Var jobbar jag?

Jag har fått åtminstone två kommentarer om var jag jobbar efter att BB i Jakobstad har stängt. Förra gången svarade jag i kommentarsfältet, men det syns kanske inte så tydligt.

Jag jobbar som sjukskötare på avd 1 i Jakobstad. Avd 1 är avdelningen för inre medicin och lungsjukdomar, vilket är ett rätt så vitt begrepp. Vi har hjärtpatienter, diabetespatienter, infektioner, astmatiker, pneumonier, och en hel massa till. Det är ett varierande jobb och jag lär mig otroligt mycket, men det är många gånger krävande och ofta känner jag också att jag inte riktigt räcker till. Till all lycka är det ett härligt gäng med jobbarkompisar som jag får dela arbetsbördan med och det gör att jag trivs trots stressen! Jag är också tacksam över möjligheten att få jobba deltid, jag tror att väggen skulle komma mycket snabbare emot om jag skulle vara tvungen att jobba 100% med treskiftesjobb.

Jag har jobbat där sedan maj -13 (och några somrar innan dess) så jag började där redan ett år innan BB stängde för gott. Under det sista året BB hade öppet så gjorde jag bara enstaka skiften där, i medeltal var det kanske ett till tre skiften per tre veckors arbetslista. I våras blev det lite mera, bl.a. var jag utlånad till BB under en hel arbetslista och någon lista var jag uppdelad mellan BB och 1:an. Jag är tacksam för varje skifte jag hann jobba på Jakobstads BB och jag har fortfarande svårt att ta in att det inte existerar längre. 

Det är många som undrar om jag inte ska söka mig till Kokkola BB, och jag lämnade faktiskt in mina papper dit för över ett år sedan, men även om jag saknar barnmorskearbetet så finns det flera orsaker som gör att det känns som att det inte är där jag ska vara just nu. Jag har ju också min plats på hälsovårdarlinjen som blir aktuell nu någon gång efter julen, men jag har fortfarande inte helt bestämt mig om jag ska eller inte ska hoppa på. 

Så, en del frågetecken om framtiden finns, men det är ju här och nu vi ska leva, eller hur?! 😊

Ett litet störningsmoment...

...i mitt pluggande av spanska verb... 
Tortilla de patata

I höst har jag börjat på en spanskakurs. Jag har i flera år planerat att lära mig ett nytt språk och när jag såg att min tidigare kollega skulle dra en kurs i spanska i höst passade jag på att anmäla mig. Det är en riktigt rolig kurs och jag tycker att jag redan hunnit lära mig mycket, men jag borde nog hinna traggla lite mera mellan lektionerna än jag gör i dagsläget. 

Nåväl, i läxa från förra veckan fick vi i uppdrag att översätta ett recept på en vanlig spansk maträtt och helst också pröva på att laga den. Och här kommer bildbeviset.😉Nu återstår bara provsmakningen! 😝

Vackra höst!Tog en skön höstpromenad med Kira för att riktigt vakna till efter helgens nattskiften. Underbart väder och härliga höstfärger gjorde susen för både kroppen och knoppen!😊

Nu ett besök hos mis suegros en Näs. Ciao!

Så fel man kan ha

Jag trodde att mina dagar som sjusovare var förbi, men ack så man kan missta sig. Vaknade vid halv två (!!) i dag. Somnade väl någon gång strax efter tolv i går så en rejäl nattsömn blev det minsann. Nå, en bra uppladdning inför stundande nattvak åtminstone. Den här veckan hade jag egentligen bara två dagar jobb, lördag kväll och söndag morgon, men under veckans lopp har det ändrats till att bli bara två dagar ledigt. 😉  I måndags blev det kvällskifte och i tisdags morgontur. Nu blir det vaknätter veckan ut. Så kan det gå. 

Nu är det mat, motion, veckohandlande och veckostädning på schemat. Borde hinna med åtminstone tre av dessa innan gubben slutar på jobbet. Wish me luck! En skön helg till er alla, hoppas ni får vara lediga!     

Ps. Om nån undrar över hur man kan sova till halv två och posta inlägg strax efter kl. 13 så beror det på att min blogg är inställd på svensk tid... 😝

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort