Höet är bärgat

Varje sommar är det lika skönt när man fått in den sista höbalen. Varmt, svettigt och tungt för att inte tala om hur mycket man sticker sig på höstråna. Armarna ser ut som om man hade en massa utslag, och de svider i flera dar efteråt. Nu är allt hö iallafall inne och i morgon bär det i väg ut på sjön! :-)

Vi hade en till spekulant på visning idag, men vi var i stan och hade tusen och ett ärende så vi kom oss inte hem i tid. Lite tråkigt tycker jag, skulle var roligt att veta vem det var och lite pejla vad dom tyckte. Nåja, dom lär väl höra av sig ifall de blev riktigt intresserade.

Gubben var och seglade med min kusins man i går så nu menar han att han är skeppare nog att kunna segla själv. Att han dessutom vågar ta mig med i båten är ju inte illa. Har tänkt att vi ska stiga upp riktigt från morgonen och ha en hel dag på sjön. Väderleksrapporterna har inte lovat några riktigt hårda vindar och det tycker jag att låter bra. Vill helst känna att jag har situationen under kontroll hela tiden.
Vi handlade ett sjökort i dag så nu ska vi förhoppningsvis ha lite koll på var vi är någonstans, och dessutom på vilken sida av remmarna vi ska hålla oss. Sen får vi se vart vindarna bär oss. Vi har ju vår lilla snurra med 2.5 hk, så i värsta fall får vi puttra fram med den, säkert skönt det också!
Om inte annat slänger vi i vårt nyinförskaffade ankare och tar oss en kaffekopp, lyssnar på måsarna och njuter av livet!

Just nu känner jag bara hur jag längtar efter att ta en skön dusch och sedan slänga mig i säng, känns att man har gjort ett ordentligt dagsverke idag. Man kan ju hoppas att man förbränt lite kalorier i samma veva!

Godnatt!!

Sista veckan semester har börjat!

Känns lite väl vemodigt när man vet att det är sista semestern man kommer att ha på mååånga mååånga år.
Idag var jag och postade svarskuvertet med meddelandet om att jag tar emot min studieplats. Så nu får det bära eller brista, låt oss hoppas på det första alternativet. Nog är det med blandade känslor man börjar studera, det är ju nog bekvämt att få lön två gånger i månaden och kunna leva lite som man vill. Med betoning på lite alltså.. ;-)

Annars så har dagarna här runnit iväg den ena efter den andra, gissa om man har njutit av det vackra vädret.
 Det har blivit mest sjöliv och solande men man får väl lov att vara lite av en livsnjutare när man är ledig.

I fredags på kvällen blev vi bjudna till Sara o Jimmys. (min syster och hennes man) Där blev det grillning, kaffe o lite smått och gott.  Någon riktigt lång visit blev det inte, de flesta av oss var så dåsiga efter en dag i solen så till sist satt man bara och hängde. Kanske man blivit gammal när kvällströttheten börjar komma tidigare och tidigare??

På lördagen bestämde vi oss för att åka på sjön med farsans finfina Kulla båt.Först styrde vi kosan mot mommos villa på Rågöun, ihopp om att träffa lite people, men tji fick vi, stugan var tom!
Drack en snabb kopp med kaffe innan vi körde vidare, styrde mot fiskehamnen för att tanka, våran båt var nämligen mer än lovligt törstig. Tänkte att vi kör till Köpmanholmen men strax innan vi kom dit så ändrade vi oss och svängde av till mina faddrars villa, där fanns det äntligen lite folk att umgås med. Satt och njöt i solens sken några timmar tills telefonen ringde. Det var Sara som hade hört att vi var på sjön och bjöd över oss till Jimmys föräldrars villa på Lusören. De lockade med rökt fisk, så vi var naturligtvis snabba att hoppa i båten! ;-)

Väl framme vid Lusören, efter lite navigationssvårigheter, (dessa remmare... Vore det inte enklare med PILAR så man vet på vilken sida man skall köra?? ) så blev det först grillning, vi var alla hungriga så ingen orkade börja röka fisk och vänta tills den skulle vara klar. Sen fanns det förstås en massa roliga badleksaker som tillhörde Jimmys syskonbarn, och eftersom man har mer än lovligt av barnasinnet kvar blev det förstås att slänga sig i vattnet.


Här är det jag och syrran som försöker att inte bli för våta.


Här simmar mammas söta vovve, "moster" finns nära till hands om det skulle knipa

Sist så blev det ju naturligtvis den rökta fisken, oj, oj så gott med rökt lax. Sen blev det dags att söka oss hemåt, innan det blev riktigt mörkt och ännu svårare att förstå sig på alla remmare. Lagom möra var man efter en hel dag med skäriliv.

Söndagen blev också den en lång utflykt på sjön. Siggi, Mela, Engla-Li, Maja, Dantti, Nina, Moa och vi packade in oss i Danttis båt och körde "Larsmo runt". Blev först Köpmanholmen och dagens rätt för tolv och femtio och sedan körde vi sakta i väg mot Jakobstad. Solen stekte, vi kvinns låg framme och solade så gott det gick, lite trångt men finns det hjärterum så... 
Fint gick det ända till slussen, Moa och Englis sov gott i båten, Mela fick söka sig dit bak för att sköta Maja en stund men jag och Nina satt framme på båten. Nina och slussar är ingen bra kombination och bättre blev det nog inte av det som hände nu. När det blev vår tur så körde en liten båt om oss med en pappa och en flicka, han sa att hon ville dra i bandet för att slussen skulle stängas och visst, det gick ju bra, det fanns ju gott om utrymme för båda båtarna. Men ivrig som hon var så drog hon ju i bandet genast de kommit in i slussen. Vi puttrade på i lagom sakta fart och jag tittade på slussporten och undrade vad som skulle hända om den började komma ner och gissa om det inte var just det vad den gjorde! Jag och Nina som satt längst fram fick ju fullständig panik, gastade och skrek och krälade bakåt som krabbor över båttaket. Dantti vid ratten märkte först inte vad som höll på att hända men satte i backen så snabbt han kunde. Tyvärr var det inte till stor hjälp då den inte fungerade som den skulle. Kändes som en mardröm när båten bara fortsatte framåt mot luckan som bara kom lägre och lägre!
I "sista stund" hann vi undan, men vårt gastande hade ju naturligtvis väckt barnen som sov för att inte tala om hur "skakis" man blir efter en sådan här händelse. Tills sist satt jag bara och skrattade, man kunde inte annat.
Vi fick sen veta att slussluckorna stannar om de tar i något men det hjälpte ju inte så mycket i efterhand. Man vet ju det nästa gång man blir halvt ihjälklämd! ;-)

Vi stannade på pisspaus vid Svanen och sen hade det blivit lite svalare så vi sökte oss in ibåten och ökade farten lite. Siggi o Mela steg av i hamnen men vi fortsatte en stund och for ut till Ninas föräldrars villa, satt där en stund och filosoferade, blåste såpbubblor med Moa och kände hur det började svida i skinnet efter dagens solande.
Efter ett tag styrde vi kosan hemåt, började bli sent och vi hade inte ätit någon mat sen köpmanholmen.

Idag har jag tagit en låång sovmorgon; var vaken flera gånger i natt tack vare min trevliga förkylning och en stor fluga som surrade runt i vårt sovrum

Sol, sol, sol...

Det härliga vädret ser ut att hålla i sig. Vi har "Sverigefrämmande" inkvarterade hos oss, så i dag har vi haft fullt program. På förmiddan var Mela, Engla-Li, Maja och jag till min hemgård och titta på hästarna. Engla-Li fick t.o.m pröva på att rida, det blev inte så många steg, för hästen var halt och tösen lite rädd, men nu har hon i alla fall prövat på att rida. :-)

Grabbarna fick den intressanta uppgiften att klippa gräs så länge vi var borta. Sedan var det att slå sig ner på filten på den nyklippta gräsmattan, läsa en bok och njuta av det vackra vädret. Riktigt som det ska vara på semester.

Sedan har vi också varit och tagit oss en titt på Kimmi och Heidis bygge. Det blev en skön kvällspromenad, som skulle vara perfekt om det inte vore för alla myggor. Har skaffat mig x antal broms- och myggbett idag, får väl räkna med att ligga och skrapa mig halva natten.

Nu börjar jag också känna av att jag har en förkylning på kommande. Borde kurera den snabbt innan den riktigt hinner bryta ut. Nu blir det väl småningom läggdags så man orkar upp och njuta av nästa härliga dag i solen!

Ha det gott alla!!

Äntligen vackert väder!

Vi spurtar med listandet och lite städande för nu vill vi ha semester!!
Igår blev det inte mycket gjort, vi var på Svärmors kalas, och sedan var jag bjuden på tjejkväll till min kompis Anns. Alltid lika roligt att träffa mina kompisar och nu har ju flera av dom en massa gulliga ungar man får njuta av!

Nu verkar det som om vi får främmande så jag får nog springa ett varv med dammsugaren över plejset, annars är jag rädd att dom förgås av dammallergi!!

Njut av det vackra vädret nu allihopa!!

Måndag förmiddag

och regnet öser ner, just trevligt semesterväder! Nåja, vi har egentligen en dags renovering kvar (åtminstone) så det borde ju inte göra något, men man blir ändå på dåligt humör av det här vädret. Idag borde vi sätta lite listar och sånt på plats, skruva fast nåt skåp och lite annat smått och gott. Måste också via Keittiöjätti och beställa en större lucka till lådan under diskmaskinen. Just nu så är det ett för stort "gap" mellan lådan och diskmaskinen, inte vidare snyggt! Sen ska vi ha en ny transformator till några lampor, och en tröskellist, som gubben klåpade sönder här i helgen ( Bravo Bert!! )

Igår var det Logos sommarfest, så det blev att stå i köket vid Kronoby sommarhem så gott som hela dan, det fanns ingen diskmaskin heller så det blev att diska för hand, man har nog hunnit bli bortskämd med att ha diskmaskin hemma. Men Mia - vi var dåuli! ;-) 

Har inte hört något från varken mäklarbyrån eller spekulanterna ännu. Vi har ingen tidning så jag vet faktiskt inte om huset var nu i söndagens annons igen. De får ju in nya objekt hela tiden så det ryms väl inte med hur länge som helst.

Har tänkt börja skolan i vilket fall som helst i höst, så ser vi hur länge det går i hop ifall vi inte får huset sålt. Stina sa i går att om det krisar till sig så finns det en säng vid deras. ;-)

Nu hinner jag inte mera, har mat i ugnen som börjar bli klar! Fortsätt håll tummarna kanske huset blir sålt!

Dessutom vore det ju kul med lite kommentarer ibland, bara som ett litet tips...  ;-)

En snabb resumé av dagen

Badrummet blir mera och mera färdigt! Nu är det bara lite småsaker att fixa kvar så är det som "nytt". Har faktiskt tagit en premiärdusch nu i kväll. (Mycket premiärer i den här bloggen verkar det som ;-) ) Lite lyxigt måste jag godkänna, även om jag tycker att det är trångt, jag är ju inte direkt någon xs modell... Det finns bl.a. inbyggd radio och lite andra finesser så jag sa åt gubben att här kommer jag att stå i timtal och duscha, ändå tills allt varmvatten har tagit slut.

Skall hinna och hälsa på till torppi ännu ikväll, skall ha skivat lite korv till morgondagen då vi ska ha hand om serveringen på Logos sommarfest. Har köpt "endast" 4 kg lördagskorv så en stund borde det väl räcka.. :-)

Har kollat lite på stockholmsresor i dag men vi är lite för sent ute, det finns bara dyra hytter kvar, eller såna som är under bildäck. Åtminstoine de dagar vi hade tänkt åka. Så summa sumarum tror jag att det inte blir någon resa, jag är alltför "gniden" om de slantar vi har. Vem vet hur knapert det hinner bli ännu i höst om min lön faller bort och ersätts med ett ynka studiestöd på knappa 300 €.

Nåja, om jag skulle ta och sluta innan det blir riktigt sent!

Renoveringen framskrider

Snart börjar man se att det liknar ett badrum.. Min svärfar kommer hit nu idag och hjälper oss att fixa med vattenrören. Är ju lite extra arbete då vi samtidigt har dragit nya rör för vattnet. Håller på att skruva ihop duschskåpet, kanske man kan ta en premiärdusch om några dar! :-) Jag hade egentligen velat ha ett badkar, helst något lyxigt jacuzzi, där man kunde ligga och bara njuta, men gubben tänkte på annat, fukt hit och fukt dit och vattenstänk på väggen osv.. (tråkgubbe ;-) )
 Nåja, det är väl förhoppningsvis inte jag som ska rengöra det i framtiden, jag får väl ta skeden i vacker hand och flytta till nån sunkig studielägenhet i Vasa.
Läste igår att det är brist på hyreslägenheter i Vasa, typiskt min tur?? Hur som helst är det väl bäst att inte fundera så mycket, har i vilket fall som helst räknat med att pendla den första tiden, sen får vi se hur det artar sig med jobb åt gubben, bostad och sånt.

Våra spekulanter var hit igen en vända i går kväll. Dom hade med sig hennes föräldrar, så hennes pappa fick ta sig en titt på det här med vvs, han lär ska kunna sånt. Visar ju åtminstone på lite intresse från deras sida, men jag vågar inte hoppas på något ännu. Som sagt, vi får se hur det artar sig.

Fick rensa ur en slemmig brunn här ute på gården. Den hade varit så igenstockad att regnvattnet inte drogs ner som det skulle utan samlades i en stor pöl mitt i gången. Fullt med en massa gegga, maskar och annat trevligt, skönt med lite skit under naglarna? ;-)

Var till "torppi" (min hemgård) i gårkväll, skulle se ett avsnitt av "jordmödrene". Var bl.a. en trillingfödsel, otroligt intressant, kände bara hur pulsen steg när jag satt och tittade, kan inte tro att jag i framtiden kanske får möjlighet att arbeta som barnmorska! Roligt är det att nu också på "nära håll" få följa med en graviditet när min syster väntar barn, beräknat födelsedatum är i september. Det är mitt första syskonbarn, så det gör ju allt extra spännande.

BIdrar här till sist med ett foto av vårt halvfärdiga badrum, hoppas att jag snart kan fota ett färdigt!Gubben fastnade också på bild, det blir han säkert glad för! ;-)

Ännu en visning är över

Känns lite bättre än förra gången, kanske för att de pratade svenska och visade mera intresse än de förra spekulanterna. De skulle fundera på saken och kanske återkomma med hennes pappa som var "rörkarl" och rimligtvis borde förstå sig på uppvärmning och dylikt. Vi får se hur det artar sig..

Har varit och hämtat mera listar, så nu blir det väl lite listande och sånt, brukar vara roligt när listarna kommer på plats, allt börjar genast se mera färdigt ut.

För omväxlingens skull regnar det där ute, min pion har inte riktigt orkat slå ut ännu, och tur är väl det, den skulle väl bara regna sönder.  Trött och frusen känner jag mig, skule vara skönt att krypa ner under filten i soffan en stund. Är väl bäst att stänga datorn också, dom varnade för åska på tidningen. Mera bloggning en annan gång!


En låååång dag närmar sig sitt slut...

Blev väckning klockan sju här i morse, gladeligen upp och hoppa fast man bara sovit några timmar. Satte oss i bilen och styrde kosan mot Pattijoki och Myllymäki affären. Där gick det snabbt, allt vi ville ha fanns att fås och snart var varorna lastade i bilen och vi for hemåt igen. Jag sa åt David att det hela gick lite för smärtfritt, så när vi kommer hem är det säkert något fel på någonting. Gissa vem som hade rätt? Ett badrumsskåp fattades, det mindre av två sidoskåp. Jag fick lov att ringa dit och förklara med min sämre än usla finska att de lämnat med något som vi borde ha haft hem. Jo, de skulle skicka det åt oss sa gubben som svarade och lade sedan på... Öööh??? tänkte jag då. Hur skall de kunna skicka något åt oss utan att veta någon adress?? Han hade bara frågat på vilket namn vi hade köpt varorna. Men det var att spotta i nävarna och svarva ihop ett fint formulerat (obs finskt!!!) mail och meddela adressuppgifterna. Här skall dom inte tro att dom slipper så lätt undan, hehe...

Sedan dess har det varit städning för hela slanten. Min allra käraste mor kom och hjälpte till. Där kan man prata om duracell kanin. Hon bara fortsätter och fortsätter... ;-)  Så nu ska vi hoppas att huset visar sig från sin bästa sida och att spekulanterna blir alldeles förälskade i plejset. Skulle vara skönt att ha en sak mindre att fundera på.

I morgon tror jag att min pionknopp har slagit ut, isåfall skall jag försöka bidra med ett foto. Tills dess får ni nöja er med att beundra min hund. Hon är så söt att mattes hjärta smältar, trots att hon kan vara världens olydigaste busunge..


...Spanar in förbipasserande...

Nu blir det nog att ta godnatt, har ju visning kl 10.00.. Borde se pigg och fräsch ut då!?!

Vilket härligt väder!

Har varit på sjön i flera timmar med svärs, gubbens bror och hans äldsta tös. Det blåste sådär lagom att man nästan frös, men solen sken som om den hade betalt. Känner att mina axlar och armar fått sig lite bränna, bättre sent än aldrig!
Var på "kalas" till gubbens systers villa, hon fyllde hela tjugofyra så där blev det mumsig tårta, med mycket grädde och jordgubbar, oj, oj vad gott det var. Dessutom blir allt mycket godare när man är ute vid villan eller på sjön.
 Ljuvliga skärgård!!

Vår vovve Kira fick också följa med på båtutflykt, dagen till ära fick hon även en ny flytväst. Tyvärr var hennes storlek slut i affären så den vi köpte var aningens för liten, men den fick duga tills vi hittar en större nånstans.


                                                                   Mammas gullevän!Vi fick även ett telefonsamtal från mäklarbyrån. Vi har en till spekulant som vill komma på visning på torsdag morgon. I morgon skall vi och handla grejerna till badrummet, hoppas vi hinner fixa resten av huset ändå. Har ju inte hunnit bli så värst stökigt sen sist. Nu håller vi på att sätta det nedersta varvet med kakel i badrummet -vilket mätande och kapande, jag blir alldeles galen. Får kapa dem med cirkel så jag antar att byborna är glada när vi för sånt oljud nästan mitt i natten. Dom blir väl gladare när vi flyttar.. ;-)

Jag trodde att jag hade en massa att blogga om men jag har väl glömt hälften.. Kanske det kommer en annan gång!
Ha det gott!

Kom ihåg att hålla tummarna för husförsäljningen, kanske det skulle lyckas den här gången!!!Badrumsgolvet är fogat

men så mycket annat har inte hänt har vid vårt idag. Vädret börjar äntligen se ut att bli bättre, och med tre veckor semester kvar får man hoppas att det håller i sig.

Vi hittade badrumsinredning och lite annat till badrummet på nätet och tänkte beställa, men så konstaterade vi att butiken vi skulle beställa ifrån fanns på några hundra kilometers avstånd. Så nu blir det nog en resa norrut här i veckan. Blir ju billigare att hämta i butiken, då behöver man inte betala några leveranskostnader och dessutom behöver man ju inte vänta på varorna. Allt vi hittade och ville ha fanns i lager, åtminstone om man skall tro informationen på nätet. Kanske man kan börja använda badrummet småningom, börjar bli över ett år sedan sist.. :-)

Inga nya spekulanter har hört av sig... Ring RIng RIng nån snälla...

Proppmätt...

Född snål -  alltid snål?!
blev en vända via Korvens efter mötet, snacka om att lida av begär.. :-)
Så nu sitter man här och mår alldeles dåligt istället. Varför kan man inte ha den här äckliga känslan av att vara proppmätt INNAN man beställer mat åt sig? Jag lovar att jag lider av världens sämsta självdiciplin. Jag vet att jag egentligen måste tänka på vad jag äter, varje dag, året om, för mina älskvärda gener har gett mig förmågan att suga upp varenda liten kalori ur maten jag äter. Tack för det säger man bara, Jag avundas er som kan äta vad ni vill och inte behöver anstränga sig något extra för att kilona ska rasa. Så fort jag äter onyttigt eller har uppehåll med träningen så kommer varenda litet gram jag kunnat bli av med tillbaka innan jag hinner blinka. Visst vet jag att jag aldrig kommer att bli trådsmal, inte hur jag skulle äta eller träna, jag är helt enkelt inte skapad för att se ut så. Men... jag vet att jag skulle må mycket bättre av att gå ner 10 - 15 kg. Jag tror jag ska ta ett foto av mig i bara trosor och bh. När jag sen bli sugen på något gott så tar jag fram fotot, och vips! så försvinner alla begär och jag tar en hälsosam promenad istället!???? Tror ni det skulle funka? Kanske värt ett försök iallafall.. :-P

På tal om kylskåpet.. vår bil fick spunk när vi skulle köra hem från mötet, gasen lämnade in fast min privatchaufför lyfte på foten, så ni kan ju tänka er hur motorn varvade när han tryckte in kopplingen.. fick stanna och svänga in till vägkanten, greja med nåt under huven och vips var den som ny... elller så inte.. fick ännu ett "gasanfall" när vi körde hem från mammas och pappas nu senare. Sa åt gubben att han MÅSTE fixa det innan jag ska köra nånstans, jag vet ju inte vad man ska göra om det skulle hända någon gång när jag kör ensam. 

Nu tror jag vi ska se en film innan det blir att ta kvällen. Hej på er! 

Lördag

Gääääsp, har tagit en lååång sovmorgon, även om jag visste att jag inte borde. Om t.o.m. gubben stiger upp före mig, då har jag verkligen sovit länge. Fast å andra sidan straffar det sig, för nu är jag alldeles stel i ryggen och nacken.
Blir väl att ställa sig mot Larsmo småningom, ska bara sluta reta upp mig på att jag (som vanligt) inte har några kläder som passar, eller överhuvudtaget ser någorlunda ut. Var och shoppade i onsdags, tog gubben och en stor portion tålamod med mig och styrde kosan mot Karleby. Men det gick förstås som det alltid går. Jag behövde få nya kläder i mängd och massor, hittade som vanligt absolut INGENTING, medan gubben handlade klädesplagg efter klädesplagg... Ni som klagar på era män att de inte vill shoppa, jag lovar er, motsatsen är fem gånger värre! Kan möjligtvis bero på att shopping hör till något av det värsta jag vet, eller åtminstone de gånger jag faktist MÅSTE ha något nytt åt mig själv. Om jag vet att jag inte behöver något, eller har intalat mig själv att jag inte FÅR köpa något, då kan jag gå hur länge som helst och hittar jämt en massa kläder som jag skulle kunna köpa.
Jag köpte sist och slutligen en kortärmad skjorta, som jag egentligen inte ville ha, men jag orkade inte längre och visste att jag inte kunde komma hem utan att ha köpt något.
Gubben hittade nya jeans, en skjorta, en kavaj, en tröja och två t-skjortor.
Sist måste vi ju förstås via Anttila och köpa x antal nya filmer, fick trösta mig med det istället.. ;)
Nåja, färdiggnällt för den här gången!


Premiärvisningen är över...

... och direkt lovande kan man ju inte säga att det verkar. Jag antar att huset var för stort ( för dem också ), men man vet ju aldrig. Om inte annat fick man ju åtminstoner städat ( ett krystat försök att vara positiv ;) ).
Ni kan ju fortsätta hålla tummarna iallafall, kanske det kommer flera spekulanter. Jag har ju ännu nästan tre hela veckor innan jag måste meddela om jag kommer till hösten eller inte, så nog ska vi tro att det ska gå vägen.
Nu ska vi och grilla till mina parents så längre än så här blir det inte för tillfället.

Blåsor

Aj, Aj, Aj...
Har klippt och krattat o grävt och rensat så händerna är fulla av blåsor. För att inte tala om myggbetten jag lyckats skaffa mig. Mycket är ostädat ännu, men nu har nog orken tagit slut. Blir tidig väckning i morgon i stället, alltid lika roligt när man är så morgontrött som jag. :-(
Vi har haft klockan på åtta varje morgon hittills, men inte lyckats stiga förrän en nio halv tio. Vore det kanske smartare att ha klockan lite senare istället för att snooza en timme? :-)
Nu ska jag hoppa i en skön varm dusch, sen blir det raka vägen i säng.
Godnatt!

Visning i morgon!

Vi fick ett telefonsamtal från mäklarbyrån igår och de har en spekulant som vill och se på vårt hus.
Så jag borde ju inte sitta här utan vara i full gång med att putsa och feja i alla hörn och försöka få det att se trivsamt ut.. :-)
Vi sätter klinkers på golvet i badrummet idag, så det ser mer färdigt ut, gubben borde hinna foga det i morgon innan de kommer hit.
Min bror kommer och trimmar åt oss runt tomten idag, är ganska vildvuxet på en del ställen (läs: överallt). Men det hade tydligen inte avskräckt vår spekulant som utan att vi visste om det hade varit och tittat här på tomten igår..
Vi bor ju riktigt vid vägen som går genom byn och folk brukar i allmänhet inte vara blyga med att glo in till oss men nog märker man att intresset har varit större nu sen vi har haft husannonsen i tidningen. Speciellt första dagen såg man att så gott som alla som gick / körde om här hade huvudena svängt mot vårt hus..
Man får väl bjuda på det lilla.. ;-) Det händer inte så mycket intressant här i byn, så folk måste väl ha något att prata om..
Nu skulle jag bara vilja hitta den där knappen att trycka på så skulle huset vara färdigt städat.. Är några kvm golv att dammsuga och torka.. Sen har man ju några små härliga djur som har tagit till sin största uppgift att så fort som möjligt få det att se lika stökigt ut igen.
Nu blir det inget längre blogginlägg än så här idag, måste fort tillbaka till städningen så gubben inte märker att jag tagit en extra paus! ;-P
Så håll tummarna allihop, skulle vara för otroligt att få sålt huset så här fort, vill, vill, vill kunna börja skolan i höst...


Bloggpremiär!

Hej och välkommen till min nystartade blogg!
Här kommer det förhoppningsvis att dyka upp inlägg efter inlägg med intressanta incidenter, finurliga funderingar blandat med lite allvarsammare antydanden och vardagliga viktproblem. :)
Bloggen är mest till för att vara ett stöd åt mitt stackars minne när jag någon gång börjar fundera över hur det egentligen var den där gången eller när var det riktigt det hände osv.  - men för all del - om mitt innehållsrika vardagsliv på något vis skulle intressera dig så är du mera än välkommen att följa med min blogg!
Jag antar att det är mest vänner, släkt och bekanta (om ens det :) ) som får ut något av att läsa min blogg men skulle det även vara någon annan som är intresserad kan det ju vara på sin plats med en kort och -naturligtvis- censurerad presentation av mig och mitt liv.

Jag är alltså Marika, nyligen fyllda 23 för tilllfället, även om det smärtar mig att godkänna det (åldersnoja... )
Jag är gift sedan 14.8.04 med min man David och de flesta dagar är han det bästa som har hänt mig, andra dagar har jag bara lite svårt att komma ihåg att vara tacksam för att jag har fått en sådan skatt.
Mitt liv berikas oerhört av min man, min familj, våra vänner, vår hund Kira och katten Valfrid.

Jag är utbildad laborant och jobbade nästan fyra år på ett laboratorium här i nejden, men sedan tyckte jag att det fick räcka så sedan februari -08 jobbar jag som skiftesledare för en liten avdelning på vår kära korvfabrik här i staden.
Under tiden jag jobbat har jag gått en läroavtalsutbildning inom kötteknologi så nu i juni -08 blev jag färdig charkuterist - vackert så! :-)
Man tycker kanske att det skulle räcka med två utbildningar men icke sa Nicke - aldrig blir man nöjd..
Min dröm är att bli barnmorska och med lite tur kan jag kanske påbörja mina studier till hösten. Igår fick jag nämligen ett brev på posten med lysande nyheter - jag har blivit antagen till utbildningen!

Vi (mannen, jag, hunden, katten) bor i ett "litet" hus på 338 kvm i en liten by ca 10 km från "storstaden" Jakobstad. Vi har bott här i tre år och renoverat allteftersom. Huset är från början på 70-talet så här har det nog funnits jobb. För tillfället håller vi på med ett badrum och det verkar bli riktigt fint, fräscht med nya kakel!
Vi har nu huset till salu och hoppas få det sålt för med ett huslån att betala på varje månad har jag inga stora möjligheter att börja studera till hösten.

Annars så gillar jag att läsa, lösa korsord och att sova lääänge på söndagsmornarna!
Jag är också delvist bodycombat beroende men mitt nya jobb stjäl mera än lovligt av min energi så det har nog blivit mindre träning de senaste månaderna - och gissa om det syns på vågen.. :-(
När plånboken och jobbet tillåter så gillar vi att resa, både kortare och längre turer, så dom senaste åren har det blivit ett par avstickare söderut, och det ser ut att bli en resa till hösten också. Det ska bli skönt - här verkar det ju inte bli mycket till sommarväder. Bara badrummet skulle bli mera färdigt så blir det troligtvis även en bilsemester, Stockholm har blivit något av ett sommarmåste för mig. Vi hade egentligen planerat en längre bilsemester i år, men vår nyinförskaffade segelbåt kan ju inte stå i hamnen hela sommaren heller.

Jag hoppas att jag någon gång ska få uppleva den stora glädjen att få kalla mig mamma, men när det blir får framtiden utvisa. Om det är Guds vilja att ge oss barn så blir det när det Han planerat -tills dess får man väl ta en dag i taget, varför rusa genom livet i jakt på lyckan och på så vis missa allt det härliga däremellan?

Så.. härmed förklarar jag bloggen invigd och vi ska hoppas att detta inlägg följs av många många flera..
Tills det - ha det gott!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort