Ännu mera typiskt...

När jag för en gångs skull är ledig när de ringer från BB och behöver inhoppare, då är jag ju sjuk. Är nu inne på fjärde dagen med fruktansvärt halsont och även om jag inte hade nån feber i morse så är jag nog inte i skick att fara och sköta några små nyfödingar. Suck! Jag saknar BB, kollegorna, jobbet, alla söta bebisar och alla nyblivna föräldrar. Barnmorskeriet måste nog vara världens bästa yrke!
 
I fall nån skulle ha missat det är jag ju inne i nån sorts handarbetsperiod för tillfället. Konstaterade också i går att jag skulle behöva en varm tröja till vintern och hittade det här mönstret på garnstudio.com. Vad tror ni om en dylik kofta? 
 
 
 

Det går upp och det går ner

Fryser och svettas om varandra. Så fort effekten av Panadolen börjar ge med sig så börjar jag frysa och i ett huj är tempen uppe i 38 igen. In med mera piller och en timme efteråt svettas jag värre än på värsta träningspasset. Sen går det några timmar och så börjar det hela om igen. Det enda jag fått gjort på hela dagen är att pröva en ny stickteknik, s.k. fiskbensmönster. Vad det ska bli vet jag inte men så här ser det ut. ;) 
 
 

"Jag har så gott som aldrig feber"

Det skrev den här kärringen två inlägg bakåt. Gissa vem som hade 38,3 i går innan jag gick och lade mig och vaknade nu med 38,6. Detta trots att jag går på maxdos paracetamol. Håhhå, man ska aldrig säga aldrig... 
 
Det som grämer mest av allt var att vi skulle få låna gubbens systers sommarstuga ute i skärgården hela den här helgen, det är ju villaavslutning på lördag, men hennes man skulle jobba i helgen. Jag hade sett fram emot att bara njuta av "skäriliv", bastubad och kanske ett dopp i havet, men med den här farten får jag väl nog glömma det. Surt, sa räven. 
 
Nu ska jag hinka i mig ännu en kopp med Finrexin och försöka få nån timmes sömn till. Ha en fin torsdag ni andra, hoppas ni får vara friska! 

Dagens saldo

Efter intag av värkmedicin och Finrexin kände jag mig ändå så pass i skick att jag kunde greppa virknålen. Färdigställde de tre senaste dagarnas projekt (ännu en babyfilt, surprise, surprise...) och eftersom denna ska bli en gåva fick den en liten extra touch med en virkad blomma. 
 
 
 
 
 
 

Typiskt eller typiskt?

I somras hade jag min första semester på fem år, jag var ledig från jobbet i 2,5 vecka och efter tre dagar vaknade jag en morgon med världens förkylning. Inte ens nässpray höll näsan öppen och kvällen därpå hade jag t.o.m. 38 graders feber. (Jag har så gott som aldrig feber). Så den största delen av semestern gick åt till halsont, snuva och hosta.

Jag slutade mitt andra nattskifte i morse och på min arbetslista är det inplanerat nästa skifte först onsdagkväll nästa vecka. En hel ledig vecka alltså, bara så där. Men- jag hade redan under gårdagen och natten ont i halsen och när jag vaknade nu vid 12 tiden så värker varje led i min kropp, halsen känns som om nån kört ner ett rivjärn i den och allt känns bara allmänt hopplöst. Nu får ju hela min lediga vecka gå åt till att försöka kurera sig. Även om en förkylning nu inte är hela världen, så känns det ju ändå surt. :(

Att sakna

Jag saknar min vän. I går var jag ensam hela långa dagen tills han kom från jobbet, sen hann vi inte mycket mera än äta middag tillsammans innan han stack iväg på vad det nu var. Sen for jag i jobb till natten, när jag kom hem hade han åkt till sitt jobb och därifrån direkt till sina föräldrars för att hjälpa till med något på deras garagebygge. Nu ska jag alldeles strax i väg till nästa nattskifte och han har inte hunnit hem ännu. När jag kommer hem i morgon bitti har han åkt till sitt jobb...

Tänk att man kan sakna någon så mycket fast man ändå träffas (nästan) varje dag. Har jag en ledig dag utan något besök hos t.ex. någon av mina systrar eller nåt så håller jag på att bli galen innan klockan är fyra, halv fem och han äntligen kommer från jobbet. Även om han kan driva mig till vansinne i bland (sånt hör väl till) så vet jag inte hur jag skulle överleva utan honom. Som vi lärde oss på sommarens läger, det finns ett hål i ens hjärta som bara en annan person kan fylla. Vilken lycka att jag hittat den personen i mitt liv!

Lyckat!

Det blev en riktigt lyckad fest i lördags. Solen lyste och vi kunde vara ute på vår terass, barnen sprang runt och lekte och busade på gräsmattan. När kvällskylan började göra sig påmind hade jag ju investerat i en hög billiga Jysk-filtar för gästerna att vira runt sig, så vi kunde vara ute ända till en nio-tio tiden. 
 
Vi bjöd på hemgjorda hamburgare, plättar stekta på muurikka, jordgubbsgräddtårta, chokladmuffins och lite smått till. Det blev riktigt gott (om man nu får säga det själv...) Jag kommer inte ihåg helt exakt, men jag tror att vi kom fram till att vi var ca 46 stycken sammanlagt. Och då var det ändå 17 stycken från gubbens sida som inte kunde komma, så ni förstår att det inte är nån liten familj vi har. Då är det ändå bara frågan om föräldrar och syskon med deras familjer.
 
På söndag blev det en efterlängtad sovmorgon, vaknade vid halv tio (tidigt för att vara jag) och kände mig faktiskt riktigt utvilad. Det vackra vädret bjöd till terasshäng så jag satt ute några timmar och fick faktiskt lite färg ännu i sommar. Efter kvällens gudstjänst hade vi några vänner över på "left overs" som jag tyckte var en passande benämning.
 
Jag tog faktiskt ett par bilder under lördagens fest, men nu bloggar jag ju så sällan från datorn, ska försöka aktivera mig och flytta över bilderna nån dag så ni får se hur vi hade det.
 
Måndagen var också den varm och skön och jag satt flera timmar ute på terassen och virkade. Med gott samvete för en gångs skull. ;) Härligt att kunna njuta av sommaren ännu!
 
Hoppas att ni har haft en riktigt skön helg!

Ser lovande ut! :)


1 dag kvar

Det blev inte bakat några chokladmuffins igår, Teah ringde och ville ha mig ut på länk. Så det blev att byta om till träningskläder och styra kosan mot Esse. Sent hann det bli innan jag kom hem, så i dag fick jag istället snällt greppa vispeln och veva ihop en smet. Nu är 59 chokladmuffins färdiga, hyllorna till köket förhoppningsvis färdigmålade, (ska bara torka), och korgen med smutstvätt är nästan tömd. I kväll ska jag steka hamburgerbiffar så det står härliga till, måla lite skåpdörrar, och tvätta de sista fönstren. Sen är det bara att dammsuga och torka golven i morgon.

Problemet är dock att jag gjorde misstaget att greppa virknålen i går och nu skulle jag helst bara sitta i soffhörnet och virka så nålen glöder. ;) hittade en underbar blogg med en massa fina tips på virk- och stickmönster och jag misstänker att jag vet vad en stor del av min lediga tid i höst kommer att gå åt till...

Det verkar bli helt ok väder i morgon, vi får fortsätta hoppas på att nån regnskurar inte hittar hit. Även om terassen inte är klar ännu så är den nog så pass färdig av man kan vistas på den, så länge vädret tillåter. Nu ska jag fortsätta mina sysslor, misstänker det ska bli skönt med sovmorgon på söndag! :)

2 days to go

I dag steg jag upp strax efter åtta. Jag kommer inte ens ihåg när jag senast skulle ha gjort det på en ledig dag. Jag är definitivt ingen morgonmänniska. Skrev klart min inköpslista, åkte in till stan, handlade en rågad kundvagn med både det ena och det andra, kurvade via min syster yster (a.k.a. THE tårtmaker) med ingredienserna till tårtorna, kramades snabbt med några syskonbarn och sen hem igen. Rensade ur kylskåpet och städade det, in med allt man handlat, ut på bakgården och slipa hyllorna som jag målade i går, måla dem ett varv till, in, sitta en stund och pusta.

Nu ska jag baka chokladmuffins, men allra först ska jag ner i källaren och veva i gång tvättmaskinen. Så fort jag pustat klart. Man ska inte förta sig när man inte är van... :)
 
 
 

Ledig dag

och den oftast välgömda husmorsgenen har för en gångs skull blivit aktiverad. Som jag skrev tidigare så har vi ju tänkt ha ett försenat 30-års kalas för gubben nu på lördag och han ville bjuda på hemmagjorda hamburgare. Så denna vackra sensommardag med strålande solsken har gått åt till att knåda hamburgerbröd. Nu är nästsista plåten i ugnen och lagom tills jag blir klar börjar solen söka sig i moln. Typiskt! 
 
Ska möta upp gubben när han slutar jobbet, vi har haft vår bil hos målaren sedan i går. Redan när vi köpte den hade den rost på bakluckan och då var den ju bara drygt två år gammal. Nu är det äntligen fixat och eftersom den ännu är så ny så fick vi det på garanti. En väldig tur för oss, eftersom den bilen slukat mera än lovligt med pengar det här året. (Vi betalar ännu av på det lån vi blev tvungna att ta när motorn sa upp kontraktet... :( ) 
 
I morgon väntar morgonskifte, men sen är jag "ledig" resten av veckan. Jag sätter ordet ledig inom citationstecken  eftersom det med all säkerhet blir som denna "lediga" dag, ett enda spring för att ordna inför lördagen. Well, well... Vi får be om vackert väder till lördagen, för inne i vår lilla stuga blir det nog mera än lovligt trångt om vi inte kan utnyttja terassen till fullo. :) 
 
nuuuu är sista plåten äntligen i ugnen, nu ska jag städa undan lite och sen hämta gubben. Ha en fin dag!
 
Det blev 60 såna här baddare, vi får hoppas det räcker till! :)
 

Min sommar

Som vanligt har det blivit riktigt glest mellan blogginläggen under sommaren. Tid för skrivande har det nog funnits, men jag har bara inte kommit till skott. Vad har jag då gjort den här sommaren? Jobbat, naturligtvis, även om det för första gången på väldigt länge inte känns som att jag jobbat bort hela sommaren. Jag har jobbat 78% och jag tror att både kroppen och knoppen mått riktigt bra av den arbetstakten. Jag trivs riktigt bra på inremedicinska avdelningen, även om jag ju förstås saknar barnmorskejobbet och barnmorskekollegerna. Jag fick fortsätta på inremedicinska i höst, men bara med ett 50% vikariat de första 2,5 månaderna, vilket ska bli skönt på det viset att jag hinner sätta mera tid på hemmet, min familj och mig själv. En utmaning blir det naturligtvis vad gäller den ekonomiska sidan, men jag hoppas på lite inhopparskiften (inte minst på BB). Sen är det väl bara att välja bort den där extra lyxen som man nog egentligen klarar sig utan och fokusera på det man verkligen behöver. 
 
Vad har vi då gjort här hemma i sommar? Nå, den mesta tiden har gått åt till att färdigställa vår terass, och även om den inte är klar ännu så är den långt mera färdig än den var när sommaren kom. Locket är fastspikat/skruvat på hela baksidan, vi har fixat tak över delen som ska ha tak, spjälstaket mot grannen och nu senaste veckorna har vi jagat erbjudanden på utemöblemang och lyckades få ett stort bord med åtta stolar för nästan en tredjedel av ursprungspriset. Ibland har man tur. :) Nu hoppas vi på en riktig indiansommar så vi kan bjuda släkt och vänner över på terassmys. Nästa vecka har vi tänkt ordna ett försenat trettioårskalas för gubben, som ju fyllde år redan i mars, vi hoppas på vackert väder tills dess.
 
Resor då? För tredje året i rad var vi på LBKs sommarläger vid Hjälmargården i Sverige. Temat för i år var den kristna familjen och huvudföreläsare var Don Patterson från Texas, USA. Vi blev goda bekanta med honom, hans fru Mary samt John och Robin Vieths, också de från Texas. John har vi träffat flera gånger tidigare, men Robin var en ny bekantskap. Vi hade väldigt roligt tillsammans med dem, och nu hoppas vi ha råd att resa till Texas någon gång för att se hur de har det. Lägret var en riktig fullträff enligt mig, undervisningen var otroligt bra, man fick många tankeställare och "ögonöppnare" och det var så roligt att träffa alla andra som man blivit bekant med under de tidigare åren. Jag ser redan fram emot nästa års läger! 
 
Vi var även på en kortare husbilstripp i månadsskiftet juli/augusti. Vi fick låna mina föräldrars husbil och jag råkade ha tre lediga dagar i sträck under Davids sista semestervecka, så vi startade tisdagkväll efter att jag slutat jobbet och vi fått packat ihop det vi skulle ha med. Vi körde söderut, så mycket som möjligt längs Strandvägen och så svängde vi in via Kaskö på kvällen innan vi sist och slutligen övernattade i Sastmola. På onsdagen körde vi ner till Åbo, där det blev en rundtur i Åbo slott innan vi fortsatte mot sydväst. Vi pausade i Pargas och åt innan vi fortsatte ut i Åbolands skärgård. Vi körde genom Nagu, sökte nånstans att övernatta på Korpo, innan vi sist och slutligen hamnade på Kittuis camping på Houtskär. Sen stod valet mellan att köra tillbaka samma väg eller fortsätta längs skärgårdens ringväg, men eftersom färjorna började kosta och vår reskassa var ganska tunn så beslöt vi oss för att åka samma väg tillbaka. Vi pausade i Björneborg och körde sedan längs en mindre väg via bl.a. Sideby. Vi svängde in via några bekantas i Närpes, men de var inte hemma just då så vi fortsatte norrut. Den sista natten övernattade vi på Bergö vid en gästhamn. Enligt internet skulle det finnas någon form av camping på Bergö, men hur vi än cruisade runt där så hittade vi ingen, så vi drog den slutsatsen att informationen på internet inte var riktigt up to date. På fredagsförmiddagen körde vi hem igen, för att hinna städa upp i husbilen innan vi skulle lämna den tillbaka.
 
I övrigt har vi umgåtts med familj och vänner, gästat ett vackert bröllop, njutit av värmen de dagar det bjudits på sånt och tagit emot regnet när det kommit. För andra året i rad lyckades jag ju pricka in min semester under de kallaste veckorna mitt i juli, men vackert väder och lediga dagar har jag nog ändå fått i sommar, så jag ska inte klaga. Det har varit en fin sommar och jag hoppas att den inte är riktigt slut ännu.
 
 
 
 

9 år

9 fantastiska år! 
Det känns nästan som i går när vi stod där inför Gud, prästen och våra nära och kära och lovade varandra trohet och kärlek intill döden. När man ser på bröllopsfotona får man nog dock inse att det inte riktigt var igår. :) Vi var unga på den tiden, unga och kära. Vilken tur att åtminstone kärleken håller i sig! ;)
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort