Helg

Lördagen blev inget vidare för min del, vaknade upp på helt fel sida, (vilket gubben i sanning lade märke till) så det var bäst att gå till sängs igen med en Camilla Läckberg deckare, sova en stund till och vakna på den rätta sidan. Sen blev det inte gjort så mycket vettigt resten av dan, fick åtminstone bakat en morotskaka och fuskstädat lite, inte illa för att vara jag.
I dag har vi haft Gudstjänst och kyrklunch, så där har det funnits ett och annat att stå i. Mina stackars fötter skrek efter nåd innan vi var hemma igen, mina skor måste höra till världshistoriens obekvämaste. Kvällen har spenderats på soffan, skönt att bara slappa, även om samvetet gnager lite, jag har inte alls läst på mina tenter i helgen även om det var det jag skulle göra! Nåja, har hela tisdagen ledig, så nog ska jag väl hinna.
Måndag, onsdag och halv torsdan kvar i skolan, sen tretton veckor borta, med "bara" ett slutarbete att jobba på under tiden. Hoppas jag kommer mig i gång nu, börjar snart bli bråttom. :)
Hoppas ni har haft en skön helg!
Jag är såååå snygg, jag kan bara inte hjälpa det... ;P

Om ni tror...

att jag har tråkigt så tror ni alldeles rätt.
Det blev ingen lång promenad, det regnade och min deg höll på att jäsa ihjäl sig. Men vi fick oss en ordentlig bensträckare och lite frisk luft i alla fall. Nu står första plåten med semlor i ugnen, risgrynsgröten puttrar på spisen och vovven och jag börjar sakna gubben i huset. Den duktiga gubben vill jag passa på att tillägga. Vi har haft problem med värmen i vårat hus, här har tempen som lägst legat på 17,5 grader, i vardagsrummet bara 14. Men efter många dagars vridande, vändande, filterputsande och ja, jag vet inte vad allt han har gjort där i pannrummet, så har vi plötsligt 21 grader varmt! T.o.m. 20 i vardagsrummet, jag är imponerad! :)
Dock uttråkad... ;)

Snart börjar det spåra ur

Jag har som princip att inte vara alltför duktig här hemma. Dels för att gubben inte skall bli så arma bortskämd och dels för att jag försöker leva efter min nya princip - mitt värde ligger inte i vad jag uträttar eller vilka resultat jag kan uppvisa. (Sen att jag är en smula lat också vet jag inte om ens är värt att nämnas i det här sammanhanget.)

Därför hör dagar som denna verkligen till undantagen. Jag vill härmed göra ett litet avhopp från min nyss nämnda princip och skryta lite på mig själv. Jag har skrivit sju sidor på vårt skolarbete, jag har tvättat flera maskiner med smutstvätt, jag har lagat mat, jag har en semledeg på jäsning (finska semlor alltså, inte svenska - med andra ord bröd), diskmaskinen står och surrar för tillfället och nu ska jag ta en promenad medan degen jäser. *klappar mig själv på axeln*
Storstädningen sparar jag tills i morgon, annars slipper nog gubben min för lätt undan. :)

Så ledigt sååå

Har suttit x antal timmar med arbetet i utvecklingspsykologi. Det är intressant, men trots det så hade jag nog gärna gjort något annat. :) Har hittills fått ihop till fem sidor men än finns mycket kvar att skriva, undrar om jag blir färdig någon gång? Hade gärna tagit mig en sväng till gymmet i dag, men gubben tog bilen till jobbet och jag är (konstigt nog) inte sådär överdrivet förtjust i tanken på att ta Mazdan.
Försöker samtidigt vara lite duktig, så jag tar en paus nu som då för att tvätta kläder, städa upp i köket, äta osv. Nu har jag haft en paus då jag surfat runt en stund för att inte överanstränga min hjärna, men nu får jag nog ta tag i skrivandet igen, annars blir jag nog inte klar i tid, dead-linen är på onsdag och mycket ska till innan dess. Borde dessutom hitta en aktuell forskning i ämnet, skulle vara skönt om man kunde knäppa med fingrarna och så föll en sådan i händerna på en. Önsketänkande... :)
Ha en bra helg! Vi har "fredagsmyst" hela halva veckan med allt gott vi köpte i Sverigeland, så jag tror att det blir inget gott för våran del i kväll, man måste ju tänka lite på formen också, fast även "rund" är en form.

Hallå??

Var är det storartade hyllningsmottagandet när man sticker sig norrut så här över kvällen? Hade ju förväntat mig minst en tio personers mottagningskommitté med ballonger och banderoller. Varför inte en trumpetfanfar också?

Men nej, gubben lämpade av mig i Kållby och stack sedan i väg med några vinterdäck till sin syrra, morsan har stuckit till frissan, lillebror har slocknat på vinden. Så - här är bara farsgubben och tre galna hundar mitt sällskap. Nåja, det är väl inte så bara det heller, men lite syskonbarn skulle inte sitta helt fel.

Är förresten ledig i tre dar nu, vilket ju inte är illa, men med tanke på vad jag ska ha gjort under dessa tre dagar så undrar jag om man kan kalla det ledigt. Ska försöka skriva ihop nåt vettigt till ett skolarbete om utvecklingspsykologi och läsa på två tenter som vi har nästa vecka. Bara en vecka (3½ skoldagar) kvar innan det är dags för nästa praktikavsnitt. Sju veckor kvar till mitt jullov med andra ord. Tre veckor jullov, ni får gissa vem som kommer att njuta! :)

Nu ska jag försöka överge datorn och leka social en stund. Ha det gott!


Effektiv onsdag

I dag har jag kompenserat för gårdagens slappande. Direkt efter skolan så drog jag till gymmet, där jag avverkade ett riktigt skönt pass i konditionssalen. Sprang ännu liiite längre denna gång, men sen orkade inte ryggen mera. Har kunnat konstatera att mina muskler inte blivit så värst mycket svagare under min långa paus från tränandet, det är mest konditionen som körts i botten.
Direkt efter gymmet for jag en sväng via butiken för att fylla på i vårt tomma kylskåp, har gjort makaronilåda som snart skall avnjutas och dessutom bykat. Nu ska jag äntligen njuta av lite hemlagad föda och sedan tror jag att jag sitter i soffan resten av kvällen - så jag nu inte tar och överanstränger mig. :) Blev inte alls av att jag kom mig tidigt i säng i går, trots mina goda intentioner, men förhoppningsvis så ska det lyckas bättre i kväll. Har bara morgondagen kvar i skolan för denna vecka, sen är jag ledig i tre dar. Ska smita iväg lite tidigare i morgon så hinner jag norrut med gubben när han far på intervju.

Tisdag

Det praktiska provet gick bra i dag. Hamnade förstås på akutvården, som jag kände att jag hade minst koll på, men det gick nog bra ändå. Fick dessutom veta resultaten i förra veckans diagnostiska test och det hade också gått riktigt bra.
David har varit i kontakt med försäkringbolaget igen angående våran hyrbil och nu ska det väl utredas igen. Jag hoppas innerligt att de skulle komma på den briljanta idén att de ska stå för kostnaderna, det skulle i sanning underlätta denna månads ekonomi. På tal om ekonomi så ska gubben på en ny arbetsintervju på torsdag, så där har ni nåt att hålla tummarna för igen.
Har haft en slappardag i dag både gubben och jag. En kvällspromenad blev det för Kira och mig, men oj vad halt det var! Nu blir det snart godnatt här i huset. Har bestämt att resten av den här veckan ska jag gå och lägga mig i tid.

Nattbloggning

Borde sova för flera timmar sedan, men har inte suttit vid datorn på hela helgen så det har tagit sin lilla tid att ta igen allt man missat. :) Har hur som helst haft en riktigt trevlig helg. Vi kom oss i väg till Luleå i alla fall och övernattade hos gubbens bror med familj. Många skratt och livliga diskussioner har vi haft, shopping så det räckte och blev över och enda nackdelen med denna helg var att sömnen blev lidande. Räknade ut att jag sovit sammanlagt ca sex timmar på två nätter och att sätta sig i bilen och köra hem efter det kändes inte helt hundra. Gubben körde från Luleå till Haparanda där vi lite snabbt sprang i olika butiker, (skippade IKEA den här gången), hittade varsin varm och skön vinterjacka vid Rusta och en massa gott vid godisbutiken med stort G. Sen fick jag sätta mig vid ratten och köra från Haparanda till Larsmo medan gubben fick vila.
Var en sväng via Kållby där alla mina underbara älskade syskonbarn var samlade. Fick även njuta av lite färsk bebis, sex dagar gammal, alldeles underbar! Tänk att jag (förhoppningsvis) kommer att få jobba med såna sköna små goa bebisar varje dag i framtiden, det är helt otroligt! :)
Helgens sorgligaste besked var att kissemissen Busen kommit till sina dagars ände. Även om han inte var någon katt som ville sitta i famnen och gosa så har han ändå varit en omtyckt del av familjen i över tretton år. Vem ska nu ta över rollen som byns bäste råttjägare? Den största nackdelen med djur är att det kommer den dag då de dör eller man är tvungen att ta beslut man helst skulle slippa. Jag fasar redan för den dagen då Kira blir gammal och trött.
Har idag avverkat veckans första skoldag och skrivit klart vårt arbete om sex som handelsvara, och har i kväll lite tittat på vad som kan komma i vårt praktiska prov i morgon. Nu bara måste jag dyka i säng om jag ska orka med morgondagen, sista dagen med praktiska kursen, barnakutvård på förmiddagen och praktiskt prov på eftermiddagen. Har inte orkat repetera särskilt mycket så jag hoppas att lotten gynnar mig och jag får en lätt uppgift. :) Håll tummarna för min del. Nu blir det godnatt!

"Höstlov"

Tog mig en ledig fredag, eftersom ingen ville ge mig en.

I går var jag ledig på förmiddagen, satte tre timmar på att få nån rätsida på vår kåk, där hade det inte blivit ordentligt städat på hur länge som helst. Fick sedan mera eller mindre stressa i väg till skolan där något spännande väntade: iv-kanylering! Vi övade först på "lösarmar" och "löshänder" men efter en stunds övande var det dags att ta itu med allvaret och sticka på varandra. Det var verkligen inte lätt. När dagen var slut var vi mera eller mindre misshandlade allihop och med händerna fulla av plåster fick man bege sig hem. Jag fick det att lyckas en gång åtminstone, det får man ju vara nöjd med. Skrev en snabb tent också strax innan hemfärd, det gick väl någorlunda hoppas jag, ibland fick jag så lov att gissa lite och sikta på högt, men det mesta satt väl någorlunda.

Kvällen spenderades hos goda vännerna H&M. Först studiecirkel kring Guds väldiga gärningar och avnjutande av Mias goda paj och sedan tomtsökande i trakterna. På hemvägen tog vi en sväng via min farbrors bygge och där fick vi kontaktuppgifter på den som ägde de tomter vi kikat lite på. David ringde åt gubben i fråga idag, men förutom att priset var lite i överkant så visade det sig att tomterna inte var på den sida av vägen som kartan visade utan den andra (fel sida), så nu vet jag inte hur det blir.

Fick sen också meddelande från försäkringsbolaget att de inte står för kostanderna av den hyrbil vi var tvungna att ta för att klara oss i Ruka då våran bil mera eller mindre gick upp i rök. Känns lite surt med tanke på att det var från försäkringsbolaget de rekommenderade oss att ta hyrbil och de dessutom ordnade med hyrbilen åt oss. Vi hade nog kunnat försöka komma oss hem på ett billigare sätt annars. Dessutom gällde inte vår reseförsäkring heller eftersom resan tydligen gällde "hemifrån och till Ruka" men inte andra vägen? Är det bara mig det är fel på eller låter det inte lite stört?

Som om det inte vore nog med utgifter så är gubben nu och sätter vinterdäck under bilen, efter det tar vi väl vårt pick och pack och slänger oss i bilen och beger oss till "hemlig ort" över helgen. :P Ha en skön helg allesamman, hoppas att ni har försäkringar som täcker hyrbil om eran bil brinner upp nån gång!Har fortfarande inte fått tvättat bilen, men något i den här stilen är det. Den här ser lite blå ut på bilden, men vår är svart metallic, den här bilden har jag stulit från nätet.

Onsdag

Har avklarat en dag med återupplivningar igen. I dag hade vi dessutom vårt praktiska prov och vi blev blev med beröm godkända. Jag tyckte själv att jag fumlade som jag vet inte vad med kanyleringen men det gick vägen ändå. Jag hade hoppats på att jag skulle få intuberingen på min lott, men tyvärr fick jag den värsta biten. Nåja, det är över nu och det gick ju fint.
Sen fick vi sluta ett par timmar tidigare också då vi klarat av testet, så jag satte mig i mitt nya vrålåk och körde till gymmet där jag drog ett skönt pass i konditionssalen. Orkar springa längre och längre för varje gång, ännu är inte allt hopp ute med mig! :)
Har någon något tips om vad vi ska göra i helgen? Hade ett tag lite planer på att åka till Sverige men nu är vi lite osäkra på om våran börs tillåter det för tillfället. Vi är båda lediga fredag, lördag och söndag. (Eller gubben är ledig fredag och jag tar ledigt fredag. ;) )  Skulle ju vara kul att göra nåt extra i allafall.
Nu ska jag fixa lite skolarbeten här. Ska skriva om lagstiftning gällande prostitution och människohandel och läsa till diagnostiskt test i intensivvård. Ska dessutom på samma gång tvätta en massa smutsiga kläder och helst också städa hela huset. Mission impossible eller? Det är väl bäst att börja på om man vill bli klar nån gång i dag.

Nöjd, ack så nöjd

Jag är så otroligt nöjd över vår nya bil som vi äntligen fått!
Har inte hunnit köra mera än ca 25 km med den ännu men trivs jättebra med den. Är just nu i Kållby och ska ha kört hem till Vasa än i kväll, hoppas att helljusen är bra, för det är mörkt och regnigt.

Borde vara hemma och städa, tvätta kläder, skriva skolarbete och en massa annat, men jag känner att jag inte vill så vi får hoppas att jag hinner med det en annan dag.

Bild på bilen kommer småningom, men den bör tvättas först och det är ju onödigt att göra det i kväll pga regnet. Påminn mig om jag glömmer bort det!


Ännu ett underverk

har i dag fötts till världen. I förmiddags blev jag moster till en rejäl kille på 4065 g och 50 cm. Moah fick en lillebror! Mamma ringde i morse och sa att Eva åkt in till BB under natten så jag fick leva i spänning ett par timmar innan jag fick veta att han anlänt. Nu gäller det bara att stå ut ett par dagar tills dom slipper hem och hunnit hämta sig så pass att man vågar sticka sig in på visit för att beundra underverket. De har ju så stränga besöksregler på BB nuförtiden, vilket i och för sig nog är bra både med tanke på smittorisker och för att mammorna ska få återhämta sig i lugn och ro, men man skulle ju så gärna vilja dit så fort som möjligt.. ;)
Jag har varit med Emma och Frida på besök hos Anette och hennes killar. Noah var dock inte så farligt imponerad av oss, det var nog mest mammas famn som dög åt den söte lille herrn. Storebror var vääldigt blyg när vi kom, men det tog inte många minuter innan han var varm i kläderna och där fick vi snällt laga fart i gungan och leka med bilar på bilmattan.
Mycket barn i dag alltså, men vad är väl bättre än det? :)

Min helg

kan egentligen sammanfattas i två korta ord: Guitar Hero. :)

Mellan gitarrspelandet har jag bara hunnit med lite smått o gott som shopping i Vasa med morsan och Sonja, födelsedagsfirande av lillebror, suttit barnvakt åt Moa o Melker, gått på en skön höstpromenad och lite annat smått, men jag vågar inte ens tänka på hur många timmar jag har satt på att sitta och plinka ¨på den där leksaksgitarren. Gubben undrade varför jag aldrig kan börja med en ny sak utan att bli helt uppslukad. Det kan man ju fråga sig.. :)

Nu ska vi slänga oss i bilen och köra hem igen, gubben har kvällskifte som väntar.

En skön ny vecka åt er alla!

Lyckat brödbak

Åtminstone verkade det så om man ska tro på de kommentarer jag fick. Skönt att det blev någorlunda ätbart, första gången jag bakar bröd i den här ugnen. Är inte så där överdrivet förtjust i den där ugnen, den är från början av 80-talet så ni kan ju tänka er..
Har plockat lite här hemma nu efter att vi kom hem från bibelstudiet, troligtvis kommer mamma och Sonja till Vasa i morgon och jag hoppas de har tid att komma in en sväng. Har även förundrat mig över hur fort det samlas en massa papper och grejer, då man har ett stort bord att breda ut sakerna på. Borde även orka dra en gång med dammsugaren över det värsta här, men tillika är jag så trött så jag vet inte om jag orkar. Om inte annat så hinner ju gubben göra det när han kommer hem från jobbet i morgon, eller? :) Han var duktig och kockade idag medan jag bakade bröd. Det blev en riktigt smaklig korvsoppa.
Nu ska jag söka mig ner i vårat spisrum en stund och se om jag orkar hålla ögonen öppna så länge att jag hinner se på Hellenius hörna, i annat fall blir det bara en sväng via duschen och sedan sängen. Vår säng är den skönaste som finns, speciellt sen vi köpte vårt tjocka duntäcke från IKEA, det behövs i våran kalla kåk, under det sover man som en stock! :)

Resuscitation

I dag har vi övat på återupplivning hela dagen och det har varit hur kul som helst, men nu när man väl är hemma så känner man hur trött man är. En massa små saker som man skall komma i håg. Det roligaste var nästan att intubera, men vissa av dockorna var rätt så krångliga då det gällde att få tuben i rätt strupe. Hoppas det går bra nästa gång i alla fall, för då har vi återupplivning som praktiskt prov.
I dag skall jag baka bröd har jag tänkt, har bibelstudium i kväll och det är vår tur att ha hand om serveringen. Det är flera månader sen jag bakade bröd senast, jag var riktigt duktig på det för ett par månader sedan för då köpte vi nästan aldrig bröd, men jag kom av mig i nåt skede. Dessutom äter jag helst rågbröd och det bröd jag brukar baka innehåller rätt så mycket vetemjöl, så jag har använt hälsosamheten som argument för att inte behöva erkänna att latmasken har tagit överhanden. :)
Nu väntar Kira vovven och jag på att gubben ska komma hem, undrar vad vi ska koka ihop för mat i kväll? Laxen är tyvärr uppäten nu, så valet ligger mellan korvsoppa, kålsoppa och hönsgryta. Misstänker att det blir nån soppa eftersom hönsgrytan tar rätt så länge att göra och vi ska ju som sagt bort i kväll, men jag trot gubben får bestämma ( och helst kocka också :) ).
I morgon är det redan fredag! Gubben ska jobba på lördag så det blir eventuellt en Vasahelg för oss den här veckan, men han har kvällsskifte på måndag och jag är ledig så kanske det blir en kort avstickare norrut i alla fall, återstår att se.

Nöjd

Jag är väldigt nöjd med mig själv just nu. Har avverkat ett ordentligt träningspass på gymmet för första gången på flera månader och det var så otroligt kul! Tog sen bussen hem där jag åt en ordentlig portion av gårdagens lax. Hoppas jag orkar fortsätta i samma stil nu, det gör underverk för själen att vara på gott humör! :)

Godmorgon!

Har packat min väska och är redo för en dag med akutvårdsövningar. Eller en halv dag blir det bara. Efter lunch har vi praktikinfo och när den är klar har jag bestämt mig för att det är dags för höstens första gymbesök.
Ha en skön dag alla! :)

Huhh..

Min kondis är inte på noll, jag tror den är mindre än så faktiskt.
Kom mig i väg på länk i dag efter att skoldagen var avklarad och jag fick verkligen tvinga mig att springa den bit jag sprang. Benen och kroppen skulle bra ha orkat, men jag flåsade ju som en gravid elefant i uppförsbacke! Tur att jag kom mig hem i allafall. Konstaterade även att det inte var nån vidare bra tidpunkt att springa när det är rusningstrafik, luften var så full av avgaser så man höll på att kvävas. Nej, tacka vet jag strandpromenaden.
Började en ny kurs i skolan idag, hälsofrämjande i olika åldrar. Har i dag haft föreläsningar i sexualitet och hälsa, samt utvecklingspsykologi. En del av kursen kommer dessutom att handla om mödravård och sen en del om barnets hälsovård, den vuxnes hälsovård och den äldres hälsovård. Typ. Summa sumarum blir det två tenter och två skriftliga arbeten att fixa de närmsta veckorna. Förutom alla tester i den praktiska kursen vi går samtidigt. Jippii, eller nåt i den stilen, nu kommer jag ju inte att sakna sysselsättning åtminstone. :)
Nu ska jag och sova, behöver min skönhetssömn mer än nånsin. :) Godnatt!

Nattsuddare

Sitter här fast klockan är över midnatt och undrar hur jag ska orka med morgondagen. Det vore ju för enkelt att gå och lägga sig och sova sig pigg, så jag måste nog fundera ut nåt annat sätt.
Har haft en riktigt bra dag i skolan, vi har övat på barnakutvård med en av de absolut bästa lärarna på skolan. Har övat återupplivning, kanylering och lite annat smått. Tror nog att största delen av klassen fick en mindre släng av bebissjuka, där satt vi och vyssjade våra dockor i famnen efter att ha lindat in dem i "kapalo". :)
Efter skolan for vi och handlade mat, tyvärr har våra hyresvärdar ännu inte installerat något kylskåp som fyller på sig av sig självt så ibland blir man tvungen att göra en ordentlig påfyllningsräd. Skulle ut på länk hade jag bestämt, men kom mig inte i väg, hoppas på bättre lycka i morgon.
Nej, nu blir det godnatt för min del, i morgon börjar en ny kurs, den sista innan praktiken!

Jag har världens underbaraste syskonbarn!
Kom till Kållby i går på kvällen efter besök på banken. (Vilket gick bra förresten) och dit kom Kevin och Pontus för att underhållas medan deras föräldrar gjorde en röjning vid bygget. En stund senare kom också Moah och henne päärents dit. Min syster yster börjar blir rätt rund om magen nu, endast två veckor kvar till beräknad dag, spännande! :) Fick som sagt då njuta av deras sällskap under ett par timmar och man känner redan hur mycket glädje man tankar själen med. Barn måste ju vara det absolut ljuvigaste som finns.

Dagens program började med agerande av barnvakt vid S o J´s bygge. Kevin och jag gick runt och "piika" o "kuuva" (Spika och skruva) en stund, saden gick jag och småkillarna på en promenix och medan vi väntade på byggpizza så plockade Kevin och jag lite brädstumpar och annat smått. Efter en stund kom mamma och hämtade mig och vi stack i väg på äventyr till Kokkola. Jagade en present till våran Moatös som har kalas i morgon och trots att jag var ute i sista minuten så hittade jag nog ett och annat. Vi gick runt lite och kollade i olika butiker men inget direkt "hoppade på oss", så vi handlade inte mycket mera än mat från Prisma.

Tog en skön tupplur på soffan, har ätit en Panini och väntar nu på gubben som är ute på "turné". Han började dagen på bygget, sen har han väl varvat ett antal av sina syskon också efter dess. Sitter här och funderar om livets allvarligheter och annat med lillebror medan jag äter av gårdagens inhandlade lakritsremmar. I morgon väntar en mera stressig dag med en massa körande mellan Vasa och kållby/jeppis trakterna. Men i kväll ska jag njuta, hoppas ni gör det också! :)


Fre-e-edag, shalalalala

Sovmorgon - ah! :)
Har nyss fått avnjuta frukost i lugn och ro, nu ska jag fixa till plejset lite, packa lite kläder och när gubben kommer hem så sticker vi i väg norrut över helgen. Åh, vad jag saknar alla mina söta ungar, känns som år och dag sen man sett dem senast.
Ska till banken och snacka lite billån också, såna där mindre trevliga saker, men det kan inte hjälpas. Vi fick åtminstone ett bra pris för vår Audi från försäkringsbolaget så vi får väl vara nöjda med det i allafall. Sen är det bara att vänta på våran nya bil, hoppas att det inte räcker så länge innan vi får den, jag kör inte gärna med Mazdan. Jag gillar bara inte den där känslan av att inte veta om man kommer fram eller inte. Visserligen är det ingen garanti för det heller fast man kör med en bättre bil, men chanserna är åtminstone större. :)
Nej, nu måste jag sätta på ett kol så att det är roligare att komma hem sen på söndag. Det är sååå trist att komma hem om stället är alldeles upp och nedvänt. Sen ska jag hinna gosa lite med min söta vovve också. Hoppas att ni har en riktigt skön helg!

Bilägare?

Gubben hade ringt mig när jag var i skolan, så jag ringde upp när vi slutade och enligt honom så borde vi småningom (efter att alla nödvändiga papper är skrivna och så...) vara ägare till en VW Passat. Har själv noll koll , men jag hoppas att det blir bra. Sen hoppas jag att försäkringsbolaget sätter på ett kol också och skickar oss några pengar för vår Audi så här småningom.
Vad annat? I går hade jag en ledig dag, på förmiddagen var jag med Emma och Frida på vattenjumppa tillsammans med en massa pensionärer. :) Roligt och skönt var det i allafall, det är väl huvudsaken. Kan nog tänka mig att fara flera gånger om jag får det att passa in i schemat. Resten av gårdagen gjorde jag då inte särskilt mycket, var ensam nästan hela dagen och jag är usel på att komma mig för att göra nåt vettigt de gångerna. Tur att Kira höll mig sällskap åtminstone, så jag inte var alldeles allena.
I dag har vi övat akutvård hela dagen, man lär sig en massa men man blir alldeles yr i bollen till sist. I morgon ska vi få sticka kanyler, det blir kul. Tur att man inte har nålskräck dessa gånger. :) Har ätit ett mumsigt mellanmål bestående av kiwi och turkisk yoghurt. Ska låta det smälta en stund och sedan se om jag orkar trotsa blåsten och dra med Kira vovven på en länk. Sen borde jag fixa mat också men det känns för trist för att jag ska orka tänka på det ännu. Tar det senare i kväll innan gubben kommer hem från jobbet.

Ny vecka, nya möjligheter

Har avklarat den första av veckans tre skoldagar. Hade förläsningar i akutvård hela dagen och det var nog lite väl länge för att man skulle orka hålla orken och intresset uppe. Man får ju hoppas att nånting fastnade i allafall! Fick idag också veta att jag fått en femma (!) i arbetet i Forskning och Utveckling. Kunde knappt tro att det var sant, kändes som om jag lämnade in några ihopkrafsade rader då jag lämnade in det förra veckan. Jag hade ju dessutom missat hälften av alla föreläsningarna pga vår resa så jag kan inte annat än vara nöjd. Gäller bara att invänta tentresultatet då, vilket jag är säker på att inte gick lika bra, men man får ju hoppas att den här femman väger upp lite av tentresultatet då. De är ju olika delar av samma kurs.
Känner mig lite rastlös för tillfället, vill göra nåt roligt men vet inte vad. Borde fixa nån mat och sedan sparka mig själv i ändan och komma mig ut på länk eller till gymmet. Sen borde nån (läs:David) göra nåt åt värmen här i stugan, det är iskallt här och ännu är det ju inte ens vinter. I vardagsrummet har vi hela 15 grader, men i övrigt ligger vi på hela 18,5 grader. Avundsjuk någon? Tror jag flyttar ner i tvättstugan, där är det varmast. :)

Bilfeber

Tog en lååång sovmorgon, åt laxbagel på Arnolds till "frukost", var en sväng via Anttila efter underhållning till min ensamma kväll, avklarade vår städrunda vid Biblion och sedan for vi en sväng och kikade på bilar. Kör ju för tillfället med en gammal Mazda och vid varje sväng är jag rädd att den ska ramla sönder. Har ännu inte fått nåt besked från försäkringsbolaget om vad de vill ge för vår uppbrända skrutt, men vi har börjat söka efter en ny bil i allafall. Det är inte utan att man önskar att man vore liiite rikare än man är, det finns så mycket snygga bilar, men de kostar ju skjortan! Med våra inkomster har v inte heller möjlighet att ta hur stora lån som helst.
Sen var vi och handlade mat också och nu väntar bara det trevligaste, att städa kåken. Usch vad det är tråkigt, men det bara måste göras.

Som på moln

Kom mig äntligen iväg och invigde mina nya löpskor och det var nästan som att gå på moln, jag är supernöjd med mitt köp! Kunde dock konstatera följande:
1. Min kondition är så gott som obefintlig efter de senaste månadernas träningssvacka.
2. Jag kommer att bli så illa tvungen att fixa min rygg, har fortfarande en låsning mellan skulderbladen och den gör att jag inte kan andas ordentligt, speciellt inte när jag anstränger mig.
3. Jag hade (nästan) hunnit glömma hur trist det är med en vit långhårig hund och höstrusk.
4. Från och med nu är det no mercy - kan inte fortsätta i samma stil, det slutar illa. Kilona smyger sig på igen och det blir bara tyngre och tyngre att komma igång. Hoppas på att komma mig till gymmet i morgon, om det är för mycket att hoppas på återstår att se, men jag vill verkligen komma igång nu.

Fredagsfeelis

Vilken skön känsla att ha tenten över! Läste även nyss på min fasters fb-sida att min kusins leukemi verkar vara av en mindre aggressiv sort och att prognosen verkar vara god. Goda nyheter alltså och med såna i bagaget så laddar jag för en skön helg.
Tenten gick si så där, jag var så väldigt osäker på flera begrepp och sedan tyckte jag att det jag skrev som svar på de olika frågorna inte på något vis kunde komma upp till de max poäng som frågorna hade. Jag har dock bestämt mig för att det kommer inte att spela någon roll vilket vitsord jag får, bara jag blir godkänd och det är jag nog övertygad om att jag blir. Nån gång måste man väl börja släppa på de där tokhöga kraven, i mitt fall är det inte en dag för tidigt.
Gubben jobbar kväll i dag och i morgon ska han på "firmafest", så jag antar att jag kommer att hinna ha det rätt så tråkigt den här helgen, borde jag kanske ta en sväng via Anttila och ladda upp med några bra och billiga filmer? Saknar mina sötaste underbaraste syskonbarn, men ska försöka hållas här i Vasa ändå den här helgen. Som tur går det ju bussar om det blir för olidligt. :) Sen får ju folk gärna komma hit på besök också, vägen går ju åt båda hållen, åtminstone sist jag kollade.
Nu ska jag tvätta lite kläder och annat roligt medan jag väntar på gubben, ha en skön helg alla!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort