Tillbaka till verkligheten

Nu är det slut på min "minisemester". Mina fyra lediga dagar har gått i ett huj och även om jag fått gjort ett och annat, (huset är städat, man ser botten av tvättkorgen...) så har jag ändå hunnit vara ledig. Skönt har det varit och nu är det bara att riva i med nya tag på jobbet. Jag har fortfarande ont i halsen, men ingen förkylning i övrigt. Jag kan inte erinra mig om att jag skulle haft ont i halsen så här länge tidigare. Någon som har en diagnos på lager? 
 
Jag fick ett meddelande om att mina kläder som jag beställde från Ellos har kommit så jag har tänkt åka hemifrån i god tid för att hinna hämta ut dom innan jobbet. Jag hoppas innerligt att åtminstone ett plagg av fyra skulle sitta någorlunda, det värsta jag vet är det arma klädshoppandet. SUCK!
 
I dag var det tänkt att jag och kusin vitamin skulle ta en skön promenix innan jag skulle i väg till kvällsskifte, men med ett så här överdrivet härligt väder, (spöregn och halvorkan, typ) så gör vi ett nytt tappert försök i morgon. Man skulle inte tro att det närmar sig juli när man tittar ut. Det är trist, grått och svinkallt. Det sköna midsommarvädret känns redan långt borta trots att det bara är en halv vecka sen. Hoppas det blir bättre till början av nästa vecka då jag ska ha ett par dagar vakledigt. Sen är det bara lite kvar innan vår semester börjar. Skönt så. :)

Tråkig tisdag

Min sista lediga dag av fyra och regnet öser ner. Tar tillfället i akt och reder upp en massa saker som lämnat för mig i veckor. Har mappat in en tjock bunt med betalda räkningar, betalat bort ännu mera räkningar, ringt två samtal (inte illa för att vara mig, ett brukar räcka mera än väl för en dag...), avslutat ett onödigt telefonabonnemang och nu ska jag fortsätta med städningen. Med lite tur har jag övervåningen klar tills gubben kommer om tre timmar. :)
 
I går var det dags för mina andra spruta, bad hälsovårdaren samtidigt ta ett svalgprov då jag haft ont i halsen nu i ett par dagar, men någon riktig förkylning bryter inte ut. Åtminstone är det inte Angina, men det var det enda som testet gav svar på. Har försökt kurera med allt möjligt, men halsen vill helt enkelt göra ont. Allt smakar illa och det är svårt att svälja. Roligt så. 
 
På eftermiddagen var jag och skötte mina syskonbarn i Grev en sväng. När deras mor kom hem från sitt ärende hade hon ögonen i kors så jag gav henne en liten vilopaus och for ut på cykeltur med de små. Vi cyklade (eller jag cyklade och barnen satt i cykelkärran) till skolan där vi rutchade, gungade, föll ur gungan, sprang undan mo(n)ster och klättrade. När klockan började närma sig kvällsmat cyklade vi hem igen och väckte mamman som tagit en skönhetstupplur. 
 
Kvällen gick åt till att bejaka ledigheten så det blev inte så värst mycket vettigt gjort här hemma, lite kläder fick jag tvättat, men det var väl allt. Köpte mig en ny korsordstidning i går och passade på att aktivera mina små grå hjärnceller mellan varven. 
 
Nu ska jag fortsätta mitt röjande här hemma, även om det aldrig tycks ta slut... Ha en skön tisdag, släng er på soffan med en bra bok och lyssna på regnet som smattrar på taket. 
 

Söndag

Vi hade en riktigt härlig dag i går. Efter att ha sovit klockan runt och vaknat vid halv tolv så kunde vi bara konstatera att vädret var alldeles för vackert för att slösa bort. Eftersom den senaste tidens dränerande inneburit att gubben inte alls hunnit med båtrenoverandet så har vi ännu ingen sjöduglig båt, men det löste sig när gubbens bror D lånade oss sin skuta. Vi tuffade i väg på böljan den blå, gubben satt på taket och styrde med fötterna och jag satt där bak i solen och löste korsord tillsammans med Kira. Vi hann besöka både L&S och H&K. Kvällen avslutades med härligt bastubad och dopp i böljan den blå. Visst var vattnet rätt så kallt ännu men är det sommar så är det. :)
.
När vi sakta tuffade hemåt i natten så fick vi avnjuta den vackra solned- och uppgången som syns i inlägget nedan och dagar som denna känner jag hur jag tankar ork och motivation inför den kommande hösten. Jag hoppas på flera härliga dagar i samma stil framöver. Har åtta arbetsskiften kvar tills "semestern" och ska inte i jobb förrän på onsdag kväll. Även om vädret verkar ta en paus från solskenet för tillfället så njuter jag ändå av ledigheten och hoppas jag hinner med både lite "vettiga" saker och en del lättja. :)
.
Hoppas ni har haft en riktigt skön midsommar!

Dagar (eller nätter) som denna...

...gör livet värt att leva! Underbart sätt att uppleva soluppgång på!


Onsdag

Det är snart midsommar! Har jobbat morgonskifte i dag och har ännu två morgonskiften innan det är dags för hela 4 lediga dagar! Dessa två morgonskiften ska jag för första gången vara medicinskötare själv och det är inte utan att det är lite spännande. :)
.
I dag har jag provbakat nåt nytt. I senaste nummer av Samarbete kom ett recept på "mockarutsrulltårta". Jag är själv inte så imponerad av mockarutor men jag tänkte att det kunde väl vara värt ett försök, så nu står rullen i kylen på svalning. Jag hoppas att den blev god, åtminstone doftade den gott när jag tog den ur ugnen.
.
I dag är grannen här och gräver, förhoppningsvis får de färdigt grävt det sista på dräneringen i dag. David har jobbat så duktigt de senaste två veckorna med just dräneringen så han är värd minst två stora tummar upp. Sen återstår bara det roliga, att betala för hela kalaset... ;)
.
I dag var jag upp till BB en sväng efter avslutat arbetsskifte, där höll de på att varva ner inför sommarstängningen. I morgon är det sista dagen som de har öppet, sen stänger de för sommaren. Eftersom jag pga sommarjobb och höstens praktik inte kommer att kunna vikariera där förrän jag börjar på praktik där den 8:e november så tror jag bestämt att jag kommer att sakna hela stället.
.
Nu ska jag ordna upp lite papper här, känns som att jag drunknar i räkningar för tillfället. Nån som upplever att de har för lite av den varan? Det är bara att komma och hämta i såna fall. ;) Ha en skön fortsättning på onsdagkvällen!

Ledig tisdag

Om det är något jag uppskattar med att jobba treskiftesarbete så är det dessa lediga dagar mitt i veckan. Efter att ha jobbat som en galning hela våren så känns 100% mera som halvtid än heltid. Det blir roligare och roligare på jobbet och i går fick jag insamlat mina sista prestationer för iv-lovet vilket innebär att det nu är fritt fram för mig att spruta in ett och annat i ådrorna på folk. ;) Typ.
.
I dag ska jag inte göra så mycket vettigt tror jag. Har läst en bok och börjat på nästa och sen har jag bokat tid till rådgivningen för nästa hepatit-b vaccination. Blir att slänga en halv förmögenhet på nästa spruta nu då. Måste komma i håg att inhandla den redan på torsdag eftersom jag ska vaccineras redan 9.15 på måndag morgon och då behöver ha sprutan med mig.
.
Jag hade tänkt att jag skulle tvätta fönstren ifall grävandet här utanför knutarna skulle ha varit färdigt i dag, men eftersom det återstår lite på ena kortsidan och framför huset ännu så är det plusminusnoll att ens tänka tanken på fönstertvätt. Så fort de sätter grävskopan i marken är ju fönstren lika dammiga på nytt.
.
Mulet är det i dag också så jag behöver ju inte vara rädd att jag ska bränna mig som senaste tisdag då jag spenderade lite väl många timmar i solen. Tror jag ska röja upp lite i köket och sedan gosa ner mig i soffan med vovven och boken jag påbörjade i morse. Ledigt betyder väl just ledigt. Eller hur? :)

Vyn utanför mitt köksfönster

...är kanske inte den vackraste men ger ändå ro i sinnet, vad skönt att slippa grubbla över en dåligt fungerande dränering!


Vackert

Vi hade en sån vacker regnbåge här i gårkväll, hela bågen syntes men fick bara en del av den på bild från köksfönstret.


Det närmar sig

om en knapp timme ska jag skriva LoVe-tent. Behöver jag säga att jag är lite nervös? Dessutom så har jag ingen miniräknare att ta med mig, vi hade tre stycken här hemma, men alla är från den gamla goda tiden (när man gick i Sursik/ Yrkes) så ingen av dem hade fungerande batterier. Det blir att ta till samma metoder som på den riktigt gamla goda tiden och räkna med papper och penna. Men det ska nog gå bra det med. Räknandet är jag inte det minsta nervös över. Det brukar gå bra, det är värre med alla hundrafemtioelva biverkningar, interaktioner och farmakokinetiska assoiationer. Typ. Ni kan ju vara snälla och hålla tummarna.
.
Jag har lovat mig själv att om jag klarar alla fyra tenterna så ska jag belöna mig med en godispåse. Jag tror jag ska söka fram den största i stan. ;) Sen ska jag köpa hårspray också, har ju haft så långt och tungt och trist hår som inte har gått att "frisera" för fem penni. Nu när det äntligen har lite liv igen ska jag försöka ta tillfället i akt och ha ner håret lite mera. Börjar bli lite trött på att jämt ha upp det i hästsvans eller liknande. Sen håller väl friseringsorken i sig en vecka eller så på sin höjd och så är det samma visa igen... ;)
.
Hårt på gång med dränerandet by the way, tummen upp för min duktiga gubbe som ringer och ordnar och hämtar och gräver och spikar och jag vet inte vad. Det ska bli en sån lättnad att ha det här spektaklet ur världen så ni kan inte förstå. Sen väntar bara resten av båtrenoveringen innan vi kan börja njuta av sommaren riktigt på allvar. Ha det gott!

Sommarfrilla

Det blev som jag ville, mycket kortare, mycket luftigare, mycket fräschare. Tummen upp Tua!
.
Bilden blev som den blev, fokusera på håret. :)

Lite väl mycket av det goda

Igår satte jag klockan på ringning vid nio för att inte sova bort min lediga dag. Steg upp och åt i godan ro en god frukost och såg att det var ett strålande väder ute. För att stilla mitt dåliga samvete så tog jag en ordentlig röjning i tvättstugan och vek bort ett berg av tvättade kläder och startade första tvättmaskinomgången för dagen. Sen gick jag upp och läste igenom kursavsnittet om blodtransfusioner. När jag gjort det och testat på sluttenten för den kursen och insett att det gick bra så packade jag väskan, satte på mig bikinin och tog Kira med mig till Kållby. Kira fick så lov att spendera dagen i hundhagen med Zindi och Ella medan jag ställde solstolen i rätt läge bakom huset. Även om det blåste var det helt lä där bakom och jag skulle just lägga mig ner och börja njuta av tillvaron när jag upptäckte detta en halvmeter från mig. Blä.
.

.

Fast beslutad om att inte låta min dag förstöras av ett "litet" fågelkadaver så skickade jag kort av den åt syrran med värsta fågelfobin. (inte alls för att retas...) Hon ville antagligen försöka träna bort sin fobi för hon tog barnen med sig och kom och gjorde mig sällskap. Vi hade en trevlig dag med saftkalas i solen och barnen badade i "baljan" på gräsmattan. Vid halvfyra tiden kände jag att jag fått sol så det räckte så jag packade ihop mina saker och körde hemåt. Väl hemma fortsatte jag att läsa boken jag påbörjade innan jag fick sällskap medan jag väntade att gubben skulle komma hem.

.

På kvällen var vi med Martin, Soffi och mina föräldrar på stenplockning på åkern. Det var ett svettigt göra men det gick förvånansvärt snabbt ändå. Robbi, Mia och Teah kom och tittade hur vi hade det och sen var det dags för ett kvällsdopp. Fick narrat med mig en hel del folk, men när det riktigt kom till kritan var det bara jag som var modig nog att simma. Resten doppade tårna (om ens det) och mesade sedan ur.

.

Summa sumarum hade jag en perfekt ledig dag. Lagom (nåja, kanske lite väl mycket) sol, lagom mycket "måsten" gjorda, fick umgås med mina kära och avsluta med säsongens första dopp. Att jag är ledig i dag också gjorde det inte sämre direkt. I dag ska jag till frissan och klippa mig, börjar bli x antal år sedan sist, har bara haft mor kära mor att kapa av håret när det börjat bli alltför risigt och nu är det nog länge sen det sist blev gjort också.

.

Sen ska jag fortsätta med mitt LoVe-pluggande, i morgon gäller det. När den tentens alla fyra delar är skrivna ska jag ta en djup suck av lättnad och sen fortsätta att njuta av min sommar. Efter att ha jobbat ca 150% den senaste tiden så känns 100% nästan som semester i jämförelse. Jag hinner ju t.o.m. ha lediga dagar mellan varven och det är inte illa ska jag säga er. Hoppas ni har lika skönt som jag och också hinner njuta av sol och värme.


Ledigt

Nu ska jag ha ledigt i dagarna tre. Fast så mycket ledigt är det nog inte frågan om eftersom jag ska läsa till LoVe-tenten som jag ska skriva på fredag. Har varit två dagar nu tillsammans med medicinskötaren och samlat prestationer till mitt iv-lov så jag har stuckit kanyler, gett iv-mediciner och delat medicin hela dagarna. Det har varit riktigt intressanta dagar och jag lär mig hela tiden mera och mera. I dag tentade jag även e-recept och datasäkerhet och det gick ju galant.
.
I morgon har de lovat vackert väder. Eftersom hela vår bakgård är uppgrävd för tillfället så kan det hända att jag tar mig till Kållby för att njuta av lite vackert väder på mammas och pappas terass, för även om jag ska läsa på tent så måste jag väl unna mig ett par lediga timmar. I helgen ska jag jobba kvällsskifte både lördag och söndag och det känns ju förstås sådär, känns som att jag missar hela helgen, man hinner ju inte träffa nån. Men midsommarhelgen är jag ledig, ska bara jobba fredag morgon och sen har jag fyra dagar ledigt i ett sträck. Hoppas på vackert väder då med.
.
Nu ska jag ta ett skönt bastubad och småningom börja söka mig till sängs. Har två lite väl korta nätter bakom mig och ska försöka att inte sova bort hela morgondagen. En skön vecka till er!
.
Jag stal en bild från Soffis facebook, så får ni också se fredagens vackraste par!
.


Bröllop

Jag hade väldigt gärna bjudit på en eller annan bild av de unga, vackra, lyckliga tu, men min kamera har slutat fungera så det bidde inga foton för vår del. Jag ska försöka stjäla ett eller annat av farsgubben nån gång, men ni får så lov att nöja er utan foton tills vidare.
.
Vi hade väldigt roligt på festen, Mia och jag höll i trådarna och jag tyckte själv att vi gjorde det rätt så bra. Var till frisören och fixade frillan innan och var riktigt nöjd med håret, även om det blev lockigare än jag tänkt från början. Klänningen satt någorlunda även om jag inte kände mig helt bekväm. Det var nog dock inte pga av klänningen utan det som fanns under den.
.
Huvudsaken var att brudparet var lyckliga och nåt annat såg de inte ut att vara, det var nog mera än en gång som jag fick blinka bort tårarna. Det är något speciellt med bröllop. Sen börjar jag bli så till åren att det inte behövs speciellt mycket för att jag ska röras. Jag som haft så roligt åt gubben i flera år för att han är så lättrörd har nu själv hamnat i samma sits.  ;)
.
Från det ena till det andra så händer det en hel del på gården här nu också. I går medan vi var på bröllop hade grannen börjat på och gräva runt vårt hus och i dag fortsätter det, snart har vi alltså dränerandet ur världen och det ska bli så skönt! Det har legat som en skugga över våra axlar i snart ett år så nu ser vi verkligen fram emot att få det överstökat och få en lite bättre början med trädgården. Ska börja om nästan från noll med hela tomten, så får vi se vad det blir av det hela. Jag har dock beslutat mig för att jag ska påminna mig själv med jämna mellanrum att det är ett livsprojekt och inget som behöver vara klart i en handvändning.
.
I kväll blir det kanske premiär på sjön för i sommar, beror på hur långt vi hinner med grävandet till tre-tiden. Tanken är att fara med Mia, Hassi, Simon och Mari ut till Rågöun och grilla. Trist bara att jag har morgonskifte i morgon, men sånt är livet när man jobbar inom vården. I dag har jag åtminstone tagit en ordentlig sovmorgon. Trots att de grävde runt knutarna så huset skakade mellan varven vaknade jag först när Mia ringde vid halv elva tiden. Snacka om att vara begåvad med sovförmåga. :)
.
Nu ska jag UT, det är underbart vackert väder. Skön fortsättning på helgen till er!

Min första lediga dag

på sommarlovet. Den ska tillbringas med en massa ärenden från början av morgonen, sen är det frissabesök i ett par timmar och efter det ska det dressas up och sedan är det dags för bröllop. Min lilla lilla lillebror ska gifta sig och jag som börjar bli till åren kommen blir alldeles rörd bara vid tanken. Vilket inte är nåt vidare då jag lovat att vara toastmaster tillsammans med svägerskan Mia. Får försöka behärska mig, kan ju inte stå där framme och böla varje gång jag ska säga nåt.
.
Har som sagt en del att ordna innan halv ett så nu ska jag dra vidare. Vi ses!
.
.
Här är de lyckliga tu... :)

Zzzz

Har suttit på skolning hela dagen och avhandlat bl.a. handhygien, återupplivning och vårdtyngdsklassificering. Är redo för sommaren alltså. Sen har jag postat min timlista och mailat mina praktikdokument. Bara de förhatliga Valtteridokumenten kvar att grina över i sommar. Ringde till Novia och undrade hur de egentligen ska ha det, om de vill ha mig på något urvalsprov överhuvudtaget. Det ville de nog och när jag kom hem i dag så hade jag nog också ett brev i postlådan. Bravo Novia och bravo posten. Hade kanske varit bra att veta lite tidigare än dagen innan man ska på urvalsprov. Nå, förhandsuppgiften är skriven och nu är det bara att komma i håg att ta med den, papper och suddgummi i morgon bitti. Ska vara klockan åtta i Vasa så det är tidig uppstigning som gäller.
.
Håll tummarna för mig i morgon! Min magkänsla säger mig att jag inte kommer att få någon studieplats den här gången, men det känns ändå som att det inte är hela världen. Jag får så lov att försöka klara mig med bara fyra olika examen då i stället... ;) Godnatt!

Söndag morgon

God morgon!
Här sitter jag med ögonen i kors, på väg till morgonskifte 7 av 11 på raken. Det hade så här i efterhand sett kanske inte varit så dumt att börja med en ledig helg innan sommarjobbet, men nu är det som det är. Antar att jag kommer att vara rätt så trött när det är fredag och dags för bröllop.
.
Jag är också lite irriterad på skolan (vilket ju inte är varken första eller sista gången...) Jag sökte ju in till hälsovårdare nu i vår och på tisdag är det urvalsprov. Jag har dock ännu inte fått någon inbjudan att komma på urvalsprov (vilken nog alla sökande får). En på min klass som också sökt fick brev i torsdags och en annan i fredags och även det är ju otroligt sent med tanke på att man ju har sommarjobbstider som man kan bli tvungen att ändra med kort varsel och det är ju aldrig uppskattat. Jag har varit förutseende nog och förvarnat min chef om att jag kan bli tvungen att vara ledig någon dag nästa vecka och det är ok, men att inte ännu heller ha fått nåt brev känns verkligen surt. Jag kommer att ringa dit i morgon och höra mig för vad det riktigt är frågan om.
.
Nåväl, hoppas ni har en skön ledig söndag och att det regniga och mulna vädret skulle skärpa sig lite och bjuda på åtminstone nån liten solglimt.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort