En sen onsdagsblogg

Hej alla!
Kom hem från boxningen och stretchningen för en stund sen. Tungt men förhoppningsvis också effektivt! :) Hade Fia som slagpåse i dag och vi fick verkligen ge på, verkade lite som om han som drog passet riktade in sig på att plåga oss speciellt mycket. Det är så frustrerande när man vill slå/sparka så hårt men det inte längre finns nån styrka i armarna/benen, allt känns som gele. Men då vet man ju åtminstone att man inte har hållit tillbaka! Blev inga magmuskler den här gången utan mest sparkar, så få se om man kommer sig upp ur sängen i morgon. Börjar först halv ett så jag har ju god tid på mig att försöka ta mig upp.. ;)

Hade en kort skoldag i dag också, en timme praktikinfo mellan 11 och 12, då fick vi önska praktikplatser för vårens praktik. 5 veckor på inremedicin och 5 veckor på kirurgisk avdelning - det blir säkert lärorikt! Efter lunchen samlades vi för grupparbete i vårdpedagogik och gick igenom vårt drama som ska framföras på tisdag, och mellan halv två och två hade vi handledning med våran lärare. Det var snabbt undanstökat så det blev att slänga sig på cykeln och trampa hemåt.

Kände mig lite slö så jag har inte gjort nåt vettigt i dag, busat med min söta vovve, gjort tonfisksallad, läst och surfat lite. Inte förrän jag började ställa mig i ordning för träningen steg jag upp. Det var skönt men det straffar ju sig i slutändan, bara för att man slappar en dag så ser vår lägenhet nu ut som ett bombnedslag, disken hopas och så har jag ju dessutom inte ens läst på min finskatent idag. Nya tag i morgon, hinner ju säkert (läs: förhoppningsvis) göra nåt på förmiddan då jag är ledig, vi får se! :)
Har lovat gubben köttbullar då han kommer hem och äter på lunchen och det man lovat ska man ju hålla, eller...?

Ni sover väl alla redan, väldigt gott hoppas jag. Ha en bra dag i morgon! :)
 


Tisdag

Vilken vacker höstdag!

Efter en rätt så tröttsam skoldag fick jag med gubben på en riktig långpromenad idag. Vi gick ända till Sunnanvik och tittade på bostadsmässohusen. Det var ju inte helt utan att han knotade och klagade lite, men vi kom oss både dit och tillbaka någotsånär levande. Hade mutat honom med ansiktsbehandling och massage så nu får jag ju så lov att göra det jag lovade. Sitter här och bloggar med en hand och ger rygg/nackmassage med den andra - lite halvhjärtat blir det nog dock - både bloggandet och masserandet! ;)

Ska ta itu med lite skolarbeten, måste verkligen börja knata av dem nu, snart överhopas man av deadlines och får inget gjort i paniken. Ska också läsa mera på finskan, många ord ännu som inte sitter där dom ska. Hohho - som jag mera än en gång nämnt tidigare så är det svårt ibland att komma ihåg att man faktiskt frivilligt går i skolan! ;)

Tyvärr hade jag inte med nån kamera idag heller, så nån bild från vår underbara promenad kan jag inte bjuda på, men ni får tro mig när jag säger att det var vackert! Hoppas på flera dagar med vackert väder. Men i morgon blir det ju i allafall boxning - det ser man ju fram emot!

Vi hörs!

Måndag

Rivstart på veckan! Har i dag räknat kolhydrater och insulinmängder, samt förberett vårt dramaframförande i vårdpedagogik. Skönt att komma hem några timmar tidigare än vanligt i allafall. Hade vansinnig motvind på hemvägen så gissa om svetten rann innan man var hemma, som sagt - Vasas största nackdel är det evinnerliga blåsandet, inte ofta det är vindstilla här inte, oftast viner det kring öronen.
Nu är bara det stora frågan - ska jag pröva på nåt nytt pass i dag eller ska jag bara träna i konditionssalen? :) Dagens stora i-landsproblem! Har rätt så många timmar att "ta kål på" innan gubben kommer hem så nåt ska jag väl hitta på, än så länge lutar det mot konditionssalen, men vi får se! Sen har jag ju finskatent på fredag och jag måste verkligen börja läsa nu, finns inte en chans att jag har inpluggat alla nya ord och fraser tills fredan annars. Full rulle alltså! :) 
Hoppas ni har det bra! 

...

Söndagen så gott som avklarad...
Blev läggdags rätt så tidigt i går så jag vaknade redan tio före sex i morse och tänkte aldrig få fatt i sömnen igen. Måste dock ha slumrat till en stund för jag hann drömma att jag skulle på resa men när vi kom till flygfältet hade jag glömt passet hemma. Snopet!

Blev att stiga upp en halv nio tiden, det var gudstjänst i dag och vår tur att ha hand om kyrkkaffet, hade bakat chokladkaka i går som det blev att bjuda på och till all lycka var den god, trots att jag inte är nån vidare bagare. Efter att ha fått diskat undan blev det söndagslunch ute på stan med Hassi o Mia och trots att det nu är många timmar sen så har man knappt och knappt sluppit mättnadskänslan ännu - ett tecken på att man ätit lite för mycket? =)

Har spenderat ett antal timmar med att se några avsnitt ur Lilla huset på prärien och sen fick jag tom med gubben på en promenad! Min lycka över detta varade dock inte länge då han skulle svänga om redan efter en liten ynka bit längs strandpromenaden. :( Så nu sitter jag här hemma och känner att min motionskvot för dagen är långt ifrån fylld - frustrerande! Men - med lite tur och gott planerande så kanske det blir gymmet i morgon.

Nu ska jag surfa vidare, ha en skön avslutning på helgen!

En känsla av att ha glömt något...

Brukar ni ha den där känslan av att ni har glömt något viktigt? Jag sitter nu och funderar över vad det är som jag har glömt. Har hunnit med en massa saker idag; 1,5 h på gymmet, bakat, bykat, ställt i ordning för gubben som ska måla den lilla bokhyllan, handlat, varit ute med Kira... (Ja,jaa.. skryt, skryt. ;) ) Men jag har en gnagande känsla av att det är något viktigt som jag har glömt bort, gaaaaah vad det retar mig!!! Vad är det?? En tid jag borde passa? Nåt till skolan? Skall vi nånstans? Har jag kommit överens med nån om att träffas? Det måste vara nåt, för jag slipper inte känslan... Hoppas jag kommer på det innan det är försent åtminstone!

Lördagsmorgon

Godmorgon alla! :)
Har vaknat utvilad för en gångs skull, även om klockan ringde redan halv åtta. Har frukostat och skickat i väg gubben till jobbet. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli tio så drar jag iväg till gymmet. Blir mitt fjärde pass denna vecka så liite duktig känner jag mig nog.. ;)

Var ju på boxning i onsdags, och det var jättekul. Tufft pass och mina magmuskler ropade mer än en gång efter nåd. Men 45 minuters stretchning efteråt gjorde susen så jag har inte känt mig alldeles fördärvad i kroppen ändå. Torsdag blev en vilodag men i går prövade vi på FunctionalMove. Det var ett pass som var mera inriktat på muskelträning så i längden tyckte jag att det blev lite tråkigt, vill ha mera fart på när jag tränar. När timmen var slut kändes det som om jag inte gjort nåt alls och det är ju känslan av att vara riktigt trött efter ett pass som är såååå skön! :)

Fia, Ida och jag testade också den infraröda bastun igår. Det kändes att det var en annorlunda värme än vanlig bastu, riktigt avslappnande så det var tur att man städat klart innan man tränade/bastade.. ;)

Nå, idag ska Fia o jag i konditionssalen igen, känns som om man var tvungen att ge på lite extra idag då gårdagens pass inte kändes så effektivt och dessutom ska man försöka träna för att kompensera det man tryckte i sig under gårkvällens fredagsmys - det har sina nackdelar det där fredagsmyset! Gubben och jag tummade i går på att vi inte ska äta mera godis och chips - vi ska se hur länge det håller! :)

Ha nu en skön lördag allihop!

de e dags för fredagsmyyyyys (igen=))

Färdigt städat, färdigt tränat, nu är det helg! :)

Bakdag

Har idag bakat både kladdkaka och bottans snabba bärkaka ur Leilas "Piece of cake" bakbok. Antagligen för att jag är rädd att mina extra kilon ska försvinna för snabbt.. ;) Fixade även till middag, gubben fick potatismos och köttbullar, och han skröt riktigt på dem, så man får väl vara nöjd! Blev en liten bit kladdkaka med grädde till efterrätt och det var faktiskt riktigt gott, jag är inte annars nån kladdkakefantast, men den här var god, åtminstone när det nu var relativt nygräddad.

Väntar besök i kväll, mor min o Sonja borde vara på inkommande, hoppas det inte blir så sent, jag har ju min boxning halv åtta. Sen har jag tänkt lämna på stretchningspasset efteråt också, fyrtiofem minuter stretchning - åh vad mina stackars otänjda muskler ska tacka mig! :)

I morgon är det skola igen, redan klockan åtta - gäsp!
ha en skön onsdagkväll!

Bored...

Visst är det skönt med lediga dagar men just nu känner jag mig rätt så uttråkad. Har inte gjort desto mera vettigt i dag förutom att tvätta lite kläder och varit på en promenix med hunden. Fixade även i hop en supergod tonfisksallad till lunch, men nu borde jag fixa nån mat tills gubben kommer hem, och motivationen, inspirationen och allt vad det heter är på noll. 
Har än så länge inte känt av nån värre träningsvärk, hoppas jag klarar mig undan. I morgon är det ju boxning som gäller och det ser jag fram emot! 
I kväll kommer kanske gubben systrar L o M hit, efter att de shoppat loss på stan.. ;) Försöker fortfarande hålla mig borta från shoppingen åtminstone tills fredan.. Haha!
Ha de gött!

Hurtbulle Yeah, yeah! ;)

Här har ni hurtbullen nummer ett. Efter att flera på klassen också pratat om att börja träna på Wasamove så slog vi idag slag i saken och tog oss dit. Fick en guidad rundvandring och ett gratis "prova på" pass i konditionssalen, så nu har man svettats lite då igen. Månatals sen jag tränat ordentligt i nån konditionssal så jag antar att jag kommer att vara mera än öm i min sargade kropp de närmaste dagarna. Hoppas dock att det gått om till onsdagkväll i så fall för då är det mitt första boxningspass som gäller! Yeee - gissa om jag ser fram emot det.

Vi fick superbra kundservice också - Vi slipper anslutningsavgiften á 50 € och får träna gratis resten av september. Dessutom fick min arbetande vän som hängde med samma månadsavgifter som om hon vore studerande, eftersom resten av oss ju var det. Samt en massa gratis "feel good" produkter. Snyggt och fräscht tyckte jag att det var där också, så nu känner jag mig riktigt på hugget! :) Har nu bundit mig för två år, vilket innebar en månadsavgift på 39 €, det tycker jag är helt överkomligt.

Dessutom är den lärare som vi skulle ha haft nu tisdag och onsdag sjukledig så jag har två lediga dagar framför mig. Det lär dock ska finnas nån uppgift utsatt på Moodle för att kompensera de inhiberade timmarna så riktigt lediga är vi väl inte, men man får stiga upp när man vill åtminstone! ;)

Känner mig rätt så uppåt för tillfället - förutom träningspasset och de kommande sovmornarna så tror jag att det till viss del även kan bero på att gubben i dag både diskat, fört ner de där pafflådorna som jag gnällde om tidigare och varit med mig och storhandlat till Prisma!!! Allt hopp är väl inte ute! ;)

Ha en trevlig fortsättning på veckan - det planerar jag att ha åtminstone!

Jag blir hellre jagad av vargar...

Det finns en sång som går så om jag inte minns alldeles fel. Efter att i dag ha blivit jagad av "en björn" så vet jag inte vad som skulle vara värre än att bli jagad av björnar..

Mor min, Sonja och jag tog en lång skogspromenad här i Kållby och när det brummade till i snåret bredvid vägen skrek vi som stuckna grisar, så om det nu var en björn så drog den nog snabbare än vi hade hunnit säga "spring"! Även om vi kunde behärska oss så pass att vi inte sprang så var det nog en stor lättnad att komma till bebyggda trakter igen. Nästa skogspromenad blir nog till vintern när alla brummande björnar sover i sina iden!


Lördag

Hohho! Inte många minuters stillasittande hittills i dag heller. Steg upp samtidigt med gubben i morse vid en åtta tiden. Efter frukost och sängbäddande och andra liknande trevliga sysslor så tog jag Kira i kopplet och så begav vi oss ut på en riktig långpromenad. Solen sken och det var en riktigt vacker höstmorgon, så vi njöt båda två. Kira såg ut som en sotarmurre när vi kom hem igen, så det var bara att börja tvätta henne.
Efter en dusch, en portion spenatsoppa (mums!) och kokt ägg så drog jag på mig skorna och jackan och begav mig på shoppingrunda. Målet var en förlovningspresent tills kalaset i kväll, men jag hade som vanligt beslutsångest. Hittade sist och slutligen nåt praktiskt som fick duga - det är svårt att köpa sånt här när man inte vet vad personerna i fråga har för stil och smak o sånt.. 

Hittade förstås tusen och åter tusen saker som jag velat köpa åt mig själv, det blev en väggklocka till köket åtminstone. Sen var jag tvungen att lura mig själv lite. Tänkte att jag för hem det jag handlat hittills, så kan jag sen gå på stan igen och se om jag då hittar nåt mera jag vill ha. Innerst inne visste jag att när jag väl kommit hem så är jag lite för lat för att gå en vända till, även om vi bor knappa två kvarter från torget. 

Så - nu sitter jag här, kanske lika bra det, åtminstone för börsen.. ;) Ska försöka hålla mig från shoppande nu åtminstone tills vår senaste Visaräkning är betald - den med resan o sånt huhh! Gubben får lön nästa fredag så efter det får man se hur det blir med shoppandet framöver. Men oj, oj vad det kliar i mina fingrar! :) Konstigt att man kan ändra så här - ännu för ca ett år sedan så var shopping bland det absolut värsta jag visste, men nu skulle jag gärna ta emot en lottovinst eller två för att riktigt kunna shoppa loss utan alltför dåligt samvete efteråt. Men som det så vackert heter -"he e rokoan kaar som int kan änder se!". :)

Ha en fin lördag! Nu ska jag packa lite kläder inför natten o morgondan, som troligtvis spenderas norröver!

Så mysigt såå.. :)


Det är dags för fredagsmys.. ;)

Oj, oj.. Nästan så jag måste skryta lite på mig själv. Kom hem vid fyra tiden och har sedan dess städat hela lägenheten, bäddat rent, tvättat kläder, diskat en stoooor hög med disk (den som gubben skulle diska redan i onsdags... ), varit och handlat, fixat i hop två stora tallrikar med smarrig tonfisksallad, ja och säkert lite annat också.. Sitter nu bara och inväntar gubben som borde komma hem vilken minut som helst. Nu ska jag bara koppla av! Det blev ingen promenad idag, vädret är verkligen uselt och dessutom har jag inte hunnit, men för skojs skull tänkte jag ändå testa hur effektiv fettförbrännare städning är, och på en timme och fyrtiofem minuter hade jag förbränt 300 kalorier. Då föredrar jag nog promenader - de är både roligare och mera effektiva, men -allt är ju "hemåt".. ;) Nu hoppas jag att ni alla också har en riktigt skön och avkopplande fredagskväll tillsammans med nån ni tycker om!

Grinig Torsdag

Vi fick sluta tidigare idag, eftermiddagens föreläsningar var inställda. 

Solen skiner men det blåser alldeles förfärligt så man blåser väl bort om man sticker näsan utanför dörren. Cyklade hem från skolan i motvind och det gick sååååå trögt. Lagom mysigt att komma hem genomsvettig. Blev sen på mindre bra humör när man fick se i vilket skick gubben lämnat lägenheten innan han gick till jobbet. Han steg upp redan klockan åtta och började halv tolv, så han hade haft gott om tid på sig att åtminstone bädda sängen, diska (det skulle han redan i går), föra ner de båda pafflådorna som väntat på transport till förrådet i två och en halv vecka... I stället har han rivit upp förpackningen till sina nya arbetsbyxor och lämnat plasten och paffen på golvet mitt i hallen. Sucka mitt hjärta men brist icke... Det värsta är att han vet att om han lämnar det så gör jag det ändå till sist för jag blir så frustrerad över att ha stökigt. Jag är ingen pedant, men jag mår så mycket bättre om det är ordning och reda, ett stökigt hem får mig på uruselt humör och jag kommer mig inte för att göra nåt vettigt. Så visst är det enkelt då - han lämnar det och när han kommer hem så har det på nåt sätt försvunnit av sig självt.

Nåja - färdigt morrat, han har sina goda sidor den där gubben, men ibland blir man bara såååå frustrerad. De gångerna är det lite svårt att komma ihåg vilka de goda sidorna är. :) Antar att jag inte är ensam om detta eller liknande problem. Tror jag ska någon gång skriva en lista över gubbens goda sidor, eller över de gånger han gjort saker som gör mig glad, för att sen ha nåt att ta fram såna här gånger. 

Nå, ska surfa runt i cybervärlden en stund och sedan ta kraft till mig och röja upp efter gubbstrutten. Sen blir det nog en långpromenad idag (trots blåsten), det behöver både vovven och jag. Hoppas ni har en riktigt skön torsdag åtminstone!

Gäsp!

God morgon! Sitter här och försöker gnugga sömnen ur ögonen. Har varit den där duktiga frun i morse trots att jag egentligen inte orkade så gubben fick både gröt och skalat äpple till frukost fast det innebar att jag var tvungen att stiga upp redan före klockan sex... Tur att det inte är flera såna mornar den här veckan, man kan ju bli sjuk av att stiga upp så tidigt. I morgon börjar han först halv tolv och jag först nio, så då blir det nog lite mera sovmorgon - skönt! :) 

Hade en rolig kväll i går även om jag åt mig mera än fördärvad. Var alldeles spyfärdig mellan varven, men det hör väl till kalasandet.. ;) Försökte oss på att ta lite 1-årsfoton av Kevin, men han var lite svårflirtad och ville inte alls hållas stilla där vi placerade honom. Så resultatet blev som det blev - ett par någorlunda lyckade foton i allafall. Har tyvärr inga att bjuda på då jag fotade med farsans kamera och inte satte in några kort på vår dator. 
Ska om dryga halvtimmen söka mig mot skolan med min cykel - undrar förresten när jag ska komma mig för att pumpa mera luft i mina ringar - det börjar gå tungt i backarna. Har haft tur med vädret hittills så cyklandet har inte varit några problem, hoppas att det håller i sig. Känns verkligen inte motiverat att börja stiga upp mitt i natten för att ta bussen - har ju inte bara en gång beklagat mig i bloggen över den här stans omöjliga busstidtabeller. 

Gubben "fixade" värmen i vår bil i går. Det är nåt fel på systemet så det har bara kommit kall luft, vilket har gått bra i sommar men nu vill man nog ha nåt annat än kall luft blåsande på sig när man sitter i bilen. Men som sagt - gubben "fixade" problemet så nu kommer det nog värme. Men då endast värme och inte så lite värme heller. Tydligen finns det inget lagom.. ;) Sen kostar det väl minst en halv miljon att få fixat ac:n så när det set blir får vi se.. Vårt nästa (rika) liv kanske? =)

Nu ska jag bädda sängen och diska undan efter frukosten så är det lite roligare att komma hem från skolan i dag. Gubben håller på att bli riktigt ordentligt sjuk - få se om det är grissjukan. Han är ju verkligen utsatt för smittor i sitt jobb som försäljare så jag är förvånad att han inte blivit sjuk förrän nu. Bara han inte smittar mig - har ingen som helst lust att sjuka ner mig nu. Jag har alldeles för mycket jag ska hinna göra. :)
Ha en bra onsdag - snart är det helg igen! =) 


Gissa om man vill tillbaka till Rhodos? =)

Guten Morgen!

Det har blivit lite taskigt med uppdatering igen, jag tycker dagarna rinner i från mig, jag hinner ju inte med.. ;)
Hade en trevlig kväll i lördags då vi var på vår faddersons 5-årskalas. Det kan lätt bli lite stimmigt när hela gubbens familj samlas men jag tycker det gick relativt lugnt till den här gången. :)

På söndagsmorgonen satte vi oss i bilen och styrde mot Vasa eftersom vi skulle på gudstjänst klockan elva. Hann nästan få hjärtat i halsgropen när två vitsvanshjortar plötsligt skuttade över vägen framför vår bil. Lyckligtvis var det en bra bit framför oss så vi behövde inte ens nitbromsa, men man sitter nog och spänner ögonen i skogsbrynet resten av vägen, man vill ju inte ha varken hjort eller älg i famnen när man kör bil - testad sak!

Efter gudtjänsten bjöd vi Hassi o Mia på söndagslunch. Lyckligtvis kockade gubben så jag slapp skämmas över mina obefintliga talanger i köket. Hade en trevlig eftermiddag tillsammans innan de åkte norrut igen. Jag och Kira gumman tog oss en sen kvällspromenad för att få tiden av oss när vår bättre tredjedel satt som klistrad framför dataskärmen resten av kvällen. 

I går hade jag bara föreläsningar på förmiddagen. Det gjorde absolut ingenting för min del, fick efter maten fixat ihop ett av de tusen arbeten man har fått att göra. Det var inget storartat - vi skulle bara dra ihop ett kort referat om nåt Likalönsprogram som är aktuellt, så det var nog gjort på en halvtimme / 45 minuter. Fick sen slänga mig på cykeln hem igen för att där fortsätta med ett mycket mindre trevligt arbete - och mycket mera omfattande för den delen. Jag fick lära mig en läxa igår, den höll på att bli dyrköpt - men lyckligtvis klarade jag det med blotta förskräckelsen... 

Satte mig ner när jag kom hem från skolan och började jobba med min examinationsuppgift i it&hälsa. (En döööötråkig uppgyft kan jag meddela) Hade skivit en sida redan tidigare så jag fortsatte därifrån. Efter fyra långa timmar hade jag fått i hop ytterligare fem och en halv sida när plötsligt datorn låste sig totalt. Det gick inte att göra nånting - inte den minsta reaktion från datorn hur mycket man än tryckte på knapparna eller försökte få muspekaren att röra sig - stendöd! Och jag min träskalle hade ju inte tryckt på spara en endaste gång! Jag var rosenrasande och fem före att börja storböla, men hade ju inget annat val än att trycka på reset och starta om hela datorsk*ten. Att den gubben som jag är gift med och som skall vara mitt stora stöd i livet satt i soffan bredvid och sade att "du får ju lära dig en läxa" medan han hade svårt att hålla sig för skratt, gjorde ju ingenting bättre. Tack för den, när man håller på att spricka av frustation! Till all lycka så hade programmet återskapat en version av mitt arbete då datorn stängts så plötsligt, så det var egentligen bara de allra sista finjusteringarna som jag gjort innan datorn låste sig som hade gått förlorade. Vilket var en väldig tur för datorn - annars är jag rädd att den åkt ut genom fönstret på bästa rockstjärnevis! Nå - i framtiden skalll jag vara VÄLDIGT noggrann med att trycka på spara, nästan mellan varje mening! =)

När jag äntligen kunde konstatera att nu får det vara nog med arbetet så var det bara att fortsätta stressa. Presenter skulle köpas, väskor packas, mat kokas och ätas och sen så skulle man slänga sig i bilen och köra norrut igen. I dag fyller nämligen min kära far 49 år och som grädde på moset så blir mosters hjärtegull Kevin ett år idag! Så "50" års kalas skulle jag nog kalla det (49+1=50 - eller?). Så i kväll ser jag fram emot stort kalas med grillat o annat gott - kanske bäst att ta en riktigt låååång länk nu före så man sen kan mumsa med gott samvete? =)

Har alldeles nyss stigit upp så gubben o jag ska försöka gräva fram nåt morgonmål åt oss ur skåpen här och sen ta itu med ett och annat. Gubben ska försöka få nån rätsida på husvagnen. Han har ju rivit ut det som var fuktskadat och nu ska nytt in. Han ska väl på jakt efter isolering i dag om jag förstod honom rätt. Så vem vet- om nåt år kanske det går att bo i den under sommaren.. ? =)

Ha nu en riktigt bra dag allihop!

Grattis lilla Kevin på 1 - års dagen!


Och grattis till farsgubben också!
(Som oftast står bakom kameran i stället för framför
så det är inte det lättaste att hitta nåt foto på honom!)


Hemhemma

Är nu hemhemma i Kållby. Gårdagen var fullspäckad med program.
Hade ledig förmiddag så jag var på en powerwalk med Kira i en timme mellan tio och elva. Sen hoppade jag snabbt i duschen och for med ♥Kevin♥, Sara och Jimmy på lunch till RAX - hälsosamt så det ryker om det eller hur? :)

Cyklade i full fräs till skolan där eftermiddagen bestod av föreläsningar i kliniska laboratorieundersökningar, typ..

På kvällen hann jag både sticka lite på Kevins mössa och sen var vi på bibelstudium till Biblion.

I dag var jag ledig så under tiden gubben var i jobb hann jag färdigställa Kevins mössa, städa lägenheten, packa, handla en present till vår faddersonZacke som fyllde 5 i går, tvätta ett par maskiner med kläder, reda upp en massa papper som lämnat.. you name it! Ska bli skönt att komma hem till en ren lägenhet åtminstone.

Satte oss så gott som direkt i  bilen och styrde norrut efter ett lite depåstopp vid Makuuni. Åt lite godis i bilen på vägen hit, men det var ju inte alls gott! Nu borde man ju komma ihåg till nästa gång man är godissugen att det inte löns att köpa nåt för man bara tror att det är gott men det är det inte alls! Tyvärr brukar ju minnet ha en tendens att svikta sådana gånger.

Nu ska vi tillbringa fredag och lördag här norröver. I morgon blir det kalas för Zacke, men sen på söndag förmiddag styr vi mot Vasa igen. Blir en hel del körande nu igen på helgerna, jag tycker alla mina nära och kära borde förstå att flytta till Vasa i stället så slapp man dessa kilometrar i bilen! :) Det är väl inte för mycket begärt?!

Ha nu en riktigt skön helg allihopa - det ser jag fram emot att ha åtminstone!

Storm

Det stormar och blåser hejvilt här i Vasa i dag. Har just kommit hem cyklande från skolan och har ögonen fulla med damm som yrde omkring. För att inte tala om vilken motvind man hade, pust!

Borde egentligen ta och gå till en väskaffär som jag spanade in här om dan, min skolväska sjunger på sista versen, men som det är nu skulle man ju helst inte sticka näsan utanför dörren. Få se hur det blir. Ska dessutom koncentrera mig på arbetet i it& hälsa idag, det har jag bara bestämt mig för. Arbetena dimper in i rask takt nu så för att inte drabbas av desto mera stressymptom så är det lika bra att börja knata av dem lite i taget.

I dag har vi pratat om lungsjukdomar och diabetes och på eftermiddan började vi en ny kurs i vårdpedagogik. Kanske inte den mest intressanta, men så gott som hela kursen går ut på ett grupparbete som ska vara ett 30 minuters drama eller en film, samt lite teori om hur man sätter upp dramat /filmen för att man ska få förmedlat sitt budskap - så det ska väl fixa sig. Vi kom en bra bit på väg med planeringen trots att bara halva min grupp var på plats i dag.

Borde också ta en promenad, annars klättrar jag väl längs väggarna innan kvällen är slut. :) Sen ska man hinna fixa nåt ätbart också mellan varven. I kväll tror jag att det blir tortillas. Inte det hälsosammaste alternativet i matväg, men man kan ju inte låta sig bli för insnöad heller.. ;)

Ha en skön kväll, blås inte bort!

Det sitter i ett

Har inte haft en lugn stund sen jag steg upp i morse.

Skolan avverkades i snabb takt, förmiddagen bestod av föreläsningar i metabolisk patofysiologi och eftermiddan var inriktad på preoperativ vård. En massa nytt för hjärnan att bearbeta och det görs ju bäst under en promenad! :) Satte kalopsen att koka i min ovärderliga kokkigryta och tog vovven i kopplet och var ute i det vackra vädret i en timma. Gäller att njuta nu så länge man kan innan regn och rusk tar över.

När jag kom hem hoppade jag i duschen och sen var jag en vända via Sale för att handla lite smått. Färdigställde middagen tills halv åtta då gubben kom hem och har nu ätit och diskat undan. Behöver jag säga att det känns skönt att sätta sig en stund? =) Borde egentligen göra lite mer åt arbetet i it&hälsa, men jag orkar bara inte..  Ska ännu i dag ordna upp lite papper som lämnat sen jag röjde ur sovrummet, sen känns det som om jag börjar ha livet lite under kontroll igen.. ;)

Ha en skön tisdagskväll! Tänd lite ljus och njut av höstskymningen!


Måndag -jeejee!!

Har blivit glest med blogguppdatering i helgen. Hela lördagen gick åt till städning, promenad med min söta vovve och sen en liten runda på stan. När gubben kom hem vid en halv fem tiden så packade vi snabbt lite saker i väskan och begav oss norrut.

Lördagskvällen tillbringades i goda vänners sällskap vid Dantti o Ninas. Livliga diskussioner, mycket skratt och gott att äta bäddade för en lyckad kväll. Vår söta Moa underhöll ju oss också som vanligt. Underbara ungar! =)

Sent om sider kom vi oss hem till mina föräldrar, sov en allt för kort natt, var på gudstjänst en elva tiden och avnjöt sedan söndagslunch på torpvägen. Blev en promenad med min kära mor och och när vi kom tillbaka hem hade systeryster Sara samt Jimmy och Kevin kommit dit. Ännu en härlig unge att njuta av. Mosters hjärta smälter! =)

På kvällen blev vi bjudna till Lepplax för att avnjuta pizza o annat gott hos Mia o Hassi. Ännu en lyckad kväll med diskussioner om allt mellan himmel och jord. Det är underbart att man får ha så goda vänner som vi har, man blir så glad! :)

Efter ännu en natt (med för lite sömn) i Kållby styrde vi i morse mot Vasa igen. Skolan kallade, så jag fick bokstavligen slänga mig på cykeln direkt vi kom hit för att hinna i tid. Gubben började först halv tolv så han hade det lite lyxigare. Jag klarade mig igenom min första finskalektion utan större svårigheter och hoppas att det inte blir mycket värre än så här. ;) Tyvärr är de flesta av finskalektionerna inplanerade på antingen måndagsmornarna eller fredagseftermiddagarna, så hur bra koncentrationen kommer att vara under de timmarna kan man ju fråga sig! =) Men med endast en finskakurs under hela studietiden så får man väl försöka göra så gott ifrån sig som man bara kan. Nog tror jag att det ska gå rätt så bra.

Jag skolkade från eftermiddagens föreläsningar i IT&hälsa (fy skäms på mig!!)och cyklade hem i blåsten. Har ätit en snabb lunch och skall nu låta den sätta sig lite innan lillvovven och jag tar oss en tur i motionsspåret, ska bli skönt, hoppas bara att man inte blåser bort! =)

Hoppas ni också har fått en bra start på den nya veckan! =)

Hoppla hej med ledig fredag!

Har varit vaken i fyra timmar men ännu inte gjort nåt vettigt. Borde ta itu med klädskrubben åtminstone för den är i desperat behov av tömning, mina kläder ryms inte in i hyllorna längre. Inte ens fast jag inte har så överdrivet mycket kläder. Gubben har redan rensat lite bland sina kortärmade tröjor, men ännu är mycket ogjort där. Hittar just nu bara inte motivationen att göra nåt överhuvudtaget.

Det spöregnade här i morse men nu kikar solen fram mellan varven, få se om det blir en promenad i dag trots allt. Är ju rätt så många timmar kvar innan klockan är halv åtta i kväll och gubben kommer hem från jobbet. Jag är sååå dålig på att vara ensam, får ju ingenting uträttat! Hade stora planer för dagen när jag gick och lade mig i gårkväll, men redan i morse hade alla planer (utom den att stanna i sängen hela dan) försvunnit. Kalla mig lat - jag orkar inte ens bry mig.. ;)

Jag vet att sen jag väl kommer i gång så brukar jag vara rätt så effektiv, men det är alltid starten som är svårast. Men om jag stiger upp från datorn nu, klär på mig och verkligen börjar på så kanske jag får uträttat nåt i allafall. Och ja - ni läste rätt, jag har inte ens bytt om från pyjamasen ännu.. ;)

Såg dessutom att de har höstmarknad här på torget i dag och i morgon, vore ju kul att hinna där via en sväng och kolla läget!

Nä - nu ska jag börja på! Ha en bra dag och en skön helg!

Första veckan avklarad

Jag klarade min första skolvecka - och det har väl gått rätt så bra får man väl säga. =)

Slutade redan halv tolv idag men däckade i soffan ett par timmar. Hade vansinnigt mag- och ryggont - kändes som om nån spänt ett järnbälte runt mig. Kira förstod inte alls att jag hade ont så hon försökte buffa på mig, hoppa på mig, lägga sig i boken jag läste - allt för att få uppmärksamhet. Hon är hopplös och ändlös men så otroligt söt att mitt hjärta bara smälter! Hon har varit hur snäll och duktig som helst sen hon och jag flyttade hem till Vasa igen. Jag var lite rädd att hon skulle ha det tråkigt efter att ha fått busa med Zindi och Ella hela sommaren, men hon verkar klara det riktigt bra. Hittills har det ju inte varit så många timmar i sträck hon hamnat att vara ensam. David har ju jobbat kvällsskift hela veckan förutom i går då han var ledig hela dan. Sen har ju jag haft kortare dagar, bara i måndags som jag slutade fyra.

Plus i kanten även för mig för nu har jag cyklat till skolan tre dar i rad.. ;) Få se hur länge det håller i sig. Hehe.. Har även varit på en timmes promenad varje dag denna vecka, det har varit riktigt skönt men mina stackars fötter har nog en och annan skavsårsblåsa nu - ajaj!

Sovrums"tömningen" sker sakta men säkert, fick tömt den stora bokhyllan i går. Nu borde jag bara ha nånstans att dumpa den. Sen borde jag bli av med ett skrivbord och en skrivbordsstol också. Den lilla bokhyllan kompromissade vi om. Jag vill ju förstås helst slänga ut den, men vi kom slutligen överens om att den ska målas vit och flyttas till vardagsrummet. I sinom tid... =) Det brukar av tradition vara rätt så långt mellan tanke och handling här hos oss..

Har även börjar drömma lite smått om att fixa en väggmålning på "fondväggen" i vardagsrummet. Som det är nu tycker jag att det är för vitt - vi har bara helvita målade väggar i vardagsrummet. Min vän Emma håller på att måla i sin lägenhet som bäst och när hon visade ett foto på hur långt hon kommit hittills så var det hur snyggt som helst! Men som sagt - det tar väl sin tid innan det händer nåt här! =)

Nu ska jag äta, hungrar snart ihjäl, men jag har nötinnerfilé i ugnen och nu tror (eller hoppas åtminstone) jag att den börjar bli lagom mör. Hoppas kryddningen lyckades, jag är ju som sagt långt ifrån nån kock!

Ha en skön kväll!

Ps. jag lovar att småningom sätta upp bilder från vår resa - men den som väntar på nåt gott... =)

I full gång

Känns faktiskt som om man kommit i gång med skolan redan, trots att det bara är andra dan ännu. Dock är man nog trött, hjärnan är väl inte van att jobba i den här takten. Har redan fått reda på tre inlämningsuppgifter, pust - här är det inte tal om nån mjukstart! Kanske känns det bättre på fredag - då är jag ju ledig + att det är första gången för detta läsår som studiestödet betalas ut! =) Allt tillskott i kassan är välkommet - speciellt med tanke på att det snart dimper ner en räkning i brevinkastet - typ nån Rhodosresa och annat trevligt. Man borde alltid ha betalat bort resan innan man åker för det är inte vidare roligt när det kommer en stor summa att betala sen man kommit hem. Men när man bokar så nära inpå som vi nu gjorde så blir man så illa tvungen att betala med Visa. =( Nåja - resan var värt varenda cent så jag ska inte gnälla - borde dessutom få min sista lön från jobbet på måndag så nog ska jag väl klara mig!

I dag har vi rivit i gång med två nya kurser; Medicin 1 och Ledarskap och administration. Båda två verkar helt ok än så länge. Nu väntar två dagar med bara förmiddagsföreläsningar - rätt så skönt. I morgon är dessutom gubben ledig så få se vad man kunde hitta på. Min lediga fredag antar jag att jag får sätta på städning. Borde ta en riktigt ordentlig höströjning här i lägenheten, framför allt i mitt klädskåp. Så mina kära systrar kan vara förberedda på att jag småningom kommer att försöka pracka lite kläder på dom! =)

Efter skolan har jag hunnit både på en promenad med Kira och sen hämtat ett paket från posten. Sen var jag ju tvungen att vika in via Anttila för att granska deras filmurval. Är på jakt efter filmen Australia efter att ha blivit rekommenderad att se den, men jag fick inte ögonen på den i dag, hade lite brått för jag var rädd att posten skulle hinna stänga. Men det blev två andra gamla billiga filmer i stället - det återstår ju att se om de är sevärda. Ibland lyckas det och i bland inte.. ;)

Nu ska jag mysa med gubben en stund, han kom just hem från jobbet.

Ha en skön kväll!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort