! Jag är ingen fegis men någon som knackar så ihärdigt på dörren efter nio på kvällen en helt vanlig torsdag låter en aning skum, så jag ropade upp gubben från källaren så att han fick öppna.
.
Och vem står utanför dörren om inte hela familjen Löfs-Åkerlund! :) Vi väntade hit dem redan på sportlovet med då snorade de och hade sig så nu kom de på en överraskningsvisit istället. Inte oss emot! Skönt att jag fick en vettig ursäkt att skippa farmakologin i dag. :) Tandborstarna hade de med så det var bara att bädda gästsängen.
.
Gubben stack i väg till jobbet i morse, själv har jag dångat in en brakfrukost och busat lite med de goa ungarna. Nu stack de iväg för en runda på stan innan Nina skulle i jobb till kvällen, så nu har jag lite tid att få bort de mest juliga gardinerna, packa våra väskor och förhoppningsvis kika lite på mina farmakologipapper innan vi drar iväg norrut.
.
En fin start på helgen! Hoppas ni också har en skön helg!

Barndelen

i farmakologin hade också gått riktigt bra, så nu är halva den kursen avklarad. Bara den värsta halvan kvar då alltså. Jag ska försöka vara riktigt duktig i helgen och läsa flitigt även om helgen troligtvis spenderas norröver. Få se hur det lyckas. Just nu är jag i valet och kvalet om jag ska gå på morgondagens föreläsningar eller om inte. Vi har bara en kort föreläsning på förmiddagen i just farmakologi och den del vi ska gå igenom har jag redan läst flera gånger på egen hand så nyttan av att gå på själva föreläsningen kan ju diskuteras. Dock borde jag hämta en bok som en lärare lånar ut åt mig och Carolin för vårdteori arbetet.
.
Sen i något skede så borde jag hinna städa hela huset, helst byta bort jul/vinter gardinerna och få lite mera ordning på torpet. Tid för sånt har inte funnits de senaste veckorna men nästa helg får vi övernattningsfrämmande och tills dess hade man ju gärna fått bort en dammtuss eller två.
.
Just nu borde jag byta om och söka mig till gymmet, även om jag egentligen inte vill. Jag skulle helst krypa under filten i soffan och skita i alla måsten i dag, men se det går ju inte för sig. Gissa om jag längtar till den dag då jag med gott samvete kan slänga mig i soffan en kväll utan att ha en massa saker som skriker efter min uppmärksamhet. När månne den dagen kommer, nån som upplevt en sån ännu?

Plugghäst

Idag har jag lekt plugghäst. Jag har suttit med mina instuderingsfrågor till farmakologitenten och sen har jag förberett för posterpresentationen vi har i morgon på mödravården. (Haha, jag skrev först fel, det blev mördavården. ;D ) Nu är klockan miss i nassen och i morgon väntar just mödravård och sedan anatomiförläsningar på eftermiddagen.
.
I dag fick jag ett erbjudande om att jobba i morgonkväll på barnavdelningen här i Vasa. Tyvärr hade vi ju skola, så jag kunde inte komma, men hon som ringde sa att det nog kommer flera chanser och då jag sa att jag gärna kommer någon gång nu när vi småningom börjar ha lite lediga dagar här och där så noterade hon det och jag hoppas verkligen att de ringer igen! Vilken bra erfarenhet det skulle vara även om det säkert är spännande första gångerna.
.
Men nu måste jag verkligen dyka i säng om jag ska orka plugga lika intensivt de kommande dagarna. Borde ju börja titta på allt som skall läsas till mödravårdstenten också, vilket inte är lite. Godnatt!

I väntans tider

Haha! Jag gillar det faktum att rubriken lätt kan misstolkas, det är lite roligt att driva med alla som är ute efter någon sensationsnyhet här. ;) Och visst är vi i väntans tider här i huset, dock inte på det viset som man kanske först tänker. Vi väntar ju på att få se lite tecken på om Kiras parning har lyckats förstås, men så väntar vi också på ett annat besked som kan bli både positivt eller negativt. För varje dag som går och för varje steg i våra "förhandlingar" så stiger spänningen ytterligare ett steg och jag måste medge att det vore skönt att ha ett definitivt beslut i saken rätt så snart för jag börjar få så väldigt svårt att koncentrera mig på mina skolarbeten och jag har två jättetenter nästa vecka som jag verkligen borde fokusera på. (Oj, vilken lång mening det där blev...)
.
Sen väntar jag ju på nästa vecka också och på vilket besked det blir från BB om mitt sommarjobb. Mycket väntande alltså, vilket ju inte är min starka sida, men ibland har man inget annat val. Jag försöker tänka att det blir som det blir och som det är meningen att det ska bli, men det är bara ibland jag tror på det själv också. :)
.
Nu ska jag till skolan och försöka få ihop ett vettigt arbete med Carolin. Om jag inte är riktigt ute och cyklar så borde det vara det sista arbetet som skall fixas, sen är det "bara" tenterna och seminarierna och examensarbetet kvar tills om nån vecka då nya kurser river igång med nya arbeten. ÅÅÅUU JEEEAAAHH!:)
.
Ha en härlig dag alla, och fortsätt hålla tummarna för oss!

Tiistai aamu

Skönt med en ledig dag, även om den kommer att ägnas åt skolarbete. Jag såg just att min lärare satt upp facit till den ena räknedelen i tenten och jag hade räknat alla rätt. Skönt att veta, även om jag nog var säker på att jag hade räknat rätt så finns ju som sagt alltid den där lilla chansen att man slarvat med nåt. Väntar ännu på resultatet från barndelen, där vi skrev både teori och räknade. Men nog gick det väl bra där med skulle jag tro.
.
Har avnjutit en rejäl frukost med ostomelett och rågbröd. Nu ska jag välja och vraka mellan att dyka ner i mödravård, farmakologi eller vårdteori. Livet är väl bara för underbart, eller...? ;)
.
Ha en riktigt skön dag alla!

Måndag

Tenten gick bra. (tror jag) Man kan ju alltid lyckas med ett eller annat slarvfel i räknandet och eftersom man behöver ha 100% rätt för att bli godkänt så kan man ju lyckas bli underkänd om man inte är noggrann. Dock känns det som om läget var under kontroll, vi ska hoppas att det känslan är rätt!
.
Efter skriven tent körde jag via Prisma för att bunkra upp för den kommande veckan. Fick ett infall och gjorde en sats med leverbiffar när jag kom hem. Oj, så gott det blev! Det är inte så ofta jag kommer mig för att göra leverbiffar även om de är goda. Gubben var också nöjd och glad och det är ju huvudsaken.
.
Har plockat lite här hemma och sprungit ett varv med dammsugaren över de smutsigaste ytorna, mina kära parenteser är på väg hit på visit. Jag hade köpt lite kött och korv från personalbutiken i torsdags men jag glömde ta med det i går så de tar det med när de kommer. Tills dess borde jag ta fram mina farmakologipapper och Kätilötyö boken. Två stora tenter nästa vecka. Hohho. Sen ett rätt så stort arbete i vårdteori också... jämna plågor...

Intensiv helg

Mina helger tycks inte vara annat än intensiva nu för tiden. Mycket ska man hinna med på dygnets få timmar.
Trots tidig uppstigning på fredag så orkade jag vara vaken rätt så länge. Man fick ju mysa lite med Kevin och Pontus och då orkar man nog. Sen sov jag gott i minst nio timmar och vaknade pigg och glad (eller så inte ;) ) på lördagmorgon. Lördagen hade jag tänkt ägna åt tentläsning eftersom vi har första delen av farmakologitenterna i morgon, men då jag fick höra att gubben planerade att åka och hjälpa sin bror med hans källarrenovering, så kunde jag ju inte låta chansen att få träffa Moa och Melker gå mig förbi. Skippade tentläsningen och hoppade i bilen. Väl framme tog jag med mig M&M ut till pulkabacken och där fick jag dagens motionsdos så det bara rök om det. Upp och ner i backen, att dra en pulka med barn i uppför en isig backe är inte det lättaste vill jag lova. Sen blev det en liten promenad också innan vi vände tillbaka.
.
När vi sent om sider kom oss därifrån så hann vi inte mera än knäppa på bastun och plocka fram lite ätbart innan systeryster E kom med sin snoriga familj på snabbvisit. Vi lurade in dem en stund även om de bara tänkt köra förbi för att bevisa sin existens och där hann vi utbyta ett och annat ord. Kvällen avslutades med bastubad och Andra chansen i melodifestivalen. Efteråt kom en romantisk komedi som vi satt uppe och tittade alldeles för länge med tanke på att vi skulle upp relativt tidigt på söndagmorgon.
.
I morse steg vi då upp med ögonen mera eller mindre i kors och begav oss till Gudstjänst. Under kyrkkaffet konstaterades att vädret var för vackert för att låtas gå till spillo så vi bestämde oss för att fortsätta umgänget ute på isen. Sagt och gjort så åkte var och en hem till sitt och sedan träffades vi ett par stycken ute vid Ådö fiskehamn för att ta en promenad ut till Mässkär. På ditvägen pinade vinden på rätt så hårt i ansiktet men väl framme kunde man njuta av en kopp varm choklad och solsken. På vägen tillbaka hade vi vinden i ryggen så man kunde njuta mera av promenaden. Kvällen avrundades med ett besök i Näs där vi också hann träffa gubbens två yngsta systrar med tillhörande. Nu är vi hemma i Vasa igen.
.
Jag hade inte hunnit kolla min mail i helgen men nu när jag börjar öppna och se vad där riktigt finns så hittar jag en riktig guldklimp, nämligen en förfrågan om jag vill komma på arbetsintervju för sommarjobb på BB avdelningen här i Vasa. :) Gissa om jag vill! Få se vad det leder till, blir först v.11 så jag har ju tid på mig att hinna bli ordentligt nervös tills dess.
.
Av min "redovisning" av dagens göromål kan ni kanske utläsa att så värst mycket tentläsning har det i sanning inte blivit den här helgen. Så det är inte utan att jag är lite nervös inför morgondagens tent. Hoppas det går någorlunda i alla fall. Med tanke på de senaste veckornas vansinniga mängd skolarbeten så är det inte konstigt att orken och motivationen börjar tryta. Ska kolla snabbt genom mina papper ännu en gång nu när jag går och lägger mig så får vi se vart det räcker.
.
Ang. vårt "projekt" som omnämnts i vaga ordalag här på bloggen så kan jag ju meddela att det fortgår. Framskrider är väl att ta för stora ord i sin mun, men vi är mitt uppe i något som är både spännande och roligt men samtidigt gäller det stora beslut och man kan inte vara säker på utgången innan man har allt "svart på vitt". Håll tummarna för oss i alla fall, så gör ni en god gärning. Nu blir det natt här hos Åkerlunds. Godnatt!

Här sportlovas det för fullt

på min kära korvfabrik. Det här med tidiga morgnar hade man ju nästan glömt bort hur kändes efter ett par veckor i skolan, men redan efter en morgon så kom nog den välbekanta känslan tillbaka, tröööööött. I morgon börjar jag dessutom klockan fem, vilket innebär uppstigning kockan fyra, hipp hurra - eller? :) Nå, man får ja sluta tidigt då åtminstone.

I kväll har jag inplanerat en promenad. Eventuellt med kusin vitamin om hon inte hittat på nåt annat roligare i stället. Tills dess ska jag försöka sitta och hålla ögonen öppna. Har ju både tent och examensarbete att jobba på med men på något konstigt vis känns det inte alltför lockande just nu.

Härligt väder har vi ju i alla fall, härligt med solsken och (om än mycket lite) värme.

Onsdag morgon

Jag hade satt klockan på nio eftersom jag var vaken så länge i går kväll (natt). Dock vaknade jag av mig själv redan innan klockan ringde och kände mig för en gångs skull riktigt utvilad. Härlig känsla! Har vevat igång både disk- och tvättmaskinen och tryckt ner en frukost bestående av turkisk yoghurt med hallon och lite knaprigt varrasleipä, det senare bör jag nog varna er lite för - det är extremt beroendeframkallande!
.
Nu borde jag hinna både fixa lite här och där i kåken, packa mina väskor och däremellan slänga ett öga eller två på mina skolarbeten. Dessutom måste jag gosa lite med min sötaste vovve.
.
Yrvaken och med rufsig frisyr, men ack så söt och snäll! Mammas <3 :)

GÄÄÄÄSP

Har suttit uppe alldeles för länge och sett en film som kom på tv, trots att jag sett den förut. Är huvudet dumt får kroppen lida. Nu ska jag dyka i säng, i morgon borde jag packa för mitt "sportlov" som kommer att spenderas i Kållby resten av veckan om nu inget oväntat händer.
.
Dagens Stepbody var en enda lång pina, jag vet inte om jag ätit eller druckit för lite eller vad det var frågan om, men jag var helt utan ork. Stepdelen brukar inte vara några problem, men mina ben kändes som bly mellan varven. Dock överlevde jag ju och det är väl huvudsaken. :) Nu godnatt! I morgon ska vi och prata med b****n. Så hoppas vi också att m******n ringer i morgon med lite nyheter. Håll tummarna! ;)

Hyvää huomentaa, hurrit!

Rubriken får mig att minnas lågstadiets finska lektioner. Alltid när vi hade finska på morgonen så kom vår lärare hurtigt instegande och hälsade med orden: Huomentaa hurrit! Vi stackars dumma elever fattade ju inget utan svarade bara vackert: Huomentaa! :P  Uttrycket fastnade dock rätt så hårt i skallen på mig så ibland när jag ska hälsa god morgon på finska så får jag nästan bita mig i tungan för att inte "hurrit" ska slinka med också. Undrar vad jag skulle få för svar om det råkade hända sig nån gång... :)
.
Jag har varit vaken sedan nån gång före sju i morse, var uppe och fixade nåt ätbart åt min käre man. Sen hade jag tänkt fortsätta sova, men fastnade (än en gång) med datorn i famnen och hux flux så var klockan halv tio och två och en halv timme hade gått åt till ännu mera inredningssurfande. Det här kan minsann bli en sjukdom är jag rädd. :)
.
Nu har jag smaskat i mig en mumsig frukost med bacon och stekt ägg och knaprat på lite varrasleipä så jag är redo att ta itu med de sista artiklarna. Sen börjar själva arbetet, att få ihop nån vettig sammanställning. Har försökt vara systematisk och märka upp det jag läst med olika färger för ämnen som "hör ihop" så jag ska ha lätt att hitta det sen när jag ska få ihop det hela. Undrar hur det går för min skrivarkompis. Borde väl småningom ta kontakt och höra hur vi ska fortsätta. Hennes artiklar borde ju också komma med i samma veva.
.
I dag är det ju en ny månad och som jag misstänkte - ett litet misslyckande på vågen, men vad gör väl det? Nya tag bara, vi hoppas på en bättre viktnedgång den här månaden. I dag blir det stepbody i alla fall, borde hinna med ett och annat innan dess så det är väl bäst att jag sätter i gång. Ha en skön dag!
.
Lägger in ännu en liten inspirations bild, hittad här:
.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort