Hej!

Det har igen hunnit gå rätt så länge mellan mina uppdateringar. Här finns det tyvärr inte tid för att sitta framför datorn så bloggen har verkligen fått stå vid sidan av mitt liv för tillfället. Tråkigt tillika eftersom det händer så mycket som man gärna vill minnas senare, men nu är det som det är tills det blir annorlunda.
Jag jobbar på fortsättningsvis, har haft fyra dagar ledigt över midsommar vilket har varit riktigt skönt och det blev en mjukstart i dag då vi inte hade så många patienter för tillfället.
Fritjof växer så det knakar och klarar nu av att "bryta sig ut" (läs: klättra över) från inhägnaden under trappan så här blir det att jaga lortar i halva huset när man kommer hem från jobbet. Fortfarande är han dock fruktansvärt söt så han blir för det mesta förlåten rätt så snabbt. Tyvärr håller Kira på och lär honom den fula ovanan att rymma iväg när ingen ser, så vi får ha lite intensifierad övervakning när de är ute. I söndags var de båda försvunna så länge att jag hann bli allt orolig att nåt hade hänt dem, men sen så kommer de plötsligt tillbaka springandes längs vägen, så de hade väl bara varit på något äventyr.
Vi har lagt det nya golvet och hämtat det nya köket, men även om gubben fick ta bort gipset förra veckans torsdag så är han inte riktigt någon 100%-ig arbetskarl ännu, så det går nog ändå inte så snabbt framåt här. Bara vi fick de sista takskivorna på plats i köket skulle vi skruva köket på plats, det skulle kännas som en rejäl framgång, men vi får se hur gubbens handled mår när han kommer från jobbet i dag. Den har haft en tendens att värka och svullna upp när han använder den vilket inte är till någon fördel när saker och ting väntar på att bli gjorda här hemma.
Sommarvärmen ser ut att ha hittat tillbaka igen och jag hoppas att ni alla har tid att njuta av den!

Hej alla!

Hoppas ni har det skönt även om den värsta värmen försvann över en natt. Jag själv kämpar på med att hinna med både renoverande och jobb. I dag har jag målat klart fönstren och första varvet i toan. Vi fick hjälp i går av både Gösta och Heidi o Kim så vi segar oss framåt en bit i taget. Om en timme ska jag börja söka mig mot jobbet för sommarens första nattskifte. Sen blir det en natt till och efter det så är jag ledig resten av veckan. Det ska bli skönt med ledig helg, det blir den första sedan jag började jobba.
.
Vårt internet har äntligen börjat fungera, men jag har inte tid att sitta här och uggla i samma utsträckning som tidigare, så jag vågar inte lova er någon vidare ökning gällande antalet blogginlägg. Jag ska hålla er lite uppdaterade om läget bara, så ni vet när det börjar bli dags att komma och hälsa på! :) För tillfället är väggarna klara, förutom toan och kvisten som ska målas ett varv till. Taket är klart förutom i toan och kvisten och ett par brädor i köket. Sen ska dörrkarmarna målas. Sen ska allt skräp och de sista köksskåpen slängas ut och den gamla golvmattan rivas ut. Efter det - spackling och slipning av golvet och så in med nya mattan. Efter det är det bara "resten" kvar. :)
Nu ska jag mysa en stund med gubben innan det är dags att åka till jobbet. Ha de gott!

Sorgen och glädjen de vandrar tillsammans

medgång och motgång de ständigt följs åt...

För drygt en halv vecka sedan så nåddes jag av ett sorgligt besked när min brorson föddes till världen alldeles för tidigt och endast blev två timmar gammal. Även om min vecka sedan dess har varit fylld med jobb, renoverande och en hel massa annat så har det ändå legat som en skugga över min vardag och många många gånger om dagen finns mina tankar hos Robbi och Mia. Man blir återigen påmind om att inte ta något för givet. På ett par timmar så kan allt förändras.

Jag har också dragit på mig en ordentlig förkylning, antagligen har jag fått den från någon av mina patienter eller så är det någon av mina nya jobbarkompisar som smittat mig. Det var ju allt en fin välkomstpresent, eller hur. I morgon har jag en ledig dag och då har jag tänkt pausa lite från renoverandet och njuta av det underbara sommarvärmen som vi har.

Huset ser ut som ett bombnedslag fortfarande och en hel massa jobb återstår men vi tar det lite i taget och försöker härda ut, det finns ju värre saker än att bo i ett halvfärdigt hus. Har en hel del målande kvar, även om jag för tillfället inte vill se en pensel. Sen är det lite taksättande också innan det är dags att byta ut golvet.

Vårt internet har blivit kopplat, men av någon konstig anledning så fungerar det inte. (Är jag ens förvånad? Nej, då konstigt vore det om det hade fungerat genast utan problem.) Så nu sitter jag här i Kållby och filosoferar. Hoppas att ni har det fint och skönt i sommarvärmen och har överseende med att mina blogginlägg inte kommer i någon strid ström direkt.


Hejhej!

Tänkte bara göra er medvetna om min existens ännu en gång. Vårt internet fungerar inte ännu så för tillfället sitter jag i Kållby hos mina parenteser. Den här veckan har vi haft underbar hjälp av talkofolk så gubbens gipsade arm till trots så har det gått framåt vid bygget. Dock är det nog en hel del målande och takläggande kvar innan det är dags att lägga in den nya golvmattan, men som tidigare så tar vi en bit i taget... :)

Fritjof växer så det knakar, låtsas vara stöddig och morrar på dagarna men gnäller som en liten fis om nätterna. Vore han inte så söt skulle man nog inte orka med den busen. :) Kira tar allt oftare tillfället i akt att smita ifrån honom för lite vila, men så blir han ju också hela 6 veckor i morgon så han ska väl börja klara sig utan henne småningom.

Har jobbat två dagar nu, ett kvällsskifte och ett morgonskifte. Dessa var mina inskolningsdagar, sen är det tänkt att jag ska kunna resten på "egen hand". Wish me luck. :) Lyckligtvis är jag inte ansvarig sjukskötare ännu i år utan får mest jobba med grundvård och ute på avdelningen, inte så mycket i kansliet. Har rätt så bra skiften också, har redan fått tre listor så det är bara de två sista veckorna som jag inte vet hur jag jobbar ännu.

Eftersom det är den första juni i dag så har ju sommaren officiellt inletts, så jag önskar er alla en riktigt skön sommar! :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort