Sucka mitt hjärta...

...men brist icke.
Tent i morgon, har försökt plugga lite mera intensivt idag, i går misslyckades läsande än en gång. Känns verkligen inte som om jag har nåt under kontroll nu heller, blandar ihop alla olika begrepp och metoder och allt som tänkas kan. Jag hoppas att tenten inte är svår, för jag orkar verkligen inte skriva om den, vill bara ha undan den så fort som möjligt så jag får börja koncentrera mig på roligare kurser.
Sett ur ett lite annat perspektiv är dock mina tentproblem små i jämförelse med vad andra ställs inför. Jag fick i går veta att en av mina kusiner insjuknat i akut lymf och blast leukemi och hans cellgiftsbehandling ska påbörjas i morgon. Han är ett par år äldre än mig och har små barn. Man borde verkligen inte beklaga sig över en liten ynka obetydlig tent så länge man själv och ens nära och kära får vara friska. Men som den inbitna egoist man är så tar ju ens egna bekymmer upp största delen av ens vakna tid. Man borde skämmas åt hur man beter sig i bland och i stället vara tacksam över hur man har det.

Min man

Min man är en konstig filur. Han har en humor som det tar år innan man förstår sig på. Tyvärr har han inte förstått det själv, så otaliga är de stackars kassörskor som inte har en aning om vad han snackar om när han börjar dra sina konstiga historier eller kommentarer i kassan. Han är vääääldigt trög när det gäller att göra saker han inte själv vill. Är det nåt han själv vill så går det undan, oftast hinner han inte ens tänka efter före. Han kan sova mera än klockan runt utan problem, det är inte bara en gång jag väckt honom när jag kommit hem från ett morgonskifte vid tre tiden. Min man tror att smutsiga kläder vandrar till tvättkorgen av sig själv, för han lämnar dem alltid bredvid sängen och sen är de plötsligt tillbaka i skåpet, rentvättade och vikta. Min man är inte direkt ekonomiskt lagd, han betalar inga räkningar och vet aldrig om han har pengar på kontot eller inte. Min man är ingen sportig typ, han motionerar ungefär en gång i kvartalet. Min man är en besserwisser, även de gånger han inte har en aning om vad man diskuterar. De gånger min man är sjuk eller har slagit sig så kunde man av hans jämrande tro att han ligger på dödsbädden. Min man kan reta mig till vansinne på 4,7 sekunder, för att sedan skratta åt mig när jag är arg som ett bi.
Min man är bra på att laga mat, han kan trolla fram mumsiga rätter även de gånger då kylskåpet inte innehåller mycket mera än lampan. Min man går (oftast) att muta då jag vill få min vilja fram. Min man ringer samtal för min del de gånger min telefonfobi inte går att övervinna. Min man väckte mig mitt i natten för att visa att han renoverat klart vårt sovrum. Min man sålde sitt drömhus och sade upp sig från sitt jobb för att jag skulle kunna förverkliga mina drömmar om studier. Min man offrar sin nattsömn för min skull de gånger jag inte mår bra. Min man står ut med tårar, suckar och hopplöshet. Han orkar med mig de gånger jag knappt orkar med mig själv. Min man ger mig pussar och kramar varje dag. Min man älskar mig fast jag inte gjort något för att förtjäna det. Min man är världens bästa. Jag älskar dig DAVID!
Ps. Min man gillar inte att synas i bloggen, så skvallra inte åt honom ;)

Nya tag

Ny kurs påbörjad i dag, en väldigt intressant sådan också, idag har vi haft föreläsningar om barnakutvård. Började redan klockan åtta i morse, för första gången det här läsåret och det var nästintill omöjligt att ta sig ur sängen. Fick lyckligtvis skjuts med Fia, så jag slapp cykla till skolan.
Fick färdigt arbetet i kvantitativ metodik i går, men min tentläsning har verkligen motvind för tillfället. Har inte läst nåt i helgen, inget i går och högst en halvtimma idag. Tenten är ju om tre dagar! Som tur är har vi bara en halv dag i morgon, så får man (försöka) koncentrera sig på läsandet då, annars kommer det inte att sluta vidare lyckligt är jag rädd. Usch, om det bara vore ens liiiite intressant ämne, men det är så fruktansvärt ointressant så jag klarar inte av att läsa fokuserat. Jag märker hela tiden hur mina tankar är någon annanstans och jag har ingen aning om vad jag just har läst.
Gubben är ute på bilhämtningsäventyr, ska få överta en bättre begagnad bil av hans syrra så vi nu klarar oss tills vi får nåt från försäkringsbolaget. Jag ska krypa ihop under filten tillsammans med världens allra sötaste vovve och se på Idol, känns meningslöst att läsa på tent i kväll, får försöka ta nya tag i morgon och hoppas på bättre motivation. Nästa vecka är jag (förhoppningsvis) ledig två dagar inne i veckan, ser fram emot det och hoppas att inga nya skolarbeten har kommit tills dess, skulle vara så skönt att ha lediga dagar utan arbeten eller tentläsning som ligger och gnager i bakhuvudet och hindrar en från att riktigt njuta av lite extra ledig tid.
Ha en skön kväll!

Vår Ruka resa

Så här i efterhand kan man bara konstatera att saker och ting inte alltid blir som man har tänkt sig. Så inte denna gång i alla fall. Planen var ju en rolig helg i gott sällskap, med en lugn vandring på lördagen med gott om tid att njuta av naturen och eventuellt hinna ta ett eller annat foto under tiden.
Redan från början blev det inte riktigt som vi tänkt eftersom David inte fick ledigt hela fredagen utan var tvungen att jobba till klockan 13. När han slutade hade jag packat ner det mesta så vi hade bara att sätta oss i bilen och börja vår långa resa norrut. Startade sedan nån gång strax efter klockan tre från Lepplax och ställde in vår navigator på Keisarinnanmutka i Ruka. Hittade väl framkomna efter lite om och men stugan där vi skulle hämta vår nyckel och strax efteråt stugan vi skulle bo i. Slarvade in våra saker i stugan, konstaterade att dagens Idol avsnitt fick vi glömma, nån sveriges tv4 fanns inte att fås i stugan. Vi åt tortillas och Mias god kaka på kvällen och eftersom vi skulle vandra Pieni Karhunkierros på lördagen så blev det inte nån sen kväll för vår del. Bestämde oss för att sätta klockan på åtta och sedan starta så tidigt som möjligt, kanske runt en niotiden.
På morgonen steg vi då upp och åt morgonmål, packade våra vandringsväskor och gick ut till bilen. Minns sen bara att jag hörde David säga nåt i stil med "Vad nu? Vad är det här? Vad har hänt?" Sedan märkte jag att oj då, alla fönster på bilen var alldeles svarta. Tusen och en tanke hann snurra i huvudet innan vi kunde konstatera att vår bil hade brunnit nån gång under kvällen/natten. Detta var vad vi fick mot ögonen.
Där under bänken fanns bilens batteri och när bänken lyftes upp såg man tydligt att det var där som branden fått sin början.
Nu blev den där bilden lite fel svängd med vrid lite på huvudet så ser ni bättre. :)
Efter de första minuterna då man bara står där lite handfallen och inte kan tro sina ögon eller riktigt fullt ta in det faktum att man är strandsatt många hundra kilometer hemifrån och den enda bil man har är totalt obrukbar, så kommer den första vettiga tanken i huvudet - ring pappa! Vad annars? :)
Ännu flera minuter senare så hade vi fått ringt till försäkringsbolagets dejournummer och fick bara snällt sitta och invänta en bärgningsbil som skulle transportera bort de sorgliga resterna av vår kära trotjänare Audin. Minuterna blev till timmar och vi satt där och såg våra möjligheter till nån vandring överhuvudtaget rinna bort i takt med att klockan tickade framåt. Sent omsider kom då bärgningsbilen och efter ett tårdrypande (nåja kanske inte riktigt men..) farväl såg vi den bogseras bort.
David och Hans fick skjuts med chauffören in till Kuusamo och där hade försäkringsbolaget ordnat med en hyrbil åt oss. Strax efter klockan ett, alltså ca fyra timmar efter vårt schema kunde vi så äntligen starta vår resa mot Pieni Karhunkierros. Till vårt förfogande hade vi nu alltså en vit Volvo V50. Har bara en bild av bilen och den är suddigare än suddigast så ni får googla den om ni känner att ni bara måste få se hur den såg ut. :)
Kvart före två stod vi i startgroparna och framför oss låg 12 kilometer vandringsled. Eftersom vi nu var så försenade och var lite rädda att det skulle bli mörkt innan vi var hela varvet runt så hade vi lite extra fart på. Enligt den information vi fått på nätet så var beräknad tid att ta sig runt rundan ca 5-6 timmar. Något av det första som mötte oss var detta:
En hängbro. En av mina värsta fobier tillsammans med höjdskräck, björnskräck och lite annat smått och gott.
Perfekt för mig alltså att gå på en vandringsled med namnet Lilla björnrundan, vilken är full av hängbroar, branta stup och naturligtvis - en risk att man träffar på nalle nånstans där i skogssnåren, eller? Mycket vackert såg vi i alla fall under vår vandring, allt ville dock inte fastna på bild, har alltför många suddiga bilder för att jag ska vara nöjd. Fyra timmar efter start kom vi stapplandes tillbaka till startpunkten. För egen del med ömmande vader och trötta fötter. Här är lite av vad vi såg under vandringen:

Väl tillbaka till stugan igen var det skönt att ta ett bastubad och äta nötinnerfilé med potatismos. Satt en stund efteråt och åt lite gott men mina ögonlock blev tyngre och tyngre och min stackars vänstra fot som jag steg snett med två gånger under vandringen började värka mer och mer, så trots att klockan bara var runt en elvatiden på kvällen så beslöt jag mig för att sluta kämpa emot sömnen och i stället gå till sängs. Satte klockan på nio för att i lugn och ro hinna packa och städa på morgonen. Vaknade med stumma och stela vader och en känsla av att inte vara helt utvilad, men efter att ha varit uppe och gått en stund så kändes benen nog lite bättre. Vi åt frukost, packade ihop och städade vår stuga och efter att ha lämnat nyckeln tillbaka och återupplivat vår navigator som varit inne i bilen när det brann så satte vi siktet på suurpetokeskus. Dags att konfrontera ännu en av mina rädslor. Björnar.
Tyvärr så tog batteriet i vår kamera slut mitt under guidningen så dom allra bästa ögonblicken hann vi inte få på bild, som när en björn steg på bakbenen, satte ramarna i kors på magen och nickade när ägaren frågade om hon ville ha honung. Eller när han for in i buren med den största av björnarna och dennes mamma ( Den som ligger på bordet på en av bilderna ) och hade björnmamman att sätta sig på bordet bredvid den andra björnen medan han stod bredvid och gav dem äpplen och bröd. Den stora björnen gav honom också en och annan slick på kinden. Ägaren berättade en massa otroliga historier om sina björnar, hur han haft dem sedan de var små, att nån av dem brukar vara med honom och plocka bär och fiska eller hur nån av björnarna brukade sova i vardagsrummet när den var liten. En annan brukade ligga på hatthyllan i bilen när de var ute och körde nånstans. Helt otroligt att man kan leva på det viset med så stora rovdjur som björnen faktiskt är. Otroligt söta var de där björnarna, så min värsta rädsla har väl gått över, men jag vill för allt i världen inte möta en i skogen när jag är ute på promenad. Minst ett galler emellan vill jag nog ha för att känna mig riktigt trygg. :)
Efter besöket på suurpetokeskus så körde vi hem, med ett stopp vid ABC i Kajaanatrakten. Lämnade av vårt resesällskap, hämtade Kira, hann mysa lite med söta Kevin i Kållby och sen var vi tvungna att söka oss mot Vasa eftersom vår hyrbil skulle lämnas in. Skönt var det att sova i egen säng och lyckligtvis hade David kvällsskifte idag så vi behövde inte stiga upp så tidigt. Moa och Melker har varit hit en sväng och förgyllt min tillvaro i dag och nu väntar lite skolarbeten och tentläsning medan jag väntar på min kära make. Nu återstår också att vänta och se vilka besked som kommer från försäkringsbolaget och småningom bör man väl försöka hitta en ny bil åt sig också, kan bli intressant. :) Man är ju åtminstone en erfarenhet rikare efter den här resan.

--> RUKA

Ska nu packa ner lite smått och gott inför helgen i Ruka. Hoppas på vackert väder i morgon då vi har tänkt ta oss runt Pieni karhunkierros, eller vad det nu var den hette. Ni kan ju hålla tummarna för att vi inte stöter på nån björn och att inga hängbroar rasar när jag går över dem. (Två av mina värsta fobier)
Gubben är i jobb, men han skulle försöka sluta så tidigt som möjligt, sen styr vi kosan norrut, hämtar upp Mia o Hassi och kör så det ryker tills vi är i Ruka.
Hoppas ni får en fin helg!

Pissdag

Usch, vilken dag.
Vaknade när klockan ringde och tänkte direkt att nu har nog gubben försovit sig, eftersom jag inte vaknat av att hans klocka ringt. Men gubben var nog borta och det var bilen också. Lagom roligt alltså. Eftersom jag har (minst) dubbelt så lång väg till skolan som gubben har till jobbet så brukar jag ha bilen och han kör moppe. Av någon okänd anledning hade han nu utan förvarning stuckit iväg med bilen. Så - jag fick då så lov att slänga mig på cykeln och i regn och världens motvind cykla de sju kilometrarna till skolan. Lägg till en dödligt värkande mage på det så inser ni varför mitt liv är såååå på topp. Har tröstätit en godispåse bara för att och nu ligger jag i sängen och har god lust att stanna där resten av dagen. Bara just för att.

Believe it or not

Men hönsgrytan blev verkligen riktigt god! Återstår bara att se vad gubben tycker när han kommer från jobbet. Han har ju en del (icke ogrundade) fördomar mot min matlagning. :P

Keskiviikko

I dag är det ju mittiveckandagen. Keskiviikko alltså.
Jag har avklarat en skoldag med föreläsningar i forskning och utveckling, den nästsista av det slaget dessutom. Idag hade vi också en brandövning i skolan, så brandlarmet gick nån gång där vid tio tiden och då var det bara att söka sig ut så snabbt som möjligt. Fick stå ute och frysa några minuter innan man slapp in igen.
Sen satte jag på mig spenderbyxorna och drog på stan. En liten timma senare var jag ett par Asics löpskor, ett par Colombia vandringsskor och ett microfleeceunderställ rikare. Samt x antal euro fattigare. (Vill bara förtydliga att spenderbyxorna är ett uttryck för att man slösar pengar, inte bokstavligt talat några byxor. Även om jag naturligtvis hade ett par byxor på mig och dom nog kan anses vara rätt så spända. :) )
Väl hemkommen så håller jag på att tillreda någon form av hönsgryta. Har haft broilerlåren i ugn, kokat ris, benat ut köttet (något av det äckligaste jag vet är att peta ut köttet på broiler, uäck), blandat det hela med en sås gjord på kokosmjölk, smaksatt med salt, curry och lite annat smått och gott och nu står hela härligheten inne i ugnen och ska förhoppningsvis kunna ätas småningom. Någon kock blir jag aldrig, det är bara att konstatera, men när man gör allt för att skjuta på tentläsningen, då går även matlagning an.
Ikväll kommer troligtvis Martin och Soffi hit. Kul med besök såhär mitt i veckan, det är vi inte bortskämda med. Här hos oss gäller ju som vanligt öppen inbjudan, så det är bara att slå en signal om man är i närheten och tycker man har tid att sticka sig in en sväng.
Nu ska jag nog läsa lite på tenten i allafall, medan jag väntar på att maten ska bli klar. Gubben har sitt tredje kvällskifte denna vecka, det börjar kännas lite väl långtråkigt med dessa ensamma eftermiddagar. Har ju inte haft nån skola på eftermiddagarna denna vecka, så timmarna fram tills han kommer hem har nog känts väldigt långa.
Hoppas ni har haft en fin dag!

Nähäpp

Vandringen blev inställd.
Får väl nöja mig med tentläsning, städning och sen Idol och the Mentalist.
Nog ska jag väl få dagen att gå.. :)

MUMS

En ordentlig "karaportion" men den kändes välbehövlig vill jag lova. Maletköttbiffar, röra med zuccini, tomat, champinjoner och vitlök samt keso. Nam, nam, nam... :)
Efter en natt med usel sömn cyklade jag till skolan i morse för att möta upp Anette och lilla Noah. Vilken sötnos han var, så runda och goa kinder! :) Där hade vi möte med vår lärare och kom fram till att vårt slutarbete skall handla om hur man stöder och bemöter föräldrar som får veta att deras väntade/nyfödda barn har särskilda behov. Ungefär nåt åt det hållet åtminstone. Det ska bli riktigt intressant, ser fram emot att komma igång på allvar. Var via biblioteket och sökte lite böcker och bläddrade i lite tidsskrifter. Verkar inte vara det allra lättaste att hitta nåt om, men vi hittade ju åtminstone nåt att utgå ifrån.
Gubben var på arbetsintervju i dag och glömde ( fråga mig inte hur det är möjligt ) att hämta Kira från mamma och pappas. Jag som redan hunnit sakna henne de här två dagarna hon inte varit hemma. Det hör liksom till att hon ska svassa runt här och halvt vara i vägen hela tiden. Min lilla sötnos. Gårdagens försök hade förresten inte heller varit vidare lyckat visste min moster att berätta då jag träffade henne i biblioteket idag. Få se om det löns att pröva flera gånger nu eller om vi ska vänta till nästa gång hon löper.
När skolan sen var färdig cyklade jag till Byggmax för att hämta bilen, naturligtvis började det regna men jag hade ju min nya regntäta vindtäta jacka så jag klarade mig ändå någorlunda. Hoppas bara att det slutar regna innan kvällen, vi ska ut och gå på vandringsleden i Kuni med klassen, man vill ju helst inte regna bort. Stövlar och nya dräkten är nog dock ett måste.
Oj, det här blev ett hoppigt inlägg, från det ena till det andra och sen tillbaka igen, men det är lite så jag fungerar också, nu håller jag på att frysa bort här. Har inte fått det här med värmen i huset riktigt på klart än, i somras var det kokhett här och nu fryser man tårna av sig. Vågar inte tänka på hur det ska bli i vinter. Brrr...
Snart är det helg, då åker vi till Ruka, sen efter det får det nog bli lite lugnare på resfronten ett tag har jag på känn. Om inte annat så sätter nog vår tunna plånbok stopp för några vildare planer.
Tack för ordet, nu ska jag ta en dust med boken Forskningmetodikens grunder. I går kom jag mig 26 sidor, sedan somnade jag. :)

Back to school

Efter en ledighet på nästan två hela veckor. Kom rätt så snabbt in i rullorna igen, kändes skönt att man åtminstone i en kurs lite hölls på spåret ännu. Uppgiften vi fått i den kursen var heller inte sådär överdrivet svår, så med en sista liten kraftansträngning så kommer det att lösa sig. I övermorgon har vi den andra delen av kursen, den missade jag mera av under resan, så få se hur borta jag är då.
Sen fick jag tag i ännu en bok till nästa veckas tent, vilket kändes skönt, det är så frustrerande när det inte finns tillräckligt många ex av en bok de gånger man har nån tent. Vart räcker väl fem - tio ex om klassen består av tjugo vetgiriga studerande? Nå, nu borde jag ha läget någorlunda under kontroll, bara jag tog mig tid att öppna dom där böckerna också och sen helst läsa lite ur dom. Borde passa på den här veckan för från och med nästa vecka är det i sanning slut på mjukstarten, full rulle med tidiga morgnar, blir trött bara jag tänker på det. MEn vi börjar med en ny kurs, en praktisk kurs den här gången, hoppas den är intressant.
En smärre mindre trevlig överraskning fick jag nog uppleva idag, men förhoppningsvis kommer jag nog att klara mig ändå. Bara sju veckor kvar till praktiken och efter sportlovet börjar ju vår inriktning. Det gäller att orka de sista veckorna bara. :)
Hade en trevlig helg norröver. På fredagskvällen drog mor i huset, Sonja, Sofia och jag ut på äventyr med husbilen. Vi körde runt lite här och där och stannade till sist vid Lappajärvis strand där vi avnjöt riskakor med ost. X antal kilometrar och skrattattacker senare var vi hemma igen vid en tiotiden på kvällen. Satt uppe och kollade lite på tv men stupade snart i säng och sov som en stock nästan klockan runt. Skönt!
På lördagseftermiddan kom gubben från Vasa och vi for på vår fadderson Zacharias kalas. Han fyllde hela sex år under tiden vi var på resa! Tänk vad tiden går fort, det känns inte alls så länge sen han bara var ett litet knyte i famnen på en. Han föddes en knapp månad efter vårt bröllop och är vårt äldsta fadderbarn. Roligt var det också att träffa Davids familj, många var det rätt så länge sen jag träffade sist.
Efter att kalasandet var avslutat så drog vi vidare till Dantti o Ninas. Som vanligt drog våra diskussioner långt in på natten så vi kom oss hem senare än sent. Tack för att vi än en gång fick gästa ert hem och störa er nattsömn! :)
Söndagen bestod av söndagslunch i Näs, en mindre lyckad parningsresa för Kira, 50-års kaffe för min kära far och som grädde på moset pizza- och filmkväll hos Robbi och Mia. Strax efter midnatt var vi hemma i Vasa och stupade i säng för att orka med skola och jobb i dag. David hade lyckligtvis kvällsskifte så han fick lite sovmorgon. Kira lämnade ännu hos mina föräldrar, ska i dag göras ett nytt försök om parningen skulle lyckas. Håll tummarna för att det går vägen, det skulle vara så roligt med en kull söta valpar. :)
Det här blev ju en hel roman nu igen. Hoppas ni orkar traggla er igenom den även om mellanrummen mellan styckena försvinner i samma sekund man trycker på "Spara & publicera" knappen. Ha en bra dag!

Min syster

skriver meddelanden åt mig på facebook och gör mig galen av saknad, så jag har inget annat val än att klä på mig, packa lite smått och traska iväg till busshållplatsen. Klockan två åker jag norrut med bussen. :)
Fick min nästsista lön från sommarjobbet igår och blev glatt överraskad. Hade räknat med ca 300 € men fick även en massa semesterersättningar o sånt så där stod jag och stirrade på lönespecifikationen och tänkte knappt tro mina ögon, nästan 1000€ i handen! Antar att jag kommer att få mina löpskor i allafall. Hehe... :)
Handlade en massa god och hälsosam mat i går, nu är jag riktigt på hugget att ta itu med mitt liv, sen råkade jag hitta två bautastora godispåsar i skåpet, så dom måste jag ju förstås avverka först, innan jag kan kalla mig riktigt hälsosam.
Nej, nu måste jag börja på här. Ha en trevlig helg, det tänker jag ha! :)

Hemma igen

Har kommit lyckligt hem till Vasa igen. Kom till Kållby strax över ett i natt så vi sov där och hämtade upp Kira i morse. Nu har gubben åkt till jobbet, jag sitter här och fördriver tiden för att inte behöva packa upp, tvätta kläder eller städa. Borde ju handla också för den delen, som alltid efter en längre resa så gapar det tomt i kylskåpet, så om jag inte vill börja äta på kylskåpslampan gör jag bäst i att ta en sväng via butiken också.
Har ingen skola resten av veckan. Skulle ju egentligen ha fått våra rubriker för lärdomsprovet idag, men det visade sig att barnmorskorna hade fått dem redan i går, då varken Anette eller jag var där, så vi fick ledigt i dag och så ska vi diskutera med vår handledande lärare på tisdag om nån rubrik. Ni kan ju hålla tummarna för att det blir nåt väldigt intressant och engagerande ämne. Annars blir det lite väl tungt att jobba med det i drygt ett år.
I dag ska jag bara in en kort sväng till skolan på utvecklingssamtal med min tutorlärare. Eller om det nu blir invecklingssamtal, man vet ju aldrig. Lyckligtvis har den där mest akuta pressen som jag kände när skolan började lättat i någon mån. Borde bara ta och börja läsa på min tent i FU02 som vi har den första oktober, så skulle läget kännas lite mera under kontroll.
På tal om kontroll så brukar min man säga nåt som han säkert hört av nån annan vis människa nångång. "Att ha kontroll är inte att kunna kontrollera saker som sker utan i stället att kunna kontrollera sina reaktioner på det som sker." Jag önskar verkligen att jag kunde få detta att fungera i praktiken för min del. Det är jobbigt att bli frustrerad över saker man inte kan rå på, men jag är hopplös när det gäller sånt. Saker som jag inte kan nåt åt, som t.ex. vädret, lektionstider som flyttas, oväntade situationer som sätter alla ens planer på ända, allt sånt kan jag bli otroligt irriterad på, vilket stjäl en massa energi. Vore det bara så enkelt som det låter så skulle jag verkligen vilja ändra på det, men är man kontrollfreak så är det lättare sagt än gjort.
Hoppas ni har förmågan att ta dagen som den kommer utan att hänga upp er på småsaker. I såfall avundas jag er!
Ha en skön dag!

Yes!

Det lovas solsken tills i morgon, gissa om vi ska ta ut det sista av resan! 8-)

Nu vill mina ogon fara i kors, ska kolla runt lite pa natet, sen blir det nog laggdags, godnatt!
Ps, David har nu fatt en ny handduk, med Snobben pa, eller som Kevin sa: "Snoppi". :P

Hej Eva!

Detta inlagg ar helt och hallet tillagnat min lillasyster Eva som onskat det.
Om man bortser fran det faktum att vi saknar er har och att vi idag har slosat bort en vacker dag pa en meningslos batutflykt sa har vi det riktigt skont har. Vi simmar och solar och simmar och solar och dar emellan ater vi gott och turas om att forsoka trosta smakinkiga barn. :)

I morgon ar det var sista dag har, har inte kollat in de senaste vaderleksrapporterna men de vi kollade for ett par dagar sen varnade for regn, vi ska hoppas att det har hunnit andras.

Dagens batutflykt var som sagt nog en felberakning fran var sida, vi skulle se pa nagra grottor, simma vid en vacker strand och sedan forsoka bonga skoldpaddor. Grottorna var visserligen vackra, men inte overdrivet "wow"framkallande. Sedan gick solen i moln lagom tills vi kom till stranden och skoldpaddorna var det bara David och Jimmy som hann fa en halv sekunds glimt av genom batens glasbotten. Sen som pricken pa i:et glomde jag Davids handduk i bussen nar vi steg av, den han fick i present forsta gangen vi var pa sodernresa och han fyllde ar. Vi ska hoppas att han kommer over sorgen. :P

I morgon har vi planer pa att pressa det sista ur solen, sen pa kvallen ska vi ha kalas for farsgubben och Kevin som fyller pa onsdan. Nu ska jag hoppa i vart bubbelbadkar och frascha upp mig lite, sen blir det en tur pa stan for att fylla pa magen.

Manga kramar till dig syrran, vi ses snart!

11.9.2010, Tsilivi, Zakinthos, Grekland

Kalimera!
Ett litet livstecken hade jag ju lovat. Har det alldeles underbart, lyxiga hus bor vi i, pa varsin sida i slutet av vagen som gar genom hotellomradet sa vi har lugn och ro och stors inte destovarre av andra. Battre kunde vi inte ha det, enda som fattas ar ju forstas Eva, Tobbi och Moah som inte kunde komma med. 

I dag har det regnat lite fran morgonen, men nu borjar det klarna upp och ser ut att bli riktigt vackert, i gar kom lite moln mitt pa dagen med annars har vi det bara varmt, soligt och underbart.

kort sagt, njuter av en mycket valbehovlig semester! Ett enda ovalkommet inslag ar en forkylning som gjorde sig boning i min kropp nan gang natten till i gar, men an sa lange ar den nagorlunda under kontroll, hoppas det inte blir varre.

Exakt en och en halv timme

tar det att packa resväskan, äta, rensa kylskåpet, röja upp i köket, packa Kiras saker, hänga en tvättmaskin, hoppa i bilen och hämta gubben. Snabb som en vessla. :) Nu är vi i Kållby, har lämnat av Kira hos hundvakterna. Det var nog lite svårt att lämna henne där hon satt med sina bedjande bruna ögon. Moa var i allafall nöjd över att få dit henne, hon kunde inte få iväg oss snabbt nog, hon var väl rädd att vi skulle ångra oss och ta med Kira i allafall. :) Nu borde man få fyra och en halv timme att gå sen bär det av, ska försöka uppdatera läget lite nu som då under resan så ni vet att vi lever.

Inte än men snart :)

Ska hämta upp gubben från jobbet vid halv tre, så jag har ju ännu två och en halv timme på mig. Ingen panik... :D Hur länge kan det ta att packa egentligen? Bikinin, passet, börsen och en strandklänning. Två minuter?
BTW, om nån missat det - i dag är jag glad, skön känsla! :)

Jahapp jahapp

Kollade just mina mail och naturligtvis är ju dagens lektioner inställda. Ingen skola i dag för min del alltså. Det är inte utan att det känns lite trist för nu kommer jag ju att missa en lektion till av den här kursen. :( Hade verkligen behövt allt jag hinner få, har mer än nog tillräckligt att läsa in på egen hand ändå.
Det gäller att se positivt på saken ändå, har ju hela dan på mig att packa nu, eventuellt borde man ta och städa riktigt ordentligt också så är det ju roligare att komma hem sen. Vi ska se vart orken räcker.
Har kollat in vädret lite och det ser ut att bli riktigt vackert, rapporterna lovar klart väder åtminstone fram t.o.m. söndag, lite blåsigt men med en temperatur runt 30 grader så får det nog lov att blåsa lite. 8)
Nu ska jag påbörja min räd mot kylskåpet, gäller ju att få uppätet allt som inte står sig över veckan vi är borta, något av en mission impossible men jag får väl så lov att göra mitt bästa.
Ha en skön dag!

I morgon

borde jag ha färdigt packat, har jag ens börjat? Nåupp. Kommer det att fixa sig ändå? Javisst. Marika - the queen of sista minuten packande.
Är ändå mäkta stolt över vad jag åstadkommit idag, Frida och Emma var här hos oss från tio i morse och vi svepte ihop en hejdundrande bra powerpoint presentation om olika sorts intervjutekniker man kan använda sig av när man forskar. Intressant eller hur? Sen har jag fått klippt, borstat och badat min söta lilla vovve och nu är hon så mjuk och skön att man bara vill gosa med henne. Det är det jag är mest stolt över, för i övrigt har jag nu inte gjort så värst, ja, tvättat de sista kläderna inför resan förstås, men det var "bara" tre maskiner, så det räknas knappt. :P
I morgon har jag tre timmar i skolan på eftermiddan, sen ska väskor, man och hund packas in i bilen och så styr vi kosan norrut. Kira lämnas av i Kivilös och sen är det uppsamling i Kållby innan vi riktar näsan mot Vanda, snart snart snart är det dags för sol och värme. Underbart!
Hade Moa, Melker och deras pappa på visit i går medan de väntade på sin duktiga mamma som skulle komma hemflygande från tjejmilen i stockholm. Duktigt jobbat N! :) Moa underhöll som vanligt med sina frågor och kommentarer. Efter en promenad på kvällskvisten så tyckte hon att hon nog behövde duscha, så hon fick välja en handduk ut vår garderob. När hon fick se de tre högarna med handdukar och jag sa att hon fick välja vilken hon vill ha så var hennes oslagbara kommentar: Nee Marika, du skämtar! Med exakt rätt betoning, mamma upp i dagen. Haha! Dessutom har hon börjat fundera så mycket den sista tiden om varför jag inte har nån bebis i magen. Men som hon konstaterade när vi var ute och gick att alla behöver ju inte ha det. Kanske om man är en Marika så behöver man inte nån bebis. Ja vad svarar man på sånt? Jag borde verkligen ta och skriva ner alla hennes olika kommentarer, de är oslagbara för att komma från en treåring. Vi hittade lite gamla saker i min byrålåda, bl.a. en ring med en delfin på som hon så gärna ville ha. Eftersom det var en ring med ställbar storlek så gav jag den åt henne och hon satt och beundrade den en stund innan hon konstaterade att sen när hon gifter sig med Eddie så ska han sätta just den ringen på hennes finger. Så nu har jag besparat dem kostnaden för en vigselring då, sämre faddermor kan man ha! :P
Nu måste jag nog söka mig i säng, har ju som sagt lite packade att fixa i morgon. Godnatt!

Godmorgon

Blev väckt tjugo över sex med ett erbjudande om jobb. Eftersom jag befann mig i Kållby och jobbet befann sig i Vasa och jag skulle ha haft ca 25 minuter på mig att ta mig dit så fick jag så lov att avböja. Hade lite svårt att somna om sen så nu är nog ögonen något i kors ännu, men ut på morgonpromenad ska vi!
Hoppas ni har en skön söndagsmorgon!

Hah.

Det bidde ingen promenad trots mina högt flygande planer.
Hux flux hade mor o far kommit hem och lite hux flux senare kom syrrorna med sina familjer och sen Mia o Teah. Vem kan gå iväg på promenad om man har huset fullt av söta ungar? Inte jag åtminstone.

Blev lite planerande av kommande resan, bara några få dagar kvar nu innan vi åker, planerar att starta nedkörandet på tisdagkväll, sen far planet på onsdag morgon.

I morgon väntar morgonpromenad, god söndagslunch och sen ska jag hämta gubben från flyget nån gång mitt på dagen. Hittills verkar han ha haft det riktigt bra, det är ju skönt att höra. Måndag har jag inplanerat lite skoljobb med Emma och Frida, sen ska kvällen ägnas åt packande för resan. Tisdag har jag tre lektioner inbokade på eftermiddagen, sedan beger vi oss norrut för att lämna av Kira innan vi packar in oss i husbilen och åker ner till Helsingfors. Oj, vad jag börjar vänta på resan nu! Sol och värme, underbart! Jag fick alldeles för lite av den varan den här sommaren. Nu ska jag gå och sova, godnatt!

+ 25 grader och stekande sol

Det är vädret som utlovas på Zakinthos tills nästa onsdag då vi kommer dit. Låter helt ok för min del.. :)

Har nu jobbat på lite med mina skolarbeten och det är nästan så att jag tycker det får räcka nu, känner mig ändå rätt så nöjd med det jag åstadkommit. Nu står jag i valet och kvalet mellan en promenad, sticka lite på mitt handarbete eller läsa klart boken jag påbörjat. Allt är ungefär lika roligt, sedan är nyttograden störst vad gäller det första alternativet för att sedan i snabb takt sjunka. Det lutar alltså mot en promenad för min del. Då kommer nästa fråga in i bilden, ska jag ta med alla hundarna, bara Kira eller ska jag lämna dom hemma. Tar jag med alla hundarna är jag galen innan jag kommer hem, två som stretar och drar framåt och en tjock en som kommer lufsande på efterkälken och allt som oftast stretar mot fel håll. Tar jag bara med Kira så är det ju lite synd om dom andra som är tvungna att stanna hemma och far jag helt ensam så är det ju lite synd om alla tre som inte alls fick komma med, men jag har det skönast som inte behöver fundera på nån vilja som drar åt nåt annat håll än min egen. Nu ska jag i vilket fall som helst byta om till träningskläder sålänge solen skiner och helst bringar någon sorts värme där ute.

Lördag

Efter att ha varit i jobb från kvart före fem till lite över tre i går så var det rätt så skönt att slänga sig en stund i soffan när man kom hem till Kållby, någon riktig sömn blev det inte men bara att vila och lite halvslumra en stund gav mig ork att sitta uppe ända tills filmen slutade vid halv ett tiden. Martin o Soffi hämtade hem mat från KorvGörans och med en halv kebabportion i magen sover man som en prins vill jag lova.  

På schemat i dag (förutom tidernas längsta sovmorgon) står lite skoljobb och förhoppningsvis någon form av promenad i något skede. Sen kommer mor och far i huset hem nån gång i dag också misstänker jag. Om de nu inte är alldeles för imponerade av sitt nyförvärv och bestämmer sig för att stanna på vägarna lite längre. Farsgubben fyller ju 50 om 11 dar och har "fått" en husbil som present i förskott, så få se hur mycket de hålls hemma framöver.

Nej nu får jag väl bara bita i det sura äpplet och ge mig i kast med forskningens magiska värld. Begrepp som variabler, reliabilitet, kvalitativa/kvantitativa forskningar, fenomonologi, hermeneutik, bla bla bla... tycker ni inte att det bara låter för intressant och upplyftande. Jag kan knappt bärga mig, vill bara sätta i gång genast... 

Okej, där lyckades jag inte ens lura mig själv..


2.9.10

Ett par snabba rader innan det blir dags för sängen.
Befinner mig för tillfället i Kållby, har under kvällen fått möjligheten att umgås med några av mina fina vänner, alltid lika kul! Jag kan lova er att ljudnivån när vi kommer i gång inte är att leka med. ;) Att en och annan söt lite unge också vill ha ett ord med i spelet nu som då gör det inte tystare heller. :P I morgon väntar jobb, med start från kl 4.45, avundsjuk någon? :) Hoppas jag har möjlighet att sluta tidigt också, sen måste jag sova nån timme eller så för jag såg att filmen Bodyguard skulle komma i på Tv3 i morgon kväll, har ett vagt minne av att jag sett den för många år sedan, men med gubben i Stockholm och föräldrarna på vift kan jag ju lika gärna lägga min fredagskväll på att se en gammal film.

Det känns liiite bättre med skolarbetena nu, har kommit i gång, åtminstone vad gäller tankeverksamheten, vilket brukar vara det värsta. :) Försöker upprepa för mig själv att om hundra år kommer det inte att spela någon som helst roll att jag var borta en vecka under den här kursens gång.

Fick i dag dessutom veta att en av de kurser som jag trodde att vi skulle gå innan praktiken v 45, kommer först nästa vår, innan sportlovet och det kändes också som en stor lättnad. Sen den goda nyheten att vi överhuvudtaget får ett sportlov, det var heller inte illa. Inget höstlov dock, men bättre ställt än förra året i allafall, då fick vi varken höst - eller sportlov. Sen efter sportlovet får vi äntligen påbörja våra inriktade studier - det ser jag verkligen fram emot!

Har tagit med mig lite skolböcker nu och förhoppningsvis får jag gjort lite under helgen också, blir ju skönare att kunna slappna av mera under resan också om man har undan lite mera innan man åker. Men först ska jag ju avklara morgondagens jobbpass och för att klara den tidiga väckningen är det nog bäst att jag tar mig i kragen, stänger datorn och går och lägger mig omedelbums. Godnatt!


En dag till

sen är den första skolveckan avslutad. Konstigt att tänka att vi bara har tio veckor i skolan innan vi igen far ut på praktik. Har dessutom ganska lugnt schema de fyra första veckorna, lite mera stressigt blir det ju för min del då jag ska ha pluggat in det jag missar under resan, men det kommer nog att lyckas, nåt annat kan jag ju inte tro.
I morgon har vi vår första hela skoldag, i måndags började vi ju klockan tio, i går hade vi bara mellan 13 och 15.30 och idag bara mellan 9 och 12. Fredan har vi ledigt och likaså måndan, sedan väntar en halv dag på tisdag (om jag inte minns helt fel) innan det är dags för semestern. Sen efter resan har jag bara en halv dag på torsdag förmiddag, då vi troligtvis får veta vilka olika projekt vi ska göra examensarbeten om, sen igen en ledig fredag.
Denna fredag är vikt åt jobb på korvfabriken, börjar bli ett par månader sedan sist, men nånstans djupt inne i ryggmärgen borde det nog finnas lite arbetsrutiner kvar. Är dessutom bjuden på tjejkväll på torsdan, och det är ju alltid lika skoj, har alldeles för sällan möjlighet att vara med på dessa träffar.
Nu ska jag försöka ägna resten av dagen åt att göra nåt vettigt, huset borde städas, jag har minst två maskiner med smutstvätt att byka och lite annat smått och gott som kallar på min uppmärksamhet. Inte minst borde jag engagera mig lite i nåt skoljobb också. Hej och hå, luden tå. Vi hörs!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort