31.7.12

Det känns som om det är sommarens sista dag i dag, trots att det är hela augusti kvar. Jag hoppas verkligen att det inte är så, för det känns också som att den här sommaren aldrig riktigt kom på allvar. Jag drömde om långa varma dagar på sjön, men det blev få av den varan, inte minst då vårt gräv/trädgårdsprojekt inneburit att vi inte alls hunnit med någon båtrenovering. Få se om det lyckas bättre nästa år med den saken. 
 
Det var ett väldigt åskväder som drog fram på söndagsmorgonen, jag var ju i nattskifte ännu och blixtarna lyste upp i mörkret med jämna mellanrum. Strömmen gick så vi hade inga datorer att skriva rapport på, som tur kom den tillbaka strax innan skiftbytet så vi hann dokumentera natten. Reservström finns ju på sjukhuset, men det håller bara igång det mest nödvändiga. 
 
Hade bara en dags vakledighet, vilket känns när jag nu i dag ska söka mig till jobb igen. Ska jobba fyra dagar, vara ledig en och sedan jobba sex dagar i sträck. Ser fram emot den lediga helgen som väntar sen... Jag jobbar kvällsskifte nu på torsdag också och det harmar mig lite, hade gärna tagit med ett och annat syskonbarn och gått på cirkus, då den råkar vara här i stan den kvällen. Jag undrar om jag ska försöka hitta nån att byta skifte med, men det brukar inte alltid vara så lätt. 
 
Nu ska jag försöka hitta nåt ätbart innan det är dags att söka sig mot sjukan. I dag borde man ju träffa en och annan kollega som kommit tillbaka från semestern också. 

Hmmm

Senast i natt satt jag och "skröt" över hur bra jag brukar sova mellan två vaknätter. Och det brukar jag faktiskt, utan större problem kan jag nog sova till fyratiden, vilket jag tycker behövs om man ska orka den andra natten också. I dag tyckte dock tydligen stolpskottet min käre make att det var färdigt sovit vid halv två. Han skulle iväg på tältövernattning med ett gäng andra killar, gubbar, snubbar eller vad de nu ska kallas i den där konstiga åldern mellan 22 och 30. Han slamrade med dörrar, satte på taklampan i sovrummet och sökte än efter det ena och än efter det andra. Saker som jag inte för mitt liv skulle röra,  men som jag naturligtvis måste veta var finns. Vad är det med män och att hitta saker, saknar de nån hitta-saker-kromosom?
 
Nå, jag blev så irriterad så min vaksömn blev förstörd, men det är ju ändå varmt och relativt vackert ute så jag får väl göra det bästa av situationen. Hoppas ni fått en skön sovmorgon i alla fall! 

Fredag

och jag förbereder mig mentalt för en helg med vaknätter. Har hunnit jobba två kvällar efter ledigheten och det har nog gått helt bra, inte utan att man är lite yr mellan varven och undrar om man kommit ihåg allt, men jag tror inte jag glömt något väsentligt i alla fall. :)
 
I dag har jag tänkt att jag ska orka städa, känner redan hur motivationen tryter, men ska försöka hitta den igen någonstans. Sen ska jag kanske skruva lite på våran terass, om jag kommer mig så långt innan gubben är hemma. Sen var det ju de där arma otvättade fönstren... 
 
Har i övrigt inte mycket att komma med så jag ska leta fram en omotiverad bild att bjuda på.
 

Nu är det slut på det roliga

Semestern är över och om knappa tre timmar ska jag igen infinna mig på jobbet. Trots att vädret i sanning kunde ha gjort bättre ifrån sig med tanke på att jag inte haft ledigt i juli på 4 år, så har det ändå varit otroligt skönt med en andningspaus här mitt i sommaren. I går blev det husmålande hemma hos mina föräldrars och sviterna efter detta (i form av gula färgfläckar här och var på händer och armar) sitter kvar. Jag fick umgås med de sötaste syskonbarnen i världen och vi sprang och sprang och sprang och jag bara undrar om inte batterierna tar slut i dem nån gång? Kevin börjar bli riktigt snabb och han orkar varv efter varv medan hans tjocka otränade moster kommer flåsandes efter. Moah var inte illa hon heller och det var svårt att inte dra på mun när hon kom springande längs vägen och ropade "Fortare!" "Hååålt!" åt sig själv, som om det skulle hjälpa. :) 
 
Nu ska jag tvätta lite kläder så jag nu får gjort nåt nyttigt innan det är dags att åka till jobbet. Sen borde man väl fundera på nåt ätbart också i nåt skede. Hoppas på en relativt lugn kväll på jobbet så man inte kastas huvudstupa in i nåt kaos. Ha en skön onsdag! 

Normalt hyfs och folkvett

Tänkte fundera lite över det här med normalt hyfs och folkvett. Jag är en sån person som tycker att man ska vara trevlig mot sina medmänniskor. I mitt jobb träffar jag dagligen en hel drös med människor som alla är olika, till både utseende och personlighet. Många av dem är dessutom sjuka eller så är de anhöriga till någon som är sjuk. Jag försöker alltid att vara vänlig och tillmötesgående, trots att man många gånger knappt själv vill tro sin ögon eller öron. Den som inte jobbat inom sjukvården kan nog knappast ana sig till allt man får se och höra. 
 
Men till saken. Inte bara på jobbet utan även annars i vardagen så träffar man ju människor, förutsatt att man inte är någon eremit som bor ensam i någon bergsgrotta, men de är väl ändå rätt få. Jag ställer mig bara frågan hur folk kan vara så otrevliga? Jag är inget socialt geni, jag är inte den som tar kontakt med folk, är utåtriktad eller pratsam men ett vänligt leende eller en normal diskussion kan väl alla föra. Jag medger att det är lättare att vara trevlig mot en gammal tant som behöver hjälp att få rollatorn upp på trottoarkanten än ett smutsigt unket påträngande fyllo. Jag kan dock inte tro annat än att man i längden vinner på att vara trevlig och uppföra sig i mötet med andra människor.
 
I gårkväll stod jag i kön till en grillkiosk här i stan. När den andra snubben i rad helt sonika ställer sig före mig i kön så kände jag att det fick räcka så jag sa att "Det där var nog att smita före i kön". Han såg lite snopen ut och steg till sidan och hans kompis som haft vett nog att stanna på sin plats bakom mig slängde fram nån slarvig ursäkt om att de inte riktigt hade koll på kösystemet och visst är det inte det enklaste med kön på det stället och visst kunde jag ha ställt mig längre fram, men om de nu var osäkra på om jag stod i kö eller inte så kan man väl för allt i världen fråga om jag gör det eller inte, och inte bara ställa sig framför som om jag var osynlig. 
 
Jag är inte typen som säger till, jag är som sagt van från mitt jobb att svälja en hel del skit (lyckligtvis mest av den verbala sorten), men den här gången hann jag inte riktigt tänka innan jag sa till och även om jag inte sa det på något otrevligt vis och jag visste att jag hade rätt så kände jag mig ändå som en sur gammal hagga. Jag tycker inte att man ska behöva stiga till sidan och knipa igen om man blir orättvist behandlad, men jag kan inte annat än tro att man ändå blir tagen mera på allvar om man säger ifrån på ett trevligt sätt i stället för att sura eller snäsa. Visst tappar jag tålamodet allt som oftast och när det gäller bemötandet av min käre make framför allt så kunde jag nog bättra på mig. Jag vill inte framställa mig själv som något helgon, för det är jag i sanning inte. Jag är dock tacksam över att mina föräldrar (trots att de säkert misströstat många gånger) uppfostrat mig till att uppföra mig som "folk" (även om "folk" kan uppföra sig mycket olika). 
 
Jag har en humor som ibland säkert kan uppfattas som något ironisk. Jag driver gärna med folk, men det är inte med avsikt att såra utan att locka fram skratt och inte minst så driver jag med mig själv. Jag upplever dock att man rätt så enkelt kan avgöra om små pikar ges för att skämta eller för att såra. De av den senare sorten har jag ingen större förståelse för, även om jag själv använder dem i bland (i stridens hetta, och som vanligt får gubben ta smällen... ;) ). 
 
Ja, nu har jag svamlat en massa och vet inte riktigt vart jag ville komma med det här, men kan vi inte bara komma överens om att det vore mycket trevligare överhuvudtaget om folk hade normalt hyfs och folkvett? Tack för ordet. (om nu nån orkade ända till slutet... ;) )
 
 

Ensam

I dag har min käre make börjat jobba igen efter vår ledighet och sen har han åkt iväg till sina föräldrar direkt efter jobbet eftersom han skulle hjälpa sin far med garagebygget. Jag har alltså fördrivit största delen av dagen alldeles ensam (om man bortser Kiras sällskap och ett roligt ärende där mitt i dan). Jag håller nu på att förgås av ensamhet, visst, huset borde städas och de där fönstren som jag gnällt om att jag inte tvättar innan allt grävande är klart har fortsättningsvis inte blivit tvättade, men jag saknar inspiratioooon. Jag är usel på att vara ensam och redan efter en dag vill jag ju klättra längs väggarna. Det är inte utan att jag undrar hur det ska gå i Norge. Visserligen har jag ju Malin med mig, men vi vet ju ännu inte om vi får bo på samma ställe och dessutom kommer vi säkert inte att ha alla skiften samtidigt så det blir nog en hel del ensamtid har jag på känn. Tror jag måste sätta mig i bilen och leta reda på lite sällskap medan jag har chansen. 
 
I dag fick jag följa med syster yster och tjuvkika på den lill* som gömmer sig i hennes mage. 4 veckor kvar till beräknat datum och jag väntar så på att få träffa det nya livet som växer där inne. Jag är så innerligt tacksam för mina systrar som så generöst delar med sig av dessa speciella upplevelser. Jag fick ju även vara med på ett ultraljud när S väntade tvillingar. Ibland känner jag att jag får försöka hålla mig tillbaka lite för att inte tränga mig på, men det är inte det lättaste när jag tycker det är så otroligt roligt, intressant och spännande. :)
 
Jag har ännu en ledig dag framför mig innan det är dags att börja jobba igen. Det känns som om jag varit ledig mycket längre än 2,5 vecka men det är väl bara positivt. Det är att hoppas att man minns något av jobbet sen när man kommer tillbaka. Har två kvällskiften och två nattskiften att avverka den här veckan. Har 5 veckor kvar att jobba och 2,5 lediga helger under den tiden. Den här sommaren har gått i ett huj och snart lyfter flyget mot Norge. Jag väntar på hösten men jag väntar nästan ännu mera på att den ska vara över. Har ännu inte fått något besked om boende och sånt, skulle ju vara skönt att ha det fixat småningom så slipper man fundera över den saken. 
 
Nu ska jag nog ta en sväng och se om jag hittar nåt intressant sällskap. Wish me luck!

Terassprojektet så här långt.


Gårkvällen

var otroligt rolig. Vi njöt alla sex av en gubb- och barnfri kväll och hann avhandla både ett och annat ämne under kvällen. Skrattet ligger nära till hands men vi kan även diskutera mera allvarliga saker. Jag är så glad att jag har dessa människor i mitt liv! Mycket gott åt vi som vanligt så man nästan rullade hem, där mitt i natten nån gång. Underbart. 
 
Nu ska jag ut och fortsätta att hjälpa gubben med terassbygget. Det tar sig sa pyromanen, men än är det nog en rejäl bit kvar innan vi kan sitta på däcket och njuta. Hoppas gubbens tålamod håller hela vägen! :)
 

20.7.12

Vi blev bjudna på en alldeles fantastisk middag i går, vet inte hur man nånsin ska kunna bjuda tillbaka, såna läckerheter som vi blev bjudna på är inget vi trollar fram i en handvändning här hos oss inte. :) Vi hade alla semester så det blev i senaste laget innan vi var hemma igen, vilket innebar en sovmorgon för oss i dag, vilket i sin tur innebär mindre tid att sätta på terassbygget. Förhoppningsvis är min lilla gubbesnubbe jätteduktig hela kvällen medan jag är ute i skärgården och njuter. Det låter väl inte mera än rättvist, eller? 
 
Har en rabarberpaj i ugnen, hoppas den hinner svalna någorlunda innan det är dags att sticka iväg. Sen hoppas jag att solen orkar hålla sig framme hela kvällen också, det är ingen luftvärme så om inte solen lyser så sitter vi nog och fryser. (märkte ni rimmet, jag är otroligt begåvad... ;) )
 
Nu ska jag packa ner lite badkläder och annat smått och gott, hoppas att ni också får en riktigt trevlig kväll, det tänker jag ha! 

Semestern rullar på

Gräsmattan är sådd och i kväll vattnade jag och nu håller vi bara tummarna för att det vill ta sig småningom. Sen har vi börjat på med terassbygget lite smått, men allt tar sin tid när vi inte riktigt vill hitta verktyg som är starka nog att skruva fast plankorna i sockeln med. Vi ska hoppas på bättre tur i morgon, en planka sitter där den ska men det är ännu två som ska fast i väggen och gubben hann nästan bli halvt trött på hela eländet. 
 
Tvättade bilen på samma gång jag hade fram vattenslangen och jag måste verkligen skryta på ENJO´s biltvättshandske. Jag satte lite tallsåpa i vattnet och det gick som en dans. Sen torkade jag torrt med den andra trasan som hör till biltvättspaketet och nu blänker vår Passat som sällan förr. :) Gubben påpekade visst att jag tydligen fuskat på ett ställe eller två, men det tycker jag vi blundar för, ingen är väl felfri... ;P
 
Fick en glad överraskning i går när det visade sig att grävandet här på tomten troligtvis inte blir så dyrt som jag fruktat, kanske vi klarar av att hålla vår budget nu. Hoppas kan man ju alltid.
 
I övrigt så njuter jag av semestern, trots att den innebär en hel del jobb. Jag sätter mig ner och pustar mellan varven och njuter av att få jobba ute i solskenet. I dag var det otroligt varmt på baksidan där vi kämpade på med terassen, jag väntar bara på att få den klar så man hinner njuta lite av den också. ;) Mina fötter är svarta som sot och hur jag än tvättar och gnuggar så blir de inte rena, men vad är väl ett sommartecken mera än det. 
 
På fredagkväll väntar tjejkväll med mina systrar och några kusiner, vi ska dra till skärs och njuta av varandras sällskap utan gubbar och barn. Jag ser verkligen fram emot det och hoppas att vädret ska hålla sig någorlunda sansat. I morgonkväll är vi dessutom också bortbjudna. Livet är gött. Det hoppas jag ni också tycker!

Hemma igen!

Vi kom hem i går efter en innehållsrik vecka i Sverige. Vi har haft det riktigt riktigt bra och jag hoppas verkligen att vi har möjlighet att åka nästa år igen. I år kände man ju dessutom en hel del jämfört med i fjol, även om jag och mitt dåliga ansiktsminne inte är direkt lämpade för att träffa folk så här sällan. ;) Vi har fått lyssna till lärorika föredrag, sjunga av hjärtans lust, spela lite volley, shoppa på outletbutikerna i Vingåker och umgås med genomtrevliga människor. 
 
Hemresan var ett kapitel för sig då jag i Texfreebutiken på båten upptäcker att min börs inte finns i min handväska. Jag grubblade hela natten på om jag glömt den på Max (där jag visste att jag hade den senast), om den ramlat i bilen eller på bildäck eller om jag verkligen hade blivit bestulen utan att jag märkte det. Jag sov inte många timmar även om jag försökte släppa tankarna på börsen. Så fort de öppnade bildäck på morgonen så sprang jag ner dit och kollade och till min stora glädje fanns börsen inkilad mellan sätet och dörren. 
 
Under bilresan hem så var vi alla övertygade om att vi skulle få soppatorsk längs vägen mellan Närpes och Vasa, mätaren visade på noll jag vet inte hur länge men vi hölls rullande ända till ABC och kunde tanka där. I Jeppokorsningen missade gubben sig och trodde att han körde i 60 när han i själva verket körde i 80 vilket resulterade i att han fastnade i kamerakontrollen. Roligt så. Vi kom i allafall lyckligt hem och det är vi tacksamma för. Efter en snabb lunch körde vi in till stan för att hämta vår söta vovve som blivit mera än väl omhändertagen av gubbens bror och hans familj. TACK för att ni ställer upp! Tusen gånger tack även till vårt resesällskap H&M. Som vi kunde konstatera redan när resan startade, våra liv skulle vara bra mycket fattigare om vi inte hade varandra! 
 
Nu håller vi på och färdigställer här på utsidan. I dag ska det sås gräsmatta och så börjar vi med terassbygget sen. Grävandet här på tomten har tagit otroligt mycket mera tid än någon kunde tro från början så jag är rädd för att vår budget inte kommer att hålla, det blir att leva knapert resten av sommaren (också). Hösten kommer att vara ett helt kapitel för sig ekonomiskt sett så den vågar jag knappt tänka på i nuläget. 
 
Nu ska jag fixa nåt att äta i all hast, sen är det igen dags att gå ut och fortsätta. Jag har grävt och krattat så mina händer är allt ömma, vill knappt kunna skriva ens. Det ska bli skönt att få gräsmattan i skick, ett problem mindre att fundera över. 

Packat och klart

I dag har jag (förutom lite jobb i vår trädgård to be) varit en sväng till Kokkola med min kära mor för att fylla på i klädförrådet lite inför vår Sverigetrip. Det blev ett par jeans, en topp och en t-shirt. Snabbt gick det och relativt smärtfritt. Jag är ju som sagt lite allergisk mot klädshopping och inte minst klädprovning men jag hade förberett mig mentalt den här gången och överlevde utan desto större men. 
 
Sen har jag packat klart, väntar på svar från våra eventuella hundskötare (tur att mina föräldrar lovat var back-up om det strular till sig med hundvaktandet)  och nu borde jag få dammsugit både här inne och bilen. Det sistnämna är inte det enklaste med tanke på att regnet öser ner där ute. 
 
Vi hann inte få klart allt grävarbete innan resan, i går gjordes en hel del, men i dag är det för vått för att det ska lyckas att köra med nån grävmaskin, så det blir väl att göra resten sen när vi kommer hem. 
 
Sen har jag också bokat flygbiljetterna för min Norgepraktik. Jag kommer att flyga iväg lördagen den första september och så kommer jag hem fem veckor senare, den femte november, bara för att dra näsan full med lite Lepplaxluft och sedan genast bege mig iväg söderut till Helsingfors för nästa praktikavsnitt. Därifrån kommer jag inte hem förrän en bit in i november och då lovar jag att jag ska hållas hemma en bra stund. Känns som att jag har nog av resandet innan det ens har startat. 
 
I övrigt kan jag meddela att det är skönt med semester trots uselt väder. Tvättkorgen är så gott som tömd, köket hålls i ordning och det finns t.o.m. ork att koka mat och baka. Jag tror att jag skulle kunna vara ledig rätt så länge innan jag skulle känna att det vore dags att göra nåt annat mellan varven. 
 
Nu ska jag slänga mig i soffan en stund och pusta innan den sista ruschen. Ha det gött!
 

Semester

Jag har inlett min "semester" (eller obetald ledighet vore ett mera korrekt uttryck, men det klingar inte lika vackert... ;) ) och ska inte i jobb förrän den 25:e. Har en massa planer, men vi får se hur mycket av dessa planer som i slutändan blir av. Förhoppningsvis blir alla grävarbeten på utsidan klara nu under måndagen och tisdagen. På onsdag drar vi i väg till Sverige och så kommer vi hem på måndag veckan därpå. Resten av den veckan har vi sen tänkt ägna åt vårt terassbygge, men det beror ju förstås på vädret och om allt grävande hinner bli klart innan vår resa. 
 
Hur som helst så är jag ledig och gubben min likaså och även om det gäller att hålla hårt i varje slant de kommande veckorna eftersom det blir lite knapert med nån lön för nån av oss under den här tiden så ska vi ändå försöka njuta av den här tiden så mycket som möjligt. Jag jobbade ända till i går och så fort jag avklarat min arbetsdag och steg utanför sjukhusets dörr så tyckte solen och värmen att det fick räcka så nu står regn och kyla på schemat för ett par dagar framöver. Jag antar att det vackra vädret kommer tillbaka ungefär där vid två tiden den 25:e, lagom tills jag börjar jobba igen... ;)
 
Ha det så skönt, hoppas att också ni är lediga! 

Underbart

med sommar och värme, världens finaste vänner och två dagar kvar till semestern. Även om väderprognoserna visar regn, regn och åter regn efter att jag inleder min semester på söndag så låtsas vi inte om det, eller hur? 
 
Hade H&M hit på kvällskaffe i går och vi planerade lite för nästa veckas resa och sen spelade vi Mölkky i kvällssolen innan vi tog en cykeltur. Vad det är härligt med sommar! Jag önskar att jag kunde trycka på pausknappen, eller i alla fall få tiden att gå vääldigt vääldigt långsamt just nu. Jag vet att det är höst i ett huj och hela den härliga sommaren är förbi. 

Slutspurten

Från och med i dag är det dags för slutspurten innan semestern. Har haft två sköna lediga dagar efter helgens vaknätter och i går fick jag i sanning sol så det räcker för en stund. Nu återstår fyra arbetsskiften och sedan är det dags för 2,5 veckor "semester". Visserligen så obetald semester som det bara går att få, men ledigt i vilket fall som helst. 
 
Jag tycker att jag för övrigt har hunnit med en hel del ledigt redan den här sommaren, jag hoppas att det fortsätter att kännas på samma sätt hela sommaren igenom för då kommer jag nog att orka med den tuffa hösten som väntar. 
 
Nu ska jag om några timmar börja ställa mig iväg till kvällsskiftet, men innan dess borde jag bege mig ut i garaget och försöka hitta mina betyg från Yrkes. Det kan hända att det inte är den lättaste uppgiften, men jag har inget val. Håhhå. Härligt väder i dag med. Det är ljuvligt med sommar! Man borde sitta ute i stället för att gräva i garagelådorna. ;) Ha en skön dag!

Dagens överraskning!

Jag fick hem ett brev från Novia i dag. Eftersom jag var in och kikade på nätet i går och inte såg mitt namn på listan över antagna till hälsovårdarutbildningen så antog jag att jag inte kommit in. När jag skulle öppna brevet så tänkte jag att det står väl mina poäng och på vilken plats i "kön" jag kommit. Döm min förvåning när det står: Du har blivit antagen till.... Jag trodde inte det var sant! Jag som redan ställt in mig på att jag inte kom in och nu är plötsligt allt alldeles tvärtom emot vad jag trodde. Har inte riktigt landat ännu. Gubben är inte så där överdrivet förtjust i tanken att vi ännu några år ska leva på "halvfart" ekonomiskt, men vi får väl tänka att det löser sig. Det har ju ordnat sig hittills, så nog ska det väl gå. 
 
Har i övrigt haft en skön ledig dag, tog med mig vovven och drog till Kållby där jag har lapat sol för hela slanten. Man måste ju passa på de gånger solen skiner på ens lediga dag. Skönt så! :)

Underbar dag!

Jag har haft en alldeles underbar dag. Hela familjen flax var hit på födelsedagskaffe och jag blev uppvaktad som aldrig förr med blommor och presenter i massor. Jag är så tacksam över att just jag fick världens bästa familj, jag  älskar dem alla så mycket att det nästan gör ont. TACK, TACK, TACK för att ni finns!!! ♥
 
Bjöd på bl.a. rävastens-glass, mockatårta, och rabarbercheesecake cupcakes. Recepten hittar ni om ni klickar på namnen. 
 
Nu ska jag börja sova. Ledig dag ännu i morgon, underbart skönt! :) Godnatt!

Jahapp

Det gick som jag misstänkte, jag kom inte in på hälsovårdarlinjen. Hörde att det var hård konkurrans i år och eftersom jag varken har student- eller närvårdarexamen att söka med så antog jag att det inte skulle lyckas. Men för min del gör det ingenting. Jag har som sagt haft det på känn och de senaste årens erfarenheter har visat mig att jag bara ska göra mitt bästa och sedan så sköter Gud om resten. Nu behöver jag inte fundera mera på den saken. Ett halvt år kvar att studera och sedan är det bara LHS (Livets Hårda Skola) som gäller framöver. Kanske det ändå räcker med fyra olika examen... ;)
 

2.7.12

27.
Om en timme och 35 minuter blir jag 27 år gammal. Hujedamej, som Lina skulle säga.
Ska dock göra det bästa av dagen, som dessutom råkar vara en ledig dag, och vad är väl bättre än att omge sig med dem man älskar mest i hela världen. :) Ska bara baka lite först. Så fort jag orkar stiga upp. ;)
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort