Jå hej hej!

Har hunnit bli ett antal dagar sedan mitt senaste blogginlägg. Har knappt haft en ledig stund och ännu i detta nu så har jag egentligen inte alls tid att spendera tid vid datorn. Fick lyckligtvis städat ur lägenheten i går och lämna nycklarna, kan knappt beskriva hur skönt det känns!
Nu återstår bara att fixa det sista här hemma och sen borde jag ju fundera vad jag ska bjuda på då vi har inflyttningsfest på fredan. Dessutom ska man ju jobba som en galning där mellan varven. Har ännu två veckor med intensivt jobbande framför mig innan jag får vara ledig i hela fyra dagar! :)
Men men ... nu har jag ju gett ett litet livstecken i från mig i allafall så ni behöver inte bekymra er. ;)

Dagen D

blir troligtvis flytt i dag för våran del, så jag har egentligen inte alls tid att sitta här, har alla kläder kvar att packa ner, badrumsgrejerna och allt det där "smått och gott" som man inte riktigt vet vad man ska göra med. Hohho! Hoppas det lugnat ner sig om nån vecka eller så, det här är rätt så jobbigt!
Jag vet inte hur vårat nät kommer att fungera på nya stället så hur det blir med blogguppdateringen återstår att se. Är även rätt så osäker på om jag alls ska lova några bilder från huset heller, sök i google på "orenoverat tidigt åttiotal" så kanske ni kan bilda er en uppfattning om vad vi flyttar till! :)
Ha de gott, njut av vädret ni som kan!

Hej alla!

En ledig dag med strålande sol, vilken tur att jag ska ha packat ihop hela mitt liv i en massa flyttkartonger just i dag, annars hade jag ju varit tvungen att sitta ute i solen och njuta av vädret och ledigheten! Har varit i gång ända från halv nio i morse, tar nu min första paus, har hunnit med rätt så mycket men vill ändå inte riktigt bli kvitt känslan av att grejorna aldrig tar slut. Ska försöka packa så mycket jag bara hinner i två timmar till, sen kommer gubben hem från jobbet och då ska vi till huset för att städa. Eventuellt blir det också att flytta ett eller annat lass med lådor dit också, våran lilla lya börjar bli rätt så full.
Det skulle antagligen vara roligare att flytta om man såg mera fram emot att bo i huset sen, men eftersom jag nog hellre skulle ha stannat här i lägenheten, så känns det nog jobbigare än det annars hade varit. Vi kan ju bara hoppas att det blir bra i slutändan åtminstone, kanske känns det bättre redan efter i kväll om vi kommer oss bra i gång med städandet osv.
Nä, nu får jag väl fortsätta, lite svårt är det att veta hur mycket man ska packa ner, man måste ju ändå kunna leva någorlunda de närmsta dagarna. Som det ser ut i detta nu så flyttar vi troligen det sista på fredan, efter som vi båda är lediga då, eller ledig och ledig, jag ska ju i jobb till natten sen, men jag brukar i allafall inte sova nåt innan jag börjar vaka så det spelar ingen roll.
Kan ju säga att mitt sargade finger än så länge verkar ha repat sig ganska bra, tryckte ju fast den löshyvlade biten och den verkar ha vuxit rätt så bra fast, kan inte ännu röra fingret riktigt som vanligt, men det kommer väl ska vi hoppas.. :)

Snålheten bedrar visheten

här skulle man fixa åt sig några smarriga surskorpor och vad gör man? Jo, man hyvlar av sig halva pekfingret med osthyveln! Jag bara tryckte hastigt fast den löshyvlade halvan och tejpade fast den med en massa plåster, så nu hoppas jag innerligt att det hålls fast. ONT gör det åtminstone. :´(

Jå hej bara...

Här flyger dagarna i väg så man inte alls hinner med. I dag är det redan torsdag och dagens skifte är avklarat. Med andra ord har jag bara ett morgonskifte kvar i morgon innan jag kommer att vara ledig i hela TRE dagar!! Kommer att tillbringa helgen norröver och sedan troligtvis stå med näsan i packlådorna hela måndan. Om det blir som gubben vill borde vi flytta eventuellt nån gång i midsommarhelgen. Om inte blir det nån av de därpå följande dagarna.
Vill annars passa på och göra lite reklam för glasskiosken nere vid Vasklotbron. Vi tog oss dit på en promenad i förrgår kväll och köpte glass. Ni vet ju hur det är i dagens samhälle, glassen blir dyrare och dyrare och glassbollarna mindre och mindre. Så naturligtvis tar man ju TVÅ bollar när man beställer glass. Vilket vi ju gjorde men du milde vilka glassbollar! Nästan så man skämdes där man gick med en MEGAglass i handen. Men glassmonster som man är så nog slank den ner alltid. :)
Nu ska jag passa på att vila en stund, gubben har kvällskifte och jag sov väldigt lite och dåligt i natt. En stressig dag på jobbet gör ju en inte direkt piggare heller. :)
Hoppas på varmt och vackert väder till helgen, det tycker jag att jag vore värd! Ha det gott!

Bagaget har anlänt

och med det min present från Ukraina :)

LEDIG

Ordet kan knappt skrivas med tillräckligt stora bokstäver. :)

Jag sov som en stock till klockan tolv, satt iofs uppe rätt så länge i går bara för att njuta av känslan av att ha en ledig dag framför sig. Vi såg en film som jag köpte i fredags när jag var till Kokkola med syteryster Eva och söta Moah. Den heter Marley and Me och hade Owen Wilson och Jennifer Aniston i huvudrollerna. En underbar "feel good" film. Exakt vad jag behövde! Lagom mängd skratt, lite tårar och en känsla av välbefinnande efteråt, rekommenderas!

Hämtade ju upp gubben från Tammerfors i lördags. Världens sämsta väder att köra i, regnet öste ner och jag fick försöka kryssa mellan vattenpölarna längs vägen för att undvika att bilen skulle börja vattenplana. Men dit kom jag mig i allafall ca en halvtimme innan planet skulle landa. Underbart att få träffas igen! Sen att flygbolaget i något skede lyckats slarva bort gubbens bagage var ju mindre lyckat, men det borde väl dyka upp småningom. Det får man väl hoppas åtminstone... Vi var hungriga som vargar båda två så vi körde direkt till ABC i Pirkkala och avnjöt en välbehövlig portion mat, deras cheddarbroiler med klyftpotatis var vekligen jättegod!

Som den omtänksamma hustru jag är (eller hur det nu var...) så hade jag packat ner en filt och en kudde åt gubben, så vi hann inte långt innan han sussade sött. Strax före två var vi lyckligt hemma igen och jag var hur trött som helst, för trots mina vilda planer på att hinna vila en stund innan jag skulle ge mig iväg mot Tammerfors så blev det ju inte av.

Steg upp först halv ett i går och då bara för att jag var tvungen, hade ju ett kvällskifte att avverka. Gubben hade lyckats packa ner två lådor med saker under kvällens lopp så jag kan väl inte vara sämre i dag jag heller, trots att jag hade bestämt mig för att inte ha några måsten på min lediga dag. Tror jag ska packa något som tar snabbt och tar mycket rum, t.ex. gardiner och lite handdukar eller nåt sånt. Man får ju inte var dum.. ;)

Kunde också konstatera att det varit väldigt enkelt att hålla ordning medan gubben varit borta, han har i detta nu hunnit vara hem knappa ett och ett halvt dygn, av vilket han sovit minst hälften, och ändå ser här mer eller mindre ut som ett bombnedslag. Håhhåjajja.. Nå, jag ska inte klaga, hellre plockar jag upp efter honom än saknar honom! Men nu måste jag faktiskt packa lite innan han kommer hem från jobbet, så han inte tror att jag bara sovit och suttit vid datorn hela dan ( vilket ju är exakt vad jag gjort, hehe..)

Ha det gott!

Vilken efterlängtad dag!

Oj vad jag har väntat på den här dagen! Mitt morgonskifte tänkte aldrig ta slut heller såg stup i kvarten på klockan och ville att visarna skulle snurra fortare så att det fort blir kväll och jag ÄNTLIGEN får vara med min älskling igen. Vädret är minsann inte nåt drömväder att köra i, men nog ska det ordna sig. Borde printa ut en bra färdbeskrivning till flygplatsen ifall min GPS ger upp på vägen dit. Bara ifall att om, bättre med både bälte och hängslen har min erfarenhet lärt mig. :)

Borde hinna tvätta nån maskin med smutsiga kläder, duscha och ta en powernap innan jag ger mig av, blev ju inte alltför många timmars sömn inatt, så för att orka köra tror jag det vore bra att lite ladda batterierna först.

Jag kan knappt med ord beskriva hur evighetslånga de här två veckorna har varit. Hade jag inte haft möjlighet att vara så mycket norrut som jag varit så tror jag att jag hade blivit knäpp. Men det är väl hälsosamt att vara från varandra lite mellan varven, man får ju vara "nykär" igen nu en tid framöver.. ;) Nu ska jag diska lite och plocka undan det värsta stöket, byta i maskin och VILA.

Håll tummarna för att det går bra att köra, (och för att jag ska hitta.. ;) )

Håhhåååååååååjaijjjaa

NU är jag trött!

Har varit norröver och jobbat på mina lediga dagar. I morse steg jag också upp redan klockan sex och begav mig till Larsmo och Sara o Jimmys bygge. Där agerade jag allmän övervakande ansvarsfull och pålitlig bygginspektör (typ) i ett par timmar innan jag fick bita i det sura äpplet och slänga mig i bilen och köra till Vasa för att jobba kvällskifte. Det går knappt att beskriva hur gärna jag hade velat stanna där och se hur det sist och slutligen blev.

Har nu avverkat mitt kvällskifte och i morgonbitti börjar nästa skifte. Borde alltså gå och lägga mig å det snaraste. Ska dessutom hämta min efterlängtade älskade make från Tammerfors i morgon kväll. Sedan är det bara ett kvällskifte till som ska avverkas på söndag innan jag äntligen får ha en ledig dag på måndan. DÅ ska jag njuta! :)

Sen så är jag ledig tre dagar i rad nästa helg, lördag till måndag. Det ska verkligen bli skönt det med. Sedan följer tre rätt så intensiva veckor innan jag har långledigt igen, då to-sö då vi far till Hangö på läger. Lite "semester" bör man väl unna sig, om det så är bara fyra dagar.

Hoppas att den stundande flytten går smidigt nu bara, få väl börja packa ner lite smått nästa vecka, orkar inte stressa mera nu, det får ta den tid det tar, jag är trött. :)

Godnatt!

Jihaa.....

En dag till som ensam knäppgök. Har inte lagt två stickor i kors för att göra nåt vettigt på hela dan om man bortser från jobbet. Kira försöker stup i kvarten puffa på mig, antagligen har hon lika tråkigt som jag men orka göra nåt åt saken?? Det finns inget så tråkigt som att vara ensam. Jag kan inget annat än hålla med om det som en av mina patienter berättade för mig. Hans fru hade gått bort för flera år sen och han sa att sjukdomar kan man klara av att leva med men det värsta är när man bli ensam. Det är så mycket i livet som känns meningslöst om man inte har någon att dela det med. Sett ur det perspektivet är jag ändå lyckligt lottad, min vän kommer ju hem om bara några dagar och efter morgondagens morgonskifte får jag ju igen tillbringa ett par dagar med min familj.

Nej förresten, jag var ju via skolan och lämnade in alla mina praktikdokument också, så nu har jag sommarlov på riktigt. Så helt ovettig har jag ju inte varit. Känns som om det vore skönt med en promenad nu, ska se vart orken räcker. Kira skulle ju åtminstone bli glad. Jag skulle väl inte må sämre av det jag heller...


Nu känns det bra!

Har efter en alldeles för lång tupplur på eftermiddagen nu fått ihoprafsat alla mina praktikdokument. Praktikdagboken och praktikrapporten är färdigt skrivna och i morgon efter jobbet skall jag ta en sväng via skolan för att printa ut och lämna in alla papper. Hoppas sedan att jag snabbt får in vitsordet och kan hämta ut mitt intyg över utförda studieprestationer, behöver det för att få den lön jag är berättigad till på jobbet.

Har i all sov- och skriviver inte fått i mig nån vettig mat idag, lite godis och glass, hälsosamt så det bara sjunger om det. Nåja, strunt samma, praktiken är över och det om något är värt att fira med kvällsmat bestående av godis och glass. Nu ska jag "njuta" av mitt sommarlov som för tillfället inte innehåller vare sig särskilt mycket sommar eller särskilt mycket lov. Saldot ligger för tillfället på 25 avklarade skiften på de 24 senaste dagarna. Min senaste lediga dag var den 13:e maj på Kristi himmelsfärd. Undrar vad som kommer först - en ledig dag eller den där väggen som jag har hört att man kan gå in i om man råkar ha för bråttom i livet? :)

Nej, nu ska jag och vovven ut på en sista pissetur innan natten, morgonskifte väntar i morgon igen, friska tag! :)
Godnatt!

Ooops

Jag skulle inte shoppa nåt i dag men även om jag inte hade lång tid på mig då jag skulle i jobb till kvart före två så lyckades jag ändå komma hem med 1 topp, 1 t-shirt och ett par tights samt en liten present till nån som snart fyller år.. ;) Hade kunnat gå och plocka på mig mycket mera än så, men jag får väl snällt vänta tills det blir den sista och man äntligen börjar få nån lön att prata om på kontot.

Gick bra på jobbet i kväll, även om jag stundtals känner mig rätt så yr och inte har koll på allt. Ska nu gå i säng och hoppas på att få tag på lite sömn, har morgonskifte i morgon. Har en vag misstanke om att dagens nybakade studenter kommer att fira utanför mitt fönster hela natten lång, men i värsta fall får jag väl hitta nån gammal blomkruka eller nåt och slänga dem i skallen.. ;)

Godnatt!

Tillbaka i Vasa

Har just kommit tillbaka till Vasa efter ett par dagar norröver. Har kvällsskifte i kväll och borde hinna med ett och annat innan dess. Min systeryster Eva och kusinerna Linda och Tina är på väg hit på shoppingdag så jag hoppas hinna umgås lite med dem innan jag är tvungen att åka till jobbet.

I förrgår var min kära mor och jag på en snabbvisit och besökte Sara, Jimmy, Kevin och deras nykomling. Endast fem dagar gammal, så ofattbart liten och alldeles underbar! Ens hjärta smälte ju direkt! Jag fick bara än en gång konstatera att jag nog utbildar mig till ett av världens bästa yrken. Tänk att få spendera dagarna med att välkomna dylika små underverk till världen! Att det sedan är ett par år ännu tills dess och att det ju inte är nån självklarhet att man får jobb som just barnmorska, det ska vi inte tänka på så mycket i dagsläget.. ;)

Fick även "ärva" ett antal flyttlådor av dem så i mån av ork och lust ska jag nu småningom än en gång börja plocka ner mitt liv i lådor. Blir fjärde gången på fyra år som jag flyttar, så småningom kanske man börjar ha vanan inne. Har lyckligtvis försökt att bara ha fram det nödvändigaste här i lägenheten, så en stor del av våra saker finns färdigt nedpackade i förrådet och är således bara att flytta från ett ställe till ett annat. Men nog antar jag att jag har x antal timmar med packande framför mig trots allt. Nåja, en sak i taget.

Har nu fyra dagar sjukhusjobb framför mig innan det blir tisdag eftermiddag och jag igen får ställa mig iväg norrut. Har två lediga dagar i mitten på nästa vecka och dessutom inplanerat en tjejkväll på tisdag. Har inte kunnat var med på flera tjejträffar i rad nu så det ska verkligen bli roligt! Sen får vi se hur det blir med mina lediga dagar. Har redan blivit erbjuden jobb dessa dagar, så om jag bara orkar så kanske det blir min kära korvfabrik igen. Efter det är det bara ett par dagar tills min älskling kommer hem igen! :)

Nu ringde syrran att de har kommit till Vasa och är på kommande hit till oss. Ni ska ha en riktigt skön helg och jag hoppas att åtminstone ni har ledigt så kan ni njuta för min del också! :)

Åh vad skönt!

Jag hade min praktik utvärdering i dag och då kom vi fram till att jag får räkna mina två följande arbetsskiften som praktik. Detta innebär alltså att jag får min "lediga" dag (Snellmansjobb väntar.. ;) ) på fredan och att jag bara behöver jobba ett skift på lördagen. Jag kan alltså stanna i Kållby fast ända till lördag förmiddag om jag så tycker. JIPPII!! :)

Är annars trött efter dubbelskifte idag, ska gå och lägga mig nu. Orkar inte ens se på the Mentalist och då är jag trött vill jag lova! Kvällskift i morgon - borde helst hinna städa lite innan dess och packa väskan inför kvällens körning till Kållby. Kommer säkert att köra med ögonen i kors, men förhoppningsvis går det bra och jag kommer fram helskinnad.

Vad övrigt har jag att komma med? Inte mycket. Tänker bara på hur skönt det ska bli att sova... Zzzzz.... :)
Godnatt!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort