Hallå där, köp blåbär!

Mitt liv har i sanning varit rätt så intensivt sedan jag bloggade senast. Då var jag ju på väg till jobbet för att spendera min fredagskväll där. När jag sedan kommer mig dit så får jag frågan om jag kan tänka mig at komma i jobb på lördagsmorgonen också och ja, vad säger man? :) När jag sen är på väg hem från kvällskiftet så ringer gubben och säger att han är vid Hassi o Mias och att jag ska komma dit en sväng. Klockan blev alltså närmare halv tolv innan vi kom oss i väg därifrån. Roligt då, men mindre roligt morgonen efter när klockan ringde halv sex.
.
Lördagsskiftet förflöt i snabb takt, inte minst pga att jag hade ett kortare skifte och slutade redan två. Åkte via Prisma och inhandlade både smått och gott innan jag körde hem och rev i gång med att baka en paj till söndagens kyrkkaffe. Sen packade vi så fort som möjligt ihop ett och annat och slängde oss i bilen för att åka i väg och fira villaavslutningen hos min fina fadderfamilj på deras villa. Farsgubben hade dragit på sig århundradets förkylning så de fick stå över firandet i år, men vi tänkte att vi ska hålla på traditionerna trots det. Fick dessutom njuta av ett underbart sensommarväder, med ordentlig luftvärme och allt, så bättre kan det inte bli. Stort TACK till Eki och Gunilla o resten av gänget för en riktigt rolig kväll!
.
Väl hemkomna så stöp man i säng, klockan ringde åtta på söndagmorgon för att jag skulle hinna ordna med det sista för kyrkkaffet som jag lovat handha den här söndagen. Jag hade ju tänkt sätta lördagen på att förbereda, men den blev ju satt på att jobba så det blev lite tajt med tid. Men allt fixade sig och jag hade to.m. kommit ihåg både mjölk och socker till kaffet den här gången... :) Efter gudstjänsten hann jag hem en timme innan det var dags att åka i väg till nästa arbetsskifte. Fick en mindre trevlig överraskning när jag kom till jobbet och fick se att avdelningen var överfull, dessutom många som behövde rätt så mycket hjälp så det blev sist och slutligen inte många minuters paus på det skiftet. Vårdyrket i ett nötskal...
.
Så, med ögonen mera eller mindre i kors på måndagsmorgon kl 05:30 när klockan ringer så är det bara att släpa sig upp och försöka hitta allt man skulle ha med sig till skolan. Plockade upp min fina vän Emma längs riksåttan och så fortsatte vi mot Vasa. Klockan åtta skulle vi infinna oss på VCS för en totalt onödig introduktion som man kanske skulle ha behövt i fjol om våren innan man for ut på första sjukhuspraktiken, men nu kände man ju till allt som de informerade om redan... Det bästa med hela morgonen var ju att man fick träffa Frida-hjärtat och alla andra klasskompisar igen. Vid tio-tiden började vi skolan, hade lite allmän information och sedan så hade vi en massa praktiska övningar tillsammans med sista årets barnmorskestuderande. Det var roligt att höra dem berätta om sina praktikerfarenheter och få lite tips om praktikställen och lite annat. Efter lunchpausen så var vi lediga så då hade vi bestämt träff med Anette. Där blev vi bjudna på te och äppelpaj och fick förundras över hur snabbt hennes små killar växer. Klockan hann bli över fyra innan vi kom oss i väg hemåt igen.
.
Väl hemma var klockan redan över halv sex och mina fina systrar och kusiner var på väg till oss för en kusinträff. Jag försökte hinna plocka undan det mesta av allt som låg framme och sen kom Sara som en räddande ängel och hjälpte mig dammsuga lite i källaren innan de andra dök upp. Vi hade en rolig kväll med mat i överflöd (som vanligt), mycket skratt, lite tårar och underbara diskussioner. Jag är så tacksam över alla fina vänner jag har, vilken välsignelse! Man kunde sitta uppe hela natten och prata och ändå vore man långt i från färdig.
.
På tisdagsmorgonen var jag så trött som en människa bara kan bli efter x antal nätter med allt för lite sömn, men trots det så kändes det inte så tungt att stiga upp. Det var ju nämligen en mycket spännande dag som väntade mig. Min första praktik på BB och gyn avdelningen! Jag fick vara med om både det ena och det andra och en stor del av dagen tillbringade jag med en underbart söt babytös i famnen. Jag fick ett jättebra mottagande och det känns som att det kommer att bli en superkul praktikperiod. Inte en enda gång under dagen skulle jag ha känt av hur trött jag egentligen var, det var först när jag satte mig i bilen för att köra hem som ögonen tänkte falla i hop. Väl hemma så dök jag i säng och där tillbringade jag nästan hela resten av kvällen. Vid halvnio steg jag upp och åt lite rester från kvällen innan och sedan satt jag och såg på tv nån timma innan jag igen gick för att lägga mig. Satte klockan på halv nio i morse för att inte sova bort hela dagen och då kände jag mig faktiskt rätt så utvilad för en gångs skull. Får ju två sovmornar i rad nu, sedan väntar igen två morgonskiften, sen en dag ledigt, ett nattskifte, en dag ledigt och två morgonskiften. Sedan väntar två veckor ledigt med bl.a. Portugalresan inbokad i kalendern. Njutning till max! :)
.
Nu ska jag försöka hinna med något vettigt innan det är dags att åka till "jobbet". Ska bli intressant att se vad som väntar mig i dag. :) En riktigt bra tisdag önskar jag er alla!

Tvärtom

i jämförelse med de flesta andra som längtar till fredag eftermiddag för att kunna njuta av en ledig helg, så har jag nu mera eller mindre latat mig i nästan hela två veckor och ska nu i kväll veva igång och börja jobba. Jag ska jobba i kväll och på söndagkväll, så man kan gott säga att helgen är räddad. Dessutom är det ju villaavslutning i morgon, så den dagen är också mera eller mindre fullspäckad med program. Så - riktigt mycket ledigt kan jag inte säga att jag har den här helgen. Vilken tur att jag sovit till mellan halv elva och tolv hela veckan och laddat upp för att orka hela helgen. :)
.
I går fick jag ett ryck när gubben kom hem, så jag började baka. Det blev morotskakemuffins och även om det inte är min favoritkaka, (jag är inte mycket för kakor överhuvudtaget...) så tyckte t.o.m. jag att det blev riktigt gott. Jag borde verkligen ta och baka upp ett ordentligt baslager av både det ena och det andra att ha i frysen, för som det är nu har jag inget att bjuda några eventuella gäster på (och ingen soffa att be dem sätta sig i heller för den delen... ;) ).
.
Nu har jag ca halvannan timme att få något vettigt gjort innan jag ska till jobbet. Sen måste jag komma ihåg att hämta mitt MRSA och salmonella intyg innan jag börjar också, om jag nu ska slippa på någon praktik på tisdag. På måndag morgon ska vi vara klockan åtta (!) i Vasa, gissa om man är tvungen att stiga upp tidigt för att komma sig dit till den tiden. Med tanke på att man varit i jobb kvällen före dessutom så känns det ganska si så där lockande... Men, men... sen är det igen ett tag innan man behöver dit igen, om man bortser från två praktikseminarier, annars är det först i slutet på november som det blir dags för "riktig" skolgång igen.
.
Vill hur som helst passa på och önska er alla "normala" (och vettiga, som inte väljer yrken där man får offra helger, kvällar och nätter...) människor en skön ledig helg! :) Ta det lugnt på villaavslutningen så ni inte smäller fingarna av er eller bränner upp kåken. Tänk också på alla djur som blir skrämda av allt smällande och undvik att smälla i närheten av dem. Det var dagens moralpredikan, tack för ordet!

Tummen upp

för Findit.fi! Förutom att vi snabbt och smärtfritt fick sålt vår husvagn där så ringde David i går kväll på några mellandörrar som var till salu. En timme senare var han hemma, med tre (!) splitternya mellandörrar + handtag och detta till ett sammanlagt pris som to.m. ligger under vad man normalt bara betalar för EN dörr UTAN handtag. Sånt förgyller ju minst sett ens dag. :) Nu fattas det bara två mellandörrar till.
.
Denna dag har förgyllts av besök av min moster, min kusin, min söta kusinson och inte minst FRITJOF! Eller Nemo som han ju heter nu för tiden. Han hade vuxit något fruktansvärt, han var inte mycket mindre än Kira, jag tror inte ens det skiljer ett kilo i vikt mellan dem. De busade på som galningar här så jag tror att de båda tyckte det var riktigt roligt att ses igen. Vi fick dessutom en fin syrenhortensia som inflyttningsgåva och nu önskar jag bara att min trädgård inte vore så vildvuxen som den faktiskt är för tillfället och att jag skulle veta vad allt som kommer att bli omändrat i och med höstens dränerande. För tillfället vet jag inte riktigt vart jag ska sätta den för att den inte skall ta skada sedan.
.
Sen har jag också fått renskrivit en intervju till EA som jag hade i går och det tar sin tid då man ska sitta och lyssna på bandspelaren och sedan försöka plita det det. Skönt att ha det gjort i alla fall. Hoppas vi kommer i gång bra med analysen nu i höst så man kan börja fokusera på utvecklingsarbetet under nästa år. På måndag börjar min sjunde och tredje sista termin. Tänk att två tredjedelar av min skola redan har avverkats och det bara är ett och ett halvt år kvar. Det roligaste ett och ett halvt året dessutom, nästan enbart praktik. Underbart! :)
.
Här ser ni två av dörrarna, det är lite mörkt så de ser lite gula ut, men de är nog rätt så gräddvita i färgen enligt mig.
.

...

var på riktig storhandel i går, kändes som om jag handlat för en 10-personers familj minst. Jag länsade först hyllorna i Prisma och sedan var jag via Snellmans personalbutik för kött och korv-uppköp. Nu har vi nog både kylen och frysen fylld för en bra stund framöver. När jag kom till Prisma så kom jag lite väl sent i håg att gubben stulit mina "butikvagnspengar" ur bilen och jag var redan på väg in för att försöka få fixat ut en euro eller nåt i den stilen när jag stötte på Robbi, Mia och Teah som också skulle och handla. De hade en euro över åt mig så då var det problemet löst.
.
Till middag blev det lax med ugnsbakade rotsaker och efter att jag låtit gubben ta en tupplur på det så fick jag faktiskt honom att lista klart lilla sovrummet här uppe som småningom ska bli kontor. Sen skruvade han upp en lampa i hallen också, så nu är det inte lika beckmörkt här om kvällarna. På kvällskvisten var också fina vännerna H&M hit på glass och Davids rårörda hallon.
.
Jag hade tänkt vara lite sparsam på den nya mattan jag köpte från Ikea, men i går kunde inte gubben hålla sig längre utan var tvungen att öppna den och rulla ut den på golvet och den är verkligen så skön som jag hade tänkt mig. Jag är jättenöjd med den, jag ska bara förtränga vad jag betalade för den först.... ;)
.
.
Den har inte riktigt rätat ut sig helt ännu och dessutom ser den ju jätteliten ut på bilden, men den är nästan två meter i diameter. Ignorera även paffbitarna som ligger på golvet där bredvid, de är till för att skydda golvet när vi målar trappan. :)

Tisdag

I dag har jag redan avverkat en av sakerna på min "att-göra" lista, nämligen ringt ett telefonsamtal. Bara vetskapen om att jag kommer att bli tvungen att ringa har legat som en börda på mina axlar i flera dagar. Tänk att det alltid ska vara samma sak fast det går hur enkelt och smärtfritt som helst efter att jag slagit siffrorna och tryckt på gröna luren. Man får ju undra i bland om man är riktigt riktig... :)
.
Det blev inget mathandlande för mig i går, jag fick bara plockat upp lite här och där och sen gick resten av kvällen åt till att umgås med Kevin och Pontus. Det blev en rejäl långpromenad med barnvagnen, jag var alldeles genomsvettig när jag kom hem, jag hade nog inte riktigt räknat med att det skulle bli så långt som det blev sist och slutligen. Skönt dock att få lite motion, det har inte blivit alldeles för mycket av den varan i sommar. Väl hemkommen där vid tio tiden så fick jag direkt ställa mig och kocka för att gubben inte skulle svälta i hjäl i dag på jobbet.
.
Jag hade bestämt mig för att inte stiga upp så sent i dag, så jag satte nog klockan på ringning, men det hjälper ju föga när man ända snoozar i nästan en timme. Nu ska jag verkligen skärpa mig. Jag ska börja med att åka till stan, ta en sväng via banken och sedan ta och handla riktigt ordentligt med mat att fylla både kylskåp och frys med. Sen hoppas jag att gubben är motiverad nog att ta itu med lite renoverande när han kommer hem, jag skulle gärna se att de sista listarna och de sista takskivorna kom på plats, sen skulle det inte vara helt fel att ha en fungerande toalett här på övervåningen... :)
.
En skön tisdag till er!

Rolig helg!

En rolig helg är över. Det började redan på fredag eftermiddag då min älskade lillasyster ringde och berättade en alldeles fantastisk nyhet. Hon är gravid och hade varit på sitt första ultraljud och det visade sig att hon väntar tvillingar! Som ni kan förstå är jag alldeles i extas över denna nyhet och pratar om att "vi" ska få tvillingar, alltså att det är hela familjen Flax som ska få dem. :) Nu håller vi bara tummarna för att det ska gå vägen och att inga komplkationer ska inträffa under resan. De är väntade någon gång i februari, så det är en rejäl bit kvar.
.
På kvällen så styrde ju min kära mor, systrarna och jag mot Tammerfors i mina föräldrars husbil, vilken även går under smeknamnet "vattenskallen" p.g.a. sin något mindre tilltalande utformning. Men troget bar den oss hela vägen både dit och tillbaka, så vi ska inte klaga på den. Trots mindre hinder såsom vägbyggen, ramper och lösgrus så gick det som smort. Vi sov i husbilen på en parkeringsplats, vissa mera nervösa än andra över att vistas i storstan förstås, men alla sov vi väl åtminstone ett par timmar under natten, så på lördagen inledde vi med en god husbilsfrukost innan vi körde till Holiday Club för att simma och basta tills vi var fräscha nog att ta itu med en dag i shoppingbegärets klor.
.
Vi började på Ikea och eftersom jag hade stränga order hemifrån om att ta det lugnt med shoppandet så hade jag som mål att inte plocka på mig en massa saker bara för att de är så "billiga" jämfört med på övriga ställen. Min föresats gick väldigt bra tills vi var genom halva butiken. Då hittade jag en matta och dessutom precis den matta jag pratat om att ha i hallen här på övrevåningen. Priset var hisnande, även för att vara från Ikea, men efter övertalning av min kära mor så stod jag plötsligt där med mattan i handen. (för eftersom jag inte skulle shoppa så mycket hade jag ju inte tagit någon vagn...) Efter mattköpet var det som förgjort. Jag hittade sak efter sak som jag bara måste ha eftersom jag ju tänkt mig precis det och det till det rummet och på det där stället och de där lamporna hade vi ju faktiskt pratat om att vi skulle ha.... Ni kanske förstår. Innan jag var i kassan så hade jag plockat på mig varor för en rejält tilltagen summa. Det dåliga samvetet gnagde nog en hel del, men som kompensation så gick jag sedan ett par timmar i Ideapark utan att köpa något förutom en glass vid ett café. Jag undrade nog i mitt stilla sinne vad gubben skulle säga när jag kom hem och hade gått lös på det här viset, men tydligen var han bara nöjd med att jag kom hem och ännu har han inte låtit undslippa sig några desto mera negativa kommentarer om mitt shoppande. I stället har vi tittat på nätet på en massa möbler som jag spanade in under resan och planerat den fortsatta inredningen av vårt hem. Dock är det ju förstås pengarna som saknas ännu...
.
I går var det min kära mors födelsedag. Den sista som 40+:are. Jag och David började dagen med att närapå försova oss, sedan var det dags för gudstjänst och efteråt blev det söndagslunch på Pedrinas i Kokkola. Oj, vad gott! Efter lunchen åkte vi till Sunds för att terrorisera Mia mitt i hennes lunchpaus och ha henne att arrangera ihop en fin present till mamma som vi sedan firade ett par timmar med kaffe och barnagråt i en salig blandning. När vi sen åkte hem var jag så trött att jag bara somnade och dit for hela kvällen. Detta kvällsovande resulterade i att jag var vaken ännu klockan tre i natt, men jag jämnade ut det hela med en skön sovmorgon. (efter att ha varit uppe och fixat i hop en salladslunch åt gubben att ta med till jobbet). Sen har Robbi, Mia och Teah varit hit en sväng med vårt piano som de härbergerat åt oss nåt år. Jag vet inte riktigt vart vi skall sätta det, för jag har liksom inte planerat in det i "inredningen" här, men om det inte lyckas på nåt vis så finns det kanske någon hugad köpare på Findit som kunde vara intresserad av att ta över det.
.
I går fick vi äntligen sålt vår husvagn så David ska frakta den till Nykarleby i kväll. Skönt att slippa den och skönt att slippa fundera på hur man ska finansiera Portugalresan. ;) Nu skulle det bara gälla att ha en eller två husvagnar till att sälja så man fick i hop till alla möbler man skulle vilja ha. Dock har jag ännu inte sett några överloppshusvagnar här så sannolikheten för att hitta nån sån är ju nog inte den största.
.
Nu ska jag försöka gräva lite i skåpen här och försöka hitta nåt ätbart, börjar vara dags för en tur till butiken av allt att döma. I kväll ska jag få umgås med mina fina systersöner igen då Sara och Jimmys arbetsskiften krockar. Om de är lika änglalika som förra veckan så kommer det att gå som smort har jag på känn. :) Sen har jag lite annat program inplanerat den här veckan också, så det är inte många riktigt lediga dagar kvar av min "semester". Det gäller att passa på och njuta medan man kan. En skön vecka till er också!

Det finns en nackdel

med att vi flyttat upp i vårt nya sovrum. Vi har nämligen ingen rullgardin eller några persienner vilket innebär att morgonsolen obevekligt skiner rakt in genom fönstret. Jag låg vaken till halv två i natt och läste en av mina böcker som jag beställt från Adlibris. Sen fick jag tvinga mig själv att sluta läsa och börja sova. Sedan ringde gubbens klocka strax före sex. Efter det har jag varit vaken. Läst ut boken jag började med i går, ätit frukost, suttit vid datorn i bara pyjamas och bara låtit timmarna rinna förbi. Har en massa saker på "borde göra" listan, men jag kommer inte riktigt i gång. Framför allt borde jag packa. I dag ska ju min käraste mor och mina fina systrar ha vår första "mor och döttrar-dag". Vi har länge pratat om att vi borde börja hitta på något roligt tillsammans med jämna mellanrum, men först nu har vi riktigt kommit till skott. Så planerna för idag och i morgon är att åka husbil till Tammerfors. Simma och shoppa (fast vi är fattiglappar hela bunten) och njuta av att bara behöva bry oss om oss själva i ett dygn. Tanken är sedan att komma hem glad och utvilad och fulltankad med ny energi för hösten. ;) Nu är det bara det att jag ju inte är någon som gillar att packa. Ni som följt bloggen en längre tid borde vid det här laget veta att jag jämt är ute i sista minuten när det gäller packandet, oberoende om det gäller en veckas semester söderut eller en helg norrut.
.
Annat som jag borde göra är bl.a. att städa ur spisrummet vi sov i förut. Det ska läggas ny golvmatta där också, men där finns allt för mycket grejor i dagsläget för att det ska vara fysiskt möjligt. Att förvänta sig att gubben ska städa ur det är nog ingen idé så jag får väl bara bita ihop och börja på. Men först ska jag packa. Eller, det vill säga, först ska jag sätta lite kläder på mig och tvätta bort "sömnskorven" ur ögonen.
.
I går fick vi (läs gubben) skruvat upp hela tre gardinstänger, i köket och i vardagsrummet. Sedan torkade jag bort den värsta flugskiten från innerrutan och strök mitt nya köksgardin. Första gardinen uppe i huset, känns riktigt bra. :) Fönstren i vardagsrummet har inte ännu blivit tvättade på alla sidor, så där lämnade jag gardinerna ännu. Men så fort jag fått tvättat också mellan rutorna där så ska jag hänga upp mina nya "Anna"gardiner från Jotex. Här får ni en bild på köksfönstret, dock taget i motljus så hur mycket som sist och slutligen syns är ju en annan fråga. Med denna bild vill jag önska er alla en trevlig helg!
.
.
Haha! Nu ser jag hur sned gardinen är, men strunt i det, snedare lär den bli med åren... :)

Så kan det gå...

Dagens plus: Att få uträttat flera ärenden på stan som "legat på" den senaste tiden.
.
Dagens minus: Att komma hem och upptäcka att någonstans mitt under ärendesuträttningen har dragkedjan i mina byxor åkt upp. Man får ju bara hoppas att ingen bekant såg en... ;)
.
Hämtade bl.a. ut mitt Jotexpaket och därifrån hade jag ju beställt mina gardinstänger och gardinerna till vardagsrummet och köket. Nu vill jag bara ha hem gubben så han får skruva dem på plats. Sen fick vi pengarna från FPA i dag också, inte så mycket som vi hoppats på, men ändå en rejäl slant lagom tills jag ska på "mor- och döttrar"dag till Tammerfors i helgen... ;)
.
Sen så borde Sue komma hit när som helst så ska vi och hälsa på Nena i deras nya hem, det ska bli kul att se hur de har det! Mycket roligt i dag ändå, det regniga vädret till trots. Hoppas att ni också har en riktigt bra dag! (utan nedrasade dragkedjor på byxorna...)

Håll tummarna!

Här går det minsann undan! Ca 1 minut efter att jag publicerade husvagnsannonsen på Findit så ringde den första intresserade, så nu blir det husvagnsvisning för gubben i kväll. Ni får så lov att hålla tummarna nu så kanske vi får sålt den redan i dag. :)
.

Första natten

i vårt nyrenoverade sovrum! Även om sänggaveln inte alls passar in och endast är en temporär lösning tills vi antingen målar den vit eller gubben får fixat till den där nya sängen av ett par gamla dörrar, så är det ändå ett stort steg att få flytta upp från det lilla trånga spisrummet. Har sovit som en stock och är mera än nöjd och glad så här långt. Bara "resten kvar" nu alltså. Borde måla lite på trappan i dag igen, men det är så krångligt så jag måste medge att det inte lockar speciellt mycket. Har tänkt åka och handla också och eventuellt baka lite bröd. Sen har jag ju mina gullungar som väntar mig i kväll.
.
I dag borde jag också få satt upp annonsen om våran husvagn på Findit. Eftersom jag dock inte är den mest tekniska så får vi se hur det går. Håll tummarna för att det lyckas. :)
.
Ha en fin dag! Här kommer en liten glimt av vårt sovrum.

Oj, oj...

Det blir av allt att döma en vecka i Portugal i september tillsammans med vännerna H&M. Det svider i börsen och lite i samvetet, men samtidigt så känns det riktigt lockande och roligt. Mia och jag satte oss för att boka i dag, men efter att ha suttit en stund och dividerat och jämfört olika hotell så bestämde vi oss för att boka det hotell som vi fastnade för i början. Men se, där fick vi ge oss, under de tjugo minuter vi velat fram och tillbaka så hade ju någon annan snott det framför ögonen på oss. Så vi fick börja leta igen. Valet föll då på ett annat hotell på samma ställe, men lite längre till stranden och en prisklass högre. Nu ska vi bara hoppas att det är värt pengarna och att vi har tur med vädret. Mina systrar var dit en sommar för kanske fem år sedan och då tyckte de att det var riktigt bra. Vattnet i Atlanten är ju förstås en smula kallare än i Medelhavet men vi ska hoppas att den varma sommaren värmt upp det åt oss.
.
Nu borde jag fortsätta med målandet här hemma. Om vi ska kunna flytta upp i dag så gäller det att sätta på ett kol. Har dessutom en hel massa kläder att tvätta, så någon slöig semester blir det nog inte i dag heller. Sen borde någon handla lite mat åt oss också, kylskåpet börjar gapa tomt igen och motivationen att ta sig till butiken är rätt så långt borta för tillfället. För att inte tala om att jag borde hämta ut mitt paket från Adlibris. Börjar bli många måsten här, hohho... :)
.
Jag ska bjuda på ännu en liten tjuvtitt i vårt halvfärdiga hus. Ignorera att det saknas strömbrytare och njut i stället av min vackra solrosbukett som jag fick i söndags av Kristina, Sue och Botvid. Man blir ju glad bara av att se på den.
.
Här ser ni en vägg i vardagsrummet som ännu ska få en mönstrad fondtapet, den panelade väggen längre bort hör till trappuppgången och teglen är på skorstenen som kommer upp mitt i vardagsrummet/köket.

Arbetsnarkomanen tar semester

Jag har avnjutit min första riktiga lediga dag. Tanken var att jag skulle vara ledig i två hela veckor, men jag har redan lovat mig i jobb två kvällar nästa veckas helg. :) När börsen gapar tom har man inte så mycket valmöjligheter. Vi väntar fortfarande på fyra veckors lön från FPA. Där är det minsann inte bråttom när det skall betalas ut, men har de en enda liten möjlighet att kräva tillbaka något de betalat, så är de i sanning snabba. Suck... Dock gör det mig inte mycket att jag ska i jobb nästa vecka, det känns bara bra. Som sagt är man lite av en arbetsnarkoman. :)
.
Här hemma har vi gjort ett litet ryck. I lördags var gubben duktig med listandet och jag har målat som en galning, både i lördags och i dag och nu i kväll har vi röjt upp lite här och dammsugit och skurat så det blir snart att packa ihop det man har stuvat in i ett rum i källaren och försöka börja breda ut sig lite här på övervåningen. Vi har dock lite dåligt med lampor här uppe ännu, så det är lite mörkt att jobba kvällstid. I morgon hoppas jag på att få färdigt målat alla dörrkarmar och eventuellt börja på lite med trappan och trappräcket. Det senare projektet lockar dock i mindre grad så vi får se om jag struntar i det än så länge och gör nåt annat roligare i stället. Toaletten här uppe är ännu väldigt halvfärdig och detsamma gäller kontoret, men vi tar en sak i taget. "Nou hätä" som finnen skulle säga.
.
Drömmer om att kunna åka på en resa ännu i höst. Även om börsen skriker "NEEEJ!!" så hårt den orkar och förnuftet försöker peka på en massa saker som borde införskaffas i stället så kan det inte hjälpas att en resa lockar otroligt mycket! Vi får se hur det blir. Jag har ju två lediga veckor i september som visserligen borde ägnas åt examensarbetet, men som skulle vara utmärkta för en veckas semester. Hmmm... Vad tror ni?
.
I övermorgon ska jag få sköta mina två söta systersöner Kevin och Pontus. Det ska bli riktigt kul, jag ser dem inte en sekund för mycket fast vi flyttat 100 km närmare. Helst skulle jag busa med dem minst ett par gånger i veckan. Tänk att jag har fått världens sötaste och underbaraste syskonbarn! Vänta bara om några år när de kommit underfund med att de utan större problem kan linda sin moster kring lillfingret, då ligger jag risigt till. ;)
.
Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid världens bästa gubbstrutt. Tänk att jag fick världens bästa gubbe också! I går hade vi sjuårig bröllopsdag, så vi firade alltså yllebröllop. Ylle kan vara lite stickigt men är ju också jättevarmt. Kanske kunde man beskriva vårt sjunde år som gifta som lite stickigt och varmt, vad vet jag. Vi är alltså nu inne på vårt åttonde år, "gummiåret", vad månne det ska innebära?? ;)
.
Nå, det är väl bäst att avrunda här innan allt går överstyr. Godnatt med er! :)

1!

Ett morgonskifte kvar innan det är dags för min "semester". Jag tycker dagarna bara rusar fram. Nu har ännu en sommar försvunnit och det dröjer minst nio månader innan nästa sommar riktigt börjar visa sig från sin bästa sida. Även om jag hunnit njuta mera av både vädret och haft lite mera tur med mina lediga dagar (i fjol var det mulet på minst 90% av mina lediga dagar), så känner jag ändå att allt för stor del av min sommar har gått åt till arbete. Lite surt, men med tanke på att gubben inte fått ett rött öre i lön sedan midsommar så har man inte så mycket val heller. Vilken tur ändå att hans sjukledighet inföll under sommaren då jag förtjänar, annars hade vi nog snabbt konkursat. Nu väntar vi med spänning på att få lite sjukersättning retroaktivt från FPA, vilket nog inte sker i första taget om det är som vanligt...
.
Sitter nu och väntar på att gubben ska dyka upp från jobbet, har lite hjärnstillestånd för tillfället pga av allt snor som stockats uppe i skallen på mig så redan tanken på att göra nån mat eller nåt känns övermäktig. Den arma musrackaren väckte mig i natt också då han hade ett maratonlopp på vårt sovrumstak. Den rackaren har redan överlistat vår musfälla tre gånger så det blir nog att ta till några mera effektiva metoder. Vi har nog köpt "råttgift", men samtidigt är jag lite rädd att använda det just för risken att Kira eller nåt annat oskyldigt djur skulle få i sig det av misstag.
.
Kanske ska jag krypa under filten ett par minuter och återhämta mig efter en relativt stressig dag. Sen får vi se vad kvällen bjuder på. Ha de gött!
.
Nu ska jag vara riktigt snäll och bjuda på en liiiten liiiten smygtitt på vårt ännu halvfärdiga kök. Håll till godo!
.

3 dagar kvar

på sommarjobbet! Sen väntar två lediga veckor då jag förhoppningsvis är riktigt duktig här hemma och får en massa gjort av alla de saker som lämnat under sommaren. Dock har jag redan lovat jobba åtminstone en natt i september och sagt att de gärna får ringa om de behöver personal. Jag har trivts över alla förväntningar på mitt sommarjobb och jag är glad att det blev som det blev och jag slapp pendlandet i sommar.
.
I dag har vi inte varit så där överdrivet duktiga, men gubben har nu åtminstone fogat kaklen i köket, så det börjar anta en mera "färdig" form. Vi borde verkligen komma i gång med listandet, men det känns lite motigt för tillfället. För att riktigt motivera mig var jag inne på jotex i kväll och beställde hem gardinstänger och gardiner till köket och vardagsrummet.
.
I morgon har jag mitt sista kvällskifte, vilket innebär sovmorgon för min del, sen är det två morgonskiften till innan helgen och även om dagens arbetsskifte innebar en hel del spring så känns det ändå inte alltför hemskt att gå till jobbet. Skulle jag bara slippa min förkylning och den irriterande torrhostan så vore ju allt frid och fröjd.
.
Nu ska jag krypa till sängs och riktigt njuta av att inte behöva ha någon klocka att ringa i morgon bitti! Godnatt! :)

Hej och hå!

Har i dag avverkat min sista lediga dag. Nu väntar sju arbetsdagar i rad och även om jag trivts bra på min arbetsplats i sommar så känns det inte riktigt hundra att jobba så många dar i ett. Inte minst pga av att vi spenderat hela dagen på bostadsmässan i Kokkola i regnet vilket bidrog till att min förkylning som just började bli bättre drog i gång med förnyade krafter. I dag kändes det nog som att sommaren definitivt var över, kallt och ruggigt. Bostadsmässan i sig var intressant och även om det mesta var gjort för folk med tjockare plånböcker än våra så fick man ändå en del tips och idéer gällande inredning. Speciellt Villa White och Port Victoria hörde till mina favoriter.
.
I övrigt har vi dragit i gång "Operation Kill The Mouse". Vi har en oönskad gäst som flyttat in på mellantaket och varje kväll hör vi när musen tassar fram och tillbaka ovanför oss. I går inhandlades en musfälla och med stora förhoppningar laddades den i går med en rejäl bit gräddost. (Ska man bjuda på en sista måltid kan man lika bra bjuda rejält...) I morse vaknade jag av att fällan slog igen och jag hann tänka både hipp och hurra och nästan börja njuta av ett musfritt hus innan jag hörde trippandet av små mustassar springa över taket. Ca halva ostbiten var uppäten och fällan hade slagit igen men var tom så det enda tänkbara scenariot är nog följande:
.
.
I övrigt då?
Renoveringen framskrider i sakta mak, förhoppningsvis får gubben satt upp kökskaklen i morgon, sen fortsätter vi med listandet och sånt trevligt. Ingen panik, man ska ju hinna med annat också! :)
.
Sen har vår lilla Fritjof flyttat till Larsmo. Det var min kusin vitamin Johanna som föll för den rackaren och tog sig an honom och det är vi övertygade om att var ett klokt beslut för både henne, oss och voffsingen. Kira var nog lite nere de första dagarna med efter att ha fått lite extra mycket omtanke och kärlek så verkar hon ändå rätt så nöjd med situationen för tillfället. Åtminstone slipper hon ju ha en rackare som biter henne i öronen och drar henne i svansen nu. Själv tycker jag det är rätt så skönt att få sova på nätterna utan någon som väcker en med sitt gnällande. Skulle jag bara slippa den där arma musrackaren nu också så vore ju allt frid och fröjd. :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort