Ledig helg

och känslan av att lämna in den första hela versionen av UA klockan halv fem på kvällen. Dessutom har jag idag lämnat in mina blanketter för ansökan om examensbetyg och yrkesrättigheter eller vad de nu hette. Den 25.5 borde jag få min sjukskötarexamen.
.
Nu ska jag dyka i säng, är alldeles döslut och i morgon är det operation röja upp i råttboet som gäller. Städningen har minsann fått stiga till sidan den senaste tiden men nu ska det bli lite ordning på torpet igen ska vi hoppas.
.
Ha en skön helg!

Hej igen!

Jag lever.
Nätt och jämt.
.
Huset förfaller.
Motionerandet åsidosätts.
Gubben likaså.
.
Snart.Är.Det.Dock.Över.
.
Lämnade precis in min sista hemtent. UA är rätt så långt på väg att bli klart och bara jag får skrivit och ivägsänt mina BB-praktikdokument så får jag koncentrera mig på rådgivningspraktiken, hemmet och gubben en stund igen. Det är lite väl intensivt nu känner jag men jag ser fram emot att det ska bli lättare, förhoppningsvis redan till helgen. Tills dess blir det sparsmakat här på bloggfronten också, ber om ursäkt, både i efterhand och förväg.
.
Nu - volleyboll. Missade förra veckan så nu ser jag fram emot kvällen som aldrig förr.
Ha en fin onsdagkväll!

Hej hej!

Jag lever och mår, men har lite fullt upp för tillfället. :) I onsdags packade jag min väska för att på torsdagen efter jobbet träffa min kära mor och vännerna Sonja och Sofia. Sen stack vi i väg söderut en sväng, närmare bestämt till Vasa, därifrån till Helsingfors och vidare till Stockholm. Vi bodde på STF Fridhemsplan och vandrarhemmet var riktigt bra, den sista natten blev vi dock störda av grannarna, ett gäng ungdomar som inte varit närvarande när hyfs och hänsyn delades ut. Dagarna spenderades delvis på stan i alla dess butiker, delvis låg vi på rummet och löste korsord och delvis kockade vi i vandrarhemmets kök. Vi premiäråkte tunnelbana och besökte LFS gudstjänst innan det blev söndagslunch i gamla stan. Helgen har bjudit på många skratt och jag är minst lika förtjust i Stockholm som jag varit från förut. Har t.o.m. börjat kika på flygbiljetter om man skulle få med sig gubben dit en sväng. Trötta men glada kom vi hem sent på söndagkväll och det var inget nöje att stiga upp halv sex på måndag morgon, men praktiken kallade.
.
Jag sov hela måndagskvällen, kom till "liv" ungefär vid tio och efter en dusch kröp jag i säng och sov till halv sex nästa morgon. Efter det började jag nästan känna mig som människa igen. På väg hem från jobbet i går ringde syster S och frågade om jag kommer med till simhallen med K&P. Jag var inte sen att haka på och efter att ha fixat ihop en zuccinigratäng med getost och pesto (som inte alls var god, tyvärr) och gubben stekt köttfärsbiffar (de var desto godare) så hoppade jag i bilen och åkte till simhallen. Där plaskade vi och rutschade så det stod härliga till i nån timme eller så. På väg hem ringde kusin vitamin Tina och undrade om jag hade tid att komma på baktillbehörsparty. Även om jag inte är någon bagare så tänkte jag att det nog inte kan skada att komma, man kunde ju kanske bli inspirerad om inte annat, så jag svängde om och for mot Larsmo. Resultatet blev en ställbar rund kakform och en förpackning med snygga muffinsformar. Som bonus fick jag träffa underbaraste Moah.
.
När jag kom hem var vi tvungna att åka och hämta gubbens bil som stått i Kållby sedan helgen. Det blev alltså ett rännande längs med vägarna hela halva gårdagen men det blir bara så ibland. Dagar som denna känner jag ändå en så stor glädje över att jag bor så nära min kära familj och att man kan spontanträffas bara sådär en dag mitt i veckan. Underbart!
.
I dag är det kvällsskifte för min del. Det känns riktigt skönt även om det innebär att jag missar veckans volleyboll. Blev uppringd från BB i morse och erbjuden lite helgjobb så det blir ett nattskifte där i helgen också. Känns som om det igen är länge sen jag jobbat där, det är väl en åtta veckor sen jag sist hade nattskiften en helg. Ska bli riktigt roligt och dessutom hoppas jag att det ger ett välkommet tillskott i börsen där förra helgens Stockholmresa gjorde ett märkbart hål.
.
Nu ska jag försöka aktivera mig med något vettigt under de sista timmarna innan jag åker i väg till Kokkola, det är bara att välja och vraka mellan skolarbeten, promenad, städning eller lite annat smått och gott. Skön onsdag till er!

Tillbaka till vardagen

I dag ska jag börja min BB-praktik, inleder med en mjukstart och skall först till kvällsskiftet. I går var jag ju i jobb på inremed. avdelningen där jag nu som då hoppar in och vikarierar och det gick riktigt bra. Hade förberett mig på en proppfull avdelning men det var rätt så lugnt där, jag fick t.o.m. sluta lite tidigare. Stack mig upp till 4:an för att kolla in läget där och jag hann bara visa mig så blev jag erbjuden inte mindre än 4 arbetsskiften under första halvan av maj. :)
.
Nu ska jag ställa i ordning alla mina praktikdokument inför den här praktiken och sedan så ska jag se om vädret lite lugnat ner sig så jag skulle komma mig i väg på dagens promenad, här yr minsann snön kring öronen om man vågar sig ut. Vart tog våren vägen?
.
I övrigt har vi haft en skön helg. Har varvat gudstjänstbesök med sverigefrämmande, trettioårskalas och annat trevligt. Trött som bara den var jag i går dock och har nu avverkat en 11-timmars natt, sovit som en stock och jag borde ju känna mig utvilad men... Jag misstänker jag hade sovit längre om inte klockan hade ringt.
.
Det här blir dock en rolig vecka har jag på känn, i morgon är det redan dags för volleyboll och på torsdag hoppar jag ju på flyget med tre andra (minst lika tokiga) käringar och förhoppningsvis landar vi i Stockholm på kvällen. Eftersom redan resan i sig själv överstiger min budget blir det nog inte mycket shoppande för min del, men det gör mig inget, jag är bara ute efter gott sällskap och mycket skratt samt ett litet avbrott från vardagen.
.
En skön vecka till er alla!

Påsklördag

Avslutade min förlossningspraktik i torsdags och nu är det "påsklov" som gäller. Har dock lovat mig i jobb på måndag morgon, annars hade det blivit riktigt långledigt för min del.
.
Dagen har inletts med veckostädning och påskhäxbesök av ca 12-13 häxor så här långt. Roligt att de vågar sig hit i år, i fjol hade vi ju ännu inte riktigt flyttat in på riktigt även om gubben nog bodde här rätt så mycket så då var det bara Kevin och Pontus som kikade in. Nu är gubben i väg på loppisrunda och jag ska försöka mig på att få ihop till mina praktikdokument. Å hej å hå.
.
En välsignad påskhelg åt er alla. Det var för oss!

Måndag

I dag inleds min sista vecka på förlossningspraktiken. Det har varit så otroligt intressant och lärorikt och roligt och jag vet inte allt, kan inte förstå hur tiden har kunnat rusa i väg så som det gjort. I fredags hade vi ju min utvärdering och det gick riktigt bra så den saken behöver jag inte längre fundera på.
.
Har haft en makalöst skön LEDIG helg! Motionerat, vilat och umgåtts med familj och vänner. Bättre än så får man det väl inte. Nu väntar ett tandläkarbesök, fick rätt så snabbt tid för en vanlig kontroll och jag hoppas att mina gaddar är någorlunda hela. Efter det hoppas jag hinna med en promenix innan det är dags för kvällsskifte.
.
En skön vecka till er alla!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort