Gott nytt år!

Vill bara passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Kvällen är tänkt att spenderas i glada vänners lag, få se sen hur många av dem som faktiskt kan komma, var och varannan har barn som hostar och snorar. Jag har spenderat de senaste timmarna på att göra smörgåstårtor. Jag hade egentligen planerat att göra ett par salta pajer, men sen så kom gubben på där vid ett tiden att det vore nog gott med smörgåstårta och som den uppoffrande goda hustru man är (eller...?) så stiger man ju snällt vid köksbänken och fixar till dem. Nu väntar vi då alltså bara på gästerna.
.
Om jag nu samtidigt skall passa på och göra en kort summering av det år som gått så kan jag bara konstatera att på plussidan så har jag följande:
 • Hittade vårt drömhem, köpte det och håller nu på att färdigställa det.
 • Flyttade från Vasa
 • Var på min första barnmorskepraktik, trivdes som fisken i vattnet och blev övertygad om att jag gjort rätt yrkesval.
 • Har många gånger kunnat konstatera att jag har världens bästa familj och vänner
På minussidan finns även en del:
 • Min kropp har förfallit och får mig att må dåligt
 • I takt med att slutet av mina studier närmar sig ökar pressen och inte minst examensarbetet har många gånger tyngt mina axlar.
Antagligen finns det annat också, men just nu känns detta som de saker som först kommer upp i skallen på mig. Med tanke på nästa år så har jag tänkt att jag inte ska avge några nyårslöften, utan endast göra mitt bästa för att min kropp och mitt psyke ska må så bra som möjligt. Jag ska försöka undvika all onödig stress (hur enkelt det nu sen blir i slutändan), sköta om mig själv och ta mig tid att bara vara i bland.
.
Jag har många gånger tänkt på hur jag prioriterar i mitt liv och kommit fram jag har en hel del att förbättra. I framtiden hoppas jag att jag ska kunna stå på stadig grund och prioritera enligt finskans JALKA (som ju betyder just fot eller ben) där bokstäverna står för följande:
 • J - Jumala, Gud skall komma i första hand
 • A - Aviomies, maken som snar tvåa
 • L - Lapset, barn - i vårt fall blir det fadderbarn och syskonbarn
 • K - kirkko, församlingen där vårt andliga hem finns
 • A - ammatti, yrket
.
Jag hoppas att ni alla har haft ett bra år och att ert 2012 är fyllt med välsignelse och lycka!

Hejhej!

Har överlevt julen så här långt. Det har varit mest jobb och ätande för min del så i dag passade jag på och tog sovmorgon. Gubben är och hämtar en stege för Dagmar slet och drog i vårt fähustak så rejält i gårkväll/natt att en plåt sitter lite löst.
.
Jag ska börja ta och röja lite här i stugan för jag får besök i kväll. Sen var tanken att jag skulle vara ledig ända till fredan, men så blev det ett nattskifte för mig kommande natt i stället och ledig fredag som kompensation. Så nu blir det att vänta lite längre på den där ledigheten.
.
Hoppas ni har haft en fin jul. Jag ska återkomma med lite mera intressanta inlägg sen när jag börjar känna mig på rätt köl igen, just nu är jag lite väl trött och har för många saker som jag måste fixa. Vi hörs!

Fridfull och välsignad julhelg till er alla!


Godmorgon!

I dag steg jag faktiskt upp när klockan ringde vid nio. Å andra sidan har jag nu inte kommit mig för att göra nåt vettigt ännu, men det är väl en bisak. Jag är åtminstone vaken. I går for vi en sväng via Kållby för att fördriva kvällen lite och vem var där på besök om inte busungarna Kevin o Pontus. Den förste hade någon form av sockerchock och for runt som en Duracellkanin och den senare gjorde små bus i det tysta för att sedan spricka upp i världens leende när han blev påkommen. Åh, dessa underbara ungar!
.
Sen fick jag en "julklapp" av gubben i går också, nämligen tre "mössjägare". Lyckligtvis var det inga katter som hårar och skiter i hörnen utan tre manicker som man kopplar i eluttaget och som sedan har något ljud för sig som ska skrämma bort de där otäcka mössrackarna. Det där ljudet de har för sig skulle då enligt förpackningen inte höras av människor, men jag undrar nog vilka människor de testat på i så fall. Troligtvis halvdöva åldringar för man kan inte undgå att höra surret. Nå, det kan jag väl leva med bara mössen flyr sin kos.
.
I dag ska jag... ja, jag vet inte riktigt. Om orken finns ska jag eventuellt fixa lite på EA, kanske skriva några rader på den kritiska granskningen. Sen ska jag en sväng via apoteket och inhandla hjorthornssalt till i kväll för mor min och jag ska baka tunnbröd i kväll. Övriga planer finns inte ännu. Jag kanske bara ska njuta av lite jullov. Fast det är lite tråkigt att njuta av jullov i sin ensamhet. Vi får se vad det blir. Hoppas ni har en bra dag åtminstone!

Hemma igen

Skattekortet fixat, en minijulskinka inhandlad och sen hann jag även via Kappahl och köpte en tröja åt mig. Det har varit väldigt skralt på klädköpsfronten i år. Om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag att det jag hittills i år köpt i klädväg begränsar sig till 1 tröja, 1 par jeans, 1 par träningsbyxor, 1 par shorts, 1 sportbh och 3 trosor. Ja, förutom den här tröjan jag köpte nu då. Jag har alltså lagt hela 172 € på kläder på ett helt år. Det är skrattretande. Samtidigt berättar det något om hur mycket jag avskyr att shoppa, framför allt kläder. Dagens shopping gick på ca 5 minuter och det var bara för att jag tvingade mig själv att prova tröjan innan jag köpte den. Annars tror jag att jag hade varit nere på två minuter.
.
I mitt nästa liv ska jag vara snygg, smal och rik. Då kanske det är roligare att shoppa.

21.12.11

Hej alla!
Ännu en ledig dag med EA skrivande på schemat. Jag kom inte alls så långt som jag hade önskat i går, det var inte så enkelt som jag hade trott och sen så fanns inte den där allra bästa motivationen där. I dag gör jag ett nytt försök. Först ska jag dock ta en dusch och sen har jag tänkt mig att ta en sväng via stan. Jag måste hämta ut ett skattekort, eftersom jag inte hade jobbat på korvfabriken sedan förra jullovet och alltså inte hade något giltigt skattekort inlämnat dit. På skattebyrån verkar dom dessutom vara rätt så lata av sig eftersom de endast hade öppet mellan 9-15. Vad är det för tider? Då är ju folk i jobb för det mesta.
.
I går fick jag uppmaningen av Mia att ta lite bilder av vår julmysiga hem och sätta upp här på bloggen. Jag ska försöka få fixat det, men som sagt har jag inte ännu hittat sladden som behövs för att jag ska kunna föra över bilder från kameran till datorn. Påminn mig om det börjar dröja igen.
.
Nä, nu får jag väl börja på om det här ska bli till nåt. Hade klockan på nio i morse, men snoozade till... halv elva... hehe. Har man jullov så har man... Ha en bra dag!

Ledig

I dag är jag ledig och har tänkt ägna största delen av åtminstone dagen åt mitt EA som aldrig tycks bli klart. Gårdagen var hur kul som helst, även om det var ett år sedan jag sist jobbade där och man alltid är lite borta till en början. Vi ska hoppas att jag åtminstone bidrog lite och inte bara ställde till en massa som de får reda upp efter mig. :)
.
Jag fick dessutom ett jobberbjudande för fredag, på BB! Det ska bli så kul att åka dit igen, tänk att det gått över en månad sedan min praktik slutade! Jag hoppas att jag kommer i håg allt, som tur finns det en massa vänliga själar att fråga när mitt minne sviker. Sen hade jag fått jobba där på juldagsmorgonen också, men jag hade ju redan hunnit lova mig i jobb till "ettan" just då. Men kanske det kommer flera chanser, vi kan ju åtminstone hoppas. :)
.
I går kväll tog vi det mest lugnt, en sväng via Mia och Hassis på kvällen, men i övrigt hade vi inte särdeles mycket program. Vi (läs: jag) har beslutat mig för att bli bättre på att slappa med gott samvete mellan varven. Visst har det hänt innan också att jag "slösat" bort en kväll på att inte göra nåt överhuvudtaget, men det har alltid varit förknippat med dåligt samvete eftersom jag vetat att jag hade haft så mycket vettigt som jag borde ha gjort i stället. Jag ska försöka ha en mera "det ordnar sig nog" attityd häröver. Vi ska se hur det lyckas.
.
Nu ska jag veva i gång. Wish me luck - tolkning av resultat står på schemat. Ha en fin dag!

18.12.2011

Gårdagen blev riktigt lyckad. Även om mina kastruller inte var de bästa med tanke på grötkokning, så det tog lite längre än jag hade menat innan gröten var klar, så spelade det absolut inte någon roll, för mitt hus var till brädden fyllt med 14 av de viktigaste människorna i mitt liv. Ljudnivån var rätt så hög mellan varven, eftersom alla mina syskonbarn för tillfället befinner sig i jag-ska-ha-alla-leksaker-själv-och-om-jag-måste-dela-med-mig-av-något-till-någon-annan-så-tjuter-jag-i-högan-sky- stadiet. Det oaktat så var gröten god, bärkrämen mums, Mias nygräddade jullimpor utsökta och allt förflöt utan större missöden. Varmt blev det här åtminstone, jag hade ingen termometer framme men jag misstänker att temperaturen här inne nog närmade sig trettio grader. Att öppna vädringsluckorna hade inte någon större effekt eftersom våra värmeelement bara blossade på i högre takt då i stället.
.
Strax efter nio var vi åter ensamma i huset och efter att ha plockat upp och återställt ordningen någorlunda så slängde vi oss i soffan med fötterna i högläge och bara slappade en stund. I morse tog jag världsrekord i sovmorgon och det tänkte nästan bli i överkant, känner att min nacke sänder arga meddelanden till min hjärna att den legat obekvämt allt för länge.
.
Just nu sitter jag och väntar på att min kära make ska återvända hem från dagens Vasa-utflykt och sedan ska vi söka oss mot Näs för att hälsa på svärföräldrarna en sväng. Sen får vi se vad resten av dagen för med sig. I morgon är det ju dags för jobb på kära korvfabriken, det ska bli så kul!

En mindre kär gammal bekant på besök

Torsdagen var ingen höjdardag här i huset. Redan från morgonen kände jag hur PMS-monstret hade tagit över min kropp och hela dagen var jag trött, irriterad och överhuvudtaget alldeles upp och nedvänd. Kom hem närmare sex-tiden på kvällen bara för att kunna konstatera att här var ingen mat gjord. Satte mig alldeles uppgiven och gråtfärdig vid köksbordet och inom räckhåll fanns skålen med julchoklad, vilket ju resulterade i att jag tryckte i mig säkert tio bitar på lika många sekunder. Sen hittade vi lite rester i kylskåpet som vi ansåg fick duga som kvällsmat. Mådde uruselt och förelog att vi skulle åka och hälsa på  mina föräldrar en sväng eftersom det alltid brukar få mig att må bättre.
.
Väl i Kållby var även Robbi, Mia och Teah på plats. Det blev en kväll med bus och skratt och det kändes bättre när vi satte oss i bilen för att åka hem. Slötittade på nån film innan klockan var så mycket att det var dags att gå i säng och under tiden kände jag igen hur mitt humör dalade i botten. Jag kände hur tårarna brände bakom ögonlocken och gubben undrade bekymrat hur det riktigt är med mig och vad jag är ledsen över. Vilket jag förstås inte kunde svara på, för det visste jag inte ens själv. Jag konstaterade att jag är väl bara trött och tog min handduk för att gå i duschen.
.
Jag hann inte mera än vrida på vattnet innan jag kände hur ångesten tog över min kropp. Jag skakade av gråt, trycket över mitt bröst kändes som en järnklo och jag känner bara att - nu dör jag och sen hoppades jag lite att jag skulle göra det också för just i den stunden kändes allt så otroligt hopplöst och oöverkomligt att döden kändes som ett otroligt lätt alternativ mot att leva vidare med den känslan. Sedan fanns det ännu kvar en lite gnutta sunt förnuft i min hjärna som påminde mig om att jag nog vet att det bara är en ångestattack, att jag ska andas lungt och att det går över om en stund.
.
Det tog mig säkert tjugo minuter innan jag duschat klart och samlat mig så pass att jag kunde ta mig till sängen. Gubben hade somnat och låg och snarkade högt och eftersom han nu inte sovit allt för många timmar den här veckan han heller, så ville jag inte väcka honom utan försökte smyga ner under täcket rätt så ljudlöst. Jag kände att jag inte alls var mig själv ännu, men försökte ligga och andas någorlunda normalt och hålla tillbaka gråten. Nära, nära min kära man kände jag småningom hur trycket lättade och jag kunde slappna av och somna.
.
Jag trodde att jag hade lurat min ångest och glömt att packa med den när vi flyttade från Vasa, för jag har mått så otroligt bra sedan dess. Jag har tänkt att den till största del berott på att jag inte trivts någonstans och att jag varit för långt borta från min familj. Sen kommer plötsligt värsta attacken och jag kan inte sluta att förvånas. Trött och skoltrött har jag visserligen varit den senaste tiden, men ändå tycker jag att jag en lång tid har mått rätt så bra ändå. Den kanske största faktorn just nu är väl kanske ändå min kropp, som jag borde vara tacksam över för att den fungerar som den ska, men jag känner mig så fet och ful och önskar att jag någonstans ifrån kunde få den rätta disciplinen att ta itu med mina kost- och motionsvanor och försöka komma iform. Jag känner mig som en fånge i min kropp och önskar så innerligt att jag kunde känna att min kropp vore stark, smidig och en tillgång i stället för ett fängelse.
.
Till all lycka har jag min underbara make, som hjälper, tröstar och stöttar mig fast han allt som oftast har en sur, tvär och inåtvänd bitter maka att handskas med. Sen har jag underbara vänner som jag kan ha "terapisamtal" med. Och naturligtvis min underbara familj. Vad vore jag utan er? Ni gör alla mitt liv värt att leva, även de gånger ångesten ger mig dödslängtan. Tack för att ni finns!
.
I går var en halvbra dag. Jag var trött efter en kort natt och tålamodet var inte det bästa. Småningom kom jag dock i bättre "form" efter en lång diskussion med min fina vän Emma och en timmes sömn på soffan. När gubben kom hem var jag nästan mig själv igen och vi for ut och firade vår "10-år och 1 dags" dag. En snabb vända via Prisma efter det nödvändigaste till i kväll, sen via biltvätten och så hem igen.
.
Efter en ordentlig natts sömn känner jag mig som en ny människa i dag. Ja, min kropp är fortfarande fet och ful men i dag ska den hur som helst få hjälpa mig att ordna upp bland lite flyttkartonger, städa och ställa i ordning för kvällens julgröt. Jag fick ett infall här in i veckan att jag ska bjuda min familj på julgröt i helgen så i kväll kommer nästan alla hit. Lillebror och hans blivande har tyvärr julfest så de kommer inte att kunna vara med, men resten av gänget är förhoppningsvis någorlunda friska och kan ta sig hit. Det ska bli så roligt och redan tanken på att de ska komma får mig på så gott humör. Järnklon runt bröstet är borta och istället slår mitt hjärta glädjevolter. Livet är ändå så otroligt underbart och mina mörka stunder får mig att istället uppskatta de ljusa så mycket mycket mera.
.
Nu har jag varit rätt så öppen här och delat med mig av en massa igen. Ibland känner jag att jag är kanske lite väl öppen här i bloggen, men å andra sidan så vill jag vara ärlig. Jag vill inte att folk ska tro att mitt liv är rosenrött och en dans på rosor, för det är det inte. Sen finns det kanske någon annan där ute i cyberrymden som känner sig på liknande sätt och i så fall vill jag att just den personen ska veta att den inte är ensam i hela världen om att stundtals må väldigt dåligt. Att också ärligt kunna säga att jag inte alltid mår så bra istället för att gömma mig bakom den glada fasaden har också hjälpt mig att må bättre.
.
Nu ska jag fixa frukost på säng åt hjälten i mitt liv och sedan ta itu med dagens göromål. I dag ska det bli en bra dag. Det hoppas jag alla ni andra får också!

10 år

I dag har är det hela 10 år sedan min kära make och jag blev tillsammans. Behöver jag ens nämna att jag känner mig gammal? ;) Tanken var att gå ut och äta, men vi får se hur det blir, just nu känns det inte som om det är så viktigt med den saken. Han kanske får en extra kram om han är snäll... ;)
.
I dag ska jag ha presentation av mitt arbete, känner mig inte direkt förberedd, men brukar kunna ta de där arma presentationerna "på talang". Ett litet hum om vad jag skrivit om borde jag ju nog ha.
.
Två skoldagar kvar. TVÅ. Sen är det jullov. Lovade mig i jobb till min kära korvfabrik på måndagen och jag kommer inte ens i håg när jag senast skulle ha jobbat där, så vi får hoppas att jag åtminstone hittar till rätt avdelningar sen under mina kontrollrundor. Ska bli kul att träffa alla bekanta igen!
.
Ha en bra torsdag!
Ps. Min fina fina vän Mia fyller hela 27 år i dag. Ni kan gå in --> här <--och gratta henne tycker jag. :)

Det var den dagen det...

den känns rätt så bortslösad om jag får säga det själv. Förutom att det faktiskt var rätt så intressanta saker som mina klasskompisar gjort sina arbeten om, så kändes den här skoldagen evighetslång och jag var inte hemma förrän vid halv sex tiden. Trött som få efter en way too short natt (som vanligt) och hungrig så att jag både mådde illa och hade huvudvärk.
.
Gubben var inte mycket piggare än mig så det blev ingen desto mera invecklad matlagning här hos oss i kväll utan vi åt rågbröd med vår egenhändigt gravade lax. Som dock var ack så salt, så salt, så jag misstänker man får springa upp och dricka halva natten. Sedan skulle jag bara vila en liten liten stund, men som alltid när man kryper under filten på soffan bredvid sin bästa vän (och en lagom varm hund lägger sig på en) så tar det inte länge innan man tittar på tv med ögonlocken slutna. ZZZzzzz...
.
Få se nu om jag helt förstört nattsömnen, i så fall tror jag att jag tar till släggan och dångar den i skallen så man dånar av åtminstone ett par timmar. Kan dock ha en mindre trevlig bieffekt i form av huvudvärk misstänker jag så det kanske inte är så smart ändå.
.
I morgon är jag ledig, men jag ska hinna med både ett och annat. Först och främst har jag lovat fota mina söta syskonbarn i Grev, så det ska försöka hinnas med så länge dagsljuset finns att tillgå. Sen måste jag via handarbetsaffären och försöka få tag på något som åtminstone ditåt liknar garnet till tröjan jag dillade om tidigare. Efter elva år är den nu nämligen så gott som färdigställd, men de sista varven på halsringningen räckte inte garnet till och sen ska den ju sys ihop också. Så det är inte så där überviktigt att det är exakt rätt nyans och så, det kommer inte att synas desto mera, men något åt samma håll skulle man ju gärna ha förstås. Hur enkelt det sen är att finna kan man ju fråga sig, jag antar att garnsortimentet åtminstone till viss del ändrat under de senaste elva åren.
.
Sen på kvällen kommer mina vänner på besök. Emma, Frida och Anette ska våga sig på att besöka Lepplax och beskåda vår halvfärdiga boning. Jag borde alltså försöka hinna piffa upp lite här. Inte så mycket, men så att de nu tror att vi alltid har det så där jättefint och ordning och reda här hemma. Ni vet, den där fasaden som är såååå viktig. Eller så inte. Jag kanske inte piffar nåt alls, det är ju mina vänner - och inför vem ska vi kunna vara oss själva om inte inför våra vänner. Inte bryr jag mig om hur det ser ut hos andra heller. Om det ligger en hög med post i hörnet eller om man snubblar över utspillda leksaker när man kommer in. Ett hem är väl till för att levas i, inte för att vara något utställningsobjekt som man kan yvas över. Det är i alla fall min åsikt. Vad nu den är värd - men tack för ordet i alla fall. Nu blir det att försöka sova lite till och hoppas på att man är pigg och kry i morgon. Godnatt!

3

Endast tre skoldagar kvar detta år och sedan är det dags för jullov för den här tanten. Visserligen ska jag jobba en del under lovet men jag har också planerat in en hel del lediga dagar. Jag kommer visserligen att sitta rätt så klistrad framför datorn och försöka knattra ner det sista på EA, men någonstans däremellan ska jag bara luta mig tillbaka, grabba sticksömmen och njuta av livet.
.
I dag väntar olika arbetspresentationer, för min del blir det bara att lyssna, jag ska presentera mitt arbete på torsdag. Jag hoppas att mina klasskompisar har hittat en massa intressanta ämnen att småforska i.
.
Ha en skön tisdag alla, håll tummarna att jag hålls vaken både till och från Vasa.

Ledig måndag

I dag har jag en ledig dag. Jag vaknade när gubbens klocka ringde strax före klockan sex och sedan dess har jag inte kunnat somna om. Jag försökte först knipa åter mina ögon och njuta av några timmars extra sömn, men efter en timmes fruktlöst försök så konstaterade jag bara att nej - jag är ju inte ens trött, varför ska jag då sova? Startade upp datorn och har fördrivit en timme på att slösurfa runt. Sen kom jag på att jag skulle skriva ett blogginlägg om min underbara lördag, med bilder för en gångs skull.
.
Så jag började söka fram sladden till kameran, men den var som bortblåst, så de bilderna får vänta till en annan gång. I stället hittade jag min halvt färdigstickade tröja som jag började sticka på när jag gick i nian, alltså för elva år sedan... Hela det stickandet har lämnat på hälft eftersom den ena stickan gick av och jag har inte kommit mig för att köpa nya. Det fattas ca 10 cm på var ärm (jag stickar båda samtidigt) så det är ju inte mången timmes jobb kvar på hela tröjan ens, men det har som sagt bara lämnat för mig.
.
Nu kom jag då fram till att jag ska införskaffa nya stickor i storlek 5,5 och färdigställa tröjan. Men för att jag ska "få" göra det så måste jag först städa huset, för det blev inte av i helgen trots mina goda intentioner, och så ska jag ha tagit en promenad och varit i duschen. Många planer för dagen alltså, så det är lika bra att börja på.
.
Men först måste jag ju dela med mig av min underbara lördag. Den började lite mindre underbart i och med att klockan ringde halv sju och jag hade gått och lagt mig strax efter halv två, men efter att ha få tvättat bort de största "sömnskorven" ur ögonen och kommit mig till skolan så gick det riktigt bra. Vi snackade infertilitet och vår föreläsare hade personlig erfarenhet av ofrivillig barnlöshet vilket inte gjorde ämnet mindre intressant direkt. Jag passade samtidigt på att utnyttja den kvinnliga simultanförmågan och färdigställde Moahs andra benvärmare samtidigt som jag lyssnade.
.
Vi fick sluta tidigt och det gjorde mig lycklig som sällan förr eftersom det innebar att jag hann hem i tid för att följa med familjen flax på skogsäventyr. Jag ringde gubben på hemvägen som ställde picknicväskan klar och plockade fram lämpliga kläder. När jag kom hem så bytte jag om i ett nafs och sen hoppade vi i bilen och körde till Kållby. Där väntade hela gänget på oss och vi installerade oss på traktorflaket och drog till skogs. ALLA var med och det var en så otroligt underbart rolig dag. Det blev korvgrillning och pulkadragning och vädret var perfekt. Inte för kallt, men inte för varmt så att det blev blött. Efter några timmar i kylan packade vi ihop oss på flaket igen och styrde hemåt. Lagom trötta och dåsiga och fulltankade med frisk luft (och kanske någon promille traktoravgaser... ;) )
.
Detta låter som världens trivialaste sak och säkert totalt ointressant för den som inte var med - men för mig är min familj så otroligt viktig och alla ligger mig så nära om hjärtat att det nästan gör ont bara jag tänker på dem. För mig var det här en dag som jag ömt packar in i stöttåligt material och magasinerar i ett rum nära mitt hjärta. Jag är så oerhört tacksam att jag välsignats med så underbara föräldrar, syskon, svägerskor/svågrar och inte minst syskonbarn. Jag är så lyckligt lottad att det nästan inte är klokt. Jag hoppas att jag aldrig glömmer bort att vara tacksam över den här gåvan.
.
Här skulle jag kunna fortsätta i oändlighet med att beskriva min familj men som jag nämnde tidigare har jag en del att hinna med i dag om det ska bli några nya stickor för den här 26-åringen med starkt präglade tant-anlag. Jag vill bara än en gång påminna er om att ta hand om er familj och era nära och kära. En skön start på veckan till er alla!
.

Fredag

I dag är det fredag och för min del en "ledig" dag. Vilket innebär att sitta framför datorn tills man kroknar. Jag har redan skickat in ett arbete och nu ska jag ta itu med lite resultatsredovisning för EA. Hipp hurra.
.
I går hade vi otroligt inressanta föreläsningar i tolkning av CTG kurvor. En och en halv timme förflöt i en hast och man hade gärna suttit där längre. Det händer inte så ofta, kan jag meddela er. För tillfället är jag så fruktansvärt skoltrött så jag vet inte ens hur jag ska orka med de fyra sista skolveckorna. Till all lycka så gick gårdagens tent någorlunda trots ett tentläsande som närmade sig en bottennivå. Jag försökte flera gånger under dagen att ta mig i kragen och börja läsa, men när klockan var över elva och det var dags att söka sig i säng hade jag väldigt halvhjärtat slarvskummat genom mina papper två gånger. Detta trots att ämnet i sig inte på något vis var ointressant, men jag orkade bara inte. Allt som heter skola börjar stå mig upp i halsen vid det här laget. Blä!
.
När vi slutade i går så slängde jag ett öga på min telefon och fick hjärtat i halsgropen när jag såg att jag hade tre missade samtal från söstra mi. Jag hann tänka ut tusen och ett hemska scenarion om vad som hade hänt innan hon svarade och var glad som en lärka. Hon undrade bara hur det skulle bli med vår pysselkväll som vi planerade in för en dryg vecka sen. Snacka om att skrämma livet ur folk... Nåja - pysselkväll blev det i alla fall, även om vi åt ungefär lika mycket som vi stickade (om inte mera) men roligt hade vi och det var huvudsaken.
.
Nu ska jag då som sagt ta itu med mitt EA. Jag hoppas på att ha skrivit det mesta tills gubben kommer hem, för då blir det storhandlande och sen storstädning innan det är dags för Idol-finalen. Jag har bestämt mig för att sitta och kolla hela finalen trots att jag ska upp till skolan i morgon. Vi har nämligen dessa lördagslektioner igen, med obligatorisk närvaro, så hur mycket jag än skulle önska att jag kunde skolka så går det inte. Å andra sidan ska vi snacka infertilitet i morgon och det är ju som bekant ett av mina favoritämnen, så jag kanske överlever ändå. Ni kan ju försöka hoppas på det åtminstone.
.
Ha en bra fredag!

hej!

Vi är hemma igen från Sverigeresan. Vi hade en riktigt bra helg trots vissa incidenter som man inte kan annat än skratta åt i efterhand. Efter ett par dagars umgänge med gubbens bror och hans familj, tackade vi för oss på måndagsmorgonen och styrde norrut för att möta upp mina föräldrar och Eva och Tobbi vid IKEA.
.
Tog två vändor via butiken, först en snabb där vi plockade det vi planerat redan i förhand, sedan blev det ett besök på MAX (vilka faktiskt har Sveriges godaste hamburgare, precis som de säger i reklamen). Sedan blev det en vända till, då vi gick runt och tittade och plockade på oss lite smått och gott som kunde tänkas passa in här hos oss. Sen hade vi lite "beställningsvaror" åt andra som vi plockade ner i vagnen i förbifarten.
.
När vi skulle köra hem var det ett förskräckligt före och vi körde efter husbilen, bara från Haparanda till Oulu tog det ju två timmar att köra. Lyckligtvis blev det bättre efter Oulu, men vi bestämde oss för att ändå köra i "karavan" så att ingen skulle riskera att lämna längs vägen. Sen skulle vi ju bara och hämta Kira från Dantti och Ninas men som vanligt kom vi oss inte därifrån förrän efter dryga två timmar.
.
I går firades självständighetsdagen med lite tentläsning, ihopskruvande av bokhyllor, tömning av x antal kartonger och sedan på kvällen lev det "bal" med Mia & Hassi. I dag har jag inte fått så värst mycket vettigt gjort, men nu måste jag verkligen ta itu med tentläsningen, i morgon har vi tent i Neonatologi och man vill ju helst nog veta vad man ska skriva om när man sätter sig där med pennan i hand.
.
Summa sumarum - vi har haft det bra sen jag skrev sist. Stort TACK ännu en gång till M&M för er gästfrihet och till D&N för hundvaktandet. Säg bara till om vi kan ställa upp för er nån gång!

Trevlig helg!

I morgon efter skolan så tar vi vår väska under den ena armen och hunden under den andra och sedan så beger vi oss i väg norrut. Hunden lämnas i trygga händer i Kivilös och sedan är det raka spåret till Luleå som gäller. Det är över ett år sedan vi sist kom oss i väg för att hälsa på gubbens bror och hans familj så det är verkligen på tiden. Vi har inga större planer förutom att umgås och om man har tur blir det kanske lite julshopping på lördan. På måndag styr vi kosan mot Ikea Haparanda där vi hoppas möta upp en och annan medlem av familjen flax. Har redan skrivit en inköpslista som inte är så lång, men desto dyrare och jag hoppas att allt jag tänkt köpa finns i lager.
.
Jag vill alltså passa på och önska er en trevlig helg, det kan bli sparsamt med bloggande för min del, men man vet ju aldrig... :) Ha det gott!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort