Tummen upp för David än en gång

Centralgarderoben är klar, "hjälpköket" är klart, åtminstone så långt klart som vi tänkt att det ska vara i det här skedet. Sen har vi gått igenom en massa flyttkartonger och plockat upp, sorterat, slängt och städat. Ännu är det rätt så stökigt på vissa ställen här, bl.a. i kontoret där det nu ligger ett par tre kartonger och väntar på att packas upp, men det får så lov att vänta, nu blir det nog dags att gå till sängs har jag på känn. I morgon börjar min förlossningspraktik så jag behöver ett par ordentliga timmar nattsömn innan det är dags. Inleder med en mjukstart, tre kvällsskiften och tre nattskiften, sen två sköna lediga dagar igen. Det blir nog bra det här! :)
.
I dag har jag dessutom blivit med iPhone. Jag har egentligen ägt den i ett par månader redan, ända sedan gubben köpte en ny, men det har bara inte blivit av att jag tagit den i bruk. Min gamla telefon för 29€ har gott och väl täckt mina behov vad gäller telefonanvändning. Gubben som är något av en tekniknörd tyckte dock att det var på plats att hans fru även är "up to date" vad gäller teknik, så nu ska jag försöka lära mig använda denna mackapär. Vi ska hoppas vi kan komma överens, min iPhone och jag.
.
En färdig renoverad, ännu tom garderob.
.
Påfyllningen har börjat... :)
.
"Hjälpköket". Skåpen fick vi ju ärva av gubbens syster och hennes man, de är bara några år gamla och i finfint skick. Perfekt för vår tunna börs!
.
Min duktiga byggare Bob i städartagen!

Sportlov

Efter en rolig men intensiv helg med nattvak på BB i Jeppis så har jag ledigt i två hela dagar. Det bästa av allt är att även gubben är ledig så nu har vi kommit oss för att renovera lite igen. I dag står centralgarderoben här uppe på tur. Den har varit fylld med både en del skräp och också byggrejer det senaste halvåret men nu är den tömd, väggarna putsade, spacklade och gubben håller på att måla. Sen ska det ner golvlister och upp med nytt hyllsystem på väggarna. Sen ska jag äntligen få packa upp alla lådor med handdukar, lakan, gardiner o.s.v. Har än så länge bara haft uppackat så pass mycket att vi klarat oss.
.
Anette och jag fick en femma i vårt examensarbete! Jag är så glad att det äntligen är över! Kommentarerna i vår slututvärdering inleddes med meningen: "Arbetet är utomordentligt välgjort" och vi fick nog övervägande positiva kommentarer. Naturligtvis finns det saker som kunde ha gjorts annorlunda med vi känner båda att vi gjort ett bra arbete och är jättenöjda! Nu är det bara UA kvar, vilket ju är ett helt kapitel för sig...
.
Nu ska jag fortsätta att hjälpa gubben med renoveringen, annars kanske han kommer av sig... :)
.
.
Min man i ett nötskal. Lite lagom galen men ändå alldeles alldeles
UNDERBAR!

Välkomna till Åkerlunden

Jag har äntligen hittat sladden som man ska överföra foton från kameran till datorn med. Jag tänkte ta tillfället i akt och samtidigt bjuda på lite fler bilder från vår enkla boning. Den är ju ännu halvfärdig som sagt och av vår renoveringstakt att döma så kommer den att vara halvfärdig ännu en längre tid. För tillfället är det ju också rätt så stökigt och så, så de bilder som kommer upp är tagna för några månader sedan.
.
Jag tänkte också berätta, för det tror jag inte att jag kommit i håg förr, att vi sedan mitten av december bor på en tomt som heter ÅKERLUNDEN. Eftersom vår tomt var en del av ett större skogsskifte så blev vi tvungna att bryta ut den och då fick vi välja vilken namn vår tomt skulle ha. Eftersom hela tomten mera eller mindre omges av en åker och de träd som finns här lite kan anses som en lund mitt i åkern så beslöt vi oss för att välja min kära mors namnförslag. Vårt efternamn hade ju sen också ett litet finger med i spelet. :)
.
Så välkomna till Åkerlunden kära vänner. Här kommer några små bilder från vår vardag:
.
.
.
.
.
Vardagsrummet
.
Köket, speglingen i fönstret ger er ytterligare lite insyn.. :)
.
Toaletten
.
Min fina takkrona från Sunds som hänger i trappuppgången.
.
Hallen
.
Grannens åker bakom vårt hus. :)
.
Vårt fähus, lite slitet, men med viss charm ändå.
.
En suddig, något yngre version av oss.
.
Vårt lilla söta troll.

"Ledig fredag"

I dag leker jag att jag är ledig, fast jag ska till nattskifte i kväll. Jag tog sovmorgon till tjugo före elva, vilket innebar att jag sov nästan klockan runt. Sen har jag röjt upp i köket, deltagit i namntillkännagivande och för tillfället har jag en kakbotten till lyxbitar i ugnen. Sen har jag tänkt att jag ska hinna ta ner julgardinerna (en liten fingervisning om hur stressigt mitt liv varit de senaste två månaderna...) i köket och vardagsrummet, helst få upp några andra gardiner i stället, tvätta en hel massa kläder, ta en promenad, skriva en hemtent, njuta av att jag skrev färdigt fyra olika skoluppgifter i onsdags och förhoppningsvis bara pusta ut en stund också.
.
I går ringde sösta mi och frågade om jag kommer till simhallen. Vi har tänkt börja simma en kväll i veckan, mina systrar och några kusiner. Förra torsdagen hade jag för mycket skolarbeten som vilade på mina axlar ännu så jag kunde inte slita mig från dom, men som sagt var jag ju rätt så aktiv med mina skolarbeten i onsdags så i går kunde jag avvara några timmar till trevlig umgänge och motion. Det blev 500 m vattenlöpning och 500 m bröstsim för min del och det kändes nog att det var länge sen jag simmat. Jag önskar att jag kunde använda mig av rätt andningsteknik, för nu håller jag hela tiden huvudet över vattnet och det gör att jag spänner nacken fel. Det oaktat är simning en underskattad motionsform, jag hoppas att jag inte blir tvungen att avstå från allt för många simpass under mina praktikveckor framöver.
.
Vi fick jättebra kommentarer om vårt EA via mail av den lärare som fungerade som andra genomläsare. Tyvärr var vår riktiga handledare inte på plats, eftersom hon missat med olika datum och dubbelbokat sig. Den andra läraren sade dock att hon ansåg att vi var värda en 5:a(!!) för vårt arbete, så nu blir det att leva i spänning en tid tills vi får veta vad vår handledare ansåg. Vi själva anser ju natruligtvis att vi är värda en femma. ;)
.
Mina kvarglömda papper i skolan hittar förhoppningsvis sin väg hit norrut i helgen. Fina Anette hämtade dem från skolan i går och minst lika fina Sue tar dem med när de kommer hitåt i helgen. Vilken lycka att man har vänner som ställer upp för en när man ställer till det för sig själv. För att fira detta ska jag bjuda på en liten bild... Det är ni minsann inte bortskämda med, kära vänner! En skön helg till er alla!
.

Här ser ni en av kuddarna från MiniMani.

Dagar som denna...

borde förbjudas. Gick och lade mig klockan 21 i går. Klockan 1 hade jag ännu inte fått en blund i ögonen. Rätt vad jag ligger där och filosoferar slår det mig att jag glömde hämta några viktiga papper från min lärares rum och att jag satte min mapp med alla papper om EA osv. på hatthyllan i skolan i går när jag satte på mig jackan och där ligger den ännu. Gissa om det blev lättare att somna efter att man upptäcker nåt sånt! Jag blev så irriterad på mig själv att jag kunde ha börjat gråta. Men eftersom gubben snarkade högt var det ingen som skulle ha tyckt synd om mig i vilket fall som helst så jag struntade i gråtandet. Sömnen blev det dock väldigt si och så med den här natten.
.
På praktiken gick det ändå rätt så bra, men mot slutet av dagen kändes nog huvudet rätt så grötigt. Fick sluta en halvtimma tidigare så jag tog en vända via MiniMani och fyndade lite smått och gott samtidigt som jag köpte lite påfyllning till kylskåpet. Farligt för börsen det där MiniMani, ajaj... Andra gången på en vecka som jag är dit och jag hittar jämt en massa förutom det jag borde köpa.
.
Presentationen i går gick bra, alltid finns det ju saker att kommentera, men jag upplevde att vi fick övervägande positiv kritik för vårt arbete. Sen var vi på handledning för vårt UA också och tyvärr ser det nog ut som så att vi blir tvungna att skriva våra UA:n separat, även om vi innerligt försökt få skriva det tillsammans. (Det är bl.a. detta jag morrat om de senaste veckorna). Jag borde snarast möjligen börja på med skrivandet eftersom planen ska vara inlämnad om drygt två veckor och jag innan dess ska skriva hemtenten, hemuppgiften och gynpraktikrapporten och dagboken. Som det ser ut nu är jag ledig måndag och tisdag nästa vecka och jag hoppas att jag har förstånd att tacka nej till eventuella jobberbjudanden eftersom jag verkligen borde satsa lite tid på alla skolarbeten, på mitt hem som sakta men säkert förfaller och inte minst på gubben som nog kommit i båda andra och tredje hand den senaste tiden.
.
Nu måste jag byta om till träningskläder. Snön yr ner som om den hade betalt men eftersom jag kom hem först sent i går kväll blev det ingen promenad då och det måste bli promenad ons, tors och fre om jag ska uppfylla min del av vårt avtal. Blir att packa på sig ordentligt med kläder, nog ska det väl gå. Lyckligtvis är det inte så bitande kallt så man kanske klarar lite blåst och snöyra. En skön onsdag till er!

I dag gäller det

På tapeten står:
EA-presentation
EA-opponerande
UA-handledning
Utlandspraktiksansökning
Mognadsprov (mellan 16-18 i kväll, stöööön)
Körande till och från Vasa i snöyra.
.
Lika bra att ge sig av så man hinner i tid ifall trafiken kryper fram i 60 km/h.
En skön tisdag till er, när den här dagen är över ska jag NJUTA!

"...ledig långhelg..."

tror jag bestämt att det stod i slutet av förra inlägget. Kände dock att det kunde vara farligt att bryta trenden med helgjobb och tackade efter några sekunders tvekan ja till att jobba två nätter på BB i helgen. Jag vet, jag vet... jag är oförbättrelig, jag kan inte säga nej och jag borde unna mig lite ledigt i bland för att må bra. Men nu är det bara så att det är så roligt att fara till BB i Jakobstad så det knappt känns som jobb. Dessutom gäller det såna summor när det är fråga om söndagsnätter så med den ekonomiska situation som råder för tillfället har jag nog inte råd att tacka nej. Allt som hjälper till att hålla skutan flytande det här sista året som studerande är mera än välkommet.
.
Nätter är ändå sköna på det viset att man får lägga sig och sova då man kommer hem och sällan brukar jag sätta klockan på någon speciell tid, jag sover tills jag vaknar.
.
Den här dagen började mindre bra eftersom gubben väckte mig halv sju och bad mig göra något som han borde ha gjort för flera dagar sedan men glömt bort och även om jag först bestämt sade nej så blev jag ändå så arg över att han väckte mig när jag redan hade bestämt mig för att ha sovmorgon till nio, så det var fullständigt omöjligt att somna om. Lika bra då att fixa det han bad mig göra och sedan var klockan redan så mycket att jag inte hann somna om innan jag skulle stiga upp. Blev dock genast på bättre humör när jag kikade ut bakom rullgardinen och fick se det strålande vackra vintervädret. Hinkade in ett glas vatten, satte på mig träningskläderna, tog Kira i kopplet och sen drog vi i väg.
.
Nu blir det att söka fram nåt ätbart innan det är dags att ställa sig för kvällskiftet. I dag är det sista dagen jag har med min handledare, onsdag och torsdag är hon ledig så då ska jag vara med någon annan, vet ännu inte vem. Allt är klart inför morgondagens pärs, presentationen är förberedd och opponentberättelsen skriven. Känner mig lite osäker inför mognadsprovet som ska skrivas mellan 16 och 18 i morgonkväll, men nog måste jag väl ändå ha ett litet hum om vad vårt EA handlar om.
.
En skön måndag till er alla, njut av det vackra vädret!

Mitt livs deal

I dag kom David med ett förslag som jag inte en sekund tvekade att nappa på. Jag antar att han tröttnat på att höra mitt suckande om min kropp och utseende och ork och tid och motivation och måsten o.s.v. så i morse slängde han fram förslaget att... (och håll i er för det här är helt fantastiskt):
.
Om jag går ut på promenad 5 gånger i veckan, (cirka gurka 5 km per gång) så står David för veckostädningen den veckan. Om David kommer med minst 4 av dessa 5 gånger så städar vi tillsammans.
.
Jag kan alltså bara vinna på denna överenskommelse, har något som motiverar mig för att komma i väg och motionera, förhoppningsvis mår både kroppen och knoppen lite bättre och jag slipper den förhatliga städningen. Eller får åtminstone hjälp med den, men jag tror inte jag behöver oroa mig. Vi har varit gifta i sju och ett halvt år och under alla dessa år har jag fått tvinga gubben med ut på promenader, så att han ska börja komma med frivilligt har jag svårt att tro... :)
.
Sen är ju risken den att vi kan ha lite olika åsikter om vad som ska ingå i en veckostädning, men i fall ni är snälla och jag kommer i håg saken kan jag ju hålla er uppdaterade om läget. Haha!
.
Det tog mig ju som sagt ca en halv sekund att hoppa på förslaget och ungefär lika länge att hoppa i mina träningskläder och dra ut vovven på promenad i snöstormen. Hon var så där lagom förtjust när vi kommit ca halvvägs så jag fick så lov att ta henne i famnen en stund, men sen var hon igen nöjd och glad att få springa med. Tur att vi inte blåste i diket i alla fall. Det har drivat så mycket snö under de här blåsiga dagarna så vår gårdsplan är fullständigt återsnöad, vi har fått vara ut och skotta i flera omgångar och ändå drivar det bara åter igen. En liten nackdel att med att "trivas bäst i öppna landskap"... :)
.
Nåväl, nu är det godnatt. I morgon väntar kvällsskifte och på tisdag examensarbetespresentation. Sen två dagar morgonskifte innan det är dags för en ledig långhelg. Ska njuta till max samtidigt som jag skriver på min hemtent och hemuppgift i ledarskap och administration samt mina femtioelva praktikdokument från gynpraktiken. ;P

Tummen upp för David

SOM han har ställt upp för mig den här veckan. Tvättat kläder, skottat snö och nu även klippt, borstat och tvättat Kira. Jag har fått koncentrera mig på mina skolarbeten och tack vare det är jag redan nästan klar. Nu ska vi åka till Näs en sväng, det känns som att det är väldigt länge sedan vi senast var dit.
.
I går gick jag och lade mig kvart över åtta, normalt för en fredagkväll? Inte här i huset i allafall. Dock hade jag en bok med mig som sällskap i sängen, så jag somnade nog inte förrän efter nio nån gång, men jag fick för en gångs skull en ordentlig natts sömn, trots att jag hade morgonskifte i dag. Skönt!
.
Vinden yr kring knutarna så man tror man ska flyga med, men vi ska hoppas vi hålls på vägen hela vägen till Larsmo och tillbaka. Hej med er!

Fredagkväll

Jag har alldeles nyss fått fixat det sista inför tisdagens EA-presentation. Vore man en normal människa skulle man nu se fram emot en ledig helg men som sistaårig barnmorskestuderande på praktik så börjar man i stället lördagen med ett morgonskifte för att sedan avrunda den med att skriva en opponentberättelse. Jag hoppas att den blir klar i morgon, för på söndag hade jag hoppats på att få ha en ledig dag. Hittills i år har jag haft en enda helg som jag inte jobbat eller varit på praktik antingen fredag kväll, lördag eller söndag. Ibland undrar jag hur jag frivilligt valt ett yrke som innebär att jag kan glömma allt vad som heter lediga helger, jular, midsomrar eller nyårsaftnar. Sen tänker jag på att jag i stället för de där lediga dagarna får vara med om att små mirakel föds till världen och då känns det redan en aning bättre. :)
.
I dag hade jag också min utvärdering för gynpraktiken, trots att jag fortfarande har en vecka kvar. Jag fick i princip samma utvärdering som jag brukar få. Duktig och ansvarstagande med bra patientbemötande, men kunde fråga lite mer. ALLTID detta frågande! Jag är helt enkelt inte typen som frågar en massa. Jag sitter hellre lite vid sidan om, lyssnar uppmärksamt, funderar själv och tar reda på genom att söka info i mappar eller böcker. Jag känner i bland pressen att jag borde fråga en massa, men jag kommer inte på en enda vettig fråga om jag försöker tvinga fram dem med våld.
.
I dag fick jag också vara med på min första operation. Det var intressant och allt var inte som jag hade föreställt mig. Det var intressant att få följa patienten i så många olika skeden av vårdkedjan, eftersom jag även hade hand om det pre-operativa besöket, den pre-operativa vården på avdelningen och sen operationen och till viss del även på uppvakningen. I morgon får jag troligtvis även ha hand om den post-operativa vården. Den här praktikperioden har verkligen fått mig att bli mera intresserad av den gynekologiska vården och jag tycker att jag lärt mig mycket. De tre första veckorna har gått i en väldig fart. Tänk att en fjärdedel av Kokkola-praktiken redan är över. Jag kommer ju att vara pensionär innan jag ens hinner tänka tanken med den här farten.
.
Nu ska jag se om det finns något som går att äta på de broilerlår som jag haft lite väl länge i ugnen. Vem har väl tid att passa stektider när man är mitt uppe i skolarbeten? Inte jag åtminstone. När det av broilern som längre är ätbart har ätits skall jag pusta en timme eller två innan det är dags att krypa till kojs. Börjar ha sömnkontot på minus igen, sömnen har tyvärr inte fått prioritet framom skolarbeten den sista tiden och det börjar märkas. GÄSP! Hoppas ni har en trevlig fredagskväll och en skön ledig helg att njuta av!

Hahaha!

Vem sa att gubben inte kunde vara romantisk han också? Fick just följande SMS:
.
Jag skulle plocka blommor,
eller köpa dig en krans,
men marken är frusen
och börsen är där hemma... Puss...
.
Den gubben är otrolig och jag kan inget annat än småle och skaka på huvudet för mig själv, sucka och konstatera att jag älskar honom av hela mitt hjärta, även om han ibland känns som ett lite hopplöst fall. :D
.
Ett annat hopplöst fall är att fylla i ansökningar om utlandspraktikerna, jag fick så lov att erkänna mig besegrad och be om hjälp av min lärare. Städningen har jag inte alls hunnit med. Vilken tur att skräpet inte har bråttom någonstans...

Alla ♥:ans dag

En riktigt bra vändag önskar jag alla mina nära och kära, släkt, vänner, bekanta och nyfikna bloggläsare! Sen får ni själva välja i vilken katagori ni anser er höra hemma. ;)
.
Jag plockade hem lite "poäng" i morse då jag på min enda lediga dag steg upp i svinottan för att koka kaffe och göra frukost på säng till gubben. I dag är det ju inte bara alla hjärtans dag utan det är också vår 9-åriga förlovningsdag. (Ungefär här slog åldersnojan till med full kraft igen...) Jag lekte dessutom att jag var romantisk då han fick sitt morgonkaffe i en nyinköpt mugg med hjärtan på. :) I bland måste man ju bjuda till lite. Jag måste dock medge att det inte var så kul när min klocka ringde i morse eftersom jag satt upp till halva natten i går och gjorde de sista korrigeringarna på vårt examensarbete. Jag hämtade upp arbetet med alla femtioelva kommentarer och korrigeringsförslag i går kväll och satt sen ett par rejäla timmar innan det var klart. Intressant att vi ändå hade så pass mycket ändringar att göra, då jag ju själv anser mig vara rätt så kritisk vad gäller språk, stavning, meningsuppbyggnad osv. NU är det i allafall klart, Anette skulle fixa till pappersversionerna i dag. Om en vecka är det presentation, sen är det över vad gäller EA. Orka, orka...
.
Nåväl, efter att gubben åkt till jobbet tog det inte många minuter för mig att somna igen och nästa gång jag slog upp ögonen var klockan inte mindre än tolv. Jag blev nästan en aning irriterad på mig själv för att jag sovit bort så mycket av min lediga dag, men det var bara att riva igång. Har rört ihop en vitchokladostkaka till i kväll och det ska bli besök hos syster S med familj. Innan dess ska jag ha städat huset, skickat iväg ansökningar om utlandspraktik för hösten och helst också hinna byta om från nattlinne till några vettiga kläder... :) Det är som det är med mina lediga dagar, inte mycket till ledigt.

Hur gick det här till?

Hur blev det här:
till det här?
Kira till vänster och Nemo (Fritjof) till höger.
.
Han är en riktig baddare, lurvig som en björn och busig som en kalv på grönbete. En baddare på att smita också, kom vi fram till i går. De första dagarna gick det bra att släppa ut dem på gården, han var så exalterad över att få vara med Kira så han hängde henne i hälarna hela tiden. Sen plötsligt i går när jag kikade ut så såg jag två lurvbollar som virrat sig ut på vägen. Dom hann t.o.m. springa i vägen för en bil innan jag fick dem tillbaka på gården igen. Sen smet han när vi var till Kållby också och jagade runt på grannens gård en stund innan jag fick fast honom. Det är nog allt en liten rackare vi fått låna! Till en början verkade Kira vara lite irriterad på den där hårbollen som hängde henne i hasorna hela tiden, men nu efter nån dag så verkar hon riktigt nöjd med att ha fått sällskap.
.
Ang. onsdagens simhallsbesök med Moah så gick det nog bra. Det tänkte nästan bli lite för mycket det där med duscharna igen, men med lite smidig övertalningsteknik och "bortblandande" så lyckades vi ta oss igenom skräckmomentet. Sen satt vi en timme i plaskbassängen och jag förundrades över mitt eget tålamod. (hehe..) När jag försökte säga att nu måste vi nog gå, (Lite svårt för en valross i min storlek att hålla värmen när vattnet är drygt 10 cm djupt...) så kom hon på att hon nog vill pröva på den lite större bassängen också. Hon är egentligen en liten söt fegis, men vi tog oss i allafall till den större bassängen och efter en stund så ville hon nog pröva på rutschkanan också. Vi trappade upp och jag tog en nervös tös i famnen och så rutschade vi ner. Vi hann bara landa så ville hon "en ännu en gång" så det blev ett par varv upp och ned innan hon kom på att hon nog ville fara själv. Sagt och gjort så fick hon själv fara upp för trapporna och jag såg riktigt på henne hur spännande det var. Sen kom hon ner med fart, ögonen var uppspärrade i skräckblandad förtjusning och under den första ensamma rutschen kom det inte ens ett ljud över hennes läppar. När jag sedan fångade henne i landningen så var det en tös med strålande ögon som var så stolt, så stolt över sig själv. "Jag kunde fara själv! Jag vill fara en ännu en gång själv!" Så var vi ju fast där i den bassängen då hur länge som helst. Till slut fick jag så lov att vara den där dumma mostern som bestämmer att det är färdigt badat för den här gången. Till all lycka gick det utan större scener, trots att hon envist upprepade under hela tiden från att vi for upp ur bassängen tills att vi gick ut genom simhallsdörrarna att hon vill tillbaka och bada och rutscha. Det där med att vi far igen en annan gång var till föga tröst för tösen.
.
I dag ska jag i jobb igen för sjätte gången den här veckan. Det går bättre och bättre hela tiden, men så fort man tycker att man kan något så kommer det nya saker som gör att man inser att den där dagen när man är "fullärd" inte existerar. Å ena sidan är det bra, det finns ju utmaningar så det räcker till, men å andra sidan så är det så intensivt att min hjärna i bland känner att det inte finns mera rum att stoppa något i för tillfället. Jag har redan avverkat hälften av min gynpraktik. Om två veckor väntar förlossningspraktiken igen och den är alltid den mest spännande. På gott och ont. Man lär sig massor och utvecklas mycket, men psykiskt känner man sig som en urvriden disktrasa när praktikperioden väl är till ända. Fast det ska jag försökta att inte ta ut i förskott nu, nu ska jag avverka dagens kvällskifte först och sedan ännu ett morgonskifte innan det blir dags för en hel ledig dag.
.
Sen väntar vi på att få vårt examensarbete från språkgranskaren. Det börjar bli lite bråttom eftersom vi ska ha lämnat in det, förberett en presentation och dessutom skrivit en opponentsberättelse om någon annans arbete också och presentationen är om en dryg vecka. Sen ska det ju skrivas ett mognadsprov också i något skede. Håhhå... Det tar aldrig slut. I bland vill man bara trycka på stoppknappen för att ha tid att andas. Så fort en sak är överstökad kommer nästa och pockar på ens uppmärksamhet. Praktikdokument som ska skrivas, hemtenter och uppgifter, EA och UA och allt detta samtidigt som man ska ge 110% på sin praktikplats och jobba lika mycket som en som jobbar heltid (dock utan ett korvöre i ersättning). I bland är det inte utan att man funderar över hur de som planerar ens utbildning riktigt har tänkt. Man är ju inga robotar heller och för att orka borde man ju ha tid över till fritid och avkoppling också. En hjärna som går på högvarv hela tiden har ju mycket svårare att ta in information och risken för att man ska begå misstag minskar ju inte direkt om man har tusen och en saker som tävlar om ens uppmärksamhet. Sen är man ju inte världens rikaste heller som studerande (ifall man inte råkar vara född med guldsked i mun, men sannolikheten för det är ju inte så stor) vilket betyder att man är mera eller mindre tvungen att i bland jobba extra för att få den ekonomiska biten att gå ihop. Inte minst med tanke på att man under studietiden också är tvungen att söka sig rätt så långa vägar för att få en praktikplats vilket inte är helt gratis heller, man ska både resa dit, ha någonstans att bo och nåt att äta under tiden man praktiserar.
.
Gnäll, gnäll... Ja, jag börjar bli lite trött nu känner jag. Vi ska hoppas det blir bättre om nån vecka eller så. Bara jag får bocka av ännu ett par saker på att göra listan så ska vi tro att livet blir lite lättare. Snart är det ju sommar... eller hur var det nu...? :) Skön söndag till er alla!

I sista minuten

kom jag i går kväll på att jag ju blivit bjuden på Lingon&Blåbärs party till min kusin vitamin. Fick sända i väg ett sms om att jag nog kommer även om jag blir lite sen och jag är verkligen glad att jag for även om min ekonomi inte tillät några inköp av de förtjusande men allt för dyra plaggen. Min kusin och hennes lilla familj har nämligen alldeles nyss flyttat in i sitt nyrenoverade hus och de hade ju det bara FÖR mysigt där! Inredningen gick precis i min stil, lagom gammaldags lantlig romantik utan att det går i överstyr. Härligt! Sen träffade jag min fina fina systerdotter Moah också och jag hann bara visa mig i köket så utbrister hon: "Vi ska fara till simhallen!" och tänkte börja rusa emot mig, men sen tog blygheten över och hon kröp tillbaka i sin mammas famn.
.
Jag kom överens med henne om att jag hämtar henne i dag och så far vi till simhallen. Vi får sen se hur det lyckas. Senaste gång gick det bra, ända tills vi kom till duscharna. Åsynen av en massa gamla nakna tanter med brösten hängandes till naveln blev för mycket för den blyga stackaren och då var det bra att mamma var med, även om det ändå blev ett tjutande genom hela duschningen, både före och efter simbassängsbesöket. I dag blir det bara hon och jag så få se om vi ens kommer oss så långt som till bassängen, vi får ta det som det kommer.
.
I morgon kommer en annan kär liten sötnos hit och stannar några dagar! Vi ska nämligen vara hundvakt åt Fritjof medan hans familj är på skidsemester. Det ska bli så kul, men jag har hört att han fått en tendens att smita i väg, så jag tror att det blir att rasta dem med koppel på för säkerhets skull. Kira är så behändig, det är bara att öppna dörren och släppa ut henne så gnäller hon och vill in om en stund. Några få gånger kan hon förirra sig ut mot vägen, men oftast hjälper det bara att ropa på henne så kommer hon virsande. Det ska bli intressant att se hur mor och son reagerar på varandra, de har ju ändå inte setts sen i somras.
.
Gubben ska på båtmässa på lördag. Själv ska man jobba hela helgen, så då är det ju tur att man har lite små söta vovvar som livar upp en när man kommer hem. Nu ska jag gå ut och sätta i motorvärmaren, så min bil vill samarbeta när jag ska i väg på äventyr. Ha en skön onsdag!

Tisdag

Å hej å hå. Ännu lever jag och ännu studerar jag ifall nån blev att fundera på mina vresiga ord i förra inlägget. Kämpar på vid min nya praktikplats, är ju redan inne på andra veckan och jag har inget annat att klaga på än att mitt huvud blir så otroligt trött av att allt går på finska. Det blir liksom dubbelt arbete. Först ska man lyssna på vad de säger, sedan ska man veta vad det dom säger betyder på svenska och sedan ska man förstå vad det de säger betyder i praktiken. Å andra sidan så har jag oftast lätt för att förstå, det är inte mycket som går mig förbi, men pratandet är som sagt en annan femma. Jag höll i dagarna mitt första pre-besök med en gyn.patient och usch vad jag stakade mig och hade svårt att hitta orden! Jag får trösta mig med det faktum att jag är bättre på finska än vad många av de andra är på svenska... :)
.
Här hemma sker det inte så mycket. Renoveringen står fortfarande stilla, varken gubben eller jag hittar riktigt den rätta motivationen att få det sista undanstökat. Nu är tanken att det ska bli klart till sommaren, så får vi se om det håller. Det är iofs inte så mycket kvar, men som sagt saknas det där riktiga renoveringsgnistan för tillfället.
.
I lördags när jag kom hem från praktiken så drabbades jag av ett akut bakningsbehov. Jag konstaterade att det varken i frysen eller i nåt skåp finns nåt att bjuda på ifall någon mot förmodan skulle sticka sig in på besök, så jag svepte av bara farten ihop lite chokladhavrekakor, en hallon/blåbärspaj och en ny sorts fundering som kanske blev en engångsföreteelse. Jag gjorde en sats med hallongrottorsmet, men istället för hallonsylt satte jag svärmors äppelmos i mitten på grottorna. Sen blev degen för lös och sjönk ihop till ingenting i ugnen, så för att rädda det hela så kokade jag ihop en kolasmet som jag satte på. Resultatet? En hög äppelkolagrottor som är söta som bara den, men som inte direkt är de snyggaste världen skådat. :)
.
I morgon har jag min enda ledig dag den här veckan och den ska åtminstone börjas med sovmorgon om inget annat. I kväll blir det nog inget vidare häftigt program för vår del heller, ska se om jag får ihoprört en broilergryta. Har åtminstone fått broilerlåren i ugn, sen får vi se hur långt orken räcker... Eller om hungern tar överhand och vi äter upp broilern innan vi hinner göra nåt mer med den.
.
Sen vill jag snart och hälsa på mina söta färska syskonbarn, som slapp hem redan i lördags. Här har jag stulit en bild från syrrans fejjsbokk. Är de inte bara för härliga!
.

 


Fem före

Jag har aldrig varit så fem före att skita i allt vad skola heter som just nu. Om det inte vore för
  • 1. Jag har tio och en halv månad kvar av 4,5 år, (varav tre månader sommarlov)
  • 2. Jag tänker på alla pengar jag satsat på min utbildning hittills och
  • 3. Jag faktiskt vill jobba som barnmorska
så skulle jag lyfta på hatten, bocka och tacka för mig. Jag hoppas att de stänger (eller spränger) hela skiten. Och nej, jag är inte alls bitter...

Förälskad

hur kan det komma sig att just jag råkar få de sötaste syskonbarnen i hela världen? Oliwer och Oscar är så små och söta och alldeles ljuvliga. Jag är helt tagen och då har jag ändå bara sett dem i några minuter i kväll. Jag hade med mig kameran för jag hade ju tänkt att jag skulle ta en bild eller två att titta på, men när jag kom hem igen så slog det mig att jag inte ens hade kameran upp ur väskan under mitt besök.
.
Dagens barnvaktande gick riktigt bra, lillebror hade dock skippat dagens middagslur så i något skede blev han överaktiv för att inte somna och gick runt, runt, runt och pillade på allt som kom i hans väg och som ens lite såg ut som något han inte borde röra. Försökte ett tag få honom att ta en lur, men av ljudvolymen som kom ur hans strupe att döma så tyckte han annorlunda och jag orkade inte bråka om småsaker så då fick han vara vaken bäst han ville. Dock hann han ju slumra till när vi körde till BB, så det kändes allt trist att tvingas väcka honom när vi kom fram, men vad kunde jag. Sen har han drabbats av värsta svartsjukan också och ignorerar stackars Sara totalt. Hon får knappt en blick av honom när han kommer på besök och sina lillebröder är han inte heller värst intresserad av. Den lille filuren. Stackarn har väl svårt att förstå varför mamma inte är hemma.
.
Nu ska jag dyka i säng och samla krafter för att orka vara ledig i morgon också. Jag borde både städa och fixa lite skolarbeten, jag vet inte vilket som lockar mindre för tillfället. I förrgår gjorde jag upp en lista med alla arbeten/praktikdokument som ska fixas innan jag blir klar i december, tänkte att det skulle sporra mig att få dra streck över vartefter jag gjort dem, men listan blev så lång att jag bara blev på sämre humör. Jag vill så gärna kunna leva i nuet och njuta av varje dag, men å andra sidan känns det som att skolan kan inte ta slut fort nog för tillfället. Lite uppförsbacke känns det bestämt som just nu. En rejäl dos motion vore på sin plats för humörets skull, men tyvärr är jag nog den typen som låter 30 minusgrader stoppa mig från att ta en promenad. Hoppas att det snart blir varmare tiden igen. Godnatt!
.
Ps. En liten ljusglimt. Vi har bestämt oss för att nu är det slutändrat i vårt EA och har skickat in det till språkgranskaren. Nu gäller det då "bara" att fixa till det som hon har att anmärka på, sen ska det printas och sättas i ringpärm och lämnas in. Den 21.2 blir det troligtvis presentation för vår del, sen ska jag njuta i ca en halv sekund innan det är dags för nästa utmaning.

Vilken vacker dag!

Men alldeles otroligt kall! I dag är jag ledig och den här lediga dagen skall till största del spenderas tillsammans med två av de människor som ligger mig närmast om hjärtat. Kevin och Pontus kommer nämligen hit en nångång här vid tolvsnåret och ska tillbringa dagen här. Sedan vid halv sex tiden ska jag ta dem med och så åker vi och hälsar på deras mamma och lillabröder på BB. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på det och förundras över hur man redan kan tycka så mycket om två små barn som man inte ens träffat! Det ska bli så intressant att få följa deras uppäxt, att se hur de utvecklas och om de blir väldigt lika eller olika. Det är ännu osäkert om de är enäggs- eller tvåäggstvillingar. (Men jag vet att deras pappa hoppas på det senare för att han ska kunna se skillnad på dem... ;) ) Enligt min syster var det tal om att eventuellt skicka moderkakan på någon analys för att få ett säkert svar, men jag vet inte hur det blev med den saken. Oavsett vilket så tror jag att de hör till de sötaste ungarna som fötts här på jorden. Hur ska jag klara mig ända till klockan sex i kväll?
.
Nu ska jag börja reda upp här lite i stugan, har en massa tidningar, papper och grejer framme på bordet och det är inte riktigt så jag gillar att ha det. Ordning och reda ska det vara för att jag ska trivas, men ibland räcker varken tiden eller orken till hela vägen. Tur att det då kommer lite lediga dagar mellan varven. Sen har jag en julskinka i ugnen också och frågan är ju då om jag är sen eller tidig. I vilket fall som helst ser jag fram emot att få mumsa på den här senare i dag. Jag är ju köttätare ut i fingerspetsarna så redan tanken på julskinka får det att vattnas i munnen på mig. ;)
.
Ha en skön dag - frys inte ändan av er ifall ni vågar er utanför dörren.
.

Morr

Mitt glada humör(?) och min "det ordnar sig nog" känsla som dominerat den sista tiden fick sig en ordentlig törn i går och mitt tålamod vad gäller min skola och utbildning börjar vara på sista versen. Jag kommer inte att gå in på några desto närmare detaljer här men om jag ska vara riktigt ärlig så måste jag säga att jag inte skulle rekommendera Novia som utbildningsalternativ åt en endaste själ. Just nu står det mig upp i halsen och jag hoppas att det inte kommer mera bakslag nu för det vet jag ärligt talat inte om jag orkar med. Ååh, vad jag blir irriterad!!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort