Hjälp!

Ska min krans ha en ängel eller inte? Jag kan inte bestämma mig, vad tycker ni? Vilket härligt väder förresten! Dagar som denna är jag tacksam över att ha skiftesjobb och ha möjlighet att njuta ute av de få ljusa timmar dygnet har. :)

Godmorgon!

Efter fem morgonskiften förra veckan var det obeskrivligt skönt att få sova lite längre i dag. Jag börjar först kl 14 så jag har tänkt att jag ska hinna med både lite motionerande och lite upplockande här i vårt lilla bo innan jag styr kosan mot jobbet. Jag borde masa mig i väg på promenaden innan det hinner bli på plus, så slipper jag en genomsmutsig hund när jag kommer hem. 
 
Hoppas ni har haft en skön helg. Min gick mest i arbetandets tecken, men så är det i bland. Den här veckan har jag nästan ledig helg, slutar vaka på lördag morgon. Det ska bli skönt! Då är det ju lillajul också, vilket innebär att jag får äta godis och chips om jag vill. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska eller inte. De senaste tre månaderna utan har gått hur bra som helst, så man borde ju fortsätta när man en gång har upp farten. :)
 
En skön vecka till er! 
 
 

Kallt!

Vad kallt det blev på en gång! Skönt har det dock varit att slippa tvätta leriga hundtassar efter de två senaste dagarnas promenader. I morgon har jag en ledig dag, det ska bli skönt efter tre morgonskiften. Dock ska jag jobba morgonskifte hela helgen också, så nån långvarig vila blir det nog inte.
 
Jag fick ihopkämpat en dörrkrans i måndags, min första någonsin. Jag ska försöka komma mig för att visa bild på den, men den har ännu inte kommit sig upp på dörren, det fattas en spik att hänga upp den på. :)

Pysselkväll

I kväll ska det bli pysselkväll tillsammans med min kära mor, mina systrar och mina svägerskor. Jag har tänkt pröva mig på att göra en dörrkrans så jag har varit och samlat lite granris och kottar och lite inspiration från nätet. Jag har inte kommit mig för att göra någon krans tidigare, så det ska bli intressant att se vad det blir för resultat av det hela. Sen har jag lovat instruera Soffi i virkandes ädla konst också, vi får se hur det går. Mina pedagogiska färdigheter kan man nog med all rätt ifrågasätta. ;) 
 
V hade en pysselkväll i fjol också, men vad jag minns av den gick den mest ut på att äta gott. Vi får se om vi lyckas bättre i år. Haha! Skön måndag på er alla, hoppas ni inte blåste bort i helgens storm! 

Zzz

Känner mig lagom hängig efter fjärde morgonskiftet i rad och den tredje förkylningen på lika många månader. Tror jag ska unna mig en liten kvällstupplur... ;)

Blivande Essebo

Påbörjade nästa virkprojekt i går när vi var och hälsade på svärföräldrarna och då passade Kajsa på att meddela att hon ville ha den figuren när den blev klar. Så denna lilla kanin flyttar väl till Esse småningom. Bilderna är som vanligt av urusel kvalité, men om jag orkade bry mig skulle jag... ;)
 
 
 
 
 
Nu återstår bara frågan vad som ska bli nästa projekt, tur att det finns en hel massa fina mönster att välja och vraka ibland på nätet. Men i kväll blir det nog inte virkat mera här i huset, nu är det dags att krypa under täcket. Godnatt! 
 
Kanin mönstret hittas på : http://stjernfalls.blogg.se/2009/july/virka-en-kanin.html
 

Pyssel

De senaste dagarna har jag tagit mig tid att pyssla lite. Det är inte så ofta jag kommer mig för med pysslandet men det är otroligt roligt att få sitta och vara lite kreativ i bland. Nu har jag inte foton på allt jag fått gjort, men här är en liten sneak peak på ett par saker. Musen är ett beställningsjobb och eftersom jag aldrig virkat figurer förr var jag lite osäker på om jag tagit mig vatten över huvudet när jag lovade Wilmer att jag skulle virka en mus åt honom. Till all lycka hittade jag ett enkelt mönster på nätet som jag utgick i från och resultatet ser ni här nedan.  Bilderna är tagna i dåligt ljus med iPadens kamera så kvaliteten är därefter.
 
 
 
 
Musen skulle ha två rosa blommor på svansen enligt den detaljerade beställningen och naturligtvis ska den få det.
 
 
Sen kunde jag kunde bara inte låta bli att tjuvstarta lite med julpysslandet trots att det är en rejäl bit kvar till julen. Mönstret till dessa hittade jag på en pysselsida som jag också fick lite andra idéer ifrån. Ni som är allergiska mot julpynt i förtid får snabbt scrolla förbi nästa bild. ;) 
 
 
Musmönstret hittas på : http://ulligagulligasaker.blogspot.com/2009/07/virka-din-egen-tradgardsmus-hela.html
Mönstret till det virkade hjärtat finns på: www.skapligtenkelt.se/2011/11/virkat-hjärta.html
 

November

I ett huj var det november och den här gumman hinner inte alls med i svängarna. Den här veckan innebar en massa lediga dagar för min del och det har varit riktigt skönt. Ett extra nattskifte på BB där mitt i veckan, men det är ju så roligt att det knappt räknas som jobb. Inget är spikat i sten ännu, men det lutar mot att jag ska få jobba på BB under våren. Jag vågar knappt tro att det är sant och jag är så glad att jag ännu får chansen att hinna jobba där innan de stänger för gott. Jag hoppas att så många mammor som möjligt också tar vara på chansen att hinna föda på Jakobstads BB så länge det är möjligt. Jag grämer mig ännu över att jag aldrig kommer att få den möjligheten. 
 
Den här veckan har inneburit långa sköna promenader varje dag. Jag är så nöjd över att jag orkat motionera så aktivt som jag gjort de senaste månaderna, jag brukar så lätt komma från det hela, trots mina goda intentioner när jag startar. Trots att jag varit sjuk både i september och oktober så kom jag igång direkt igen och man mår ju bara så mycket bättre i kropp och knopp när man får röra på sig ute i friska luften. Överlag har vi haft en vacker höst också tycker jag, men nu börjar det bli mörkt på kvällarna så då passar jag på att njuta extra av de lediga dagarna när man hinner gå i dagsljus.
 
Nu har jag precis hunnit dammsuga. Jag håller på att köra en övertalningskampanj med gubben så att han skulle komma med mig till simhallen. Jag har en massa motionssedlar som jag borde använda upp innan årets slut och jag tycker att simhallen är ett utmärkt ställe att utnyttja dem på, men gubben är alltid så motsträvig när det gäller att komma med dit och jag tycker att det är så tråkigt att fara ensam. I annat fall får jag väl försöka värva något syskonbarn som sällskap, men då blir det ju inte tal om någon motionssimning utan mera plask i barnbassängerna. 
 
Vi hade egentligen bokat hotellrum på Tropiclandia mellan lördag och söndag. Vi hade tänkt oss en lugn lördag på Vasas loppmarknader och kanske en och annan övrig butik, lite skön simning och en hotellnatt innan söndagens gudstjänst i Biblion. Vi hade allt klart när vi upptäckte att det ju är en röd dag på lördag i.o.m. allhelgona och därför är väl så gott som alla butiker stängda på lördag. Vi hade dessutom bokat ett rum som var lite billigare, men det innebar att man inte fick något tillbaka vid en eventuell avbokning. Surt! Men sen ordnade sig plötsligt allt ändå när de ringde från hotellet och meddelade att de hade renovering på gång och att varken spaavdelningen eller simbassängerna var öppna och det i sin tur innebar att vi fick avboka gratis om vi ville. I bland behöver man ha lite tur! 
 
Som ni märker så blir det glest mellan inläggen här. Jag tänker ibland att jag ska bättra mig, men så rinner igen en vecka eller två i väg innan jag kommer mig för att plita ner några rader. Det händer inte så mycket spektakulärt för tillfället heller, så jag vet inte heller vad jag skulle dokumentera för eftervärlden. Det blir mest det samma, jobb, promenader, matlagning och fredagsstädning. I längden blir det ju lite enahanda att läsa om bara ett och det samma. ;) Jag är dock glad över de få trogna läsare som orkar klicka sig in hit trots min bristfälliga uppdatering. Är det något särskilt som ni önskar att jag skulle blogga om? TIps, kommentarer eller frågor är välkomna i så fall, kanske kunde jag få i hop ett lite intressantare inlägg för en gångs skull. 
 
Nu ringde gubben upp och det lät som om han kapitulerat vad gäller simhallsbesöket. Blir att packa väskorna snabbt så han inte hinner ångra sig! :) En skön helg till er alla!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort