Hej på er!

Flera dagar utan uppdatering, men det har på nåt vis varit fullt upp trots att jag varit ledig flera dar.

Måndagskvällen var gubben och jag på "dejt". Åt ute och gick i affärer, resultatet blev dock rätt så blygsamt, förutom en kasse med mat så tror jag att vi köpte några upphängningskrokar från ClasOhlsons.

Tisdag då? Fick äntligen gjort nåt åt min lilla vovve och hennes vanvårdade päls. Nu är hon klippt och fin (för en stund framöver...) Blev också lite Stepbody för fulla muggar, roligt! :)

Onsdag var en skoldag med framförande av vår PowerPoint presentation i Forskning och Utveckling och läraren var nöjd - alltså får man väl vara rätt så nöjd själv också. Satte kvällen på att skriva ett referat om en vetenskaplig artikel. Den handlande om en jämförelse mellan två olika metoder för postoperativ smärtlindring och var faktiskt rätt så intressant sen man tagit sig i kragen och börjat läsa. Ännu mera engelska förstås, men vi börjar snart vår engelska kurs, så lite övning kan ju inte skada. På kvällen var jag på en löptur på löpmattan vid gymmet innan jag for på stretchningspasset. Oj, vad mina muskler var nöjda efter att äntligen blivit omskötta lite. Jag är alldeles för slarvig med stretchandet, det kommer att straffa sig i slutändan.

Torsdagförmiddag försökte jag städa lite, men hann inte bli riktigt klar innan jag var tvungen att söka mig mot skolan för att få ihopsvarvat vårt grupparbete i Medicinska ämnen 1. Jag och Anette satt till halv sex på kvällen, då vi plötsligt båda kände en stark röklukt. Gissa om det var obehagligt, nästan hela skolan var mörk och det var bara några andra där som satt i den andra datasalen. Där sprang vi runt på de olika våningarna och vädrade som blodhundar för att försöka ta reda på ifall det brann nånstans. Vårt febrila arbete gav dock inget resultat, de flesta dörrar var ju dessutom låsta, så man kunde ju inte kontrollera alla klassrum och så. Gubben kom efter mig till skolan och när vi stod där utanför så råkade vaktmästaren komma dit. Jag fick då säga åt honom att det luktade bränt så han for och tog sig en titt, men nån brand syntes inte till nånstans. Vilket ju förstås var tur, det var inte utan att det var rätt otäckt där. Kolmörk, tom skola och röklukt i näsan är ingen behaglig kombination. Gubben dammsög när vi kom hem, så var den saken ur världen också.

I dag skulle jag stiga upp klockan åtta, men innan jag visste ordet av hade jag snoozat till klockan nio. Fick bråttom att kliva upp, skulle hinna packa våra kläder och träna innan gubben kom hem klockan tolv. Blev ett rätt så rejält pass på gymmet, skönt! Stuvade in våra saker, Kira och oss själva i bilen och styrde kosan mot Kållby. Ska ha en skön (förhoppningsvis) ledig långhelg, åker tillbaka till Vasa först på tisdagförmiddag om det går som vi tänkt. Har hunnit en vända till Kokkola och shoppa med morsan också. Summa sumarum blev det en grå klänning och ett par nya jeans. Inte utan att man var nöjd när man i provhytten fick konstatera att man fick ta fyra byxstorlekar mindre än för tio månader sedan.. ;)

Nu ska jag ha en lugn "hemhemma"kväll här i Kållby. Hoppas ni också har det riktigt skönt, trevlig helg till er alla!


Ledig måndag

men plugg ändå... :)
Har varit till Mias nu på morgonkvisten och fixat i hop presentationen, nu borde jag bara ta och renskriva lite anteckningar så slipper jag bekymra mig mera om det, sen borde man väl småningom ta och försöka slå in lite finska inför muntliga tenten också... Tur att man bara har föreläsningar på onsdan denna vecka! :)

Här...

...har det varit lite trögt med uppdateringen efter finskatenten eftersom jag drabbades av en kombinerad post-stress och PMS depression i fredags och var alldels uppochnedvänd när gubben kom hem från jobbet. Stackarn trodde han skulle komma hem till en "fredagsmys"kväll och så möttes han av ett människovrak. Till all lycka känner han mig vid det här laget så inom ett par minuter var min värld på rätt köl igen. En av de absoluta fördelarna med att ha gift sig med "den rätte". :) Vissa PMS besvär höll dock i sig - som t.ex. oemotståndligt frossarbehov och sånt, så det blev en riktig frossarkväll med både ostbågar, godis och filmtittande i soffan. Vilket resulterade i vad jag kallar "digestionskrapula" dagen efter. Kan väl enklast översättas som matspjälkningsbakfylla eller nåt liknande. Ett ordentligt pass på gymmet på lördan redde dock upp det mesta. :)

Blev också lite städande, handlande och sånt på lördan eftersom jag ju varit minst sagt handlingsförlamad på fredagen. Sen hade vi också städtur i Biblion den här veckan och det hade vi ju också lämnat till sista minuten. (Vad då typiskt?) Så dit for vår lördagskväll. Passade också på att koka risgrynsgröt, jag börjar känna att jag vill ha jul småningom. Om inte för nåt annat så för att det vore skönt med jullov! :D

I dag var det skönt med en extra timme sovtid på morgonen. Var på Gudstjänst på förmiddagen och har efter det försökt koncentrera mig på att skaffa mig lite information om "Naturalistiska forskningmetoder inom vårdvetenskapen". Eller åtminstone är det vad jag tror att jag har gjort, man kan aldrig vara riktigt säker. Är egentligen ledig i morgon men vi ska samlas Mia, Ida och jag för att försöka knåpa ihop den där PowerPoint presentationen som jag gnällde om tidigare. Tyckte ändå att jag fick ihop skrapat och översatt (från engelska lyckligtvis) en hel del så nog ska det väl gå någorlunda. Hoppas det inte tar så länge i morgon, för gubben är ledig och det vore ju inte helt fel att hinna göra nåt roligt tillsammans nångång. Inte för att det kommer att hända i första taget, vi är urusla på att komma på saker att göra och så har vi lite olika synpunkter på vad som kan anses vara roligt att göra, men man kan ju alltid drömma... ;)

Hoppas ni har haft en skön helg!

Tjohooooooooo!!! (minst sagt)

trots bristande pluggteknik, en natt med väldigt dålig sömn och framför allt en stor avsky mot alt vad som kan tänkas heta finska, så överlevde jag min tent! Min magkänsla säger mig också att det gick rätt så bra. Inte superbra eller jättebra, men rätt så bra... Hur långt det sen räcker är en annan fråga, men jag tror stadigt på att det borde räcka till åtminstone en fyra. Ska hoppas att muntliga tenten också går bra för om man sen vill tenta om för att höja sitt vitsord hamnar man att tenta om både den muntliga och de två skriftliga tenterna och det känns verkligen inte lockande just nu! En och en halv vecka kvar till den muntliga, men med många lediga dagar så jag får väl gå och snacka finska för mig själv här i lägenheten tills dess! :)

Nu ska jag ta det lugnt en stund, kanske t.o.m. sova lite för att kompensera min dåliga natt, städa om jag orkar och träna om jag kommer mig för det. Men framför allt ska jag unna mig att göra precis vad jag vill! :)

Passar på att önska alla en trevlig helg åtminstone så har vi det ur världen! :)

Me by now...

Vill inte, vill inte, vill inte...

...skriva finska tent i morgon... :(

Min lediga dag skulle ju gå åt till finskapluggande, men efter att ha sovit till tio och läst en-två timmar så orkade jag inte längre! Har plockat upp lite här, vikt kläder, diskat, varit till gymmet (skippade dock fatburningen, eftersom vi fick besök), agerat barnvakt, haft främmande... :) Allt annat är så mycket roligare än att plugga!

Få se hur det går i morgon. Jag är åtminstone säker på att jag inte blir underkänd, men då man så väldigt gärna skulle få minst 4 i den här kursen. I annat fall blir det att välja mellan att försöka tenta upp vitsordet eller skriva språkprovet i finska och det är ju ungefär som att välja mellan pest och kolera.

Nä, jag tror att en god natts sömn är det som behövs mest i det här fallet. Får jag bara undan den här tenten nu så kommer det nog att kännas lite bättre. (Läs: behöver jag bara börja läsa till min muntliga finskatent... )

Ser åtminstone fram emot en skön ledig helg, ska försöka se lite på uppgiften i FoU men jag kommer absolut inte att ta nån press över den.

Sov gott alla och ha en riktigt skön fredag! :)


Tror jag kommer att se ut så här i morgon när jag ska börja skriva tenten och får en black-out... ;)

CrazyHairStyles1.jpg Crazy Hair Styles image by niroshan_r


Snart...

...sex timmar sen jag skrev förra inlägget. Hur mycket finska tror ni jag har läst? Japp - inte ett ord! Jag borde ju minst sagt skjutas, så hopplösa oengagerade studerande som jag är just nu borde inte ens få gå i skolan. ;) Näpp, nu blir det panikläsning resten av kvällen och hela morgondan också, då är jag nämligen "ledig" - wohoo!
Har just kommit in från en skön promenad med Kira, blev ingen boxning den här veckan heller. Men i morgon blir det fatburning, har inte testat det förut men om det skall leva upp till sitt namn så ser jag fram emot ett rätt så tufft pass i morgon. Fettförbränning - sånt gillar vi! :)
Nä, nu är det slut på undanflykter, fram med finskapappren!

Forskning och utveckling

Någon som är expert på "Naturalistic approach"? Ska ha fixat ihop ett PowerPoint arbete om det tills nästa onsdag och just nu känns det som att jag inte har tid med något annat än finska. I går läste jag alldeles för lite på finskan. Efter skolan for jag direkt på Stepbody och efter att ha duschat var jag tvungen att gå och handla lite för vårat kylskåp var så gott som tomt. Sen fixade jag mat och så var klockan redan halv åtta och gubben kom hem. Efter det hade jag inte riktigt lust och ork att läsa, vi låg mest och tittade på en massa skräpprogram.
Så om nån alltså känner sig inkommen på forskning och utvecklingsområdet så får ni väldigt gärna fixa ihop en snygg och informativ PowerPoint åt mig så slipper jag bekymra mig om den saken.. ;)
Nu ska jag slappa en stund och sen försöka hitta lite krafter att diska undan den disk som gubben skulle diska redan i går och sen plugga plugga plugga på mina finskapapper. Suck! Men snart är det över med finska för min del! ;)

Varning för tråkblogg

Hohho!

Här finns i sanning inget som skulle kunna definieras som roligt att skriva om. Vi startade mot Vasa nån gång på förmiddagen och sen hade jag lektioner i forskning och utveckling mellan ett och halv fyra. Hjärnan kändes till slut som potatismos eftersom vår lärare är från Israel och pratar engelska. Att vi sen fick en uppgift att göra klart tills i morgon och en som skall vara klar till nästa veckas onsdag gör absolut inte mitt liv lättare att leva. 

Försökte vara duktig genast jag kom hem. Innan dagens lektioner börjat tänkte några av oss på klassen gå och träna direkt efter skolan, men det fick vi nog genast skippa efter den extra arbetsbördan som sattes på våra axlar. Fixade istället i all snabbhet ihop nåt ätbart och skickade gubben norrut en vända till. Han skulle fixa vinderdäck till bilen och samtidigt hämta min börs som jag glömde i morse. Själv fick jag utan protester sätta mig ner vid datorn och vara aktiv. Fixade uppgiften som skulle göras tills i morgon och renskrev klart min del av MD01 arbetet. Nu väntar bara det trevligaste, som i sanning kommer att kräva resten av kvällen, nämligen finska pluggande! Försökte läsa i bilen i morse, men det var en aning svårt att koncentrera sig då nån sitter bredvid och spelar radio, avbryter mig för att be mig skriva SMS och sen hade jag en hund som stod och flåsade mig i nacken också. En hund med en mördande dålig andedräkt till på köpet.

Nå, det blir att ta en stor tugga av det sura finska äpplet och hoppas på att det skulle fastna åtminstone lite mera än det gjorde i morse.

Hoppas att ni har trevligare saker att fördriva er måndagskväll med! :)

Skön helg!

Hej alla! Här njuts det av ledig helg och trevligt sällskap. Fredagskvällen var det "kalas" för lillebror så då lyckades vi få hela familjen samlad här i Kållby. Fick njuta av mina underbara syskonbarn, som alla växer så fort att moster/faster inte alls hinner med i svängarna! Efter idol blev det rätt så tidigt sängdags, försökte ännu kika lite på finskan, har ju min tent på fredan, men motivationen och orken tröt så jag tror jag kom mig genom två sidor. Sen försökte gubben förhöra mig lite, men det var inte så vidare lyckat då jag ju inte hunnit läsa mer än två sidor. :)

På lördagen våldgästade vi (för ovanlighetens skull, hrm, hrm) Dantti o Nina. Var först en snabb vända till nåt gårdsloppis och efter det blev vi bjudna på mat. Efter maten agerade gubben o Dantti flytthjälp åt deras bror, medan Nina och jag löste lite världsproblem. :) Lagom till kvällsmaten sökte vi oss mot Kållby och spenderade sen kvällen där. Gubben lyckades med att skruva AC aggregatet i våran bil, så om han faktiskt fick det att fungera som det skulle så sparade vi verkligen en rejäl slant. Jag är ju inte så insatt i elektronikens mysterier men om jag förstod honom rätt så borde det fungera.

Satt uppe alldeles för länge och såg på nån film som kom på TV, så gubben har verkligen tagit sovmorgon idag, han har inte stigit upp ännu heller. Morsan och jag har varit på en härlig förmiddagspromenad med the three crazy dogs. Temperaturen var strax på plus och på sina ställen var det svartis och halt, så man får nog se upp när man ska köra nånstans nu. Är på jakt efter vinterdäck till bilen, borde verkligen byta nu så mycket som vi kör mellan Vasa och Kållby/Jeppis/Larsmo. Nu ska det strax bli mat här. Nöt innerfilé - låter väl inte illa! :)

Ha en skön söndag!

Hej hej!

Fredag, klockan är snart tolv och då kommer min gubbesnubbe hem från jobbet. Har hunnit diska och städa och starta en tvättmaskin full med smutskläder. Nu borde jag på en kvarttimme hinna spendera dryga timmen på gymmet och också renskriva mitt skolarbete i medicinska ämnen. Mission impossible alltså! Vet inte hur många timmar jag satte på att skriva mitt arbete igår, men det var en heeel massa. Hela kvällen gick åt och då har jag ännu inte skrivit ett enda ord på datorn. Trodde att jag hade det klart, men var tvungen att fråga upp en sak av min lärare. Det var en medicin som jag skulle ta reda på info om, men vår "patient" i uppgiften hade ingen diagnos på nån sjukdom som skulle kunna behöva den medicinen. Det visade sig att en diagnos hade "ramlat bort" ur uppgiften. Kollade mina mail för en stund sen och insåg då att jag skaffat mera jobb åt mig själv genom att kolla upp saken med läraren.. ;) Nåja, ska söka lite info om diagnosen och medicinen, men sen börjar det vara under kontroll.

Har lovat gubben att han ska få sova en stund när han kommer hem. Vi hade båda två svårt att få tag i sömnen igår och det blir ju inte bättre av att den andra ligger och vrider sig bredvid. Jag skulle stiga upp klockan åtta i morse hade jag tänkt, men snoozade till halv tio, haha! Så jag får väl jobba på med mitt skolarbete en stund och sen riva upp honom ur hans skönhetssömn, för idag ska det äntligen bli en resa "hemåt" igen.

Min lilla lilla lillebror fyller nitton år idag, så där har ni ju nån att gratulera åtminstone! :)

Ha en bra helg!

God morgon (förmiddag?)!

Jag skrev inte om det i går, men efter att jag tagit mig till skolan på morgonen och suttit där en stund ed de andra på klassen så kom det en lärare in och meddelade att den lärare som vi skulle ha i Forskning och Utveckling hade blivit sjuk. Det vara bara att söka sig hem igen, men en cykeltur på 9-10 km gör väl bara gott eller hur? Speciellt om det är minusgrader och man är lika dum som en fjortis och inte fattar att ha varken långkalsonger eller mössa...

Hur som helst så innebar lärarens insjuknande att jag i stället fick "höstlov" resten av veckan. I går gjorde jag inget vettigt förutom promenaden med Kira, men idag har jag bestämt mig för att vara lite duktigare. Skall bara låta frukosten sätta sig lite så drar jag iväg till gymmet. Sen ska jag vara riktigt duktig med mitt skolarbete i MD01, så jag med gott samvete kan ta det lugnt sen i helgen. Det blir en helg norröver igen, härligt! Som det är nu så åker vi "hem" varannan helg, eftersom gubben jobbar varannan lördag och det söndan efter är gudstjänst på morgonen. Skulle bli en massa körande fram och tillbaka och man skulle knappt hinna till Kållby innan man var tvungen att vända och köra till Vasa igen. Så det här systemet tycker jag funderar rätt så bra, om man bortser från att det känns som två månader mellan gångerna vi är norrut, istället för två veckor.

Nä, nu ska jag söka efter lite träningskläder, bädda sängen och varva igång hela maskineriet här, ha en bra dag! :)

Man ska alltid ge kroppen...

...det kroppen vill ha! :)

i dag har min kropp velat ha en lugnare dag = det blev en promenad i stället för boxningen. Ett av mina knän protesterar och musculus gluteus maximus fick sig så den teg i går vilket innebär träningsvärk idag. En dag med lite lugnare takter ska vi hoppas att gör susen.

Min kropp ville även ha detta:

 

Det måste den väl få.. ;)

 

Nu ska jag mumsa en stund, ska koka havtornskräm i kväll har jag bestämt, och sen servera den med vaniljglass, nästan så snålvattnet rinner bara jag tänker på det.. ;) Kallar det för att förebygga förkylningar så känns det bättre! :)

 

Hoppas ni har det bra!


Skön tisdag!

Efter mitt livs (kanske) sista finskalektion (om man bortser från tenten nästa fredag), så blev det salladsbuffé i skolans café. Sen blev det en kompromiss med den internationella eftermiddagen, satt där under tiden som andra studerande berättade om sina utlandsvistelser, men efter pausen drog jag hem i stormen. Tänkte halvt om halvt blåsa av cykeln mellan varven, men jag kom ju lyckligt hem åtminstone! I  morse var jag nog osäker på om jag skulle komma till skolan, då var det nämligen hagelstorm, gissa om det sved i ögonen, man borde ju ha haft slalom- eller simglasögon på sig minst! Antar att man hade fått en och annan undrande blick av de man mötte på cykelbanan.. ;)


En halv fem tiden var det äntligen dags för gymmet, prövade på ett nytt pass idag, Stepbody. Rätt så kul faktiskt, även om man hade vissa smärre problem med koordinationen mellan varven. Åtminstone fick man lös en och annan svettdroppe och det var väl huvudsaken. Satte broiler i ugnen när jag kom hem och slängde mig sen på sängen och har legat och slötittat på lite olika program. Kokade lite fullkornsris tills gubben kom hem och han fixade till en god sås så blev det en sen middag hos oss.

Nu står gubben och diskar och jag ligger och slöar igen, lyxhustru kallas det väl...? :)


Tummen upp för David! :)
Ha det gött!

Plugghäst

Har fått skippa gymmet idag igen, inget vidare för humöret, men i bland har nöden ingen lag. Har åtminstone fått klart min hemtent i organisation & ledarskap. Den sög gris, kan man lugnt säga. (Intern humor) Men nu är den klar, ska bara printa ut den i skolan i morgon och sätta den i nåt postfack som lär skall finnas nånstans på skolan, blir att söka efter det då! I morgon har vi bara finska på förmiddagen. På tal om det kommer jag på att jag inte fixat min finskaläxa ännu.. :( Det blir i allafall sista gången vi har finska innan tenten. Har också fått insatt datum för min muntliga tent och det blir den 4.11. NERVÖS!!!!!

På eftermiddan har skolan ordnat nåt som heter internationell eftermiddag, det är frivilligt och jag har ännu inte bestämt mig för om jag skall gå på det eller inte. Man blir ju bjuden på kaffe & smörgås, så kanske för den skull.. ;) Nä, skämt åsido så skall olika studerande som varit på utlandspraktik berätta om sina erfarenheter och sen så skall utländska studerande som studerar vid Novia berätta om hur de tycker det är att studera i Finland. Sen lite allmän info om utlandsstudier osv. Eftersom jag nog i någon mån är intresserad av utomlandspraktik i ett senare skede av studierna så skulle det ju vara intressant att delta, men vi får se vart morgondagens ork och motivation räcker. 

Nu då? Ska ut med hunden en sista gång, borde diska i köket, (snart når diskberget upp till taket) och borde äta nåt, blodsockret och snart också humöret närmar sig en bottennotering. Gubben har sovit hela kvällen, jag har försökt väcka honom ett antal gånger, men med mindre lyckat resultat. Få se hur mycket han ska kunna sova i natt... Sen borde jag också ta och tömma min kamera, har just nu strax på 600 foton i kameran, nästan hela sommarens samling, så det borde vara på tiden att tömma den nu. Borde också bjuda på lite mera bilder i bloggen, så ni inte somnar av att läsa mina långa råddiga texter! :)

Nä, får väl ta itu med finskan nudå, och sen allt det andra... Ha det gott!

Ny vecka - nya möjligheter!

Det är inte så svårt att orka vara positiv på en måndagsmorgon när man får börja skolan först kvart över ett.. ;) Hade en fullspäckad dag igår. Började morgonen med Gudstjänst klockan elva. Efteråt blev det mat på Rosso med Mia, Hassi, Sue och Botvid. Oj, så gott, och inte minst praktiskt. Man slipper både kocka och diska! :) Efter maten var vi bara snabbt via lägenheten och bytte till fritidskläder och fixade en matsäck, sedan så blev det en tur längs stigarna på Öjberget. Ola och Stina kom också med och vi hade riktigt trevligt ute i det vackra vädret.

Så fort vi kom hem var det bara att byta om ännu en gång, slänga sig i bilen och köra norrut på 3-årskalas. Våran söta Moa hade födelsedag och det skulle ju minsann firas! Allt för mycket gott slank som vanligt ner i magen, men så fyller hon ju också bara en gång i året.. ;) Lagom kul var det att köra ensam hem till Vasa sen i mörkret, men det gick ju bra. Gubben körde en annan bil hit, en som skulle till nån bilfirma... long story...´Kom oss ju hem någorlunda i tid åtminstone, det var ju skönt!
  
Nu ska jag börja söka fram lite ytterkläder, att cykla till skolan i den här kylan är ju lagom kul, men nöden har ingen lag. Finskalektionerna väntar - åu jee! :) Snart, snart, snart är de över..  ;) Var och kikade på våra läseordningar fram till jul och vi ser ut att ha hur många lediga dagar som helst, få se hur mycket de hinner ändra ännu. Bl.a. nästa vecka ser vi ut att ha tre timmar på måndag eftermiddag, tre timmar på onsdag förmiddag och tre timmar på fredag förmiddag ( finska tent). Resten ledigt. Veckan efter det - tre timmar på onsdag eftermiddag - resten ledigt. Veckan efter det - torsdag och fredag - föreläsningar på Academill under sjuksköterskedagarna. Veckan efter det - tre timmar på torsdag förmiddag, resten ledigt... Osv... Nån som är avundsjuk? :)

Ha en bra start på veckan!

Lördag

Vilken dag!

Hade en otroligt rolig kväll i går. Först på programmet stod ridningen och visst kändes det när man satte sig upp i sadeln att det var både år och dag sen man suttit på hästryggen. Hann ju förstås inte med nån längre ridtur, kanske tio femton minuter på sin höjd, men oj vad det var roligt och oj, vad jag har träningsvärk! :) Kom inte ihåg att det var en så effektiv träning för benen att rida. Men häst"biten" blev man så om jag bara hade råd så skulle jag nog unna mig ridlektioner. Men man får så lov och ställa livsstilen efter plånboken, framför allt som studerande. Jag unnar ju mig att träna på gym åtminstone, man kan ju inte få allt.

Efter ridningen blev det vildmarksbad, en härlig känsla att sitta i en tunna med varmt vatten utomhus i den kyliga oktoberkvällen. En skön "stickamysso" på huvudet och galna badkompisar bäddade för många goda skratt. Månne inte grannarna trodde att vi antingen var galna eller ordentligt påverkade. :) Efter badet blev vi bjudna på väldigt god mat, ännu så det vattnas i munnen när man tänker på det. Enda nackdelen med hela kvällen var att man var så trött av allt badande, skrattande och ätande att man inte visste hur man skulle orka hålla ögonen öppna hela vägen hem. Men det gick rätt så bra sen man satte sig i bilen, trafiken hade också lugnat ner sig så det var bara att köra. Inga älgar såg jag heller till all lycka.

Lovade mig själv en ordentlig sovmorgon i dag eftersom jag sovit rätt så dåligt hela veckan. Vaknade förstås till när gubben skulle till jobbet en åtta tiden men det var för en gångs skull inga problem att fortsätta sova efteråt. Steg upp först strax före elva och fick då genast sätta igång för att hinna med dagens alla måsten. Hann inte städa i gårkväll, så idag stod alltså städning först på programmet. Försökte verkligen göra det mera ordentligt den här gången, eftersom det känns som om det blivit ett par veckor nu som man bara plockat upp och sprungit med dammsugaren över golvytorna. Satte alltså ett par timmar på att få det lite renare i vår lilla vrå, ett nödvändigt ont.

När städandet var klart så bytte jag hastigt kläder och drog i väg till gymmet. Har varit fullt upp hittills den här veckan så jag hade inte hunnit gymma sedan i måndags. Men nu blev det ett rejält pass i konditionssalen. Kom hem ungefär samtidigt som gubben och då var det bara att snabbt fräscha upp sig och åka för att handla en liten present till vår söta fadderdotter MOA som fyller hela tre år i morgon! :)

När vi kom hem ställde sig gubben vid spisen och fixade till lite mat, min energinivå och mitt humör var på noll, hade i all brådska knappt ätit nåt på hela dan, aja baja! Men med mat i magen var man snabbt på bättre humör, men för att inte bli alltför uppåt så var jag tvungen att ta itu med min trevliga hemtent i organisation och ledarskap. Ja, ni hör ju själva hur intressant det låter.  Har suttit en bra stund med den nu och har fixat den första frågan av tre. Resten tar vi en annan dag, nu ska jag ta helg ett par timmar, det är väl allt vad jag hinner med i "helgväg". I morgon är det också fullproppat program, så ingen tid att hinna ta det lugnt. Men vila hinner vi väl som pensionärer eller hur?!

Nu ska jag gå och hänga sista omgången med rentvättade kläder och sen se vad gubben har för sig, vissa har det lyxigare än andra och får ta det lugnt efter jobbet! :)


Fredag

Har avklarat förmiddagens finskalektioner, dragit upp en mycket morgontrött man ur sängen, fört den mycket trötta mannen till hans jobb, stekt köttbullar så att den trötte mannen har nåt att äta när han kommer hem, tvättat kläder, surfat på nätet. Nu vill jag vrida klockan ett par timmar framåt så jag får sätta mig i bilen och köra mot Nykaabi på en skojig kväll med mina galna jobbarkompisar! Dessutom vill jag ha en stooor påse med godis, samt att nån släpar min kropp till gymmet och förbränner ett par tusen kalorier åt mig, medan jag själv lägger mig en stund och tar en välbehövlig tupplur. Nån frivillig? :)

Full rulle hela dan!

Här har det varit fart på hela dan. Slarvade halvt om halvt mig upp i morse, skulle gärna ha fortsatt att sova flera timmar till. Gubben var ledig så jag tillät mig själv att för en gångs skull vara lat och ta bilen till skolan. Vi hade två timmars föreläsning om röntgen, strålskydd, strålbehandling och isotopbehandling. Mycket att dånga in i skallen, det börjar bli trångt där känns det som...

Fick sen sitta i två timmar och rulla tummarna eftersom jag hade inbokat ett samtal med min kontaktlärare klockan ett. Det var inget långt ärende så jag fick sen hoppa i bilen och köra hem igen. Brödbakande stod näst på programmet. Det var vår tur att ha hand om serveringen på kvällens bibelstudium, så jag tänkte bjuda på hembakt bröd. Hade bara en gammal jästbit så jag var osäker på om det skulle lyckas, men det jäste som om det hade betalt, så jag kunde pusta ut.. ;) 

Så fort bröden var färdigt gräddade ställde jag mig för att åka till gymmet, men sen veknade jag för min hunds bedjande blick så det blev en promenad i stället, jag hinner väl gymma en annan dag med sämre väder. Efter promenaden har vi då varit på bibelstudium och nu är Kim här på besök, länge sen sist. 

Gårdagens promenad i Kuni var riktigt rolig, lite väl mörkt hann det nog bli innan vi var tillbaka till bilarna, men Anette hade varit förutseende nog och tagit med både ficklampa och pannlampa, så vi hittade nog alla tillbaka. Nästan alla på klassen kom och Kira som också fick följa med var nöjd. Hon fick en ny kompis också då Antonia hade med sin sötnos till hund. 

Nu blir det att läsa igenom min finska sjukdomsbeskrivning ett par varv innan läggdags, i morgon ska den presenteras - lyckligtvis inte för hela klassen utan bara i små grupper. Två veckor kvar till den stora finskatenten, jag borde verkligen börja läsa redan nu, men sista minuten som vanligt..... :(

Nåja, hyvää yötä! :)  


Gäsp!!!

Steg upp 5.30 i morse, ställde iväg gubben till jobbet och satte sedan två timmar på att försöka reda ut pälsen på min stackars vanvårdade hund. Förmiddan gick åt till föreläsningar men sen fick vi nog och smet, så nu ligger jag hemma under filten och myser. I kväll blir det vandring med klassen - men först lite vila! :)

Stånk, stön och pust

Fick äntligen tummen ur r*ven och gjorde nåt åt mina skolarbeten som bara samlats på hög nu ett par veckor. Har färdigställt it & hälsa arbetet, som varit färdigt skrivet i tre veckor, men jag har bara inte fått ihop det hela. Tänkte att det får bära eller brista så efter att ha svept ihop en inledning, en innehållsförteckning och en källhänvisning så skickade jag iväg det åt läraren. Känns riktigt skönt att ha det ur världen nu. Har dessutom skrivit en vacker sjukdomsbeskrivning på finska. En hel sida full med finska ord - alltså en tortyr för stackars mig och mina usla, arma, icke-befintliga finskakunskaper. Men - nu är det gjort och jag kan andas en smula lättare ett par dar framöver.  Jag var helt enkelt tvungen att börja göra nåt åt skolan nu, vet inte varför jag lämnat alla skolarbeten så länge nu, har inte gjort nåt annat än det allra nödvändigaste under de senaste veckorna. Pluggat till finskatenten ( som förövrigt gick bra ;) ) och förberett vårt drama. Det är allt jag fått presterat den senaste tiden. Fy skam! Nåja, vårt drama idag gick ju bra i allafall.. ;)

Vad har jag kvar nu då? Jo - En stor finskatent, en muntlig finskatent (min största fasa), en hemtent i ledarskap och administration, samt ett megamassivt grupparbete i medicinska ämnen 1. Allt detta borde jag ha fixat de närmaste veckorna. Antar att det blir flera kvällar än den här som jag kommer att spendera med näsan i böckerna eller framför datorn. Man kan ju hoppas att man lär sig nåt på samma gång! ;) Om jag inte är alldeles ute och yrar så tror jag att det är det som är meningen med det hela... Den största nackdelen med det hela är att jag inte hinner träna så mycket som jag skulle önska. Gissa om det inte skulle smakat mycket bättre att dra ett ordentligt svettigt pass på gymmet än att sitta framför datorn tills ögonen far i kors. I morgon blir det ingen boxning heller för då ska vår klass nämligen på vandring längs en vandringsled i Kuni, nånstans i närheten där vår tutorlärare bor. Ska bli kul, hoppas vädret är på vår sida bara, har utlovats höststorm, så det låter inget vidare, men vem vet - det kanske blir riktigt lyckat ändå! :)

I morgon ska vi till Academill på föreläsningar hela dagen, borde bli en svensk, en finsk och en engelsk föreläsning om jag uppfattat programmet rätt, så innan dagen är klar så vet man väl inte vilket språk man ska prata. "Marika goes international".. :) Den svenska föreläsningen ska dessutom hållas av Katie Eriksson - typ hon som alla lärare vid Novia verkar ha till största idol - få se vad hon går för nu då! :) Hela tillställningen heter "Etik och klinisk kompetens" - låter väl bara fööör intressant eller hur? Inte utan att man undrar om de har närvarokontroll. ;)

Måste även passa på att skryta på min man. I går tog jag ju mig den välbehövliga vilan efter skolan, vilket resulterade i att jag steg upp så sent att jag inte hann göra nåt av alla de saker jag räknade upp i mitt förra blogginlägg. I stället drog jag på mig träningskläderna och traskade i väg till gymmet. Skrev för säkerhets skull en lapp åt gubben om var jag befann mig ifall han skulle hinna hem före mig, men jag startade hemåt från gymmet ca tjugo över sju för att hinna hem före D. som slutade halv åtta. När jag kom in på gården såg jag att bilen redan var hemma och när jag sen öppnade lägenhetsdörren så fick jag närapå en chock. Där stod gubben och dammsög för glatta livet. När dammsugningen var klar lyfte han in bokhyllan vi målat från balkongen och målade den två varv till, dessutom hade han startat bastun åt mig så jag fick ta ett varmt och skönt bastubad efter träningen. I dag har han dessutom diskat och lovat att åka och handla i morgon om jag bara skriver en inköpslista åt honom. Han kan om han vill! :)

Jag brukar ju med jämna mellanrum ha er att hålla tummarna för saker och ting och just nu får ni hålla tummarna för att det blir riktigt superbra väder på fredag eftermiddag/kväll. Om allt går som det är tänkt ska jag på "tjejkväll" med mina arbetskompisar från i somras. På programmet står ridning, vildmarksbad och så har det visst utlovats god mat också. Har inte ridit på säkert flera år nu så jag hoppas verkligen att det blir av, ska bli så jättekul! 

Nu ska jag avsluta och krypa ner under täcket, ser fram emot en god natts sömn. Hoppas bara att det inte snurrar en massa finska ord i skallen på mig när jag ska somna! Godnatt!!
 


helgen i stora drag

Det har verkligen varit en intensiv helg. Fredagskvällen spenderades i Kållby med min underbara familj. Ett tu tre så slank det också ner både godis och ostbollar så förra helgens "tummande" om att sluta med sånt höll inte i sig så länge.. ;)

Lördagen var ju Malin o Nickis bröllopsdag. Gjorde inte nåt desto mer på förmiddan förutom att sitta med tortyrhårrullar i håret för att få till lite volym/lockar för frisyren. Hade varken pengar eller lust att jaga några nya bröllopskläder så jag tog samma klänning som jag hade på Evas bröllop förra hösten, enkel men bekväm! :)
Mamma satte ett par spännen i håret på mig (hatar annars att ha ner håret så att det kommer för ansiktet, får värsta klaustrofobianfallet när det händer) så nu försökte hon dra det lite uppåt och bakåt och jag var riktigt nöjd! Fick en komplimang både för mina kläder och för håret som verkligen värmde. Tack H! :)

Var rätt så nervös inför fotograferandet i kyrkan, man vill ju inte gärna misslyckas såna här gånger. Lånade dessutom farsans kamera då han har mycket bättre objektiv så man var ju lite ovan. Men ett och annat lyckat kort tror jag nog att det blev ändå. Huvudsaken är ju att brudparet är nöjda!

Efter bröllopet blev vi bjudna till Dantti o Ninas. D´s emigrerade bror som var hemma för bröllopet kom också dit och där satt vi som vanligt i livliga diskussioner till långt in på natten, klockan var nästan fyra innan vi kom hem. Gissa om man var lite halvt borta hela söndan..  Inte borde man i den här åldern vara vaken halva nätterna, man blir ju alldeles i obalans!

Vaknade ju rätt så sent på söndan, klockan hann bli kvart över elva innan jag slog upp mina blå. Eftersom vi var bjudna på söndagslunch till Näs var det bara att masa sig upp och försöka hitta några kläder att dra på sig. Vilket inte är det lättaste då man bort i en kappsäck under helgerna man spenderar norröver. Kom oss småningom iväg och spenderade ett par timmar hos svärföräldrarna innan vi igen styrde mot Kållby.

Hemma i Kållby hade min bror kommit hem på sin sista permission innan han kommer civil nu på torsdan. Förutom en promenad med morsan o Kira så blev det inte desto mera program innan en niotiden då vi satte oss i bilen för att köra hem till Vasa igen. Den här promenaden blev också det enda jag gjort i motionsväg under hela helgen så i morse fasade jag verkligen för att stiga på vågen. Men tills min stora glädje hade ett helt kilo gått upp i rök under helgen, trots ihärdigt ätande och bristfälligt motionerande. I bland förstår man sig inte på hur kroppen fungerar.. ;)

Har avklarat en förmiddag med finskalektioner och har övat en sista gång på vårt drama som skall framföras i morgon, så nu är jag "ledig" resten av dan. Har bara lite smått att hinna med, som t.ex. städa, handla, träna, några hundra skolarbeten... men en liten tupplur tror jag är behövlig om jag ska orka med det hela.

Hoppas ni hade en skön helg!

 


 


Fredag! :)

Det är fredag kväll och jag sitter i Kållby och väntar på mina systrar med deras familjer - åh vad jag har saknat dem! Tyvärr är my bigbrother i jobbet och jagar skurkar och min lilla lilla lillebror kommer hem från armén först i morgon, annars vore livet perfekt! :)

Finskatenten gick bra, dock är det inte uppskattat att de förhör sådana ord som inte fanns i de papper vi skulle läsa! Men det var ju bara ett ord så det må nu vara, resten gick väl någorlunda ska vi hoppas! :)

Ha allihopa en riktigt trevlig helg, det ser jag fram emot att ha. I morgon är det ju dags för bröllop då gubbens lillasyster Malin gifter sig med sin Niclas. Är lite nervös då jag lovat att fota i kyrkan men ni får ju nåt att hålla tummarna för då åtminstone! :)

bjussar nu på två foton av Kevin då jag för en gångs skull sitter på farsans dator och bloggar...Jag vet - han är underbar - tyvärr hade han lyckats riva sig på kinden och jag har inte lyckats retuchera bort det.. ;) Men sånt hör väl barnen till...Mosters pussgurka!! :)


Här pluggas det...

...men inte många minuter till för nu bara måste jag ha en liten paus, annars kan jag ju bli finskaförgiftad! (Ve och fasa!) Nu blir det gymmet istället, så man får nån rätsida på den här dan. Hoppas ni har det bra och slipper allt som heter finskatenter! :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort