Mitt sista inlägg

som Vasabo. För idag flyttar vi officiellt till Lepplax.

Vissa av er som är aktiva på Feijan så har väl redan läst the BIG news. Till er andra kan jag dra en kort beskrivning av det öde som drabbat oss.

Jag kom hem till Lepplax i onsdags och slängde mig raklång för att hinna sova en stund innan gubben skulle komma från jobbet. Sent om sider kommer han (efter en vända via både svärföräldrarnas och Erkin halli) Jag bad honom köpa nåt att äta åt mig på hemvägen för klockan närmade sig sex och jag hade inte ätit någon kvällsmat. När han kommer hem hade han köpt någon vidrig halvfabrikatsfrestelse och jag muttrade om den i en halvtimme minst innan jag kände mig så illa tvungen att försöka värma den och få i mig nån mat. Gubben började spika taket i vardagsrummet och mitt i allt mitt muttrande och hans balansgång (på skrangliga vita trädgårdsstolar) så brakar det till bakom ryggen på mig och när jag vänder mig om så ser jag att en av stolarna inte varit med på noterna utan slagit bakut och svischat ner gubben i golvet. Där landade han med spikpistolen i handen rakt på handleden.

När den första chocken lagt sig och handleden började svullna och värka trots att vi försökte kyla ner den med kallt, så fick jag gubben att förstå att det här måste vi åka in till akuten och visa upp. Till all lycka fick vi snabb hjälp där (mindes gubbens förra besök vid akuten då han gav upp efter 1½ h väntande) och mindre än en halvtimme efter att vi gick in kom vi ut med handen spjälad och tid till röntgen följande morgon.

Efter röntgen och läkarbesök så fick han åka hem, sedan skulle han ringa en tvåtiden, för att få veta om något skulle göras. Beskedet han fick innan han åkte hem var att det nog var nån spricka i ett av benen, men det var osäkert om de skulle gipsa eller om han bara skulle ha armen i skena. När han ringer klockan två kunde ingen ge honom nåt svar ännu, men halv fem ringer de och säger att ett av de där småbenen i handleden har en fraktur och att han får komma in och gipsa så fort han hinner. Så fort vi nu hann (vilket inte var särskilt fort eftersom jag stod i drive-in kön vid Mc Donalds och just hade beställt när han ringde mig... hehe) så åkte vi in och där blev han gipsad och fick sedan domen. Gips i 4 (FYRA!!) veckor. Han får inte köra bil, inte lyfta och inte böja på handleden. Det enda han får göra är att hålla handen uppåt och vifta på med fingrarna.

Så - med tanke på att vi ska flytta i dag och har en MASSA renoveringsjobb som väntar, har både ett par halvfärdiga väggar, nästan hela taket, hela golvet, alla listar, köket och toan kvar att fixa, så var detta nu kanske inte det smartaste att göra. Men i bland är olyckan framme och då får man väl bara så lov att göra det bästa av situationen, det kunde ju ha varit värre. Jag är glad att han inte flög ut genom fönstret, vilket inte hade varit någon omöjlighet med tanke på var han föll. Sen var det ju också tur i oturen att det var det benet i handleden som det var. Hade det varit på andra sidan, alltså båtbenet (nu fick ni nåt att googla) så hade han varit tvungen att ha gips i tre månader.

I dag har jag (efter en nattsömn som börjar närma sig existensminimum (och, ja jag vet att det ordet inte är korrekt använt på det sättet)) kört till Vasa, gjort en intervju vid åtta och har ännu en intervju strax efter tolv. Däremellan ska jag packa ihop det sista av alla våra grejor och helst också flyttstäda. Mot kvällsidan borde vi få hjälp, vem som kommer beror lite på vad David lyckas få lånat för bil, vi har tyvärr inte bara en massa onödiga saker, vi har också en massa onödiga möbler och sånt som kräver mycket utrymme när det ska fraktas längs vägarna.

Så, detta blir kanske mitt sista inlägg på en tid, hur länge är det ingen som vet. Vi har (trots de dåliga prognoserna till en början) lyckats få beställt bredband till vårt hus och det skulle ta ca två veckor att få det kopplat (nästa måndag är det två veckor sen, så då är det upp till bevis JNT!) så eventuellt nån gång efter det. Eller så gör jag som jag gjort förut och överraskar er med inlägg skrivna från annan ort. (typ vid mina föräldrars...) Ha det så gott tills dess!

Ps. jag ber om ursäkt för alla parenteser i detta inlägg (men det har liksom hakat upp sig...)


Helt slut!

Trots att jag tog mig en tupplur på eftermiddagen så är jag helt slut. Har packat alla köksgrejer och lite annat skräp. Nu är det främst kläderna, tavlor och lampor kvar. Jag blir så frustrerad över hur vansinnigt mycket skräp vi har! Helst hade man ju gjort upp en stor brasa på gården och slängt allt dit. Största delen av grjerna är ju dessutom sånt man köpt för åratal sedan och inte alls vill ha längre. I lands problem så det sjunger om det...

Nu tror jag att jag ger upp för i dag. I morgon är det min sista skoldag för läsåret! Vi ska gå igenom vårt praktikhäfte och öva på att sätta iv-kanyler. Sen har vi ledig eftermiddag så då blir det att packa bilen full och åka norrut så fort som möjligt!

Vi hade fått resultaten från tenten i förlossningsvårdkonst och jag hade fått en 5:a, hipp hurra! :) Bara resultatet från genetiken kvar då, men den borde nog ha gått rätt så bra.

Nu ska jag surfa lite och sedan blir det godnatt här i stugan. Det är ju sista natten på länge som jag får sova i min egen sköna säng, så jag ska passa på att njuta ordentligt och hoppas att den där lilla gnällspiken sover snällt hela natten. Godnatt!


Jag klarade det! :)

Det var ju inte så farligt.. :) Värre var det att sitta och renskriva intervjun sen, det tog ju flera timmar att renskriva det som sades på mindre än en halvtimme.

Sen var jag via Byggmax efter mera färg till vår fondvägg i sovrummet som behövde ett lager till ännu. Gissa min förtvivlan när det är tomt i hyllan och butikschefen säger att det är en utgående vara. Till all lycka så kom jag mig för att fråga om det inte finns en öppnad burk i lagret från att David målade proverna och till min stora lycka så fanns det! Den fick jag dessutom gratis. Ett stort plus till Byggmax i dag alltså! :)

Nu ska jag försöka hitta lite ätbart i mina skåp och sedan är det flyttpackning för hela slanten resten av dagen. Hoppas ni har en trevligare kväll än så framför er! :)


Godmorgon!

Har ett par minuter att få av mig innan jag ska sätta mig i bilen för att åka iväg på intervjun. Har sovit si så där i natt, men otroligt nog så har jag bara varit uppe en gång med Fritjof och det var vid fem tiden. Sedan fick jag inte snooza så länge som jag önskade heller, för då skulle han ut igen. Tur för honom att han är söt... :)

Jag började packa ner lite köksgrejer igår och som vanligt så har vi så mycket saker så jag blir galen. Vi kunde lugnt kasta bort minst 2/3 av allt vi äger och ändå ha mera än tillräckligt. Förhoppningsvis flyttar vi inte flera gånger nu, åtminstone inte på många långa år. I dag har jag tänkt fortsätta och packa så mycket som jag bara hinner. Efter intervjun har jag bara tänkt renskriva den och sedan ägna resten av dagen åt packandet.

I natt sover jag troligtvis min sista natt i Vasa - tänka sig! Det är ganska roligt att jag startade den här bloggen strax innan vårt Vasaäventyr började, så jag har hela den här tiden "dokumenterad". Det är för övrigt otroligt hur mycket man kan glömma. Jag brukar i bland titta bakåt i mitt arkiv för att kolla vad jag gjorde för ett eller två år sen och en massa minnen bubblar fram som jag annars inte kommit att tänka på. 

 Nä, nu ska jag slänga i en omgång smutskläder i maskinen innan jag sticker iväg. Som sagt - håll tummarna! :)


YES!

Sista uppgiften inlämnad! :) Till på köpet börjar solen lysa. Det här blir nog en riktigt bra sommar ska ni få se!

Anette var hit och lämnade bandspelaren åt mig, det börjar bli allvar av hela EA, huvva. :)

Nu borde jag ta itu med lite packade. Har ett och annat kvar innan jag är helt klar.


Måndag

Tenten gick rätt så ok, jag vet nog redan nåt jag missat på, men det må nu vara så. Eftermiddagen ägnades åt ett pararbete/ grupparbete i gynekologisk barnmorskekunskap, så jag och Malin H skrev om ovarialcancer. Nu i kväll borde jag fixa lite frågor ännu, sen är allt skolarbete förutom examensarbetet över för det här skolåret. Ljuvligt.

Sen har jag varit och besiktigat våran pärla också och gissa om det är skönt att besiktiga en ny bil! Inga problem, inte minsta anmärkning i protokollet och nu är det två år tills nästa gång. Annat var det då man hade en meterlång lista på saker som borde åtgärdas. Något som är mindre trevligt är priset på besiktningen. Med avgasmätning och allt så blev det hela 81,50. En förmögenhet för en fattig studerande alltså. Gillar inte.

I kväll ska jag en sväng via Anettes och hämta bandspelaren för i morgon ska jag ju göra min första intervju till EA. Det är inte helt utan fjärilar i magen ska jag erkänna. Ni får hålla tummarna för att det går vägen.

Vad annat står på programmet då? Flyttpackning såklart och så lite gos med mina söta vovvar. En skön måndag till er! :)


Huvvaligen

Tent i morgon och dagen tentläsning är under all kritik. Studiemotivationen är långt borta, den har redan tagit sommarlov. Sen att det råkar vara en sån tent där man ska ha en massa kunskap om små petsaker som kromosomavvikelser och mutationer och palmitoyl-protein-tioesterasgener i kromosom 1 gör ju inte saken direkt bättre. Ni får så lov att hålla tummarna i morgon.

Hämtade David och Ola från flyget för en dryg timme sedan. Sen packade vi Davids bil full med lådor och påsar som jag packat under helgen som gått och sen var det dags att ta farväl igen. Det börjar kännas lite ändlöst nu. Tur att det bara är några dagar kvar. På onsdag är skolan slut för i år och nästa helg flyttar vi det sista av alla grejor. Håll ut, håll ut...

Godnatt till er alla!


Här i veckan

fick vi hem ett brev med en påminnelse om att vår husvagn skall besiktigas i år. Vi köpte den första sommaren vi tillbringade i Vasa och som alltid med gubben så har han svårt att hålla sig till det där som kallas lagom när det gäller införskaffningar. Vår husvagn är ett rejält åbäke med sju sovplatser om jag inte missminner mig. Tanken var att fixa upp den något fuktskadade husvagnen och sedan ha den att sova i när vi skulle tillbringa tid norröver. Rivandet gick bra och det mesta är väl uppfixat, men när det kom till att fixa ytmaterialet så hade tydligen gubbens motivation tagit slut, så den har stått i samma skick nu sedan dess. Jag var inte så där särdeles överförtjust i köpet överhuvudtaget och varje gång man påminns om att man äger den där husvagnen så börjar galenskaparnas "Man ska ha husvagn" snurra i huvudet på mig. Den här videon är oss i ett nötskal, min entusiasm över husvagnen är i det närmaste identisk med den som hon i videon utstrålar.


Söndag

Ännu en nattsömn förstörd av en gnällig liten vovve som bara vill kravla sig ur sin korg. Men man kan ju ändå inte bli arg på en sån sötnos.

Det blev en sen kväll i går. Efter att ha pluggat flitigt så blev det en länk och plötsligt föll "packivern" på och jag fick packat en massa saker. Dessutom tog jag ner alla gardiner och tvättade lite fönster, men sen var klockan plötsligt så mycket så jag tänkte att det kanske är bäst att sluta innan grannarna tror att man förlorat förståndet.

I dag väntar då plugg mest hela dagen, eventuellt en promenix i det vackra vädret. Länken i går gick bra, jag försökte springa så mycket som möjligt vid sidan av cykelvägen, men det lyckades ju inte helt förstås. Tog en lite kortare runda och försökte känna efter hur det kändes i knäna och lårmusklerna och det kändes rätt så bra, dock tyckte jag flåset gått lite neråt igen, men det kan man kanske vänta sig.

Kvällen avslutades med en romantisk komedi i all min ensamhet och även om jag gillade filmen så började jag ju om möjligt sakna min lilla gubbstrutt ännu mera. Vilken tur att han kommer hem från Stockholm i kväll. Jag ska hämta dom på flygplatsen strax efter tio i kväll. Sen är det inte många dagar kvar innan vi är tillsammans hela tiden igen.

Min kusin vitamin ringde i går och meddelade lite mera jobbtider. Bl.a. så kommer jag att vara ledig HELA midsommarhelgen + måndagen efter. Kan ni fatta vilken lyx? :) I fjol vakade jag ju midsommaraftonsnatten, så där blev det inget vidare firande för min del. Nu är det bara att hoppas på vackert midsommarväder i år.


Lördag

Sovmorgon, endast avbruten x antal gånger av en liten voffsing som plötsligt kommit på hur man tar sig ur sin korg. Så nu blir det inga lugna stunder här längre, för så fort han kommit sig ur korgen ska man vara snabb som Hassel och lyfta ut lillskrotten på backen, för han kissar direkt. Jag hade hoppats att han skulle ha hållts i korgen ännu en vecka, för här i Vasa finns det inga bra ställen att ha korgen på om han tänker börja smita ur den. I Lepplax har vi tänkt stänga av området under trappan och låta dem vara där tills han är helt rumsren, men det lyckas inte här i huset. Nå, får vakta lite mera på honom än annars.

Har läst flitigt på genetiken idag och jobbat lite med instuderingsfrågorna, sen har jag packat lite också, men ingenting känns särskilt motiverande för tillfället, så nu blev det en liten surfpaus. Jag har också tänkt komma mig i väg på en liten länk i dag. Benen börjar äntligen kännas bra igen och jag är glad att jag orkat hålla mig från att springa tills de återhämtat sig ordentligt. Det blir antagligen en lite kortare och långsammare variant av länk men huvudsaken är att jag kommer mig i väg. Det är farligt att lämna det för länge, blir bara svårare att komma i gång igen.

Nu ska jag först äta nåt. Jag har inte hunnit med annat än en frukostmacka ännu idag och klockan börjar närma sig kväll, inte bra. Men som sagt så lockar det inte så där överdrivet mycket att koka och ha sig när man är ensam. Tur att det snart är slut på det här provisoriska levandet. Ett par veckor till så står jag där i mitt eget splitternya kök och kokar för fullt. Åh, vad skönt det ska bli!


Fredag

Vilken helg man har framför sig. Sitta ensam i Vasa med näsan nedstucken i genetikpappren. Roligare kunde man ha, eller?

Någon tupplur hann jag inte med på förmiddagen. Plötsligt var klockan hur mycket som helst och jag fick snabbt koka upp lite spenatsoppa för att hinna äta innan det var dags att åka till skolan.

Jag vill inte sitta i Vasa hela helgen. Risken är stor att jag får för mig att hoppa i bilen och åka i väg på Drifting till Kemora. Lillebror har kämpat på i veckotalet för att få bilen i skick till säsongspremiären och jag är så sugen på att åka dit och titta. När driftandet först blev aktuellt så fnös jag åt det och tyckte det var fullständigt slöseri med pengar och tid och kunde inte förstå hur någon ids ödsla tid på nåt så oväsentligt. Men efter att ha varit och tittat på förra säsongsavslutningen så fick jag nog allt äta upp mina ord. Även om jag var lite rädd att nån olycka skulle ske (jag hade redan ett färdigt uttänkt handlingplan för sådana eventualiteter) så var det ju så spännande att jag tänkte gå i bitar. Misstänker jag var den som hejade högst och applåderade längst när det var Martins tur att köra. :)

Nå, nu är det dags att fördjupa sig i genetikens underbara värld. Ska försöka vara riktigt duktig nu ett par timmar framöver så får vi se hur det blir sen.

Skön helg till er alla!

Rivstart på dagen

I dag har jag då verkligen fått konfronteras med en av mina värsta fobier. Jag har suttit med telefonen klistrad vid örat hela morgonen och ringt land och rike runt känns det som. Arbetet med EA får verkligen en att göra saker man annars helst skulle slippa. Kanske jag börjar bli vuxen? ;)

Det blev en kort natt, jag hade tusen och en saker som jag ville att gubben skulle gå igenom i går när han äntligen kom. Eftersom han lider av skräpsamlingsmani och har väldigt svårt att kasta saker, även om de varit oanvända i flera år och med 99,99% sannolikhet aldrig kommer att användas heller, så är det jag som är tvungen att stå för rensningen här i huset. Dock kan jag ju inte helt kallt slänga allt som jag definierar som skräp utan han måste ju till viss mån få säga vad han tycker. Så där grävde vi igenom högar med gamla kläder och en massa elektronikprylar och sladdar, för att inte tala om olika kartonger och förpackningar till varje teknisk pryl som han någonsin köpt. Helt ense var vi ju inte om allt, men jag fick i alla fall slänga ett par säckar med grejer och dessutom lov att föra en del kläder som var i gott skick till "Monas lumppis". Sen var det tidig väckning i morse eftersom jag skulle skjutsa David och Ola till flyget.

Sen dess har jag då suttit i telefon. Nu tror jag att jag ska ta en kort tupplur så att jag orkar med eftermiddagens föreläsningar. Dessutom skulle vi ha nån praktikinfo också, så vi börjar redan halv ett.

En skön fredag åt er alla!


Ett "hemligt meddelande" till Frida

:)

Trallallallallalej

Torsdag.
Amningshandledningskursen avklarad.
Världens sötaste vovvar möter mig vid dörren.
Min älskling kommer hit alldeles strax.
Livet e gött.


Living on the edge

I bland känner jag för att leva lite farligt. Ni vet såna här tråkiga ensamma onsdagskvällar. Vissa hoppar fallskärm eller bungyjump när de vill uppleva lite spänning i vardagen. Äh, sånt är för mesar. När jag vill känna att jag lever farligt, då kör jag till butiken för att köpa en påse chips. Sedan när jag sitter och frossar kan jag riktigt känna hur mina ådror stockar sig av den perfekta blandningen av fett och kolhydrater. Risktagning på hög nivå, skulle jag vilja kalla det. Jag är övertygad om att fler människor dör i hjärt- och kärlsjukdomar än fallskärmshoppning. Snacka om att tänja sina gränser alltså. Att dessutom köra de 500 metrarna hem utan att spänna fast säkerhetsbältet ökar bara spänningen. Hur många dör väl inte i bilolyckor varje år, bara för att de struntat i säkerhetsbältet? Ni förstår att adrenalinet rusar i kroppen, va?Ps. I fall nu mot förmodan det skulle hända sig att en polis läser detta, så vill jag bara säga att den där tredjesista meningen nog är en aning överdriven. Jag skulle mest kalla det för konstnärlig frihet, för att få folk att tro att här, här har vi verkligen en som lever ett spännande liv. Inte kan ni väl tro att jag, en stackars harmlös liten kärring, skulle syssla med såna kriminaliteter.


Ett gott skratt förlänger livetJag bara måste dela med mig av det här. Räddar vilken ensam och tråkig kväll som helst. :)

Fia var först med att tipsa om denna, sen Frida. Jag följer bara strömmen. Haha.

Amningshandledning

Har haft amningshandledning hela långa dagen och den avslutades med ett grupparbete och framförande av ett väldigt dramatiskt drama. Eller fyra stycken rättare sagt. En helt ok skoldag i vilket fall som helst och jag antar att man får skylla på vårkänslor eller nåt i den stilen då vår klass för tillfället inte är den mest seriösa. (Speciellt inte med tanke på dagens funderingar under lunchrasten :P )

Sen har jag busat med mina söta vovvar och engagerat mig så mycket i dagens middag att jag t.o.m. har mixat ihop en smoothie. Att äta ensam är inte det mest inspirerande så att säga.

Nu sitter jag då i valet och kvalet mellan genetiktentläsning, packande, tupplur eller att slänga mig ner framför tv:n. Behöver jag ens säga att något av de två senare alternativen känns mera lockande än något av de två första?


Tisdag

Syttende maj, så grattis alla norskar! :)

Jag har än så länge haft en riktigt ok tisdag. Började den med en timmes promenad, en snabb dusch och sedan hann jag inte med så mycket mera innan det var dags att åka till skolan. I dag hade vi praktiska övningar i gynekologisk barnmorskekunskap, vilket innebar att vi övar på att ta papa-prov samt göra gyn- och bröstundersökningar.

Måste än en gång skryta på min lilla vovve. I dag har han bara kissat på tidningspappret utom en gång, då han kissade utomhus. Vad duktigt han är! :) Busig som jag vet inte vad också, han fick en massa attityd på en gång när han äntligen kom på hur man går. Hjärtat smälter lite varje gång jag ser på honom.

Nu ska jag sluta sitta och slöa framför datorn. Jag gör väl klokast i att börja läsa på genetiktenten som är nästa måndag. En massa konstiga ord och begrepp borde ha fastnat tills dess. Sen kommer ju the Mentalist i kväll och det vill jag ju inte missa. Ha de gött! :)
Denna söta tjej hittade jag i min kamera här om dagen. Min stora fadderdotter Moa! ♥


Skön kväll

Jag har haft en relativt skön kväll för mig själv. Ett skolarbete skrivet och inlämnat, ett glassberg inmundigat och en rejäl promenad avklarad. Det lockade att ta en ordentlig länk, men jag vet att det bara vore dumt i det här skedet. Mina knän börjar repa sig, men jag har fortfarande höger lårmuskel (musculus quadriceps femoris l. dx.) i oskick, jag antar att den är överansträngd. Så nu blev det en promenad i stället och stretchning i massor på det. Förhoppningsvis tar den sig så jag kommer i gång igen. Typiskt att det ska vara nåt sånt här nu när motivationen är på topp och flåset äntligen börjat förbättras. Jag måste försöka hålla mig borta från asfalten i fortsättningen, men det är inte det lättaste i den här stan. Känns lite dumt att köra iväg nånstans t.ex. till strandpromenaden eller så bara för en länk. Jag vet inte av nån promenadstig eller spånbana här i närheten.

Lille Fritjof har gjort stora framsteg i dag, han går och hoppar och busar som en galning. I bland hamnar Kira nog att uppfostra honom med lite hårdare tag, när han börjar gå överstyr. Sen ser han så kul ut, för så fort han kommer av mattan ut på golvet så blir han som bambi på hal is och benen bara slirar i väg åt alla håll. :) Har börjat jobba på med att få honom rumsren, han är nu så stor att han ogärna kissar i bädden, så nu har jag gjort så i dag att varje gång jag tagit honom ur korgen så har jag först satt honom på lite papper och då har han kissat där varje gång, duktig vovve eller hur! :) Man vill ju inte gärna att han ska kissa på mattan.

I dag kommer det sista avsnittet av en unge i minuten, det missar ni väl inte!?

IHANAA!

Här syftas inte enbart på lejonens fantastiska prestation i gårkväll (då de fullständigt körde över svenskarna i VM finalen i ishockey och vann med hela 6-1) utan överlag på hur min helg har varit. Efter att ha suttit och skrivit tent så pennan nästan glödde i två timmar och tjugo minuter så körde jag via Byggmax efter lite färg och andra byggrejer, sedan packade jag min bil full med flyttlådor och vovvar och körde norrut till Lepplax. Humöret var på topp för tenten gick bra. Om jag nu inte glömde nåt riktigt väsentligt så borde det nog resultera i ett relativt gott vitsord. Skönt.

När jag var framme passade jag på att vila en stund innan gubben kom från jobbet, eftersom tentläsningen kvällen innan beslagtog en stor del av tiden som var reserverad för min nattsömn. När gubben sedan kom hem så rev vi i gång med renoverandet. Vi hade fortfarande en del spacklande, slipande och målande kvar, så det var i stort sett vad vi gjorde hela kvällen, tills vi tyckte att det fick räcka och avslutade med en film och lite smått och gott.

På lördagen var det först målande på agendan. David var till stan på en massa byggärenden medan jag grundmålade vardagsrummet och köket. När han kom tillbaka så hann vi ytmåla lilla sovrummet/kontoret innan vi var tvungna att snabbt frächa upp oss och dra på finkläderna eftersom vi skulle fira min fina mommo som fyller 80 nu på söndag. Köttsoppa och tårta stod på menyn och programmet i övrigt bestod av trevlig samvaro med släkten, sång och tal. Efter ca två timmar var det över och vi fick köra hem för att fortsätta jobba. Eva, Tobbi, Moah och Leon kom för att kolla läget en stund, Tobbi ska agera mattläggare sen när det blir aktuellt, så det var en hel del snack om det. Vi har fått golvmattan, men av nån konstig anledning fick vi 68 kvm, trots att vi beställt 100, så om vi inte får tag på mera matta med samma "trycknummer" blir vi tvungna att lämna tillbaka den matta vi fått och invänta en ny sändning, med rätt mängd. Tydligen kan det förekomma nyansskillnader om mattorna är från olika tryckningar och det är ju inte heller nån hit.

Nåväl, vi målade på och gubben började sätta tak i lilla rummet. (Tyvärr glömde jag fota från takläggandet) Jag ytmålade resten av övervåningen, men eftersom det började skymma innan jag var helt klar, så misstänker jag att det lönar sig att dra ett lager med färg ännu. Vitt och fräscht blir det i alla fall och det är så roligt att man börjar se lite framsteg. Vi målade fondväggen i vårt sovrum med en färg från Byggmax som heter Fond Jord, den mörkaste varianten, och det ser verkligen ut som om man målat en vägg med lera. Jag tror dock att slutresultatet blir riktigt bra. Dock är färgen lite besvärlig på det viset att skarvarna mellan gipsskivorna syns mycket bättre än när väggen var vitmålad, så efter det första varvet så konstaterade vi att det behövdes lite mera spackel och slipning samt en omgång målfärg till. Nu hann jag inte se hur resultatet blev efter andra omgången, hoppas det blev bättre, annars måste jag efter mera färg.

Jag hade under lördagen blivit uppringd av min vän Mariana som förvarnade oss om att byaföreningen kommer med en blomma på söndagen, eftersom de av tradition uppvaktar nyinflyttade med en blomma. Vi hade en massa skräp på gårdsplanen, bitar av gipsskivor och det gamla innertaket som vi slängt ner från balkongen. Släpkärran var full med ved så vi fick avluta renoverandet för dagen för att i stället plocka in veden i vedförrådet och slänga skräpet på kärran. Till tonerna av eurovisionsfinalen så gick det riktigt bra och skönt var det att få städat upp gårdsplanen, det såg för hemskt ut där innan. Som en skön avslutning på kvällen så blev det bastubad och fotmassage och jag somnade som en stock trots mina intentioner att lyssna klart på euroviisut.

Söndagen inleddes med en skön sovmorgon och besök hos svärföräldrarna i Näs. Blev bjudna på god söndagslunch och satt och dividerade en stund, innan det var dags att åka hemåt igen. Vi väntade som sagt på besök av bysborna. På hemvägen så var vi ju tvungna att kolla in den nya butiken i Larsmo och den var ju riktit stor och fin. Sen hämtade vi upp lite flyttlådor hos syrran innan vi körde hem. Väl hemma satt vi och tittade på en film medan vi hela tiden slängde ett öga mot vägen för att se om det kommer nån bil. Gissa om vi blev förvånade när det sedan började komma bil efter bil efter bil insvängande på vår gård. På nån minut var gårdsplanen full av bilar och en massa folk, vi räknade i efterhand att det nog rörde sig om minst ett trettiotal personer med alla barn inräknade. Vilket varmt välkomnande! Man blev verkligen glad, även om det hade varit roligt att kunna visa upp ett mera färdigt hus än vi kunde i det här skedet. Barnen blev ju i allafall väldigt förtjusta i lilla Fritjof, så han fick verkligen vara i centrum.

Kvällen spenderades hos Robbi och Mia. Teah var ju mera än till sig över "lilla bejbi" och även om Fritjof lyckades med konsten att kissa på golvet två gånger så tror jag att han var uppskattad. Efter första hockeyperioden var dock klockan så mycket att vi tackade för oss och körde mot Lepplax. Där slängde jag bara in mina grejer i bilen och fortsatte mot Vasa, klockan var ju redan över halv elva på kvällen. Jag lyssnade lite på finalen i radio, men den sändes bara på finska och när finnarna låg i underläge bytte jag kanal, ville inte lyssna på eländet. När jag var nästan hemma svängde jag tillbaka till hockeykanalen och döm om min förvåning när finnarna då ledde med 3-1. Jag bytte kanal igen och körde de sista tre kilometrarna hem. Där forslade jag in väskor och vovvar i ett huj och sprang sedan ner i källaren och knäppte på tvn. Då jublade finnarna över 5-1 målet redan! Resten av matchen stod jag framför rutan och hejade friskt i min ensamhet. Att vinna med 6-1 mot Sverige i en VM final kan ju inte kännas annat än gött. :) Det tog en bra stund innan jag förmådde mig att gå i säng trots att matchen var avslutad. Det kändes i dag kan jag säga. Dock var jag ju inte den enda på klassen som var trött, om det nu är till någon tröst.  

I dag har jag ju då suttit på förmiddagens genetikföreläsningar och filosoferat över det finländska sjukdomsarvet. Sen kom jag hem och satte Fritjof på mattan och då plötsligt så går det upp ett ljus för lillen och han börjar strutta omkring på ostadiga bakben. Det var nästan så att det kom en liten tår för stolta matte. Han var bara för söt! Förstås hade jag ju kameran som man kan filma med i Lepplax och den andra kameran var utan batteri, men jag satte den på laddning nu och förhoppningsvis lyckas jag filma lite senare i kväll. Jag förstår till fullo föräldrar som är till sig över sina barns framsteg, här är jag stolt som en tupp över min lilla valp som äntligen börjar gå och då är det "bara" en liten vovve.

Det här blev ju en hel roman, men jag har njutit så av den här helgen och vill minnas den så länge som möjligt och vad är väl då bättre än att ha den dokumenterad här i bloggen. Som kompensation för den långa texten så ska jag bjuda på lite bilder från helgen.Köket, halvt utrivet. Ni förstår kanske att det inte är direkt det här man vill visa åt bysborna. :)VardagsrummetMin egen byggare Bob i målartagen.Den omtalade fondväggen.Min fina mommo, som blev glatt överraskad över festen.Sötaste lilla Leon, på riktigt festhumör! :)Fina Moah, med glimten i ögat.Teah sköter "lilla bejbi".Han får t.o.m. låna hennes docka. :)Fasters guldklimpen, underbara Teah!

Hoppas ni också har haft en riktigt bra helg!


HJÄLP!

Jag orkar inte läsa mera, även om jag är smärtsamt medveten om att pluggandet hittills varit mycket, mycket bristfälligt. Dessutom är det fredagen den trettonde i morgon. Kan det bli mycket värre? Skulle inte tro det. SUCK!

Vilken tur att man har detta i frysen för att klara dagar som denna... :)


Torsdag

Har haft en heldag med amningshandledning, så hjärnan känns rätt så grötig för tillfället. Eter det blev det en kort och varm länk, men jag börjar verkligen bli orolig för mina knän, de fungerar inte alls som de ska för tillfället. :( Förhoppningsvis blir de bättre småningom. Pratade en halvtimme med gubben som var något nedstämd och trött, tur att vi äntligen får ses i morgon.

Har slurpat i mig en smaskig smoothie och nu väntar bara det oundvikliga. Tentläsning. Jag plöjde ett varv genom föreläsningsmaterialet igår innan jag skulle börja somna och tror ni inte jag drömde att jag fick barn i natt. Dessutom blev jag igångsatt och allt. Själva förlossningen minns jag inte så mycket av, bara att jag väntade på att få några sammandragningar, sedan hade jag ett tu tre fått en liten flicka, som hette Klara. :) (Gubben var dock inte så förtjust i det namnet när jag berättade för honom om min dröm i dag, så han kom fram till att det var nog "sotarns" i så fall om hon skulle heta Klara... Höhhö...)

Här får ni njuta av lite bilder på min lilla bebis medan jag läser på den nästsista tenten för det här skolåret.
Bildbomb

Jag har fortfarande inte läst på tenten, jag laddade min kamera för att ta foton av Fritjof och sen konstaterade jag följande:

1) Jag har en massa gamla foton på kameran som behöver flyttas över till datorn.

2) Jag har inte visat några bilder från huset där vi nu bor

3) Om jag ska hinna visa några så är det nu, innan det blir ännu stökigare pga flytten

Huset är från 80-talet och inget har blivit gjort här sedan dess. Vi erbjöd oss att eventuellt ytrenovera lite, men ägarna ville ha det så här. Jag har känt det mera som ett "mellanlandningsställe" än ett hem de elva månader vi bott här och följaktligen satsat noll på allt vad inredning heter. Energin har gått till annat och jag är väl medveten om att det syns. Snart är det slut på "mellanlandningar" och vi får slå oss till ro i vårt eget nyrenoverade hem. Då ska jag ha det fint och hemtrevligt och hela faderullan, men detta är nu som det är så håll till godo! :)

Bilderna borde bli större om man klickar på dom.

Vårt kök:

 

Vårt vardagsrum (om någon vill ha sofforna så hör av er, de är billiga)

  

Vår hall + matplats (eller mest studieplats, vi äter oftast i köket vid fönsterbänken)

  

Vårt sovrumGästrummet (med obäddade sängar för tillfället)

  

KontoretSpisrum/tvrum, utan soffa tyvärr... :)Toan, (den är ni ju säkert intresserade av... ;) )Utsidan (vår smutsiga bil är också med på ett hörn)

  

Sådär ja, då var det dokumenterat för eftervärlden...


aj, aj, aj...

jag som skulle plugga flitigt idag, men ack, vad hon bedrog sig. Visst har jag läst en del i min Kätilötyöbok, men den största delen av kvällen har gått åt till att packa en massa. Fick världens ryck mitt i allt och fyllde flera lådor i ett huj. Dock kan jag bara (än en gång) konstatera att vi äger hundrafalt för mycket skräp. Suck! Dessutom känns det som att jag inte har tid med någon större rensning för tillfället utan bara slänger ner allt jag får i händerna. Förhoppningsvis blir det en större rensning sen när grejerna skall packas upp nån gång i sommar.. :)

Gubben hade nog både slipat och målat en del i går, så det känns ju redan lite bättre, men jag misstänker nog att min dröm om att få fixa taket i helgen nog är rätt så ouppnåelig. Nåja, var sak har sin tid. Dock känns det si så där inspirerande när jag tänker på hur provisoriskt vi kommer att bo antagligen ett bra tag framöver. Hoppas jag hitter lite överbliven energi och positiv livsinställning när skolan är över, annars blir det en jobbig start på sommaren.

Nu ska jag gosa lite med mina vovvar, dricka en liter vatten (28 grader varmt var det ja...) och sedan råplugga resten av kvällen. Det har blivit lite väl sena nätter de sista kvällarna så i kväll ska jag tidigt i säng har jag bestämt.


Oh boy, vilket vackert väder!

Trots en lång skoldag och en massa tentläsning som väntar så känner jag mig rätt så på topp. Solen skiner och det är varmt som jag vet inte vad. Inte minst här inne i vårt hus där termostaten är helt ur led, hur man än vrider och vänder på den. För tillfället endast 28 grader plus, så jag förstår att ni är avundsjuka. Pust...

Som det verkar nu så ser resten av mitt år ut enligt följande:

2 veckor skola
½ vecka "ledigt" (läs: flytta och jobba)
11 veckor sommarjobb på inre medicinsk avdelning
2 veckor sommarlov (hoppas på en varm augusti månad)
2 veckor praktik på gyn. avdelningen.
2 veckor ledigt (usch vad jobbigt... ;) )
4 veckor praktik på BB avdelningen'
4 veckor praktik på förlossningsavdelning
4,5 veckor teori i skolan
jullov

Jag som gillar att ha koll på livet länge på förhand, kan ju inte annat än gilla läget. Resten av året någorlunda under kontroll, kan det bli bättre? :P

Nu ska jag försöka hitta på nåt att äta innan jag tar itu med tentläsningen. Inspirationen tryter och dessutom är jag inte speciellt hungrig, men äta bör man annars dör man... Hoppas ni har haft en underbart skön dag och kunnat njuta av det vackra och varma vädret!


Härligt väder i dag!

Vilken tur att man inte behöver fundera mera på det, för resten av kvällen kommer att gå åt till tentläsning och genetikräkning.

I dag var vi på studiebesök till förlossningsavdelningen och det var nog det intressantaste studiebesöket jag gjort hittills under mina 17 år som elev. Nu känner man sig riktigt taggad inför höstens första praktikavsnitt inom förlossning/BB. Samtidigt är det inte helt utan en känsla av "oj, ska jag klara av det här?". Lyckligtvis har vi många praktikveckor framför oss ännu innan vi kastas ut i arbetslivet på allvar.

För tillfället är jag lite trött på gubben och hans evinnerliga sovande. Han skulle göra klart väggarna den här veckan för att vi skulle kunna lägga taket på fredag/lördag, men i går sov han bort hela kvällen och när jag ringde honom för ca 15 minuter sedan så -surprise, surprise- låg han och sov! Även om han är min bästa vän och jag aldrig skulle byta bort honom, så har han vissa begåvningar som jag gärna skulle klara mig utan. Håhhå. Livet vore enklare om jag också hade möjlighet att vara norröver och lite "jaga på" honom för tillfället, men alla dessa tenter och arbeten som jag har nu de sista veckorna gör det mera eller mindre omöjligt.

Efter skolan har jag varit och handlat mat och kokat maletköttsoppa. Det blev en sån ordentlig sats med soppa så om jag vetat hur mycket det skulle bli hade jag inte behövs köpa nåt annat än soppingredienserna och ändå klara mig hela veckan. :) Tur att det går att frysa ner, jag ska ju tillbringa hela nästa vecka här också.

Nu måste jag ta itu med tentläsningen om jag ska hinna igenom allt jag tänkt i dag. Mina knän mår inget vidare idag, så jag tror de ska få vila, det blir nog inte ens någon promenad för min del, även om det vore skönt att vädra huvudet lite.

Hoppas ni har möjlighet att njuta av det vackra vädret åtminstone!


Ah!

Betalande av räkningar - check! (Dessutom utan att tömma kontot helt - fantastiskt!)
Tentläsning - check!
Tupplur - check!
Länk - Check!
Dusch - check!
Turkisk yoghurt med hallon och jordgubbar - check!
Ännu mera tentläsning - check!
Gos med mina söta vovvar - check!
Torka valpkiss från sängöverkastet - check!
Nu väntar ett avsnitt av en unge i minuten och efter det ska jag läsa lite till på tentmaterialet innan det är dags att börja sova.
Länken i dag gick bra, flåset blir bättre och bättre, men min vänstra vrist och knä gillar inte riktigt läget för tillfället. Får försöka stretcha ordentligt och muta med lite IcePower. Sen borde jag kanske vänta ända till torsdan innan nästa länk, om jag nu orkar hålla mig. :)


Hello!

I´m back in Vasa. Och där är jag nog så illa tvungen att stanna ända tills fredag eftermiddag. Har hela veckan fullbokad med skola och avslutar med en braktent på fredagsmorgon. Känns så där lagom inspirerande, men vad kan man. Bara två och en halv vecka kvar nu så jag får väl försöka stå ut. I morgonbitti väntar ett studiebesök till förlossningssalen här på VCS så det ser jag ju åtminstone framemot.

Jag ska försöka vara duktig och packa så mycket som möjligt den här veckan också. I går när vi var hit på gudstjänst så tog vi resten av lådorna från garaget på samma gång, så nu är det inte många saker kvar där. Nu borde jag alltså börja på här inne också och plocka ihop och packa ner allt som jag klarar mig utan de närmaste veckorna. Detta alltså samtidigt som jag läser de 100-tals sidorna i min finska Kätilötyöbok. Kommer att gå hur fint som helst. Eller så inte. :)

Ska försöka hinna med två länkar också nu in i veckan. Det gäller ju att inte bryta "mönstret" innan det hunnit bli en vana. De första två veckorna har ju gått bra så nu gäller det att orka fortsätta i samma takt. Jag har dessutom försökt vara duktig med stretchandet också så jag har klarat mig undan den där allra värsta träningsvärken så här långt.

Fritjof är bara för söt. I morse hade han lyckats kravla sig ut korgen och låg i stället och sov på heltäckningsmattan i vårt sovrum. När jag frågade honom vad han riktigt gjorde där så började han vifta på sin lilla svansstump till svar. Kan man få en bättre start på morgonen? :) Den där lille grisen kommer nog att ha oss lindade kring tassen innan han ens vet om det själv.

Nu ska jag ta igen lite missad internettid och sedan börja fördjupa mig i förlossningsvårdkonsten. Fint så. Ha en bra dag!


Helg!

Nu tar vi helg! Har avverkat ett par dagar med jobb på HSV, renovering på kvällarna och hela dagen i dag. Löpningen har "lossnat", i torsdags gick det riktigt bra och i dag avslutade jag renoveringsdagen med att springa till Kållby. Ryggen och akillessenorna tvingade mig att gå en liten bit men jag sprang nästan hela vägen, så ni kan tro att jag är nöjd. Förra veckan var det flåset som stoppade mig, men redan nu så orkar jag mycket mera, nu är det i stället kroppen som hinner börja klaga innan luften är slut. :) Jag börjar nästan tro att jag nån gång i framtiden kommer att uppnå mitt mål och orka en hel mil. Hittills har det ju gått bra att springa tre gånger i veckan och gubben hejar på bäst han orkar. :)

Nätet vid vårt hus är lika uselt som vanligt, så nu befinner vi oss i Kållby och ska grilla lite biffar som jag tog ur frysen i Vasa när jag kom i onsdags.

Läget i huset då. Vi har skivat klart, spacklat första varvet och slipat och målat ett par rum. Sakta men säkert som sagt. Dock har vi redan fått vår nya golvmatta, så nu försöker vi göra klart väggarna och taket så fort som möjligt så vi får sätta ner den nya mattan i god tid innan köket och köksmaskinerna kommer. Även om det är tungt mellan varven och man blir trött på allt spacklande och slipande, så är det ändå roligt och man känner riktigt att man inte bara renoverar ett hus åt sig utan också att man bygger sig ett hem. Det ska blir så roligt när man börja se lite resultat av vårt arbete.

Hoppas ni har haft en skön helg så här långt. Kom i håg era fruar/mammor/svärmödrar/mormödrar och farmödrar i morgon. Och en skön morsdag till alla mammor som läser!

Ps. Lille Fritjof har äntligen öppnat ögonen, han är bara för söööööt! :)


Hej svej!

Har packat bilen överfull med kartonger ur garaget och ändå fick jag inte på långt när med alla. Hur mycket skräp äger vi egentligen?? Jag har också packat klart väskan med rena kläder och är alltså redo för att åka norrut. Dock har jag ju en del skola att avklara innan så jag blir väl så illa tvungen att fixa det först.

Eftersom vårt nät ju är som det är där norröver så vågar jag inte lova någon överdrivet flitig uppdatering de närmaste dagarna, men man vet ju aldrig. Ha en riktigt skön "lillördag"!


...

Nu börjar jag verkligen sakna min lilla gubbstrutt igen. Vilken tur att det är onsdag redan i morgon så jag kan åka i väg hem till Lepplax i ett huj. I går var han inte så vidare populär efter att han sovit bort hela dan, men när jag ringde honom nu i kväll så höll han på och fixa med elkontakten som ska dras till kyl och frys och sen sa han att han nog skulle fixa med lite skivor i kväll också. Han kan om han bara vill... :)

Emma och Frida har varit hit en sväng och inspekterat Fritjof, han välkomnade dem med att släppa en rejäl bajskorv på mattan. Fint så. :) Sen fick vi fixat ihop ett litet arbete också, en vecka före dead-line. Är vi inte effektiva så säg.

Resten av kvällen har jag spenderat framför tv:n, med virknålen i högsta hugg. Snöade in mig på mormorsrutor och jag fick i hop till tre stycken bruna och fem orange innan garnet tog slut. Kanske någon gång i framtiden så blir det en babyfilt med lite retrostuk, men jag antar att de här rutorna kommer att ligga rätt så länge i min handarbetskorg och ropa på uppmärksamhet innan jag får skaffat mera garn i samma färger och dessutom virkat resten av de femtioelva rutorna.

Nu ska jag krypa till sängs, i morgon blir det att packa hela morgonen. Ska försöka få med mig så mycket som möjligt av alla kartonger vi har nedpackade i garaget. Lika bra att börja flytta sånt som man inte behöver här, så är det mindre jobb i slutändan. Godnatt!


Suturering

Det var riktigt roligt att sy, men inte det enklaste måste jag säga. Jag antar att man nog får öva ett antal gånger innan det riktigt sitter som det ska.

Sitter och funderar på vad jag ska orka göra för mat i kväll, motivationen är inte den bästa och som sagt finns det inte så mycket att välja på här i våra skåp för tillfället. Eventuellt blir det kebab med grönsaker, måste bara orka engagera mig först.

I dag hade vi fått våra vitsord i anatomikursen, jag fick en fyra. Hade gärna sett att det blivit lite mera än så om jag ska vara ärlig, men jag får väl så lov att nöja mig med det. Jag borde för övrigt börja satsa på nästa veckas tent i förlossningsvårdkonst om nåt ska hinna fastna tills fredan. Har en massa sidor att läsa i min finska kätilötyöbok och dessutom vet jag redan att det kommer en ctg-kurva som vi ska kunna tolka i tenten.

I morgon väntar först ett utvecklingssamtal med vår lärare klockan tolv och sedan en lååång eftermiddag med genetikföreläsningar. Vi ska hålla på ända till klockan fem, hur det nu sen ska lyckas. Sedan är det bara att snabbt åka hem och hämta upp hundarna och köra till Lepplax. På torsdag och fredag väntar ju jobb på hemsjukvården igen. Fullspäckad vecka med andra ord. Men vad annat kunde man vänta sig...


Tisdag

Eftersom jag bara har skola på eftermiddagen i dag så startade jag dagen med en skön morgonlänk. Nu blåste det knappt över huvudtaget så det var riktigt skönt. Dessutom orkade jag igen springa liiite längre än sist. Varje meter mera känns som en liten seger i sig.

Har nu mumsat i mig en stor hallonsmoothie och två ostsmörgåsar till lunch och ska sitta och ta det lugnt en stund innan det är dags att åka till skolan. I dag ska vi öva på att suturera, vi ska alltså sy i gristungor. Det låter väl mysigt, eller hur? Tur att man är van att skära i gristungor från mina år på laboratoriet. :)

Lille Fritjof totalvägrar att lyssna på mina uppmaningar om att han ska öppna ögonen, han blundar stadigt ännu. Kira å sin sida låg i sängen i morse när jag vaknade, där kan man snacka om att hon förstår att ta för sig. Jag frågade nog henne om hon inte har dåligt samvete som lämnar Fritjof ensam i korgen och själv sover i sängen, men hon bara viftade på svansen och ville pussas så jag antar att svaret var nej.

Nu ska jag surfa vidare, ha en skön tisdag alla! :)


Sviiinkallt!

Vilken isande vind som viner kring öronen! :( Fortsätter det så här hela kvällen så vet jag en som skippar länken. Har haft en lång och intensiv dag i skolan och känner mest för att krypa ner under täcket och dra det upp över öronen, men jag ska försöka orka jobba lite med en uppgift som vi fick i dag och helst lite med vårt EA också. Borde få gjort frågorna till våra intervjuer, men det känns som att det går lite trögt...

Har varit och handlat lite smått, men det var inte det enklaste att handla för tre dar, speciellt då man saknar mikro, det går ju inte att göra mera än en portion i gången då. Orkar inte börja trixa på med ugnen och snabbt ska det gå att göra när jag kommer hem, hungrig som en varg. Sen när jag gick där i butiken så kände jag bara hur all mat kändes mera eller mindre motbjudande, gick hylla upp och hylla ner men även om hungern rev i magen på mig så hittade jag inget som föll mig i smaken. Kom nu hem med lite ägg, ett par bananer, en påse bröd, lite turkisk yoghurt och frusna grönsaker. Fråga mig inte vad jag har tänkt laga för mat den här veckan, för det vet jag inte. Ibland vore det skönt med egen kostplanerare och egen kock, mitt intresse för mat begränsas till att äta den.

Har gosat lite med min tjocka bebis. I dag var det första gången han gav nåt ljud ifrån sig som närmast kunde beskrivas som ett pipigt skall, tidigare har han mest bara legat och gnytt. Jag är fullt övertygad om att världens två sötaste hundar finns i mitt hem. I morgon kommer mina fina vänner Emma och Frida hit för att inspektera underverket och jag misstänker att de kommer att falla som käglor för Fritjofs charm. :)

Nå, färdigt svamlat, nu ska jag googla på något så intressant som HIV. Måste man, så måste man... Det gäller att stå ut de sista fyra veckorna, wish me luck!


Måndag igen!

Efter en rolig helg med en massa folk och allt för mycket gott så landar man obevekligt i vardagen igen. Jag funderade länge i går kväll om jag skulle köra till Vasa på kvällen eller stiga upp tillsammans med gubben och köra i morse. Sist och slutligen blev det så att jag tog mitt pick och pack och mina små söta vovvar och satte mig i bilen. Hann köra ut till Riksåttan, vilket är ca en km från vårt hus, när jag upptäckte att gubben glömt sina nyinförskaffade tobakspaket i bilen. Tvekade en sekund om jag skulle svänga om eller inte, men så gjorde jag det i allafall och tur var det för när jag kört tillbaka så hittade vi dessutom hela hans nyckelknippa i bilen också. Undrar vad han gjort utan den ända till onsdagkväll.

I dag väntar en hel skoldag, undrar hur man ska orka med det? Vi börjar dessutom en ny kurs nu på morgonen, nämligen genetik. Jag printade ut materialet till den i går och det ser verkligen ut att vara en riktig pluggkurs, vilket ju är precis vad jag INTE behöver just nu. Jag har en känsla av att maj månad kommer att bli väldigt stressig för min del. Jag ska hinna med både skola (=tenter och hemuppgifter i mängder), EA (vi borde få klart intervjuerna i maj, hur det nu ska lyckas...), arbete, renovering och inte minst ska vi ha flyttat inom den här månaden. Jag kommer alltså inte att sakna sysselsättning kan man konstatera. Hoppas det lugnar ner sig sen fr.o.m. v. 22 så att jag kan koncentrera mig på arbete, renovering och EA. :)

Det ser ut att bli riktigt härligt väder i dag så jag hoppas på att komma i väg på veckans första länk i kväll. I lördags tänkte jag nästan blåsa av vägen när jag var ute och sprang, dessutom hade jag den värsta motvinden riktigt på hemvägen när jag var som tröttast och det var inte riktig hit. I dag ser det nog ut att blåsa en del också, av de vajande träden att döma, men jag hoppas det går bra ändå.

Nu ska jag ställa mig i ordning för en skoldag. En riktigt skön måndag till er alla och en bra start på den första maj-veckan!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort