Good Morning Sunshines!! :)

Känner mig på strålande humör trots allt för få timmar sömn i natt. 

I torsdags efter att jag avverkat mitt praktikseminarium så satte vi oss i bilen och styrde norrut. Gubben släppte av mig hos min kusin Tina dit jag var bjuden på ENJO party. Åkte sen snålskjuts till mina svärs med min moster. Hade turen att få träffa min goa Moa och hennes lillebror Melker en stund trots att jag kom dit sent, inte illa! ;) Vi sov över hos gubbens föräldrar och tillbringade så gott som hela fredagen där. Var bl.a. på en rejäl skogspromenad, härligt var det trots att det blåste lite.

På kvällssidan åkte vi över till Kållby och mina föräldrar, har sovit natten här och nu har gubben åkt till Vasa för att jobba sitt sista skifte för några dar, sen drar vi väl i väg på vår "minisemester". Borde komma mig upp ur sängen nu för att ställa allt i ordning, har dessutom inte ordnat med nån hundvakt ännu, men nog ska det väl lösa sig. Sen ska jag hinna leka fotograf ännu idag, har lovat fota studentfoton av min kusin Emma, så det borde bli en tre tiden, lite spännande som alltid, man vill ju göra ett gott jobb. Har tyvärr fotat allt för lite det senaste halvåret, man borde ju fota mest hela tiden för att utvecklas som fotograf, men nu har inte tiden och intresset riktigt räckt till. Man får ju hoppas att det blev ett uppsving nu efter att jag fått fota både brudpar och studenter i vår! ;) 

Nä, nu skiner solen, nu ska jag stiga upp och gå UT!

..............................

Sorgliga saker inträffade ju också igår. Vi fick höra om drunkningsolyckan strax före tolvtiden. Man har svårt att förstå varför sånt här måste hända. En ung människa i sina bästa år och plötsligt släcks livet. Man får komma i håg hans familj och hans vänner i förböner, de har en tung tid framför sig.

Så allihop, ta nu hand om varandra, man vet aldrig vilken dag som är ens eller ens nära eller käras sista!  

Sen långlänkki i full storm

Efter att ha sovit bort ännu en kväll, (jag är alldeles upp och ner med mitt sovande sen mitt senaste vakande och ännu mera upp och ner med mitt ätande för andra dagen i rad), så skulle jag ge mig ut på en liten promenad med Kira. Där ute blåser det full storm så jag tänkte att det blir väl ingen lång runda. Men sen när jag väl kom igång så tyckte jag att det gick så bra så det blev en rejäl bit ändå.

Men gissa om det blåste, såg både grenar och hela träd som fått ge sig för vinden och där vid bostadsmässoområdet så hade jag riktigt motvind rakt från "öppet hav". Det kändes som om jag gick under vattnet, det var lika "tjockt" motstånd i blåsten. När Kira fick ena tassen på fel sida om kopplet och jag böjde mig ner för att reda ut det så tänkte min tröja blåsa av mig. Verkligen full storm alltså. Men det var ändå inte så värst kallt, så jag tyckte att det var riktigt härligt. Kom i väg först vid en tio tiden och var hemma strax före halv tolv, så lite väl sent men vad gör väl det. I morgon har jag ju bara mitt praktikseminarium från ett, så bara jag hinner på en länk och via duschen innan dess så är det ingen panik med att komma mig upp tidigt.

Ja, sen borde man påbörja sitt packande också, om det nu ska bli nåt resande av, jag är ju hopplös med packandet som vanligt, sista minuten kärring i ett nötskal. Nå, har ju fått tvättat åtminstone, så det finns förhoppningsvis rena kläder att packa ner.

Nä, nu ska jag ta och stretcha mina stackars benmuskler lite, så de orkar med några dagar till! Sen jump in the shower! Godnatt! 

Separationsångest?

Min sista dag på praktiken är över. Fick dock löfte om att få jobba som inhoppare där så det ser jag ju fram emot! Nu ska jag ha lite sommarlov! ;)


Kakbak

Hellou!

Efter att ha sovit bort nästan hela kvällen så har jag nu fixat lite käk till morgondagen och svept ihop en sats av den goda kakan jag skrev receptet på för en tid sen. I morgon är det ju min sista dag på praktiken, så jag tänkte bjuda på lite kaka åt de boende och mina jobbarkompisar. Det är dom väl värda efter att ha stått ut med mig i tio veckor. Känns faktiskt lite vemodigt om jag ska vara ärlig. Man har ju fäst sig så vid de underbara människor man lärt känna under de här veckorna. Det är inte utan att man hoppas på att få börja som inhoppare sen.. :)

Hoppas att jag ska lyckas få tag i nån sömn i natt, i går hörde jag ännu när kyrkklockorna ringde klockan ett på natten, då hade jag ännu inte fått en blund. Men jag har väl redan förstört det för mig genom att sova bort halva kvällen. Nåja, bara en tidig morgon kvar, så om man så inte sov en enda blund ska man väl klara det! :)  

Har inte varit på mera än min morgonlänk idag, så jag har lite ångest.. ;) Vill inte riktigt klara av de här "vilodagarna" jag är helt enkelt för beroende av mina länkar. Nå, får väl springa desto längre resten av veckan! Haha!

Gubben fick ledigt ett par dar i början på nästa vecka så det blir väl en tripp norröver. Ska bli kul att få träffa gubbens bror o hans familj, det börjar bli rätt så länge sen sist!

Nä, nu ska jag hoppa i duschen och sen bums i säng, klockan ringer fem i morgon bitti. Godnatt!

Ledig(?) dag

Har haft ännu en ledig dag, men så här långt har den varit allt annat än ledig. Tur att det varit mulet så man fått något uträttat för en gångs skull. Har diskat, städat, tvättat kläder och framför allt suttit flera timmar framför datorn och skrivit klart alla mina praktikdokument. SKÖNT att ha det över, ska nu bara avverka mina två sista dagsskiften och ett kort praktikseminarium på torsdageftermiddag så är skolan över för detta läsår. Sommarlov, alltså! Ska njuta så mycket det går under den korta tid jag verkligen är ledig. ;)

Sitter nu bara och väntar på att min kära man ska slarva sig hem från jobbet så vi får åka och handla, sen blir det väl mat antar jag och nån gång under dagen borde jag också hinna med nåt motionerande i nån form, har inte hunnit med det ännu om man nu bortser från städandet alltså! ;)

Nä, nu ska jag hänga lite tvätt och tvätta lite mera kläder, det tar aldrig slut!
Ha det gott!

Ledig

Har haft en riktigt skön ledig dag. Underbart väder så man får inte klaga!

I går sov jag till ett efter att ha kommit hem med ögonen i kors från nattskiftet. Men Kira tyckte inte att jag skulle sova så länge så hon höll på och hoppade på mig hela tiden, så direkt utvilad var jag ju inte när jag steg upp. Satt en stund i solen, men man får så ont i ändan av att sitta på våra utestolar så det brukar inte bli så långa pass där. ;) Gubben kom hem vid en fem tiden, men han var trött och inte direkt sällskaplig så jag och Kira drog ut på en länk i stället. Sen blev det lite mat och allmänt slöande. 

I morse hade jag verkligen sovmorgon, ända till nio, tänka sig.. ;) Tog en snabb morgonlänk och fixade sen till frukost. Sen spenderade jag ett par timmar i solen, bara några korta pauser för att vila min stackars plågade bak, sen satt jag en stund igen. När jag blev trött på att bara sitta och hänga tog vi en långpromenad vovven och jag. Har verkligen varit aktiva den här veckan måste jag säga. 13 h motionerade.. ;) Jag sa ju att jag blivit promenadberoende! haha! Det var som sagt alldeles underbart väder och massvis med folk ute i otionsspåret. Dessutom såg jag folk som var och simmade när jag gick förbi stranden! Så nog börjar det bli sommar allt!

Gjorde en Kajsa Warghs "man tager vad man haver" räd i mina skåp och fixade till en stadig måltid. Stekte maletkött, svamp, morot, broccoli och blomkål. Sen vände jag i en matsked färskost med örtpepparsmak. Lite soja och kryddor till så blev det riktigt smaksens! Att det blev så mycket att det räcker tills i morgon gör ju heller inte saken sämre!

Har väntat hela långa dan på att gubben skulle komma hem från jobbet. Vi hade nämligen planerat in en promenad ner till Vasklotbron för att avnjuta varsin lösglass. När han sent om sider kom hem och fräschat upp sig efter arbetsdagen var klockan så mycket att glasskiosken var stängd när vi väl kom oss dit. Snopet! Jag som sett fram emot den där glassen hela dan! Vi svängde in vid Strampen i stället och delade på en efterrättsbägare med glass, men det var inte alls så gott som jag fantiserat att min lösglass skulle varar och nu efteråt mår jag lite illa till på köpet. Man borde väl förstå att hålla sig borta från allt i "skräpmatsväg", annars straffar det sig. Om inte med illamående så syns det på vågen.

På tal om vågen så har den äntligen börjat gå åt rätt håll igen, den senaste månaden har det varit väldigt mycket berg-ochdalbana men nu ska vi tro det fortsätter åt rätt håll. Nytt rekord i morse,  -13 kg för tillfället!  Men bara för att jag skriver det så är det väl upp minst ett kilo tills i morgon bitti. ;)

Har ännu en ledig dag i morgon, vad ska man månne hitta på då? Borde komma mig iväg och handla, börjar ha tömt mina skåp igen. Lyckligtvis har gubben morgonskifte i morgon så jag behöver ju inte vara ensam hela dan. Ska försöka övertala honom att komma med och storhandla när han slutar, jag tycker att det är så tråkigt att göra det ensam, allt löper ju dessutom mycket smidigare om man är två.

Nähäpp, ser att klockan närmar sig tio, det blir väl att ta natt småningom, nu har gubben morsan min "på tråden" via Skype så nu avslutar jag här. Ha det gott!

...

sveper snabbt ihop några rader innan jag drar ut på mitt andra nattskift.

Gårdagen innebar för min del sovmorgon till klockan åtta, frukost, långlenkki med Kira, dusch, lite solande, Logos´ årsfest i Biblion och en snabb tupplur innan jag drog iväg till jobbet. Var en rätt så lugn natt så man satt och halvsov där mellan halv fyra och fem. Hoppas den här natten blir lika lugn, det är mitt sista nattskifte för den här praktiken. Sen har jag bara två morgonskiften kvar, tisdag och onsdag morgon. Vart har tio veckor tagit vägen? Sen blir det en och en halv vecka ledigt för min del, det ska bli riktigt skönt! Hoppas att gubben skulle få ihop till några lediga dagar också så vi kunde ta oss en liten bilsemester eller nåt sånt. Hoppas kunna besöka våra nära och kära där uppe i norra Svearike.

Vädret har inte visat sig från sin bästa sida idag, men det har ju inte gjort nåt då man sovit halva dan. I morse såg det ut att bli riktigt super väder så man visste inte ens hur man skulle idas sova fast man vet att man måste. Sen vaknade jag klockan tolv och tittade ut och såg att det var mulet. Gissa om jag snabbt slängde mig tillbaka under täcket med gott samvete! ;)  Steg sen upp strax efter tre och tog ett snabbt mellanmål innan jag drog på mig löparskorna och släpade Kira ut på länk igen. Eller vem som nu släpade vem får väl lämna öppet.. ;) Luktade ljuvligt av sommar, det hade kommit lite regn mitt på dan, men nu kikade solen fram mellan varven och det var ca 25 grader varmt. Underbart! 

Har hunnit äta och nu ska jag krafsa ihop mina saker och bege mig till jobbet. Börjar lite tidigare idag, sen får jag sluta redan klockan sex i morgonbitti, så förhoppningsvis sover jag inte bort hela morgondagen. Sen är jag ju ledig söndag och måndag så jag ska väl hinna få dygnet på rätt köl igen innan tisdag morgon ska vi hoppas! 

Ha en riktigt skön helg alla! Unna er nåt gott, det är ni värda! :) 

BRINNANDE kärlek

Ifall ni funderar över min rubrik kommer svaret något längre ner i inlägget.. ;)

Har gått en hel massa dagar sedan jag senast gav nåt livstecken ifrån mig i form av nåt blogginlägg. Men jag kan lugna er med att jag både lever och har hälsan, det enda jag lider av är lite brist på motivation. ;) Har nu senast haft tre dagar ledigt. Tre dagar med alldeles strålande väder. Ljuvligt. Inget bloggväder med andra ord...

Hade besök i torsdags av Anna, Jocki och deras Liam. En rolig kväll, fick än en gång konstatera att man träffas alldeles för sällan! Fredagen var jag ju ledig så det blev en långpromenad på förmiddan och sedan satt jag bara i solskenet på balkongen och njöt av en bra bok. Länge sen jag känt att jag riktigt kunde sitta i lugn och ro. Storhandlandet var avklarat, lägenheten städad och jag hade avverkat min motionsrunda. Alltså inga egentliga måsten som behövde göras. Underbart! När gubben kom hem från jobbet packade vi våra kläder och satte oss i bilen norrut.

Lördan innebar först och främst några lata timmar i solen, sen blev det att börja ställa sig i ordning för bröllopet. Och kan ni tänka er - jag kunde trots allt ha syrrans studentklänning! Visserligen satt den inte helt perfekt, men - den gick att ha. Men tills nästa gång jag behöver låna den ska nog ett och annat kilo till ha försvunnit. Var lite nervös inför bröllopet då jag skulle agera fotograf i kyrkan, men det gick rätt så bra. Åtminstone tror jag det, har ännu inte i detalj hunnit studera alla hundratals foton som blev tagna under kvällens lopp.. ;)


Kusin Vitamin o gubben hennes :)


Angående rubriken ja.. Satt bredvid min kusin Anna på bröllopsfesten och plötsligt hör jag henne utbrista: Nej, se! Nej, se! GISSA om inte hennes servett hade hamnat nära ljusdekorationen på bordet och fattat eld! Snabbtänkt som hon var (eller var det bara en reflex? ;) ) tar hon servetten och dränker den - i MITT vattenglas! ;) Gissa om vi började skratta, tårarna rann utför kinderna på oss och ännu länge efteråt kunde vi börja skratta bara vi såg på varandra.
Resultatet:

Najs eller bajs? ;)

Senare på kvällen var jag ju förstås tvungen att följa med Eurovisionfinalen, så det blev läggdags lite väl sent. Släpade mig upp vid halvniotiden och åt frukost. Sen blev det till att ta en joggingtur. Hade tyvärr lite väl bråttom i väg så jag var lite för mätt, men jag kom mig runt min planerade runda åtminstone. Tog en snabb dusch och sedan raka vägen ut i solen. Njutning för fulla muggar! Tänk om det här vackra vädret höll i sig resten av sommaren också, skulle ju vara för härligt! Fast å andra sidan skulle man ju vara tvungen att betrakta det från insidan av korvfabriken till största delen så vad spelar det egentligen för roll... ? ;) Kommer verkligen att sakna min semester i år! Har ju hunnit bli bortskämd under de år man jobbat.

Senare på dan var jag på sammankomst med mina föräldrar och när vi kom hem så hade mina syskon med familjer kommit på besök så det blev en kväll i trevligt sällskap. Strax innan vi styrde kosan mot Vasa var vi och inspekterade brorsan och hans frus husrenovering som nu börjar vara i slutskedet. Oj, vad fint de får det! Blir ju alldeles "hussjuk" fast jag var så trött på att ha hus för bara några månader sedan. Och - visst nog är det rätt så skönt att bara ha en lägenhet just nu, men jag skulle inte tacka nej till några kvadratmetrar till!

Efter en alldeles för kort natt så har jag spenderat dagen i jobb. Hade idag min praktikutvärdering tillsammans med min handledare och handledande lärare. Så nu skulle det gälla att svarva ihop en fin praktikrapport och renskriva min inlärningsdagbok, samt avverka mina sex sista skiften så är min första praktik avklarad. Mitt första läsår också för den delen. Endast tre och ett halvt år kvar då med andra ord.. ;)
Efter jobbet blev det en "powernap", en promenad och matlagning och sen har jag försökt få nån rätsida på mitt bloggläsande och skrivande och det är ett helt företag i sig.. ;) I kväll ska jag gå och lägga mig I TID för en gångs skull. Börjar dessutom en timme senare i morgon, inte illa!

Ha det gott!

Argsint

Vet inte vad som felat mig men de sista dagarna (veckorna?) har jag inte haft nåt tålamod över huvudtaget. I jobbet går det bra, där har jag en ängels tålamod med "mina" dementa åldringar, inga problem fast man tvingas svara på samma fråga ett hundratal gånger per dag. Men när jag sen väl kommer hem så är all min stubin uppbränd, det smäller direkt. Sen är det ju gubben som får ta smällarna, stackarn! Likadant var det med den sura kärringen jag stötte på i motionsspåret. Jag var alldeles flyflängandes arg bara för hennes stupida kommentarer. Hela kvällen var jag på dåligt humör. Minsta lilla sak här hemma också så flyger jag i taket direkt, så gubben får tassa på tå i vida cirklar. ( Nåja, kanske inte riktigt men typ..) Jag blir såååå irriterad över att tvingas vänta på honom, att han inte hjälper till, att han nu två dar i rad har kommit hem så sent att vi inte hunnit och handla -> jag har tvingats leva som en skåpråtta i tre dar. Som ni märker så är det egentligen små struntsaker men vad hjälper det. Jag är arg som ett bi ändå. Nån som har nån diagnos på lager åt mig? Kronisk PMS eventuellt? ;)

Just nu sitter jag och försöker andas lugnt. Han har ju slutat tidigare i dag så han satt i bilen och skruvade med radion när jag kom hem för en timme sen. Jag skulle gå in för att trycka i mig ett litet mellanmål, (om man nu har så tur att man hittar nåt sånt i våra skåp) sen skulle han komma in och byta om innan vi åker i väg och handlar. Som sagt, det var en timme sen, han har ÄNNU inte kommit in. Bara en sån sak gör mig alldeles GALEN... Ibland känns det som om allt mitt liv går ut på är att vänta. Vänta på att han ska stiga upp, vänta på att han ska komma hem, vänta på att han ska bli klar med vad det nu är för onödigt han håller på med... Fatta hur svårt allt detta väntande är när man har tålamodet på minussidan från förut.

gnäll, gnäll, gnäll... jag sa ju att jag är argsint idag... ;)

Ännu en skön promenad

Det här vackra vädret får mer än gärna fortsätta för min del. Jag och Kira tog oss ännu en rask promenad idag, (utan pauser för nåt extra luktande ;) ) det tar ca en och en halv timme att gå längs strandpromenaden till bostadsmässoområdet och tillbaks, men i det här vädret är det absolut värt det! Stötte inte på några glädjedödare idag, så njutningsfaktorn närmade sig maxnivå. Lite trött i benen kände jag att jag var, blir nog en vilodag småningom, eller åtminstone en dag med bara ett "pass".. ;) Jag måste nästan erkänna att jag blivit träningsnarkoman, eller åtminstone promenadnarkoman. Men om jag inte tar en promenad på kvällen så får jag så "lång tid" och om jag blir utan att göra så börjar jag bara tänka på mat i alla dess former och risken är väldigt stor att jag trycker i mig nåt som jag inte borde. Vilket förstås annars också händer titt som tätt, men jag inbillar mig själv att det händer mera sällan om jag är ute på promenad en timme eller två. Knäppa funderingar, I know... ;P

Sitter och väntar på min kära make igen, ( ni vet han som stänker kaffe på ens byxor.. ), förhoppningsvis kommer han hem halv åtta som han ska och inte halv nio som i går. De senaste dagarna har jag bara levt på sånt jag hittat längst bak i skåpen, knäckebröd, frukt, en ananasburk och ägg. Ja, igår blev det en tallrik mannagrynsgröt också. Vill ha RIKTIG mat nu, sallad och ordentliga proteiner (så jag blir stor och stark.. ;) )  Så idag bara MÅSTE vi hinna till butiken, annars vet jag inte hur det slutar. Har varit för lat för att gå till några av de här små butikerna här i närheten, jag föredrar verkligen att storhandla framför att gå flera gånger i veckan och slarva hem lite i gången.

I morgon är det tidig väckning igen, så jag får verkligen se till att jag kommer mig i säng i tid i kväll. Inte blev det nån sömn nu på eftermiddan heller fast jag hade tänkt ta en tupplur. Det var för ljust ute och att dra för persiennerna kändes som slöseri med solljus, så jag fick glömma sömnen. Sover väl desto skönare i natt ska vi hoppas!

Internationella Sjuksköterskedagen

Hela långa dan, så passa nu på att fira ordentligt!

Har varit ett par timmar i skolan och haft våran utställning, hållit ett kort föredrag och annars fördrivit tiden. Det var inte många som visade nåt större intresse för våran utställning. Vi hade den i cafeterian i skolan och de flesta som såg att det var nåt speciellt på gång där så vågade ju inte komma närmare och se vad det riktigt var utan de gick istället en omväg för att inte störa.. ;)

Fia var bussig och gav mig skjuts hem trots att hon egentligen inte skulle via stan, så jag slapp vänta en evighet på bussen. Nu lyser visserligen solen, men jag är så trött som en människa bara kan bli (tror jag åtminstone, det känns så.. ;) ) Så jag tror att jag syndar lite och lägger mig i vågrätt läge en stund istället för att söka mig utomhus. Nog hinner jag med en promenad ändå innan gubben kommer hem. I går hann vi inte och handla, han kom in rusande strax efter halv nio och jag hann bara se ryggen av honom innan han igen försvunnit ut genom dörren för att spela tennis. Så det blir att handla idag istället. Till all lycka hade han haft sinnesnärvaro nog att svänga in via en kvällsöppen butik och slarva hem ett paket med havregryn, vad hade dagen blivit till om jag tvingats lämna bort morgongröten? Ve och fasa.. ;)

Sen var han dock lite mindre populär i morse, för det första var han såååå trög då det gällde att stiga upp så jag kom tio minuter senare till skolan än jag planerat. Sen det sista han gör innan jag stiger ur bilen är att stänka kaffe på mina byxor. Ni kan ju tänka er hur det ser ut med stora gulbruna kaffefläckar på ett par ljusa jeans. Hur roligt är det att se ut som om man kissat ner sig när man ska stå och hålla föredrag i skolans cafeteria? Gubben var väldigt billig kan jag lova! Nästan så jag kunde erbjudit lite pengar med på köpet... (typ nån miljon eller så... )

Nåja, vad blir väl bättre av att gnälla, ska sluta mina blå en stund och ladda batterierna så jag orkar trakassera honom under vårt storshoppande i kväll.

Ha det gott, njut av det vackra vädret ni som inte är lika utarbetade som jag.. ;)

Glädjedödare

Otroligt vad människor som man inte ens känner kan få en på urdåligt humör. Idag efter jobbet så sken solen och det var alldeles härligt väder. Som upplagt för en långpromenad, så jag tog alltså Kira i kopplet och begav mig ut, glad i hågen.
Strax efter fängelset står en kvinna med sin hund och när jag ska passera henne börjar hon prata, så jag saktar ju naturligtvis in. Sen får man värsta harangen på finska om att jag har fel koppel på Kira (Ett vanligt koppel som man fäster runt nacken, inget strypkoppel eller nåt sånt), sen får jag höra nåt i stil med att det inte är nåt liv för en hund att följa med på länk (jag promenerade bara, visserligen raskt men jag sprang åtminstone inte som jag gör på mornarna) och att Kira ju måste få stanna och lukta på allt hon vill lukta på (vilket innebär att vi skulle komma oss ca 50 meter på en timme). Det sista jag fick höra innan jag bestämde mig för att det fick räcka var "djurstackare". Jag grymtade fram en blandning mellan hmmmmm och öööhhh... och fortsatte, lika raskt som förut. Men gissa om inte mitt goda humör var som bortblåst. Resten av min promenad (1½h) gick åt att komma på en massa saker som jag borde ha svarat henne med. Blir ännu alldeles retad när jag tänker på det hela. Gaaaahhh!! Om hon nu skulle ha haft nåt vettigt att komma med.

Väntar nu på att gubben ska få komma hem så vi får komma oss iväg och handla, som vanligt på måndagar så gapar kylskåpet mera än tomt, tyvärr är min fantasi vad gäller matlagning försvunnen för tillfället, så jag antar att vi kommer hem utan en massa "livsnödvändiga" ingredienser, men om vi nu får slarvat hem nånting överhuvudtaget är det ju alltid bättre än vad läget är nu.

På torsdag får vi troligtvis besök av några kompisar och deras lillkille, det ser vi fram emot! Har tänkt bjuda dem så länge men det har bara lämnat, jag är sååå dålig på att bjuda folk. Men nu blev det äntligen av!

Är på jakt efter en sömmerska här i Vasa. Har en klänning som jag egentligen köpte till min examen för fem år sedan, men som jag inte använde då, utan bara har haft i skåpet. Nu tog jag fram den i helgen och hade den till Kållby för att min mor skulle få pröva den. Då upptäckte vi att den är konstigt sydd nere i fållen och alldeles sned, så jag bestämde mig för att jag ska fålla upp den så att den blir ungefär knälång istället. Antar att jag får ge upp min dröm om att kunna ha syrrans studentklänning på bröllopet nu på lördag, min kära bak och jag har lite väl svårt att komma överens om vilken storlek som är lagom. Så om jag fick fixat den andra klänningen tills dess skulle jag slippa fundera vad jag ska ha på mig. I annat fall får jag väl gräva lite i skåpet, nog hittar jag väl nåt att dra på mig, men det vore ju roligt att ha nåt man trivdes i för en gångs skull.. ;)

I morgon är det skoldag, vi ska ha vår utställning om Vårdens historia. Börjar kännas som om det var en stund sen man träffade de andra på klassen, så jag tror att det blir en riktigt rolig dag. Att man sen börjar först klockan tio och alltså får en sovmorgon på köpet gör ju inte saken sämre! Hoppas också på vackert väder, för vår utställning slutar redan klockan ett och om man kom sig hem då så hann man ju t.o.m. sitta en stund i solskenet på balkongen.. 8-) Men med min vanliga tur är det väl ösregn, eller åtminstone mulet.. ;)

Har väl inget annat vettigt eller mindre vettigt att komma med för tillfället, så det är väl lika så bra att avrunda här. Ha det gott!!

Genomtrött

Nu är jag verkligen trött. Har stigit upp klockan fem hur många dagar som helst den här veckan och sovit alldeles för korta nätter. I dag hade jag bara ett kort arbetsskifte så jag slutade redan halv tolv. Har ätit lite och sen lagt mig med datorn framme. Har inte haft orken att ens starta upp någon dator på flera dagar, all energi har gått åt till jobbet, motionerande o en massa "hemmasysslor". 

I morgon är det morsdag och vem är väl värda en egen dag om inte våra allra käraste mödrar. Framför allt min mamma för hon är ju bäst.. ;) Gubben ska bort i kväll, annars hade vi tänkt åka norrut redan i kväll, men nu blir det nog bara en dagstripp, jag ska i jobb på måndagmorgon igen. 

Tänkte bjuda på ett recept som jag testade i förrgår, tog med kakan till jobbet och fick en massa beröm för den, både av personalen och klienterna. 

1 långpanna

5 ägg
4 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
300 g smält smör
2 dl vatten
200 g choklad

Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk kokt kaffe
200 g choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 °C.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ner i smeten.
Blanda det smälta smöret och vattnet och rör ner i smeten.
Sätt smeten i bakplåtspapperbeklädd långpanna.
Hacka chokladen och strö över smeten. 
Grädda i 200 °C i ca 15 minuter, kakan ska vara lite kletig.
Låt svalna.

Koka upp vispgrädden. Låt svalna lite och rör ner kaffet.
Smält chokladen i den varma grädden.
Låt svalna ännu lite och bred sedan ut glasyren över svalnad kaka.
Strö över nonpareller och låt glasyren stelna i kylskåp.

Ät och njut! :)

Fortfarande ingen som nappat på min senaste inbjudan, nu får ni nog skärpa er! :)

Nu ska jag ta mig en stärkande tupplur, det anser jag mig vara värd, hoppas att det slutat regna tills jag vaknar, så får jag ta en promenix med Kira sen. Sen borde man orka dra fram dammsugaren också, men det tar man när man hinner, ska ju vara ensam hela halva kvällen, så jag måste ju ha nåt program då också.

Ha det gott!

Tisdag

Hej hopp!

Värst vad trög man blivit med att blogga! Har inte haft nån större motivation om jag ska vara riktigt ärlig. Spenderade helgen norröver. Hann sova hela två timmar efter mitt nattskifte innan vi drog iväg mot mina parents. Sov inte desto mera där heller, slumrade till lite på soffan fram och åter men det blev ingen sömn att tala om, inget man blev piggare av åtminstone. Fick umgås med min underbara älskade familj, njuta av motion, äta tusentals kalorier för mycket och annat trevligt innan vi kom hem i går kväll.


Gubben for i väg på tennis med Kim när vi kom hem. Där ute regnade det som om det hade betalt så nån längre länk var jag inte intresserad av. Beslöt mig för att dra ett pass enligt min träningsdvd, det var ju en ordentlig stund sen jag gjort det sist. Sen blev jag så inspirerad när jag hittade en cd med musik med lite takt i, så jag körde en halvtimmes "hemmabodycombat" efteråt. Jag kan lova er att endorfinnivån var på topp efteråt. Jag började riktigt sakna bodycombatpassen. Jag var ju halvt beroende av dem innan vi flyttade, men här i Vasa har jag inte ansett mig ha råd att träna, gymkort här kostar ju skjortan. Trots att man är studerande kostar det dubbelt mera per månad än jag betalade vid mitt gamla gym i Jeppis. Har dock tänkt att jag om det bara är möjligt ska börja träna från hösten, vi får se om ekonomin tillåter. Ska åtminstone träna i sommar, då vid mitt gamla gym, eftersom jag då bor norröver. Ser fram emot många svettiga timmar i gymsalen och hoppas att sommarens bodycombatprogram är super! 

I dag har jag varit i jobb på mitt praktikställe, ska pröva på att jobba på en annan avdelning den här veckan, kul med lite omväxling. Efter jobbet har jag hunnit med en långpromenad. Den gick rätt så långsamt i dag, jag kände nog av i mina ben att jag tränat muskelträning igår, hoppas det inte blir värre än så här. När jag kom hem så kokade jag lite mat, i dag blev det köttbullar och en "röra" av zuccini, champinjoner, tomat och vitlök. Gott! Till min stora glädje blev det över tills i morgon också. :)

Nu sitter jag och väntar på gubben, de borde ha stängt butiken för nästan en timme sen om jag nu inte är riktigt ute och cyklar. Hur som helst så syns han inte till ännu. Det är rätt så tråkigt att vara ensam. Borde städa men jag är för trött. Kollade på ishockey lite för länge i går så nattsömnen blev lidande. I morgon har jag sovmorgon, då börjar jag först halv två, så lite längre än till fem ska jag väl unna mig att sova. ;) Ska hoppas att jag orkar riva fram dammsugaren då också.

Fick hem ett brev om att jag fått sommarjobb, vilket jag iofs redan visste men.. Borde höra av mig till min förman för att få reda på lite tider och sånt, jag tror att jag kommer att vara ledig första veckan i juni om jag inte missminner mig, ska bli skönt att lite ladda batterierna innan man tar nya tag. Har dock redan lite ångest inför sommaren. Ska ju bo mera eller midre särbo i nästan tre månader. Hur ska det lyckas efter att man har varit gift i snart fem år? Framförallt - hur ska gubben klara sig utan den service man skämt bort honom med? Antar att jag de helger jag kommer till Vasa får sätta mera eller mindre hela helgen på att röja upp efter honom, han är som sagt inte den mest ordningssamma person man  kan tänka sig. Men han har ju sina goda sidor också - till all lycka ;)

Nu blev ju det här en halv roman i allafall, trots att jag tyckte att jag inte hade nåt att blogga om. Ska slösurfa vidare en stund tills tvättmaskinen är klar och gubben kommer hem. Sen borde jag hinna och handla lite smått ännu i dag, om man bara fann orken nånstans, känns som om man helst av allt skulle krypa ner under täcket nu. Misstänker det blir tidigt sammanträde med John Blund här hos oss i kväll.

Nåväl - ha det gott!


Sorry!

Underbart vackert väder, jobb och i övrigt späckat program har hållit mig borta från allt som heter dator och bloggande i flera dagar.

Har njutit av det vackra vädret, både på mina motionsrundor och iklädd bikini på balkongen, ljuvligt, ljuvligt med sol och värme!

Har haft "möhippa/svensexa" åt min kusin och hennes blivande man. Allt för mycket gott åt man men roligt var det!

Har idag införskaffat mig en läderjacka. Länge gått och önskat mig en, men ville inte köpa nån innan jag gått ner i vikt. Men nu tyckte jag att jag kunde unna mig en. Gick på stan i torsdags och letade men hittade då inga som jag tyckte passade både min och min börs storlek. I dag gick jag ut en vända igen för att fördriva tiden tills gubben skulle komma hem från jobbet och då prövade jag en vid den nyöppnade VeroModa butiken. Den satt som gjuten, dock var jag inte beredd att sätta sprätt på en hundralapp så den lämnade i butiken. När sen gubben kom hem och vi for på stan för att inviga sommaren med en lösglass, så visade jag honom jackan. Efter att ha prövat den en gång till och åter igen konstaterat att den satt som den vore gjord för mig så ville jag inte längre låta den vara. Jag bara MÅSTE ha den. Så.. nu hänger den här på klädhyllan i min hall. Antar att jag kommer att drabbas av nån posttraumatisk slösarångest i ett senare skede, men just nu känner jag mig bara mera än nöjd.. ;)

Ska i jobb inatt så nu ska jag värma lite lax från i går och sen försöka sova några timmar, blir att åka norröver imorgon tror jag bestämt!

Ha det fint!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort