Torsdag

sitter som vanligt i skolans datasal och väntar, det tycks vara det enda man gör i den här skolan. Blir galen på alla dessa pauser. I dag hade vi bara lektioner på förmiddagen och sedan två timmar från klockan tre! Vilket alltså betyder att man kommer att sitta här mellan tolv och tre och rulla tummarna. Vår grupp har suttit och svarvat i hop ett drama som vi skall ha på vårdvetenskapen, men det tog ju inte så värst många minuter, så nu har man inget att göra förutom att få tiden att gå alltså. Man kan ju alltid sitta och tänka på allt vad man kunde ha gjort där hemma under dom här timmarna.

I går morse så fick jag verkligen konstatera allt det här med språk inte är så lätt tydligen. I bussen hade de upp en affisch (stavas?) med reklam från tropiclandia, ett badhotell här i stan. På finska stod det  Tule Tropiclandian lämpöön rentoutumaan, alltså fritt översatt ungefär kom till tropiclandias värme och koppla av eller kom och koppla av till värmen i Tropiclandia eller hur man nu väljer att uttrycka sig. Det de hade översatt det med och som alltså stod tryckt stort över halva affischen var: Kom och koppla av värmen i Tropiclandia. Så jag antar att de har det för varmt där och svårt att få tag på någon som kunde reglera värmen? :-) Hade jag varit någon annanstans hade jag skrattat högt, men iddes inte skämma ut mig mitt i bussen.

Jag undrar vad jag skall hitta på för mat i kväll, kylskåpet är så tomt att det nästan ekar i det, var och handlade i förrgår, men fick ju inte så mycket med mig hem då jag var ensam och dessutom gick, jag tyckte det var tungt nog det jag skulle kånka hem då. Idag slutar jag dessutom inte förrän klockan fem och om jag inte hinner med bussen måste jag vänta ända till kvart före sex på nästa buss, så jag är i vilket fall som helst inte hemma särskilt tidigt idag, suck.... hoppas Kira inte får så tråkigt att hon river hela badrummet.

vad har jag mera att komma med då? inte direkt mycket måste jag erkänna, ska surfa runt lite i den fantastiska(?) cybervärlden ett tag innan jag söker mig till dagens sista lektion. Vi hörs, ha det gott!!
onsdag

idag hade jag sovmorgon. Jag hade inga lektioner på förmiddagen så jag steg upp i lugn och ro strax efter åtta och satte i gång med allt det som jag lämnat efter mig i flera dagar. Så innan jag sökte mig till skolan hade jag diskat undan hela berget med disk och dammsugit hela lägenheten. Läste igenom det jag skulle ha läst innan dagens lektioner och sedan sökte jag mig till bussen. Med mitt nyinförskaffade busskort i fickan! ;-)

Kom till skolan och satte mig i klassen tillsammans med ett par andra som kommit dit samtidigt, då tar en av dem plötsligt upp sin mobil och ser att hon fått ett meddelande om att eftermiddagens lektioner är inställda! Åu jee!! Då har man släpat sig till skolan i onödan alltså, man blir ju lite syrlig!! Fick ta skeden i vacker hand och gick upp till biblioteket för att låna nån anatomi bok. Jag måste börja fylla i kompendiet med "rörelseapparaten" alltså alla möjliga ben och muskler som man bara kan ha i kroppen. Har ett kompendium på 38 sidor och har jobbat på det flera timmar idag, gissa hur långt jag kommit - ynka 8 sidor! Kommer att ta en evighet innan jag är klar. Har beställt en anatomi och fysiologibok från adlibris men det tar väl ett par dagar innan jag får den. kostade endast 87,90 eller nåt sånt, man blir så glad....
Men vid finska bokhandeln kostade den 169 €! Snacka om att ta vinst ur den, huijja att sånt ens får förekomma!!!

I morgon har vi mikrobiologi, känns lite onödigt att vara med på de lektionerna, jag har ju några studieveckor mikrobiologi i bakfickan från förut så känns som lite upprepning, men det skall väl innötas innötas, innötas..
Börjar dessutom först halv tio, vilket betyder att jag kan ta bussen som går kl 9.10, så det bli sovmorgon i morgon också, inte illa!

Gubben kom hem "itid" i dag så jag satte honom i jobb direkt, :-) så nu är sängen tillbaks i sovrummet och äntligen har jag fått upp gardinerna där, känns mera hemtrevligt. Gubben har en STOOOR pafflåda att gå igenom ännu med en massa kontorsgrejor men sedan tror jag att det ska börja vara någotsånär. Har inte hört något om våran soffa ännu, de har ju ett par dagar på sig ännu om de ska hinna leverera den den här veckan men själv tycker jag att veckan börjar vara slut snart.

David fick böter IGEN igår. Jag var inte direkt glad kan jag meddela! Få se hur dyrt det blir den här gången, snart tar de väl körkortet av honom, blir värre då för en pendlare kan jag tänka mig. Han har ledigt nu på fredag så han skulle söka jobb då sa han, ska tro att det kommer nåt jobb småningom, inget vidare roligt för honom när dagarna blir så långa och inget vidare roligt för mig att vänta på honom kvällarna långa. Nej, nytt jobb blir det nog så fort som möjligt, annars blir det nog inte till nånting här i huset...

Nehepps, nu måste jag ta och fortsätta, har en massa ben och muskler oidentifierade! ;-)

Ha det gott!!!

Ps. Skink-Sofia - klart att ni ska koma hiid, int borda ja ha naana än dähä vaanli plågona jär så... :-) Ds.

Blind!!

Gissa var fickkniven låg?

MITT på skrivbordet - alltså MITT framför ögonen på mig där jag satt och bloggade i godan ro.

Hittade den nu när jag tänkte att jag skulle reda upp lite i röran ifall nu nån skulle ta mig på orden och sticka sig in på visit! ;-)

Liiite duktigare än i går...

Jag har ju för det första stigit upp klockan 6 i morse, inte illa va? Sen har jag varit till skolan, fixat lite böcker som jag behöver till tenten i folkhälsa och miljö, fixat mitt busskort (äntligen), handlat och nu håller jag på att fixa till lite mat. Ska göra två stora salta pajer så behöver jag inte göra annat än värma upp dom imorgon! Inte lat, neeejdå inte alls...

Lite "onödigt" har jag ju förstås också hunnit med, som typ kolla vad det finns för möjligheter att rida lektion i Vasa, rätt så dyrt måste jag erkänna, men oj, oj, oj vad det skulle locka!!!  Har ju inte ridit regelbundet på flera år fast vi har hästar därhemma, de börjar båda vara så gamla vid det här laget att de inte är några ridhästar mera, de lever bara sin pensionärstillvaro i hagen.
Så nu drömmer jag om fartfyllda galopper, att få flyga över höga hinder och varför inte en sakta ridtur i skogen en vacker höstdag? Jag vill, jag vill, jag vill!!!! Man får väl allt man vill?
Så då återstår ju bara att:
1. Övertala gubben om att jag måste få böra rida. Ser redan hans min framför mig
2. Ta kontakt med ridskolan. Inte min grej, det där med att ta kontakt... :-(
3. Råna en bank eller två för att ha råd. Eller kanske man skulle börja med en R-kiosk eller nåt?

Så kanske småningom??

På tal om att ta på nerverna så hittar jag inte min konservöppnare. Den har på nåt vis kommit bort vid flytten och det är inte det enklaste att öppna konservburkar utan just en konservöppnare. Morr!!! Försök själva får ni se. Har även sökt febrilt efter gubbens fickkniv som borde ha en "inbyggd" konservöppnare men trots att jag retat mig på den de senaste dagarna eftersom den varit ivägen överallt i lägenheten, så är den ju förstås omöjlig att få syn på nu när jag skulle behöva den. Just typiskt! Gubben är och fixar nåt  på båten så jag vet inte när han kommer hem, han skulle äta hos sina föräldrars i allafall. Han är ju inte den där snabbaste typen så jag antar att det räcker en god stund innan han är hemma i vilket fall som helst. Så jag hinner nog vara stressad över den bortsprungna konservöppnaren ett bra tag till inann han kommer hem och (naturligtvis) har kniven i jackfickan eller på nåt annat udda ställe där man inte skulle komma sig för att söka ens.

Nåja, färdigt morrat för den här gången, nu ska jag och öppna en tonfiskburk med god vilja och milt våld, ni kan ju hålla tummarna för att jag inte har sönder nåt annat på samma gång, typ hela köket eller mig själv eller nåt!

Tycker annars att alla som känner sig ens det minsta träffade ska ta och börja söka sig hit. VI har haft ganska tunt med gäster må jag säga!!! Fy skäms!! Själv är man ju såååå duktig på att besöka andra, eller??
Vi borde ju få våran soffa den här veckan så då har vi ju t.o.m. någonstans att parkera er när ni kommer! :-)
Öppen inbjudan!!


Ha det gott, nu bränner jag snart min paj!

Ännu en tidig morgon i skolan

har bara printat ut en massa föreläsningsmaterial samt en anatomi ordlista på x antal sidor, printern går varm kan jag lova! 

Gårdagen då? Jag gjorde - precis det - INGENTING!!!!

Jag visste ju att jag borde ha gjort en massa, men jag är hopplös när det gäller att komma igång, speciellt om jag är ensam, det är fullständigt omöjligt! Läste ut tre av mina böcker, så mina ögon orkar antagligen inte med mycket läsande i dag, borde ju läsa på till morgondagens "Vårdens grunder".

Nåja, har bestämt mig för att idag ska jag vara riktigt duktig i stället! :-) Håll tummarna för att det lyckas, haha!!

Nåja, nu ska jag börja aktivera mig! Ha det gott!! 

Ledig måndag

hur skönt som helst att vara ledig i dag, känner mig lite upp och ner ännu efter helgens resa. Jag har ännu inte orkat göra något vettigt, varit ute med Kira förstås men annars har jag bara läst ut den första av mina nya böcker och surfat runt lite i cybervärlden. Borde ge mig själv en stor spark i ändan och röja upp i sovrummet, vi har ännu inte flyttat tillbaks sängen från vardagsrummet, en massa annat har kommit före på prioriteringslistan. Men nu är det ju v.44 och vi borde få våran soffa den här veckan så då borde man ju ha undan sängen tills den kommer. Annars blir det mera än lovligt trångt i vardagsrummet!

Hemresan gick bra, även om min rygg och min stackars bak nästan dog innan vi var ända i Vasa. Vi hamnade dessutom att nitbromsa för en älg som tyckte att han hade förkörsrätt när han korsade riksåttan. Usch för dessa älgar i mörkret!

Kira hade haft det så bra vid Dantti o Ninas och det var ju också skönt att höra. När vi var på väg till Vasa efter att vi hämtat Kira så ringde Moa åt David, hon hade märkt att Kira inte var med när de åkte hem från fammos o faffas, stackarn! Inte lätt för en tvååring att förstå att Kira bara ska vara där två tre dagar och sedan komma hem med oss till Vasa igen, hon trodde väl att hon hade fått en egen hund.

Nej, nu har jag verkligen inte tid att sitta här längre, om gubben kommer hem och märker att jag inte gjort ett dugg på hela dagen trots att jag varit ledig så har jag på känn att han inte blir så glad. (vilket inte jag heller skulle bli om det var ombytta roller) Så jag får väl ge mig själv den där välbehövliga sparken och lyfta arslet ur stolen. Vet ju själv hur mycket bättre jag mår om det är lite mera ordning och reda, kaos gör mig irriterad, trött och till en plåga för min omgivning. (läs: gubben :-)  ) 

Nåja, avrundar så här osmidigt och ber er ha det så gott tills nästa gång! :-)

Sweden

Sitter på hotellrummet och surfar för fulla muggar.
Hitresan gick bra, även om jag var trött, sov en stund där före Uleåborg, men som bekant är det inte det bekvämaste sättet att sova på så det är lika bra att hålla sig vaken.

Var en snabb visit till Siggi o Melas på kvällen och styrde sedan kosan mot hotellet.

Efter en god natts sömn så åt vi hotellfrukost ( mums ;-) ) och sedan åkte vi till ett stort loppis som de ordnar här i Luleå den här helgen. Var otroligt mycket folk där, många finlandssvenskar/finnar också, så vi fick stå ganska länge och köa innan vi slapp in. När vi stod där i kön så såg jag bakhuvudet av en man som stod några meter längre fram i kön och tänkte för mig själv att han såg precis ut som Jimmy ( syrrans man).  Strax därefter svängde mannen som stod framför honom sig om och då såg jag att det var Jimmys farsa. Slog i hop två och två och fick det till fyra så jag sträckte på mig lite och visst såg jag syrrans röda hår över folkmängden. Kilade fram och skrämde halvt livet ur Jimmy när jag frågade vad de riktigt gör i Luleå. De visste inte att vi skulle hit och vi visste inte att de skulle hit så det var verkligen en överraskning. Så jag fick ju se Kevin i allafall den här helgen, bara det blir man ju glad av!! :-)

Gick senare en vända på stan, men jag var inte på nåt vidare shoppinghumör så det blev bara lite böcker, närmare bestämt fyra stycken.. ;-) Så nu har jag att göra några dagar framöver, även om jag borde läsa skolbäcker och inte romaner! ;-) Sen var vi på barnkalas, där var det fullt hus. Många släktingar och vänner som ville fira töserna små! Melas pappa hade bakat supergoda tårtor! Så Mela, vi kommer nog på flera kalas! ;-)

Senare på kvällen blev det hämtpizza, ännu mera supergott! Har inte ätit nån pizza i Finland som ens kommit i närheten av de pizzor vi ätit när vi varit hit till Sverige, man kanske borde flytta hit? Om inte för annat så för deras goda pizzor! Nä, skämt åsido, vill inte flytta nånstans på myyyyycket, myyyycket länge!

Nu är vi tillbaka på hotellet, känner mig lagom mätt och trött så nu blir det nog att söka sig i säng, i morgon är det hemfärd som gäller, och eventuellt en vända via IKEA, man ska ju dessutom längre söderut än vanligt då man ska ända till Vasa, så jag gissar att min ända så gott som ger upp kontraktet innan vi är hemma! Så ska vi ju hämta Kira också, de har inte ringt ännu så jag antar att det gått bra, hoppas det i allafall!

Nu får det räcka för det här gången, ha det gött! :-) Godnatt!! 

Packat och klart!

Är ett reseprogram och inte alls situationen hos oss just nu!
Nämnde jag att klockan är tjugo före elva och att vi skall upp SENAST klockan fem i morgon? Senast halv sex borde vi starta, och senast då borde allt vara packat och klart, hmm?!?

Måste skriva upp att David har DISKAT idag, ifall jag skulle glömma bort att han faktiskt gjort NÅT vettigt här hemma den här veckan! ;-) Nåja, jag har lovat mig själv att inte vara för krävande så länge han pendlar, straff nog att tvingas sitta i bilen tre timmar om dagen.

Dantti och Nina är snälla och ställer upp som hundvakt i helgen! Ni kan hålla tummarna för att det går bra och att Kira fortsätter i samma goda bana och inte lägger några små överraskningar åt dem på golvet. Moa blir säkert mera än nöjd om hon får tillbringa några dagar med Kira kan jag tänka mig!

I dag skulle jag och skaffa mig ett busskort, har varit så lat innan att jag inte orkat, men när jag började räkna igenom vad det faktiskt kostar per gång och hur mycket jag skulle spara in om jag skaffade mig ett busskort så var det färdigt funderat. Men när jag kom till Vasa Lokaltrafiks kontor som skulle finnas i Rewell Center så stod det en lapp på dörren att de flyttat och sedan deras nya adress. Jag är ju dock inte den mest välorienterade Vasabon ännu så jag hade inte riktigt på klart var det nya stället var så jag sket i det (får man skriva så? ;-) ) och gick till Gros (bokhandeln) för att hämta ut min Vård och Välbefinnande bok. (=-50€ i min plånbok :-( ) Sedan for jag hem och fixade lite mat åt gubben som aldrig tänkte dyka upp. Visade sig sedan i kväll när jag tog fram kartan och kollade att att Lokaltrafikens kontor fanns några meter från bokhandeln, vilket betyder att jag gick där förbi utan att veta om det. Och att kolla i gathörnet vad gatan hette var tydligen för tungt. :-(  Så nu får jag hämta ut mitt busskort på måndag i stället, men det spelar nu inte någon större roll eftersom jag ändå är ledig då. Tror jag skall passa på att shoppa lite till mig själv då, hittade lite varmare tröjor vid HM i dag, jag håller på att frysa ihjäl i skolan, det kan ju inte vara ens 20 grader i klassrummen.

Var och inhandlade lite presenter åt Engla-Li och lilla Maja, alltid lika kul att köpa saker åt barn, man önskar att man vore barn på nytt och hade pengar att köpa sig allt man ville ha när man var liten! ;-)  Ska inte avslöja mera om vad det blev ännu, ska hålla Mela lite på sträckbänken, haha! ;-)

Har också hunnit vara på bibelstudium till Biblion, var första gången jag var dit "på riktigt" när det var bs, har bara följt med några gånger via datorn förut. Det var intressant och lärorikt, jag hoppas att jag har tid att vara med i fortsättningen också, får försöka planera in skolarbetet till de andra kvällarna i veckan, dygnet har ju 24 timmar, så nog ska det väl gå ihop! :-)

Nu har det här redan blivit ett par metrar längre än jag tänkt mig så nu får vi nog avrunda, klockan har hunnit bli elva - dvs. väckning om mindre än 6 timmar, någon som vill byta? ;-)

Godnatt!!

Vet inte när jag hinner uppdatera då vi är borta men senast på måndag - jag lovar! :-) Ha det gott!!

Klockan är 7.42

och jag sitter i skolan!

Denna stads underbara busstider innebär att om jag börjar klockan 8.15, vilket jag ju gör i dag så måste jag ta den buss som avgår klockan 7.10. Vilket innebär att jag befinner mig i skolan klockan 7.25, alltså endast 50 minuter innan min föreläsning börjar, avundsjuk någon?
Kändes konstigt att komma hit i morse, så gott som hela skolan är mörk, inga lampor tända och än så länge har jag inte sett till en enda kotte. Nu hör jag faktiskt ljudet av någon som går, så jag är kanske inte ensam ändå..

I går kväll var jag väääldigt lat. Orkade bara fixa mat och diska, sen satt jag och hängde resten av kvällen. Tittade på två filmer, den ena var hur dålig som helst, den andra helt ok. Man fick ju fördrivit tiden i allafall!

I kväll måste jag packa inför Sverigeresan, åker norrut samtidigt som gubben i morgon (kl 5.30 GÄÄÄÄÄÄSP!!) och på eftermiddagen nångång så fortsätter vi ännu längre, ännu längre och ännu längre norrut, plockar upp Malin och Nicki nånstans på vägen och kör så det ryker tills vi är i Luleå. Ser framemot hotellfrukosten... ;-P Sen ska det ju bli roligt att träffa S, M, E-L o M också, inte att förglömma! Blir väl sjudundrande barnkalas på lördag, eller hur Mela? :-)
Har inte fixat nån skötare åt Kira ännu, nån frivillig? ;-) Annars får hon säkert vara vid mina föräldrars, dom brukar inte vara omöjliga...

Nu ska jag surfa vidare, ha det gott!!

En snabb blogg

sitter i skolans datasal, har jobbat en stund med vårt grupparbete och nu ska jag snart söka mig hemåt, man har ju lite busstider att passa, vill inte missa bussen för då hamnar jag att vänta en hel timme på nästa buss, och min skolväska är alltför tung för att jag ska orka gå dom fem kilometrarna hem.

Igår var vi och förhandsröstade i kommunalvalet, är så dumt att vi skulle rösta i Pedersöre fastän vi flyttat till Vasa och så är vi ju inte hemma på söndag utan troligtvis i Sverige då så vi skulle hur som helst inte ha haft möjlighet att rösta då. Men nu är det gjort så då har man väl uppfyllt sin samhälleliga plikt för den här gången!

Var även på Spice Ice och åt en smarrig glass och sen gick vi och tittade runt oss lite vid Anttila, jag blir galen när jag ser att dom börjat dra fram alla möjliga julsaker redan, det är ju mera än två månader till jul ännu! Lugna ner er för allt i världen, undra på att folk är stressade i dagens läge, snart skall man väl börja planera julmiddagen två veckor efter midsommar, huvva!!

Nu hinner jag inte mera, ska ha printat ut lite material inför morgondagen så vi avrundar så här smidigt, ha de gott!!

Tillbaka i skolan

Efter att ha varit ledig i nästan två veckor. Fick ingen bra början, trodde att vi började nio ända tills jag kollade mitt schema och såg att vi började klockan åtta, och då hade jag redan missat bussen. Just typiskt mig! Som tur fick jag tag i en klasskompis som jag kunde åka snålskjuts med, annars hade jag varit tvungen att ta en senare buss och komma lite försent och det hade inte varit så roligt.

I dag började vi med en ny kurs, anatomi, så nu blir det att plugga latin i några veckor framöver. Beställde en anatomi och fysiologi bok i dag som kostar över 80€! Vet inte hur dyr den blir sist och slutligen eftersom vi gjorde en beställning tillsammans alla i klassen som skulle ha den och några andra skulle gå till bokhandeln idag och beställa den. Borde dessutom hämta ut en annan bok som jag beställt som heter vård och välbefinnande eller nåt liknande, ännu en 50 € som flyger sin kos, tur att man är en rik studerande.. :-(

Har varit till biblioteket och lånat en bok och några facktidskrifter för ett arbete som ska inlämnat nästa tisdag, men jag har tänkt vara duktig redan i kväll och göra klart så långt jag orkar och hinner, för jag vill helst ha klart det innan helgen så jag kan slappa då! ;-) Är egentligen ett grupparbete, men det är så svårt att hitta tid att göra dom här uppgifterna tillsammans så vi brukar ganska långt arbeta självständigt och sedan sammanställa våra arbeten till ett, som naturligtvis blir superbra - eller?

Har hållit på med att röja upp lite här hemma, är som värsta bombnedslaget i hela lägenheten, problemet är bara att jag inte har någonstans att stoppa undan alla saker, alla mina skåp och garderober börjar bli mer än överfulla vid det här laget. Har gått igenom mina tupperware burkar och skålar och sånt och gallrat ur så nu åker en hel påse med plastbyttor ner i källarförrådet, de kan ju vara bra att ha nån gång men de är inga sådana som man har i dagligt bruk så de fick ge rum för viktigare grejor. Om gubben bara röjde upp efter sig allt det som lämnade när han målade vårt sovrum så kunde vi kanske få det lite mysigare så småningom.

I morse blev jag ju sen som jag redan skrev så jag hann inte ens gå ut med Kira, jag satte henne i badrummet där hon skall vara på dagarna och tänkte att jag får skylla mig själv och torka efter henne när jag kommer hem. Men när jag kommer hem och öppnar dörren till lägenheten kommer en glad liten vovve rusande emot mig. Det är andra gången det händer nu så jag fick bara konstatera att hon har listat ut hur hon skall öppna dörren till badrummet, så jag får nog glömma att kunna stänga in henne på dagarna. Får väl bara se till att jag inte har fram något som hon kan tugga sönder. Men hon har iofs aldrig varit den typen som tuggat sönder så mycket. Nån enstaka mattkant när hon var liten och så sina tuggleksaker förstås, men annars har inte mycket fallit henne i smaken. Jag gick och sökte i hela lägenheten när jag kom hem för att se om hon uträttat sina behov nånstans men hon hade orkat hålla sig ända tills jag kom hem, duktig gumma! ;-)

Nu ska jag surfa runt lite innan jag börjar fixa mat åt gubben. Ha de gott!!

Trött ( som vanligt )

har inte blivit nåt bloggande i helgen, så tydligen är jag inte så beroende ändå! ;-)

Fredag var jag i jobb från morgonkvisten, när vi slutade for jag med min kusin för att hälsa på min syster yster Eva. Hon har världens bekvämaste soffa, jag kunde knappt slita mig från den, men som tur bjöd hon på några smarriga wienerbröd, så då fick jag nog upp ändan.

Senare kom gubben och hämtade mig, vi for och hälsade på mina svärföräldrar. Vi var inte så länge där eftersom vi hade Kira vid mammas och pappas och skulle köra hem till Vasa ännu på kvällen. Dessutom skulle Davids föräldrar till Sverige, så de skullle starta på lördagsmorgonen och behövde lite tid för packande och ställande och sånt..

På lördagsmorgonen vaknade jag av att Kira stod på mig och slickade mig i ansiktet, hon ville ut! Smart som jag är (?) svängde jag mig om och knuffade över henne på gubben som steg upp och for ut med henne medan jag låg och drog mig en stund till. Sen gjorde David frukost åt mig, och det måste jag verkligen dokumentera för eftervärlden för det har inte hänt sig allför många gånger under de drygt fyra år vi varit gifta! ;-) 

På förmiddagen ringde Davids bror som bor i Sverige och bjöd oss dit nästa helg, då de har kalas för sina flickor som fyller tre (23.10) och 1 (11.11) år. Så mycket möjligt blir det väl en tripp till Luleå inkommande veckoslut. Hoppas att jag får undan alla skolarbeten tills dess, annars kommer jag inte att kunna slappna av och njuta av resan.

Vi fick målat vårt sovrum, blev nu inte riktigt som jag tänkt mig, men bättre än innan så det får så lov att duga, det är ju ändå inte vi som äger lokalen. Men här luktar så mycket målarfärg ännu så det blir nog åtminstone en natt till i vardagsrummet. Huvudsaken är dock att jag får sova i min egen säng, det bästa jag vet! ;-)

Söndagen var en lång dag, steg upp klockan åtta, var på gudstjänst och skulle sedan och äta. Vi, Hassi o Mia och Klas-Erik stuvade in oss i Klas-Eriks bil och åkte till ABC för att äta nåt gott. Men när vi svängde in på parkeringsplatsen och skulle parkera var olyckan framme och en kvinna som backade ut från sin parkeringsplats svängde så snett att hon backade rakt i oss. Så där stod vi och frös och väntade på polisen som aldrig tycktes komma, för att vi skulle komma oss in och äta. Men ingen blev ju skadad, det var huvudsaken. Blev lite plåtskador på hennes bil men bara nån reva i kofångaren på Klas-Eriks bil.
Efteråt for jag och Mia till våran stökiga lägenhet och fördrev tiden till klockan fyra då jag och gubben skulle söka oss norrut för att närvara vid Kevins dop.

Dopet gick hur bra som helst, Kevin var så tyst och snäll som en sån liten kille bara kan vara. Efter dopet var vi på kaffe till Sara och Jimmys och senare på kvällen var vi och hälsade på våran Moa och hennes föräldrar. Ljuvliga unge! Hon är för kul att vara med, har börjat prata så mycket på sista tiden, orden bara sprutar ur munnen på henne, ibland hänger man inte riktigt med, varken den som lyssnar eller hon själv.. ;-)

Sökte oss "hemåt" (till mina föräldrars) sent om sider och sov en alldeles för kort natt. Idag har vi varit i jobb och efteråt var jag på stan med mamma och Sonja. Hittade en matta till vår hall och ett par stövlar åt mig. Brukar sällan köpa skor, speciellt inte stövlar eftersom mina otroligt tjocka vader gör det så gott som omöjligt för mig at få på mig skor med högre skaft än ca 10 cm. Men dom jag köpte nu var så fiffiga att dom "töjdes ut" när man satte i benet så dom passade perfekt för en gångs skull!

Nu har vi äntligen kommit oss hem och jag hoppas att jag inte behöver sitta i nån bil innan fredagen, tycker jag har suttit mitt nu för en stund! Ska faktist ta och bada bastu, blir premiärbad för min del, gubben har redan bastat hur många gånger som helst, blir väl ändring på det sen när vi får elräkningen... ;-)  Sen ska vi väl börja ta natt, är ju tidig väckning i morgon också!

Ha det gott!!


Hemma igen

Nu har vi äntligen landat i Finland igen. Har varit och hämtat Kira och jag vet inte vem av oss om var gladast, David bara morrade hon åt till först när hon såg honom genom fönstret, hon tyckte väl att han var för mörk så hon kände inte igen honom! :-)

Nu är vi här vid mina föräldrars och här skall vi stanna över natten, ska i jobb båda två i morgon nämligen så på det viset slipper vi en körning åtm. Blir troligtvis jobb för mig på måndag också om nu inget drastiskt inträffar.

Summa sumarum så har vi haft en underbar vecka, tiden har ju gått väl snabbt som alltid men vi har i allafall fått vila upp oss och tankat energiförrådet som var långt på minus efter den sista tidens hallå med allt från skolstart till husförsäljning och flyttstress.

Ska uppdatera med lite foton i ett senare skede när vi är hemma på vår egen dator, har dock varit lite lat med att fota den här resan måste jag erkänna.

Nu måste jag sluta, har annat att göra. Grattis åtminstone till lillbrorsan, minstingen vid oss som fyller hela 18 idag!!! :-)

Ha det gott!

Brännmärkt

ja, det är sant, gubben har brännmärkt mig.. :-(
Ska sanningen fram sa var det jag som slängde handen rakt pa hans cigg, gissa om det sved i fingret, det svider ännu, fast det börjar bli bra länge sen nu.

Dagen har förflutit pa dylikt sätt som de tidigare. Ätit supergott morgonmal, solat hela langa dagen, den värsta brännan börjar vara över nu, kanske man kan hoppas pa att hinna fa liite färg iallafall, har ju ännu morgondagen pa oss.

I kväll var vi igen till Puerto Rico, at wienerschnitzel och gick en golfrunda. Minigolf alltsa.. :-) Tog en annan bana den här gangen, inte lika snygg men den fick duga. Ett norskt par framför oss tyckte vi var saaa bra, de menade att vi maste nog ha tränat mycket. Hon trodde inte det var sant när David sa att det var andra gangen vi spelade.. :-)
Och by the way - jag vann igen! ;-)

Sen brännmärkte jag mig och da var det roliga över, nu ska jag bara surfa lite och sedan ga till rummet och tycka lite synd om mitt finger, läsa lite i min bok och ta natten, i morgon är det sista morgonmalet (snyft) för pa torsdagsmorgonen maste vi starta 3.25!!! fran hotellet, fatta hur tidigt det är! Det stod nog nagot om att man fick ett litet morgonmal i restaurangen om man var tvungen att lämna hotellet innan klockan 8, men inte är man ju sa värst sugen pa morgonmal klockan tre pa natten, inte jag i allafall. Far äta nat pa flygplatsen eller flyget, nog ska vi väl klara oss.

naja vi ska hoppas pa vackert väder i morgon med, sa ska det väl inte ga nagon nöd pa oss!

Ha det gott!

Bränna

jag har hittat ett sätt att skriva ä! :-)

Fortfarande soligt och varmt, har bränt oss lite här och där, men inget vi inte överlever.
Har mest bara legat pa stranden och stekt oss. Igar var vi ocksa in till Puerto Rico pa en matbit till Mcdonalds. Exotiskt eller hur? ;-) Sedan spelade vi minigolf, det var hur kul som helst, och gissa vem som vann?! Marika!! Kan inte hjälpas, är man tävlingsinriktad sa är man, tur att gubben fattar hur knäpp jag när det gäller "tävling" av vilket slag det vara ma.

Nu har vi bara tva dagar kvar pa oss att ta det sista ur solen här nere. Känns som om jag accepterat det faktum att jag inte blir brun den här gangen heller, bränner mig lite och sa är jag lika likblek om nan dag bara.

Saknar min vovve. Fick ett bildmeddelande av min morbror i dag, och hon ser nog ut att ha det fint där, hon vill  väl inte komma hem till varan lägenhet efter den här veckan ;-)

Nu far det räcka, tiden rinner ut!

Ciao!


dag nr 2 pa gran canaria

annu en dag med stralande sol har forflutit. Vi somnade tidigt i gar kvall sa vi steg upp redan tjugo over sju i morse, sa nar restaurangen oppnade kl 8 stod vi dar som utsvultna vargar..
At ett lika gott morgonmal (hur ska man kunna aterga till att fixa frukosten sjalv efter denna lyxfrukost ;-) ) och sedan tog vi oss ner till stranden. Det ar jattebergigt har sa det ar mycket backar att ga upp och ner i, traning sa det heter duga!

Solen hade inte annu hunnit over bergstopparna, men smaningom dok hon upp och da var vi beredda, lag och stekte oss bast vi orkade till klockan tre, sedan tyckte jag att det fick racka, man ar ju inte sa van med solen annu. Gubben skulle ju forstas fortsatt som vanligt, men jag sa att jag orkar inte lyssna pa hans gnall sedan nar han brant sig sa han fick sa lov att komma upp han ocksa.
Kopte baguetter och palagg i spar-butiken vi hittat har och gjorde oss varsin rejal smorgas, jattegott efter en dag pa stranden!

Nu i kvall har vi varit gaande till Puerto Rico, det gar en alldeles andlost vacker gangvag langs klippvaggen mot havet, hela vagen fran Amadores till Puerto Rico. En ordentlig promenad det ocksa, backigt och bergigt!
Vi at gott pa en restaurang och sokte oss sedan tillbaka samma vag. Har utanfor hotellet (i den sista branta backen) rakade vi pa ett trevligt aldre par fran Trondheim i Norge. Det ar tungt redan for oss att ga i backarna, sa hur ska det inte vara for dom som ar aldre?

Naja.. Nu sitter vi har da i lobbyn och surfar, min kopta internettid haller pa att ta slut sa jag far val avrunda har, blir att ta kvallen sa att man orkar pressa i solen hela morgondan med!

Ha det sa gott!

Hola!

har pa gran canaria har vi det alldeles fortraffligt! Hotellet ar superfint, absolut det basta vi varit pa hittills. Vart rum ar hur stort som helst med en sang som ar sakert tva meter bred, balkong med havsutsikt och ett jattesnyggt badrum. For att inte namna hotellfrukosten, gubben tankte aldrig sluta ata. Det fanns ju bord efter bord fullproppat med lackerheter, jag lyfter verkligen pa hatten, de har verkligen klass har! ;-) Stallet kan verkligen rekommenderas, atminstone allt vi sett hittills.

Vi har egenligen inte varit ute fran hotellomradet annu, har legat och halvsovit och lost korsord vid poolen, iddes inte sola sa lange idag sa man fullstandigt branner upp sig forsta dagen, kanns ju lite onodigt. Vi skulle soka oss mot rummet men da holl de pa att stada dar sa vi lat dom stada ifred och for till receptionen istallet, man kan ju alltid blogga lite! ;-)

Gubben vill att vi ska fraga vad det kostar att ha all inclusive, men jag har pa kann att det ar sviindyrt, och sa tycker jag ju att det ar lite trakigt att bara ata pa hotellet, man vill ju se lite annat ocksa!

Vadret idag har varit ratt sa bra, ganska mulet pa morgonen/formiddagen, men sedan redde det upp sig och nu har solen stralat sa mycket hon bara orkat. Svala vindpustar haller ner hettan, sa det ar bara att ligga och njuta!

Nu ska jag hinna kolla aftonbladet lite ocksa, och dessutom ar det ju tyngre for er att lasa nar det inte ar nagra prickar pa a, a och o.. ;-)

Ha de gott, for det har vi!! :-)


Bored

varför måste man ha sååååå långa luncher i den här skolan, jag menar - en och en halv timme!
Kunde man inte börja liite tidigare och få åka hem förr i stället, känns meningslöst att sitta på datorn och försöka fördriva tiden med allt möjligt.

Kira åkte med gubben i morse, så nu ser jag henne inte mer förrän vi kommer hem från resan, jag saknar henne redan, undrar hur jag ska klara mig hela veckan!?

Undrar om jag borde ta itu med packandet idag, jag är hopplös med packande, jämt ute i sista minuten. Visst ser jag över så jag har tvättat allt jag vill ha med och så men själva kappsäckspackandet brukar jag inte orka göra förrän tidigast kvällen innan. I morgon är jag ju dessutom ledig hela dan innan vi åker så jag har ju gott med tid, eller? ;-)

Nu hinner jag inte skriva längre, måste hinna kolla väderleksprognoserna för de närmaste dygnen.. ;-)

Ha det fint!

I´m not too good

at being lonely.

har varit ensam hela långa dan och nu verkar det bli så sent för gubben att han troligen sover över antingen vid mina eller hans föräldrars. Han skulle höra av sig när han visste säkert, sa han men klockan är redan nio och inte ett ljud ännu så jag antar att han inte kommer hem i kväll.

Har inte gjort ett dugg, nåja, tvättat lite, men det räknas inte.
Promenerat ännu fler vändor med hunden men det räknas inte heller, känns att jag inte gjort nåt vettigt, varför är jag jämt så här när jag är ensam, fullständigt "arbetsoförmögen"!
 
Nu blir det en sista tur ut med Kira, sen hoppar jag i duschen och sen i säng, tror jag ska gräva lite i vårt "filmarkiv" och se om jag hittar nån bra film. Åtminstone en fördel med att ha datorn i sovrummet, man kan ligga i sängen och se film... ;-)
 
En skoldag kvar, sen är det höstlov för min del. Missar visserligen en lektion på torsdagseftermiddagen med det kan inte hjälpas.

Usch, nu är det mörkt, är inte mörkrädd eller så, men föredrar att det är ljust när jag ska ut! nån som känner igen sig? ;-)

Känns som om jag har fnatt med att göra smileys, men det hjälps inte, är en åkomma som jag hoppas är övergående!

Godnatt, dröm sött!! 


antar att ni kommer tt få dras med ett och annat foto av min lilla kissemiss den närmaste tiden...

Bilder

"på begäran" ska jag bjussa på lite bilder från våran lilla, ännu alltför stökiga, lägenhet.Det här är vårt minimala sovrum, som även skall fungera som "kontor". Fick stiga in i garderoben för att kunna fota :-) Åtminstone har ju Kira funnit en bekväm plats! :-) Väggarna här skall målas, vi har bara inte kommit så långt ännu, men en sak i taget! :-)Mitt lika "minimala" kök, där jag ännu har fram en massa saker som jag inte hittat någon plats åt, plus att jag inte orkat diska efter dagens frukost, man är ju bortskämd med diskmaskin! Här skall vi få nya köksluckor småningom, vi måste bara bestämma oss för ungefär vad vi vill ha. Sen ska vi också skaffa ett matbord, just nu äter vi på vårt "utebord".. ;-) Ser ni att Kira kikar i hörnet? :-) Spana dessutom in min splitternya ugn! Använd 1 gång vid det här laget.. ;-)

Några bilder från vårt vardagsrum, har ju som sagt ingen soffa ännu, även om en är inhandlad. Sen är resten av möblerna bara "ditslängda" på måfå, har inte hunnit tänka så mycket på möbleringen ännu. Den väggen där pianot står på bilden kommer att bli fondvägg, vi borde gå och söka nån snygg tapet när vi har tid. På tal om "ljusstakarna" i fönstret så är dom döööfula i mitt tycke, men man är ju två, så det gäller att kompromissa i bland! :-)Här syns hallen, längre fram badrummet och sist bastun, lyxigt värre med egen bastu eller hur? :-) Gubben har redan bastat två gånger, men jag är rädd att bli "ren och äta upp laven" ;-) .Även här kaos som ni ser, men lite i taget ska väl var sak hitta sin plats, vill dessutom påpeka att alla dom "snygga" lamporna som skymtat på de olika bilderna inte är våra utan hör till lägenheten, har inte hunnit tänka så långt som till ordet lampor ännu. Golvet är mosaikparkett, inte den snyggaste färgen i min mening, men välskött, så det får väl duga, undrar hur det ser ut om några månader när Kira sprungit tillräckligt många gånger över det... ? :-)

Sist men inte minst vår stooooora inglasade balkong i söderläge, behöver jag säga mer? :-) Jag vet, snyggt med kläderna som hänger på tork, men var skulle dom annars vara?Nåjapps, hoppas ni är nöjda och att ni inte svimmat av att titta på stöket ;-)
Blev ingen bild från toan, så den delen lämnar jag över till er fantasi, men jag kan ge er några ledtrådar... Ca 1 kvm stort utrymme, en toa stol, ett handfat, en spegel... :-)

Sist kommer den, bilden på min sötaste lilla kissemisse, som jag saknar så otroooooligt mycket!


Här hade han hoppat i en flyttlåda, ville få flytta med förstås, sötisen... :´-(


I övrigt har dagen gått i promenerandets tecken, gick först till sjukhuset och sedan tillbaka. När jag ätit en smula var jag på promenix med lilla söta Kira, det är min dag i stora drag hittills. Många långa timmar kvar tills gubben kommer hem, borde fixa och dona lite, men hittar ingen motivation, blir väl lite klädtvättande och sånt, eventuellt borde jag söka fram tröjan jag håller på att sticka åt lille Kevin. Annars hinnar han växa ur den innan den ens är klar!

Gubben kom hem från Sverige i går med väskan full av godis från båten, gissa vem som ätit godis så det står henne ut ur öronen? Jo, precis hon som så stort började godisstrejka för en månad sen, fint med karaktär!?! Åuu jee!!

Nu ska jag vila en stund, sov ju bara "klockan runt" i natt, så jag känner mig lite dåsig.. hehe.. Sen ska jag eventuellt vara duktig resten av kvällen, får se! 

I övermorgon blir det resa av! Najs!! :-)    Ha de gött!! 


tydligen

har vi fått internet till lägenheten redan fast dom sa att det skulle ta ca två veckor, inte illa! :-)
Har just kommit hem från skolan, har haft en trött dag idag, fick ju köra från Kållby i morse så jag hade lagom tidig väckning, tur att det inte var lika dåligt väder som igår kväll i allfall. Sedan hade vi seminarium ,så vi fick undan presentationen av ett grupparbete, och sedan var jag och färdigställde ett annat så nu kommar jag att ta det lugnt till vi kommit hem från resan.

I morgon har jag ju bara ett par timmar studiebesök, sedan är jag ledig resten av dagen, undrar vad jag ska hitta på då? Gubben kommer antagligen att vara borta hela halva kvällen , han skulle och täcka in några vattenrör till vårt gamla hus, det sista han har att göra innan han helt kan lämna över åt de nya ägarna. Visst bor jag två tre kvarter från torget men att gå ensam och snurra runt i affärer  i centrum ger jag inte mycket för, har fortfarande inte blivit någon shoppingtyp, oberoende av hur  mycket "storstadsbo" jag blivit! ;-) Kanske jag skulle gå på blodgivning, ett enkelt sätt att göra en "god gärning". Få se hur det blir.

Nu sitter jag här och är dööööhungrig, borde sätta igång med nån matlagning, har ju fått min splitternya spis som jag inte ens hunnit använda än, den måste prövas!

Ha de gott!!

kållbyhelg

Jag och Kira sover i Kållby i helgen då gubben är bortrest. Har (äntligen) fått utrett hennes toviga päls och badat henne så nu är hon hur mysig som helst, skulle kunna använda henne som kudde hon är så ren och fin.  Nu borde man ju vara duktig och borsta henne grundligt varje dag så skulle man ju inte behöva sätta så lång tid på att reda ut några tovor. Hen är ju så mycket mysigare såhär!

Har just varit på en förmiddagspromenad men mamma och deras två hundar och nu blir det snart mat här i huset. Måste erkänna att det är lite lyx att få komma och bo här, värsta hotellservicen... ;-)

Läste en bok i natt, Marianne Käckos "Ta livet av mig mamma" som handlar om tiden då hennes dotter var svårt sjuk i anorexi. Jag måste erkänna att jag läste den i ett svep (till klockan halv fyra på morgonen ;-) ) och den var verkligen läsvärd, rekommenderas å det varmaste!

I morgon har jag seminarium, vi skall framföra vårt grupparbete om allergier, och om jag ska vara ärlig är jag mycket dåligt förberedd! Men jag har ju hela kvällen på mig ännu, och jag ska nu inte ha så lång bit så nog ska det gå vägen, värre är det med mitt andra arbete i vårdvetenskap, där känns det nog som om man vore ute och seglade å det grövsta. Men jag har ännu måndagseftermiddagen på mig att få nån rätsida på det arbetet också.

Tisdag ska jag på mitt första studiebesök, till VCS, ska få se hur en hygienskötares vardag ser ut och bli informerade om hygienkraven på sjukhusen. Ska bli kul, man har ju det här med hygien lite i bakfickan från tidigare, så laborant och livsmedelsarbetere som man är! :-)

Har inte hört något om min praktikplats ännu, hoppas, hoppas hoppas jag får komma dit jag ville!!!

Ha de gott allihop, trevlig fortsättning på helgen!!

Torsdag

Andra dan i rad som jag egentligen är ledig men ändå tillbringar i skolan.
Har en massa grupparbeten som skall inlämnas den närmaste veckan så det är bara att bita i det sura äpplet och masa sig hit även om man egentligen har en massa att göra i lägenheten.

På fredag får jag min nya ugn! Då får jag börja baka för fulla muggar, eller? ;-)
Är ju som sagt inte den mest husliga typen men man kan ju alltid ändras..

Vill passa på att skryta på min söta vovve, sedan vi flyttade har det inte kommit en enda fläck där inne! Förut var det mera regel än undantag att man hade minst två pölar och en hög med lortar att plocka upp när man kom hem och när man steg upp på morgonen. Kanske även hon bestämt sig för att bli en ordentlig vasabo! ;-)

Jag saknar min kisse jättemycket.. :´-(   dom två första nätterna drömde jag att han kom jamande när vi var och städade ur huset, men när vi varit dit och städat hela måndan och han förstås inte dök upp så började den bittra sanningen gå upp för mig att han inte kommer tillbaka. Kollade på min kamera i går och hittade bilderna från när han hoppat in i en av flyttlådorna, han ville ju med förstås! Måste erkänna att det knep till i hjärtat, en sån kisse får jag aldrig mera! 

 Nu hinner jag inte mycket mera, sitter i skolans datasal och väntar på dom andra, skulle träffas klockan elva och göra klart ett av dom hundra arbetena. Satt och skrev där hemma igår så jag har ganska långt klart mina delar av dem, känns ju skönt iallafall!!

Bara en vecka kvar tills vi sätter oss i planet och flyger söderut, jag hoppas att jag kommit mig igenom hela lägenheten och alla flyttlådor tills dess!
Min snälla kusin ställer upp och sköter Kira, så där borde det inte bli nåt problem, en mera djurälskande person får man söka efter! :-)

Ha det gott!! Vi har ju förstås inte fått nåt nät ännu till lägenheten, så jag kan troligtvis inte blogga på ett tag, om jag inte åker hem i helgen förstås, gubben ska bort så möjligtvis söker jag mig mot hemtrakterna, kan bli lite långtråkigt att sitta ensam i Vasa en hel helg!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort