Jour

Som jag nämnt redan tidigare så har jag "jour" de här veckorna på förlossningen. Det betyder att om de kan ringa mig om det blir aktuellt med någon förlossning och jag inte är i jobb just då. I dag ringde dom första gången och jag hade ju gärna kommit som en blixt om det inte typiskt nog varit så att jag har tid till banken om två timmar. Surt sa räven om rönnbären. Hoppas att det inte tar länge vid banken så får jag ringa till förlossningen sen och kolla läget och se om jag ska komma in tidigare eller om jag missat det hela och lika bra kan vänta tills mitt riktiga skifte börjar.
.
Vad annars då? Fick otroligt nog aktiverat gubben i lördags så vi fick lite gjort här ändå, ännu är det nog en rejäl bit innan det kan börja kallas för färdigt här, men alla steg framåt är ju positivt. På lördagskvällen blev vi bortbjudna till våra vänner som inte bor så långt från oss. Det var en tid sen vi senast varit dit och det var riktigt roligt att träffas. Sen har de ju så underbart söta barn också, vilket inte gör saken sämre. ;)
.
Tack vare att det bytte till vintertid under natten till söndagen fick vi en extra timmes sömn innan vi skulle upp och till gudstjänst i Vasa på söndagmorgon. Vi hade dessutom ett församlingsmöte efter gudstjänsten som tog sin tid och efteråt en sen söndagslunch på Hese så startade vi hemåt och var inte hemma förrän vid femtiden. På kvällen bjöd vi smidigt in oss själva till syster yster och hennes familj så jag skulle få mysa lite med Kevin och Pontus. Kevin var lite förkyld och blödde näsblod mellan varven, men ack så söt ändå. Pontus sprang mest och jagade Kira hela kvällen och var allmänt glad. :)
.
Det var länge sedan jag hade en ledig helg här hemma, närmare bestämt så tror jag att det var i augusti, så ni kan tro att jag har njutit av den här helgen. Dock har den ju gått så snabbt eftersom det varit fullspäckat med program så jag hade gärna fortsatt lika länge till. Fast å andra sidan "jobbar" jag ju på världens bästa ställe så det gör inget att helgen är slut redan. Det enda jag inte vet hur jag ska klara av är att sluta där. Jag har bara tre veckor kvar av min praktik och jag har redan separationsångest. Jag hoppas verkligen att jag får hoppa in och vikariera nu som då så jag inte helt förlorar kontakten med alla fina människor jag lärt känna där.
.
Nu ska jag börja aktivera mig här hemma så jag har gjort en hel massa innan det är dags att ställa mig mot banken, det är den förhatliga och ofrivilliga men tyvärr nödvändiga dräneringen av huset som får en att snällt ta mössan i näven och sätta sig i bankstolen igen. Som om man inte hade nog att fundera över... :( Hoppas ni andra har en bättre start på dagen än så. Sen kan ni också hålla tummarna för att det inte tar så länge och att jag hinner med på åtminstone en förlossning i dag. :)

Lördag

Har tillbringat hela förmiddagen i Kokkola på jakt efter en badrumsspegel och de två sista mellandörrarna till övrevåningen, dock kom vi tomhänta hem så det kändes nästan som lite slöseri med dyrbar renoveringstid. Dock fastnade gubben i källaren efter Kokkolabesöket och jag har fortfarande inte fått upp honom därifrån - SUCK! Hade ju tänkt att vi skulle komma en bra bit med renoverandet i dag, men så värst mycket hjälp verkar jag inte få från det hållet i dag. Ska försöka koka lite knackkorv och se om det skulle få lite sprutt i gubben, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.
.
I går kväll var vi hos mina föräldrar och kollade Idol tillsammans med Eva, Tobbi, Moah och Leon. Barnen charmade oss som vanligt och Moahs kommentar om att hon var "Miikas gulli mett" var som bomull för moster hjärta. :) Bröt mitt löfte om att hålla mig borta från allt vad heter handarbete tills examensarbetet är färdigt skrivet och påbörjade ett par vantar igår. De är mönstrade så det tar lite längre än vanliga vantar att färdigställa men vad gör väl det när det är sååå roligt att sticka. :)
.
.
Här är en halvfärdig vante för er att betitta, beskåda och beundra... eller nåt...

Godmorgon!

Har jobbat natt och vaknade för en liten stund sedan. Det var en väldigt lugn natt och inga barn beslöt sig för att komma till världen just under mitt skifte (eller naturligtvis gjorde ju en massa barn just det, men inte precis på min praktikplats) så jag kände att jag behövde inte sova till klockan fyra i dag för att orka med nästa nattskifte.
.
Det jag verkligen borde göra nu är att ta mig själv i kragen och ordentligt röja upp här. Eftersom vi har färdigställt toan den senaste tiden och även lite annat smått och gott så innebär det att vi har verktyg och en massa andra byggattiraljer över hela övrevåningen och det gör mig galen. Så pass galen faktiskt att jag inte vet i vilken ände jag ska börja för att få någon rätsida på det hela. Jag har ett halvårs papper att mappa in och mappen dit de ska är fortfarande nedpackad någonstans i garaget i källaren. För att inte tala om att jag i sanning borde bli mera aktiv med mitt examensarbete, har ju som sagt bara ca 1,5 månad kvar att jobba med det innan det ska inlämnas till språkgranskning och det känns inte alls som att det kommer att lyckas. Suck. Så här är det jämt när jag har femtioelva saker som borde göras, jag får ingen början någonstans!
.
Skulle jag själv få välja skulle jag ju förstås bara vara på förlossningen och välkomna små liv till världen hela dagarna och komma hem till ett färdigtrenoverat och städat hem på kvällarna utan att behöva känna att jag har en massa måsten som ligger över mig. När hade man sist en slappardag UTAN dåligt samvete? Typ för sju år sen eventuellt... Då man bara bodde på hyra och inte hade någon skola att fixa utan bara jobbet och sedan 60kvm att städa. Dock måste jag ju erkänna att jag inte skulle byta tillbaka till den tiden. Jag får istället försöka se framåt, det är bara lite mera än ett år kvar nu och sedan är det färdigt med allt vad slutarbeten och praktikdokument heter. Gissa om jag kommer att njuta!
.
En fin torsdag till er alla och ni som har så där på g att börja föda snart, ni får gärna komma in i natt, där mellan 22 och 7 så ska jag ta så bra hand om er så! :)

Alldeles underbart!

Vilken dag jag hade i går! Det var andra dagen på förlossningspraktiken och av bara farten så blev det ett 13-timmars skifte. Vem har väl lust att gå hem när det verkligen händer grejer och man får vara med mitt i det hela? Inte jag åtminstone. Det är otroligt roligt att äntligen få vara med på riktigt när det väl händer och jag fick verkligen en drömstart på min förlossningspraktik. Jag är otroligt tacksam till de föräldrar som låter en vara med och dela en av de absolut största stunderna i deras liv, det är verkligen en ära!
.
Som ni kanske förstår så blev det inte mycket gjort här hemma för min del i går, det blev hämtmat på vägen hem (för jag hade ju natuuurligtvis haft med mig hela vårt kylskåp in i förlossningssalen, eller...?) och sedan blev det nog att slänga upp fötterna en stund i vår nya soffa. Det märktes i sanning att jag inte suttit allt för mycket under de senaste timmarna. Sen var det inte helt lätt att somna i går heller, dagens händelser snurrade runt i mitt huvud och jag hade nog fått en sån adrenalin- och endorfinkick att jag gick lite på högvarv. Men sen jag somnade så sov jag som en stock till klockan tio i morse. Skönt! Nu väntar två nattskiften, om det nu inte blir någon förlossning innan dess som de ringer in mig till. Jag ska ju fungera mera eller mindre som en ambulerande barnmorska de närmaste veckorna och leva med telefonen bredvid mig 24/7 för att vara redo att rycka in.
.
I dag borde jag verkligen städa lite här hemma. Svärfar var och fixade vattnet i toan i går så nu har vi äntligen en fungerande toalett här på övrevåningen. Det som dock fortfarande saknas där är fungerande belysning, så när det är mörkt ute får man välja mellan att sitta och uträtta sina behov i mörkret eller göra det med öppen dörr. Vi köpte nog två lampor från Ikea i lördags så tanken är nog att det ska bli ljusare där så småningom, men en sak i taget, som alltid i det här huset. I helgen så sade gubben att renoveringen skulle bli klar den här veckan, men jag måste nog säga att jag har lite svårt att tro på honom, med tanke på hur här ser ut för tillfället.
.
Först av allt ska jag dock ta en djupdykning i vårt kylskåp och hoppas på att hitta något ätbart i frukostväg, eller vid den här tiden borde man väl börja benämna det brunch misstänker jag. Sen får vi se vad resten av dagen bjuder på. Ha en skön onsdag!

Dag 1 avklarad

på förlossningspraktiken. Det var en intressant dag även om jag nu inte gjorde mera i någon förlossningssal än lärde mig att använda förlossningssängen och grävde igenom alla skåp för att lära mig hitta var saker och ting finns i salen. Ja, sen fick jag pröva på lustgasen också, vilket var en upplevelse i sig - tur att jag satt med tanke på hur "lullig" i skallen man blev. :)
.
Det har känts väldigt nervöst inför den här praktiken, men efter i dag så släppte den värsta spänningen även om jag inte alls var inblandad i någon förlossning, jag fick en sån grundlig genomgång i salen så vi ska hoppas att något av det fastnade också. Sen så gör ju alla lite olika, så man får väl se på en massa hur andra gör och sedan fundera ut vad som känns bäst för en själv.
.
När jag slutade mitt skifte i dag så såg jag att jag fått en meddelande om att mina julgardiner och juldukar som jag beställt från Jotex hade kommit, så jag hämtade dem från Siwa. Passade samtidigt på att handla lite i matväg och började kocka genast jag kom hem, så maten var nästan klar när gubben kom en halvtimme senare. Tanken var att han skulle orka börja flytta lite soffor och sånt med mig sen, men där fick jag ge mig. Så vi förhandlade fram en tjugo minuters vila, sen ska jag väcka honom och så ska vi ta och röja upp lite här i vår röra.
.
Fick dock honom att ringa en massa samtal i dag som lämnat en längre tid så nu är det alltså klart att dräneringen av huset blir i mitten av nästa vecka. I övermorgon ska vi till mäklarbyrån för att fundera över lite hurvidpass vi ska få ersättning av den förra ägaren för detta. Inte det roligaste, men det måste väl göras...

SPA och IKEA

Gubben och jag hade en riktigt fin helg med spabesök och IKEA handlande. Ett minus var ju dock att det var höstlov just den här helgen så det var mera än trångt i simbassängen, men vi rymdes nu dit i allafall. På kvällen hade vi bokat bord och åt en rejäl trerätters middag som gick på dryga hundralappen, inget man annars skulle unna sig, men när vi nu en gång hade ett presentkort att nöta upp så passade vi på. Gott var det och mätt blev man, så man ska inte klaga.
.
Lördagen började med ett morgondopp i simbassängen, sedan njöt vi av hotellfrukosten innan vi tog vårt pick och pack och styrde mot IKEA. Starten på det hela blev inget vidare eftersom vi skulle ha bytt ut både vårt badrumsskåp och ett handfat åt gubbens syster. Handfatsbytet lyckades dock inte trots att gubben nästan blev arg där vid disken. Efter att ha fört ut det i bilen tillbaka så började vi så vår intensiva möbeljakt. Jag hade ju redan i förväg tänkt ut exakt vad vi skulle köpa, men det blev lite ett och annat till och vissa saker som inte motsvarade ens förväntningar i verkligheten och därför förblev oköpta. Redan tio över ett var vi klara och efter det ställde vi oss hemåt för att hinna hem innan mörkret.
.
Vi hann bara hem med grejerna och snabbt byta lite kläder innan vi fick köra i väg för att tanka, föra handfaten åt gubbens syster och byta tillbaka vår lånebil. Sedan var det dags för kalas och så skulle vi hämta lilla vovven vår som mina föräldrar förbarmat sig över under vår resa. Kvällen gick alltså i ett huj om ni inte förstod det.
.
I dag har jag haft sovmorgon och nu ska jag riva i gång med lite matlagning tills gubben kommer hem från Vasa, har jag tur hittar jag ett och annat i kylen/frysen som jag får ihop nåt ätbart av. En skön söndag till er!

...

Denna vecka blev inte som jag tänkte att den skulle bli, i detta nu skulle väskan vara färdigt packad, källaren färdig, soffan nedflyttad i källaren och övrevåningen städad.
.
I detta nu är visserligen väskan packad men källaren är halvfärdig och full med skåp som ska ut och skåp som skall in huller om buller om varandra, soffan står fortfarande här uppe i vardagsrummet och övrevåningen är stökigare än någonsin. Sånt är livet. Små bekymmer jämfört med hur andra har det. Mina tankar har de senaste dagarna varit hos min faster och hennes familj. Min kusin Ronny som insjuknade i leukemi för drygt ett år sedan förlorade i går kampen mot sjukdomen och somnade in på sin sons 6-årsdag. Vad är väl ett stökigt och halvfärdigt hus mot den obarmhärtiga svarta sorg som drabbar en då man mister en son, en bror, en make eller en pappa. Jag kan inte ens föreställa mig hur fruktansvärt det måste kännas. Vi får bära dem i våra böner under den svåra och tunga tiden som ligger framför dem. På Facebook cirkulerar även ett rundbrev med en kontonummer till ett konto som öppnats som stöd för de två små pojkarna som lämnade faderlösa. Kontonumret är 555303-222833, bidra gärna du med, en annan gång är det kanske du som behöver hjälp.

Aaaaahhh!

Hör och häpna, jag har sovit i natt! :) Den bästa starten på dagen är inte en god frukost utan en god nattsömn, det vågar jag lägga huvudet i pant på. Känner att jag är på ett hundrafalt bättre humör redan än jag varit de senaste dagarna och då har jag ändå inte känt mig överdrivet nere de senaste dagarna heller, bara lite extra stressad.
.
Praktikutvärderingen gick jättebra, jag fick en massa beröm och växte säkert tio centimeter ( i självförtroende alltså, inte i omkrets (hoppas jag i alla fall) ) så nu borde ju feelisen vara på topp inför förlossningspraktiken som drar i gång på måndag. Hmmm... Det kan ju diskuteras, jag är nog ännu nästan mera nervös än förväntansfull, men det kanske är lika bra att man inte är så självsäker inför en sådan praktik utan kommer med ett lite mera öppet sinne och en medvetenhet om att man faktiskt är en nybörjare med massor massor massor kvar att lära.
.
Gubben hade hämtat arvegodset i går, alltså de skåp och hyllor vi ska ha i källaren och börjat sätta en del på plats och jag tycker att det börjar se riktigt bra ut! I bland har man tur, jag som retat mig i flera veckor på att vi inte har någon bra lösning på klädförvaring i källaren och sen plötsligt på en gång så löser allt sig och vi behöver inte ens öppna börsen. Tacksamt så det förslår!
.
Nu ska jag gräva ner mig i mina praktikdokument, sedan ska jag ta vovven ut på promenix och hoppa i duschen innan det är dags för dagens kvällskifte. Sen är det bara ett morgonskifte kvar och så är BB praktiken över för den här gången. Vart tar tiden vägen?!?

Grattis!

världens sötaste Leon som fyller ett år i dag! Underbara unge! :)
.
Själv somnade man si så där vid halv fem snåret i morse, känns inget vidare kan jag tala om för er. Vid ett tillfälle var jag så uppgiven över att inte få tag i nån sömn att tårarna inte var långt borta. När klockan sedan ringde vid nio så tänkte jag att - aldrig i livet stiger jag upp nu så jag satte den på tio i stället. Men sedan vaknade jag ändå en halvtimme efteråt och inte blev det sovit nåt mera efter det.
.
Fick även en inbjudan till tortillalunch hos min fina kusin och jag hoppas att även andra har nappat på erbjudandet, ska dit en sväng nu innan kvällsskiftet. Dessutom har jag praktikutvärdering i dag och det ska bli intressant. Håll tummarna för positiv kritik och för att jag ska kunna ta förbättringsförslag som just förbättringsförslag och inte bara som något negativt. :)
.
En skön tisdag till er alla!
.
Ps. Gubben var duktig i går kväll och hjälpte mig att städa ur hallen nere i källaren. Otroligt vilken skillnad, man kan ju nästan inbilla sig själv att det börjar se färdigt ut. ;)

När jag skrev i min blogg

att jag kanske hamnar att pruta lite på nattsömnen den här veckan, så var det inte på det här sättet jag menade. Här sitter jag nu med ögonen som två runda klot, de vill absolut inte stänga sig och börja sova. Efter att ha försökt somna i över två timmar så gav jag upp och satte mig här i köket med datorn. Vet inte om jag börjar komma in i en "sova dåligt" period igen pga all stress eller om det är mina vaknätter från i helgen som spökar ännu. Jag hade lite svårt att somna i går också men inte alls så här svårt och jag hade ju ändå klockan på nio i morse för att inte sova bort hela dagen. Suck!
.
Jag hoppas verkligen att sömnen inte börjar krångla, det har varit rätt så bra en lång tid nu, men för tillfället har jag en massa saker som "hänger" över mina axlar. Det är en massa saker som vi ska ha fixat på huset, man ska ge järnet på praktiken och vara fokuserad för att hinna ta in allt man lär sig och sen har jag det där arma examensarbetet som spökar i mina tankar. Sen är det alla andra saker till ännu, sånt som hör till vardagslivet och som man på intet sätt vill pruta på eftersom de ger en sådan livskvalitet.
.
Jag ser verkligen fram emot att få färdigt skolan, det börjar kännas nu att man har kämpat på utan nån längre paus i snart tre och ett halvt år. Om åtta och en halv vecka börjar mitt sista jullov. Efter det är det bara det "sista" av allt i skolan eftersom jag då startar det sista året. Ni kan aldrig tro hur mycket jag väntar på december 2012, då man förhoppningsvis får betyget i handen och kan titulera sig barnmorska. Nå, den som väntar på nåt gott...
.
Hoppas att ni sover gott åtminstone, här börjar jag snart fundera på vad jag ska ta till för huskur för att få min hjärna att varva ner så pass att jag får tag i någon sömn.

Ledig måndag

Min käre storebror som är en liten gnutta mera inkommen än jag på datagrejs hjälpte mig med bloggdesignen igår så nu såg den åtminstone ut som jag tänkte från farsgubbens dator, hoppas att också ni kan se den som den ska. Dock ser nu bakgrunden lite konstig ut när jag läser bloggen på vår dator. I don´t get it... Kan det vara skillnad på PC och Mac? Vi har ju en Macbook och på alla PC datorer jag kollat bloggen på har den sett konstig ut, men nu när den ser ut som den ska där så stämmer det inte helt på vår?! Hoppas ni kan läsa vad jag skriver i allafall för jag har en massa annat som jag måste lägga fokus på den kommande veckan så jag har inte tid att sätta någon energi på det här mera.
.
I dag har jag tänkt försöka mig på att få ut en massa skräp ur källaren. Vi får ärva lite klädförvaring och hjälpköksinredning av gubbens syster så nu har det problemet löst sig. Nu ska källaren alltså tömmas och skuras ren så det är bara att slänga in skåpen på sin rätta plats. Vågar jag börja se en ände på det hela snart? Sen ska gråa soffan flyttas ner till spisrummet också eftersom vi förhoppningsvis får med oss vår nya soffa från IKEA när vi åker till Tammerfors i helgen.
.
I lördags efter att jag sovit klart så aktiverade jag gubben till lite renovering i toan, så nu är alla listar på plats där, dörrkarmen ska målas ett varv och inredningen skruvas på plats, sen är det bara för svärfar att koppla vattnet så har vi äntligen en fungerande toalett här på övrevåningen. Ni kan ju gissa om den är efterlängtad.
.
Det är alltså ett som annat som ska ske den här veckan och med tanke på att gubben har möte i kväll, jag har två kvällsskiften på kommande och är bortbjuden på torsdag och vi åker på fredag vid 1-tiden så misstänker jag att man får pluta lite på nattsömnen de kommande dagarna. Men jag vill så gärna börja ha klart renoveringen nu, har ju dessutom EA som jag i sanning borde börja ägna mera tid åt, dead-line kommer emot obevekligt och jag känner att jag inte riktigt hinner med.
.
Bokade vår spa-weekend i helgen också, tyvärr var alla sviter redan bokade så vi fick "bara" ett Superior-room med infraröd bastu, men ska nu inte det duga åt två lantisar. ;) En skön vecka till er, hoppas att ni har lite överseende med en något knagglig blogguppdatering den kommande tiden.

Tyvärr

verkar den här bloggdesignen ha skurit sig helt. Jag kan inte förstå var felet ligger (för det kan ju aldrig hänga upp sig på mina eminenta kunskaper i dataprogrammering...) då den är helt ok på vår dator! På jobbet ser den fortfarande ut som jag beskrev tidigare. Vore intressant att veta varför den ser ut som mina kommentatorer beskriver. Jag ska försöka åtgärda problemet så snart som möjligt, men är nu inne på vaknatt 3/3 så det får vänta tills jag har livet på rätt köl igen. Hoppas ni inte får några värre migränattacker fram tills dess! ;)


Hmmm?

Hur ser bloggen ut på er dator efter att jag bytt bloggdesign? Här hemma på vår dator så ser den ut som jag har "tänkt". Bakgrunden är grå med någon typ av ornamentmönster och sedan går rubrikerna i en lite grå/rosaaktig färg. När jag kollade min blogg från jobbets dator i natt så var bakrunden helt enfärgat ljusgrå, nästan vit och uppe till vänster stod "Marikas blogg" med liten och kursiv stil. Dessutom var alla färger riktigt bleka så rubrikerna syntes knappt. När jag kom hem igen var jag ju tvungen att kolla om den ändrat under tiden jag jobbade men här hemma på vår dator ser den ut som "vanligt". Konstigt?!
.
Vore tacksam om nån kunde säga hur det ser ut från deras dator så jag vet...
.
Har annars sovit gott som bara den efter vaknatt 1/3 och nu tror jag vi ska ta en sväng till höstmarknaden i stan. Ifall nån undrar över vad det blev för kran till toan i går så kan jag säga att det starkaste argumentet vann, nämligen priset. De som såg ut som jag önskade låg runt 400 € och det kan jag nog bara drömma om, så det blev en "halvsnygg" från Prisma till ett humanare pris. Helt ok den också även om den nu inte går helt i den stil jag hade önskat. Man får rätta munnen (eller ögonen?) efter börsen. :)
.
Ha en bra helg, min kommer som sagt att gå i arbetets tecken!

Ingen drunknade

men ljudnivån i duschen var rätt så hög när Moah, Leon och Pontus tjöt i kapp, vissa lite mera fega än andra och andra gråter mest för att nån annan gör det. Jag tror Moah blev mest rädd för de nakna tanterna som stod i duschen när vi kom. :) Det gick bättre när vi skulle hem eftersom vi mutat med Mäcken. Visst var det så man skulle göra med barn, muta och hota eller minns jag fel? ;)
.
Nu sitter jag och väntar på min gubbesnubbe. Vi ska hämta lite lister och försöka komma överens om en kran till badrummet, vilket troligtvis inte blir det enklaste, få se vem av oss som får sin vilja igenom. Jag vill ju ha en kran som passar in i den gammaldags stil vi har, men gubben vägrar bestämt att köpa en kran som man måste vrida på två "skruvar" för att ställa in temperaturen på vattnet. Sen är man ju inte gjord av pengar heller så vi får se vart vår skrala kassa räcker.
.
Sen borde jag städa och bädda rent i sängen innan det är dags för nattskiftet. På tal om nattskiftet så hade det igen blivit något konstigt med mina skiften, jag vet inte om min förman sade fel nätter åt mig eller om jag fick något helt om bakfoten, men tydligen skulle jag vaka från fre-mån i stället för tors-sö som jag trodde, men nu hade någon blivit sjuk i från dagens nattskifte också, så det blir alltså tors-sönd som jag trodde från början. Tur att det redde upp sig innan jag kom till nattskiftet i allafall så jag eventuellt hade varit tvungen att åka hem igen än en gång. Nu kom gubben, nu blir det stan för vår del!

Omväxling förnöjer

som det så vackert heter. Försökte mig på att byta lite bloggdesign i går och eftersom jag är urusel och ännu sämre på sånt så har jag bara laddat ner en gratis design och nu önskar jag att någon som är mera smart på sånt här än jag kunde berätta för mig hur jag kunde få utbytt de två bilderna i headern mot några egna bilder? Helst ska denna person även kunna förklara detta så en stackars it-iqbefriad barnmorskestuderande förstår. :)
.
Jag hade en superbra dag på jobbet i går och hade jag vetat vad jag vet nu hade jag utan att tveka stannat en stund längre, men så är det med mitt jobb. Det är väldigt svårt att förutspå saker och ting.
.
I dag väntar simningen som jag nämnde tidigare, hoppas att vi lyckas hålla styr på alla yra barn (och yra morsor och mostrar/fastrar) och att ingen får några värre kallsupar. Alltid när det är tal om att fara till simhallen med barnen så ser jag liksom framför mig hur någon av dem rusar ut i simhallen från duschen innan man riktigt hinner med. I bästa fall har man ju i såfall åtminstone hunnit sätta på sig bikinin/baddräkten, innan man blir tvungen att rusa efter.. ;)
.
Efter i dag väntar tre nattskiften på rad, det ska bli roligt! Jag har ju dessutom redan planerat bort vartenda öre jag kommer att dra in på de nätterna. :) Det blir ju en kombinerad IKEA resa/Spa weekend nästa helg och jag ska äntligen utnyttja min vinst i Snellmans motionslotteri för år 2007... ;) Snacka om att ha svårt att komma till skott. Borde ta och boka rum nu innan det är för sent, misstänker det blir att pröva på att bo i svit.. hehe...
.
En skön torsdag till er alla!

Onsdag

I dag väntar ett roligt kvällsskifte eftersom jag vet att det åtminstone kommit 1 ny bebis om inte flera sedan jag var där sist! :) Jag vaknade i morse när gubben skulle upp till jobbet och det var nästan omöjligt att få tag i sömnen igen. Sen när det väl lyckades så sov jag ju alldeles för länge. Hade behövt hinna via butiken i dag för att fylla på vårt tomma kylskåp men det får jag försöka hinna med i morgon. Har ju fr.o.m. i morgon tre nattskiften på rad så det är väl lika bra att jag börjat svänga dygnet fel väg redan nu. Bara jag inte försover mig till simningen i morgon bara... :)
.
Bla, bla, bla... Tråkblogg med tråkinlägg. Hoppas på att det skulle hända nåt roligt här snart så jag får nåt mera intressant att dokumentera för eftervärlden. Hej med er!

VÄLDIGT intensiv tisdag!

Tänkte aldrig få tag på sömnen i går kväll, vid halv två låg jag ännu och skrev inköpslistor till nästa veckas IKEA tripp. Sen ringde klockan halv nio i morse och jag fick så lov att stiga upp och försöka ruska liv i min halvdöda kropp. SAtte mig i bilen och körde till Vasa (eller närmare bestämt Korsholm) där jag och min fina kompanjon Anette varvade EAarbete med diskussioner och barnskötsel. Strax före fyra var jag tvungen att åka hem igen för vår söta fadderdotter MOA blev hela 5 år i dag och hade kalas i kväll. Hon har väntat på och pratat om sin femårsdag ända sedan hon fyllde fyra så det var i sanning en efterlängtad dag. :)
.
SOm vanligt var jag ute i sista minuten med presentuppköp men efter ett fint tips från Moas mamma så blev det en eltandborste med prinsessor på, ett pussel och en påse med tuggummin. Tösen blev nöjd som bara den och det kändes bra att köpa en "vettig" present, jag är ingen höjdare när det gäller presenter, jag tycker bara om att få dom.. ;)
.
Det blev ingen sen kväll på kalaset för vår del eftersom gubben hade inbokat ett möte senare på kvällen, men det innebar ju att jag hann med lite hushållsarbete här hemma i stället, vilket det i sanning inte blivit för mycket av den senaste tiden, korgen med smutstvätt svämmar över och diskbänken var det inte mycket bättre ställt med. Men nu är det lite mera ordning på torpet igen, även om det nu troligtvis inte håller i sig så länge.
.
Avslutade dagen med en film, vår digibox börjar ha gjort sitt så man får ingen vidare tv-bild längre, så det är inget nöje att se på tv. Dock tror jag att det är lika bra, kanske man får mera gjort åt renoveringen då i stället? Jag har en lång lista med saker som behöver göras och ska försöka lägga den så att gubben ser den, men hur jag ska få honom att ta i riktigt på allvar och göra klart det lilla som är kvar är en annan femma.
.
Nu väntar jag bara på torsdag eftermiddag för då är det dags för en tur till simhallen med mina systrar, min svägerska och mina underbara syskonbarn! I morgon väntar kvällsskifte, hoppas att avdelningen hunnit fyllas med en massa goa bebisar tills dess! :) Godnatt!

Måndag

Jag tänkte först skriva Godmorgon, men sen konstaterade jag att det var minst sagt förmiddag redan och då fick det vara... I dag skulle jag ju egentligen vara ledig och ge mig på ett första försök till en kvalitativ innehållsanalysering av våra intervjuer till EA. Dock blev det lite upp och ner med mitt jobbande i helgen. När jag sista och slutligen kom mig till nattskiftet som jag blev inringd till så upptäcktes det att hon som jag skulle vikariera inte hade fått någon info om att de hittat en vikarie så hon kom likväl till nattskiftet. Även om jag hade fått lämna och jobba natt då jag redan hade blivit lovad det så tyckte jag att det kändes lite onödigt med tanke på att vi skulle ha varit 4 st och det inte var så många patienter in på avdelningen för tillfället. Så jag stack hem igen och dök i stället upp där på lördagsmorgonen som planerat. Dock hade jag ju missat fredagens kvällsskifte pga detta så nu är jag så illa tvungen att jobba in det i kväll för att mina timmar ska räcka till.  Jag har alltså inte så många timmar på mig att analysera som jag hade tänkt. I morgon ska jag till Vasa för att träffa Anette och så får vi se hur vi kommer vidare. Å hej, å hå!
.
Mitä muuta? Lördagskvällen? Sov som en stock i ett par timmar efter avslutat morgonskifte sedan drog vi till Kållby där mina sötnosar till syskonbarn befann sig. Tyvärr hann vi bara möta Kevin och Pontus i farten, de var på väg hem då vi kom, men de andra små gullungarna var där en liten stund längre. Jag fick (efter års väntan) äntligen spela Alias igen (och gissa vem som vann med solklar ledning, hrrrmm.... ;) ) Sen har jag stickelistickat lite på en av höstens beställningsmössor. Och konstaterat att mina mormorsrutor till Josefs filt inte var rätt virkade, jag har gjort för många lösa maskor mellan stolparna så det blev för stora hål emellan, tror jag ska göra ett nytt försök, kanske med nya färger. När vi drog hemåt från mina föräldrars där strax före elva på lördagskvällen var jag ju (tack vare mina timmar på soffan tidigare på kvällen) inte så särdeles trött så vi körde in till stan för att kolla lite hur det ser ut där nuförtiden. Vi kunde konstera att det inte ändrat nämnvärt på de senaste tio åren förutom att vi kände oss som några fossil där vi körde på "rundi". :P Vi konstaterade att de flesta andra i vår ålder nattat barnen för flera timmar sedan och troligtvis själva också sover vid det här laget. Vi tog en osthamburgarvända via "Mäcken" och sen körde vi hem.
.
Det blev en kort natt eftersom jag aldrig tänkte få tag i sömnen (än en gång tack vare min timmar på soffan tidigare på kvällen) och sen när klockan ringde för att vi skulle upp och till gudstjänst i Vasa så var det bara att masa sig upp och hoppa i duschen. En morgondusch fick mig att piggna till och när jag kommer upp igen och märker att gubben fortfarande ligger och drar sig börjar jag ju jaga på honom för att få honom att stiga upp. HAn fräser bara surt åt mig att "behöver du verkligen två timmar på dig för att ställa dig?" Ooops, jag hade visst ställt klockan på kvart före sex. FAIL! Försökte slänga mig ner i sängen igen och sova en timme till, men duschen hade fått mig så pass vaken att det var omöjligt att somna. Så med fyra timmars sömn i bagaget hoppade vi in i Mia och Hassis bil där strax efter åtta och åkte tur och retur till Vasa. Sen blev det bråttom hem också eftersom jag skulle till kvällskiftet. Där fick jag sköta underbart söta bebisar och få nytta av mina eminenta kunskaper inom amningshandledning, eller hur det nu var... :)
.
The best av allt är att Nina och Dantti varit till Luleå i helgen och troligtvis fått med sig RÄTT badrumsskåp åt oss! Gubben ska hämta det i kväll och sen blir det snart ett wc här på övrevåningen också ska vi hoppas. Det andra badrummskåpet ska vi ta med när vi åker till Tammerfors nästa veckas helg och då byter vi ut det till nåt annat i stället. Gubben har ju börjat prata om att vi skulle ta in på nåt badhotell den där helgen, vi får se hur det blir... :) En skön vecka till er alla!

Josef

Jag har tagit det rätt så lugnt i dag. Suttit och tittat på olika program från kanal 5 play och virkat mormorsrutor till en filt åt Josef. Om ni undrar vem Josef är så kan jag bara säga att det undrar jag också, men han har varit en del av våra liv de senaste månaderna. Det började med att vi pratade om barn en kväll när vi körde hemåt. Jag minns inte ens vart vi hade varit och hur vi kom in på ämnet men gubben tyckte bestämt att den dagen vi får en son så ska han heta Josef. Vi diskuterade lite namn och sen när jag kom hem så tänkte jag att jag skulle kolla upp om jag hittar nån sida på nätet där man kan se vad olika namn betyder eftersom jag tycker sånt är intressant.
.
Sagt och gjort, väl hemkommen så googlar jag på nåt i stil med "namn och betydelse" och får upp den här sidan. Man skulle alltså fylla i sina egna namn och sen så föreslog sidan ett namn på ens barn. Jag kunde ju förstås inte låta bli att testa och fyllde i våra namn. Gissa om jag tänkte trilla av stolen när namnet som sidan föreslog var just det - Josef! Sen visade det sig ytterligare att Josef har namnsdag på Davids födelsedag. Saken var alltså avgjord och nu pratar vi om Josef som om han redan fanns. Vilket han ju gör förstås, om än bara i våra drömmar.
.
Här är alltså början till Josefs filt. :)
.

Fredagmorgon!

Jag skulle egentligen ha kvällsskifte i kväll och morgonskifte i morgon, men nu hade jag fått erbjudande om att i stället ta ett nattskifte ( och få betalt.. ;) ) så det blir ändrade planer. Jag tycker ju om dessa nattskiften så för mig spelar det inte någon roll, man har ju lite mindre att göra dock på nätterna än på dagarna så man hinner ju nog lära sig mera på dagsskiftena, men å andra sidan får jag mycket större ansvar på nätterna då jag har hand om egna patienter, så det är fördelar och nackdelar med allt.
.
I går hade jag min lediga dag och naturligtvis fick jag ju inte gjort så värst mycket... Brödbakandet som jag filosoferade om att jag skulle börja med i mitt förra blogginlägg blev aldrig av och i stället fick jag rågbröd i massor av min kära mor. I går var Eva, Moah och Leon hit en sväng och förgyllde min dag och sedan blev det mest lite stickelistickande. Fick färdigt Soffis mössa och vantar och Leons halvfärdiga mössa.
.
På kvällen hade vi studiecirkel via Skype och efteråt blev vi bjudna till Hassi och Mias. Mia drog med mig på en skön kvällspromenad och förstås började det regna som om det hade betalt mitt under vår rutt, men det är smällar man får ta. Lite varma smörgåsar på det så reder allt upp sig. :)
.
Nu ska jag börja aktivera mig lite här hemma, kanske man hinner med ett och annat vettigt i dag nu då när man inte ska till jobbet redan halv tre. Man kan ju åtminstone hoppas. :) En skön fredag till er alla!

...

Jag har precis vaknat efter min andra vaknatt och njuter nu av känslan av att ha en hel ledig dag framför mig. Jag har lite planer på att eventuellt svänga ihop en bröddeg nu och hoppas att slutresultatet blir något bättre än sist jag bakade då jag brände upp två tredjedelar av resultatet. Sen lovade jag Soffi en massage i ett svagt ögonblick så det blir troligtvis i kväll om hon nu inte glömt bort det. :)
.
Igår var jag på Magnet-smyckes party hos min kära mor. Själv är jag ju skeptisk som bara den, men jag tänkte att eftersom de också är snygga så skadar det ju inte att prova, så jag köpte ett armband åt gubben som har så problem med sin axel och det ska bli intressant att se sen när armbandet väl kommer om det har någon effekt. Ni som inte känner till magnetsmycken kan läsa mera om dem här. (tyvärr på finska, här finns lite på svenska också).
.
Tack för fin respons på föregående inlägg, både i form av kommentarer och mail. I bland behöver man få ventilera sina tankar lite och då är detta ett tacksamt forum. :) Ha en bra onsdag alla fina läsare!

Måndag med varning för långt filosoferande

Vilken skön måndag! Började med en rejäl sovmorgon för att kompensera både hela förra veckans och även helgens knappa sömn. Sen har jag försökt vara liite duktig i allafall och skrivit praktikdagbok över min första vecka på BB praktiken, något jag annars brukar lämna till väldigt, väldigt sent, typ kvällen innan dokumenten ska vara inlämnade... Åt just en stadig brunch bestående av ägg och bacon och nu ska jag ta och rycka upp mig ordentligt och städa har jag tänkt. Vi hade planer på att få klart toan här uppe den här veckan men tyvärr hade våra privata IKEA uppköpare (gubbens syster och hennes man) fått med sig fel badrumsskåp så vi blir tvungna att byta ut det först innan vi kan färdigställa det hela. Dumt när två olika skåp heter samma namn!
.
Vi var ju barnvakter i helgen åt Kajsa och Herman och jag lyfter verkligen på hatten för alla småbarnsföräldrar. Nu var ju dessa små ungar inte speciellt svårskötta heller men för en som inte är van och inte har alla vardagsrutiner i en småbarnsfamilj så där på handens fem fingrar så var det inte utan att det var skönt att komma hem till sin egen lilla lugna vrå där man bara har sig själv (förutom gubben och hunden då) att rå om.
.
Jag har funderat lite på det där under den senaste tiden. Att jag som ofrivilligt barnlös kanske till viss del känner att jag "måste" gå omkring och vara mera eller mindre olycklig över min situation hela tiden, liksom "aktivt sörja" de barn jag inte fått. Som om jag borde skämmas över att säga att jag ändå trivs med hur jag har det, att det för det mesta är riktigt skönt att bara ha sig själv att rå om. Vi har varit gifta i över sju år och från allra första början har vi önskat att få barn, men av någon anledning som vi inte känner till så har det inte blivit så. Från att den första tiden/första året ha tänkt att jaha, det blir när det blir, så fick jag med åren en växande känsla av panik. Vad är det för fel? Varför händer inget? Var är vårt plus på stickan? Jag kom in i en ond cirkel där det enda som existerade i mitt liv var tankar om barn och barnlöshet och jag var avundsjuk och missunnsam på vänner och bekanta som fick barn mera eller mindre hur lätt som helst. För att sedan få dåligt samvete över att jag var just avundsjuk och missunnsam istället för att glädjas över andras lycka.
.
Småningom så har jag ändå funnit andra saker att fylla livet med, först skola, flytt både söderut och sedan tillbaka och under tiden kom plötsligt en hög med alldeles underbara syskonbarn som sakta har fyllt det stora hålet i mitt hjärta. Sen märkte jag en dag att jag har ett riktigt bra liv trots allt, att jag kan känna lycka trots att något stort saknas i mitt liv. Då får jag igen dåligt samvete för den sakens skull. För att jag är lycklig trots att jag inte har barn. För att jag njuter av tvåsamheten. För att jag tycker mig se andras dömande blickar och tankar, att de tycker att jag är en stor egoist som njuter att att bara behöver tänka på mig själv. För att jag är för bekväm av mig. För att jag ibland låter tanken snudda vid ytan, att jag kanske skulle kunna tänka mig att acceptera min situation, att jag inte kommer att få några barn.
.
Min dröm är naturligtvis att en dag få det där plusset på stickan, att en dag få kalla mig för mamma. Djupt där inne i mig så finns det ett hopp som ännu lever, jag är ju ändå inte lastgammal fast det i bland känns så. Vi har inte gjort några större utredningar ännu om varför vi inte fått barn, det har kommit andra saker som t.ex. skolan emellan. Därför har jag kanske ännu också det där hoppet, att det kanske bara är någon liten grej som enkelt kan åthjälpas och en vacker dag står jag där med en egen skrutt på armen. Samtidigt så fruktar jag lite för den dagen då det blir aktuellt att påbörja någon utredning. Orkar jag med den enorma känslomässiga rumba som det innebär? Orkar jag igen börja pendla mellan hopp och förtvivlan varje månad? Vad gör jag om det visar sig att jag faktiskt inte kan få barn, då tas ju defintivt allt hopp i från mig på en gång? Hjälper det då att jag i detta nu tycker att jag kan acceptera tanken på att inte få barn, hur är det sen efter att ha byggt upp hoppet igen? Blir fallet mycket större då eller har jag något att "falla tillbaka" på?
.
Jag har under årens lopp fått höra både ett och annat, både saker som verkat upplyftande och saker som får en att se mera eller mindre rött. Jag har hört småbarnsföräldrar som uppmuntrat oss att göra en massa saker, resa och leva livet innan vi får barn och det kan jag ju förstå att de tycker. Sen har jag hört nästan avundsjuka kommentarer om vårt resande, inte nu kanske, men för några år sedan när vi reste oftare. Jag minns speciellt en gång när jag fick en kommentar som tvingade mig att uppbåda all självbehärskning för att inte säga något i stil med att "Tror du inte jag skulle byta bort varenda en av våra resor om jag visste att jag skulle få ett barn i stället?!" Alla gånger man inte fått veta om någons graviditet förrän mycket senare än alla andra, bara för att de varit rädda att berätta det för en. Hur mycket mera har det inte sårat en än om man skulle ha fått känna sig delaktig i det hela! Man har känt det som om man som barnlös inte får vara med, som om det bara är något för andra gravida och mammor.
.
Ett utanförskap. Inte så mycket till en början kanske, men småningom när alla i samma ålder som en själv gifte sig, blev gravida, fick både ett, två och flera barn. Alla träffar där man som kvinnor diskuterar sina graviditeter, sina förlossningar, jämför sina barns utveckling osv. Den naturligaste sak i världen förstås! Det är ju dessa kvinnors vardag och något man har gemensamt. För ett par år sedan var alla dessa träffar väldigt jobbiga. Visst var det roligt att träffa alla vänner man inte träffar så ofta längre, men i vilken ända man än började samtalet så slutade det alltid med det ena och samma och då jag nu inte hade så mycket att komma med så satt jag till sist mera eller mindre tyst och lyssnade. Och kände hur mitt stora hål i hjärtat blev ännu lite större. Visst var det intressant till en viss del, jag är ju väldigt intresserad av just det här området, annars skulle jag aldrig utbilda mig till barnmorska, men det uppvägde aldrig känslan av att vara udda, att inte passa in. Lyckligtvis känns det inte på samma sätt längre. Tack vare min utbildning som ger mig teoretisk kunskap om det hela och mina underbara syskonbarn som jag får lära både ett och annat av vad gäller barn och deras utveckling så har jag ändå något att komma med, jag är mera delaktig. Och mitt hål i hjärtat är inte lika stort längre.
.
Sen ibland när jag besöker min syster och Kevin kommer emot mig med sina bruna ögon som lyser och med ett leende på läpparna sträcker upp armarna emot mig, när vi kramas hårt och han säger: "Mmmmmmm, ja e din dullevän" och man t.o.m. kan få en blöt puss om man har tur. De gångerna vet man att hur jobbigt det än skulle vara att vara mamma så skulle stunder som dessa uppväga allt annat i hela världen. Och jag är tacksam, tacksam över att jag fått så underbara syskonbarn, för att hela min familj är den bästa familjen i hela världen och att jag har möjligheten att på så nära håll få följa med mina syskonbarns uppväxt. Att jag får vara en del av den. Tacksam över att jag har fått världens bästa man som njuter med mig de dagar jag njuter av livet och håller om mig de dagar det är tungt. Tacksam över att jag har vänner i samma situation och vänner som vågar fråga hur jag har det utan att vara obekväma när jag faktiskt berättar hur jag har det. Tacksam över livet som gett mig så mycket. Jag har det bra. Hur har ni det?
.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort