Ledig igen! :)

Ledig ända sedan i onsdags på eftermiddagen och inget jobb förrän i morgon kväll kvart före nio. I onsdags på kvällen plockade jag och gubben vuxenpoäng då vi satte ett par timmar på att plocka bär i "vår" trädgård. Har ett antal vinbärsbuskar och på hela baksidan av huset lyser det blått av blåbär. Fick ihop ett par liter vinbär och så tog jag lite gamla blåbär och havtornsbär ur frysen och begav mig till Kållby i går på förmiddagen.

Njöt av vackert och varmt väder, fick tvättat bilen och kokat saft av mina bär. En snabb simtur med morsan på kvällen och dagen var fulländad. Vaknade i natt av att det stormade och åskade, första natten denna sommar som jag vaknat av nåt sånt. Andra nätter har man sett att folk har skrivit om på Facebook, men jag har inte vetat av någonting de gångerna. Jag antar att jag varit så trött och sovit alltför djupt för att vakna av lite blixtar och dunder. Lillebror o farsgubben är ute på nåt Racing äventyr så min kära mor och jag får rå om oss själva här i Kållby.

Just nu funderar jag bara vad jag ska hitta på i dag, solen skiner för tillfället, men vissa moln här i närheten ser nog ännu rätt så hotfulla ut, så jag vågar inte riktigt tro på nåt toppenväder i dag. Undrar om systeryster är hemma och vaken, har lite abstinens efter mina söta systersöner. Kanske jag vågar ringa henne om en stund, vill ju inte väcka henne om natten inte varit den bästa i sömnväg.

Hoppas ni också har det skönt. Jag har det rätt så bra för tillfället, ledig som man är, men måste nog godkänna att jobbet börjar smaka lite trä nu. Men, men... tre veckor till efter denna, det är bara att försöka hålla ut de sista skiftena nu. Femton skiften kvar, av dessa är fyra nattskiften, två kvällskiften och nio morgonskiften. Morgonskiftena är både de bästa och de värsta. De bästa för att man får ut det mesta av dagen hemma, (om man nu orkar göra nåt efter jobbet) och de värsta eftersom det är det tyngsta jobbet på mornarna då alla patienter ska tvättas, sängarna ska bäddas o.s.v. I onsdags skrek min stackars rygg efter ett av mitt livs fysiskt tyngsta pass. På de senaste veckornas lista har jag haft väldigt få kvällskiften, det är lite tråkigt, för det är skönt att i bland få sova lite längre och så får också kroppen, då framför allt ryggen, ha ett lite lugnare arbetspass.

Nåja, lönedag idag gör ju också livet lite lättare. :) Dock ska höstens resa betalas så jag har ju inga problem med att fundera ut vad jag ska göra med pengarna som rullar in. Utrullningen sker minst lika snabbt om inte snabbare. Ser dock framemot en underbart skön och avkopplande resa i höst. Bara knappa sex veckor kvar.

 


Skööööönt

Har ledig helg, fredagen bestod av fredagsmys tillsammans med delar av min kära familj.
Lördagen steg vi upp tidigt, trots dåliga väderprognoser hade vi bestämt oss för en dag på sjön, regna om det så regna ville. Solen sken dock snällt när vi packade oss i svärfars Buster och styrde kosan mot Rågön. Där var moster L med familj som vi hann umgås med en stund innan de begav sig hemåt. Njöt en stund av vädret på bryggkanten, men gubben fick snabbt tråkigt så vi stuvade oss i båten igen.
Körde runt lite här och lite där i skärgården innan vi landade hos min farbror/fadder Eki o Gunilla. Vid det laget hade det blåst upp rätt så ordentligt men på baksidan av deras villa var det lä och solen gassade på. Njöt av vädret, sällskapet och gott dopp medan vi diskuterade bygg och resor och allt där emellan.
Sen ringde syrran och funderade om nån grillkväll vid deras villa så när det närmade sig kväll styrde vi kosan dit. Där var det lyckligtvis lä så tillammans med flertalet syskon, kusiner och deras gubbar och barn så njöt vi av en kväll med grillande, bastubad och simmande. Sent blev det och trött var man men känslan av att sakta puttra hemåt på ett lugnt hav och med en underbart vacker solnedgång var som balsam för själen. TACK alla för en underbar dag!
Idag har jag haft en riktig slappardag. Har tillbringat den mest i vägrätt läge på mammas soffa med ögonen mera eller mindre slutna. Känns som om det var precis vad jag behövde. Nu börjar solen våga sig fram igen så snart kanske man kan sticka näsan utanför dörren också. Känns som om jag verkligen har laddat batterierna för en ny arbetsvecka. Sen har jag bara tre arbetsskiften framför mig innan jag igen är ledig innan jag ska vaka i helgen. Hoppas att regnvädret dragit förbi tills dess och jag har ett par soliga lediga dagar att se fram emot.

Håhhåå jajjaa...

Oj vad jag är trött!
Har avverkat mitt fjärde morgonskift på raken och ännu ett väntar i morgon bitti. Skulle egentligen ha jobbat kväll i dag men en jobbarkompis frågade om jag kunde byta då hon hade nån tid att passa på förmiddagen. Sagt och gjort så bytte jag så jag missade min sovmorgon i dag. Dock var det ju nog ändå rätt skönt att styra kosan hemåt där strax före tre. Synd bara att gubben jobbar kväll, här hemma är det så tråkigt att lufsa alldeles ensam.
Har ledig helg framför mig. Hörde att de lovat uselt väder (vad annars?) men det tänker jag strunta i. Om jag så ska ut på sjön i spöregn och åskväder så må det så vara. Nästa lediga helg är först efter 20:e augusti, så jag jobbar min sista dag på avdelningen. Ska vaka en helg, jobba morgonskift en helg och sedan vaka en helg till. Lite trist men det ska väl gå an.
Hoppas ni har det skönt och får vara mycket lediga, i så fall kan ni ju försöka njuta för min del också.
Ps. Jag har snart röjt upp det sista rummet med flyttlådor, sakta men säkert... :)

Tillbaka till vardagen

Rivstart med morgonskifte direkt efter ledigheten. Sen är vädret tillbaka i sin gamla rytm igen, sol medan jag jobbar och så mulnar det lagom tills jag slipper hem. Sånt är livet.
Har ätit som en gris hela helgen, man hann knappt smälta frukosten innan det var dags för lunch och så fortsatte det i samma stil hela dagen, så vågen hade gjort ett ordentligt hopp uppåt märkte jag i morse. Skulle ta itu med nya tag i dag, men eftersom jag hade kvar lite godis från helgen så har jag suttit och tryckt i mig det nu efter jobbet. Lika bra att slå en till spik i kistan när man ändå har hammaren framme, ni vet...
Men nu är det verkligen nya tag som gäller, ca en och en halv månad tills vi åker söderut och tills dess skulle gärna både ett och annat kilo få försvinna. Om det mulna vädret håller i sig resten av kvällen kanske det är lagom svalt för en länk i kväll. Men nu ska jag vila en stund, sov alldeles för lite i natt och har ännu tre morgnar kvar denna vecka, omänskligt mycket! :)
Känner mig dock lite mera uppåt än de senaste veckorna, hoppas att det håller i sig en stund framöver, har knappa fem veckor kvar att jobba i sommar. Tyvärr får gubben inte ledigt sista veckan i augusti när jag är ledig, vi hade lite funderat på nån eventuell bilsemester eller nåt, men det får vi skippa, nåja, ska bli skönt med ledigt i vilket fall som helst. Sen börjar skolan igen, med allt vad det innebär.
Nä, nu ska jag slappa en stund, det får jag göra, har jag bestämt.

Ljuvligt, ljuvligt

Har avnjutit ett par underbara dagar här i Hangö, med vackert väder, trevligt sällskap och näring för kropp och själ. Jag kan knappt tro att det är sant att jag har varit ledig OCH haft vädret på min sida. Har badat flera gånger, så vintersmutsen är bortsköljd vid det här laget. Solen har värmt så skönt och lite bränna har man även lyckats skaffa sig. Nackdelen med allt är ju att det känns otroligt omotiverande att gå tillbaka till jobbet på måndag, men det ska vi inte fundera på nu, har ju ännu hela morgondagen ledig. Största delen av dagen kommer ju säkert att gå åt till bilresan hem, men förhoppningsvis är det inte så stekhett som när vi körde hit. Tur med luftkonditionering i bilen åtminstone! Hoppas att ni också har fått vara lediga och kunnat njuta av det underbara vädret!

Ingen förbättring i sikte

Ögat gör lika ont som tidigare, har varit via HVC där de kikade i det men eftersom inget skräp syntes till så blv det bara en sköljning av ögat och om det inte blir bättre så får jag söka mig ditåt i morgonbitti och få en läkartid. Men sånt har jag ju inte tid med, ska slänga mig i säng direkt jag kommer hem och försöka få ett par timmars sömn för sen kommer min älskade gullunge Kevin hit och ska spendera ett par timmar hos mig. Misstänker att vi ska söka oss mot stranden under dessa timmar, trots risken att få sand i ögonen.
Vi hann en sväng via Prisma också, har ätit allt för lite i dag, så nu står gubben och kockar nåt gott åt mig, sen blir det småningom att ge sig av till jobbet. Skönt med bara två skiften denna vecka, även om det är nattskiften. Ska njuta som en galning sen av att vara ledig flera dagar i sträck. Sen är jag ledig nästa veckas helg också, ofattbart, egentligen.

Små saker

kan driva en till vanvett.
För tillfället en så liten sak som ett sandkorn. Problemet är att detta sandkorn har kilat fast sig nånstans i mitt öga i går på eftermiddagen och idag nästan ett helt dygn efteråt gör det fortfarande fruktansvärt ont varje gång jag blinkar. Mitt öga är alldeles rött och tårarna rinner oupphörligen. Vilket leder till att näsan också rinner. I går kunde jag inte ha upp ögonen, gick och blundade hela kvällen. Även om sandkornet bara befinner sig i höger öga så gjorde det ont om jag bara blundade med höger öga så för att slippa smärtan var jag tvungen att blunda med båda. Vänster öga gick att ha upp men bara om jag höll handen tryckt mot höger öga. Trevlig kväll som ni förstår. Hade hoppats på att det på något mirakulöst sätt skulle ha försvunnit ur mitt öga över natten, men jag fick inse mitt nederlag när jag vaknade med samma stickande känsla i ögat. I dag tvingar jag mig dock att ha ögat uppe, smärtan till trots. Då jag känner att jag behöver ha en smärtpaus så riktar jag blicken snett uppåt till höger, håller jag ögat så gör det inte SÅ ont att blinka. Nackdelen är att jag inte kan hålla blicken på det viset så lång tid i taget för då får jag huvudvärk. Pest eller kolera alltså. Undrar hur mitt kommande nattskifte kommer att förlöpa. Hohhooo.
Nattskifte ja, det innebär ju att jag har hela dagen ledig. Där har ni förklaringen till det mulna vädret. Överraskad? Inte jag i allafall. I morgon lovar de vackert väder. I morgon ja - då jag måste sova för att orka med en natt till.

Friskt vågat -

-hälften vunnet?
Jag vann då inget på mitt våghalsiga försök idag. Slapp sent om sider hem från jobbet och då sprack plötsligt molntäcket upp lite. Cyklade hem i en fart av ca 100 km/h, bytte till strandkläder i 200 och cyklade till stranden i 300. Där blåste det vindar som gränsade till orkanstyrka och sanden yrde kring öronen. Men eftersom solen kikade fram mellan varven lade jag mig bestämt ner med en duns. Där låg jag i en timme och småfrös, solen gick snabbt och gömde sig igen och kom bara fram i små glimtar. Gav till sist upp mitt fruktlösa försök och cyklade hem. Nu ska jag bara försöka hitta nåt att fördriva tiden med så att jag glömmer bort hur ensamt och trist det är här hemma. Har en massa städning och ett helt rum med ouppackade lådor ännu som ropar på min uppmärksamhet, men motivationen är så långt på noll som den bara kan vara. Lika bra att vänta på bättre tider, det nödvändigaste är ju uppackat. Förhoppningsvis kommer jag mig i väg på nån promenix eller länk ännu i kväll, lyckligtvis hade vikten gått åt rätt håll från i går, sådan uppmuntran är bra i början så motivationen hålls uppe.

I all ensamhet

kom just hem från ett minst sagt råddigt kvällskifte.
Hem till ett tomt hus.
Ringde gubben, han var ute i skärgården och badade bastu, Kira var med och levde livet som vildhund.
Själv får man väl söka sig i säng, morgonskifte i morgon och på söndag, med 1 vårdare mindre i personalen än vanligt, vilket betyder att jag ska få den stora äran att hjälpa till i båda modulerna. Yihaa, trevligt veckoslut man har framför sig.
För att göra en kort sammanfattning - mitt liv suger.
Godnatt.

Nu får det vara slut

på mina undanflykter.
Har skyllt på flytten, på enorma mängder jobb, på vädret och på jag vet inte vad. Allt för att slippa väga mig eller över huvudtaget ta mig ut på nån längre promenad eller länk. I dag packade jag äntligen upp vågen och det var dags för sanningens minut. Och vilken sanning sen - PANG BOM rakt i ögonen! Alltså - slut på alla undanflykter. Slut på allt tröstätande. Slut på latande i tvsoffan.
Mjukstartade med en halvtimmes promenad/länk och från och med nu blir det bilen till jobbet bara de gånger det verkligen regnar, annars cykeln. Sedan ska det bli minst fyra dagars motionerade i veckan. MINST. PUNKT.

Idiotiskt

Att ha långkväll dagen innan man ska till morgonskifte.
Att det är mulet när jag är hemma och soligt när jag jobbar.
Att sitta här när jag har 1000 och 1 sak som jag vet jag borde göra.
Att sitta hungrig för att man inte orkar fixa nåt att äta.
Att bli ett fetto igen bara för att man inte orkar motionera.
Att vara missnöjd med allt utan att orka göra något åt det.

...

Var på en liten exkursion med cykeln i går på kvällen och hittade då en strand som inte ligger allt för långt härifrån. Så om morgonens nu rätt så soliga väder håller i sig ett par timmar till så tror jag bestämt att jag ska spendera lite tid där i dag innan det är dags för jobb i kväll. Hade jag vetat att den fanns där redan i går så hade jag tagit mig dit med blixtens hastighet i samma ögonblick som jag lade märke till att molntäcket började spricka upp, men det är för sent att grämas över det nu.
Som ni säkert mer än väl lagt märke till är jag en sån som tar ut alla problem i förskott och som grämer mig över saker en lång tid efteråt. Jag försöker att inte göra det men det verkar sitta väldigt djupt rotat i mig för det är mycket sällan jag inte gör det. Jag antar att det är detta som också till stor del orsakar min beslutsångest, jag vet ju hur länge jag går och retar mig på beslut som visat sig vara mindre lyckade. Jag verkar helt enkelt oförmögen att leva i nuet, drömmer om framtiden och grämer mig över saker som det är försent att göra något åt.
Just nu borde jag ju t.ex. vara glad över att solen lyser och att jag hittat ett ställe att spendera dagen på. Är jag det? Nej, nej... Jag är irriterad över att det inte var vackert väder hela dan i går, över att jag inte visste att den där stranden fanns här i närheten redan då. Jag gruvar mig för helgen då jag ska vara ensam och jag suckar över de många arbetsskiftena jag har kvar dessa sista dagar innan vi åker till Hangö på torsdag.
I skrivande stund ringer gubben och säger att han blev utan bränsle i sin vespa ett par hundra meter före sin arbetsplats. Vilket nu innebär att jag måste hitta en bensinstation, där de dessutom bör sälja tomma bensindunkar och tvåtaktsolja. Gaaaaahh! Bara en sån sak känns som en övermänsklig uppgift för tillfället. Jag vill bara dra täcket över huvudet och försvinna. Annars brukar jag tänka att jag vill dra täcket över huvudet och sova tills... ja tills vad det nu är jag råkar vänta på just då, en resa, helg, eller kanske att en tent ska vara över, men just nu finns det överhuvudtaget inget som jag väntar på.
Mitt liv går på autopilot, låt oss bara hoppas att ingen kopplar ur den för då störtar jag.

Sommartider, hej hej..

Ifall ni inte vill riskera att bli deprimerade så ska ni inte läsa längre än så här.
Jag avnjuter för tillfället min enda lediga dag denna vecka. Började inget vidare då man vaknade upp till en mulen himmel och regndroppar som faller. Just typiskt! Alla andra dagar gassar solen från klarblå himmel men då tillbringar man ju det mesta av sin vakna tid inom VCS´s väggar. Hämtade den stora lådan med alla våra DVD-filmer ur garaget och förberedde mig på en heldag i tv-rummet. Långt ner i källaren, utan fönster för att slippa beskåda  det bedrövliga vädret där ute. Efter att ha avverkat två filmer, varav jag storbölade till den första och smålog åt den andra, så gick jag upp och såg att molntäcket börjat spricka upp lite. Tog en kort promenix med Kira och bänkade mig sedan på balkongen eftersom vår tomt är alltför skuggad av alla träd för att det ska gå att sola. Efter ca en timmes vridande och vändande fram och tillbaka på den obekväma träbänken på balkongen blev det skuggigt där också så jag gav upp och gick in tillbaka. Nu sitter jag igen i tvsoffan och är allmänt sur, inåtvänd och bitter. Till råga på allt så har gubben långskifte idag. På min enda lediga dag! Från tio i morse till halv åtta i kväll. Jag som hatar att vara ensam hemma. :( Att man sen ska jobba hela helgen medan han sticker norrut och njuter av det vackra väder som väntas komma gör ju inte livet lättare. Nej, just nu känns det som om jag har mera än nog av allt som heter sommarjobb. Alla sköna varma sommardagar, som det är tänkt man ska leva på resten av året, så har man inte tid att njuta av. Man kan aldrig koppla av och bara vara, för antingen ska man till jobbet om några timmar eller så har man stigit upp så tidigt till morgonskiftet att man inte har ork att göra något, gå någonstans eller överhuvudtaget vara social ifall man träffar folk. Jag har nästan aldrig några helger lediga, och för vår del behöver vi nästan ha en hel helg ledigt om vi ska kunna ta oss ut på sjön. Ska man från Vasa till Larsmo, ut på sjön och sen tillbaka till Vasa igen, så tar stressen kål på det roliga. Dom få slantar som trillar in känns verkligen inte som någon kompensation för allt det underbara man missar när man aldrig är ledig. Fy, just nu har jag fullständigt nog!
Nå, nu har jag gnällt av mig lite, skyll er själva om ni har läst detta och blivit på dåligt humör, jag varnade er i början!

Trött

Vilken intensiv dag!
Morgonskifte på avdelning T3, inte många minuters sittande på hela dan.
Hem för att baka de sista tre salta pajerna och framför allt "panikröja" i vårt ännu å stökiga hem.
Inflyttningsfest med nära och kära, många underbara ungar och allt för mycket ätande.
Blommor och presenter.
Sämre 25-årsdag kunde man ha. ;)
Godnatt!
Trött och sliten 25-åring, ser nog ut att vara närmare 35 ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort