Håhhååjajjaa...

I dag har det varit en tung dag. Skolningen tog hur länge som helst. Den började åtta och klockan hann bli kvart före fem innan jag var hem igen. Föreläsning efter föreläsning avlöste varandra och stolarna i auditoriet där vi satt var så fruktansvärt obekväma att min ända och min rygg till sist nästan skrek av smärta. Strax efter lunchen var jag så trött att ögonen bokstavligt talat gick i kors på mig. Jag satt och gnuggade mig i ögonen stup i kvarten för att på så vis kunna ha ögonen slutna en stund, om så bara för några sekunder. Texten på mina papper flöt i hop till en svart massa och bokstäverna hoppade fram och tillbaka på pappret. Då jag dessutom fick världens anfall av magont och inte hade några värktabletter till hands så kändes det bara som pricken över i. Ett tag trodde jag aldrig att dagen skulle ta slut och när den äntligen gjorde det var jag så genomtrött att jag inte ens orkade vara glad. Fick ju åtminstone ett snärtigt intyg över att jag deltagit. Mycken möda låg bakom det intyget, kan jag lova!

I morgon väntar ett dubbelpass på avdelningen. Först inskolningsdag för sommarjobbet och sedan praktikskifte på kvällen. Har dessutom min praktikutvärdering i morgon, är dock så trött att jag inte ens orkar bry mig i det. Hoppas bara på att överleva dagen. Sedan kvällskifte på onsdag innan jag äntligen får slänga mig i bilen och köra norrut för att träffa mina nära och kära, om så bara för en kort stund. Önskar verkligen att jag kunde snabbspola framåt livet nu i två veckor, så man åtminstone fick hem gubben igen. Eller varför inte en månad så att man hade färdigt flyttat också. Tror jag snart får minst en burn-out.

Så, för tillfället så är mitt liv i sanning inte särdeles intressant. Fy bubblan... Börjar få nog. Ska kika på ett avsnitt av Bones nu och sedan dra täcket över huvudet och inte låtsas om att jag vet att klockan inte är mera än åtta då. Tack för ordet!

..........

Gubben har lyckligt landat och blivit väl emottagen, skönt att veta. Mindre skönt är dock den gnagande känslan av saknad som jag inte lyckas bli av med... Även vovven verkar lite nere, tror vi ska gå ut och busa på bakgården en liten stund innan vi säger tack och godnatt.
Det är tydligen söndag i dag.

För min del kunde det vara precis vilken veckodag som helst, jag har noll koll för tillfället. Känns som om jag bara är hem och sover och i övrigt tillbringar hela min vakna tid på jobbet. I morgon skall jag på iv-skolning till Silveria, hoppas jag får tag i sömnen i kväll så jag är någorlunda pigg och alert i morgon bitti. De senaste veckornas oavbrutna arbetande har nog bidragit till att min hjärna känns rätt så grötig för tillfället.

Hade tänkt att jag skulle få lite ordning på torpet här i dag. Jag vantrivs när det är stökigt, dammigt och odiskad disk framme, men sista tiden har det varken funnits tid eller ork att hålla stället i tipp topp. Nu har jag bestämt mig för att det ska rensas lite och sedan kommer det ju att vara sååå enkelt att hålla ordning här eftersom gubben ju inte är hemma och stökar - eller hur? Jag brukar skylla på honom för att det är stökigt, att det är han som inte plockar upp efter sig o.s.v. men dessa två veckor får jag väl se som "upp till bevis" veckor. Huset vi ska flytta till har f.ö. en diskmaskin - det bästa med hela flytten om ni frågar mig.. ;)

Just nu skulle jag helst bara sätta mig i bilen och åka norrut för att beundra min systerson, men eftersom jag ska på skolning i morgon bitti och man ändå inte får göra besök på BB nuförtiden, så är det väl lika bra att stanna här i Vasa och tycka synd om sig själv. Hoppas att de sluppit hem tills torsdan, då borde jag hinna på en snabb visit och kolla läget.


Känslostormar

Vilken dag! :)

Jag har blivit ett syskonbarn rikare i kväll. Kevins lillebror föddes med kejsarsnitt p.g.a. att det inte gick framåt. En 10-poängs kille. (Vad annars med mig som moster, haha!) Jag har gått och sneglat på min telefon stup i kvarten under hela mitt kvällskifte för att se när det månne ska komma några nyheter från BB. Sen när jag äntligen fick beskedet att det var över så blev jag så glad och lättad att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Som tur var närmade mitt skifte sig sitt slut så jag kunde åka hem.

Hem ja, till min tomma lägenhet. Har tagit avsked av min kära make i dag och nu ses vi inte på två hela veckor! Han är för tillfället i Tammerfors och flyger därifrån i morgonbitti. Tre flygningar senare borde han förhoppningsvis befinna sig i Ukraina om han nu inte villat bort sig vid nåt flygplansbyte, man vet ju aldrig. Jag har nog varit lite nervös för hans skull, det har varit jag som haft koll på läget under våra resor hittills, han har mest följt med som bagagedragare. Nu ska han alldeles ensam ta sig till och helst också från Ukraina.

Därav alltså rubriken. Glädje å ena sidan och å andra sidan ensamhet och saknad. Tur åtminstone att jag har min lilla hoppetossa till hund som håller mig sällskap. Om nån annan har lust så får de gärna sticka sig in på visit också under dessa veckor, om inte annat så för att se om jag har allt förstånd i behåll fortfarande. Slipper inte norrut förrän på sent på onsdagkväll efter avslutat kvällskifte och sedan får jag snällt sätta mig i bilen och köra tillbaka till VAsa redan på torsdag kväll eftersom morgonskifte väntar mig på fredan igen.

Har annars haft en skön morgon/förmiddag med min käraste vän. Vaknade strax före åtta och efter en slö morgon gick vi på stan och handlade skor, shorts och andra nödvändigheter till hans resa. Tog även och lunchade på stan. Kotipizza, hälsosamt så det förslår. Hann ligga en stund och vila efter maten innan jag var tvungen att stiga upp och gå till jobbet. Hade kunnat betala en hel del för att få ligga kvar i min sköna säng, inkilad mellan gubben och vovven. :)

Nu ska jag läsa lite bloggar och kolla vad som hänt ute i världen under mitt kvällskifte innan jag sluter mina blå och samlar krafter inför morgonens arbete. Morgonskifte väntar, gäsp! :) Ha det gott!

Trevlig fredagskväll!!

Har avverkat ännu ett morgonskifte på avd. T3.
Efter jobbet fick vi gubbens föräldrar på besök. Gubben kockade gott och jag åt mig halvt fördärvad. Sen satte vi oss i bilen och for för att visa dem huset som vi ska flytta till. Det blev huset, jag kunde ju som vanligt inte besluta mig så till slut sa gubben att den här gången beslutar han och han valde huset. Så jag tar väl mitt pick och pack och följer med skulle jag tro.. ;) Kändes nog bättre efter att ha varit dit på en extra titt. Huset är byggt på -81 och all inredning är den samma än i dag, så direkt modernt skulle jag nu inte kalla det, men vissa saker börjar väl snart bli modern igen. :) Mycket mera ytor får vi ju att röra oss på åtminstone och framför allt en "egen" tomt att gå ut på närhelst man önskar.
Just nu sitter jag och gubben och funderar över vad vi ska ta oss till vår sista kväll tillsammans, i morgon reser han till Ukraina och kommer hem först om två veckor. Vilken tur att jag har försett mig med ordentligt med jobb under dessa veckor, så jag inte hinner gråta ihjäl mig av saknad. Har i detta nu jobbat tretton dagar i rad och har fortfarande tretton dagar med sammanlagt femton arbetsskiften framför mig innan jag äntligen kan se fram emot en ledig dag igen. Men DÅ ska jag i sanning njuta! :)
I övrigt finns mina tankar hos min älskade syster som i detta nu kämpar för att ännu ett litet underverk ska få se dagens ljus. Jag hoppas att allt går bra och att det snart är över och jag ännu en gång ska kunna njuta av att få titulera mig moster!

beslutsångest!

Hus eller lägenhet???
orenoverat tidigt åttital eller ljus nyuppiffad?
1800 kvm tomt eller 8 kvm balkong?
200 kvm eller 57 kvm?
pröva på nåt nytt eller bekvämt luta sig tillbaka och veta vad man har?
HJÄLP!!! :S
___________________________
Tilläggskommentar:
Det gäller alltså att hyra, inte att köpa.
Priset är det samma för båda alternativen.

*rubrik fattas*

Hade en liiite bättre dag i dag, gick och lade mig rätt tidigt i går och trots min förkylning har jag sovit rätt så bra i natt. Satt en stund och pusslade om mina praktik skiften, så efter att ha tvingats överge två av mina dyrbara "lediga" (läs: Snellmansjobb) dagar och ha två dagar "dubbelskift" nästa vecka, med halva dan jobb och praktik andra halvan, så har jag nu fått det att gå ihop, åtminstone teoretiskt! Hur jag sen lyckas genomföra det praktiskt återstår att se. Är fortfarande nog lite syrlig över det hela, men jag antar att det går om efter ca gurka 12 dagar, då jag fått inlämnat alla praktikdokument.
Ska idag och se på ett hus i Dragnäsbäck, eventuellt något man kunde hyra om nu börsen tillåter. Får se nu först hur det ser ut och vad magkänslan säger. Fick just besked om att bilen behövt x antal nya (säkert sviiiindyra) delar, för att inte tala om all tid de satt på att skruva den, så dit ryker nog allt vad man förtjänar i sommar. Jiihaaaaaa!


(O)ärlighet varar längst???

Nyss hemkommen från mitt praktikseminarium och syrlig som en citron. Som tack för min ärlighet så kommer jag nu att få trycka in ytterligare ca 30 timmars gratis jobb under de närmaste två veckorna. Andra som är duktigare på att ljuga eller bara låta bli att säga sanningen har då inte samma problem. Därav rubriken - jag vet att det heter att ärlighet vara längst, men för tillfället har jag svårt att se exakt hur dagens dos av ärlighet har hjälpt mig. Som om det inte vore nog med sju dagars arbetsveckor från tidigare, så ska det ännu tryckas dit en massa timmar. Man tackar och tar emot. :( Fräs, spott och morr!!!!
Som pricken över i:et har jag dessutom lyckats dra på mig en trevlig förkylning. Kände i går kväll på jobbet att halsen började göra sig påmind och jag nös stup i kvarten, så innan kvällen var slut hade nog en fullvärdig förkylning bosatt sig i min lekamen. Har cyklat till och från skolan i storm. Min cykel hade vält i blåsten, så om den inte skramlat tillräckligt från förut så började den nu. Bilen är intagen på "intensiven", vilket innebär att vi är strandsatta utan bil i Vasa och jag vågar inte ens tänka på vad det kommer att bli för reparationskostnader...
Vi fick även reda på våra praktikplatser för hösten. Jag kommer att först tillbringa 5 veckor på hemsjukvården i Jakobstad och sedan fem veckor på avdelning 2 vid Roparnäs sjukhus. Dom där fem första veckorna kommer väl min mor och far att få agera "frivilliga" husvärdar, så jag kommer antagligen att klara det utan större problem, det blir väl nog värre för gubben som igen ska tvingas vara ensam i flera veckor. Med tanke på hur lägenheten såg ut i går när jag kom hem efter tre dagars bortavistelse vill jag nog inte tänka på vad jag kommer hem till efter fem veckor.. ;) Lyckligtvis fick jag honom att hjälpa till när jag kom hem efter kvällskiftet så på en knapp timme var det rätt så ordning på torpet här igen.
Men i vilket fall som helst är jag just nu väldigt sur, tvär, inåtvänd och bitter och tycker att livet för det mesta består av motgång för tillfället. De få tillfällen man inte har motgång, så har man i stället motvind. Har god lust att lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och skita i allt ett par månader framåt. Så om nu nån skulle kunna komma på nåt positivt jag kunde fokusera på i stället så vore jag tacksam.

 


P.s.

sommaren är nu invigd, med årets första myggbett. Lika stort, rött och kliande som vanligt. Men det vore väl för bra annars antar jag...

"Hemma" i Kållby

My home is where my heart is... :) just nu är jag dock lite tudelad eftersom jag är i mitt Kållby men min "gubbe" är i Vasa. Har nu avklarat sju dagar i rad på praktiken och för att inte nu slappna av allt för mycket så klämmer vi in lite korvfabriksjobb på de få lediga dagar man har.. ;) det gäller att hålla ångan uppe!

Nu borde jag söka mig i säng, sov som en kratta förra natten, jag gillar verkligen inte att ha morgonskifte dagen efter kvällskifte, men det är väl smällar man får ta antar jag. Ang. mitt jobbiga skolarbete så har jag kommit mig en och en halv sida nu, det "värsta" är skrivet, d.v.s. den allmänna delen om EEG, nu ska jag "bara" skriva om just den undersökning som jag fick vara med på. Vi ska hoppas att det blir någorlunda tillräckligt långt.

Nä, först en dusch, sedan är det godnatt för min del. Hoppas på två varma sköna dagar, med möjlighet att vistas utomhus, på lördagkväll/söndag morgon bär det av till Vasa igen, praktik igen från söndag eftermiddag, jihaa... eller nåt.. ;) men bara nästa vecka till, sedan börja jag få betalt för mitt slit.

Godnatt med er!

Underbart väder!

Man skulle ju kunna tro att det är mitten av juli och inte mitten av maj när man ser vilket väder vi har! Hett som bara den och så kommer det regn och åskskurar där mellan varven. Men man ska inte klaga, har ju väntat en hel lång KALL vinter på denna värme.
Tog en tidig morgonpromenad med Kira, trodde vi på så vis skulle slippa den värsta hettan, men det var nog ändå varmt så det räckte och blev över. Försökte mig sen också på att sitta och sola en stund på balkongen, men jag gav upp efter en stund, inte ens en liten svalkande vindpust hittade sin väg in dit, så det blev alldeles för varmt. Fick ett återfall av knäckebrödssjukan medan jag satt och slösurfade lite, men nu har jag bestämt mig för att fortsätta skriva på mitt arbete. Det är fortfarande bara fem rader långt och måndagen närmar sig obevekligt. Sen måste jag ju ta i beaktande att jag från i morgon eftermiddag åker norrut till lördag eller söndag morgon och då kommer att vara datorlös = inget skrivande för min del. Borde alltså ha svängt ihop det mesta nu på en knapp timme innan mitt nästa kvällskifte börjar. Wish me luck! :)

Tisdag

Har slöat hela förmiddan, steg upp vid halv tio och har ännu inte gjort nåt vettigt förutom ätit morgonmål, nice alltså. Jag bara MÅSTE hinna ut på en promenad innan kvällsskiftet börjar, snart rullar jag fram. Satte mig snällt och skulle skriva på mitt praktikarbete i går kväll, men efter fem rader så fick datorn damp och programmet låste sig. Detta ledde till att jag fick nog och lämnade resten åt sitt öde. Så, nu är det som det är, fortfarade oskrivet, men kanske i kväll eller i morgon... Kanske... Innan måndag ska det vara klart så nog ska det fixa sig... hoppas jag! :)
Nu promenad, sen dusch och sen jobb, ha en skön dag!

Måndag

Det är tydligen måndag idag, men för min del kunde det vara vilken dag i veckan som helst. Sov som en kratta i natt, hade alldeles för varmt och min tupplur i går kväll blev en aning för lång och förstörde därmed min nattsömn något. Gick dock bra på praktiken trots att min handledare var sjuk. Känns bättre och bättre för varje dag som går, även om det ibland känns som att jag aldrig kommer att lära mig allt jag borde för att kunna vara sjukskötare/barnmorska i framtiden.
Måste bara passa på att skryta lite på min kära make. Han har varit ledig tre dar i sträck och servat mig med mat i dagarna tre. När jag kom hem i dag hade han dessutom diskat ett berg med disk, tvättat alla fönster på vår inglasade balkong, BÅDE på in- och utsidan och tvättat balkonggolvet. Dessutom stod maten på spisen när jag kom hem, inte illa eller hur?
Vi har tillbringat två och en halv timme på stan och jagat lite kläder åt gubben, jag hade mina nya sandaler som nog är bekväma, men att gå så länge i ett sträck första gången man använder dem är inte att rekommendera. Får hoppas jag klarar mig utan blåsor åtminstone.
Borde nu ta tag i min praktikuppgift, har lämnat det allt för länge nu och nästa måndag har vi praktikseminarium. Då har vi även praktikinfo om höstens praktik, jag hoppas att vi får veta var vi ska vara på för ställen. Nå, det är väl lika bra att jag börjar på hur trä det än smakar, det blir ju inte gjort av sig självt - tyvärr, får jag väl tillägga. Ha de gött!

Gäsp!

Kvällsskifte på lördag, morgonskifte på söndag och härligt varmt sommarväder på utsidan är ingen vidare kombination. Som om inte natten blir för kort annars, så hålls man vaken av alla våryra skränande fyllkajor som passerar under vår balkong. Kanske man borde investera i en slangbella eller nåt liknande?
I går var det alldeles underbart väder här i Vasa, som sagt hade jag ju kvällsskifte så det kändes nog lite surt att vara tvungen att åka till jobbet mitt när det var som allra härligast. Sov dessutom alldeles för länge, trodde jag skulle vakna av mig själv tidigare än jag gjorde så jag hade inte satt nån väckarklocka på morgonen. Vaknade av att nån irriterande telefonförsäljare ringde mig och bjöd ut en tidningsprenumeration, men jag vaknade ju då åtminstone.
Tog en promenad med Kira, men vi tänkte nog båda få värmeslag innan vi var hemma igen. Varm sol, ljumma vindar, hamnen full med båtar, ljudet av båtmotorer, vågor mot stranden och fullt med folk i shorts och t shirts, njutande av värmen. Åh, jag hoppas jag kommer att överleva den här sommaren, instängd i en liten lägenhet och med jobb upp över öronen. Jag ser verkligen fram emot nästa sommar, då vi förhoppningsvis flyttar tillbaka norrut igen. Borde dock försöka att inte tänka för mycket på det, det blir nog inte lättare att bo här i Vasa ett år till om man bara tänker på att få flytta "hemåt" igen. Dessutom vet jag ju att jag borde leva mera i nuet. Jag har ett kort på mitt kylskåp som ska påminna mig om detta, där står det: "Lyckan är inte målet, lyckan är resan dit!" Jag hoppas att jag ännu en dag ska kunna leva så, kunna se det fina i vardagen i stället för att hela tiden drömma om framtiden.
Ska direkt göra ett försök, och njuta av en liten liten tupplur med min kära make. (som är ledig och har sovit till halv ett i dag, hrrmmm... ;)  )
Hoppas ni har haft en fin helg och haft möjlighet att njuta av sol och värme!

Fredag...

det är nu man borde tala om fredagmys och ledig helg men nej, nej...
Själv har man just avverkat det första av åtta jobbpass på raken, snacka om helg eller hur var det nu...
Mitt sällskap för tillfället är inte det mest inspirerande som ni ser, men vad kan man säga? :)
Nåja, trevlig helg till er alla, jag ska sitta här och slåss mot mitt godissug en stund och se vem som vinner denna gång. Vore inte helt fel att vinna för en gångs skull... hrrrmmm....

Godnatt!

Vaknatt två avklarad och jag drog mig upp ur sängen strax efter ett i dag. Har nu tagit mig till Kållby, fört bilen till mina farbröders verkstad för lite däckbyte o smått o gott och tagit en djupdykning i alla möjliga godispåsar som fanns här i Kållby efter farsans Tysklandsresa och brorsans Sverigevisit. Har haft nästan en veckas träningssvacka nu, börjar verkligen vara på tiden att ta tag i saken. Hoppas på vackert väder i morgon då jag är ledig hela långa dan. Ska försöka att riktigt njuta av min lediga tid, har inte haft allt för mycket ledigt den senaste tiden. Hade nog fått jobba i morgon, men efter lite funderande bestämde jag mig för att stanna hemma och vila min stackars hjärna, jag kan ju behöva den i framtiden också. :)

Ska nu krypa i säng och jag känner mig faktiskt rätt så trött så jag tror inte det blir några problem med att somna. I morgon kommer troligtvis gubben hit med buss, vilken tid vet jag inte riktigt ännu, men det lär väl ska visa sig. Torsdag är vi båda lediga och på fredag vevar jag igång igen med jobbandet. Eller praktik heter det väl men det är rätt så sak samma, om man bortser från det faktum att man inte får betalt...

Nå, godnatt!

Vaknatt nr 1 avklarad

Det gick riktigt bra trots att jag kände mig så trött egentligen hela dan innan. Antar att det var vädret som gjorde mig allmänt hängig. Hade alldeles lagom med jobb hela natten, så timmarna bara flög i väg. Fick dessutom sova ut nu efteråt, sov som en stock till klockan tre. Vis av mitt tidigare misstag så hade jag satt min telefon på ljudlöst och det var till all lycka. I vanliga fall så brukar jag få 1-2 samtal/meddelanden i veckan, men sist jag hade vakat väcktes jag ju av ett telefonsamtal från min lärare. När jag vaknade i dag hade jag ett missat samtal och två mottagna meddelanden. 

Har varit och handlat lite smått för att fylla vårt tomma kylskåp. Sen hämtade jag mitt H&M paket som hade kommit och alla kläder passade! :)  Visserligen visade det sig att jeansen som jag beställt var likadana som de jag köpte senast och även om jag gillar dem hade det ju inte skadat med lite omväxling. Men de var hur som helst billiga (19, 95 €) så det var väl inte nån affär jag blev fattig på. :) 

Sitter nu och slappar med min lilla söta vovve och väntar på att gubben ska komma hem småningom. Tyvärr dryga timmen ännu, men vi hinner ju fundera över vad det ska bli för kvällsmat i dag. Funderar på risgrynsgröt, har inte blivit det på ett tag nu. I övrigt har jag väl inte så mycket att komma med, lite luddig i hjärnan är jag nog allt ännu.. :) Ha en bra dag!

Snart dags för bröllop

Dagens arbetsskifte tog inte speciellt länge, efter ca två och en halv timma var jag redan klar. Det innebar ju i sin tur att jag har hunnit med både det ena och det andra här i Kållby i stället. Har bl.a. bakat chokladmuffins som jag lyckades bränna i ugnen, bakat en Britta tårta och varit en sväng via butiken. Gubben skulle få skjuts från Vasa så jag behöver lyckligtvis inte hämta honom från Oravais vilket först var tänkt, hoppas bara han hinner i tid nu också. Nu ska jag paketera in bröllopsgåvan och försöka få håret att ligga rätt väg på huvudet innan jag hoppar i min klänning och försöker få på mig strumpbyxorna utan att ha sönder dem. Ha en trevlig lördagskväll, det ser jag fram emot att ha!


Sådär!

Nu är åtminstone bilen liiite renare än innan. Med betoning på lite, eftersom ingen var hemma här så fick jag försöka gräva lite här och lite där för att hitta någorlunda passande tillbehör för bilstädning/tvättning. Slutresultatet blev som det blev, men det kunde ju åtminstone inte bli mycket värre än det var. Fick ju en lagom dos frisk luft och lite motion på köpet, nu ska jag sura vidare eftersom ingen är hemma här ännu. Sen blir det väl småningom dags att gå till sängs, fattigdomen är ingen fröjd, så det gäller nog att snällt pallra sig i väg till jobbet i morgon. Men man ska inte klaga, jag har ju tagit på det helt frivilligt. Tack o hej!

Fredagkväll - yeeehaa! eller?

Sitter i all min ensamhet här i Kållby och filosoferar. Farsan är på väg till Tyskland, morsan på kurs, gubben i Vasa, brorsorna med tillhörande på väg till Sverige, ena syrran packar ihop sina sista pinaler inför morgondagens flyttbestyr och den andra systern - ja hon har jag faktiskt inte riktigt koll på.. ;) Så här sitter jag nu och tycker lite allmänt synd om mig själv, men det går väl om med åren. Har varit i jobb i dag och skall en sväng dit i morgon också. Sen blir det att köra hem och ställa sig klar i all hast för att först hämta upp gubben från Oravais och sen gå på bröllop. Stressigt värre men förhoppningsvis så lyckas det.

I dag har jag varit och shoppat lite, det blev ett par sommarsandaler och en väska. Sandalerna var hur bekväma som helst trots att de hade en ordentlig klack, så jag ser fram emot att ha användning för dem i sommar. Väskan bara "måste" jag köpa för att den matchade skorna, haha! Nu tilll nästa problem - jag borde ju hitta kläder som passar skorna och väskan! :D Bloggar från farsans dator så jag kan tyvärr inte sätta upp några webcam bilder av skorna/väskan, men de var beige, så mycket kan jag avslöja.

På söndag är det morsdag, har ännu inte bestämt mig för om jag skall åka tillbaka till Vasa på lördagkväll eller på söndan. Gubben skall i vilket fall som helst tillbaka till Vasa senast söndag morgon för han är med på en konferens där den här helgen, men jag skulle gärna tillbringa morsdan här i Kållby. Dock ska jag ju till Vasa sen för mitt nattskifte som inleds på söndagkväll och eftersom gubben ju inte har nåt körkort så ska ju han också på nåt vis skjutsas till Vasa i nåt skede. Logostikproblem på hög nivå som ni hör! Nån som har en smidig lösning på det hela?

Nu borde jag ta mig i kragen, dra upp snoret, gå ut på gården och dammsuga ur vår bil, vilket i sanning inte har blivit gjort de senaste månaderna och det märks, det kan jag lova. Saknar bara den där lilla gnistan som behövs för att saker och ting ska börja hända, månne det beror på att jag ätit en massa godis redan i kväll? Hmmm... Som sagt, gör allt för att få en vacker RUND form till sommaren 2010 - eller hur det nu var.

Nä, nu gör jag det, här inne kan man ju inte sitta och uggla, ha en skön helg!


Mosters hjärta smälter, underbara unge!


Ledigt

Har nu jobbat fyra mornar i rad så nu ska det bli skönt med lite "ledigt". Med "ledigt" menas jobb på korvfabriken fredag och lördag, bröllop på lördag och nattskifte som börjar på söndag kväll :) Detta innebär alltså att jag ska ha packat ihop mitt pick och pack och kört norrut än i kväll. Nå, nog ska det väl gå fint, borde kanske ta en liten tupplur innan dess bara!

Knäckebrödssjukan

Har drabbats av knäckebrödssjukan.
Orsak: Hunger, till viss del kan även värk i snåltanden ha inverkan.
Symptom: Ofrivilligt inmundigande av knäckebröd x flera, svårigheter att avsluta överkonsumtionen av knäckebröd samt att smaken bara blir godare för varje knäckebröd.
Diagnos: Maximus inmundigus af knackobrodi p.o.
Vård: Omedelbar undangömning av knäckebrödsförpackningen samt smöret och osten. Tvångströja. Samtalsterapi och kognitiv beteendeterapi, vid behov även elchocker eller överraskningsbad.
Medicinering: Tuggummi samt vid behov lugnande medel.
Prognos: Vid omedelbar avslutning av knäckebrödsintaget är prognosen för tillfrisknande god, men sjunker något för varje återfall.

Håhhåå jajjaa...

Första dan på nya avdelningen avklarad! Blev väldigt bra emottagna och fullproppade med information, så hur mycket som nu sist och slutligen har fastnat får man ju fråga sig, men.. ;) Kan dock konstatera att nästa gång jag har en helt ledig helg är först runt 20:e juni. Avundsjuk någon? Kommer dessutom att jobba natten mellan midsommarafton och midsommardan, typiskt! Nå, man får ju hoppas på en eller annan tilläggsprocent åtminstone.
Har i övrigt haft en bra helg, intensiv som vanligt när man är norröver. Fredagskvällen tillbringades i Kållby och lördagen hann jag både via Näs på munkkokning, Holm på lägenhetsstädning och Jeppis på kusinträff. Söndan innebar först gudstjänst och sedan for vi till Dantti o Ninas. Full rulle alltså, men oj vad det har varit roligt att få njuta av våra underbara syskonbarn igen!
Hussjukan är svår, har ännu inte lyckats hitta nåt botemedel så vi fortsätter drömma storslagna drömmar och förtränger det faktum att vi nog inte kan flytta från Vasa på minst ett år ännu. Som sagt, lyckligtvis är det gratis att drömma!
Hoppas att ni har haft en riktigt skön helg och att ni nu kan njuta av det vackra vädret!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort